Újabb hangolás a kormány ellen.

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  erdeklodolakos on Kedd Júl. 26, 2011 6:12 am

2010 decemberében demonstráció volt meghirdetve a Jegybank előtt, valamint minden település önkormányzata elé. Az eredmény: 50 résztvevő, ennek fele kíváncsiskodó nem tudom voltak e 10-en aki azért volt ott mert Ő bizonyíthatóan banki károsult?
De vidékről egyetlen egy hiteles lista sem érkezett a szervezőhöz?
Igen azt sem tudom hogy hol voltak ezek az ügyeletes károgók amikor a polgárok, felelőtlenül nyakló nélkül vették fel a legkedvezőtlenebb hiteleket? 20011 február 24-ére újabb demonstrációt hirdetett meg a bank károsultak egyesülete hogy nyomatékot adjanak a hitelesek sanyarú sorsának. Azt hittem hogy a decemberi demonstrációnál nincs lejjebb, de bebizonyosodott hogy van. Még nagyobb érdektelenség most még a félszáz résztvevő sem jelent meg. Sok féleképen lehet értelmezni, de semmi esetben sem lehet arra a végkövetkeztetésre jutni, hogy a lakáshitelesek teljesen kilátástalan helyzetben volnának. De vajon mi a helyzet ? A jobbik állítja mint ügyeletes károgó 130-140 ezer bedőlt lakáshitel, melyet az adósok nem tudnak fizetni, olyan szociális krízishelyzetet idézett elő, melyet azonnal el kell hárítani! 2011-ben mintegy 2.600-2.800 lakást fognak elárverezni, a JOBBIK szerint. Már áprilisra azt a képtelenséget terjesztették hogy egy millió ember hajléktalan lesz áprilistól. Amiből persze egy szó sem lett igaz. Csak két igen logikus kérdésre senki nem ad választ. Melyik az az ügyefogyott bank amelyik tömegesen kilakoltat, és az üres ingatlanokat hagyja szétlopni lerombolni. Mert ugyanis ez a sors vár minden üresen álló ingatlanra, vagy netán minden üres házhoz őrző védőt állítanak? De van e olyan kötöznivaló bolond aki azért vásárol ingatlanokat, hogy azok üresen álljon és szép lassan széthordják? Ugye ha ezeket végig gondoljuk észre kell venni hogy ezek életszerűt-lenek.
Persze politikai kalandoroknak semmi sem drága. Tökét kovácsolni mások felelőtlen magatartásukból.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

MSZP amnéziája. Vagy profi félrevezető demagógiája?

Témanyitás  fulopbela on Kedd Júl. 26, 2011 7:55 pm

A szocialista párttól eddig megszokottak szerint ismét úgy viselkedik mintha 2010 áprilissa elött történtekhez semmi köze nem volna. Pedig a mai helyzet kialakulásában döntő felelősség terheli őket. Sem a devizahitelesek problémáinak megoldására, sem pedig az államadósság csökkentése és államháztartási hiány csökkentése érdekében nem történtek érdemi lépések az elmúlt években.
Az, hogy az MSZP az elmúlt nyolc évben semmit nem tett a devizahitelesek egyre növekvő adósságállományának csökkentése és a bajbajutottak megsegítése érdekében, odáig vezetett, hogy a lakosság teljes devizahitel-állománya 8 év alatt 140-szeresére emelkedett. 2004 előtt a lakosság teljes lakáshitel-állománya 1220 milliárd forint volt és ennek mindösszesen 1,3 százalékát (20 milliárd forint) tette ki a devizahitelek aránya. Mára a magyar lakosság több mint 4000 milliárd forint értékű lakáshitelt nyög, amelynek körülbelül 66 százaléka (2800 milliárd forint) devizahitel. 2003-ban az akkori Medgyessy-kormány megszüntette a korábbi, 1988 és 2002 között működtetett kedvezményes állami támogatású otthonteremtési hiteleket. A Medgyessy-kormány korlátozta, majd megszüntette az adókedvezményt, szűkítette a hitelplafont, csökkentette a kamattámogatást, vagyis gyakorlatilag eltörölte a lakáshitelezési kedvezményeket azzal az indokkal, hogy az otthonteremtők "sokba van az államnak". A Medgyessy-, a Gyurcsány-kormány különösebb korlátozások és gondos "használati útmutató" nélkül zöld utat adott a devizahiteleknek. A szocialista kormány olyan mértékben szűkítette és drágította a hitelfelvevők számára a korábbi kedvezményes forinthitelt, hogy a magyar fiatalok, a családalapítók, akik tetőt szerettek volna a fejük fölé, egyszerűen rákényszerültek a devizaalapú hitelekre. A jelenlegi kormány ezzel szemben megalakulása óta sorra hozza az intézkedéseket, amelyek a bajba jutott lakáshitelekre nehezedő nyomáson enyhíteni képesek. Persze ennek korlátot szab az ország teherbíró képessége Több hónapos tárgyalást követően ötpontos otthonvédelmi akciótervet dolgozott ki a kormány a bankokkal együtt pontosan azért, hogy a terheket a bankok, a hitelesek és a kormány is arányosan viseljék. A jelenlegi árfolyam ingadozást az ötpontos otthonmentési akcióterv részeként elfogadott árfolyamgát bevezetése képes lesz enyhíteni, mely augusztus folyamán léphet hatályba. A kormány június 28-i határozatának értelmében zajlik az eszközkezelő működési feltételeinek kidolgozása, a működtetéshez szükséges források átcsoportosítása, e feladatokra július 31-i határidőt tűzött ki a kormány, a forrásbiztosítást követően 30 napon belül, vagyis nyár végéig az eszközkezelő felállhat.
Ahogy az elmúlt nyolc évben a lakosság hitelállománya, úgy az államadósság is brutálisan megnőtt a szocialista kormányzatok idején. Magyarország államadóssága 2002 és 2010 között 52,5 százalékról felszökött 80 százalék fölé az akkori kormányok felelőtlen gazdaságpolitikájának köszönhetően. Államadósságunk oly hatalmas mértékben elszabadult, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb országgá váltunk. Ez a 22 ezer milliárd forintra hízott adósság felemészti az ország, a gazdaság, az állam minden tartalékát, csak a kamatokra idén 1000 milliárd forintot kell fordítanunk. Anélkül, hogy ezt a drámai államadósságot csökkentenénk, lehetetlen az előrelépés. Ezért a legfontosabb, hogy mindent megtegyünk azért, hogy az államadósság csökkenjen, ezért szükséges azokat a vállalásokat teljesíteni, melyeket a kormány márciusban tett a Széll Kálmán Tervben és a Konvergencia Programban. Ezek a programok egyértelműen meghatározzák a következő 3 évre az irányokat és az elsődleges szempontokat, amelyek mentén a költségvetés tervezése és végrehajtása is halad.
A Magyar Közlöny 2011. július 18-i 84. számában megjelent kormányrendeletben közzétett számok azokat az irányokat konkretizálják, illetve azokat az elsődleges elképzeléseket jelentik, amelyek a Széll Kálmán Tervben már megjelentek. Ez a rendelet tartalmazza azokat a sarokszámokat és szempontokat, amelyek alapján a jövő évi, illetve a 2013 és 2014 évek költségvetéseit tervezni fogja a kormány. Ezek a számok tükrözik azokat az erőfeszítéseket, amelyek nem a régi, egy rosszul működő rendszer fenntartását célozzák meg, hanem egy új fenntartható rendszernek a létrehozását. Sajnos a lakosság nem él közéleti életet így őket jól kitanult az MSZP-által tökélyre vitt demagóg szövegekkel nagyon be lehet folyásolni. Lásd a Mezőhegyesi időközi választást.

fulopbela

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Jul. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Éhes disznó makkal álmodik!

Témanyitás  idegen on Szer. Szept. 21, 2011 7:42 am

A pénzügyi háttérhatalom, az MSZP-lejt menetét és hiteltelenségét látva a ,,második hadtestet" a, JOBBIKOT mozgósítja a FIDESZ-ellen. Már a jobbik azt szajkózza hogy Ő a kormány váltó szerepbe került. Persze ez csak a JOBBIK álma. De nézzük meg a valóságot. A magyarok kétharmada belátja hogy a mostani nehézségekért az MSZP a felelős, a lakosság nagyra értékeli a kormány küzdelmét ezzel a katasztrofális helyzettel amit a magyar internacionalista Szoc -lib Szabadított a magyar népre. Az MSZP-ben csalódottakat leginkább a FIDESZ tudja megszólítani, míg a széteső MSZP bénultan szemléli az eseményeket. A jobbik némi javulást míg az LMP - stagnálást mutat
A tendenciák már egy ideje a lakosság fokozódó elégedetlenségét jelezték, Most kezd a lakosság ráébredni hogy milyen helyzetben van az ország szeptemberre azonban a kiábrándultság a korábbiaknál is súlyosabb jelekben mutatkozott meg. Már önmagában az is sokat elárul a magyarok jelenlegi hangulatáról, hogy abban az elméleti esetben, ha mostanában választást tartanának, a jogosultak újból a FIDESZRE több mint 50%-ban szavazna.
Grafikon A részvételi hajlandóság már lassan egy éve 50 százalék alatt alakult, de a mostanra újra felfelé mutat a grafikon. Ilyen elszántságot 1989-ben volt tapasztalható, mint amit most mért a Medián. A választások utáni hetekhez képest a 30-49 éves korosztály fordult el legjobban az MSZP-től és a politikától.
Tehát megállapíthatjuk:Tartsa a pozícióját a FIDESZ, Kismértékben erősödik a Jobbik, béna MSZP. stagnál az LMP.
Az utóbbi időszak hangulatváltozása amúgy is mély nyomot hagyott a pártok támogatottságán. Bár a választani tudó „biztos” szavazók körében a Fidesz tovább őrzi fölényét, a kormányoldal a teljes szavazókorú lakosság egyre nagyobb hányadának támogatására számíthat. A választások után mért 50% kormánypárti tömeg ugyanis mostanra 52%-ra erősödött.
Az MSZP politikai elitből való kiábrándultság egyértelmű jele a kisebb parlamenti pártok, különösen a Jobbik megerősödése. A ,,radikálisnak" beállított pártnak jelenleg ugyanakkora a támogatottsága, mint az MSZP-é: mindkét párt a választókorú népesség 10-10%, a választani tudó „biztos” szavazók 15-15%-át tudhatja maga mögött. Azaz a jelek szerint a Jobbik kismértékben képes volt megszólítani a növekvő számú elégedetlen és az MSZP-ben csalódott szavazókat, az MSZP-nél viszont tovább tart a bénultság, de a párt szétesése is prognosztizálható. Ez a tendencia alátámasztani látszik, hogy a Jobbik lehet a Fidesz utáni párt, ha közben a szavazók rá nem jönnek hogy cinkelt kártyával játszik. Ha ez a választókban tudatosodik akkor, Torgyán, és Csurka sorsát Ők sem kerülhetik el. míg a szocialisták lassan, de biztosan szubkulturális jelenséggé válnak.
A Jobbik jelenleg is a fiatalabb tapasztalatlanabb szavazókat tudja a leginkább megnyerni (a 40 évesnél fiatalabb választópolgárok 10 százaléka a párt szavazója), de a 40 és 59 év közötti korosztályból is minden tizedik ember jobbikos. És bár a ,,radikálisokat" a szavazópolgárok egy része továbbra sem tartja szalonképesnek, elutasítottságuk az év elején mért 52-ről 48 százalékra csökkent, mialatt a Fideszé 29-ről 28% Csökkent. Szeptember elejére egyébként a Jobbik mellett az LMP is minden korábbinál jobban növelte a támogatottságát: a teljes népesség 4% -a, a választani tudó „biztos” szavazók 6% -a adná rá a voksát.
A lakosság kritikus hangulata a politikusok népszerűségének változásában is tetten érhető. Az egész magyar politikai elit megítélését jellemzi, hogy a miniszterelnök még így is vezeti a népszerűségi rangsort. A júliusi eredményekhez képest egyedül Schiffer András kedveltségében látható érdemleges javulás, aki most négy ponttal magasabb, 34 százalékos kedveltséget tudhat magáénak. Az energikus frakcióvezető ugyanakkor látványosan képtelen az irányába megnyilvánuló bizalmat pártja számára szavazatokra váltani, hiszen az LMP-re alig negyedennyien voksolnának.
Vona Gábor hasonló helyzetben van: személyes népszerűsége kétszerese a Jobbikénak - igaz, ez utóbbi is dinamikusan növekszik az elmúlt hónapokban.
Az ellenzék 1/3 ad - a 2/3-os kormány ellen
A kormányzati teljesítménnyel elégedetlenek aránya 50% -ék alá csökkent. A lakosság romló hangulatát ennél is drámaibb módon jelzi, hogy immár a kétharmadot is meghaladja azok aránya, akik belátják hogy az MSZP soha nem látott mélységben sodorta az országot. A válaszadók több mint fele (54-54 százalék) a következő időszakban is romlást valószínűsít az ország és a háztartás helyzetében. De hosszútávon az emberek nem látnak alternatívát Orbánnal szemben.
A válsághangulat már jelenidőben is teljesen általánosnak mondható: pártpreferenciától függetlenül alig akadt olyan válaszadó, aki szerint nem az MSZP minden baj forrása. az Orbán-kormány megszorító intézkedések nélkül is képes javítani az ország gazdasági helyzetén”. A kormánypártiak 63 százaléka, az összes megkérdezettnek pedig több mint háromnegyede úgy látja, hogy „az Orbán-kormány valójában már idáig sok nehézséget elhárított, de még sok a tennivaló ahhoz hogy az ország jól működjön.

idegen

Hozzászólások száma : 60
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  erzsebet on Szer. Okt. 05, 2011 6:27 am

A globális pénzhatalom szerint a kormány kezd kibújni a karmaik közül, ezért teljes pályás letámadást rendelt el a kormány ellen. Az első csatasorba a JOBBIKOT a második vonalba az LMP-ét míg tartalékként(a minden hitelét elvesztett ) MSZP-ét küldi csata sorban. Minden áron az az óhajuk hogy a Gyurcsány-Bajnai duóval megkötött Világbanki megállapodást a bérek nyugdíjak tetemes megvonását (min. 20%-ot) az Orbán kormány megszorításokat hajtsa végre, mivel csak így van esélye a jelenlegi kormánnyal szemben az ellenzéknek egy elfogadható választási eredményt elérni. De a kormány a bérek és a fizetések csökkentése helyett fizetések és a nyugdíjak emelése mellett döntött. . Ez pedig a pénzügyi hátérhátalóm számára elfogadhatatlan. A JOBBIK és a többi ellenzéki (globál csicska) pártoknak elfogadhatatlan. megszorítások tekintetében Ők túltennének még Bokros Lajoson is. Ez az intézkedések ígért jóléti fordulat 2014-re bekövetkezett.. Ez pedig azt jelenti hogy az ország kicsúszik a globál tőke halálos öleléséből. Ezért a Jobbik továbbra is előre hozott választásokat követel, hogy az emberek mielőtt fel nem ismerik a JOBBIK igazi arculatát. Most még elbizonytalanított megtévesztett állapotuknak ,,megfelelően" szavaznának. Mert ha ez a FIDESZ forgatókönyve szerint megy 2018-ig akkor a FIDESZ egyszerűen lemossa az ellenzéket.


A hozzászólást erzsebet összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Márc. 14, 2017 12:45 am-kor.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  calambo on Pént. Okt. 14, 2011 10:16 pm

Gárdistákat állított elő a rendőrség Olaszliszkán!
Olaszliszkán a Jobbik szervezett megemlékezést és fáklyás felvonulást Szögi Lajos halálának ötödik évfordulóján. A tiszavasvári férfit a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. Magyar Gárda feliratú zászló alatt vonultak, alakzatban állva, vezényszavakra akart koszorúzni az olaszliszkai megemlékezés több résztvevője péntek este. Felvetődik a kérdés vajon miért kellett ezt így szervezni? Természetesen erről az akcióról előre értesítették a rendőrséget, na meg a globál gazdit aki odaküldte az Őt szolgáló médiát hogy világgá röpítse: Magyarországon az ,,Orbán diktatúrában" félkatonai fasiszta antiszemita csapatok vonulnak a kisebbség megfélemlítésére. Tehát az Orbán kormány egy év alatt sem szüntette meg a ,,fasiszta antiszemita rasszista csapatokat." Ezért Nemzetközileg el kell ítélni!
A péntek esti megemlékezés nagyjából kétszáz résztvevőjét, akik közül többen jobbikos, illetve árpádsávos zászlót is tartottak a kezükben, a rendőrök két oldalról sorfallal vették körül. A helyiek - a többségükben romák lakta területen - a kapukból, a kerítések mögül nézték a történteket. Néhányan bekiabáltak, amire a mintegy kétszáz résztvevő közül többen szidalmazással válaszoltak.
Tehát megállapítható hogy működött a TERV.
A rendőrség hangosbeszélőn tájékoztatta a résztvevőket, hogy szabálysértési eljárás indul ellenük, és egyben felszólította őket, amennyiben továbbra is alakzatban és vezényszóra haladnak, nem pedig a megemlékezéshez méltóan viselkednek, előállítják őket a sárospataki rendőrkapitányságon.
Harminckét embert igazoltatott a rendőrség péntek este Olaszliszkán, ahol a Jobbik fáklyás felvonulással ,,emlékezett" az öt évvel ezelőtt elhunyt Szögi Lajosra. Az igazoltatott résztvevőkkel szemben, akik egy Új feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt tett feljelentést a rendőrség.
A Jobbik ezt így-kommentálta: A fülkeforradalmár hatalmat jobban zavarja a gárda és az árpádsávos zászló, mint a szocialista kommunistákat.
- Hisz a szocialista kommunistákat miért zavarta volna ez a megmozdulás?
Hisz ez az Ők érdekeivel egybeeső cselekedet.-
Nekünk sem a rendszerváltás, sem a hatalomváltás nehezen sikerül, hisz annyi a szolgalelkű idegenszívű polgár aki ösztönösen az idegen érdekeket szolgálja, forog velünk tovább a mókuskerék,
-Váljatok népből nemzetté! – A nép egy massza, a társadalom egy szövet! mondta Wass Albert.
Tessék ezen elgondolkodni, és végre valóban nemzetté válni!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  gyorgy on Kedd Nov. 22, 2011 8:47 pm

A ,,PIAC" összerezzent a Magyar kormány magatartásán. Azt mondta ,,hogy ez már sok" A kormány túllépte azt a határt amit a ,,piac" eltűr. A piacnak nincs szüksége még egy ,,Izlandra"! Amúgy is a Magyar kormány sok kellemetlenséget okozott a ,,Piacnak". Ezért harcra szólította a csicskásait. Úgy belföldön mint külföldön, tessék rossz hírét kelteni az országnak. A forint értéke zuhanni kezdett, a kormány kénytelen volt visszavonulót fújni, kénytelen volt tárgyalást kezdeményezni az IMF-el. Az ellenzék nagyon boldog, mert ugye az országnak minnél rosszabb, az nekik annál jobb. Az ellenzék suttogó propagandával meggyőzni igyekezet a nyugdíjasokat a Kormány nyugdíj csökkentési törekvéséről. Már kezdett megtapadni a terjesztett hazugság és ekkor a kormány levélben értesít minden nyugdíjast a novemberi 6%-os nyugdíj kiegészítésről és a jövő évi 4,2%-os nyugdíj emelésről. A ,,piac" csicskásai tombolnak, miért kell ilyen feleslegre (értesítő levélre) költeni. Az eddigi szorgos munkájuk így elveszni látszik.

A kommunisták olyanok mint a kaméleonok. Akármilyen színben tudnak “pompázni”. A legszörnyűbb az egészben az, hogy számukra a hatalom az ami számít, megszerzése érdekében bármilyen eszközrendszert bevetnek. Nem válogatnak, céljuk érdekében saját társaikat is feláldozzák. Minden, általuk ellenségesnek tartott közösségbe beépülnek és bomlasztanak, ha kell kapitalistává válnak, de lelkületükben ugyanazok maradnak, akik voltak …., a gonosz kiszolgálói.


gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Nov. 23, 2011 9:05 pm

Bizony Medgyesi Péter volt az igazi Johni dzsóker mint a D-209-es KGB ügynök, a Magyar gazdaság függetlenségének az elvesztéséért. Mindez az a Fekete János (volt nemzeti bank elnökhelyettes) útmutatása alapján történt, még 1982-es IMF-el megállapodást kötöttek amelyet törvény erőre emeltek. Ami miatt a gödör aljára kerültünk. Az bizony a szívéhez kap, aki ezt a megállapodást elolvassa, annyira kedvezőtlen feltételekkel köttetett. Valahogy azt hiszem hogy a sorsunk ekkor pecsételődött meg. Persze erre már senki nem akar emlékezni. A ma regnáló kormány bizony megpróbálja, szinte a lehetetlent (Pénzügyi függetlenséget). Bizony meg kell neki tapasztalni hogy a hazaárulók azóta is folyamatosan alapos munkát végeztek, végeznek! Azt is meg kell tapasztalni hogy nem 2002-őt írunk (amikor az állam adósság 51% a tartalékban 350 milliárd Forint). Bizony közben Szoc-Lib erők nyolc éves ország romboló gazdaságot folytattak. De a háttérből most is ezt teszik a JOBBIK-kal karöltve. 2002-es választások után Medgyesi Péter (a D 207-es KGB) ügynök úgy gondolta jobb helyen lesz az a pénz amit az első Nemzeti kormány kamat támogatásra szánt.( 1800forint a nyugdíjasoknak, 50% béremelés a közalkalmazottaknak, 100% béremelés a minisztériumi vezetőknek stb.) így a lakás célú hitelek kamata egyező lett a szabad felhasználású hitel kamataival. A banki hitel tartalékráta keretet levitték 2006-óta 2%-ra. Így megnyílt a lehetőség a lakosság teljes kifosztására.
Csak az érthetőség kedvéért, íme a példa: A Magyar jegybanki törvény szerint az mivel nálunk a tartalékráta alap 2%, ezért az 1millió betét után 50 millió forint hitel kihelyezésére ad lehetőséget, amiért a legújabb törvény szerint 30% THM-et lehet számolni. (ez előtt akár 260%-is lehetett) Így a bankok a betétben lévő 1 millióra kihelyezett 98 millió után, évi 30 millió kamatot szed. Ez egy nagyon elhallgatott dolog, még sokszor a banki alkalmazottak sincsenek vele tisztában. Még ők is azt hiszik, hogy a betétesek pénzét helyezik ki hitelbe. Most persze a hazaárulók azt terjesztik hogy mindez, az első Orbán-kormány döntésének következménye, ami a lakosság devizában történő brutális eladósodásához vezetett. (Számolnak a lakosság rövid emlékezetére)
A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi bankok Magyarországon működő leánybankjai az általuk nyújtott hiteleket nem re finanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bankközi frankhitelt és nem bocsátottak ki frankalapú kötvényeket sem.
A lakossággal most az IMF Kápója i azt magyarázzák: Értelmetlennek és egyben károsnak nevezte az elmúlt másfél évben bemutatott adós mentő kormány akciókat.
A banki vezetők úgy vélik, az eddigi gyakorlat szerint a hazánkban működő nagy külföldi bankok leányvállalatai a betétként befektetett összeg 98-szorossát is hajlandóak voltak hitelezésre fordítani, köszönhetően az anyavállalat feltőkésítésének. Ám a bankszektort sújtó drasztikus intézkedések – végtörlesztés, bankadó – miatt plusztőke nem fog áramlani a hazai gazdaságba, és hitelkeretként csupán annyi áll rendelkezésre a magyar vállalkozók részére, amennyit a betétesek bent hagynak a bankban, és annak az 98-szorossa.

Emlékeztető: „Engedjétek meg, hogy én adjam ki és ellenőrizzem egy nemzet pénzét, és nem fogok azzal foglalkozni, hogy kik írják a törvényeit.” (Amschel Rotschild)
1982-ben a Kádár rezsim alatt megkötött megállapodás ezt lehetővé tette. Persze azt szeretnék az IMF kápója i ha erre már senki nem emlékezne. Már most ezt jobb volna a FIDESZ nyakába varrni!


A hozzászólást erdeklodolakos összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Ápr. 27, 2013 4:06 am-kor.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  erzsebet on Csüt. Nov. 24, 2011 10:45 pm

A ma regnáló kormány bizony megpróbálja, szinte a lehetetlent (Pénzügyi függetlenséget). Amit a ,,piac" nem jó szemmel néz. Bizony meg kell neki tapasztalni hogy a hazaárulók folyamatosan alapos munkát végeztek, végeznek! Gyengült a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben azt követően, hogy a Moody s Investors Services csütörtök éjszaka megvonta Magyarország befektetésre ajánlott adóskockázati besorolását. Ezt a ,,bóvli" kategóriába sorolást először 1997-ben a Bokros csomag idején, majd 2009-ben az öszödí böszme idején nyertük el (nem egy) minden minősítőtől. Akkor ennek a minősítésnek gazdasági most pedig politikai oka , volt, van.
Az eurót 314,85 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben péntek reggel hét óra után, szemben a csütörtök délutáni 311,36 forintos és csütörtök délelőtti 308,82 forintos jegyzésekkel.
A svájci frankot 256,52 forinton jegyzik az előző délutáni 253,73 forinttal és a csütörtök délelőtti 251,10 forinttal szemben.
A dollár jegyzése 236,66 forint a csütörtök délutáni 233,58 forint és délelőtti 230,45 forint után.
A japán jen 3,0567 forint a csütörtök délutáni 3,0290 forint és a csütörtök délelőtti 2,9854 forinttal szemben.
A forint gyengüléséhez az euróövezeti befektetői hangulat romlása is hozzájárulhat, hangsúlyozzák diadalittasan a ,,piac" hazai kápójai. Az euró péntek reggelre új 7 hetes mélypontra, 1,3300 dollár árfolyamra gyengült a csütörtök este jellemző 1,3350 dollárról.

Emlékeztető: „Engedjétek meg, hogy én adjam ki és ellenőrizzem egy nemzet pénzét, és nem fogok azzal foglalkozni, hogy kik írják a törvényeit.” (Amschel Rotschild)

1982-ben a Kádár rezsim alatt megkötött megállapodás ezt lehetővé tette. Medgyesi Péter volt az igazi Johni dzsóker mint a D-209-es KGB ügynök, a Magyar gazdaság függetlenségének az elvesztéséért. Mindez az a Fekete János (volt nemzeti bank elnökhelyettes) útmutatása alapján történt, még 1982-es IMF-el megállapodást kötöttek amelyet törvény erőre emeltek. Ami miatt a gödör aljára kerültünk. Az bizony a szívéhez kap, aki ezt a megállapodást elolvassa, annyira kedvezőtlen feltételekkel köttetett. Valahogy azt hiszem hogy a sorsunk ekkor pecsételődött meg. De ezt a hazaáruló tevékenységet (az ország gazdasági függetlenség feladását) folytatták 199o-től 1998-ig. Ezt a folyamatot az első Orbán kormány, megállította sőt visszafordította 1998-2002-közt. Sajnos a ,,piac" feltétel nélküli kiszolgálását folytatták 2002- 2010-közt, Medgyesi D-209-es KGB ügynök, Gyurcsány az öszödí böszme, Li-Bajnai vezetésében. Persze azt szeretnék az IMF kápója i, ha erre már senki nem emlékezne.
Már most ezt jobb volna a FIDESZ nyakába varrni!
A kommunisták olyanok mint a kaméleonok. Akármilyen színben tudnak “pompázni”. A legszörnyűbb az egészben az, hogy számukra a hatalom az ami számít, megszerzése érdekében bármilyen eszközrendszert bevetnek. Nem válogatnak, céljuk érdekében saját társaikat is feláldozzák (Rajk László, Nagy Imre,stb.). Minden, általuk ellenségesnek tartott közösségbe beépülnek és bomlasztanak, ha kell kapitalistává válnak, de lelkületükben ugyanazok maradnak, akik voltak …., a gonosz kiszolgálói.


erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Ángyán: Mindenképp belebukik a ,,földügyekbe"

Témanyitás  erdeklodolakos on Csüt. Okt. 04, 2012 3:26 am

A kommunista földügyeket takargató Ángyán József politikus úgy érzi, hogy frakciójában egyre hidegebbé válik körülötte a levegő. Az utóbbi hetek sajtótámadásai miatt pedig arra utalnak, hogy felsőbb körökben rájöttek az Ő kettős szerepére. – mondta Ángyán József a Népszabadságnak. Győr-Moson-Sopron megyében a pártállami emberek akiknek több ezer hektáros birtokai vannak eddig ezek bérelték az állami földeket. Most a FIDESZ az életképes ám kevés (10-100 hektárig) rendelkező polgároknak adják bérbe az állami földeket.
Vidéken sajnos a volt TSZ -tagság földnélküli zselléré vált. A nekik juttatott, örökölt, kárpótolt földjeiket eladták. A pártállami káderek (több ezer hektáros) földügyeit védelmező politikus még beszélni sem hajlandó az állami földeket eddig bérlőiről. A vörös bárók (oligarchák) visszás földügyleteiről még eddig egy szót sem ejtett. A vidéki, helyi közösségek egyebek mellett azért szavaztak 2010-ben a Fideszre, mert Őnekik nem kell a föld, ezért azt az első adandó alkalommal el is adták az ELVTÁRSAKNAK. K MOST TÖBB SEGÉLYRE VÁGYÓDNAK, elhitték, „hogy visszaállítjuk a TSZ világot amikor csak látszati munkát kellett végezni a TSZ-ben viszonylag jó fizetésért. Ezért aztán nem csak a földjeiket hanem a Szövetkezeti üzletrészt is elkótyavetyélték 5-10% ért. Most mély a csalódásuk, és még fájdalmasabb a kijózanodás miután nem emelték a segélyeket, hanem közmunkára és start munkaprogramban kell részt venniök.
Ángyán azt is elmondta, amikor felajánlotta a lemondását, azt gondolta, Orbán Viktor kormányfő megkérdezi, mi volt a döntés oka. Bizonyára rájött az Ángyán kettős játékára. Ma már a földügyek ismeretében érteni vélem, miért. Ő pontosan tudja, mi az én problémám.
A politikus az interjúban utalt rá, hogy Győr-Moson-Sopron megye lesz a következő célterület ahol a volt pártállami emberek eddigi bérleményét szétosztják a családi gazdálkodóknak, „itt is kihúzva azt a helyi pártállami gazdák alól”. Hozzátette, Somogyból is hall „hasonló törekvésekről, s úgy hírlik, hogy Hajdú-Bihar, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében is kirajzolódik a családi gazdák előnybe részesítése a pártállami káderekkel szemben. A termőföldekhez hozzájutó családi gazdák sokasága, fogja kapni az EU-s támogatásokat. A nép, az Isten adta földnélküli zsellér nép, egyelőre még mindig birka módjára várja, hogy segélyekből eltengeti az életét.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  calambo on Szer. Dec. 05, 2012 10:20 pm

Az országot tönkretevő most ellenzékben lévő banda fél. Fél a megsemmisüléstől, fél a lelepleződéstől. Ezért indított teljes földgömbön lejárató kampányt a nemzeti erők ellen .
Nekik a pénz nem akadály, hogy a politikai ellenfelekről hazugságokat terjesszenek, hisz mögöttük áll a Globális pánthazalom. Hazugságokat minden hullámhosszon, a neten, az utcán, a tereken, a buszok hátulján. És legújabban már az Ön postaládájába bedobott áll-magazinokban is. Magyarországon ugyanis az Ők olvasatukban mostanában semmi sem az, aminek látszik. Áll-civilek folytatnak álságos kampányt hazug finanszírozásból. Nagyon is valódi pénzből abból amit a bankokon keresztül kiszivattyúznak az országokból.
Ha pénzről, médiáról, hatalomról van szó, akkor a nemzetí erők mi küzdelmünk az Inacionalista erőkkel szemben, Dávid küzdelme Góliát ellen.
Állítsuk meg összefogással a hazugságokat. Mert a SZOC-LIB-ek csak összefogással, együttműködéssel semmisíthető meg. Éppen ezért akar megosztani minket. Lejárató kampánnyal, áll érdekképviselettel álkérdéseivel. Ne hagyjuk magunkat! Ha uralják a köz médiáját, teremtsük meg a magunkét.
Világosítsuk fel a bolsevik eszmével fertőzött polgárokat, Minden hazafi mondja el minél több embernek, hogy a FIDESZ. hu-oldalon minden hazugságra tételes választ talál!
Add tovább! Fogjunk össze és tartsunk ellent a hazugságoknak!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

A generációk összeugrasztása…

Témanyitás  peter on Szomb. Dec. 15, 2012 12:23 am

OSZD MEG ÉS URALKODJ! időnként megjelennek, elképesztő méretet öltött a generációk összeakaszkodása.
Hihetetlen, hogy mivé tud tenni embereket a média és globalizáció! A média felkap egy-egy témát, és azt harsogja reggeltől estig. Ha sokszor mondom, sánta vagy, elkezdesz sántítani! Nem veszitek észre, hogy a generációk egymásra uszítása szándékos? Amíg egymás torkának esnek például napjainkban a generációk, addig a háttérben újra megkezdték a nyomulást a hatalomba visszakívánkozó szocialista kommunisták, szabad varjak, Lúdmilliások és egyéb átoksori kísértetek. Ezúttal már amerikai és uniós hátszéllel.
Hogy ez lehetővé válhasson, a hatalomnak a nem kellő erélyélvaló fellépése is jócskán benne van. Úthenger módjára nyomulnak, az országellenségei,minden generációba belemarnak! Elképesztő volt, amit például a termőfölddel kapcsolatban műveltek és művelnek! Most a kétharmaddal próbálnak a kisemberek számára is kedvező törvényeket hozni. De óriási akadályba ütközik az elszámoltatás és a felelősségre vonás is.
A média alaposan rájátszik a magyar emberben sajnos egyre jobban elburjánzó SI-faktorra (sárga irigység faktor). Ha az én tehenem megdöglött, dögöljön meg a szomszédé is!
Ami a magyar társadalom valamennyi generációját érinti, arról a média nem akar beszélni!
Tombol a feketegazdaság, a termelő és a fogyasztó nagyon rosszul, a maffia nagyon jól jár, kiesik emiatt egy adószakértő szerint 130 milliárd forint adóbevétel. A kormányzati akarat megvolna ezek meg szüntetésére. Most a rezsiköltséget csökkentették 10 százalékkal csökkenti a kormány, ami persze az ellenzéknek nagyon nem tetszik.
A legnagyobb gond az, hogy 2006-után a kormány oda dobta a lakosságot a bankoknak, azok pedig hihetetlen módon eladósították Őket. Az alacsony jövedelemmel rendelkezőket teljesen ellehetetlenítették az átlagembereket, de valamennyi generációt!
A kétharmados többség alkotmányos védelem alá próbálja helyezni a termőföldet és ezért a végveszély kezd feloldódni a termőföld felett(azé az ország, akié a föld!), a vízbázis (víz nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítás (az egészségünk!) és a nyugdíj (az időskorúnk). Minderről próbál gondoskodni a kormány. A média erről valamiért szemérmesen hallgatunk.
A válság ellenére a kormány kezdi kivezetni az országot a kilátástalanságból. A munkanélküli mentálisan tönkretett embereknek a kormány biztosítsa a Start programon keresztül a minimum havi 47 ezret. De aki hajlandó konkrét munkát végezni annak ettől többet.
Amit felsoroltam, azok csak egy-egy szelete annak a rengeteg tételnek, amelyek Magyarországon minden generációt érintenek! Ha nincs is valakinek devizahitele, annak a következményei akkor is érintik, mert akkora méreteket öltött ez az egyelőre következmények nélküli szándékos tönkretétel.
Inkább ezekkel a kérdésekkel kellene foglalkozni, a médiának, nem állandóan különböző hírgyártással az embereket összeugrasztani. A pazarlás, lopás a hatalom részéről 2010 előtt óriási méreteket öltött. 2010 óta ezt próbálják drasztikusan visszaszorítani.
Valamikor a generációk békében éltek egymással, sokszor egy fedél alatt. Igaz, akkor még nem volt se rádió, se televízió, internet meg pláne nem… Vissza kell térni a gyökerekhez, mert így gyökértelenül el fog fújni életkorától függetlenül minden magyart a szél!
Ha csak egyetlen olvasó megértette, miről szól a nóta, már megérte ez a bő félóra, ami alatt megírtam!

peter

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Hiteltelen akció (vak lárma)

Témanyitás  peter on Szomb. Dec. 15, 2012 8:31 am

Az ellenzék most is hű maradt önmagához Egy újabb hazugsággal okozott kárt, káosz, zűrzavart most a diákoknak és a szülőknek. Az ellenzék hűjét csinált a diákokból (hiszékeny lakosokból). Még a kormány elé sem került az oktatási törvény azt sem tudja senki hogy valójában mit fog tartalmazni (főleg a parlamenti elfogadás után) az ellenzék már is szokásához híven ugrasztotta a diákokat (hiszékeny lakosokat). Tüntettek háborogtak csak nem tudták miért. Remélem az ifjúság a szülők, lakosság ezt a disznóságot nem felejti el az ellenzéknek. Igen most megint sokadjára még mindég fel tudta használni Őket az ellenzék a saját játékukhoz díszletnek. 2010-től ez már a sokadik ilyen akciója ennek a teljesen hiteltelen ellenzéknek. Én megértem hogy reszketnek a hatalomért, DE ENNYIRE?

peter

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  kisistvan on Pént. Ápr. 26, 2013 10:51 pm

Ujjúbb támadás a magyar kormány ellen, de kik ezek az emberek? Van e egyáltalán erkölcsi, morális alapjuk bárkit kritizálni?
Gyenge színvonalú, felkészületlen, félművelt képviselők ülnek az Európai Parlamentben.
Jórészt tanulatlan, felkészületlen, hozzá nem értő, levitézlett politikusokból áll az Európai Parlament személyi állománya. A parlament elnöke például az a szocialista Martin Schulz, akinek még egy érettségije sincsen.
Tulajdonképpen összehangolt támadás történt Strasbourgban, amikor a magyarországi alkotmányos helyzetről tartottak vitát a szerdai plenáris ülésen.
A szerdai ülésen semmi új nem hangzott el, mert lényegében az eddig ismert álláspontokat ismételték meg a felszólalók. Ebből látszott hogy az ügyeletes károgok még mindég nem olvasták el a Magyar Alkotmányt.
Hannes Swoboda, az európai szocialisták EP-frakciójának vezetője a tomboló magyarországi antiszemitizmusról beszélt, ebből is látszik hogy abszolút nincs tisztába a Magyar közélettel. Ugyanakkor az osztrák politikus azt elfelejtette megemlíteni, hogy osztrák pártja egyébként szoros viszonyban állt egy olyan szlovák kormánnyal, amelyiknek az egyik kormánypártja szélsőjobboldali volt.
Viviane Redingről, az igazságügyi kérdésekben illetékes bizottsági alelnökről szólva, hogy Európa jogi uniós biztosa legyen valaki antropológus végzettséggel, újságírói múlttal, az a vicc kategóriába tartozik. Viviane Reding nem ismeri a jogi szövegeket, sem az európai alkotmányokat. A felkészültsége hasonlít a Magyar ,,baloldali EP képviselőihez.
Az már kész röhej, hogy a pedofíliával vádolt Daniel Cohn-Bendit kritizálja Magyarországot.
Martin Schulz és a magyarországi szocialista képviselők elvtársazzák egymást. A művelt Nyugat megterhelte az Európai Uniót a szalonkommunistáival. Barroso elnök úr például maoista volt, és nem mellesleg Portugália bukott miniszterelnöke. A tagállamokat tönkreteszik a különböző idióta ötleteikkel és a rettenetes jövedelmeikkel. Amennyiben esetleg a korrupcióról, a lopásról lemondanának, nem lenne az unió ennyire mélyen a gödörbe.
Schulz elvtárs könnyebb helyzetben van, mint Gyurcsány elvtárs, neki nem kell keresnie a szakdolgozatát. Egyébként a magyar parlamentben is van számos ilyen „magas iskolai végzettségű” egyéni országgyűlési képviselők…

kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  donkihote on Vas. Nov. 16, 2014 11:10 pm

A tüntetőknek Magyarországon 2010-óta van egy közös a jellemző!  
Fogalmuk sincs, miért vonulnak valójában az utcára tüntetni,
Ezzel a tudatlanságukkal a háttérben meghúzódó  idegeneket szolgálják  ki.  
A tudatlan felheccelt tömeget a kollaboránsok a saját érdekükben   kihasználják.
A saját hazájukban velük akarnak megvalósítani egy második Trianont,
Miközben  az idegenek fotelból röhögve nézik végig pusztulásunkat.
Sajnos ezek az elbutított beszűkült gondolkodású  álmagyarok, racionálisan gondolkodni már nem tudnak.
Arra nem is gondolnak, hogy  a kormány megdöntésével az ország, a hiénák szabad prédájává válik.
Ők a fillérekért tüntetni, hőbörögni vágyó álmagyarok akik a többségben lévő igaz magyarok pusztulásáért sóvárognak.
Az fel sem merül ezekben a megtévesztett, félrevezetett, polgárokban, hogy a ,,gazdáik"  igazából hazánk megcsonkított kis területéért ácsingóznak az új gyarmatosítók.
Nem csoda hogy  a fiatalok tudatlanok, tapasztalatlanok, még nem képesek átlátni a folyamatot.
Hisz a náluk idősebbek egy része is ugyanebben a politikai vakságban, rövidlátásban szenvednek
A  tüntetés a mai  helyzetben nem jó megoldás a vélemények kinyilatkoztatására.
A félrevezetett közéletet nem ismerő felhergelt tüntetők valójában nem is tudják hogy miért tüntetnek.
A globális pénzhatalom a liberálisok segítségével nem véletlenül adósították el az államot és a polgárokat.
Mert a globális hatalom tudja hogy:Egy népet, egy nemzetet, amely eladósodott, sokkal könnyebb manipulálni, mert tagjai azzal vannak elfoglalva, hogy fizetnek. A pénzügyi rabságban élő ember politikai és gondolkodásbeli szabadságról alkotott nézetrendszere is beszűkül.
Ezért bármire használhatók.
A ,, kiválasztottak" és a Magyar kollaboránsok  célja ma egy olyan Magyarország kép kialakítása, amelynek helyreállítása “segítségre” szorul.
Ezért ezek az erők nem riadnak vissza egy, második Kijev-től sem Európa közepén.
A fiatalokat a kollaboránsok a kivándorlásra buzdítják.
Pedig inkább maradjanak otthon, és inkább tanuljanak, dolgozzanak,
A gyarmatosítók és azok fegyverhordozóik azt sulykolják hogy Magyarországon nincs jogállam és demokrácia.
Ezek az ország ellenségei nem mondanak igazat.
Hisz az hogy igenis jogállamban élünk, mert másképp nem kerülhetne sor az utcai véleménynyilvánításra,
Arra nem is gondolnak ezek a megtévesztett fiatalok, hogy  a hőbörgés helyett inkább bevonuljanak  katonának, mert ma a haza , de a jövőben is komoly védelemre szorul.
Úgy külső mint belső ellenséggel szemben.
Ma az igaz, nemzetét féltő magyar ember tudatosan, higgadtan, felkészülve néz szembe az ellenséggel.
Az utca jelenleg csak a gyarmatosítók és kiszolgálóik, a hazaárulók játszótere.  
Amelyik nép idegenektől várja a szabadságot annak mindig a szolgai sors jutott.
Azt már a nagypolitikával foglalkozók régen tudják, hogy az igazi veszély soha nem a külföldi  ellenfelünktől várható hanem a ,,barátainktól"! Ezért így imádkozott Napóleon: ,,Ments meg URAM a barátaimtól, az ellenséggel magam is elbánok"!

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

A Szoc-lib csapat nagyon elégedetlen.

Témanyitás  donkihote on Hétf. Jún. 20, 2016 1:42 am

2016-ban 107 ezer bruttóval növelik az orvosok és ápolók fizetését? Miért az övéket, miért nem az enyémet? Olcsóbb lesz a baromfi- és a sertéshús? És a marha? A felújított Széll Kálmán téren miért nincs több zöld terület? Mi az, hogy három hónapot csúszott az átadása, és amúgy is minek kellett átnevezni? A miniszterelnökség minek költözik a várba? Miért erre költik a pénzünket, aminek a nagyját persze lenyúlják! Önkormányzatiságról meg már nem is beszélhetünk! Miért pont Dunaújváros kapott sokmilliárdos állami támogatást? Ingyen étkezést biztosít már a téli, tavaszi, nyári és őszi szünetben is a kormány? Miért nincs minden családnak olyan jövedelme, hogy erre ne legyen szükség? Kijutott a válogatott az EB-re? Na, ezeknek biztos nem szurkolok! Miért akarunk olimpiát rendezni? Úgyis csak bukunk vele egy csomó pénzt! Első és második osztályban minek lesznek 30 percesek az órák? Hogyan fognak utána átállni a gyerekek a 45 percre? Mi az, hogy pénzeljük a határon túliakat, amíg itt nem dőzsöl mindenki?
Mentalitás lett az elégedetlenségből. Alapvetően semmi se jó, mindenki rosszul végzi a dolgát, mindenki lop és ennél már nincs lejjebb. Jó csak az lehet, ami kimondottan velem történik, de most azonnal! Pontosabban, ha az én pénztárcám lesz hirtelen jócskán vaskosabb.
Háborgást hallani az utcán, az iskolában, a villamoson, a kocsmában, a strandon. Mit számít, hogy Budapest a Millennium óta nem látott mértékben fejlődik? Hogy a budai vár visszanyeri régi fényét, felújítják a karmelita kolostort és újraépítik a lovardát. Az se érdekes, hogy Dunaújváros a sokadik a Modern Városok Program támogatottjai között, de közel sem az utolsó. A fizetésemeléssel minden bizonnyal jóval több magyar orvos és ápoló marad itthon? Ez most nem szempont! Ahogy az sem, hogy még tovább fejlődne az ország egy olimpia rendezésével, hogy egyértelműen a javulás jelei láthatóak az oktatás megszervezésében, valamint az sem, hogy határon túli nemzettársaink nem tehetnek a 96 évvel ezelőtti igazságtalan döntésről, amelytől függetlenül ugyanúgy hozzánk tartoznak.
De azt sem vesszük észre, ami közvetlenül minket érint. Milyen könnyű elfelejteni, hogy van, ami olcsóbb lesz – nem drágább –, hogy gyönyörű tereken átsétálva mehetünk munkába, hogy vadonatúj a villamos, hogy egyre több vonaton bedughatom a konnektorba a laptopomat és ingyen internetezhetek.
Hányan hánytorgatják fel nap mint nap, hogy mire költik az adóforintjaikat, miközben képtelenek a saját pénzükkel bánni. Kevés a fizetése, rezsire nem biztos, hogy jut, de trendibbnél trendibb holmikat vásárol magának. Rendesen nem ad enni a gyerekének, de azért beszerez két okostelefont is a fiának. És mindeközben kioszt a kormánytól kezdve mindenkit a Facebookon. A másik meg dúskál az anyagi javakban, kizsigereli az alkalmazottait, csal, ahol tud, de azért ott van a „pedagógustüntetésen.”
Az államtól és a társadalomtól várjuk el, hogy egy csapásra megváltoztassák életünket, amikor mi az első lépést sem vagyunk hajlandóak megtenni ennek érdekében. Képtelenek vagyunk észrevenni a minket körülvevő jót.


donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

A korrupció állandó sulykolásához gyártják Sorosék az ügyeket.

Témanyitás  erdeklodolakos on Kedd Nov. 08, 2016 2:53 am

A korrupció állandó sulykolásához gyártják Sorosék az ügyeket. Hogy azokból általában semmi sem igaz, az már nem jut el az átlagpolgárhoz, aki felé a médiából és a facebookról is ömlik a hazugság, és a kitalált korrupciós ügyek szennyáradata.
Soros, a balliberális médiára és politikusokra rátelepedve, azokat dróton mozgatva, elképesztően kifinomult, de aljas és mocskos módszerekkel visel hazug hadat Magyarország és a törvényes magyar kormány ellen
Soros, a balliberális médiára és politikusokra rátelepedve, azokat dróton mozgatva, elképesztően kifinomult, de aljas és mocskos módszerekkel visel hazug hadat Magyarország és a törvényes magyar kormány ellen
Hogy működnek?
„Kitalálnak” egy ügyet, majd teleszórják vele a médiát, a cikkek alapján följelentést tesznek az OLAF-nál.
Az OLAF hónapokig vizsgálódik, majd bejelentést tesz az Európai Bizottságnak.
Azok hónapok múltán eldöntik, hogy látnak-e megalapozott okot a vizsgálatra.
Ekkor kérnek Magyarországtól választ az OLAF megállapításaira. Majd ez megy hónapokig, oda-vissza küldözgetett kérdés-felelek. Aminek a végén vagy fölmentik Magyarországot, vagy olyan „korrekcióban állapodnak meg, amely alapján ténylegesen egyetlen fillért sem veszít Magyarország.
De mire ide eljut az egész, addig évek telnek el és közben mindegyiket úgy mutatják be, mint a magyarországi korrupció igazolását.
Aztán, ha évek múltán kiderül, hogy mégsem történt semmi, akkor arról meg kuss van. Csak közben sok ezer cikk, facebook post és egyéb született arról, hogy az adott ügy korrupció…
És akkor nézzük meg a sorosi rendszer tényleges működését. Igen ocsmány dolog…
Adott egy uniós támogatással megvalósított beruházás. Elvtársak lecsúsztak róla. Elkezdenek valótlan statisztikákat gyártani, például átlagos vállalási árról, bekérik az adott közbeszerzésen vesztes cégek ajánlatait, és minden olyan „adatot”, amiből hírt lehet fabrikálni. Ezekből kreálnak egy „korrupciógyanús” ügyet. Ezt tálalják a sajtóban, megírja az összes ballib média. Nyilatkozik róla egy csomó „szakértő”. Bizonyíték persze semmi, csak sejtetések, csúsztatások, sokszor még nyilvánvaló valótlanságok is…
Amikor már elég sok médiamegjelenést generált az „ügy”, akkor előállnak a hivatásos balliberális politikusok is. Ki sajtótájékoztatón „leleplez”, ki a Parlamentben szónokol, és minden mondatába beleszövi a korrupció valamint az Orbán-kormány és a Fidesz szavakat. Erről megint jó bő terjedelemben tudósít a balliberális média.
Ezt követően az összes „anyagot”, magyarán a médiamegjelenéseket és a politikusi megszólalásokat összegyűjtve, beküldik az „ügyet” az OLAF-hoz. Ez az Európai Unió csalás elleni hivatala. Az OLAF megvizsgálja a bejelentést, és ha úgy találja, akkor vizsgálatot indít az „ügyben”.
Általában indít, mert ezekkel igazolja saját létének fontosságát. No, meg mert Brüsszelből erre kapnak utasítást. Inkább nem kockáztatnak, mert ha később mégis kiderül valami és ők meg nem indítottak eljárást, akkor kapnak a fejükre. Úgyhogy általában a feltételezésekre, csúsztatásokra, nemegyszer hazugságokra épülő „ügyekben” az OLAF vizsgálatot indít.
A vizsgálat megindításáról értesíti Magyarországot, de semmi mást a konkrét „ügyről” nem mond. Hónapokig vizsgálódik, végül, jobbára a médiamegjelenések alapján, elkészít egy jelentést.
Közben mi történik?
A vizsgálat indulásáról van úgy, hogy előbb tud a balliberális média, mint a Kormány… Már az is megérne egy misét, hogy ez hogy történhet meg, de van ennél rosszabb is az ügyben. A média ráveti magát a kormányra. Kérdez-kérdez nyakra-főre. Vádakat megfogalmazva a kérdésekben. A Kormány viszont ezekre nem tud és nem is adhat adekvát választ. Egyrészt, mert az OLAF nem ad (nem adhat) semmiféle tájékoztatást a vizsgálatról. Másrészt pedig az uniós szabályzás azt is tiltja, hogy a tagállam bármiféle információt adjon a médiának a folyamatban lévő vizsgálattal terhelt „ügyről.” Ezért aztán a magyar sajtó hónapokig azzal van tele, hogy a „korrupciógyanús” ügyekről, amelyet „az OLAF is vizsgál”, azokról a „Magyar Kormány csak hallgat”, vagy „semmitmondó válaszokat ad”, sőt, egyesek még vannak olyan pofátlanok, hogy azt írják le, hogy az „OLAF háta mögé bújik a Kormány…”
Az így zajló több hónapos vizsgálat eredményt az OLAF megküldi az Európai Bizottságnak és korrekcióra tesz javaslatot, azaz arra tesz javaslatot, hogy az adott projekteknek hány százalékát ne fizesse ki az EU Magyarországnak.
Ekkor még mindig nem adható ki semmiféle adat az „ügyről”. Magyarán, amikor az OLAF vizsgálat lezárul, csak annyit hoznak nyilvánosságra, hogy mennyi pénzt akarnak elvetetni Magyarországtól. De, hogy milyen tényekre alapozva, azt nem kell, sőt nem is lehet elmondaniuk. A sajtó ismét cikkez, a korrupció igazolásaként tálalja az OLAF javaslatot.
Az OLAF jelentést az Európai Bizottság megvizsgálja. Általában hónapokig tart, mire kialakítja az álláspontját. Vagy úgy dönt, hogy nem indokolt a korrekciós igény, (azaz nem történt semmiféle szabálytalanság) vagy megindítja az eljárást. Általában megindítja az eljárást, mert igyekszik „keménykezű” gazdának látszani. Ekkor az OLAF jelentésben foglaltakkal kapcsolatban kérdéseket intéz a Kormányhoz. A Kormány megválaszolja azokat. Majd jönnek az újabb kérdések és mennek az újabb válaszok. Közben hetek-hónapok telnek el. Az ügyről lényegi tájékoztatás nem adható, így a balliberális média továbbra is zengheti a „korrupció van” című kórusművét.
Végül, hosszas levelezés, tárgyalás után ismét két lehetőség van. Az Európai Bizottság elfogadja a magyar Kormány álláspontját és lezárja a vizsgálatot. Magyarán közli, hogy nem történt szabálytalanság. Erről persze a magyar balliberális média hallgat, csak néha tesznek homályos utalásokat az „ügyre”, amely a korrupció egyik bizonyítéka.
A másik út, amikor az Európai Bizottság úgy dönt, hogy korrekciót kér, azaz a nekünk járó forrás egy részét nem hajlandó kifizetni az adott projektre. Erről tárgyalásos úton is lehet dönteni, vagy bírósági úton. Ha a Kormány és az Európai Bizottság megegyezik, akkor nem kerül bíróságra az ügy. Mivel az ügy lezárásáig nem juthat hozzá a pénzhez az ország, ezért az akár évekre is elhúzódó peres eljárás helyett általában a megegyezést szokta preferálni minden tagállam, így Magyarország is.
A megegyezés szerint az uniós forrás egy részét az Európai Bizottság elveszi az adott projektektől, azaz azokra a projektekre kevesebbet utal a tagállamnak. Mivel végül – elvileg – lehet forrásvesztés, a megegyezést is általában úgy tálalja a magyar balliberális média, hogy lám-lám, a korrupció miatt milyen sok milliárddal büntették Magyarországot.
De nézzünk csak e mögé is!
Itt van például a hírhedt aszfaltügy. (Abba most ne menjünk bele, hogy az egészből azért lett ügy, mert a magyar útépítésekre ácsingózó francia vállalatok helyett magyar cégek konzorciumai nyerték el a tendereket) Az Európai Bizottság és a Lázár János vezette magyar tárgyalófél végül alig több mint 10 százalékos korrekcióban egyezett meg. Azaz, az „ügyben” érintett projektek átlagosan 10 százaléknyi számláját nem hajlandó kifizetni az unió. Ez Magyarországnak veszteség. Elvileg, de nem gyakorlatilag. Annyival több útépítési projektet finanszírozott részben EU-s pénzből a kormány, hogy a kieső számlaösszegek helyett tud más, elfogadott projektekről számlát benyújtani. A korrekciós pénz ugyanis nem vész el, azt csak a korrekcióval sújtott projektekre nem lehet kifizetni, más projektekre viszont igen. És van ilyen projekt elég. Magyarán, a korrekciós döntések nyomán végül ténylegesen egyetlen fillér hátrány sem érte Magyarországot, a sokat emlegetett aszfaltügyben sem. Mint ahogy az összes olyan ügyben sem, amelyet a "korrupció" bizonyítékaként tálal a balliberális média.
Az meg az ügyek szép mellékszála, hogy az OLAF a vizsgálati anyagot nem csak Brüsszelnek küldi meg, hanem a magyar ügyészségnek is. Ott megvizsgálják az anyagokat, és mivel általában semmi tényszerű bizonyíték nincs bennük, csak sejtetések, ezért egy-egy alapos vizsgálat után csak úgy dönthetnek, hogy nem indítanak eljárást. Ezt persze a magyar balliberális média megint úgy tálalja, hogy az ügyészség takargatja és védi a korrupciós „ügyeket”.
Mint ebből is láthatjuk, Soros, a balliberális médiára és politikusokra rátelepedve, azokat dróton mozgatva, elképesztően kifinomult, de aljas és mocskos módszerekkel visel hazug hadat Magyarország és a törvényes magyar kormány ellen. Sajnos úgy tűnik, hogy az Európai Unió és annak különféle hivatalai ebben nem csak, hogy nem akadályozzák meg, de sokszor akarva vagy akaratlanul, még partnerei is Soros Györgynek.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Feb. 08, 2017 2:52 am

A képlet roppant egyszerű. Azt kell látni, hogy mi történik a világban. A pénzvilág és csapatainak harca folyik a nemzetállamok ellen a nemzetállamok felszámolása érdekében. Ha valaki nem vak az látja. A kommunizmust és a liberalizmus jelenlegi formáját, ugyan az a pénzvilági társaság találta ki a saját érdekérvényesítése,- és meggazdagodása érdekében. Azok a honfitársaink akik a nemzet érdekeivel szemben kiszolgálták és kiszolgálják a pénzvilág és csapatának érdekeit, azokat minek lehet nevezni? A pénzvilág évtizedek alatt kiépítette a háttérkormányait és ál-civil szervezeteit szinte minden általa hitelezett országban és tejesen beépült az országok irányításába. Csak a bírósági döntéseket kell figyelni. Nem sikerül elmarasztalni a liberális táborhoz tartozó bűnelkövetőket szinte soha. De lehet sorolni azokat az intézményeket ahol uralják az országot. A sajtóról már nem is beszélek. Úgy viselkednek, mint ha nálunk nem a liberális hang lenne túlsúlyban Ha az írott sajtót vesszük, vagy az internetet, de a TV- figyeljük ott is a liberális véleményformálók vannak túlsúlyban. Nem is lenne baj, ha ezek az orgánumok igazat írnának. De itt erről szó sincs. Ezek hazugság gyárak. Már rövid távon is tetten érhető hazugságokkal tömik a tájékozatlan emberek agyát. Nem azt írom, hogy minden nemzeti oldalon politizáló a tisztesség szobra. Itt is van megélhetési politikus. De ezen az oldalon elkövetett hibák elenyészőek a liberál-bolsevik oldal bűneihez képest. Az a sok korrupcióval kapcsolatos hazugságból, amit Amerikában találtak fel a nemzeti kormányok megbuktatása érdekében, ha egy szó is igaz lenne, már régen megbukott volna a kormány. Vajon meddig tűrheti a kormány ezeknek a hazugságot terjesztő,- és szervezkedő embereknek a tevékenységét?

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

CEU-balhé, avagy ideges a SOROS POLIP!

Témanyitás  calambo on Hétf. Ápr. 10, 2017 7:44 am

CEU-balhé, avagy ideges a SOROS POLIP!
"...Véletlenszerű mintavétellel is szinte kizárólag nemzet és emberellenes ideológiát képviselő dokumentumokat lehet találni a Soros-egyetem által kitermelt szakdolgozatok közt.
A CEU-n végzett diákok, a nyugati világban még "értékesnek" számító papírért cserébe többek közt a szadomazochizmus, a homoszexualitás, az Istentagadás és a tömeges bevándorlás áldásos hatásairól kellett, hogy értekezzenek."
"Amennyiben a Soros-egyetem ilyen tematikailag egységes, a betegség és a hanyatlás jegyeit egyaránt magán viselő témákkal foglalkozásra kötelezte a diákokat, az már önmagában is emberiségellenes bűn.
De akár az is kiderülhet, hogy a Soros-egyetemen végzett diákok mind önszántukból foglalkoztak szinte kizárólag a társadalom hullafoltjainak népszerűsítésével.
Utóbbi esetben pusztán a társadalom legaljának spontán gyülekező helye, a holokauszt-túlèlő és egyúttal a nácikkal kollaboráló Soros által alapított egyetem."
"Az előkerült szakdolgozatok alapján ugyanakkor a CEU TANÁRAI INTENZÍV ELLENSÉGKÉP-KÉPZÉST(!) IS FOLYTATNAK és az elítélendő, megsemmisítendő, társadalmilag nem kívánatos kategóriába sorolnak minden olyan ideát, ami akár a nemzetállamok fennmaradását támogatja, akár azt ellenzi, hogy a fehér európai nők a "testükkel szabadon rendelkezés" nevében magzatgyilkosságot kövessenek el, miközben a színesbőrű bevándorlók 8 gyermekkel érkeznek Európába és utána 6-ot vállalnak állami támogatással."

Erről szól a CEU!
És ezek ellenére is, csupán törvényességet kér a magyar kormány!
Soros újabb anarchista fellépésre készül!
Valóban támogatja a magyar ellenzék a migránsok beáramlását?
Mennyit kaptatok érte, ti hazaárulók???

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Ápr. 10, 2017 10:27 pm

A magyar EU-s ellenzéki vezetők élén Újhelyi István vezetésével egy újabb panasszal éltek az EU-parlament testvér párközösséghez: Gianni Pittella. Az Európai Parlament (EP) második legnagyobb, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége képviselőcsoportjának elnökéhez. Az EU liberálisai hajlandók egy Magyarország helyzetéről vita napot rendezni. Az EU liberálisok kérése Újhelyi Istvánhoz annyi hogy minden liberális képviselő számára biztosítsanak egy hiteles felsőoktatási törvényt. Mivel nem akarnak olyan csúfos leégést mint a magyar alaptörvény, és a média törvény, stb. vitájába ismét átélni. Európai Parlament (EP) elnöke és az uniós képviselőcsoportok vezetői csütörtök reggeli megbeszélésünkön valóban megállapodtak abban, hogy a következő brüsszeli plenáris ülésre, április 26-27-ére kitűznek egy vitát Magyarországról, azon belül is a Közép-európai Egyetemről (CEU), s ezzel együtt a magyarországi demokrácia állapotáról is.
Az Újhelyi által vezetett liberális képviselőcsoport kezdeményezte, de azóta kiderült hogy a felsőoktatási törvény nem arról szól amiről a magyar liberálisok telekiabálták a világot. Az Európai Néppárt képviselőcsoportjának vezetője is egyetértett azzal, hogy csak úgy érdemes vitanapot rendezni ha a képviselők megkapják a teljes hiteles anyagot. Nem csupán egy egyetem ügyéről van szó, sokkal többről, ami megérdemli a teljes európai figyelmet - a miénket, s az európai állampolgárokét is. Véleményem szerint, teljes attitűd-váltáson ment keresztül az Orbán-kormány az elmúlt néhány évben, és ez a hozzáállásbeli váltás olyan lépéseket vont maga után, mint a demokratikus intézményrendszer megerősítette, Az utóbbi két-három évben a független magyar médiumok teljesen önállóan működhetnek, így például a magán kézben lévő újságok szabadon megszüntetnek ha azt az olvasó közösség nem igényli. Független intézmények szabadon és átláthatóan működhetnek ezt szavatolja a magyar kormány, Hiába minden félretékozlásoztatás a kormány mindinkább szavatolja az intézmények törvényes működést. Nem feledkezhetünk meg arról, hogy az EU-ban a magyar kormány az aki példamutatóan védi a Sengeni határokat a terrorista beözönlésétől a kormány nem volt hajlandó minden bevándorlót válogatás nélkül beengedni. A háború elől menekülők befogadása előtt mindig nyitott volt a kormány, sőt, az európai országok által kibocsájtott vízummal rendelkezőket az ország területén szabadon utazhatnak a befogadó országba. Most pedig minden egyetem törvényes működését elősegíti a kormány. Ezért egyik egyetem bezárását sem kezdeményezi a kormány. Az iskola, az oktatás, s így a kultúra szabadsága az alapja az európai demokráciának. Mindezekért a magyar kormány garanciát vállal. A kormány minderről az EU vezetőinek is beszámolási, kötelezettségei vannak az Európai Unió felé.
Napokkal ezelőtt már közölte a magyar kormány, hogy a magyar kormány egyenlő jogi feltétel minden egyetem működését támogatja.

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Az EU és a 7-es kikkely

Témanyitás  gyorgy on Szer. Május 17, 2017 4:56 am

Magyarország ellen  2017 május 17-én megszavazták a 7-es cikkely szerinti kötelesség szegési eljárást  az EU parlament

.A magyar liberálisok Brüsszelnek elküldött véleménye a május 17-i  szavazás előtt!
2010-ben a Fidesz KNDP erős 2/3-al nyert.
2014-ben még három KO-s vereséget szenvedett a liberális csapat.
2017-ben a napnál világosabban látszik hogy 2018-ban a 2010 és a 2014-es KO-s vereség megismétlődik.
Végső kétségbeesésükben az EU liberálisaihoz fordultak, hogy bármi módon segítsenek megbuktatni a magyar nemzeti kormányt.  
A liberálisok ,,tájékoztató" anyagot küldtek az EU ,,baloldali" pártoknak  Ebből ismertetnék egy rövid részletet:

.....,,sajnálatának adtak hangot amiatt, hogy 2010-óta magyarországi fejleményei
nyomán súlyosan romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete.
Többek közt a véleménynyilvánítás szabadsága, a tudományos élet szabadsága, a
migránsok, a menedékkérők és a menekültek emberi jogai, a gyülekezési és egyesülési
szabadság, a civil szervezetek tevékenységének korlátozása és akadályozása, az egyenlő
bánásmódhoz való jog, a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák, a zsidók
és az LMBTI-személyek – jogai, a szociális jogok, az alkotmányos rendszer működése,
az igazságszolgáltatás és egyéb intézmények függetlensége, valamint a korrupcióra és
összeférhetetlenségre utaló számos aggasztó vád tekintetében, amelyek együttvéve
rendszerszintű fenyegetést jelenthetnek a jogállamiságra nézve e tagállamban;
úgy vélik a liberálisok, hogy Magyarország az EU számára olyan vizsgát jelent, melynek során bizonyíthatja,
hogy képes és hajlandó választ adni saját alapvető értékeinek valamely tagállam általi
fenyegetésére és megsértésére; aggodalommal állapítja meg a liberális tájékoztató,
hogy néhány más tagállamban a jogállamiság aláásása tekintetében a magyarországihoz hasonló, aggasztó
tendenciák mutatkoznak"

Lám itt kristálytisztán látszik a liberálisok summázott véleménye:
Ahol a liberálisok súlytalanná válnak (kiesnek a hatalomból)  ott bizony diktatúra van.
Mindenféle emberi és demokratikus jogok erősen sérülnek.
Azonkívül nagy a korrupció. A liberális beadvány teljes szövege itt olvasható:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+MOTION+B8-2017-0295+0+DOC+PDF+V0//HU

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  gyorgy on Szer. Május 17, 2017 7:14 am

,,Ujhelyi István álláspontja az, hogy „minden eszközzel szükséges az orbáni rezsim elleni fellépés, az Európa-ellenes politikának, az uniós források lerablására épülő kormányzásnak pedig gátat kell szabni”, még mielőtt a 7-es cikkelyhez kapcsolódó komolyabb szankciókra kerül sor…. Amennyiben Magyarországgal, pontosabban a Fidesz-kormánnyal szemben érdemi szankciókat fognak a jövőben bevezetni, az kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz vezetőinek felelőssége lesz. Ezt elkerülendő mielőbb le kell váltani a kormányt."

2002-2010-közt a liberálisok ,,vigyáztak" a közpénzekre ezért az Orosz 1,5- milliárd dollár adósságot 2002-után Medgyesi Péter kormánya készpénzben vette fel Putyintól.
Ez a 2002-es árfolyamin 300 milliárd forint volt. Ami csak úgy ,,elpárolgott".
Ezen felül 20-stadión és 20-korház árát ,,rejtették" el, igaz egyet sem építettek.
Két atomerőmű árát vettek fel az IMF, EU és egyéb bankoktól hitelként de a magyarok értekében egyet sem építettek.
A lakosságot is közel 35-milliárd dollárnak megfelelő hitelbe sodorták
A kormányzati negyedre is milliárdokat költöttek de az építésnek neki sem fogtak.
A 2004-2014-közt járó EU-pénzek 60%-át 2010-előtti kormányok vették fel.
Közben a költségvetési hiány minden évben 5-8% -os volt.
A gazdasági növekedés visszaesett, a reál bérek és nyugdíjak 2010-re az 1970-es szintre estek. A hitelminősítők az országot a legrosszabb kategóriába sorolták.
Természetes most azt mondják felejtsük el.
Vajon mi lett a sorsa ennek az irdatlan sok pénznek.
Mindez csak a jéghegy csúcsa.
Ez a liberálisoknak kedvére való cselekmény volt.

,,Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb kifogynak a mások pénzéből." (Margaret Thatcher )

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Az utolsó csata.

Témanyitás  donkihote on Hétf. Szept. 18, 2017 3:20 am

"Akinek fontos Magyarország szuverenitása,
akinek fontos Magyarország kultúrája,
akinek fontosak keresztény gyökerei,
az vegyen részt, a Nemzeti Konzultációban!"

Az alábbi videót mindenki nézze meg és ismerőseivel barátaival vitassák meg.
A következő konzultációs íveket mindenki töltse ki és küldje vissza.
Így adjunk erőt a kormánynak, az ország a mi védelmünkben folytatott harchoz.
Itt az ország jövőléről minden polgár jövőjéről van szó független vallási, etnikai politikai hovatartozásától.
,,Lenni vagy nem lenni ez itt a kérdés!!!

http://index.hu/video/2017/09/01/kiszivargott_az_idei_soros-tanterv/

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  gyorgy on Kedd Nov. 07, 2017 8:41 pm

A szoc lib 40+12-éves uraskodásuk alatt az ország sportlétesítményei teljesen tönkrement.  
 Az ország sport, oktatási, kórházi és egyéb létesítmények is  harmadik világ szintjére süllyedt 2010-re.  
Egy kis visszatekintés hogy 2010-ben honnan indult a nemzeti kormány:  
2002- ben az állami vagyon 45% Ez a vagyon 2010-re 5%-ra esett.
2002-2010- közt a liberálisok így kezelték  a közpénzeket.
Az Orosz 1,5- milliárd dollár adósságot 2002-után Medgyesi Péter kormánya készpénzben (táskában) vette fel  Putyintól.
Ez a 2002-es árfolyamin  300 milliárd forint volt.
Ami csak úgy ,,elpárolgott".
Ezen felül minimum 20-stadión és 20-korház ára tűnt  el.
Ez idő alatt egyet sem építettek.
2010-ig két atomerőmű árát vettek fel az IMF,  EU  és egyéb bankoktól  hitelként de  egyet sem építettek.  
A lakosságot is közel 35-milliárd dollárnak megfelelő hitelbe sodorták
Ami nagyon komoly bevételt jelentett a költségvetésnek
A kormányzati negyedre is milliárdokat költöttek de az építésnek neki sem fogtak.
A 2004-2014-közt járó EU-pénzek 60%-át 2010-előtti kormányok vették fel.
Közben a költségvetési hiány minden évben 5-8% -os volt.
A gazdasági növekedés visszaesett, a reál bérek és nyugdíjak 2010-re az 1970-es szintre estek.  
A hitelminősítők az országot a legrosszabb kategóriába sorolták.
Természetes most azt mondja a szoc- lib-tábor  hogy mindezt  felejtsük el.
Vajon mi lett a sorsa ennek az irdatlan sok pénznek.  
Igaz mindez csak a jéghegy csúcsa.
Ez a liberálisoknak kedvére való cselekmény volt.

,,Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb kifogynak a mások pénzéből." (Margaret Thatcher )

 2010-től kezdve a szabadidős és professzionális sport infrastrukturális feltételeinek megteremtése és fejlesztése is kiemelt cél lett.
A dinamikus, évi 3 százalék feletti gazdasági növekedés eredményeként pedig lehetőség is nyílik e beruházások megvalósítására.
A nem létező vagy 40-50-60 éve amortizálódó pályák és stadionok (újjá)építésére – jórészt a Nemzeti stadionfejlesztési program keretében – 2020-ig várhatóan 200-250 milliárd forintot fordít a kormányzat, beleértve az új Puskás Ferenc Stadion felépítését is.
Emellett komoly költséget jelentett a 2017-es vizes vb rendezéséhez szükséges infrastruktúra megépítése is.
Ez az a világesemény, amelyet 2021-ben mindenképp megrendeztünk volna, ám a mexikói Guadalajara visszalépése miatt már 2017-ben sor került rá.
A kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekre mintegy 92 milliárd forintot költött Magyarország.
Ez együtt hozzávetőleg 300-350 milliárd forint közkiadás, ami valóban jelentős összeg, tíz év alatt azonban a hazai GDP egytized százalékát sem éri el.
Ezek a 300 milliárdos  beruházások  mintegy 10 ezermilliárd forintnyi infrastrukturális beruházással áll szemben.

Mindezekből is látszik, hogy ma még súlyos tévhitek élnek a hazai közgondolkodásban az infrastruktúra fejlesztése, illetve a stadionokra és hasonló beruházásokra fordított összegek nagyságrendje kapcsán.
A következő években, a minket körülvevő épített környezet további megújulásával együtt, talán ez is változni fog.”A stadionokra és egyéb, sportoláshoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére fordított összegek gyakran jelennek meg a hazai közgondolkodásban meg nem vásárolt lélegeztetőgépek, ki nem cserélt iskolaablakok, meg nem épített utak vagy épp fel nem újított vasúti sínek formájában.
A valóság ezzel szemben az, hogy Magyarországon 2010 és 2016 között több mint 6 ezermilliárd forintnyi, köz-finanszírozott infrastrukturális beruházás valósult meg (EU-s és állami forrásokból), 2020-ra ez az összeg pedig várhatóan eléri a 10 ezermilliárd forintot is. Mindeközben stadionokra és egyéb sportlétesítményekre az évtized végéig mintegy 300-350 milliárd forintot, a fenti összeg 3-3,5 százalékát fordítja a kormányzat.

A közúti, vasúti és egyéb közlekedési infrastruktúra fejlesztésére több mint 3 ezermilliárd forint jutott 2016-ig, míg kórház-fejlesztésre, oktatási és kutatási intézmények, valamint egyéb társadalmi infrastruktúra fejlesztésére közel 1,2 ezermilliárd forint. A környezeti és energetikai infrastruktúra terén is jelentős beruházások valósultak meg, mintegy 1,8 ezermilliárd forint értékben, beleértve árvízvédelmi és ivóvízminőség-javító beruházásokat, megújuló energetikai fejlesztéseket, szennyvíztisztító telepek korszerűsítését. Az évtized végéig valamennyi említett területen további fejlesztések várhatók, részben a hazánk számára még mindig rendelkezésre álló uniós források felhasználásával, valamint egyre nagyobb mértékben a hazai költségvetésre támaszkodva. A jelentős, részint hazai finanszírozású programok közül kiemelendő a Modern városok program, amelynek keretében 23 megyei jogú városunk és környezetük fejlesztése valósulhat meg a következő években, mintegy 3,5 ezermilliárd forint értékben.

Mindezekből is látszik, hogy ma még súlyos tévhitek élnek a hazai közgondolkodásban az infrastruktúra fejlesztése, illetve a stadionokra és hasonló beruházásokra fordított összegek nagyságrendje kapcsán. A következő években, a minket körülvevő épített környezet további megújulásával együtt, talán ez is változni fog.”


A hozzászólást gyorgy összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Nov. 23, 2017 2:09 am-kor.

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Nyugdíjakról 2017 novemberében

Témanyitás  gyorgy on Szer. Nov. 15, 2017 9:28 am


A nyugdíjról, a liberális sajtón keresztül nagy volt a kavarás.
Miközben 2010-óta megy a riogatás hogy veszélyben a nyugdíj.
A valóságban minden évben az állam a törvényben előírnál magasabb emelést adott.

"Egészen biztos, hogy a hivatal jól számolt. Akinek kétségei vannak azok ellenőrizzék le.
A kamuzók arra építenek, hogy a valóban bonyolult számítást sokan csak rosszul tudják elvégezni, és azok csalódását így könnyű felébreszteni.
Az összeget számítógép számolja adott algoritmus alapján, amit bármelyik hozzáértő ellenőrizhet, és a számítógép nem téved.
A hozzá nem értő viszont igen."

"A 2017-es nyugdíj emelést 3 részletben kaptuk meg,
Első a nyugdíj a korábbi összeggel, második az emelés egész évre, tehát már a decemberi is benne van és harmadik a 12000 Ft-os nyugdíjprémium.
Tehát a decemberben jövő nyugdíjunk nem emelt összegű lesz, mert azt már megkaptuk. Az első emelt összeg csak jövőre érkezik, de az már 3%-os + emeléssel.
Az ellenzék szócsövei hiába hazudozik össze hetet havat.
Azt hazudták a rádióban, hogy több százan jelezték, hogy kevesebb összeget kaptak, mint ami jár.
Valójában mindenki az ígért összeget kapták meg.
Bár azt hiszem bármennyit kaptak volna mindennel elégedetlenek lennének az ellenzékiek.
Hiába alaposan megmosták a fejüket az ellenzéki oldalon"

A 2017 januári emelés 1,6%-a lett most kiegészítve 2,4 %-ra.
Az-az visszamenőleg 0,8%-t adtak, 12 hónapra, azaz 12 X 0,8% = 9,6 % Egy 110 000 Ft-os átlagnyugdíjra számítva ez 110 000 X 0, 096 = 10 890 Ft. ennyit emelkedett 2017-ÉVRE évre, vagyis most 10890 ft korrekciót +12 000 prémiumot kapott egy átlagnyugdíjas, azaz 22 890 ft.
Az összes plusz az eddigi nyugdíjához képest. a 110 000 átlagnyugdíj december 31-én most 110 880 Ft lesz.
Ezt fogja a kormány január 1-én 3%-al emelni.
Ez a nyugdíj tehát januártól 110 880 X 1,03 = 114 206 Ft lesz.
Vagyis a mostanihoz képes 4 206 Ft-al lesz több havonta.

Viszonyítsa mindenki ehhez a számításhoz a saját nyugdíját.
Ossza el a saját nyugdíját a 110 000 -el, kap egy kis számot kb 0,7-2 között, és ezt a kis számot szorozza be a 4206 Ft-al, s így megkapja a saját nyugdíjához tartozó, megemelt nyugdíja összegét.
Pl. 80 000-es eddigi nyugdíj esetén 80 000 / 110 000= 0,7272, és ezt kell beszorozni a 4206 Ft-al, ami havi 3059 F emelés, azaz 80 000 HELYETT 83059 Ft, nagyobb nyugdíj esetén,
Pl 180 000 / 110 000 = 1,6363, ezt megszorozva a 4206-al = 6882 Ft emelés, azaz az eddig 180 000-es nyugdíj januártól 186 882 Ft lesz.

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  erdeklodolakos on Kedd Júl. 31, 2018 4:32 pm

A baloldali újságok megírták a frankót, hogy Orbán, Szijjártó, meg a Fidesz és a magyar kormány, ha így folytatja, addig-addig szívózik Európával a CEU, a határzár, a kvóta, meg a migránsok miatt, hogy a végén kivívja a liberális Németország haragját, Merkel mutti pedig összevonja szemöldökét, ránk szegezi szúrós tekintetét és hazarendeli az egész, Magyarországra települt német ipart, Mercédeszestől, Audistól, tokkal és vonóval.

Aztán nézhetünk majd, mint Jonny a moziban, ülhetünk majd anyósülés helyett az alföldi porban és finom multikulti kebab helyett rágcsálhatjuk majd a száraz kukorica csutkákat. Már azt, ami bizonyos szükségletek nyomainak eltüntetése után esetleg megmarad.

Munka nélkül maradunk. Elnyomorodunk, sárban dagonyázó, kéregető-kolduló szegény magyarokról készült felvételek bejárják a világsajtó legmélyebb bugyrait, szörnyülködve nézik majd Európa haladó népei a képsorokat, a narráció pedig száraz, szenvtelen hangon kommentálja: "így jár minden mucsai büdös, rohadék magyar paraszt, aki nem fogadja be a CEU-t és elutasítja a menedékkérő migránsokat".

No de kérem, mit látnak szemeim? Olvasom a hírekben, hogy ahelyett, hogy a németek leszerelnék itteni gyáraikat, újakat építenek, nem is akár milyeneket, nem is akár mekkorákat és nem is akár hova: Debrecenben épít gyárat a BMW!

A város melletti 400! hektáros területen hamarosan a legmodernebb autóipari gyártási technológiákkal, egy gyártósoron állítanak elő hagyományos és elektromos meghajtású autókat. A gyár kapacitása pedig évente 150 ezer autó gyártására lesz elegendő. Azannya!

Nem értem én a német üzletembereket és gyáriparosokat, hogy miért pont Magyarországra, erre a kétharmadra korlátozott gondolkodású, agymosott, fingszagú, fidesznyik suttyókkal megcseszett földre építik fel folytonosan az új gyáraikat, amikor Németországra - olasz határzár ide, vagy oda - naponta még mindig ezer számra érkezik Afrikából a migránsoknak álcázott, de valójában 100%-on teljesítő, magasan képzett autómérnökök, hightech szakemberek, informatikusok munkára kész csapata, tele jó, diplomás tevehajcsárral és molekuláris biológiából doktorált, felvilágosult kecskepásztorral! Margit! Nóremális!?

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Újabb hangolás a kormány ellen.

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.