Mi újság Mezőkovácsházán?

Go down

Mi újság Mezőkovácsházán?

Témanyitás  calambo on Kedd Júl. 31, 2012 7:57 pm

Egy sikeres fogathajtó verseny után. Végre akadt mezőkovácsházán is aki kézbe vette a lósport ügyét. Sajnos Szokol István halála után csak haldoklott a lósport mezőkovácsházán. Nem másért minthogy alkalmatlan emberek rátelepedtek erre is mint minden másra.
Most már legalább elmondhatjuk hogy igen színvonalas fogathajtó versenyen vehettünk részt. Több olyan lovassal beszéltem aki eljár hasonló rendezvényekre egyöntetű véleményük hogy ez a rendezvény bárhol a világon megálná a helyét.
A versenyre az egyesület meg hívta Simonka György országgyűlési képviselőt. Aki a meghívásnak szívesen eleget tett. Hisz jó alkalmat látott hogy találkozzon a térség vállasztóival és azokkal kötetlen beszélgetést fojtasson. Jó-páran megkeresték mind egyéni mind szűkebb csoportok problémáival. Igyekezett eligazodást mutatni ami nem is olyan egyszerű ebben a rohanó világban. Mert bizony aki nem figyel oda az élet minden pontjára az könnyen lemarad és el megy mellette az élet. Sajnos ez a lemaradás mezőkovácsházán elég jól látszik. Hisz az elmúlt 10 évben két ciklusban is 2002-2006 és 2010-2014-közt alkalmatlan, kártékony vezetést választott a város. Ez az alkalmatlanság több száz millió adósságban látszik.
A helyi Fidesz csoport mint szponzor volt jelen.
Ez egyáltalán nem újdonság a mezőkovácsházi Fidesz csoport számos helyi , kistérségi , megyei , sőt országos rendezvényen is részt vesz mint segítő. Általában önkéntes munkával , mint májusban a
megyei gyermeknapon. több mint 25 helyi fideszes és nem fideszes
önkéntes dolgozott azért, hogy 21 200 fő jól érezze magát ezen a rendezvényen . Augusztus 15-20 . között megrendezésre kerülő LikeFest-en is ott leszünk. Önkéntes segítőket itt is
szeretettel várunk.Jelentkezni lehet helyi FIDESZ csoportnál. Számos Mezőkovácsházi vállalkozó is
támogatta ezt a rendezvényt . Nem kívánom felsorolni mert félek, hogy valakit ha kifelejtek és azt ezzel megsérteném.
Egy Szponzort azért külön megemlítenék a Kerekesmént és Kerekes Károlyt , aki a 90.
Magyar Derbyt nyerte nem rég.
A Kerekesménes angol telivér lovainak versenyeredményeit reprezentáló rögtönzött kiállítást rendeztek, hogy láthassák a Mezőkovácsháziak hogy Mezőkovácsházi polgár is van aki beírta nevét a Magyar lósportban. Akire méltán büszkék lehetünk.
Kerekes Károly sikereit bemutató díjakat és képeiből egy kis kiállítást rendezett a Kerekesmén. A hely szűke miatt csak töredékét tudták bemutatni, annak a több száz I. díjnak amit a Kerekes mén és Kerekes Károly elért a versenyzés és tenyésztés hazai és nemzetközi viszonylatban. A rögtönzött kiállításnak nagy sikere volt. Legtöbb látogató most szembesült először a Kerekesmén sikereivel. Nagyon sokan kíváncsiak voltak a részletekre is egy egy díjjal kapcsolatban.Többen fényképeszkedtek az idei Derby serleggel , a
kölcsönös megtiszteltetés jegyében. Míg a verseny ment addig a képviselő úr megpróbált minden érdeklődőnek hasznos információt adni. Akinek komolyabb segítség kellett azokat szívesen fogadja a képviselő irodában. Az önkormányzat részéről Kerekes Gábor mint szponzor, mint magánszemély , mint képviselő, mint
meghívott vendég is egyszerre volt jelen.
Tőle tudom, hogy a rendezvény előkészületei alatt és a lebonyolítása
alatt kölcsönösen segítették egymás munkáját, az egyesület és az
önkormányzat arra kijelölt felelősei kiemelten Varga Gusztáv alpolgármester. Teljesen zökkenőmentesen zajlott
le minden. Mindazok akik személyes részvételükkel erkölcsileg, akik
anyagi segítségükkel, akik önkéntes fizikai munkájukkal járultak hozzá
ahhoz hogy ez a rendezvény sikeres legyen, köszönetet érdemel.
Az ételválaszték főúri volt, sertés pörkölt, marha pörkölt, őz pörkölt, birkapörkölt, sós burgonya, vegyes savanyú , babgulyás füstölt csülökkel, töltött káposzta.
Pontosan nem tudom hogy mennyi adag készült, ránézésre is több száz adag. Korlátlan mennyiségben ívó víz, szóda víz , üdítő állt rendelkezésre a meghívottak a rendezők a segítők a polgárőrök , és
fogalmam sincs ki mindenki számára . Éhezőt sem szomjazót nem láttam.
A Fidesz Caffe 10-14 óráig tartott. Minimum 1000 adag kávé , és 5-600
adag ivó víz , és ásvány víz fogyott el őszintén szólva senki nem
számolta meg ,hogy hányan voltak a Fidesz Caffe vendégei, mert számolni nem volt idő .
Kedves fórumozók ! Engedjétek meg , hogy senkit személy szerint ne méltassak, mert az méltatlan lenne csapat munkában. Kerekes Károly a Magyar lósport jeles képviselője elmondta hogy: a versenypályája során Athéntől Párizsig bejárt jó néhány lovasrendezvényt. A mi kisvárosunkban megrendezett fogathajtó emlékverseny európai színvonalú. Erre méltán büszkék lehetünk, ezt elrontani irigy kicsinyes kifogásokkal nem illendő!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Még egyszer a lóversenyről!

Témanyitás  kovacspeter702 on Szer. Aug. 01, 2012 8:11 am

Igen nagy port vert fel és többen meglepően nyilatkoztak, hogy lóversenyt rendeznek a Futball pálya hátsó részén lévő edzőpályán.
A város lakói, akik nem ismerik az edzőpálya és környezetének állapotát, félrevezető információban részesültek a pm fegyverhordozóitól. Tudni kell, hogy sajnos szemétdombot varázsoltak az edzőpályára és környékére, amit a foci csapat már a szeméttől egy ideje nem használt, de azelőtt is csak nagy ritkán használt. Ilyen módon próbálták befolyásolni (gáncsolni) az ellenzők a rendezvény sikerét. Miután lezajlott a lóverseny, ami már az első alkalommal is országhatáron túli versenyzőt is vonzott elmondhatjuk, hogy kimondottan jól sikerült.
Ez a siker azonban nem jött véletlenül. A verseny mellett a lakosság szórakoztatását biztosító lovas tornászok, íjászok, csíkosok és más bemutatók kitöltötték és tartalmassá tették az egész napot. Magas színvonalú hajtásokat láthattunk a nehéz pályán. Ez a verseny is bizonyította, hogy a lakosság szívesebben látogat ki a város közepén levő Sporttelepre, mint a valaha szebb napokat megélt Babó majori pályára.
Nekünk Mezőkovácsháziaknak örülni kellene, hogy vannak vállalkozó kedvű megszállt lovasemberek, akik bevállalják, hogy munkájukkal és saját zsebből finanszírozva biztosítják a város lakosságának szórakoztatását. E helyet többen gúnyolódnak megkérdőjelezve a tisztességes szándékot. Olyan kérdéseket tesznek fel, hogy fizetnek- e bérleti díjat akkor, amikor ingyenes volt a belépés a rendezvényre, vagy az ott dolgozókat vajon kifizetik-e.
A pimaszság az emberi aljasság és rosszindulat minden elemét magukba hordozzák, azok a bírálok, akik a közért egy fityinget se áldoztak, de lehet, hogy tehetségük sincs semmihez csak a tenni akarók mocskolódásához. Sajnos ilyen városunk egy szűk hangadó de igen nagy kért okozó kártékony része.

kovacspeter702

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2012. Feb. 21.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

A kedélyek nem csillapodnak.

Témanyitás  idegen on Szomb. Aug. 04, 2012 7:55 pm

Hiába ezzel a fars jelenséggel még egy ideig együtt kell élnünk. Az olyan ember, aki elégedetlen, irigy és tele van gyűlölködéssel. Mindenkit gyűlöl, aki nem úgy gondolkodik, mint ő… Aki csak rest, és ezért elégedetlen. Aki tehetségtelen, és ezért irigy… Aki nem akar egyebet, mint munka nélkül hozzájutni valamihez, osztozkodni a másén. Mindegy, hogy minek nevezi magát. Mindegy, hogy milyen jelszó nevében fosztogat, és milyen zászló alatt vonul fel az utcákon. Végeredményben egy és ugyanaz. Homo bestiális. Állatember. Itt a fő probléma az hogy a Fogathajtó verseny színvonalasan meg lett rendezve. Holott erre csak a régi PÁRTÁLLAM embereinek és azok utódainak lett volna joguk. Mit sem törődve azzal hogy Ők a mai viszonylatban már egy nagy nullák. De Ők úgy gondolják inkább semmit sem kellett volna csinálni, ha már az nem az Ők személyeikhez kötődnek. Gratulálok a lóverseny szervezőknek és a közreműködőknek. Példát mutattak hogy kell egy színvonalas rendezvényt megcsinálni. Meglátszott a rendezvény színvonalán hogy olyan polgárok szervezték akik nem a közösségből ,hanem a közösségnek élnek. Remélem ezek a példamutató polgárok példaként szolgálnak a város lakosai előtt. Még vannak egy jó-páran akik még nem tanultak meg örülni a közös sikernek, de jóllehet hogy ezzel a közösség ellenes magatartással a régi pártállami elvárásnak teszel eleget. Kimerem jelenteni hogy
ijen színvonalas rendezvényben mostanában mezőkovácsháziaknak nem volt részük. Ha a környékben tudták volna hogy ilyen élménybe lesz részük bizonyára több ezren is eljöttek volna. De így sem panaszkodhatnak a rendezők érdektelenségre, hisz az az ezer látogató is szép szám volt. Persze mindég van egy-két polgár akik hiányosságot próbál találni, pedig az elvtelen kritika helyett nekik is áll a zászló és rendezzen színvonalasabbat. Köszönöm a rendezőknek és a szponzoroknak, de minden segítőnek aki önzetlenül tett ezért a rendezvényért. Végre történt olyan esemény amire Mezőkovácsháza is büszke lehet. SZÉP VOLT FIÚK, LÁNYOK!
idegen

Hozzászólások száma : 72
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Szabadságos Start munka programosok.

Témanyitás  calambo on Hétf. Aug. 06, 2012 6:22 am

Mivel a pm ,,elfeledkezett" a start munkaprogram lehetőségéről (vagy valami más?) Simonka György képviselő Úr látta hogy mezőkovácsháza nem adott le igénylést a start munkaprogramra. Ezért a polgármesteri hivatalba telefonált hogy mi van. Varga Gusztáv alpolgármester Úr azonnal intézte a dolgot (mivel a pm nem volt a hivatalba). Mezőkovácsháza így kapott 80 fős keretet. A pm a testület engedélye nélkül felvette a nyugdíjas megfáradt V Tibort. 150 ezer /hó fizetéssel. A pm ezt azzal indokolta hogy mezőkovácsházi munkanélküliek közt nem talált alkalmas embert a koordinátori munkára. Csak megjegyezném: ha a koordinátori munkát munkanélküli töltené be akkor az az önkormányzatnak nem került volna semmibe. A megfáradt nyugdíjasnak több fajta hobbija, szenvedéllyel rendelkezik: Szenvedélyes dohányos (a más dohányán) Szenvedélyes kereskedő, a felelhető anyagokat eladja Így lett eladva az építéseknél kimaradt anyagok ( színes fémek, vasáruk, csövek, klíma berendezések, gulyáságyú, MTZ-re szerelhető hótakarító tolólap stb.) Mondhatnám sokoldalú, igaz a start munkaprogramosoknak rendszeresen még fele sem szokott reggelenként munkára jelentkezni (mondják a munkások). Hogy aztán a jelenléti ív hogy kerül kitöltésre az bizony rejtély. A városon viszont látszik hogy nem folyik serény munka. Mivel az anyag vásárlás is rá van bízva a rossz nyelvek szerint ott is érdekes dolgok történnek. Persze a pm a békesség kedvéért ezt sem feszegeti mint sok minden mást. Aki tud erről írjon bővebben, vagy írja meg hogy amit felsoroltam abból mi nem felel meg a tényeknek. Persze még sok mindent beszélnek. De hát ugye a BÉKESSÉG kedvéért én sem feszegetem.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mi újság Mezőkovácsházán?

Témanyitás  donkihote on Kedd Aug. 07, 2012 6:10 am

Tisztelt calambó én a mondója vagyok hogy még egy kicsit feszegessük. Kedves calambó írod hogy a bontott anyagok és főleg a fémkereskedelemben jeleskedik V. Tibor. De tisztelt calambó ez a jó ember (V. Tibor) már hogy ne kereskedne hisz a honvédség vagyonának a ,,privatizálásánál" megtanulta a fogásokat. Az Isten is a Mezőkovácsházát üzemeltető Kft-be teremtette. Az hogyha munkanélkülit alkalmazott volna a pm V. Tibor helyet az a várost nem terhelte volna a munkabér és annak közterhei. Ezzel a város megtakarított volna mintegy 3 millió forintot/ év, ezt a három milliót a város fejlesztésére fordította volna a testület akkor mintegy 30 millió forint pályázati pénz megnyerésére lenne elegendő. De sorolhatnám még a többi TITÁN (titán tudnátok valamire használni) kádereket. Bizony ez évente több száz milliót hozna a város számára. De ez egy Professzornál nem így van! A szolgáltatásért ( Hazugságok terjesztéséért ) ellenszolgáltatás jár. A választás sikerének meg van az ára! Hogy a pm a város gazdálkodásában egy igazi LÚZER ez had legyen az Ő és a Város baja. Ezt a közmunkások is tudják akkor minek strapálják magukat a munkával. Hogy a meg nem jelenő startprogramosok jelenléti íve hogy kerül leigazolásra? Ha a fantáziánkat egy kicsit megmozgatjuk lehet hogy rájövünk. Mert ugye olyan koordinátor aki egy szál cigarettáért eladja a becsületét attól mit várnánk. Természetesen a város vezetésétől elvárható volna hogy V.Tibort, B. Tibor, H. Pált, K. Sándort, B. Tünde, dr. Ö. Mátyás, és a többi TITÁN emberektől rég meg kellett volna szabadulni, de leginkább az Önkormányzathoz be sem szabad lett volna Őket engedni. Nem véletlen hogy a Város adóssága az első évben(2011) Összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága. Miközben nem csináltak semmi pozitívat. De a 2012-őt sem ússza meg a város 200 millió adósság növekedés alatt.

donkihote

Hozzászólások száma : 156
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

A mokus kerékből nincs kiszállás!

Témanyitás  calambo on Hétf. Szept. 10, 2012 11:19 pm

Az egyik nagy pénzlenyúló szervezet 2002-2006 közt a DBÖTKE.
Ügyvezetője DrTZs Cim:1053 Budapest Szép utca 2.
Ugyan ezen a címen van bejegyezve:PROMEI Modernizációs és Euroatlanti Integrációs Projekt iroda. Kht
Cim:1053 Budapest Szép utca 2.
Ez a szervezet úgymond tudományos munkát végzett a DÉBÖTKE számára a Mezőkovácsházi önkormányzat számlájára.
A pályázat díja: 89 ooo ooo + Áfa Ösz: 111 250 000 Forint.
Az eredményhirdetés 2004 március 26-án 11-óra 10-perc.
A másik lenyúló szervezet: FATIMEX- EURO Gazdasági Tanácsadó és Fejlesztési KFT
Cim:1118 Budapest Holdvilág-út 11.
Ez a társaság szintén tudományos munka címén nyúlta le a Mezőkovácsházi önkormányzatot a DBÖTKÉN -keresztül.
Mejnek összege:32 000 000 + Áfa 8 000 000 Ösz: 40 000 000 Forint.
Eredmény hirdetés: 2004 április 13-án 11-óra 10-perckor történt.
Ezen pályamunkákról bővebben a Közbeszerzési Értesítő 50-szám: 6949 6950 6951-oldalain,
a Közbeszerzések, Tanácsa Hivatalos Lapjából lehet tájékozódni.
Ez a múlt és most következik a jelen.
A választás után mind a két szervezet jelentkezett hogy tovább ,,gyümölcsöztessék" a kialakult kapcsolatot.
Most a legutóbbi kapcsolatról ejtek néhány szót.
Az önkormányzat megbízta a FATIMEX- EURO Gazdasági Tanácsadó és Fejlesztési KFT
Cim:1118 Budapest Holdvilág-út 11.
Szemlak településsel együttműködve a HURO/1101 jelű pályázati felhívás keretében 2012. január 31-én pályázat került benyújtásra, mely mindkét településen a helyi piactér fejlesztését előirányzó projekt volt. A pályázat szükséges dokumentumait a testület által megbízott Fatimex Kft. ,,elkészítette".
A pályázattal kapcsolatosan 2012. május 2-án elutasító levél érkezett. Az elutasítás ellen fellebbezéssel élt az önkormányzat.
A Mezőkovácsházi város fellebbezését azonban 2012. június 5-én érkezett levelükkel elutasította a közreműködő szerv. Indoklásukban kitértek arra, hogy a benyújtott pályázat formailag nem felelt meg az kiírásnak, így hiányoztak egyes kötelezően benyújtandó mellékletek. Ezen nincs mit csodálkozni hisz ez a cégnek csak ennyire telik. Igaz a pályázatot átnézhette volna a pm is aki azt hirdeti magáról hogy Ő a pályázat írás és elbírálás NAGY MESTERE. Persze ez ebben az esetben is csődöt mondott.
Természetesen Fatimex Kft. igényt tart a
Mezőkovácsháza Város Önkormányzata a pályázat benyújtásakor előre kifizetett 2.700.000 forint + áfa 3 419 ooo összegre. Ezért azt sikertelenség esetén sem akarja visszafizetni. Az ügy megtárgyal lását 2012. szeptember 13 -i üléséről. 2012 október 8-ra halasztotta a pm. Addig csak valamit kitalál hogy a cimboráknál maradhasson a jogtalanul felvett fizetség. Igen az ELVTÁRSAK ott folytatják ahol 2006-ben félbemaradt. Kíváncsi vagyok hogy a testület mikor mond állyt. Hogy az előre felvett fizetséget a Fatimex Kft nem fogja vissza adni azt borítékolom. De azt is hogy tovább folynak az ELVTÁRSI mutyik. A város teljes kivéreztetéséig! EMLÉKEZTETŐÜL : A mezőkovácsházi város mint készfizető kezes 2004-ben már a Fatimekszért kifizetett 30 milliót. Erre a testületnek illet volna emlékezni! Mert ugyanis a mai napig a város ezt a 30 milliós összeget nem kapta meg a Fatimesztől!
calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

És mégis mozog a föld.

Témanyitás  gyorgy on Csüt. Szept. 13, 2012 10:16 pm

2010-október-3 után rögtön felvetődött a kérdés. Hogyan oldják meg a ,,csókosok" fizetéssel való ellátását. A régi jól kipróbált módszert alkalmazzák. A önkormányzat Gazdasági társaságánál kell Őket elhelyezni. Csakhogy túl sokan voltak és a Vízmű Kft-nél mindet nem tudták elhelyezni, hisz így is akkora teher hárult a Vízmű Kft-re Hogy a 2010-juniúsától 2011 januárjáig felhalmozott 24 milliós eredmény 2012 júniusára úgy el fogyott hogy kénytelenek voltak 10 milliós működési hitelt felvenni. Létrehozták a város üzemeltetési Kft-ét, ahol újabb ,,csókosakat" ,,amúgy derék" embereket és TITÁN-okat tudtak elhelyezni. Persze az önkormányzatnál is megteltek az irodák. Mindet egybevéve nem véletlenül emelkedett a város adóssága 2011 végére 259.785.628 Forinttal. De a 2012-es költségvetést is több mint 190 milliós hiánnyal tudták összeállítani. Az országgyűlésbe megválasztott képviselő SIMONKA GYÖRGY erőfeszítésének köszönhetően a város ez ideig megmenekült a teljes csődtől, mivel a képviselő úr több mint 100-millió + forintot járt ki a városnak. Hogy meddig fogja még gyakorolni ezt a nagyvonalú gesztust azt nem lehet tudni. A pm 2012-es városi napra meghívta Varga Zoltán MSZP-és képviselőt hogy bemutassa, hisz Ő indul az MSZP zászlaja alatt 2014-ben és a CÉL Simonka György legyőzése. 2010 után megalakították a város üzemeltetési Kft-ét, hogy ide is elhelyezzenek egy pár ,,DERÉK és TITÁN" embert. Ennek vezetésére a fiatal de naiv T. Editet bízták meg. 2012 szeptemberéig ráébredt T. Edit hogy Ő csak egy eszköz egy feláldozható közkatona, ezért felmondott. A helyére egy igazi TITÁNT B. Lajost bízták meg. Aki tökéletesen megfelel az avas szalonna effektusnak (mindenre lehet használni de semmire nem jó) bízták meg a Kft vezetésére. Pedig az egyetlen ésszerű megoldás az lett volna ha a Kft-ét megszünteti a testület és a TITÁN és DERÉK embereket szélnek eresztik. Hogy ez a LÚZER testület mikor jut el idáig azt nem lehet tudni. De minél tovább vacakol annál inkább létszik az alkalmatlanságuk. A pm alkalmatlansága a közéletre már 2002-2010- közt bebizonyosodott, csak a lakosság nagy részének tudatáig nem jutott el.

gyorgy

Hozzászólások száma : 167
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

A hazug emberek számára semmi nem lehet kellemetlenebb, mint az igazság!

Témanyitás  calambo on Vas. Szept. 16, 2012 1:16 am

A pm hívei agyában nagy a zűr, zavar. Mindenre számoltak de erre a nagyfokú alkalmatlanságra nem. Most játsszák a hűjét, azt mondják jó volna tudni a ,,valóságot" Dehogy akarják Ők tudni a valóságot, csupán magyarázni akarják a bizonyítványt. Mert nincs bátorságuk beismerni a nagyfokú hazugságot, amivel az embereket sikerült megtéveszteni a 2010-es választáson. Egyet viszont Ők maguk sem gondoltak hogy két év elteltével ilyen nagyon lekozmálnak a pm-el és csapatával. Most aztán Őket a valós számadatok nemérdekli, továbbra is próbálják magyarázni a megmagyarázhatatlant. Bár menyire hihetetlen de az önkormányzatnál minden forintnak nyoma van ezért az visszakereshető. De én azt hiszem nem is a számok hitelessége a legnagyobb probléma hanem annak beismerése, hogy a Mezőkovácsházi választók többsége 2010 október 3-án ÚJBÓL, ISMÉTELTEN rossz lóra tett. Bizony azoknak akik a választókat hamis információval látták el, azoknak most a bűnös tettüket elismerni a legnehezebb. Nem is merik megkísérelni. Bizonyára a ,,hírgyártók" sok mindenre számoltak de erre a nagyfokú alkalmatlanságra nem. És még az sem mondható hogy a pm nem ismerte az önkormányzati feladatokat, ÁLLAPOTOKAT, hisz 2002-óta mint a város vezetésének a tagja naprakész lehetett az önkormányzat dolgaiba. Persze ha a szellemi felkészültsége erre lehetőséget nyújtott volna. Igen most már kristálytisztán látszik hogy mekkora LÚZER. Csakhogy a város több száz millió forinttal lett szegényebb.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mi újság Mezőkovácsházán?

Témanyitás  zsuzsa on Kedd Szept. 25, 2012 7:59 pm

Hazudnék ha azt mondanám hogy értem hogy a pm hivei mit is akarnak a 2006-2010-közt kitalált hazugságok tovább folytatásával. Ugyanis amit Ők csinálnak az nem jelent megoldást a kialakult helyzetre. Tudom nehéz napokat élnek meg a pm hívei: Hisz naponta szembesülni kell azzal hogy jól le kozmáltak a pm-el. De akik nem amnéziásak és emlékeznek a 2002-2006 közti ciklusra azoknak semmi meglepetést nem okoz a pm leszereplése. Az önkormányzat elérte a működő képtelenség határát. Ezt mutatja 2011 végére 687 235 955 Forintra emelkedett adósság állomány. De a 2012-es költségvetés hiánya: 198 059 000 forint. 2010-óta a testület saját ,,erőből" vagyongyarapodást nem hozott létre. De a legtragikusabb hogy a pm még most is újabb hitel felvételekben az önkormányzati vagyon elherdálásában gondolkodik, nem a megoldásban. Valószínű a felkészültségének fogyatékossága jelenik meg a mindennapjaiban.
A helyzet véleményem szerint nagyság rendekkel súlyosabb mint 2006-ban amikor dr. SzA és prof. dr. TZs lepusztította mezőkovácsházát. Akkor azt hittem hogy az igazi kártékony dr.SzA-volt, de mára már elbizonytalanodtam. Nem vagyok biztos hogy prof. TZs egy fokkal is lemarad dr.SzA- mögött. Azt hiszem ha a mi választó polgárok nem lépünk fel kellő eréllyel Mezőkovácsházára a pm és csapata feladja az ,,utolsó kenetet" A testületi tagok közül Varga Gusztáv Szénásí István- on látom hogy Ők nem vetették alá magukat a készülő ,,harakirinek".
Csak emlékeztetőül:2002-ben az akkori pm (Sz.Lalos)a várost 80 millió + al adta át. dr. Szarvas Attilának a várost. 2006-ban dr. Szarvas Attila és prof. dr. Turcsán Zsolt, 300 milliós banki adóssággal, és 200-milliós kötelezettséget (kifizetetlen számlát) hagyott maga után, B. István Gézára. Ezt az akkor lefolytatott ÁSZ átfogó vizsgálat állapította meg. A Békés Megyei rendőrkapitányság 04000/88/2008/bü HATÁROZATÁT. is alátámasztja. Ebben a vitatott (vizsgálandó) összeg:533 819 658,-Ft. Így fejezte be 2002-2006-os dicstelen szereplését: Dr Szarvas Attilla, és Dr. Turcsán Zsolt kettős.
2010 október 3-ára ezt a választók elfelejtették.
Ezek az adatok a hiteles átadás átvételi jegyzőkönyvben szerepelnek.
Az átvett Össz adósság 2010 október 3-án:428.450.327 Forint.
A 2011 január 1-ig működésre BIG hagyott hátra elegendő fedezetet.
Több száz milliós pályázati pénzek maradtak a testületre
Nem volt ki nem fizetett lejárt adósság.
A 2006-2010-es ciklusban BIG, VG kettős 2,2 milliárdos vagyongyarapítást hozott létre.
Egy év elteltével 2011-es záró adósság:687.235.955 Forint
A 2011-es évben összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága. De napjainkban már megint fel van halmozva az óriási adósságon felül több mint 50 milliós lejárt határidejű számla.
Ez az adat az 1990-óta eltelt időszak legkudarcosabb éve.
Tisztelt pm hívők kár magyarázni a bizonyítványt hisz az idő megadta az egyértelmű választ. Tudom a tényeket a legnehezebb tudomásul venni. De a tények azok vannak, sajnos azokkal együtt kell élnünk.

zsuzsa

Hozzászólások száma : 33
Join date : 2012. Jan. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mi újság Mezőkovácsházán?

Témanyitás  kovacspeter702 on Vas. Okt. 07, 2012 3:27 am

A lakosság jóérzésű tagjainak felháborodása teljesen jogos. Persze az csak látszat hogy mindenkinek minden jó. Ezek a jóemberek meg vannak kavarodva, vagyis nincsenek megszokva ilyen kemény dolgokhoz ami 2002-2006-közt és 2010 október 3 után Mezőkovácsházán megtörténik. Igaz Ők kis hazugságokhoz voltak hozzászokva amit a pm és hívei terjesztettek Bakos Istvánról és az előző testületről. Lehet hogy sokan érezték hogy azok nem igazak de a (kárörvendő) természetüknél fogva olyan jól esett nekik elhinni, sőt még terjeszteni is a hazugságokat. Most viszont a meztelen igazsággal nem tudnak mit kezdeni. Egyszerűen mondva jól lekozmáltak a PROFESSZORRAL. Nem véletlenül mondják hogy az embereknek a hazugságaikkal a legnehezebb szembesülni. Szinte mindegy hogy Ő találta ki, vagy csak elhitte, főleg ha még terjesztette akkor az még kínosabb. A Polgármester urat is borzasztóan nyomasztja az a tudat hogy Bakos Istvánra és Varga Gusztávra semmi konkrét szabálysértést vagy bűncselekménynek az árnyékát se tudja bizonyítani. Pedig a teljes apparátust ráállította hogy nézzék át az összes iratokat, hogy keressenek valamit amiben az előző pm és helyettese hibázott. Minden ÁSZ, valamint más ellenőrzések 2006-2010-közt a rendet szabályszerűséget talált. Tehát mindent összegezve: Bakos István, sem Varga Gusztáv 2006-2010-közt jogtalanul egy forintot nem vettek fel. Én tudom hogy a lakosság egy része Simonka képviselő úrtól várná hogy közé csap a mezőkovácsházi vezetésnek. Csak a rend kedvéért megjegyezném: Simonka Györgyöt a 7-es választó körzetben országgyűlési képviselőnek választotta a lakosság. Ami azt jelenti hogy a TÖRVÉNY HOZÁSI HATALMI ÁGBA, nem pedig a VÉGREHAJTÓI HATALMI vagy a BIRÓI HATALMI ágba. Tehát neki semmi köze a Mezőkovácsházi vagy más önkormányzatok belső ügyeihez. Hisz az ÖNKORMÁNYZATOK a VÉGREHAJTÓI hatalmi ághoz tartozik. Ő a lehetőségeihez képest maximálisan segíti a Mezőkovácsháza várost. Az elmúlt két év alatt több mint 100 milliós + támogatást LOBBIZOTT ki a városnak. 2006-2010-közt a SZOC-LIB képviselő mindösszesen 3,5 milliót LOBBIZOTT ki a Városnak. Igaz most már kezdi érzékelni Simonka György -úr hogy eddig egy ,,lyukas vederbe hordta a vizet". Azonkívül a pm nem is olyan barátságos a háta mögött. A Mezőkovácsháza dolgai a Mezőkovácsházi TESTÜLETRE tartozik. Mint megtudtam hogy a Mezőkovácsházi testület még egyszer sem kereste, Simonka képviselő urat, hogy esetleg valamit segítsen a Városban kialakult kaotikus dolgok helyrehozásában. Igaz ha a testületnek bármi nem tetszene, semmi nem gátolja Őket hogy ne tegyék helyére a dolgokat. Tehát Mezőkovácsháza városának a bajait helyben lehet (kell) orvosolni. Csakhogy oda egy alkalmas többségű testületre lenne szükség. Mondhatom a Mezőkovácsházi választóktól ennyire tellett. Sokan felteszik a kérdést, IGAZAK E AZOK AZ ÍRÁSOK TARTALMA, Ami megjelent különböző személyektől. Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni: az írásaim FORRÁSÁT meg szoktam jelölni, semmi olyat nem írtam le amit az önkormányzat iratárában ne lehetne leellenőrizni. Különben is az írásaim nagy része olyan súlyú ha ilyet valaki kitalál és azok nem igazak azért BÖRTÖN jár. Énekem pedig semmi kedvem nincs börtönbe jutnom ezért csak hivatalos DOKUMENTUMOKBÓL DOLGOZOK! Gondolom ezen a Fórumon megjelent írások szerzői is így gondolják. Az hogy a dr T. Judit Fórumán sokan mit hazudoznak össze az meg legyen az Ők gondjuk.

kovacspeter702

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2012. Feb. 21.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Még mindég gyülöli a magyart a SZOC-LIB!

Témanyitás  fulopbela on Vas. Okt. 14, 2012 6:41 am

Aki nem járt ERDÉLYBEN az nem tudja miről beszélek. Igen ERDÉLYBEN élnek a MAGYAROK! A magyar gyermekeknek joguk van megismerkedni az anyaországgal, még akkor is ha a SZOC-LIBEK gyűlölik is a MAGYAROKAT. Amire számtalanszor tanújelt is adtak. Például most is. A kormány nem fél a saját nemzetétől ezért kordont sem épített. Mezőkovácsházán is tetten érhető a MAGYAR gyűlölet. Amikor Kardos Sándor ex képviselő hírét vette hogy a nemzeti érzelmű pm az erdélyieknek kívánja ajándékozni a még működő de feleslegessé vált röntgengépet, azonnal megszervezte a röntgen gép szétrombolását és a lakására szállítását. Kérdem én mi ez ha nem MAGYAR gyűlölet. Arról nem is beszélve hogy 2010 október 3-után új értékbecslés lett leadva és a rendőrségi határozatot a mai napig nem ismertették a testülettel. Ugyanakkor Kardos Sándor a mai napig kap a Vízmű Kft-től 100 ezer forint/ hó juttatást. Ezzel viszont a pm bebizonyította hogy azonosul Kardos Sándor Nemzet ellenes magatartásával. De lehet hogy Ő volt a felbujtó. Ezt mindenki döntse el.

fulopbela

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Jul. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Várható az új képviselő beiktatása!

Témanyitás  erzsebet on Csüt. Nov. 08, 2012 2:34 am

Varga Gusztáv alpolgármester képviselő a januártól működő Járási Kormányhivatal tanfelügyelői állását megpályázta, amire nagy esélye van. Ezért amikor az új munkakörét elfoglalja az önkormányzatnál a képviselőségről le kell mondani. A soron következő a választáskor legtöbb szavazatot kapott polgár: Csifári-né. Nagy Anna Csakhogy Csifári-né az Önkormányzat egyik intézményénél gazdasági vezető, ezért Összeférhetetlen. A soron követ jelölt Bagyinszki Attiláné. De a döntés a JEGYZŐ kezében van. Ezért bármi előfordulhat és annak az ellenkezője is. Hisz jó párszor bebizonyosodott hogy a JEGYZŐ a törvényességre fittyet hányva intézkedik.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Start program mezőkovácsházán

Témanyitás  kisistvan on Pént. Ápr. 05, 2013 5:09 am

Sokat halottam V. Tiborról nyugdíjasról aki a város üzemeltetési KFT jól fizetett alkalmazottjáról. VT-ről sok érdekes dolgot hallottam, a városban sokan ismerik, a viselt dolgait. Ezért sokan megvannak ütközve hogy egyáltalán miért alkalmazzák. Sokat halottam hogy 2012-ben milyen minősíthetetlenül viselkedett a közmunkásokkal. De egész történeteket beszélnek a szenvedélyes fémgyűjtő hajlamáról. És egyéb megrögzött szokásáról ami jobb helyen nem történhetne meg.
V. Tibor a startmunkákat ellenőrizné de leginkább csak alázza az embereket.
Ami meglepő hogy mint valami hadiüzemben titoktartási kötelezettséget írattak alá a közmunkásokkal. Mint megtudtam, hogy V, Tibor S. Lajos, és B. Lajos is kapott 1-1 új kerékpárt, azt mondták Budapest bike a márkája, amit a Csepel gyárt, dinamóval, csomagtartóval, lámpákkal, mindennel felszerelve, 3 egyforma kerékpár, csak a színük különbözik, ez szerény véleményem szerint is alsó hangon, szerintem felszerelések nélkül is 30ezer forint darabja, de azután halottam hogy még másoknak is vásároltak kerékpárt. Természetesen a Start munkásokra kapott pénzen amin, védő felszerelést és munkaruhát kellett volna vásárolni. Sajnos védő felszerelésre és egyéb munkához szükséges eszközökre már nem jutott. Védő kesztyűt is a leghitványabbat vásárolták de abból is keveset. Azt hiszem 30főre jutott 10 pár kesztyű, az is a legsilányabb minőségben. A városban mondták hogy ez semmi, ha 2012-es dolgokról tudnék akkor ez a csekélységen már nem berzenkednék. Ezután elkezdték mesélni a dolgokat. Ekkor értettem meg miért is írattak velünk titoktartási fogadalmat. Tehát megállapítható hogy töretlenül megy a mutyi.

kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Egy kis visszapillantás!

Témanyitás  calambo on Pént. Szept. 20, 2013 11:33 pm

Igen valójában nem árt felidézni a tényeket hisz sok embernek szelektív az emlékezete. Nemzetközi tudósok szerint az emberek három év elmúltával már csak a kellemes dolgokra szeretnek emlékezni. Ezért könnyű az embereket négy évente becsapni, átverni, megkárosítani. Amúgy is sokkal könnyebb az embereket becsapni mint arról meggyőzni hogy becsapták.
2002-ben az akkori pm (Szekeres Lajos)a várost 80 millió + al adta át. dr. Szarvas Attilának a várost. 2006-ban dr. Szarvas Attila és prof. dr. Turcsán Zsolt kettős, 300 milliós banki adóssággal, és 200-milliós kötelezettséget (kifizetetlen számlákat) hagyott maga után. Ezt az akkor lefolytatott ÁSZ átfogó vizsgálat állapította meg. A 200 milliós tartozás kiegyenlítésére lett kibocsájtva a 200 milliós svájci frank alapú kötvény. Ezt a Békés Megyei rendőrkapitányság 04000/88/2008/bü HATÁROZATA is alátámasztja. Ebben a vitatott (vizsgálandó) összeg:533 819 658,-Ft. Így fejezte be 2002-2006-os dicstelen szereplését: Dr Szarvas Attila, és Dr. Turcsán Zsolt kettős. Ez csak nagy vonalakban. Az apraját nem is számolva.
2010 október 3-ára ezt a választók elfelejtették. Ezek az adatok a hiteles átadás átvételi jegyzőkönyvben szerepelnek.
Az átvett-átadott Összes adósság 2010 október 3-án:428.450.327 Forint. Tehát kevesebb mint amit 2006-ban volt.
A 2011 január 1-ig működésre Bakos István Géza hagyott hátra elegendő fedezetet.
Több száz milliós pályázati pénzek maradtak a testületre. Aminek kivitelezése a mai napig folytatódik.
2010-es átadáskor nem volt ki nem fizetett lejárt adósság.
A 2006-2010-es ciklusban Bakos István Géza , Varga Gusztáv kettős 2,2 milliárdos vagyongyarapítást hozott létre.
2006-2010-közt a SZOC-LIB- kormány mindössze 3,5 millió normatíva feletti összeget juttatott Mezőkovácsházának
Egy év elteltével 2011-es záró adósság:687.235.955 Forint (Ez szerepel a hivatalos főkönyvi kivonatban)
A 2011-es évben összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága.
Ez az adat az 1990-óta eltelt időszak legkudarcosabb éve.
Nem beszélve hogy közben önállóan nem csináltak semmit.
Vagyis amit csináltak azzal csak a bajt fokozták.
Ilyen a Vízmű Kft Vezető cseréje egy teljesen alkalmatlan személyre.
A START munkaprogram koordinátorának egy teljesen alkalmatlan személyt alkalmaztak. Ezen felül még legalább egy tucat hasonló kaliberű személy foglalkoztatása, teljesen feleslegesen ,sőt károsan!.
A város üzemeltetési Kft létrehozása, az egyik legnagyobb baj volt. Ott újabb ,,csókosok" lettek elhelyezve.
A pm a mai napig csak azon munkálkodik hogy hol lehetne felvenni újabb hiteleket amivel elkerülhetné a dicstelen véget. Ilyen hitel volt 2012 júniusában a 10-millió majd 2013-ban újabb 10-millió. amit a Vízmű Kft-vel vetetett fel, vagy a 2012 augusztus 28-adikán a város üzemeltetési Kft nek döntött a testület 7 millió hitel felvételéről, Hogy ezekből az összegekből kifizessék a türelmetlenkedő hitelezőket, hogy ne kérjenek csődeljárást a város ellen. Igaz ez csak ,,tűzoltásra" volt elég, hisz több mint 56 millió forint lejárt határidejű számla van a önkormányzatnál és intézményeinél. Az csak hab a tortán hogy 2010-től napjainkig a nemzeti kormánytól Mezőkovácsházi önkormányzat több mint 500 millió forint normatíva feletti összeget juttatott Simonka György Képviselő úr segítségével. A Vizmű Kft-ből pedig évi 50 millió forintot vonnak el.
Most már legújabban megint azon munkálkodnak egyesek hogy hogyan lehetne még tönkretenni a felújított, de még működő rendelőintézetet. A rombolás és dilettantizmus folytatódik.
Ébresztő polgártársaim, mert ennek már fele sem tréfa!
Ehhez nem kell külön kommentár!
Uraim valójában itt a vég kezdete!
Erről mindenütt beszéljetek hogy 2014-ben a lakosság eltakarítsa ezt a kártékony város vezetést!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mi újság Mezőkovácsházán?

Témanyitás  peter on Hétf. Szept. 23, 2013 11:02 am

Tisztelt honfitársaim egy érdekes nem mindennapi témát olvastam, ajánlom minden Mezőkovácsházi polgárnak,  hogy mint városi polgár olvassa el mert ez a mai napjaink valós állapota. Annak ellenére hogy Mezőkovácsháza 2012 végéig 500 millió + forintot kapott a normatíva felett a Nemzeti kormánytól. Most 56 millió ki nem fizetett számlája van az önkormányzatnak + 20 millió a város üzemeltetési KFT-nek. Budapesten az Aditus kft beperelte a várost 18 761 933 tartozás + késedelmi kamat. Ha 2013 decemberéig legalább 110 millió + leosztást nem kap az önkormányzat, akkor kétségesé válik a hátralevő hónapok bérfizetése az önkormányzatnál. Természetes hogy a következő évben 2014-ben ennek a vezetésnek újabb ,,vérátömlesztésre" van szükség, ha 2014  októberéig nem volna kívánatos a város fizető képtelensége, akkor a testületnek felkel hogy oszlassa magát és egy hozzáértő csapattal lecserélni. Természetes ha Simonka képviselő úr azt gondolná hogy ezzel a + forrásokkal Mezőkovácsházán vagy egyéb baloldali településeken több szavazatot kap azt vesse ki a fejéből  .Mert  amikor valaki beáll a ,,Birodalom" szolgálatában. A mocsok, a gátlástalanság, a harácsolás és a haza árulása soha ki nem vesző tulajdonsága a magyar baloldalnak. És ez most sincs másképp és nem lesz másként a jövőben sem. A fenti tulajdonságok nemzedékről nemezedére szállnak. Nem lesz olyan, hogyha majd kihal az utolsó Kádár-nemzedék is, akkor majd jönnek az új, tisztességes és fiatal baloldaliak. Mert ez nem lehet. Ez nem történhet meg, éppen az olyan családok és körök miatt, mint amilyen a Turcsány, Kovács, Karsai, Honti, Bodor, Schiffer, Mesterházy, Gyurcsány, Fodor Gábor, Bokros családok, ez az elvárás Bajnaival de minden Liberális demokratával szemben is.  Ezek tények, hogy ezt honnan gondolom ha bárki kíváncsi rá közzé teszem az élet, az idő mindent igazol. Ha ezzel bárki nem ért egyet szívesen veszem a tárgyilagos véleményét: http://mkovacshaza.hungarianforum.net/t55-birosagi-szakaszban-a-ugyszam-04000-88-2008-bu-kelt-bcsaba-2011-februar-03#467


A hozzászólást peter összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Okt. 13, 2013 3:26 am-kor.

peter

Hozzászólások száma : 57
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Emlékezzünk! A feledékenységnek nagy ára van!

Témanyitás  kisistvan on Csüt. Okt. 10, 2013 9:53 pm

,,A világot nem a gonosz fogja elpusztítani, hanem azok, akik végignézik a gonoszságot, és nem csinálnak semmit!” (Albert Einstein)
,,Könnyebb valakit becsapni mint meggyőzni arról hogy becsapták"
Az emberi tisztességről József Attila így vélekedett: ,,Miért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis"!
Miért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis!"
Az emberek legnagyobb árat a feledékenységükért fizetnek.
Amikor valaki beáll a ,,Birodalom" szolgálatában. A mocsok, a gátlástalanság, a harácsolás és a haza árulása soha ki nem vesző tulajdonsága a magyar baloldalnak. És ez most sincs másképp és nem lesz másként a jövőben sem. A fenti tulajdonságok nemzedékről nemezedére szállnak. Nem lesz olyan, hogyha majd kihal az utolsó Kádár-nemzedék is, akkor majd jönnek az új, tisztességes és fiatal baloldaliak. Mert ez nem lehet. Ez nem történhet meg, éppen az olyan családok és körök miatt, mint amilyen a Szakasíts és a Turcsán, Schiffer, Mesterházy, Gyurcsány, stb. családok, ez az elvárás Bajnaival de minden Liberális demokratával szemben is. Tekintsük át rövidem Mezőkovácsháza ,,vesszőfutását". 1990-ben a Mezőkovácsháziak a régi avit pártállami elitből választott polgármestert (Szarvas Attilát). Még szerencse hogy a testület többsége tisztességes emberekből állt, így a város teljes tönkretételét megakadályozták. A polgármestert eltávolították. A város lassan normális,( pénzügyileg konszolidálódott) állapotba került. 2002-es átadási jegyzőkönyv 80 millió forint + volt a város számláján. Sajnos az idő múlásával az emberek elfelejtették az 1990-es fiaskót. 2002-ben a lakosság polgármesterré választotta ismét Szarvas Attilát. Sajnos most a testület többsége is hasonló gondolkodású erkölcsileg azonos állapotban voltak. Elkezdődött az önkormányzat NAGY LENYÚLÁSA. Amit az is mutat hogy 2006-os átadáskor a város pénzügyi állapota 300 milliós bankadósság és 200 milliós kifizetetlen számla. Tehát a baj mérete összesen 500 milliós adósság. Ezt az akkor lefolytatott ÁSZ átfogó vizsgálat állapította meg. A Békés Megyei rendőrkapitányság 04000/88/2008/bü HATÁROZATÁT. is alátámasztja. Ebben a vitatott (vizsgálandó) mutyi összeg:533 819 658,-Ft. Ezt az akkor lefolytatott ÁSZ átfogó vizsgálat állapította meg. A Békés Megyei rendőrkapitányság 04000/88/2008/bü HATÁROZATÁT. is alátámasztja. Így fejezte be 2002-2006-os dicstelen szereplését: Dr Szarvas Attilla, és Dr. Turcsán Zsolt kettős. 2006-ban Bakos István Géza vezetésével egy békés építő munka folyt a városban. Ezt a számok is alátámasztják: A 2006-os 500 milliós adósságot 2010 október 3-ára sikerült csökkenteni:428.450.327 Forint-ra. 2006-2010-közt a város vezetése mindössze 3,5 milliós + támogatást kapott.
A 2006-2010-es ciklusban BIG, VG kettős 2,2 milliárdos vagyongyarapítást hozott létre.
A 2011 január 1-ig működésre BIG hagyott hátra elegendő fedezetet.
Több száz milliós pályázati pénzek maradtak a regnáló testületre
2010-ben nem volt ki nem fizetett lejárt adósság.
A ,,baloldali" választók azt hitték hogy 2002-2006-közt Szarvas Attila volt az alkalmatlan.
Turcsán és csapatának sikerült a választókat becsapni. .2010-re Turcsán Zsolt és csapata alapos aprólékos munkával Bakos Istvánról teljesen hazug rágalmakat terjesztett.
Ami azóta be is bizonyosodott, sajnos a 2010-es választást így Turcsán Zsolt nyert, a város viszont veszített.
Az országgyűlésbe megválasztott képviselő SIMONKA GYÖRGY erőfeszítésének és a Nemzeti kormánynak köszönhetően a város ez ideig megmenekült a teljes csődtől, mivel a képviselő úr és a nemzeti kormány a város adósságának a 60% át kifizette ez közel 500-millió + forintot jelentett a városnak. A Nemzeti Kormány gondoskodik az önkormányzatokról független attól hogy a pm milyen pártállású, Ennek köszönhetően még ez a LOOSER pm és a testület is talpon tudott maradni.
Az eredmények (eredménytelenségek) magukért beszélnek. Sajnos ez az alkalmatlan vezetés az adósságot újra termeli. Ez mostanra 2013 októberére az önkormányzatnál elérte az 56 milliót a város üzemeltetési KFT-nél 20 milliót. Hogy mi lesz ezután az a kormányon múlik! A pm prof. dr. Turcsán Zsolt hogy ,,magyarázza a bizonyítványt" most azt híreszteli hogy Ő 800 millió adósságot vett át 2010-ben. A hazugság az még mindég megy csak a munka az nem megy. A hazug mesékre már senki nem kíváncsi.
kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mi újság Mezőkovácsházán?

Témanyitás  idegen on Vas. Nov. 10, 2013 6:45 am

,,Gipszjakab "írta az egyik írásában (három évvel ezelőtt) ,, Érdekes dolgokat hallottam, a minap. Azt pontosan nem tudom, hogy most is ugyanazzal vagy más névvel, de a lényeg, hogy ismét megalakul a Mezőkovácsházi Város Üzemeltetési KFT. A furcsaság csak annyi, hogy úgy tudom T. E. lesz a góré. Az a T.E. akinek családja milliókkal tartozik a sertéstartóknak, De V. T. lesz az egyik alkalmazottja aki fél Kovácsházának tartozik, fizetni meg senkinek sem szeret? A Vízmű élén meg V.T-né? Érdekes. A másik amit még hallottam, hogy az Önkormányzat által pályázatokon nyert pénzeket át fogják csoportosítani a KFT-nek. Nem furcsa ez egy kicsit? Nekem kísértetiesen hasonlít a SZ.A. "korszakhoz". Ha azt nézzük nem is olyan furcsa ez, hiszen a jelenlegi PM volt annó a jobb keze. Mondhatnám azt is, hogy a legjobb tanítványa folytatja tovább a munkáját. Szép jövőt".

Tisztelt ,,gipszjakab" nem hazudtak neked sőt az önkormányzat az elmúlt
hárm évben hozta a te általad felvázolt formáját. 2013 végére ha a kormány a várost nem segíti + leosztással az adósság már meghaladta volna a 850 milliót. Ezzel nem Szarvas nyomdokaiban vannak hanem azt magasan túlszárnyalták! Ilyen alkalmatlan testület a Rendszerváltás óta még nem volt a Városunkban.

idegen

Hozzászólások száma : 72
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mi újság Mezőkovácsházán?

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.