Mindenki tegye a dolgát ott ahol van, drukkerből (ellen drukkerből) van elég!

Go down

Mindenki tegye a dolgát ott ahol van, drukkerből (ellen drukkerből) van elég!

Témanyitás  calambo on Pént. Szept. 02, 2011 3:00 am

Újabb tízmilliárd a dolgozni, tanulni akaróknak.
A JOBBIK és az MSZP összehangoltan támadja a FIDESZ-t ,a fő oka hogy a gazdasági helyzet valamint összehangolt nemzetközi és ellenzéki támadás ellenére a kormány nem inog ha döcögve is de megy a cél felé. Újabb tíz milliókat oszt a rászorultak munkába állítására, oktatására. De a magyar mezőgazdasági termékek bővítésére, piacra jutására, feldolgozására. A szegény, dolgos, becsületes munkavállalók így előbb utóbb elfogatható életkörülményekhez juthat. Természetesen ez a sebességet nagyban befolyásolják hogy a helyi önkormányzatok segítik, vagy gátolják ebbéli törekvésben. Sajnos Mezőkovácsháza önkormányzatának ezen a téren is van mit pótolni.
Összesen mintegy tízmilliárd forintot fordít a kormány az esélyegyenlőséget célzó pedagógiai, oktatási programokra, továbbá a halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma diákok tanulásának támogatására – jelentette be Magyarország esélyegyenlőségi államtitkára, Balog Zoltán.
Ángyán József államtitkár pedig a mezőgazdaság felfuttatására szánt 100 milliókról beszélt a TV-ben. A kormányt nem téríti el az MSZP és a JOBBIK által kiagyalt millió negatív példa. Hisz kiérződik a nyilatkozataikon a féktelen gyűlölet, rasszizmus.
Lesz új ösztöndíjrendszer is, melyre két és fél milliárd forint jut. Az ösztöndíjrendszerben azokat a tanulókat fogják támogatni, akik halmozottan hátrányos helyzetűek, illetve hetedik-nyolcadik évfolyamosak, valamint érettségi előtt állnak.
A programnak három pillére van: Út a középiskolába, Út az érettségihez, Út a szakmához. A diákok pénzt kapnak, cserébe viszont nem ronthatnak, illetve javítás és az iskola befejezése esetén prémiumot kapnak. A két és fél milliárdos program része még az Iskolaháló program, mellyel pályázati alapon olyan programokat szeretnénk támogatni, melyek különösen sikeresek az integrációban.
Balog Zoltán nem érti az MSZP nemzet gyűlölő politikáját itthon és külföldön egyaránt. A JOBBIK-is mind jobban betölti a ,,feladatát" amire őket létre hozták.
1990 óta 160 milliárd forint ment el ilyen célra, és még plusz a szociális kiadások, szocpol és egyéb támogatások, amiket lenyúltak. Így az a látszat volt hogy a Szoc-lib kormányok segítik a rászorulókat. Csakhogy ezen pénzek 10%-a sem jutott el a címzettekhez, de cserébe megkapták a megélhetési bűnözői státuszt, amit most a kormány megpróbál lecserélni, munkavállalói státusszá.
Ennek első lépcsője a Minden gyerek lakjon jól közalapítvány által kezdeményezés. Sajnos nagyon sok település önkormányzata nem tette meg a rá háruló feladatot Így a programot sok helyen a kudarc kísérte. A lakás hitelesek dolgai is jól alakulnak (a helyzethez képest) Mind inkább lehull a JOBBIK és MSZP duó azon állítása hogy, egyre több magyar embert fosszák meg az otthonától.
Ezekhez a nemzet ellenes cselekményekhez természetesen az LMP-is tercel.calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mindenki tegye a dolgát ott ahol van, drukkerből (ellen drukkerből) van elég!

Témanyitás  gyorgy on Pént. Dec. 16, 2011 3:53 am

Nem kapják meg november havi fizetésüket a pécsi A Baranya megyei cég kálváriája akár egy film is lehetne, amelynek főszereplői a multi, a bank, több ezer biztos megélhetés nélkül maradt család.
A luxemburgi bejegyzésű, finn érdekeltségű elektrotechnikai cég az előző hónapban bocsátotta el 1500 alkalmazottját, és bár az érintettek jogosultak lennének a felmondási idő alatti fizetésre, mindez veszélybe került, mivel a hitelező bank zárolta a felszámolás alatt álló cég számláit. Emiatt az emberek januárban esedékes végkielégítése is veszélybe került, amit súlyosbít, hogy a felmondási idő miatt az érintettek nem jogosultak álláskeresői támogatásra. Sajnos a dolgozók nem szolidárisak egymáshoz, valódi érdekképviseletet nem hoztak létre. Most pedig a csodára várnak.
A bukás
Az Elcoteq kálváriája még idén júniusban kezdődött, amikor a cég bejelentette, hogy anyavállalata nem tudja kifizetni hitelállományát. Nehéz helyzetét a világgazdasági válsággal, illetve azzal magyarázta, hogy legnagyobb partnere, a Nokia szerződést bontott vele, újabb befektetőket pedig nem sikerült bevonniuk.
Az az érzésünk, hogy mindenki elengedte a kezünket igaz mi sem fogjuk egymás kezét és magunkra hagytak bennünket. Október 12-én az Elcoteq bejelentette, hogy megválik még megmaradt, 1515 munkavállalójától, ezzel lakat került az egykor szebb napokat látott cég utolsó üzemére. (Az Elcoteq 1998-ban jelent meg Magyarországon, a válság előtt 7 ezer embernek adott munkát.) A kirúgások miatt Pécsett negatív rekordot döntött a munkanélküliség, ezzel Baranya megye az ország legrosszabb foglalkoztatási statisztikájú megyéje le

,,Úgy látjuk, a kormánynak nincs és nem is lesz pénze a válság kezelésére. Sajnos a családok fizetik meg az átgondolatlan rabló privatizációt. Amit az MSZP gátlástalanul végzett. Hány családnak kell még elveszítenie a biztos megélhetését, hogy a munkás ráébredjen kik is az ők igazi ellenségei".
Az idézett sorok Csizi Pétertől, Pécs alpolgármesterétől, fideszes országgyűlési képviselőtől származnak… még 2009-ből.
A 2011. októberi csoportos elbocsátások után Németh Zsolt jobbikos országgyűlési képviselő írásbeli kérdést nyújtott be Matolcsy Györgynek, de Ő maguk semmit sem hajlandók cselekedni csak szítják a tüzet.
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter válaszában állami és uniós pénzeszközök bevonását ígérte, valamint kilátásba helyezte, hogy a munkaügyi központ programot készít a Flextronics tervezett telephelyének támogatására. „Első lépésben 240 fős munkahelyteremtés jönne létre, ugyanis a Flextronics átveszi a Huawei cég megrendelését (amelyet korábban az Elcoteq elégített ki), és a kínai cég egy évre előre elkötelezte magát, ami alapján elképzelhető, hogy további 500 fős bővítés is megvalósulhat” - írta ekkor Matolcsy.
Az utcára került emberek ma is hamis illúziókban bíznak.
Gyimesi Gábor úgy tudja, még a munkaügyi központ vezetője sem tudott nyilatkozni arról, hogy ha az említett uniós támogatást megnyernék, pontosan mire fordítanák. Félő ugyanis, hogy az állás nélkül maradt dolgozók döntő többsége az át- illetve továbbképző tanfolyamok elvégzése után sem tud majd elhelyezkedni a riasztó munkanélküliségi rátával rendelkező régióban. Akik viszont busás jutalmat zsebelnek be, azok az MSZP-és kötődésű, képző cégek, akik a „roma integráció” címen ablakon kidobott milliók után most újabb bevételhez jutnak. Az Elcoteq becsődölése miatt utcára került több ezres tömeggel láthatóan az MSZP-s Toller által nyakig eladósodott önkormányzat sem tud mit kezdeni.

gyorgy

Hozzászólások száma : 167
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mindenki tegye a dolgát ott ahol van, drukkerből (ellen drukkerből) van elég!

Témanyitás  gyorgy on Pént. Márc. 09, 2012 8:39 pm

Tisztelt zsuzsa olvasom a szilvarcicával folytatott párbeszédedet. Árokágyin Rajkin örök becsű mondása jutott az eszembe. ,,Valami van de nem az igazi" Megtudtam hogy az önkormányzat tulajdonát képező felújított rendelőintézetet az Önkormányzat saját kezelésében nem tudta működtetni, mivel nem találtak alkalmas személyt, hogy menedzselje. Mivel valami rejtélyes oknál fogva a Vis Medicka KFT-nek nem adta át a pm kibővített kapacitást, ezt egy másik gazdasági társaságra bízta. Az egynapos kórházi ellátást a mai napig nem bízták senkire, pedig ez sokba kerülhet a városnak. Erre magyarázatot kerestem volna az önkormányzat soron következő tájékoztatójában, de nem találtam.
szilvercíca írja:Hogy lehet olyan emberekre bízni a rendelőintézetet akik nem érzik magukénak.
Tisztelt szilvercica :Egyszerű, a rendelőintézet az önkormányzaté, ezért az önkormányzatnak kell hogy magáénak érezze. Sajnos ahogy szilvercica írja az önkormányzat nincs felkészülve a rendelőintézet működtetésére, még egy lift javítás (ami garanciális) azt sem tudják intézni. Ezt is a Vis Medichátol várnák el. Ebből látom igazoltnak Kuncze Gábor kijelentését, (az állam rossz gazda) mivel az önkormányzatok az állam meghosszabbított keze akkor itt ez miért volna másként. Hisz Mezőkovácsháza Szoc- Lib ,,Független" beállítottságú többségű, testületet választott. Remélem hogy a következő évben a FIDESZ-es állam, már jó tulajdonos lesz és a már több mint 10-éve kifogástalanul működő Vis Medickára bízza a működtetést. Hisz Ők már bizonyítottak. Ebben remélhetőleg segít majd a Megyei, mind a Járási kormány hivatal is. De remélem a nemzetben gondolkodó alpolgármester is segítségére lesz a Vis Medicának. Hisz mindenkitől azt hallom hogy Ő az aki tudja hogy mi tartozik egy alpolgármesterre és annak maximálisan eleget is tesz. Mert ahogy városszerte beszélik a ,,Független" alpolgármester asszony kétségbe vonja a jegyzőnő alkalmasságát és beleavatkozik a munkakörébe (Azt megpróbálja átvenni). A hivatalt Ő próbálja irányítani, közben ott a felkészületlenségével csak károkat okoz. VG al pm viszont tartja a vállásztokkal a kapcsolatot és megpróbálja őket képviselni a testületi üléseken.

gyorgy

Hozzászólások száma : 167
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Mindenki tegye a dolgát ott ahol van, drukkerből (ellen drukkerből) van elég!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.