A választók várnak!

Go down

A választók várnak!

Témanyitás  fulopbela on Pént. Szept. 02, 2011 9:49 pm

A választó mindég a hozzá eljutott ,,információ" alapján voksol, ha az információ hazug és csalárd volt, azt a következő választáson általában meg szokták torolni. Az hazugságról az idő mindég lerántsa a leplet. Ne feledjük a puding próbája az evés! Azt hiszem a mondás még a mai napig sem veszítette el az aktualitását: ,,Ahol a politika kezdődik ott a tisztesség véget ér" (Wilson Churchill) ,,Egy népet becsapni egyszer, kétszer sikerülhet, de többször nem lehetséges" (Thürmer Gyula) Hosszútávon az ember minőségéről (értékéről) az elvégzett munkája a legmegbízhatóbb értékmérő!
Ego, írja:Gratulálok az új polgármester úrnak!!
Nem lesz könnyű dolga, de ismerve szakértelmét, ismeretségi körét, van kiút!! Sok sikert kívánok a testület tagjainak is, és erőt, lendületet 4 éven át!!!

fülöpbéla:Gratulálok végre van egy ember aki ismeri a megválasztott pm szakértelmét. Én is szeretném megismerni ha lehet konkrétan melyek azok a szakértelmi pontok ami képessé teszi a város vezetésére? Az elmúlt 8 évben milyen végzett munka jelezte a szakértelmét, konkrétan ,nem általában? De kiemeltem kíváncsi volnék milyen ismeretségi köre van ami, a mostani a jelenlegi politikai felállásban használható, érték teremtő a Város számára.? Honnan van KIÚT? Mert ugyanis a KAPCSOLATI tőke nélkül sikert elérni a mai politikai felállásban szinte lehetetlen.

Anjou, írta:Örülök, hogy a választás személyi és (elnézést!) minőségi változást hozott!

Konkrétan az általad jelzett minőségi változás mit jelent?
A pm előző 8 éves közéleti munkájában hol mutatkozott meg olyan teljesítmény amire ezt a bizakodó reményt alapozod?
Nem hittem hogy a lakosság elfelejtette a 2002-2006-közötti város lepusztítását (eladósítását, Vízmű kiszervezését, szemét szállítás kezelés kiszervezését, kistérség irányításának elvesztését DBÖTKE körüli umbuldát) hogy ezek kik nevéhez fűződnek. Mostanában kezd derengeni a szavazóknak a voksuk súlya. Üdítőként hatna a pm valós cselekedeteiről beszámoló. Szekeres képviselő úrat, aki 4 évig végezte a pm.-ségbeli feladatát /megítélés kérdése, hogy hogyan/ és a megbízatás letelte utána boldogan mondhatta dicsekedhetet hogy a várost gördülékenyen irányította és 80 millióval az egyszámlán, adta át a staféta botot. Nem volt oka az előző pm-re rosszat mondaní, hisz a hivatalt renben vette át BIG pm-től. Mintahhogy BIG pm most 2010-ben is renben adta át a hivatalt. Ez nem volt elmondható a 2006-os átadás átvételre. Csak azt nem értem hogy miért nem mutatják be a regnáló pm 8 éves közéleti szerepét. Vagy hogyan oldja meg a ráháruló feladatot, hisz még sehol senki konkrétan be nem mutatta hogy az elmúlt 8-éves közéleti tevékenységében. (4-év alpolgármester 4-év városi képviselő kistérségi menedzser, Dél-Békési Terület -és Humánerőforrás Fejlesztő Közhasznú társaság melynek ügyvezetője szintén dr. TZs Székhely: Budapest Szép utca 2 szám. De mint rendszeres Gazdasági szakértőként rendszeresen ,,szakértett" nem is apró pénzért. Tovább nem kívánom sorolni a megbízásait, most már csak az a kérésem hogy valaki sorolja fel, hogy milyen pozitív maradandót alkotott. Dr TZs pm -nek a Vízmű KFT nagyon szép hasznát, meg nem arra kéne költeni amire költi, tartani a kitűzött célt. Az azbeszt tartalmú hálózat cseréje a víztorony felújítása a legfontosabb. Mezőkovácsházán a polgárok úgy döntöttek hogy a város vezetését MSZP elnökére és a mögé felsorakozott csatlósaira bízta. Tartsuk tiszteletben a polgárok véleményét! Ez pedig 6/3 arányban az MSZP egyértelmű dominanciáját biztosítsa.Nem igaz ígéretekkel választást nyerni az nem igaz országhoz vezet! – mondta a 2006-os hazug kampányában az Balatonőszödi böszme!
Ezt városunk esetében még azzal meglehet toldani: Nem igaz dolgokat az ellenfelünkről terjeszteni a vállásztokkal elhitetni nem valami magos erkölcsiségre vall. Mert a választás eredményeiért soha nem a választó a felelős.
Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”(Alekszandr Szolzsenyicin)
Azt hiszem hogy a pm mai helyzetéhez az alábbi klasszikus műve a megfelelő:KLIKK IDE
„A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.” (Edmund Burke)

fulopbela

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Jul. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A választók várnak!

Témanyitás  donkihote on Kedd Szept. 13, 2011 3:31 am

Vajon jól választottunk 2010 október 3-án? Mert a saját tévedéseink beismerése a legnehezebb! Bizony a mai testület tagjainak zöme soha sehol nem állt ki mint magánember közösség érdekeiért. Nyilvános összejöveteleken soha nem volt határozott véleménye. De a magán élete sem sikeres, akkor hogyan képzelhető hogy egy választástól egy karakteres közéleti polgáré válik. Az önkormányzattal szemben is elvárható hogy hitelesen számot adjon az első évről. Egy demokráciában nem az a lényeg hogy ki kire szavazott. Hanem az hogy a kisebbség fogadja el a többség akaratát. Csakhogy én a ,,többségtől" nem hallom hogy mit akar. Amúgy a város politikai életébe teljes bénultságot észlelek. A várost nem kell megmenteni. A várost nem kell csődbe juttatni. A városnak 2010 október 3-án nem volt lejárt kifizetetlen kötelezettsége, az egyszámlán lévő pénz fedezetet nyújtott 2010-éví működésre. Innen kezdve az újonnan alakult testületé a szerep. Nem tudom mi indokolta a lejárt határidejű kölcsön törlesztő részének egy évvel hátrébb sorolását mint ahogy az sem érthető miért kellett felvenni újabb 35 milliós hitelt. Egyszerűbb lett volna a rendelkezésre álló pénzt felosztani (beosztani). Felelős vezetés nem költi el a rendelkezésre nem álló pénzeket. A kormány eltökélt szándéka szerint minden dolgozni akarót lehetőséghez kell juttatni nem pedig segéllyel megalázni. De a város vezetése erre semmilyen konkrét lépést nem tett. A segélyeket továbbra is alapos vizsgálat nélkül kerülnek kifizetésre. A várost nem kell megmenteni, azt nem kell csődbe juttatni. Nem halottam a testülettől olyan döntést ami a rendelkezésre álló pénzt osztaná be, és a lejárt hiteleket rendben fizetné és nem átütemeztetné.
Egy befejezett bírósági eljárás van:Gyulai Városi Bíróság 15.B. 321/2006/45. sz.ítélete, amiben Dr.SzA-át és a csicskásait elmarasztalták. Ezenfelül két igen komoly bűncselekmény sorozat alapos gyanúban is van folyamatban nyomozás. Ami a 2002-2006-os ciklushoz tartozik Úgy mint:A a:04000/88-137/2008/ sz bűnügy, Valamint az A04000/88-81/2008.sz. bűnügy amire négy év kevés volt a bírósági szakba juttatásig. Erről sem számol be a város vezetése.De még nem telt el egy év és már ,,komoly panama látszik" a vízműnél. A bevétel felhasználása, nem az ivóvíz biztonságos és egészséges működtetésre van fordítva. Gépkocsik felesleges és felelőtlen beszerzése. Az okozott kárért nem indult meg az anyagi kártérítési felelősségre vonás. De nem történt meg az egynapos ,,tanulmányút" több mint 100 ezer forintos repiköltségének a kasszába befizetése sem. Ez pedig kimeríti a közpénzek hűtlen kezelésének alapos gyanúját. De lakások is lettek mélyen az ár alatt értékesítve. De a szociális és a piaci bérlakások körüli komoly pénzügyi anomáliák felszámolására sem lett komoly lépés téve. Az opel személy gépkocsi szabálytalan és ár alatti értékesítése. De vajon mi indokolja a város anyagi helyzetében egy luxus kategóriájú személykocsi lízinges konstrukciós vásárlását, aminek a végleges megvásárlási összege megfogja haladni a 15.000.000 millió forintot. De a város üzemeltetési KFT megalakítását sem támassza alá semmilyen pénzügyi gazdasági indok. Egy biztos: Ennek a KFT-nek a rezsije (kiadási oldala) meghaladja a havi egy millió forintot, és az önkormányzati bevételi oldalán semmilyen megtakarítás nem mutatható ki. Viszont mindenki figyelmébe ajánlom hogy 2002-2006-közt volt ilyen KFT, ami a városnak több száz milliójába került. Vajon ezt már mindenki elfelejtette? De volna még sok fontos dolog amiről a város lakosságát illene tájékoztatni. Ezekről majd később! Megvárom hátha a város vezetése azt önként megteszi!donkihote

Hozzászólások száma : 156
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A választók várnak!

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Okt. 31, 2011 10:38 pm

Eltelt egy év a választások óta de semmi előremutató elképzelés nincs az önkormányzat háza táján. Nemzeti testületeket vállaszattó településeken elindult az élet. Itt a 7-es választó körzetben az el-avit Szoc-Lib eszméket követő településeken megállt az élet. Élükön Mezőkovácsháza, Battonya, Mezőhegyes. Itt nem tudtak megszabadulni a mai napig 65-éves agymosástól. Ezekből a testületekből hiányoznak a gazdaságilag sikeres polgárok, vagyis itt a ,,csóroság" az erény. A képviselők amúgy is nyilvános vagyonbevallását nem teszik nyilvánosan hozzáférhetővé. Olyan polgártól aki a saját pénzügyeit sem tudja kezelni, hanem a bank ossza be a jövedelmét (le van adósodva). Ezért a magán életük is egy csődtömeg (komoly egzisztenciális gongjaik vannak) élükön a pm. A városnak 2010 október 3-án nem volt lejárt határidejű kifizetetlen kötelezettsége az egyszámlán lévő pénz fedezetet nyújtott 2010-éví működésre. Innen kezdve az újonnan alakult testületé a feladat. Az idő halad a kérdések meg szaporodnak, de ezeket a kérdéseket a város vezetése még válaszra se méltatja. Az eddig kiadott két tájékoztató semmit mondó. A négy éves gazdasági terv, nem más mint egy megfoghatatlan homályos utalás, konkrét megoldásokat nélkülöző iromány. IME AZ IROMÁNY?
1; A kötelezően ellátandó feladatokon kívül, milyen nem kötelező feladatra van fedezet?. Mert fedezet nélkül, nem kötelező feladatot felvállalni nem lehet!
2;Mit kezdett az önkormányzat az elmúlt évben az önkormányzati bérlakásokkal?
Azok milyen állapotban vannak?
Menyi a lakbér hátralék?
Menyi a közüzemi hátralék?
Hány ingatlanból van kikapcsolva a közmű?
Menyibe kerülne azok lakhatóvá tétele?
Hány lakó ingatlan áll üresen?
Ezek kezelésére van e elképzelés?
De egyáltalán mindezt felmérte-e valaki?
3;Mivel a Nemzeti kormány lehetővé teszi, a Nemzetellenes kormány által bezárt iskolák megnyitását miért nem élt ezzel a lehetőséggel a testület? (Református kovácsházi iskola és posta újbóli működtetése)
4;Az előző testület által kialakított 60 Fős csökkent munkaképes foglalkoztató beindításáról a testület még nem is tárgyalt.
Kívánják -e egyáltalán működtetni?
,,A minden gyermek lakjon jól" programot kívánja e a testület a városunkban működtetni?
A szociális földprogrammal kíván e foglalkozni a testület.
5;A fürdővel mi a célja a testületnek?
Van e elképzelésük egy rentábilis működtetésre?
Mikor indul az előző testület által megnyert vízforgató pályázat kivitelezését?
6;A vízműnél elkövetett hűtlen kezelés Bűncselekmény alapos gyanúját hogyan kezelik?
Mi indokolta hogy a vízmű élére egy teljesen a vízműhöz nemértő vezetőt vettek fel (igen magas bérrel)?
Mivel magyarázható a felügyelő bizottság irreális javadalmazását?
Az erkölcsileg amortizálódott KS mikor kívánják lecserélni a felügyelő bizottságból?
7;A szennyvíz ll -ütemének a Közvízi Társulás pénzügyi mérlegének egyenlegének elkészítését mikorára lesz elvégezve?
Mi a pénzügyi elszámolás mérlege mikor lesz nyilvánosságra hozva?
8;Kinek a munkaköri feladata a közmunkások irányítása?
9;Milyen intézkedést tervez a testület a jegyző ellen, hogy az állatártási rendelet végrehajtására még a maí napig nem tett konkrét intézkedést!
A Szabadság -utca 76.számú ingatlan teljes területén trágyatelep van kialakítva, erre a jegyző milyen intézkedést tett?
10;Mikor kívánja a testület kinyilvánítani hogy az előző ciklusban senki nem vett fel javadalmazást jogellenesen? Mivel indokolható hogy négy fő jogellenesen (költségvetésben nem beállított) 2011-ben óriási béreltérítést vesz fel?
Milyen intézkedés történt ezen pénzek visszafizetésére.
11;A város munkanélküli helyzetét milyen konkrét módon kívánja a testület kezelni?
Mikor kívánják a parlamentben elfogadott, a testület által jóváhagyott szociális törvényeket maradéktalanul végrehajtani?
Szinkronban a szociális törvény módosítást?
Miért nem közvetítették ki a munkanélküliek 100%-át a baromfi vágóhídra?
12;Mikor készíti el a testület munkaterve 2011-2014-re mivel hogy az áprilisban elkészített irományt még jó indulattal sem lehet munkatervnek nevezni?.
13;A város üzemeltetési gazdasági társaság létrehozását, mi indokolta?
Ez várhatóan menyi költség megtakarítás eredményez?
Konkrétan mekkora a havi fenntartási költsége?
Mi indokolja a gazdasági társaság felügyelő bizottságának, és elnökének az írreális fizetését?.
14; Mi indokolta a 2011-ben esedékes hitelek átütemezését?
Mi indokolta a város további eladósítását?
Mi indokolta a testület nagyarányú illeték növelését?
Mi indokolja a két fizetett alpolgármester alkalmazását?
Mi indokolja hogy egy luxus kategóriájú (egyáltalán bármilyen) gépkocsi vásárlását, főleg olyan pazarló és felelőtlen konstrukcióban amikor a napi ár háromszorosát kell érte fizetni?
15; Mi indokolta hogy a három jegyzői munkakörre pályázó közül a legalacsonyabb képzettségű, a jegyzői munkában gyakorlattal nem rendelkező személy lett kinevezve. (az előző jegyző fizetése+ 120 ezer.ért.)
Mi indokolta hogy az önkormányzat Opel gépkocsit 600-ezer helyett, 350-ezerért lett eladva?
16;Szándékozik e az önkormányzat HGy költő több ezres példányban kinyomtatott verses kötetét felvásárolni?
4; A 2012-es költségvetést összhangba hozzák e a kiadás oldalt a bevételi oldallal?
5; A választálsí programban ígérve volt hogy szakítanak a régi fajta gondolkodással.
Milyen volt konkrétan a régi fajta gondolkodás?
6;Nem tudom ami most zajlik a városban, vajon ez az újfajta gondolkodás?
7;Milyen a szolgáltató típusú önkormányzat:
8;Konkrétan az a napjainkban hogyan jelenik meg?
9;Milyen konkrét pozitív intézkedés történt ami + bevételt eredményezett?
10;Melyek azok a komoly pénzügyi gond amivel küszködik városunk?
Hisz a választási szóró lapon az állt hogy a testület addig nem vesz fel fizetést míg a pénzügyi gondok fennállnak.
A pénzügyi gondok azóta soha nem látott méreteket öltött. A fizetések pedig soha nem látott magasságba szöktek, a felügyelő bizottság illetményekkel együtt.
11;Melyek azok az alternatív lehetőségek amelyek csökkentik, a város működési költségét?
Mert eddig csak növekedést tapasztaltunk
12;Hol vannak ezek a megvalósítható konkrét tervek és a megvalósítósához szükséges forrás?
13; Mikor indítja meg a vezetés a 151 250 000 Forintért elkésztetett tanulmány kivitelezését? (Vagy ez csak egy pénzlenyúlási módszer volt 2004-ben a Dr.TZs mint DBÖTKE ügyvezetője által)
14; Ha a fenti tanulmánynak van valós értéke, Mekkora bevétel származott a fenti tanulmány értékesítéséből, megvalósításából?
15;A vállalkozók milyen területre lettek bevonva?
Konkrétan melyek ezek a szóba jöhető vállalkozók?
16;Sajnos a 2010 Októberi választásoknál olyan polgárok kerültek a város vezetésében akiket a kistérség polgármesterei nem tartottak alkalmasnak a Kistérség irányítására. Hogyan próbálja a TESTÜLET bizonyítani a kistérségbeli súlyát?
Az elmúlt 8-évet konkrétan milyen politikai csatározás jellemezte?
17;Mit ért a pm az összefogáson?
Kinek kivel?
Mert ennek még a csirái sem látszanak?
Részemről a teljesség igénye nélkül ezek a kérdések merültek fel.
VITASSUK MEG TI HOGY LÁTJÁTOK?

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 174
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A választók várnak!

Témanyitás  fulopbela on Szomb. Nov. 12, 2011 10:31 pm

Polgármesterünk, professzor dr Turcsán Zsolt úr ismét bebizonyította tehetségtelenségét, alkalmatlanságát a városvezetői posztra. Ez nem váratlan hisz ennek ékes bizonyítékát már 2002-2006 közt bemutatta. Sajnos a lakosság egy része ezt már elfelejtette, de most megtapasztalhatja. Ennek nagy ára van (lesz)! Választási ígéretéhez ellentétben/magánérdekek előtérbe helyezésével jeleskedik/ Az önkormányzat egy régi adósságát pótolta azzal hogy megindították egy közösségi interaktív fórum működését. Remélem a sajtótörvény tiszteletbe tartásával fog működni. Köszönöm!!
Már az indító téma is izgalmasnak látszik, mert azt kérdezi, hogy mit vár el a lakosság a képviselő testülettől, de leginkább a pm-től. Ez a kérdést álságosnak tartom mivelhogy különböző fórumokon ezek a kérdések egyértelműen elhangzottak eddig is lehetett volna rá válaszolni.
Csak remélem hogy ezen a városi honlapon nem ismétlődik meg DrTJ színvonaltalan, kulturálatlan "moderátori, cenzori" tevékenység. Munkájának eredményét bizonyítja hogy a fórumról minden igényes a köz érdekét képviselni akarókat vagy Ő maga törölte, vagy, önként hagyták abba a jobbító írásaikat, mivel belátták hogy a DrTJ fóruma azért jött létre hogy BIG ex pm-ről hazugságot terjesszen. Úgyhogy mára már alig jelenik meg rajta írás. Ha mégis véletlenül valaki megjelentetne közérdekű írást azt lehülyézik, próbálják megalázni, klónnak kikiáltani, végső esetben a fórumról kitiltani. Tehát a hozzászólások és a regisztrált tagok száma nincs arányban. Természetesen továbbra is Judit ír több néven,(zsandark, szilvercica, nyusza,stb) meg egy két internetes ,,torol" (Patrióta, rezonőr irokéz,) ezek egy pártállami őskövületek, akik a szocialista demokráciában élnek. Így a regisztráltak zöme (értékesebbjei) vagy távoztak vagy a cenzor eltávolította, mivel félt hogy az olvasó tábor olyan ,,szellemi zokni" hogy nem tud különbséget tenni az igaz és hazug írás közt. De leginkább attól félt a cenzornő: hogy az emberek megtudják az igazat és összeomlik a hazugság vára.
Remélem, hogy a városi fórumon regisztrálnak a Mezőkovácsháza jövőjéért küzdő fórumozók. Kialakul egy igazi vita és a lakosság megtudja a valóságot.
Én aki szeretem a városunkat, érdeklődünk a közös ügyek, problémák iránt, véget szeretnék vetni a hazugság korszakának. (remélem ezzel nem maradok egyedül) szeretnék egy nyugodt, kiegyensúlyozott ütemesen fejlődő (úgy mint 2006-2010-közti időben) városban élni, ahol az emberek megadják egymásnak a tiszteletet, ahol lehet nyíltan ,őszintén véleményt nyilvánítani és ahol a város vezetői is segítő partnerként fogadják a lakosság közreműködését. Ahol nincs "mutyizás", nincs korrupció, kivételezés, nincs hatalmi arrogancia, nincsenek TITÁN emberek magas bérrel foglalkoztatva csak a közös cél és a közös boldogulás keresése a széleskörű összefogás jegyében megy az élet. Sajnos ezek 2010 októbere óta nem mondható!
Krivánom, hogy egy alkotó és egyben nyugodtabb, békésebb korszakban legyen része Mezőkovácsházának, az itt élő embereknek, mert ez a csúfos félrevezetés ami történt 2010-es önkormányzati választáskor, az még egyszer nem ismétlődhet meg! Ehhez kívánom hogy minden Mezőkovácsházi polgár társuljon és sodorjuk el a hazugságra épített rendszert.

fulopbela

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Jul. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A választók várnak!

Témanyitás  donkihote on Csüt. Jún. 14, 2012 11:48 pm

Mezőkovácsházán vannak zsandarkok, nyuszák, stb.akik szerették volna ha Mezőkovácsháza a 2006-os választást követőileg csődbe megy. Ezt a dolgot dr.T. J. aki nyilvánosan, mint várható tényt a rajongói körében ki is jelentette a 2006-os választásnapján. Erre minden esély megvolt. Hogy mégse nem következett be az csak a véletlennek köszönhető. A véletlenek a következők voltak: Közgazdaságilag, vezetési gyakorlattal rendelkező polgárt választottak pm-nek. De a képviselők többségét is ez a tulajdonság jellemezte. A feladatot felmérték és módszeresen nekifogtak az akadály legyűrésére. A feladat nem volt kisebb mint a hivatal munkáját átszervezni hogy ott a kiadott feladatokat végrehajtsák. Az intézményeket függetlenítették, hogy az egyéni alkotó erő érvényesülni tudjon. Tehát a városban megkezdődött a 2006 oktober 1 után a rendteremtés minden szinten. Aki az iramot nem bírta az félreállt,vagy félre lett állítva. Egy átfogó ÁSZ vizsgálat konkrétan rámutatott a 2006-os állapotokra. Ami röviden a következő: 300-milliós banki adósság, 200 millió feletti 90-napot meghaladó fizetési kötelezettség. (Az apraját nem számolva 56 rendbeli bűncselekményre utaló nyom) A hivatal munkáját a káosz jellemezte. A vezetés a gazdálkodást választotta nem a csődöt. 2010 október 3-án a hiteles átadás átvételi jegyzőkönyvben.
A 2006-ban örökölt 500milliós össz adósságot 2010-re:428.450.327 Forintra csökkentette.
2006-2010-es ciklusban BIG, VG kettős 2,2 milliárdos vagyongyarapítást hozott létre. A hivatal munkájával 2006-2010 közt a felügyeleti szervek meg voltak elégedve.
2006-2010-közti szakaszra semmilyen szabálysértésre vagy bűncselekményre utaló megállapítás nem volt.
Több száz milliós pályázati pénzek maradtak 2010-ben az új testületre.
Nem volt ki nem fizetett lejárt adósság. 2011 januárig volt elegendő pénz.
Az hogy a 2011-es záró adósság:687.235.955 Forintra emelkedett, ennek okát eddig még senki konkrétan meg nem magyarázta. Racionális érvekkel alá nem támasztotta.
Az elmúlt 2011-es évben Összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága.De ezt tetézték még a 2012-es költségvetés hiánya: 198 059 000 forint. Én azt hiszem hogy a 200 milliós kötvényen kár rágódni, mert ami 2010 október 3 után bekövetkezett az sokkal rágósabb falat.
Az csak hab a tortán hogy a 2012 február 3-án keletkezett Békés Megyei rendőrkapitányság 04000/88/2008/bü HATÁROZATÁT. Ebben a vitatott (vizsgálandó) összeg:533 819 658,-Ft. Így fejezte be 2002-2006-os dicstelen szereplését: Dr Szarvas Attila, és Dr. Turcsán Zsolt kettős. Ezt a határozatot amit a testületnek meg kellett volna vitatni és erről határozatot hozni a határozat átvételét követő nyolc napon belül. A mai napig a testületnek át sem adták. Erre sem adott még senki konkrét magyarázatot. Pedig a lakosság valószínű elvárná.
Ehhez nem kell külön kommentár!

donkihote

Hozzászólások száma : 156
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A választók várnak!

Témanyitás  erdeklodolakos on Kedd Okt. 09, 2012 10:07 pm

Mezőkovácsházi embereket olyan váratlanul érte a 2010 október 3 utáni önkormányzat körüli történések hogy nem tudnak mit kezdeni vele. Pedig ez előre látható volt a professzor eddigi pályafutásából. Ahogy mondogatja az utca embere:Bizony sok mindenre számoltunk de erre nem. Felkerestem a pártokat és közéletben meghatározó személyeket hogy kikérjem a véleményüket a kialakult helyzetről. Az MSZP-nek semmilyen véleménye sincs. Szinte alig volt olyan MSZP-és aki nyilatkozott. Azok is mélységes csalódásuknak adtak hangot. A FIDESZ csak les és csodálkozik a bénaságon. 2011-ben gondolkodtak a testület feloszlatásán de nem volt meg hozzá a többségük. Később azért nem erőltettek, mivel látták Mezőhegyes időközi választás ,,eredményét". Ugyanis ott a lakosság olyan új képviselőket választott akik még alkalmatlanabbak lettek. Ez megmutatja az azóta eltelt kudarcos idő. A testületi üléseken nem mertek komolyabban beleszólni a város vezetésébe, nehogy Őket tegyék bűnbakká a nagyfokú dilettantizmusért. A jobbik valójában Mezőkovácsházán igazából nem is létezett, mint ahogy most sincs. A választálsí kampányban ,,VALAKIK"segítették hogy vegyen el a FIDESZ-től szavazatot, így nagyobb esélye lett a ,,FÜGGETLENEKNEK" választást nyerni. Pasek Mihály mélységesen bánja hogy bedőlt Karsai biztatásának és engedett saját sértődöttségének amiért indult a 2010-es választáson. Bizonyos értelemben érzi a személyes felelősségét ezért a készülő katasztrófáért. Megkerestem a két rendszerváltót (Bakos Istvánt; Maczkai Józsefet)akiket ma is jegyez a lakosság: Mi az ő álláspontjuk a történtekről. Ők már visszavonultak a politikától. Egybehangzóan azt mondták. Ki mit főzött egye meg! Ők életükben megtettek minden elképzelhetőt hogy jobb legyen a város sorsa, a városnak nem kellettek, most már valahogy úgy érzik nekik sincs sem erejük sem ambíciójuk hogy rendet tegyenek. Annál is inkább mert a város többségének valójában lehet, hogy nem is kell a rend. Bizony ha Simonka úr nem lobbizott volna az önkormányzatnak 2010-óta több mint 100 milliót már 2012 elején csődhelyzet lett volna. Ennek ellenére a város jövője meg van pecsételve. Ébresztő hölgyeim és uraim mert ami késik az nem múlik.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 174
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A választók várnak!

Témanyitás  donkihote on Szer. Aug. 07, 2013 6:41 pm

Pusztaottlakán a startprogramban érintett területeket az illetékesek bejárták. Mivel itt célba vehetik két éves sikeres start programban elért eredmények folytatását.
Pusztaottlaka a harmadik osztályba léphet.
Első osztály: Amikor a start programosok Minden nap a munka kezdésnél megjelennek hiánytalanul, és a napot megpróbálják hasznos munkával tölteni.
A második osztály: Amikor a start munkások értékteremtő munkát végeznek és a termelt nettó bevételből már + jövedelmet kapnak.
Ez Pusztaottlakán elérte a havi 100 ezer forintot/hó.
Harmadik osztály: Amikor a start munkások szociális szövetkezetet hoznak létre. Ezt fogják Pusztaottlakán meglépni.
Sajnos Mezőkovácsházán még az első osztályt sem tudják teljesíteni. Hogy miért nem azt írjátok meg! Ez a lehetőséggel másutt is élnek az országba íme a
PÉLDA:http://www.onkormanyzatiklub.hu/kozfoglalkoztatas/4934-szocialis-szovetkezetekben-gondolkozik-a-fidesz-jo-pelda-mar-van
Nyílt napokat fognak tartani azok számára, akiket érdekel, hogy lehet egyszerre növelni az önkormányzat vagyonát, és meg 2-szerezni vagy 3-szorozni a programban dolgozók bérét az év minden hónapjában. A Pusztaottlakaiak méltán büszkék az elért eredményekre, minőségre és mennyiségre. A következő lépés a Szociális szövetkezet létrehozása remélhetőleg képes lesz megállni a saját lábán, a mezőgazdasági gépi munkák, a palántanevelés, az állattenyésztés, tejhasznosítás és a zöldségtermelés tekintetében is. Ha ez megvalósul!,akkor több száz embernek,lesz munkája,megélhetése!,amiből el tudja tartani a családját!,itt Békés megyében!A leghátrányosabb megyék között vagyunk nyilvántartva,de behozzuk a lemaradást! Nyilatkozzák büszkén a Pusztaottlakai start programosok. Mindezért köszönet mondanak a térség képviselőjének, Simonka György Képviselő Urunknak!,Aki mindent meg tesz azért,hogy felvirágoztassa,kistérségünket! Sajnos a Mezőkovácsháziak semmi féle pozitív eredménnyel nem dicsekedhetnek. Ez mutatja meg az impotens város vezetéséről a valóságot. Szélhámosságban közvagyon hűtlen kezelésben viszont még az országos vonatkozásban is előkelő helyet foglal el.

Íme egy szemléltető példa, igaz ez csak a jéghegy csúcsa:
dr, Szarvas és dr Túrcsán és csapata. Elérkezet-nek látták az időt a NAGY PÉNZLENYÚLÁSRA.
Ezért meg alakították a DBÖTKE gazdasági társaságot.
Ennek ügyvezetője dr, Turcsán Zsolt.
Székhelye 1053 Budapest Szép utca. 2.
Az első lépésként, pályamunkát írattak a Kistérség és Mezőkovácsháza felvirágoztatására.
A meghirdetett pályamunka nyertes neve:PROMEI Modernizációs és Euroatlanti Integrációs Projekt iroda. Kht
Cim:1053 Budapest Szép utca 2.
Az eredményhirdetés 2004 március 26-án 11-óra 10-perc.
A pályázat díja: 89 ooo ooo + Áfa Ösz: 111 250 000 Forint.

De a DBÖTKE ügyvezetője DrTZs gondolt a Békés Megyei kistérség szintű ,,kiemelésére" is.
Ennek a pálya munkának elvégzését FATIMEX- EURO Gazdasági Tanácsadó és Fejlesztési KFT nyerte el.
Cim:1118 Budapest Holdvilág-út 11.
Eredmény hirdetés: 2004 április 13-án 11-óra 10-perckor történt.
Pályamű díja: 32 000 000 + Áfa 8 000 000 Ösz: 40 000 000 Forint.
Ezen tudományos pályamunkákra kizárólagos félhasználati forgalmazási jogot nyert az Mezőkovácsháza önkormányzata+a DBÖTKE.
Ezen pályamunkákról bővebben a Közbeszerzési Értesítő 50-szám 6949 6950 6951-oldalain, a Közbeszerzések, Tanácsa Hivatalos Lapjából lehet tájékozódni.
Tehát ezek a pályamunkák egy valós megtörtént esemény.
Erről majd részletesebben a következő írásban addig is gondolkodjon el, és érdeklődjön mindenki, mi lett a sorsa ennek a 151 milliós tudományos értekezésnek.
Az élkészítésük óta 9 év telt el. Vajon mennyi hasznot hozott ez mezőkovácsházának? Mert ha nem akkor ez a bűncselekmény (közvagyon hűtlen kezelése) alapos gyanúját felveti!
Sajnos ezek a cselekmények valószínű napjainkban is folytatódik.
2010-2012-végéig az önkormányzat 500 milliós + támogatást kapott a nemzeti kormánytól, sajnos ebből semmi sem látszik.

donkihote

Hozzászólások száma : 156
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A választók várnak!

Témanyitás  maczkaijozsef1 on Kedd Júl. 22, 2014 6:15 pm

Eltelt 4-év. A kialakult helyzet kísértetiesen hasonlítanak a 2010-eshez.
Ismét előbújtak a megélhetési gondokkal küszködő (eladósodott) emberek hogy Ők minden gyógyírt tudnak a város bajára.
Most is azt szajkózzák ne hátrafelé mutogassunk, csak előre, a békesség a legfontosabb.
Ennek a dumának esett áldozatul 2010-ben is a város.
Most mikor szembesülni illene az eredménytelenséggel azt mondják FELEJTSÜK EL.
Tisztelt választók, ez nem visszamutogatás csupán bemutatása az elmúlt ciklus történéseit.
Bemutatni a tényeknek megfelelően hogy ki mit tett a városért és ki mekkora károkat okozott a városnak.
Ehhez szükséges a szavazók tájékoztatására.
A szavazók így tudják kiválasztani az alkalmasat az alkalmatlantól.
A 2010-es választás után a tisztán látó polgárok felhívták a figyelmet a nagy problémák elkerülhetetlenségére. A megválasztott város vezetés hiteles bemutatása megtörtént ez sajnos akkor még kevesen vették komolyan. A választás után egy évre már tisztán látszott hogy a város jól lekozmált a professzorral és csapatával. Sajnos ez a csapat végigvitte a ciklust most pedig egyesek azt mondják FELEJTSÜK el.
Sajnos 2010-ben is elfelejtette a választók többsége a 2002-2006-közti közéleti tragédiát.
Ezért tudott megismétlődni a 2002-2006 közötti történések, 210-után.
Igen ellehetne felejteni ha a 2014-es jelöltek nagy része egy cseppet is különb lenne a 2010-ben megválasztottaknál.
A tájékoztatással remélem nem késtünk el mert utólag késő a bánat.
Ezért azok a polgárok álljanak el az indulástól aki a saját pénzügyeit sem tudja kezelni ( le van adósodva).
Ne a város kárára akarja megoldani a pénzügyi gondjait.
A Varga Gusztáv-nak és a mögötte felsorakozott csapatnak egy a közös a jellemzője: el vannak úszva az adósságba, van amelyik nem kicsit hanem nagyon.
Ezek az emberek apró pénzért megvásárolhatók.
Tehát aki a saját pénzügyeit sem tudja kezelni, az akkor miért akarja a város pénzügyeit kezelni?.
Tessék elolvasni az előző írásokat amelyikben már a 2010-es választás után, egyáltalán nem kampány céllal a Mezőkovácsháza közéleti polgárai igyekeztek a lakosságot figyelmeztetni az elkerülhetetlen bajokra. Ezen a bajok megállítására egyedüli módszer van: alkalmas a magán életében is sikeres polgárokat jelölni, majd megválasztani.
Tisztelt polgárok ez még pénzbe sem kerül csak egy X be az alkalmas az életben is már bizonyított polgárok neve mögé.

maczkaijozsef1

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2014. Jul. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A választók várnak!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.