Ne higgyünk az ijesztgetésnek..

Go down

Ne higgyünk az ijesztgetésnek..

Témanyitás  Bakos István on Pént. Aug. 01, 2014 8:52 am

A mai nap a fecabookon Varga Gusztáv Polgármester jelölt  Úr nyilatkozik, hogy részt vettek a Fidesz,- választással kapcsolatos előkészítő kurzusán. A vendégek Erdős Norbert EU-s képviselő, Gajda Róbert kormányhivatal vezető és Simonka György képviselő voltak.Több munkára ösztökélték Őket.
Eddig nincs is semmi gondom, de a következő mondat már megér egy misét.Így hangzik"Nagy a felelősségünk, hogy mi fog történni  a következő évtizedbe városunkba. Ha nem mi nyerünk, ha Kovácsháza ellenzéki lesz, félő, hogy nem fejlődik, lemarad.Mezőkovácsháza nem maradhat ellenzékbe."
Érti ezt valaki? Ki itt az ellenzéki?
GUSZTÁV. Ne vicceljetek. Nem volt olyan régen, hogy Kerekesné és frissen a Fideszbe felvett baráti köre a Fidesz minden szabályzatát kijátszva kitúrt bennünket régebbi fideszeseket és nemzeti gondolkodásúakat a Fideszből. Azért gyarapította a taglétszámot, hogy letudjon szavazni bennünket.Akkora a hatalmi vágya ott egy-két embernek,hogy mindenre képes csak a hatalom közelébe kerüljön. Még nem említek neveket, de azt a gátlástalanságot, ahogy az emberek kijelölésre kerültek soha nem felejtem el.Ez a módszer nem volt jellemző a nemzeti oldalra.
Mi lennénk az ellenzék? Még nem vagyunk kizárva a Fideszből sem.
Gusztáv, én 1988 óta képviselem a Keresztény Konzervatív értékrendet, néha radikálisan is ha arra szükség van. Emlékszel, hogy az utolsó színházi összejövetelükkor, már a frissen felvett Fidesz tag oktatott a politikai etikettre? Nem tévedésből írtam a színházat, azt játszott az egész beavatott társaság.
Gusztáv. Te nem emlékszel, hogy két sikeres ciklust vittem végig polgármesterként? Soha nem az érdekelt, hogy ki milyen pártnak a tagja, vagy kinek a hozzátartozója? Az volt a lényeges, hogy alkalmas-e a posztra, vagy sem.
Akkor kinek vagyok én az ellenzéke?
Te tudod a legjobban, hogy nem magam miatt indulok. Én a nyugalmam adom fel, és az életemből öt évet a városért. De ezt a városleépítést amit megtapasztaltam ebbe a 4 évben is,- nem lehet elfogadni. A képviselőnk ekkor is Simonka György volt. Meg kellett volna kérdezni, hova megy az általa idehozott sok pénz?
Arra meg felhívom a figyelmet, hogy azt kijelenteni, ha nem Ti kapjátok a bizalmat, akkor nem fejlődik a város,érdekes. Mi ez? Zsarolás?A városlakók ijesztgetése? Vagy minek szántátok? Kommunikációs tévedésnek ne akarja senki beállítani, hisz a városba is ez a propaganda megy.  
Csak emlékeztetnék mindenkit, hogy polgármesterségem alatt Karsai József is csak a féket nyomta. Mindenütt betartott és mégis 2,2 milliárddal gyarapítottuk a város vagyonát. Arról a vagyonról beszélek, amit  a kampányba minden induló a magáénak mond. Visszahoztuk a Kistérségi központot, igaz három és fél év harc után, amit  a mostani testület az első ülései egyikén, oda ajándékozott Medgyesegyházának. Építsük Medgyesegyházát!!!
Egy Országgyűlési képviselő nem fogja  azt megtenni, hogy egy várost csak azért nem enged boldogulni, mert nem az Ő polgármester jelöltje és csapata nyert. Meg lehet próbálni, de a képviselő választás kicsivel hamarább van mint a polgármesteré. Mit gondolsz egy hátrányosan megkülönböztetett város hogy szavazna?
És jut eszembe, milyen ellenzéki vagyok én és a mögöttem állók akik Simonka Györgynek kampányoltunk az utolsó másodpercig. Furcsa helyzet és kicsit elgondolkodtató.
Tisztelt Mezőkovácsháziak. Ha én nyerem a választást ígérem, hogy a város érdekét nem felejti el senki, aki körülöttem dolgozik és fejlődni fog a város, nem úgy mint ebbe a 4 évben. Ismét rend, tisztaság és fegyelem lesz.

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Ne higgyünk az ijesztgetésnek..

Témanyitás  maczkaijozsef1 on Vas. Aug. 03, 2014 12:54 am

A város szavazóit 2006-2010-közt egy szűk csoport a valóban megtörtént eseményekről nem tájékoztatták a lakosságot, Hanem hazugságokat, féligazságokat, csúsztatásokat közöltek a lakosság felé.
Az akkori vezetés évente négy alkalommal minden megtörtént dologról hitelesen tájékoztatta a lakosságot. Sajnos sok emberben jobban megkötött az említett csoport által terjesztett hazugság mint a megtörtént valóság.
Ez a városnak mint láthatjuk 2010-2014-közt igen sokba került.
Ezért határoztuk el hogy mi is készítünk egy fórumot ahol a valós eseményekről beszámolunk a választóknak. A fórum működtetői nem tartja szükségesnek a hazugságok, kitalációk, terjesztését, nem ez az érdeke a választóknak.
A fórum célja, hogy hitelesen ismerhessék az elmúlt ciklus hiteles eseményeit a választó polgár.
Így a választók 2014 október 12-ére nyugodt szívvel választhatnak a hiteles tájékoztatás birtokába.
A fórum szerkesztői tiszta és erkölcsös kampányt szeretnének,
Ezért hazugságokat kitalációkat nem írunk, csak a tényeket.
Sajnos kevés pozitív dologról számolhatunk be mivel a 2010-2014-es testület hibát hibára halmozott egy igazi pancser csapat. Tudom ezt az érintettek és azok hívei mindezt sértően veszik.
Sajnos a Fidesz őszi jelöltjeit a város azon lakói közül választották ki, akik eddigi életükben közéleti tevékenységet egyáltalán vagy alig folytattak.
Aki pedig benne van a jelenlegi vagy az előző testületbe szinte semmi pozitív cselekedetről nem tudnak beszámolni.
A képviselői esküjük szellemét meg sem közelítették. Csupán megpróbálnak a saját értelmezésükben (érdekükben) jó pártkatonák lenni.
Varga Gusztáv alpolgármester, Csepreghy Elemér pénzügyi bizottsági elnök és a testület többi tagja olyan működési programot szavazott meg 2010-es választások után ami az állami adósság átvállalása 2014 márciusától több mint 80 millió forint kifizetetlen számlát halmozott fel és 35 milliós hitelt.
Ez az adósság és amit még választásig összehoz ez a testület rámarad a következő testületre.
Nagy a felelősségünk, hogy mi fog történni a következő évtizedbe városunkba.
Ha nem Bakos István és csapata nyer tovább folyik Mezőkovácsháza vesszőfutása.
A párt hova tartozás a gazdasági életben nem jent semmit, a pénzügyi gazdálkodás sikeres folytatása az kizárólag a gazdálkodási képességen múlik.

Íme itt van egy szemléletes példa:

2002-2006-közt SZOCI-LIB-kormányzás Mezőkovácsházi polgármester régi kipróbált ,,baloldali" komoly kapcsolatokkal. Tehát a város nem volt ellenzékben.
A 2002-2006-ciklus mérlege 2002-ben ez a csapat null szaldóval (hitel mentesen) vette át az önkormányzatot.
2006 októberében az önkormányzatnak 587 530 176 forint banki adóssága és 200 000 000 milliós kötelezettsége (kifizetetlen számlája) volt. Ez összesen 787 530 176 forint.
Tehát azonos volt a kormány és a testület pártállása.
A 2002-2006 gazdálkodása tragikus

2006-2010-közt SZOCI-LIB kormány volt,
A város vezetése (BIG) jobboldali nemzeti elkötelezettségű:
2006-ban átvett adósság787 530 176 forint.
2006-2010-közt ez az adósságot Bakos István vezette testület 143 731 655 Fttal lett csökkentve.
Úgy hogy közben az önkormányzat 2006-2010-közt mindössze 3,5 millió + forrást kapott a kormánytól.
Ennek ellenére 2006-2010-közt a város vagyona 2,2 milliárddal gyarapodott.

2010-ben Innen indulhatott a jelenlegi testület élén prof. dr. Turcsán Zsolt polgármester aki elkötelezett ,,baloldali" Varga Gusztáv, (Régi MSZMP-tag utörő csapat vezetői múltál) Kokavec Julianna alpolgármester. Csepregi Elemér (régi MSZMP-és szülői múlttal)a pénzügyi bizottság elnöke és a többi jómadár.

2010-2014-közt 300 millió banki hitellel növelték az átvett adósságot.
300 -millió forint normatíva feletti + támogatást kapott a város a nemzeti kormánytól.
Azonfelül a VÍZMŰ KFT -nek hozni kellett a négy év alatt a minimum 200 milliós + bevételt.
Ez összesen 800 milliós + bevétel.
Vajon hova lett ez az irdatlan nagy pénz?
Hisz az állam 2013 márciusáig fennálló banki hitelt átvállalta.
Sajnos ennek ellenére a Március vági főkönyvi kivonat szerint több mint 86 -milliós kifizetetlen számlát tartalmazott.
Azóta a testület felvett 35 milliós éven belüli banki hitelt.
Az hogy október 12-ig hogy alakul az adósság azt senki sem tudja.
Tehát ennyit ér a gazdálkodásban a politikai elkötelezettség.

Bakos István jobboldali két sikeres ciklust vitt végig polgármesterként baloldali kormányok mellett?
Soha nem az érdekelte, hogy ki milyen pártnak a tagja, vagy kinek a hozzátartozója?
Az volt a lényeges, hogy alkalmas-e a posztra, vagy sem.
Bakos István nem maga miatt indul.
Bakos István a nyugalmát adja fel, és az életéből öt évet a városért.
De ezt a városleépítést amit minden reálisan gondolkodó megtapasztalt 2010-2014-közt ebbe a 4 évben is,- nem lehet elfogadni.
Lehet hogy Simonka Györgynek meg kellett volna kérdezni, a testületet, hogy hova megy a Nemzeti kormány általa küldött sok pénz?
Azon csodálkozok hogy Varga Gusztáv és hívei most azt híresztelik, ha nem Varga Gusztáv nyeri a választást, akkor nem fejlődik a város.
Mi ez? Zsarolás?A városlakók ijesztgetése? Vagy minek szánják?
Kommunikációs tévedésnek ne akarja senki beállítani, hisz a városba is ez a propaganda megy.
Már elfeledkeznek hogy 2010-ben Varga Gusztáv alpolgármesterként kapott bizalmat és a város az óriási pénzek beáramlása ellenére 1990-óta a legnagyobb kudarcot vallotta
Bakos István a Kistérségi központot, igaz három és fél év kemény harc után visszahozta Mezőkovácsházára, amit a mostani testület az első ülései egyikén, oda ajándékozott Medgyesegyházának.
Építsük Medgyesegyházát!!!
Egy Országgyűlési képviselő nem fogja azt megtenni, hogy egy várost csak azért nem enged boldogulni, mert nem az Ő polgármester jelöltje és csapata nyert. Meg lehet próbálni, de a képviselő választás kicsivel hamarább van mint a polgármesteré.
Mit gondolunk egy hátrányosan megkülönböztetett város hogy szavazna?
Bakos István és a mögöttem állók akik Simonka Györgynek kampányoltunk az utolsó másodpercig.
Furcsa helyzet és kicsit elgondolkodtató.
Tisztelt Mezőkovácsháziak.
Ha Bakos István nyeri a választást ígérem, hogy a város érdekét nem felejti el senki, aki körülöttem dolgozik és fejlődni fog a város, Épp úgy mint 2006-2010-közt.
Nem úgy mint ebbe a 4 évben. Ismét rend, tisztaság és fegyelem lesz.

maczkaijozsef1

Hozzászólások száma : 55
Join date : 2014. Jul. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.