Az IMF kérte a nyugdíjak csökkentését

Go down

Az IMF kérte a nyugdíjak csökkentését

Témanyitás  erdeklodolakos on Pént. Szept. 07, 2012 11:20 pm

Az IMF júliusi, a kormány által titkosan kezelt levelében kérte a nyugdíjak csökkentését, de ezen nincs semmi különös 2008-ban ebben már megegyeztek Bajnai -Gyurcsány tandem Ők bevállalták a 25%-os nyugdíjcsökkentést igaz 2012-ig haladékot kértek a vagyonadó bevezetését is ekkora ígérték. Az akkori 24 milliárd dollár 50%-át átengedték a Magyarországon működű bankoknak. De annak visszafizetése a lakosságra hárul. Azonkívül a lakosság kifosztását szabadon engedték a bankoknak. Ezt most számon akarják kérni az Orbán kormányon.
A honlap ismertetése szerint az IMF levelében szerepel például az Alkotmánybíróság hatásköreinek visszaállítása, oda megfelelő pártállami káderek delegálása az MNB-t , az EU által is kifogásolt tranzakciós adó eltörlése, a banki különadó és a tekelomadó kivezetése. Egyben azonnali intézkedéseket sürgetnek, hogy teljesülhessen az idei és a 2013-as hiánycél is.
Az IMF–EU tárgyalódelegáció július 25-én írt a tárgyalások első fordulójának lezárása „nagyon egyszerű receptet” ajánlanak Magyarországnak, az évek óta hangsúlyozott dolgokat tartalmaz, amiket „a szavak szintjén több kormány is magáévá tett”.
Ennek főbb elemei a kiadások csökkentése (részben a szociális kiadásoké), ésszerűbb elosztású és a versenyszférát kevésbé terhelő, egyszerűbb adórendszer, a foglalkoztatás és a gazdaság növekedésének ösztönzése (részben az adórendszerrel), a vállalatok és külön a bankok terheinek csökkentése a bankok Magyar állami forrásokból feltöltődése, hitelezés újbóli beindítása a lakosság újbóli kifosztása a bankok által. És persze szükség van strukturális reformokra, az állami közlekedési cégek „gatyába rázására”, az önkormányzati kiadások visszafogására, amivel kapcsolatban aggasztónak nevezik, hogy a feladat- és hatáskörök elvonása, központosítása után is milyen magas maradt.
Az ötoldalas levelet komolyan kell venni. Ez nem más mint lenne, a kormányt gúzsba kötő intézkedéseket előíró dokumentumnak minősíteni. Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP sárvári frakcióüléséről közzétett videó üzenetében azt mondta: „az IMF és az Európai Unió Magyarországnak felkínált kölcsönével szemben támasztott feltételeit is végigvehettük [...] a lista hosszú, a sajtóban olvasható, a nyugdíjak csökkentésétől kezdve a bürokrácia csökkentésén át a bankadó megszüntetésén keresztül a bankoknak juttatandó pénzösszegig minden szerepel benne, ami nem érdeke Magyarországnak.”
A miniszterelnök a csütörtök reggel a Magyar Nemzetben megjelent információra utalhatott sajtóban megjelent hírekként, amely a frakcióülésen elhangzottakra hivatkozva ismertette az IMF követeléseit. A Magyar Nemzet szerint ezek a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentése, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.
Az internet világában már sokkal nehezebben lehet titokban tartani a valóságot, mint a régi szép bolsevik időkben. Itt bizony hamar kiderült például a, SZOC-LIB kormány ezekben a pontokban már rég elkötelezte az országot hogy a Magyar népet a legelemibb gazdasági eredményektől is meg akarja fosztani a pénzügyi háttérhatalom. A legújabb megszorító csomagot rá akarták fogni a jelenleg regnáló kormányra. Arról valószínűleg nem esett szó a háromnapos frakciózáson, hogy miért nem terjednek ki kommunizmus bűnözőinek felelősségvállalását.
A magyar átlagember már képtelen megélni, annyira leszegényítették a bankok. Tovább tombol a közéletben befurakodott kommunisták közt a korrupció, a haverok helyzetbe hozása a pályázatoknál, a termőföld-bérleteknél, és egyik elképesztő, a nemzetnek jelentős kárt okozó botrány egy mást éri napjainkban .

Emlékeztető: „A választási győzelmet ki kell érdemelni. A kiérdemelt bizalmat meg kell tartani, ezért akármilyen elsöprő fölénnyel is győztünk a mai napon, a következő évek során számunkra a legfontosabb a szerénység és az alázat kell, hogy maradjon.” (Orbán Viktor 2010. április 11-én)

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 175
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Bajnai Brüsszelben!

Témanyitás  erzsebet on Szer. Feb. 06, 2013 9:22 pm

Bajnai Gordon miután megkapta a továbbképzést Amerikába az ország irányításának módszeréről. Hétfőn Brüsszelbe utazott hogy jelentést tegyen (bemószerolja) a regnáló kormányt és biztosítsa a Brüsszeli illetékeseket hogy Ő készen áll a hatalom átvételre. Igaz ezt a küldetést semmilyen felhatalmazás nélkül tette. Európai uniós illetékesekkel - köztük Johannes Hahn regionális fejlesztési ügyekben illetékes EU-biztossal - folytatott hétfőn Brüsszelben megbeszéléseket, és a Magyarországnak járó támogatás értékének lehetőség szerinti megőrzéséért lobbiz -Mondatta Bajnai az MTI-nek. A következőt nyilatkozta: "Azért jöttem Brüsszelbe, hogy a magyar nemzeti érdekekért lobbizzak, mert úgy látom, hogy az elmúlt három év kormányzati ámokfutása után a valódi nemzeti érdekeink súlyos veszélyben vannak" - mondta a volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület elnöke. Utalt arra, hogy a csütörtök-pénteki EU-csúcstalálkozó napirendjén szerepel a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós keretköltségvetés ügye.
"Döntés születik a következő hét évünket meghatározó fejlesztési pénzekről. Úgy tűnik, hogy Magyarország mintegy kétezer milliárd forintot is veszíthet az előző időszakhoz képest" - jegyezte meg. Szavai szerint ez óriási kudarc lenne, hiszen utak, vasutak, vállalkozások támogatása, egyetemek finanszírozása, iskolák felújítása, az oktatás rendbetétele, a környezetvédelem rendberakása múlhat ezen. Ezért - tette hozzá - mindenkinek, aki az ország sorsával törődik, azt kell szorgalmaznia, hogy minél kisebb legyen ez a veszteség. Mindehhez Ő mint a Magyar ,,baloldal" kiképzett képviselője jogot formál. Hisz Magyarországon a ,,baloldal 1950-óta 52 évet töltött hatalmon, ezért ők jogilag a hatalmat ELBIRTOKOLTÁK.
Azt, hogy ebben a kérdésben az ország "vesztésre áll", Bajnai Gordon két okra vezette vissza. Szerinte az egyik az, hogy a kohéziós támogatás kiszámítási módja nem kedvez Magyarországnak. A támogatás mértéke ugyanis függ a várható növekedési ütemtől, márpedig a magyar gazdaság az elmúlt három évben a korábban tervezettnél sokkal alacsonyabb növekedési pályára állt rá.Amúgy Bajnai megcsillantotta a jövőbe látó képességét: ,,A magyar GDP 2015-ben 18 százalékkal - ötezer milliárd forinttal - lesz kisebb, mint amennyit a mostani kormány 2010 őszén 2015-re tervezett - mondta".
A másik ok - vélekedett Bajnai Gordon hogy neki át kell venni a hatalmat - az, hogy a magyar kormány az elmúlt években nemzeti érdekre hivatkozva rengeteg csatát vívott Brüsszelben olyan ügyekért, amelyek valójában nem a nemzeti érdekekről, hanem a Fidesz hatalmi érdekéről szóltak. Ilyen témaként említette a magyar bírák nyugdíjazásának ügyét, a "médiaszabadság korlátozását", illetve a jegybanki függetlenség kérdését. Nem beszélve arról hogy Brüsszel és az IMF javaslata ellenére nem csökkentette a nyugdíjakat és a jövedelmeket.
"Ezeken a valójában nem nemzeti érdekeknek tekinthető ügyeken annyi vért vesztettünk, hogy legyengült állapotban kerültünk oda, ahol már valóban nemzeti érdekeinkről van szó" - fogalmazott Bajnai Gordon. Felhívta a figyelmet arra, hogy az EU-ban szövetségeket kell kötni az érdekek érvényesítéséhez, "az nyer, akinek sok és erős szövetségese van". Továbbá Bajnai Úgy véli: "Mivel Magyarországgal ma már ciki egy képen mutatkoznia sok európai vezetőnek, ezért nagyon nehéz ma szövetségeket kötnünk, ennek pedig hosszú távú nemzeti érdekeink látják a kárát" - jelentette ki a volt kormányfő. Beszámolója szerint azt mondta tárgyalópartnereinek, hogy "gondolkodjanak ők is hosszú távon, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megbuktassák Orbán Viktort. A ,,nép" nem hibáztatható azért, mert most ilyen kártékony és szerencsétlen kormánya van".
Csak megjegyezném egy valamire való országban az ilyen kiruccanásért BÖRTÖNT adnak.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

2009 az IMF hitel ára!

Témanyitás  calambo on Hétf. Ápr. 15, 2013 2:32 am

A 2009-ben Bajnai Gyurcsány tandem felvette az IMF hitel aminek a következő ára van:1; Két évre befagyasztják a közszféra bruttó bértömegét
2; Felülvizsgálják a 2009 második félévi kereset-kiegészítést
3; Megszűnik a 13. havi illetmény,
4;Csökkentik az önkormányzati támogatásokat
A nyugdíjrendszer változásai:1; Előre hozzák a nyugdíjkorhatár 65 évre való emelését, várhatóan 2012-re
2;Átütemezik év végére a 2009-re tervezett nyugdíjkorrekciót
3;2010-ben elmarad a nyugdíjkorrekció
4;2009-ben nem fizetik ki a 13. havi nyugdíj második felét
5;Megszűnik a 13. havi nyugdíj,
Változások a szociális rendszerben: 1 10 százalékkal csökken a táppénz
2;Két évre rögzítik a családi pótlék összegét, a korhatár 23-ról 20 évre csökken
3; A gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár (ez a már megszületett gyerekek szüleire még nem vonatkozik), ehhez bölcsőde- és óvodafejlesztést ígér a kormány
3; Felfüggesztik a lakástámogatásokat
4; Fokozatosan megszüntetik a gázár- és távhő-kompenzációt (A kormány azzal számol, hogy az év második felében jelentősen csökkenni fog a gáz ára, jövőre pedig a Robin Hood adóból nyújtanának segítséget a leginkább rászorulóknak.)
Egyéb kiadáscsökkentő intézkedések: 1; A tömegközlekedés támogatásának csökkentése, a kedvezmények felülvizsgálat
2; A közmédia támogatásának csökkentése • Az EU-s agrártámogatások nemzeti kiegészítésének csökkentése 2010-ben
3; 20-ról 25 százalékra nő az áfa. A felvett IMF hitel 50%-á-val a bankok feltőkisétése. Ettől drágább hitel nem létezik. A Bajnai kormány nem pénzt hagyott maga után hanem óriási fizetési kötelezettségeket törlesztését. Persze erről már a SZOC-LIB-ek beszélni sem akarnak. Ezért nem akarnak csak 2010 utáni időkről beszélni Tekintsék meg bajnai tevékenységét: http://tanulas.network.hu/blog/tanulas_klub_hirei/ez-bajnai-nezd-milyen-ember-vezeti-az-orszagunkat

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az IMF kérte a nyugdíjak csökkentését

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.