Turcsán Zsolt már megint félre beszél

Go down

Turcsán Zsolt már megint félre beszél

Témanyitás  Bakos István on Hétf. Feb. 13, 2012 1:51 am

Fülöpbélanagyistvánpéterdonkihotezsuzsaerzsébeterdeklodolakoskisistván kérlek segítsetek....
Dr. Turcsán Zsolt Yesterday at 14:35

.Kedves Mindenki!

Olvasom az írásokat, néha átnézek a másik a bakos-maczkai honlapra és ilyenkor erkölcsi gátak és kötelességek szakadnak fel bennem és próbálom a helyes irányt a "nagyoktól" megtalálni, ellesni. Nem mindig van időm válaszolni a felvetetett kérdésekre, de azért, amikor felszaporodnak a kérdőjelek, akkor azért célszerű foglalkozni a problémákkal, és számomra fontos, hogy iránymutatást kapjak a nehéz kérdésekben, mert hiszen nekem minden embert szolgálnom kell, még azokat is, akik egy kanál vízben megfojtanának, ez a demokrácia.... Holnap a szóvívő felteszi majd a város hitelállományával kapcsolatos írást, a pénzügyi szakemberek magyarázatával. Reményeim szerint érthető lesz a számotokra is fijjúk, ha nem akkor majd még írunk hozzá....
Mostanában sokat dolgozom az előző testület és pm által hagyott pénzügyi helyzet kezelésében. Kicsit nehezen érthető és magyarázható, hogy miért kellett LHH-s projekteket piaci áron íratni és 20 milliós sikerdíjat kifizetetlenül hagyni, illetve a következő testületre cedálni????Egy teljesen eladósodott Önkormányzat esetében LHH_s, kvázi normatív támogatásokat piaci alapon íratni, persze csak a nagyobb értékű projekteket....Warum? Why? Miért??? A többit, mint iskola magastető,integrált szociális intézmény, művelődési ház fűtéskorszerűsítés, pedig a kistérség ingyen írta.....Miért????
Összesen 40 milla a sikerdíj, amelynek a fele kifizetésre került, a városközpont rehabilitációs pályázatnál az Integrált Városfejlesztési Stratégia tanulmányt kifizette a város, amely formai hibás volt és esélyünk sem volt a pályázat megnyerésére, de szabályosan aláírt teljesítési igazolás igazolja a munka elvégzését.
Kedves barátaim látjátok, nem olyan egyszerű az élet......


Ezt Írta a "Mi" Zsoltunk.

Tisztelt Turcsán Úr.

Hihetetlen, hogy milyen rövid az emlékező képessége a fiatalembernek.
Jól mondják, hogy a diploma és a tudás, nem beszélve a képesség nem mindíg jár egy úton.
Azt látom, hogy vezetőképesség híjján nem megy semmi a városba.
Nem elég kirugdosni a legjobb szakembereket, át kellene látni a feladatot is. Természetesen nem a város érdekei a fontosak ennek a stábnak. A saját érdek az első.
Milyen jól hangzik, hogy mi hagytunk hátra adósságot. /Írd le, hogy eddig menni adósságot termeltetek, miközben semmi értéket nem állítottatok elő?/
Emlékeztetlek, hogy a 200 milliós kötvény adósság, amit kényszerből a nyakunkba vettünk,- a Szarvas-Turcsán duó felelőtlen, akkor sem tiszta pénzügyi játszadozásai miatt lett felvéve. Ez az állítás igazolható. Ti Kft-s ügyeitek amit most megismételtél 100 millió feletti adósságtömeget termelt. Nem emlékszelt? Nekünk kellett kirendezni. A szennyvíz beruházási dolgaitok, amit a nyakunkba hagytatok, szintúgy átláthatatlan volt és 80 milliót vitt a Város kasszájából. És lehet sorolni az árak többszöröséért megvalósult beruházásokat és a sok szélhámosságot amit az Állami Számvevőszék sem szívlelt. Ezért tettünk feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, amin a rendőrség ma is dolgozik.?
Ezt örököltem Tőletek. Mi gátol az emlékezésbe?
Sajnos a fejlesztések miatt ezeket nem tudtuk kifizetni a Kft-s adósságok kivételével..
A pályázatírásért ha én maradok nem fizettünk volna semmit. Minden máskép lehetett volna és a város fejlődött volna. Nem úgy mint most.
A tisztogatáson kívül semmit nem tettél. Ügyeitek viszont már vannak.
Te csak a Ti ügyleteitek tisztaságát figyeld.
Szükségtelen kazánvásárlás több pénzért mint amennyiért a piacon megvehető.
Vízmű pénzek elpárolgása.
Túl sok fizetség a barátoknak.
Vissza jönnek a pályázatíró cégeitek?
Azok sem lettek tisztázva még, hogy miért, kinek a hasznára dolgoztak. Van Neked mit figyelned.
Ne a hazudozással legyél elfoglalva. Vége a választásnak. A hazugság győzött. Tegyél a városért, ne csak a csapatodért. A júdáspénzt kiosztottad, a hazugsággyáros segédcsapatod mind élvezi a jutalmát.
A város vár a csodára.
Ha nagy a cipő le lehet vetni és félre állni.
Tudom, hogy nincs önkritikád és ezt a döntést nem hozod meg soha.

Énnekem nincs honlapom. Csak írok úgy mint más és a saját nevemen. Nekem nem lesz szükségem honlapra azért, hogy lejárassak valakit, mint azt Ti tettétek,- és nem tudtok ettől a szokásotoktól megszabadulni.
Nem lesz könnyű a dolgotok, mert reagálok a vádjaitokra és tényeket állítok a hazudozással szembe. Megvan minden testületi anyagom a 4 évemről és megvannak a Szarvas- Turcsán éra szükséges termékei, hogy kisebbre vegyem a hangod.
A nagy embert velem szembe ne akard gyakorolni. Én tudom, hogy ki vagy Te,- és hol a helyed.
Dolgozz és ne írkálj feleslegesen.

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Turcsán Zsolt már megint félre beszél

Témanyitás  calambo on Szomb. Feb. 18, 2012 1:45 am

Azt hiszem, hogy BIG-el kapcsolatos téma 2006-2010-közt sokkal kissebb publicitást kapott mint amit megérdemelt volna. A rendszerváltás idején született fiatalok bizony nem tudják hogy mi ez a nagy gyűlölet amit a volt pártállam kegyeltei és azok leszármazottai táplálnak a Nemzetben gondolkodók iránt. Amikor elolvassák ezeket az írásokat. Egyáltalán érdekli őket? Gondolom, ha nem egy közéleti szereplőről lett volna szó, kevésbé lenne érdekes. Az is tény, hogy aki csak a megjelent írások alapján formál véleményt az az igazság közelébe sem jut. A nagy és lényeges dolgok, amelyek a pártállamhoz kötödés következményeként fedve, publicitás nélkül maradtak, bizony a lakosság pontos tájékoztatását gátolták. A BIG-ről megjelent, valóságot nélkülöző írások viszont utalnak a fórumozók jellemére, mentalitására, felfogására az életről, barátságról, a Nemzeti oldal mélységes gyülöletről és az emberi értékekről. Az itt kifejtett negatív vélemények mögött semmilyen valóságos cselekmények nincsenek.
Hogy ezt az eltorzult pártállami jellemeket megértsük oda ismerni kell Alexander Szolzsenyicin véleményét: “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastagbőrtbőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
2010.okt.3-án BIG tisztán és áttekinthetően átadta az önkormányzatot.
. Valahányszor BIG tevékenységének negatív eseményeiről kitalációkat közöltek a múltban gyökeredző avit eszméket istenítő fórumozók, kellő eréllyel és következtetéssel a Nemzeti erők időben nem cáfolták. Ezért az emberek tudatában a hazugság kötődött meg. Ezért következhetett be a város ilyen nagy mérvű félretájékoztatása.
Annak sincs ma már jelentősége, hogy felsorakoztassuk BIG összes pozitív közéleti cselekedeteit. Természetesen az itt írók is csak egy szűk rétegét jelentik a lakosságnak, reprezentatív vélemény jelzést jelenthet.
Bizony BIG büszke lehet hogy egy teljesen (prof.dr. TZs és dr. SzA. által)lepusztított áttekinthetetlen hivatalt négy év alatt rendbe és áttekinthetővé tette, azt sajnálhatja a város hogy BIG 2/3 os kormányhoz való kitűnő kapcsolatát a választálsí eredménnyel elveszítette. Ez bizony egy pár milliárd forintba kerül a városnak. Én mint kovácsházi polgár nem vagyok büszke rá, hogy a város ezt a vissza nem térő lehetőséget elszalasztotta. Inkább a többség (igaz megtévesztésből)a többszörösen bebizonyosodott kártékony prof. dr. TZs-re adta a voksát. A lakosságot, ideig-óráig meg lehet téveszteni, de ha felébred szigorúan büntet. Prof. dr.TZs bár hibátlan, tökéletes személynek tartja magát, (üres kalász magasan hordja a fejét) de a közigazgatás, az önkormányzati munka, még az elmúlt 9-év elmúltával is igen kicsi tapasztalatot tudott felmutatni ezen területen. Ezt hűen tükrözi az elmúlt 2011-es év pénzügyi kudarca és a 2012-es év reménytelen pénzügyi helyzete. Vigasztalja, hogy Battonyának és Mezőhegyesnek is keserves lecke, ahol szintén nem okult a lakosság a ,,baloldal" eddig mutatott teljesítményéből. Természetesen lehet folytatni tovább ezt a terméketlen közéleti munkát, csakhogy ez a városnak sokba kerül. prof dr TZs és csapata nem hiszem hogy bármit is elérne a 2006-2010 közti városvezetés, mocskolólásával. Bizony mint kiderült dr. TZs ártatlan embereket jelentgetett fel, Hogy mentse a bőrét cinkostársára dr. SzA-lára hárította az Ő általa elkövetett bűnöket és ezért dr. SzA-lát letöltendő börtönre ítélte a Gyulai Városi Bíróság . Mindaddig lehet ezt a mocskos jellemtelen munkát csinálni míg a lakosság ehhez statisztál. De jóérzésű Nemzetben gondolkodó emberek ebben nem vesznek részt. . A felkészültségi hiányossága a pm-nek olyan mértékű hogy a testületben lévő, Nemzetben gondolkodó képviselők támogatása sem segít, a feltornyosuló problémákon.
Azt soha ne feledjük el:A mocsok, a gátlástalanság, a harácsolás és a haza árulása soha ki nem vesző tulajdonsága a magyar baloldalnak. És ez most sincs másképp és nem lesz másként a jövőben sem. A fenti tulajdonságok nemzedékről nemezedére szállnak. Nem lesz olyan, hogyha majd kihal az utolsó Kádár-nemzedék is, akkor majd jönnek az új, tisztességes és fiatal baloldaliak. Mert ez nem lehet. Ez nem történhet meg.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Turcsán Zsolt már megint félre beszél

Témanyitás  zsuzsa on Szomb. Márc. 03, 2012 9:22 pm

Tisztelt nagyistván: Énekem nincs okom kétségbe vonni az írásod igazság tartalmát. Mivel eddig még sosem éreztem hogy tudatosan hazudtál volna. Viszont a pm írásaiban eddig is rengeteg hazugság, tudatos félre vezetés, azonkívül a képviselői mivoltából hagyta (de lehet éppen háttérből irányította) hogy a fórumon minden kétséget kizáró hazugságok terjedjenek. Igen tisztelt pm ezeknek a kisded játékoknak ára van ez a hitelesség. És bizony az előző írásának vannak részletei ami emlékeztet a 2010 október 3-ikaí előtti írások modelljére. Ha a fenti sorokat olvassák úgy gondolhatják ezek kemény de lehet hogy igaztalan megállapítások. Ezért csak egy pár példa, a teljesség igénye nélkül:
1;Bakos István összeférhetetlenségi ügye. Ön tudta hogy az összeférhetetlenség nem valós. Mégis éveken keresztül újabb-nál újabb jogi csűrcsavarral nem hajtották végre a bírósági ítéletet. Ráadásul azt írta hogy a dr. Sza melletti képviselők szavazatával Önök leállították a jogi eljárást. Csakhogy az Önök által folytatott jogi ámokfutásnak a Legfelső Bíróság 2006 novemberébe (választás után)mondta ki az utolsó megfellebbezhetetlen verdiktet. Őn írta hogy BIG 8 milliót vett fel, ráadásul jogtalanul, pedig Ön tudta hogy amit felvett az teljesen jogos volt és ráadásul a 3 milliót sem érte el.
2; Hagyta hogy itt ezen a fórumon hónapokig ragozzák a ,,Hajléktalan" szálló körüli hazugság áradatot. A nem létező szálló biztos vezetőjéről.
3; Ugyanez volt a BIG családtagjainak az önkormányzatnál (intézményénél) való ,,alkalmazása" körül.
4; A Balaton szántódi (Nagyselmeczi ingatlan) körüli hazugságoknál. Ön tudta hogy az ingatlant az Önkormányzat még a 80-as évek végén igen busás áron vásárolta, (és nem kapta) hisz olvasta az adás vételi szerződést. Azt is tudta hogy az ingatlan 2006-2010-közt nem volt, de a mai napig sem forgalomképes mégis az eladásáról beszélt (beszéltek) de ez csak a ,,jéghegy" csúcsa.
Igen ön elfelejtett kiállni és megvallani a hazugságokat, ezek után ne lepődjön meg azon ha bárki az Ön által (csapata) közölt adatokat kétségbe vonja. De a legutóbbi írása sem nélkülözi a csúsztatás, elhallgatás,stb. elemeit. Pld: Nem említi hogy a lejárt hiteleket átütemeztette, de azt sem említi hogy a lehetséges hitelkeretet igénybe vette, felhasználta de nem tesz említést a város vezetőinek a javadalmazásának, drasztikus emeléséről, a felügyelő bizottságok, és egyéb címeken való pénzjuttatásról stb. Ehelyett még mindég visszamutogat, sejtet. Tisztelt pm ha a lakosság előtt hiteles akar lenni akkor kezdje a sor elején. Az önkritika gyakorlásnál!

,,A kommunistáknál kártékonyabb embertípust még nem produkált a történelem. Hataloméhségük, cinizmusuk, gátlástalan rombolási hajlamuk, nemzet-, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális – azaz nem kommunista – ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek (…), egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.”

zsuzsa

Hozzászólások száma : 29
Join date : 2012. Jan. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

prof. dr.Turcsán Zsolt és ,,csapata" másból sem áll csak a mellébeszélésből

Témanyitás  donkihote on Kedd Márc. 13, 2012 1:31 am

Tisztelt nagyistván a dr. TJ fórumát olvastam a Rendőrségi határozat c fejezetet. Szívesen rendelkezésedre állnék csakhogy az oldalon közölt ,,dokumentumot" nem tudom elolvasni. Felhívtam BIG-et hogy rendelkezésemre bocsájtaná e a teljes anyagot?. Ő közölte mivel az ügyben Ö nem érintett ezért az ügyiratból nem kapott. Javasolta forduljak az érintettekhez hisz azok kaptak az ügyiratból.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

prof. dr.Turcsán Zsolt és ,,csapata" másból sem áll csak a mellébeszélésből

Témanyitás  calambo on Kedd Márc. 20, 2012 6:07 am

Lehet hogy a cim nem teljesen fedi a valóságot, mert nem csak mellé beszélnek hanem hazudnak,
rágalmaznak is.
Íme egy hazugság ami esetleg egy tájékozatlannak úgy tűnik mintha igaz lenne:prof. dr. Tzs írja:

LEZÁRULT EGY KORSZAK.
,,Mezőkovácsházi ,,újkori" történelmében és főleg az elmúlt 10 évben a város vezetésében meghatározó volt az egyet nem értés és a viszálykodás. Ezek a viszályok az előző Képviselő-testület esetében csúcsosodtak ki, amikor a pm felkérésére a testület feljelentést tett a 2002-2006-ban történt ,,vélt" gazdasági visszaélések tárgyában. Ismeretlen tettes került feljelentésre 52 rendbeli ügyben. A Békés megyei Rendőrkapitányság 2012-február 3-án kelt levelében, bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást és az eljárást. A döntést nem kívánom kommentálni...Remélem, hogy Mezőkovácsháza jelenkori történetére, ismét a békés építkezés, és nem a rombolás és a politikai ellenfelek ellenfelek minden eszközzel történő félreállítása lesz a jellemző. A magam részéről, én a békés, nyugodt, jövőt építő vagyok".
(Prof. Dr. Turcsán Zsolt.)

Ugye milyen aranyos ez az ember?
De bemutatom az érem másik oldalát és ítélje meg mindenki a vérmérséklete szerint.
Már most előre bocsájtom hogy csak az igazat a színtiszta igazat írom le.
ÍME AZ ÉREM MÁSIK OLDALA!
2002-ben a lakosság Dr SzA választotta pm-nek.
Ekkorára már a város kifizette Dr. SzA1991-ben hátrahagyott adósságát.
2002-ben az önkormányzat számláján + 80 000 000 forint volt.
A testület BIG-et választotta alpolgármesternek.
De BIG minden eszközzel akadályozta a lopást, pedig testület többsége készen állt a nagy ,,KALANDRA".
A város kifosztására. Ezért BIG-et egy hazug ürüggyel felmentették az alpolgármesteri helyéről.
Az alpolgármesternek a TITÁN minősítésű Dr. TZs tették. A pm és az alpolgármester 2006 ra a várost teljesen szétzilálta, úgy anyagilag mint erkölcsileg a pénzügyi mérleg a ciklus végére 300 000 000 Forint banki adósság, és 200 000 000 Forint lejárt idejű kifizetetlen kötelezettség.
A részleteket a 2002-2006 közti pénzügyi manőverekről majd a folytatásban!
De szívesen veszem ha ezen időszak ismerői színesebbé tennék a saját emlékeikkel.
De a cáfolatokat is örömmel veszem, főleg ha azoknak valóság alapja van és nem kitaláció!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Turcsán Zsolt már megint félre beszél

Témanyitás  kovacspeter702 on Vas. Ápr. 01, 2012 3:34 am

Igen felvetődik a kérdés miről is szolt az 52-rendbeli feljelentés amit a testület tett az ÁSZ vizsgálata nyomán. Csakugyan nem kellett folytatni a rendőrségi nyomozást? Vajon a JEGYZŐ butaságból, felkészületlenségből, vagy valami ráhatás végett nem vitte a rendőrségi határozatot a testület elé? De végtére nem a teljesség igényével és a történések sorrendjében megemlítenék egy pár ügyet ami megtörtént. Mindenki ítélje meg a saját vérmérséklete szerint hogy a felsorolt cselekedeteket ki hova sorolná?
1; Reffen a napközi és a roma kisebbségsí ház felújítása a kettőnek 80 milliót meghaladja.
2;Az orosházi úti faházak 14millió/db.
3; jegyző lakás 13-millió vételár. 19-millió ráfordítva, 7 szeri hirdetés után 16 millióért eladva.
Vajon menyi lett itt hamisan számlázva?
4;Parkerdő rendezése 12 millió leszámlázás után a közmunkásokkal lett megcsináltatva.
5;A Békés Megyei Területfejlesztési tanácstól kapott 36 milliós támogatásból egy 7,2 milliós tanulmány és 30 milliós kézfizetéssí kezesség. Amit soha vissza nem kapott a város. Íme a hozzáférhetőség http://kepfeltoltes.hu/091109/kep23_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
6;170milliós rulirozó hitel felvétele amiből a következő két tanulmány lett kifizetve:Pályamunka a Kistérség és Mezőkovácsháza felvirágoztatására.
A meghirdetett pályamunka nyertes neve:PROMEI Modernizációs és Euroatlanti Integrációs Projekt iroda. Kht
Cim:1053 Budapest Szép utca 2.
Az eredményhirdetés 2004 március 26-án 11-óra 10-perc.
A pályázat díja: 89 ooo ooo + Áfa Ösz: 111 250 000 Forint.
De a DBÖTKE ügyvezetője DrTZs gondolt a Békés Megyei kistérség szintű kiemelésére is.
Ennek a pálya munkának elvégzését FATIMEX- EURO Gazdasági Tanácsadó és Fejlesztési KFT nyerte el.
Cim:1118 Budapest Holdvilág-út 11.
Eredmény hirdetés: 2004 április 13-án 11-óra 10-perckor történt.
Pályamű díja: 32 000 000 + Áfa 8 000 000 Ösz: 40 000 000 Forint. Ezen tudományos pályamunkákra kizárólagos félhasználati forgalmazási jogot nyert az Mezőkovácsháza önkormányzata+a DBÖTKE. Ezen pályamunkákról bővebben a Közbeszerzési Értesítő 50-szám 6949 6950 6951-oldalain, a Közbeszerzések, Tanácsa Hivatalos Lapjából lehet tájékozódni. Csakhogy ezek a magas röptű tanulmányokra kár volt a papírt használni, mert ez egy szélhámosság!
De ,,érkezett" a városba 12 szállítmány kőmurva aminek egyenkénti ára kö +fuvar 1 728 ooo forint természetesen megvannak a fuvarlevelek csak kő éppen nem érkezett De sorolhatnék még sok ilyen tételt, vajon ezek POLITIKAI ügyek? Ilyen 52 ügy van. Persze ezt felejtsük el váltsunk új korszakot.
Csak hogy az új korszak elég rosszul néz ki.

kovacspeter702

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2012. Feb. 21.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Állmodozás felső fokon!

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Ápr. 02, 2012 5:17 pm

Találó a cim:Agrárprofesszori műtét Mezőkovácsházán!
Az ország egyik legfiatalabb professzora dr. Turcsán Zsolt Attila agrárközgazdász, Mezőkovácsháza független polgármestere, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karának (Mosonmagyaróvár) címzetes egyetemi tanára, ám elsősorban nem ezért kerestük fel megyejárásunk során hivatalában.
Szerencsés helyzet az, amikor egy kimondottan mezőgazdasági jellegű város első embere otthon van a szakmában.Szűkebb területe az állattenyésztési genetika, tágabb területe szülővárosa lakosai életkörülményeinek javítása. Teendője van bőven, mivel az Európai Unió húsz leghátrányosabb térsége közé tartozó dél-alföldi régión belül is a legelmaradottabbak közé tartozik a dél-békési, a mezőkovácsházi kistérség, a kialakulóban lévő mezőkovácsházi járás. - Miért adja a fejét egy fiatal tudósember a politizálásra, a közéleti tevékenységre?
- Már 2002 óta tagja vagyok az önkormányzat képviselő-testületének, szívvel-lélekkel lokálpatrióta vagyok, és szerettem volna magam kipróbálni ezen a területen is. Megpróbálom a tudásomat alárendelni a város érdekeinek, s egy új szemléletet behozni az önkormányzatba, politikától teljes mértékben mentesen megközelíteni a gazdasági életet.
- Mit tud kezdeni a régóta meglévő, a rendszerváltozás óta csak szaporodott fejlődési hiányosságokkal?
- Azt gondolom, hogy Békés megye legjobb minőségű termőföldterületei itt találhatók, kiváló minőségű ivóvízbázissal rendelkezünk, a legjobb minőségi élelmiszereket vagyunk képesek előállítani. Ahol lefúrunk, ott azonnal 70–80 Celsius fokos termálvíz tör fel. Első lépésként a fűtési technológiánkat kíséreljük meg átállítani, a zöldenergia alkalmazása jegyében már két intézményünkben biobrikettel fűtünk a kazánokban. Elkészült a megvalósíthatósági tanulmányunk a geotermikus energia hasznosítására, s várjuk, hogy mikor írják ki az erre vonatkozó pályázatot. Beléptünk a mintamenza programba, az önkormányzat képviselő-testülete által elfogadott gazdasági program is az önfenntartást helyezi előtérbe. Hosszú idő után először sikerült nullszaldósra megalkotni a költségvetésünket, vagyis takarékos és költséghatékony módon sikerült kezelni a forráshiányunkat.
- Miket ígért a polgármesteri választási kampánya során?
- Körülbelül azokat, amikről az imént beszéltem. Szociálisan rendkívül érzékeny vagyok, a tiszteletdíjam és a fizetésem jelentős részét az első évben szétosztottam a rászorulók és az alapítványok között. Mindenekelőtt arra törekszünk, hogy javítsunk a mezőkovácsháziak jólétén. Bevonjuk a helyi termelőket termék-előállításba, és a termékeket többek között a menzára szállítjuk. Szeretnénk pályázni szociális szövetkezet létrehozására, mintegy nyolcvan közmunkást szeretnénk foglalkoztatni az élelmiszertermelés területén. Újraindítjuk a hatósági vágóhidat, nagyon érdekes, hogy tőkehúsból, úgymond, behozatalra szorulunk. - Láttam itt egy újkígyósi húsboltot is.
- Igen. Ígéretet kaptunk például arra Oláh Tibortól, a Babó major tulajdonosától, hogy ellát minket sertéshússal.
- Azután itt van a kardinális kérdés: munkahelyteremtés.
- Nagyon nehéz a helyzet, nem is nagyon ígértünk azonnal jelentős változásokat. A működő tőke inkább kimegy az országból, mintsem bejönne. Az elhasznált világítótestek visszagyűjtésével és újrahasznosításával európai uniós határ menti pályázat elnyerése foglalkozó Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. nemrégiben felavatott, 100 százalékban automatizált üzeme is csak négy munkaerőt foglalkoztat. Gazdasági társaságok formájában kívánjuk működtetni a gazdasági szemlélettel felruházott önkormányzati cégeinket. - Említette, hogy errefelé a legjobbak termőföldek.
- Negyvennégy aranykoronásak. Minden megterem a mezőkovácsházi földeken, ennek ellenére elsősorban búzát, kukoricát és napraforgót termesztenek rajta. Kicsiben elkezdjük a zöldség- és gyümölcstermesztést, az önkormányzatnak 46 hektár föld van a tulajdonában, nem beszélve a rengeteg zártkertről. Legalább a napközis konyhánkat szeretnénk ellátni, növelni a beszállítást, tanulók számára pedig gyakorlókertet hozunk létre.

Fülöp Bél írásából: Én is boldog vagyok hogy a városunknak és annak első emberéről ilyen jót írnak. Bizonyára aki várost és annak rendszerváltás óta a történetét nem ismeri irigységgel olvashatja a riportot. ( micsoda szerencsés ez a város) Csakhogy nekünk Mezőkovácsháziaknak illene tudni hogy ez agy újabb LUFI. Mert ha álmunkban beleütjük a kezünket az ágy végébe és felébredünk akkor szembesülünk a nagyon-is reális valósággal.
A valóság pedig nem más:
2010 október 3 -óta 2011-es év végéig 223 442 956 forint adósság növekedés keletkezett .
Valamint a 2012-es évben 198 059 000 forint költségvetési hiány.
Mert így 2012-végére 421 501 956 forint adósság növekedéssel számolhat a város.
Ilyen a 1990 rendszerváltás óta példa nélküli.
De azért álmodjunk tovább.

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Agrárprofesszori műtét Mezőkovácsházán!

Témanyitás  zsuzsa on Szer. Ápr. 04, 2012 7:45 am

Gratulálok Prof. dr Turcsán Zsolt Attila agrárközgazdász, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszer-tudományi Karának (Mosonmagyaróvár) címzetes egyetemi tanárának. Akinek szűkebb területe állattenyésztési genetika, Ő egy fiatal tudósember. Már 2002 óta megpróbálja a tudását alárendelni a város érdekeinek, s egy új szemléletet behozni az önkormányzatba, politikától teljes mértékben
mentesen megközelíteni a gazdasági életet.(csak vajon ezt kibírja e a város)
Mint a bevezető írásból olvashatjuk, most is tele van nagyobbnál nagyobb ötletekkel. ,,Megpróbálom a tudásomat alárendelni a város érdekeinek, s egy új
szemléletet behozni az önkormányzatba, politikától teljes mértékben
mentesen megközelíteni a gazdasági életet. az önkormányzat képviselő-testülete által elfogadott gazdasági program is az önfenntartást helyezi előtérbe. Hosszú idő után először sikerült
nullszaldósra megalkotni a költségvetésünket, vagyis takarékos és
költséghatékony módon sikerült kezelni a forráshiányunkat".
- Hazudta a pm a nyilatkozatában-. Mert ugyanis a 2012-es évben költségvetési hiány 198 059 000 forint.
De azzal sem dicsekedett hogy 2010 október 3 -óta 2011-es év végéig 223 442 956 forint adósság növekedés keletkezett. Az írás telí van szebbnél szebb víziókkal.
Tisztelt fórumozók a véleményem szerint Mezőkovácsházának elég lenne egy kisebb kaliberű ,,TUDÓS" csak egyszerűen aki a várost el tudná vezetni és nem el adósítani. Ez nem politika hanem tény kérdése.
Nem tudom hogy ezt az ,, Agrárprofesszori műtét Mezőkovácsházán"!című akciót kibírja e a Városunk.zsuzsa

Hozzászólások száma : 29
Join date : 2012. Jan. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Egy igazi alkalmatlan LUZER csapat!

Témanyitás  fulopbela on Vas. Ápr. 08, 2012 8:29 pm

Három oldalon keresztül megy a kommentál. A 2007-ben kezdődött és 2012 február 3-án kiadott rendőrségi határozatról Igaz a fórumozók közül kevesen ismerik a teljes igazságot. Most mindenféle kommentár nélkül leírom a valóságot, vagyis megpróbálom kibontani az igazságot. 2002-es választáskor Dr. Szarvas Attila nyerte a választást. Az átvételi jegyzőkönyvben 80 millió forint volt az önkormányzat számláján. Bakos István mint alpolgármester törvénytelen dolgokat észlelt ezért az eskü szellemében megpróbálta megakadályozni az önkormányzat lepusztítását, ezért 2004-ben feljelentést tett alpolgármesteri minőségben.
A mostani határozat 04000/88/2008/bü.-ről szól. - rendőrségi jelentés 2. oldala! olvasható a 30/2004 ügyben amit a Gyulai Bíróság a 15.B.321/2006/45-ős ítéletében lezárt. Az ítéletben négy polgárt marasztaltak el:
1;Letöltendő börtönbüntetés.
2;Felfüggesztett börtönbüntetés,
3;Pénzbüntetések, perköltségek megfizetése.
Ezen ügy tárgyalásánál Dr. Szarvas Attilát Dr. Turcsán Zsolt vallomása alapján is ítélték el letöltendő börtönre. Mint adó és társadalom biztosítási csaló. Erre vonatkozó tényállást az ítélet 15-18-adik lapján megtalálható.
A mai testületi tagok közül Turcsán Zsolt és Szekeres Lajos
Bakos Istvánt 5 alkalommal jelentették fel összeférhetetlenségi tárgykörben pedig tudták hogy a feljelentés alaptalan. Amit mind az öt Bírósági ítélet alátámasztott. Bakos István ellen folytatott jogi ámokfutásnak a Legfelső Bíróság 2006 novemberébe (választás után)mondta ki az utolsó megfellebbezhetetlen verdiktet.
De másokat is feljelentett prof dr. Turcsán Zsolt alaptalanul, amiért az eljárási költséget neki kellet leróni. Dr. Turcsán Zsolt mint magánszemély 04040-768/2009 es ügyiratban mint feljelentő szerepel. Amit egyesítettek a most folyó a:04000/88-137/2008/ sz Tehát megállapítható hogy dr. TZs notórius feljelentő. Még az ELVTÁRSAIRA is terhelő vallomást tesz csak mentse önmagát.
Valamint az A04000/88-81/2008.sz.üggyel. 2006 ra a várost teljesen szétzilálta Dr. Turcsán Zsolt Dr. Szarvas Attilát kettős, úgy anyagilag mint erkölcsileg a pénzügyi mérleg a ciklus végére 300 000 000 Forint banki adósság, és 200 000 000 Forint lejárt idejű kifizetetlen kötelezettség.2006-os választás után egy átfogó vizsgálatot készített az Álami Számvevőszék revizorai. Csak megjegyezném hogy a dr.SzA és prof dr.TZs duó 2002-ben +80 millió Forinttal az egyszámlán vette át az önkormányzatot és 2006 választások után az ÁSZ vizsgálata szerint 300 milliós banki adósság és 200 milliós ki nem fizetett számlát talált az ÁSZ. Az ÁSZ úgy találta hogy 52 esetben talált olyan pénzügyi manővert ami esetleg a Bűncselekmény alapos gyanúját felveti. Ezt a jelentésében a testülettel ismertették (amit a kábel tv közvetített). A testületnek ezután nem volt más lehetősége mint jelenteni az ügyészségnek az ÁSZ megállapítását. Ezt a testület ellenszavazat és tartózkodás nélkül megszavazta. Az ügyészség 30 napon belül értesítette a testületet hogy 48-esetben megalapozott a bűncselekmény alapos gyanúja. A rendőrség 4-év nyomozás után és mintegy 1,5 mázsa nyomozati anyag keletkezése után úgy látta hogy nem várható a további nyomozás során hogy komoly bűncselekmény elkövetésére találnának. Ezért a testületet értesítette hogy a nyomozást megszünteti, ha a testület 8-napon belül nem él panaszemelési jogával.
A testület a mai napig a rendőrségi határozatról a hozzá csatlakozó iratokról nem kapott iratanyagot., Pedig a határozat kelte : Békéscsaba 04000/88/2008/bü. Kelt Bcsaba, 2012. február 03. Tehát több mint 65 nap telt el és a testületi tagok nem kapták kézhez a rendőrségi határozatot és hozzá tartozó dokumentumokat hogy abban bármilyen döntést tudtak volna hozni. A közpénzek hűtlen kezelését mi sem bizonyítja jobban hogy mig 2002-2006-közt az önkormányzat pénzügye 80 millió + ról 500 millió mínuszra módosult (ÁSZ jelentés). 2006-2010-kőzt viszont a testület fizette a lejárt törlesztéseket. Az adósság állomány a 2006-hoz képest kismértékben csökkent, az állami normatívák (leosztások) ezen ciklus alatt több 100- millióval csökkent, mégis 2,2 milliárddal gyarapodott az önkormányzat vagyona. De 2011 év végére a prof dr TZs pm álltal vezetett csapat az önkormányzat 2010-ben átvett 463 792 999 Forint.adósságát 2011-év végére:
687 235 955 Forintra emelte. De a 2012-es költségvetési hiány:
198 059 000 forint.

fulopbela

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Jul. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Hazugság és valóság.

Témanyitás  fulopbela on Hétf. Május 21, 2012 5:13 pm

Hazugság és valóság.

A megválasztott testület azért lett TESTÜLET mert a választók többsége megbízott benne (igaz vagy akár hazug kampánnyal). Ettől fogva a testület többségi szavazattal dönt a város ügyes bajos dolgairól. Hogy néha van egy egy képviselő akitől hallunk a napirenddel kapcsolatban ellenvéleményt az a világ legtermészetesebb dolga. De a többségi döntés az mindenkire érvényes és azt senkinek nem illik megkérdőjelezni. De törvény sértő többségi döntés ellen a JEGYZŐNEK KÖTELESSÉGE észrevétellel élni. Hogy a testület hogyan dolgozik azt az elért eredmények (kudarcok) mutatják. Ha egy testület nem jól dolgozik azt mindenki szóvá teheti. Hogy ki kit és mikor jelent fel, az nem biztos hogy káros. Sokszor építő jellegű lehet a városra nézve. Igaz a törvény sértőknek, a feljelentések soha sehol még nem okozott örömet. De egy demokráciában ez az eszköz is bevethető a törvény sértők ellen. Hogy jogos a feljelentés vagy nem (zaklatás) azt mindég a Rendőrség Ügyészség, Bíróság dönt. Minden döntés ellen van jogorvoslat. Mint ahogy Wilson Churchill mondta: A demokrácia sok bajjal jár , de ennél jobbat még senki nem talált ki. A rosszindulatú feljelentőkkel meg szokták fizettetni az eljárás költségét. Prof. Dr. Turcsán Zsoltnak a Battonyai Városi Bíróság 9.B.17/2011/2.számú ítélet arról rendelkezett, hogy Prof. Dr. Turcsán Zsoltot kötelezi az eljárási költség megfizetésére ami: Prof. Dr. Turcsán Zsoltnak 80 050 Forintjába került, de ez így is van rendjén.Tudomásom szerint, Prof. dr.Turcsán Zsolt vezeti a városban a feljelentési rekordot. Csak amiről konkrétan tudok: B. István terhére 5 alkalommal megalapozatlanul tett feljelentést. Igaz itt a több milliós ügyvédi és perköltséget az önkormányzat fizette. A felfogadott SZTÁRÜGYVÉD BIG ellen a legidősebb dr. Bárándi. De tett feljelentést, Maczkai József, Legényné Frank Zsuzsannát, Janiga Györgyöt, Konkoly Balázst, Tuchner Waltert, Szücs Károlyt de Dr. Szarvas Attila terhére is terhelő vallomást tett a Gyulai Városi Bíróságon, ami nagyban elősegítette a letöltendő szabadságvesztési ítéletet. A múlt hónapban Krisztof Györgyöt(tűzoltót 2002-2010 közti önkormányzati képviselőt) is feljelentette, de bizonyára még más állampolgárokat is zaklathatott az alaptalan feljelentéseivel. De dokumentumaim csak ezekről vannak. Tudom ez az írás sem okoz mindenkinek örömet, de a tetteivel mindenkinek szemben kell nézni.

Persze furcsa olvasni a legnagyobb feljelentőtől a következő sorokat:
,,Remélem, hogy Mezőkovácsháza jelenkori történetére, ismét a békés építkezés, és nem a rombolás és a politikai ellenfelek ellenfelek minden eszközzel történő félreállítása lesz a jellemző. A magam részéről, én a békés, nyugodt, jövőt építő vagyok".
(Prof. Dr. Turcsán Zsolt.)fulopbela

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Jul. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Turcsán Zsolt már megint félre beszél

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.