Bakos István Géza Újra ringbe száll.

Go down

Bakos István Géza Újra ringbe száll.

Témanyitás  maczkaijozsef1 on Hétf. Júl. 07, 2014 11:19 pm

1995 majd 2006 Mezőkovácsháza teljes anyagi és morális válságban.
Bakos István aki úgy mond a politika területen és a gazdaság területén is régi motoros.
Ringbe szállt.
Mindenki úgy tudta hogy a város megmenthetetlen, és ekkor jött Bakos István Géza és a várost megmentette. 2010-ben nyugdíjba vonult.
A dolgok 2014 re úgy alakultak, hogy újra ringbe kell szállnia.
Ehhez hozzájárult a lakosság nagy részének a kérése is.
Remélem István mostani kilátástalan helyzetre is van megoldásod.
Sajnos olyan emberek jelentkeztek eddig a város vezetésére és képviseletére akik aktív részesei voltak a Város tönkretevésében, vagy az eddigi tevékenységük folyamán soha közügyekbe részt sem vettek, csak a várható pénzbeli juttatás utáni sóvárgás hajtja Őket.
Kérlek írj egy pár mondatot az elképzelésedről hogy a város megnyugodjon hogy mégis van kiút a válságból. 2014 május 7-ével a professzor távozásával sokan felsóhajtottak hogy vége a vesszőfutásnak. Sajnos a Város vezetését teljesen alkalmatlan polgároknak adta át a professzor.
Ezért a bajok nem enyhülnek hanem fokozódnak.

maczkaijozsef1

Hozzászólások száma : 55
Join date : 2014. Jul. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bakos István Géza Újra ringbe száll.

Témanyitás  Bakos István on Kedd Júl. 08, 2014 3:40 am

Tisztelt mezőkovácsháziak!

Több ember személyesen megkeresett és ezután döntöttem úgy, hogy elindulok a polgármesteri címért az őszi helyhatósági választáson független polgármester-jelöltként.
Nem volt egyszerű döntés számomra. Nem a pénz hajszolása, nem a hatalom megszerzése, hanem Mezőkovácsháza ismételt talpra állítása vezérelt elhatározásomban. Gondolom, nem sértek meg senkit, ha a jelenlegi városi állapotokról azt mondom, hogy ez az út, amelyen most járnak, nem vezet sehova, vagy ha igen, azt úgy hívják, hogy káosz. Az élet nagy rendező és rövid távon bebizonyította, hogy hazugsággal, cselszövéssel csak kárt lehet okozni. Mezőkovácsházának Turcsán Zsolt volt polgármester és csapata hatalmas kárt okozott.
Városunk az elmúlt 4 évben elveszítette vezető szerepét. Mezítlábas település lett a volt mezőkovácsházi járás települései közül.
A város vezetése saját érdekét szem előtt tartva odaadta a Kistérségi Központot Medgyesegyházának. Ezzel a lépéssel Medgyesegyháza vezető szerepet kapott a kistérségben. Ez tény. Vajon a város lakossága is ezt akarta? Úgy érzem, nem. Ez is motivált amellett, hogy a város lakosságától eddig már kétszer kaptam bizalmat a polgármesteri posztra.
Ezért kötelességem segíteni, hogy Mezőkovácsháza visszakapja méltó helyét!

Három célt tűztem ki magam elé, amit szeretnék elérni:

1; Szakmailag újjáépíteni a városi apparátust. Olyan szakmai gárdát állítani a lakosság szolgálatába, akik szakmailag és emberileg is alkalmasak a tényleges szolgálatra.

2; Vissza kell szerezni Mezőkovácsháza méltó helyét a róla elnevezett járási hierarchiába.
Ez lesz a legnehezebb feladat. Annak idején is 4 évre volt szükség, hogy Karsaitól visszahozzuk a Kistérségi Központot Mezőkovácsházára.

3; A 4 évvel ezelőtt kitűzött célokat meg kell valósítani.

A turcsáni 4 évben egy beruházást valósított meg a jelenlegi városvezetés. Felújították az 1. számú óvodát. Ez a teljesítmény szégyellni valóan kevés.
A többi beruházás amit átadtak, a 4 évvel korábbi munka eredménye volt, csak a beruházások megvalósítása áthúzódott a 2010-2014-es időszakra.
4 évvel ezelőtt kitűzött célom volt, hogy minden évben egy utca kövesútját felújítjuk.
Ezt szeretném ismételten célként megjelölni. Ha végignézzük utcáink útjainak állapotát, elképedünk. A környékben minden kis falucska több és jobb minőségű aszfaltos úttal dicsekedhet.
Mezőkovácsháza útjai azért mennek tönkre, mivel az utak teherbíró képességét nem a jelenlegi szállítóeszközök összsúlyára tervezték. Vannak utcák, melyekbe az aszfaltot alap nélkül építették be, így nem csoda, hogy nincs teherbíró képessége. Elengedhetetlen egy elkerülő út építése, amely a tárházat mindkét irányból kiszolgálja. Ez kiemelt célom lesz.
Tervek között szerepelt a strand gyógyvizének gyógyászati célú hasznosítása, a szükséges beruházások megvalósítása. A Vis Medica Kft-vel közösen ismételten megvalósítandó célként tűzhetjük ki ezt az elgondolást. Országosan uszodaépítési program indult. Kedvező feltételek mellett a mi strandunk bővíthető, vagy a jelenlegi nagy medence is alkalmas uszodai célokra.
Természetesen nem június végén kell megnyitni a strandot.
4 évvel ezelőtt Mezőkovácsháza városa jogosan pályázhatott volna a városközpont felújítására.
Ez magába foglalta volna a rendőrségtől a Lidl-ig, a volt Tüdőgondozó épülettől a volt moziig terjedő terület járdájának teljes felújítását, az összes itt található önkormányzati épület homlokzat felújítását, tetőszerkezet felújítását, az önkormányzati magas tető megvalósítását, az útkereszteződés átépítését, a sétakert, a templomkert és az iskola előtt parkok felújítását.
A 4 évvel ezelőtt tervek között szerepelt a kerékpárút újjáépítése, új nyomvonalon az Árpád utca teljes hosszán. Refkovácsháza Táncsics utcától az ipari út mellett a Petőfi utcán keresztül bekötve az Árpád utcai kerékpárútba.
Szintén szerepelt a 4 évvel ezelőtti tervekben a Táncsics utca és az ipari út között megvalósult útalap aszfaltozása.
Ezeknek az elgondolásoknak a megvalósítását is célomként jelölöm meg.
A közmunka programot még első polgármesterségem alatt indítottuk Mezőkovácsházán, mely kisebb hibákkal elfogadhatóan működött. Ez a program biztosította Mezőkovácsháza közterületeinek teljes karbantartását, a parkerdő felújítását, az erdők rendbetételét, az önkormányzati épületek és azok környezetének rendbetételét. Amellett, hogy a város számára értéket teremtettek, sok család számára az egyetlen bevételt jelentették.
Ezt a programot tovább fejlesztve magasabb szinten kell folytatni. Szoros kapcsolatot kell tartani a Munkaügyi Központtal, hogy a dolgozni akaró mezőkovácsháziak ne kerüljenek hátrányos helyzetbe más települések munkavállalóival szemben.
Mezőkovácsháza közbiztonságának fokozása elengedhetetlenül fontos. 4 évvel ezelőtt a biztonsági kamerák kihelyezésével kapcsolatosan azok helyének megállapításáról döntött a testület. Ez a beruházás 2010-2014-ben megvalósult. Több térfigyelő kamerára van szükség. Ennek fejlesztéséről és Refkovácsháza bekapcsolódásáról is gondoskodni kell.
Nagyon sok panasz érkezik a lakosságtól a multinacionális és más szolgáltatók által elkövetett visszaélésekkel kapcsolatban. A fogyasztóvédelemmel együtt segíteni kell a lakosságot az ilyen jellegű problémák megoldásában. Ezt is célként jelölöm meg a programomban.
Mezőkovácsháza közélete erősen ellaposodott. Még a nemzeti ünnepeinken is elfelejtik feldíszíteni a város kijelölt területeit. Ezen sürgősen változtatni kell. Meg kell adni a tiszteletet az ünnepi eseményeknek és minél szélesebb körben felhívni a lakosság figyelmét a részvételre és az ünnep fontosságára.
A felsorolt célokon kívül még nagyon sok olyan terület van, amit kiemelten kell kezelni.
Ilyen a város sport és kulturális élete, az egyházi élet, a város egészségügye és még lehetne sorolni mindazokat a feladatokat, ami ugyan nem kötelezően ellátandó, de a lakosság egyre jobban rászorul az önkormányzat támogatására és segítségére.
Ezek lennének céljaim dióhéjban.
Két polgármesterségem alatt a város 1990 óta történő beruházásainak közel 90%-át valósítottuk meg. Mindkét alkalommal az országgyűlési képviselőnk részéről erős ellenszélben. Mégis megcsináltuk! Tisztességes szándék, elhatározás, kitartás, kapcsolat és - a jelenlegi pályázati rendszert ismerve - kellő önerő biztosítása mellett a cél elérhető.
Ehhez a város elszántsága és akarata szükséges, így a tervek valóra válnak.

A szóróanyaghoz hozzászólhat, kérdezhet a www.mkovacshaza.hungarianforum.net címen.Bakos István

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bakos István Géza Újra ringbe száll.

Témanyitás  Dr. Turcsán Judit on Csüt. Júl. 10, 2014 8:26 pm

Bakos István írta:

A szóróanyaghoz hozzászólhat, kérdezhet a www.mkovacshaza.hungarianforum.net címen.Bakos István

Nem tudom, válaszol-e egyetlen kérdésemre: a szóróanyagon az Ön aláírása áll?

Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bakos István Géza Újra ringbe száll.

Témanyitás  Bakos István on Szomb. Júl. 12, 2014 5:12 am

A mai nap 2014. július 12-én ijedten keresett meg egyik ismerősöm és mondja, hogy nagy baj van. A facebookon hatalmas kampányba kezdtek a Fidesz jelöltjei. Kezet fog mindenki mindenkivel, látszik kirajzolódni a választási szövetség. Mezőkovácsházán azt sugallják az MSZP szimpatizánsoknak, hogy Varga Gusztáv a megoldás a város bajára. Azonnal indítsak én is kemény kampányt, mert az embereket elcsábítják különböző praktikákkal.
Való igaz erősen beindultak a kampánnyal. Az is tény, hogy mennek a kézfogások, fotózkodások.
De az is igaz, hogy tehetik, hisz Ők vannak hatalomba, a munkaidejükből kitelik és a rendezvényeknek Ők a meghívottjaik.
Ez ellen nem lehet tenni, csak tudomásul venni.
A beköszönő szóróanyagomba leírtam, hogy szégyellni valóan keveset tett a jelenlegi testület és városvezetés Mezőkovácsházáért.
A közös fotókon legalább láthatja a lakosság, hogy kik is a felelősek Mezőkovácsháza jelenlegi sorsáért. A város elhanyagolt kinézetéért a már-már járhatatlan útjainkért, a város egyre nehezedő gazdasági helyzetéért és azért, hogy Mezőkovácsháza elvesztette vezető szerepét a járásban. Ezek tények, nem lehet felettük vitát nyitni. A testület minden tagja tisztába volt vele még a kezdők is, hogy nem szabad Kft-t létrehozni csupán arra, hogy a pénzeket elossza, és hasznot ne termeljen. Ennek ellenére megszavazták a Kft létrehozását.
Ez a Kft ugyan úgy, mint az elődje sok 10 millió Ft kisíbolására kellett, és a csókosoknak munkahelyteremtésre.
Ez a testület hagyta, hogy a Vízmű Kft, mely évente minimum 60 millió Ft nyereséget termelhetett volna, már-már veszteségbe forduljon.
Ennyire vak volt mindenki, hogy nem látta mi folyik a háttérben? Ha viszont látta, miért nem teljesítette képviselői esküjében vállalt kötelezettségeit? Miért nem fékezték a volt Polgármestert szándékosan rossz gazdaság politikájába?
Ha erre képtelenek voltak, mit akarnak a következő 4 évben? Ismét ígérgetni?
A politikában részt vevő emberi lélekkel rendelkező és nemzetben gondolkodó politikusok vetették fel a TV-ben, hogy sajnos olyan magas szinten hazug világban élünk, hogy az emberekhez már valós információ el se jut. A pénzvilág liberális hír gyárosai kitalálják a hírt és azt a szolga, liberális média csatornáin keresztül éjjel-nappal nyomják a tájékozatlan emberek agyába. Előbb- utóbb a hazug információ a tájékozatlan embereknél tényként,- valóságként jelenik meg.
Így vezetnek félre bennünket a rendszerváltásnak nevezett időszaktól egyre látványosabban és agresszívebben, de így volt ez 1948-1990-ig bezárólag. Ebben mi emberek is hibásak vagyunk, hisz nem vesszük a fáradságot, hogy bizonyos dolgoknak, különösen most az internet világába utánanézzünk. Megelékszünk a helyi hazugsággyárosok által kitalált anekdótákkal.
Ezt a választási technikát látom kibontakozni a Fidesz csoportnál. Úgy viselkedik mindenki, mintha most készülnének a hatalom átvételére Mezőkovácsházán. Fideszes volt az Országgyűlési képviselő, öntötte a pénzt Mezőkovácsházára. Cserébe az összeomlástól megmentésért, lehetett volna kérni valamit. Az lett volna a minimum, hogy ez a pénz látható beruházások formájába realizálódjon. A Képviselő-testületbe is Varga Gusztáv és Kerekes Gábor kiválásáig 4 fő Fideszes volt.
A város szempontjából a későbbi utat meghatározó káros döntéseket, még az első időkbe hozta a testület. Miért nem tiltakoztak hatékonyan ezek a döntések ellen? Országgyűlési képviselő segédlettel.
Ha a hatalmi viszonyokat nézem, legalább a polgármester helyes útra tereléséhez elegendő munícióval rendelkeztek.
Hiszem azt, hogy a Facebook reklámozásuk ellenére a lakosság, emlékszik arra a semmire, amit ez a csapat a városnak hozott.
Elnézést, bármennyire is gondolkodtam, hogy lehetne ezt szebben megfogalmazni, nem találtam lájtosabb szavakat.

Tisztelt mezőkovácsházi lakosok.
Beindult a lakosság félrevezetése, hírgyártás és hazugsággyártás.
A saját szemüknek higgyenek elsősorban és ne a rafinált szirén éneknek. Azt kell tudni, hogy bizonyos köröknek a célja a hatalom megszerzése és utána négy évig, Ők és csapatuk köszöni, jól van.
Nekem igazán nem lenne szükségem erre a harcra, ami előttem áll, de akkor ki látja el a lakosságot azokkal az információkkal, ami a tisztánlátáshoz nélkülözhetetlen? Ki próbál valóba a város érdekében tenni. Két ciklus erre a bizonyíték. Nem voltak titkok és mindenki hozzájutott a kívánt információhoz, bámiről is legyen szó.
Nem szívesen szállok ringbe a helyi Fideszesekkel szemben, de Ők próbáltak ellehetetleníteni csoporton belül. Biztos oka volt ennek, hisz a 4 évvel ezelőtti választáson is ezt tették, igaz akkor nyilvánosan csak a szervezet fele. Meg is lett az eredménye. Sajnos csak későn esett le a tantusz, milyen érdekek mozognak a háttérbe. Mára világossá vált minden.
Ha kikényszerítik belőlem, megosztom a lakossággal.
Addig csak azt írom, hogy Mezőkovácsházának nincs újabb kísérleti 4 éve.

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bakos István Géza Újra ringbe száll.

Témanyitás  zsuzsa on Kedd Júl. 15, 2014 10:24 pm

Mindenfelől az hallatszik, a polgárok azt besztélik, hogy Simonka György a dél-békési területen is próbálja saját embereit ültetni a polgármesteri székbe. Simonka György a facebookon írta, hogy Ő melyik településen kit jelölt polgármesternek. Elég szomorú, hogy a törvényhozásba beválasztott Országgyűlési Képviselő (Törvényhozó hatalom képviselője) teljesen rá akar települni a választó körzet önkormányzataira (végrehajtói hatalmi ágra) és mindenütt megmondani, hogy kik azok az emberek, akik Ő szerinte alkalmasak polgármesternek és hivatali dolgozóknak. (A körzet lakosságát gyámság alá akarja vonni)
Egy pár szemléletes példa:
Battonyán a "búzaégető" volt MSZP-s Karsai Józseffel összefogva - akivel korábban sorozatos pereket indítottak egymás ellen - a fideszes Boros Csaba helyett, Marjai Jánost a kipróbált baloldalit a Karsai jobbkezét támogatják, aki állítólag könnyebben irányítható és nem kell félni hogy kiborítja a ,,BILIT".

A jelenleg polgármester nélküli Mezőkovácsházán is hasonló feltételeknek kell megfelelni, így a Fidesz a két sikeres ciklust maga mögött tudó Bakos István helyett a 2010-2014-közt Teljesen kudarcot valló testület volt alpolgármesterét, Varga Gusztávot indítja.  Megkerestük Bakos Istvánt, aki elmondta, hogy szerinte a "sorba jobban beálló emberek kellenek a Fidesznek". Hozzátette, ugyan ő jobban "irányban van" a keresztény-konzervatív vonalon, viszont azt szereti, ha a "keze szabadon van hagyva". Valószínűleg ez lehetett tehát az indok, mert mint a Varga Gusztávról adott jellemzéséből kiderül, a Fidesz új jelöltje "kompromisszumokra (elvtelen) hajlamos". "Ha azt nézem, hogy egy elvet akarnak itt mindenütt, meg egy kaptafát, akkor Guszti ebbe a kategóriába jobban beleillik" - fogalmazott a nagy közéleti, közgazdasági vállalat vezetői két diplomás  múlttal rendelkező volt polgármester, aki ezúttal függetlenként fogja megmérettetni magát.  De sorolhatnám még az eseteket ahol nem a település érdeke az első. Remélem a lakosság odafigyel és vissza utasítja ezeket a diktatórikus törekvéseket.

zsuzsa

Hozzászólások száma : 29
Join date : 2012. Jan. 19.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bakos István Géza Újra ringbe száll.

Témanyitás  calambo on Pént. Aug. 15, 2014 5:45 pm

1995-1998- már elég rég volt. A választási szakemberek azt állítják hogy az emberek 4-év elteltével sok mindent elfelejtenek vagy egyszerűen az emlék szelektívé válik. Sajnos ez Mezőkovácsházára nagyon is jellemző. Ezért nem árt felfrissíteni a közelmúlt eseményeit. Mezőkovácsháza ezekért a felejtésekért nagy árat fizetett és ha nem figyelünk oda még többet fog fizetni. A városba járva sokan kérdezik - vajon Bakos István Milyen nyomot hagyott maga után.

Íme egy kis EMLÉKEZTETŐ:

Most közzé teszem Bakos István ex pm 1995-1998-közti ciklusom alatt, milyen beruházásokat valósítottunk meg Mezőkovácsházán. Elnézést ha bármit kifelejtek, de mentségemre legyen hogy az én memóriám is kissé kopik.
Ne menjen akkor feledésbe, hogy miket valósított meg Bakos István vezetése alatt az első polgármesteri ciklusa alatt városba. Mivel a lista hosszú ezért elnézést kérek.
- Az Országba Bakos István elsők között indította el a Földmunka programot.
Akik benne voltak emlékszenek biztos rá. Erre lesz szükség most is, egy kis módosítással (2014-nek megfelelően) .
Van Önkormányzati föld és nem a kiskertekbe kell ezt megvalósítani, ahol már a termést nem a termelő takarítja be.
- Ekkor lett megvásárolva a Stiga parképítő gépet, ami több éven keresztül volt alapgépe a fűnyíró brigádnak.
- Erdősáv, fasortelepítésre is nyertekk pénzt, de kapcsolati alapon ingyen is kaptunk.
Több ezer fát ültettünk ki.
-Ekkor lett felújítva a Napközi konyha hűtőit, az ÖNO teljes villany felújítása, és az óvodák teljes felújítása is erre az időre esik.
-Ez időszak alatt lett építve a Sármezey utcában alappal együtt az aszfaltos ut.
-A Kodály utca is ekkor kapott aszfaltos utat.
-Ebben az időben lett kialakítva a Családsegítő Szolgálatot.
-Ha még emlékeznek rá a kovácsháziak, 4db lapos tetőt szigetelése lett elkészítve.
Az 1. számú Iskola fűtéskorszerűsítését is ekkor valósítottuk meg.
-Az Árpád utcán és a Táncsics utcában, ebben az időszakban valósult meg a főtéri rész parkosítása, egyengetését és a hiányzó fák pótlását.
-Ebben az időszakban minden kövesút szélét gréderrel le lett nyesve, hogy a víz ne áztassa fel az út szélét és ne töredezzen szét. Az ott felszabadult sok földet el lett szállítva a területről.
-A Művelődési Ház ekkor kapta azt a parkettát, ami még ma is használatba van, ekkor lett felújítva a vizesblokkot és új szennyvízelvezetést is megépült.
- Ebben az időben lettek elvégezve a járda átrakások, hogy a járhatatlan járdákat pénz hiányába így tegyük használhatóvá.
-A piacteret is ebben az időben let átalakítva.
Később a vízelvezetést is meg lett oldva.
-A Művelődési Ház nagytermének festése is ekkor valósult meg, amit a mai napig nem festettek újra.
-A reformátuskovácsházi Iskola vizesblokkot ekkor épült meg.
-A reformátuskovácsházi központi épületek homlokzatának felújítása, festése is ebben az időben történt.
-Az Önkormányzat teljes belső festését és a nyílászárók javítását is el let végezve.
-Ebben az időben került sor az SZTK tetőszigetelésre is, és több Önkormányzati lakás is fel lett újítva.
-Ekkor kaptak a templomtornyok külső megvilágítást.
A templomok környékének parkosítása is ekkor történt.
-A Reformátuskovácsházán a központi buszmegálló építése és a buszforduló felújítása.
-A Reformátuskovácsházi temetőbe a közkifolyó létesítése is ebben az időben történt.
A beruházások nagyobb tételei pályázati pénzből, de jelentős munkák saját erőből lettek megvalósítva. Bizonyára a lista nem teljes de elmondhatjuk hogy igen termékeny időszak volt a város életében.
Ha lehet akkor ne FELEJTSÜK EL!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bakos István Géza Újra ringbe száll.

Témanyitás  calambo on Pént. Aug. 15, 2014 8:31 pm

A választó polgároknak, emlékeztetőül.

1998-ben a város választói egy középszerű polgármestert választott a város a testület élére. 1998-2002- között szerény gazdálkodás bűncselekmények nélkül eltelt a ciklus. 2002-ben az átvétel átadási jegyzőkönyv szerint a városnak nem volt adóssága. 2002-ben újra feltűnt az 1990-ben levitézlett polgármester. Az akkor regnáló pm-et rábeszélték hogy ne induljon. Ezért Ö elment igen kedvező feltételekkel nyugdíjba. Ekkor ismét ringbe szállt Ismét Bakos István. Sajnos rosszul sült el a választás, mert a Fidesz nevében indult Varga Gusztáv is, Hogy miért és kiknek a befolyására az még a mai napig rejtély. Bakos István a második lett. A választást dr.Sz.A. büntetett előéletű polgár nyerte. Maga mellé vette prof. dr. T.Zs-ot. Ezzel beindult a nagy ,,kaland" 2006-ra a város ezért a tévedéséért. Összesen 787 530 176 forint banki adóssággal fizetett. Az erkölcsi és egyéb károkat nem említve. 2006-ra Gyulai Városi Bíróság 15.B.321/2006/45. számú ítéletében letöltendő börtön , felfüggesztett börtön és komoly pénzbüntetések a mérleg. Azonfelül egy rendőrségi nyomozás 04000/88/2008/bü. Kelt Bcsaba, 2012. február 03. án keletkezett megyei bűnügyi határozata alapján. A rendőrségi határozat lényege itt olvasható:
http://mkovacshaza.hungarianforum.net/t40p15-56-rendbeli-feljelentes-itt-a-vege-fuss-el-vele#315 A

bűnügyi eljárás végeredménye :533 819 658,-Ft.
Ezek után a szavazók többsége belátta hogy ebből a zsákutcából egyedül Bakos István tudja kihúzni a várost. Ennek ellenére a letöltendő börtönre itélt és annak segédjére több mint 1100-an szavaztak.
2006-ben Bakos István Gézát választották polgármesternek.
2006-2010- már elég rég volt. A választási szakemberek azt állítják hogy az emberek 4-év elteltével sok mindent elfelejtenek vagy egyszerűen az emlék szelektívé válik.
Sajnos ez Mezőkovácsházára nagyon is jellemző.
Ezért nem árt felfrissíteni a közelmúlt eseményeit.
Mezőkovácsháza ezekért a felejtésekért nagy árat fizetett és 2010-2014-közt fizetett, ha nem figyelünk oda a 2014-es önkormányzati választásokra még többet fog fizetni a város.
A városba járva sokan kérdezik - vajon Bakos István Milyen nyomot hagyott maga után. a két ciklus alatt?
Második polgármesteri ciklusomba, ami nagyon nehezen indult a pénzügyi nehézségek miatt, igen sok pályázatot írtak és nyertek.
Összességében 56 pályázatot adtak be, és ebből 32 volt a nyert pályázat.
Csak a nagyobb pályázatokat említem meg, amik látványosan gyarapították a város vagyonát.
- Megvalósult a szennyvíz beruházás második üteme, amely szinte maradéktalanul szennyvíz hálózathoz és bekötési ponthoz juttatta a lakosságot.
Megközelítőleg 750 millió forint bekerülési költséggel.
-Aszfaltos úthoz jutott az Arany János utca, a Kossuth utca és a Puskin utca Kossuth utcáig tartó szakasza.
-Útalapot építettek a Táncsics utcától az ipari útig. A Ref-Kovácsházi emberek rövidebb úton érnek a központba.
-Utat építettek a battonyai úttól a Simonyi tanyáig a pszichiátriai és értelmi fogyatékosok otthonához, melyet közös pályázaton nyert a város a megyével.
-A Táncsics utcától újból aszfaltoztattuk a temetőhöz vezető utat.
-Ref-kovécsháza temető parkoló építése is ekkor történt
-Kijavítottuk a Bethlen utca tárházhoz vezető szakaszát, a tárház előtti parkoló részt is újból aszfaltoztattuk.
-A város, részt vett egy turisztikai pályázaton, és a pályázaton nyert összegből kialakítottuk a város körüli túra utat.
- Megépítettünk két parkolót a hozzá való pihenővel, egyik a parkerdő előtti parkoló és a parkerdőben lévő pihenő, a másik a Táncsics utca iskola előtti pihenő és Óvoda előtti parkoló.
-A városba található eligazító táblák és utcanév táblák is ennek a pályázatnak az eredménye.
-Működőképessé tettük a strandot.
-Újból aszfaltoztattuk a strandhoz bevezető utat.
-Új aszfaltot kapott a Kemping útja és járdái.
- Felújítottuk és nemzetközi szintű vendégfogadásra alkalmassá tettük a kőház épületét és a közösségi épületet.
- Kitisztíttattuk és felújítottuk a termál kutat.
-Kijavítottuk a teljes befolyó rendszert.
- A nagymedence teljes átalakítás után új műanyag burkolatot kapott.
- Teljesen új vízkeverő és vízforgató rendszert kapott a strand.
-Pályázat útján strand röplabda pályát, és lábtenisz pályát építettünk.
-Ebben az időben elkészült a parkerdő teljes felújítása, a terveknek megfelelően gyermekjátszótér, szalonnasütő hely pihenőhely és pihenőpadok lettek kihelyezve. Gondoskodtunk a folyamatos ápolásról és álogmegörzésről.
-Pályázati pénzből megkezdtük a kripták felújítását.
-Nagyon fontos feladat volt a nagy alapterületű és nagy légterű Kultúrház nyílászáróinak cseréje. A külső és belső felújítása és fűtéskorszerűsítése.
-Ehhez a ciklushoz köthető a Csanád Vezér Általános Iskola teljes felújítása és eszközeinek cseréje. Szinte új korszerű iskolát vehettek birtokba a pedagógusok és diákok.
-A napközi konyha felújítása és eszköz cseréje is ebben az időben történt.
-Az Önkormányzat épületének belső felújítása, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés, akadálymentesítése is ekkor történt.
-Az Önkormányzat előtti terület parkosítása, térburkolása a jelenlegi állapot kialakítása szint ugyan úgy ebben az időben történt.
-A Vis Medica Járóbeteg Ellátó Intézmény teljes felújítása, új műszerállománnyal történő ellátása is ennek a 4 évnek az eredménye.
Az épület átadása hárult a jelenlegi testületre.
-A bölcsőde is a mi időnk eredményeként épülhetett meg.
-Még a Fáy utcában megépült Humán Szolgáltató Központ is általunk nyert pályázat eredménye. Ezt a jelenlegi képviselő-testület építette meg.
-A tűzoltóság 1db új tűzoltóautót kapott a hozzávaló teljes felszereléssel.
A teljes udvar aszfaltozása.
-Az orvosi ügyelet is kapott egy terepen is használható új ügyeleti gépkocsit.
- Ehhez az időszakhoz köthető a padok készítése és kihelyezése a város frekventált helyeire.
-Új buszmegállókat létesítettünk és láttunk el buszváróval.
-A közmunkaprogramot felfejlesztettük és sok városlakó jutott munkához.
60 fős rehab munkahely lett kialakítva. (igaz ezt ez a testület nem működtette.
-Visszahoztuk a vízművünk üzemeltetését, városi felügyelet alá.
Lehetne folytatni, hisz nem említettem az intézmények által írt és eredményes pályázatokat és sok olyan elvégzett munkát ami a várost gyarapította.
Ezek a legjelentősebb események, amik a városunkat fejlődési pályára tették.
Nem árt ha ezt mindenki tudja.
Csak a pontosság végett a megörökölt: Összesen 787 530 176 forint banki adósságból a város 143 731 655 Ft lett törlesztve Úgy hogy közben az önkormányzat 2006-2010-közt 3,5 millió + forrást kapott. Ennek ellenére 2006-2010-közt a város vagyona 2,2 milliárddal gyarapodott.
Csak folytatni kellett volna a megkezdett utat.
Nem ez történt. De azt majd a következő cikkben!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Bakos István Géza Újra ringbe száll.

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.