Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Go down

Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  Bakos István on Szer. Jan. 15, 2014 6:56 am

Tisztelt Mezőkovácsháziak

Ismét választási évhez értünk. Áprilisba Országgyűlési Képviselő választás, ezt követően EU-s Képviselő választás és októberben helyhatósági választás.
Igen sokan kerestek meg az eltelt egy évben, akik elégedetlenek a jelenlegi városvezetés munkájával. Arra hívták fel a figyelmem, hogy nagyot tévedett a város, amikor Turcsán Zsoltot polgármesterré választotta és a Képviselő-testület jelentős részét bizalmával tüntetett ki.
Rájöttek a Mezőkovácsházi lakosok, hogy a professzori cím nem tett csodát Mezőkovácsházán. Az első perctől kezdve hibás volt a polgármester úr stratégiája. Utólag teljes biztonsággal igazolható, hogy Ő nem a várost, hanem saját magát és csapatát kívánta felépíteni. Eltanácsolta, elküldte vagy lehetetlen helyzetbe hozta azokat a szakembereket, akik a város húzó emberi voltak és értettek is ahhoz, amit csináltak. Egy hibájuk volt, hogy képesek voltak az előző vezetéssel négy éven keresztül a város érdekében dolgozni.
Az új Önkormányzati struktúra kimondottan olyan céllal lett felépítve, hogy gondolkodás nélkül kiszolgálja a polgármesteri szándékot. Ez a hivatali apparátustól, aki teljes függőségi viszonyban volt és van a polgármestertől, még úgy-ahogy elfogadható, ha arra gondolunk, hogy a kenyérféltési harcba inkább vállalja valaki a törvénysértést, minthogy akármilyen okkal lapátra kerüljön.
De nem érthető ez a kiszolgáló típusú gondolkodás a képviselő-testület részéről. A képviselő-testület feladata a város érdekének a legmagasabb szintű képviselete. Nem pedig a polgármester kénye-kedvének a kiszolgálása. Csak egy példa. Ha valaki a legalapvetőbb gazdasági vénával rendelkezik, matematikai alapismeretek birtokába kiszámolhatja, hogy olyan Kft-t, amely értéket nem állít elő, csak az Önkormányzat pénzét osztja el (és erre példa is volt), nem alapít, hisz az veszteséget termel. Az előző Kft is az állami pénzek lenyúlását célozta, amire több vizsgálat is bizonyságot szerzett. Miért kellett a nyilvánvaló szándékot kiszolgálni? Milyen városi érdek valósult meg, és mi az eredménye?
Mezőkovácsháza városa,- Simonka György Országgyűlési Képviselő hatékony közbenjárására,
mások számítása szerint, 300 millió Ft körüli összeget kapott ÖNHIKI és más címen. A képviselő Úr bizonyára azt gondolta, hogy ez nagy segítség a városnak. De mint azt a város helyben topogása mutatja, elegendő volt Dr. Turcsán Zsolt megmentéséhez. Annyit jelentett a városnak, minthogy ha a kútba vizet öntenénk.
Egy beruházás készült el, ez az 1. óvoda felújítása, ami ennek a ciklusnak köszönhető. A nagy ígéretekből és a lakosság egy részének nagy várakozásából nem valósult meg semmi.
A Turcsán klientúra viszont beépítésre került, ami olyan látványosan sikerült, hogy még az egyébként jó tűrőképességűeknél is kicsapta a biztosítékot.
Turcsán Zsolt kampánystábjából a lakosság félre vezetésében legjobban teljesítők mind munkához jutottak. Van család, ahol négyen is az Önkormányzat vagy az Önkormányzat közeli Kft alkalmazottai. Ennél csak a háttér sötétebb.
Ha a város lakossága változtatni fog a város vezetésén, az új vezetésnek ismét több évre szóló kemény munkája lesz. Mezőkovácsháza nem csak struktúrálisan esett szét, nem csak szakmailag teljesít alul, hanem elvesztette vezető szerepét is a térségben. Úgy gondolom ezt egy másik gondolatsorba, bővebben kell elemezni.

Bakos István

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  calambo on Szer. Jan. 15, 2014 8:19 am

2010-ben az országgyűlési képviselő választásokon 2/3-os többséggel győzött a Nemzeti politika élén a Fidesszel. Mezőkovácsházán annak ellenére hogy 2006-2010-közt a város vezetése 1990-óta a legjobb teljesítményt nyújtotta egy kis csoport módszeres hazugsággal megtévesztette a választók többségét, a 2006-2010-közt regnáló csapat egy része látta ezt az aljas, hazug kampányt már el sem indult a választáson, a másik része pedig bízott a választók tisztán látásába és indult. Sajnos a testület nem kis része bizonyára anyagi megfontolás vagy egyéb okok miatt, nem cáfolta a kitalált és nagy erőkkel terjesztett hazugságokat, sajnos voltak olyan polgárok akik tudatosan beálltak a hazugság terjesztői közé és mindent elkövettek hogy a proffeszor nyerjen. A jól kidolgozott aljas és hazug kampény nyert. 2014-hez érkezve tisztán és világosan látszik hogy a város elszenvedte 2010-ben 1990-óta a legnagyobb vereségét. Ez a mai napra kialakult pénzügyi helyzetből tisztán és világosan látszik. Mindezért nem tehető felelősé a tisztességes jóindulatú szavazó polgárt, mert a választó mindég a hozzá eljutott ,,információ" alapján voksol, ha az információ hazug és csalárd volt, azt a következő választáson általában meg szokták torolni. Az hazugságról az idő mindig lerántsa a leplet. Ne feledjük a puding próbája az evés! Bizony Mezőkovácsházán is már rég feledésbe merült volna azok a ,,otromba" hazugságok, rágalmak, amit a prof. dr. Turcsán Zsolt és hívei terjesztettek 2006-óta folyamatosan napjainkig, Bakos István ex pm-ről és családjáról, a város képviselő testületéről, ha a város gazdasági helyzete a helyén lenne kezelve. Ezt a tragikus helyzetet látva Bakos István és Maczkai József bejelentette, indulási szándékát a 2014-es választáson hogy megállítsák a város lejtmenetét. Ez bizony a város tönkretevésében érintettjei nem kis bosszúságát váltotta ki. Sajnos nem kevés azok száma akik most a Fidesz csapatban akarnak bejutni a város vezetésében. Bizony ezek a polgárok most még a fenyegetésektől sem riadnak vissza. Azt mondják hogy a 2010-2014-es ciklus durva kudarcát felejtsük el. ert 2014-ben Ők TISZTA LAPPAL AKARNAK INDULNI ÉS CSAK ELŐRE NÉZNEK. Csak azt nem tudom mi gátolta meg ezeket az embereket a cselekvésbe, hisz hagyták sőt egyesek aktív részesei, résztvevői, haszonélvezői voltak a város ellehetetlenítésének.
Sajnos még a 4-év  elteltével sem látszik valamilyen pislákoló fény az alagút végén.  Felvetődött a kérdés vajon mekkora lett a vesztessége a városnak?  
Az anyagi vesztessége a városnak több milliárdba fejezhető ki, de ennél az anyagi vesztességnél még súlyosabb a MORÁLIS vesztességet szenvedett a lakosság.  
Ezt mindenképpen ki kell elemezni, hisz ez még egyszer nem fordulhat elő hogy a város élére teljesen alkalmatlan polgárok kerüljenek. Ezért megkérem a FÓRUM minden szerkesztőjét hogy a hozzá eljutott HITELES információval lássuk el a választó polgárokat.  


A hozzászólást calambo összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Aug. 11, 2014 6:53 pm-kor.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  Bakos István on Szer. Jan. 15, 2014 8:48 am

Tisztelt Mezőkovácsházi lakosok

A város lakossága 2010 októberében úgy gondolta a sok félre információk és hazugság hatására, amely Turcsán Zsolttól és csapatától eredt, hogy változtatni kell a polgármesteri poszton. Amennyiben valós alapon nyugszik ez a döntés természetes is, hisz olyan ember, aki nincs hasznára a városnak, csak felesleges teher, és a fejlődés gátja. Turcsán Zsolt és baráti körének a kampánya viszont hazugságokon és a lakosság félrevezetésén alapult. Az interneten, az általuk alapított honlapon,- a piacon és az utcákon kampányoló emberik valótlanságot terjesztettek.
A lakosságot arról akarták meggyőzni, mint utólag kiderült sikerrel, hogy én baráti és családi vállalkozást csinálok az Önkormányzatból. Sajnos ez a hazugságkampány még olyanokat is megingatott hitében, akik korábban támogattak. Szükség esetén külön kérésre részleteibe is tájékoztatást adok róla, hogy mik is voltak ezek a vádak, ha még valaki nem ismerné őket.
Egy, ami biztos, majd 3 és fél év eltelte után minden egyes hazugságpontjuk megbukott.
Több alkalommal olvashatták másoktól különböző fórumokon, hogy Dr. Szarvas Attilától, aki null szaldóval vette át Szekeres Lajostól a polgármesteri széket, mi már 500 millió Ft adóságot örököltünk. Átadás-átvételi jegyzőkönyv a birtokomba. Mi az adóság állományt 50-60 millió Ft összeggel csökkentettük úgy, hogy közben 2.2 milliárd Ft-os beruházást valósítottunk meg vagy indítottunk el.
Dr. Turcsán Zsolt, amikor átvette a várost nem a mi adóságunkat vette át, hanem azt az adóság tömeget, amit Dr. Szarvas Attilával négy évvel korábban összeügyesedtek. Mégis hallottam, hogy még az Országgyűlési Képviselő Urat is megvezették mondván azt, hogy micsoda eladósodott várost kaptak tőlem.
Tisztelt lakosság, ma már kijelenthetem, hogy személyes bukásom kisebb megrázkódtatást jelentett számomra, mint annak felismerése, hogy amit négy év keserves munkájával felépítettünk Turcsán Zsolt egy kézmozdulattal romba döntötte.
Miről is maradtunk le? Ha a környéket járják, a lakosok láthatják, hogy az egyébként kis létszámú Kaszaper is milyen fejlődésen ment keresztül az utóbbi 3 és fél évben.
Kerékpárút díszburkolattal, járdák, kövesutak, sportcsarnok továbbfejlesztése, Önkormányzati épületek teljes felújítása, szórakoztató park és lehet sorolni a beruházásokat.
Nekünk tervbe volt előre hozott tárgyalások szintjén a Város Központ Rehabilitációs programban a teljes városközpont felújítása. Ez magába foglalta volna a Lidl-től a Rendőrkapitányságig, a volt mozi épülettől a volt Tüdőgondozóig a járda teljes díszburkolatos felújítását. Az Önkormányzati épületek homlokzatának és tetőszerkezetének felújítása. A pályázat része lett volna az Önkormányzat magas tető elkészítése, a séta kert és a központba lévő parkosított rész teljes felújítása.
Elmaradt a minden évben egy kövesút program is, ami azt jelentette volna, hogy négy év, négy utca kövesútjának felújítása, vagy ha a pályázat kiírása lehetővé teszi az alappal történő útépítést, akkor a még a sáros utcák, mint pl. a Kinizsi utcák teljes útépítése.
Elmaradt az új kerékpárút építése az Árpád utca teljes hosszába, belekötve a Táncsics utcától induló és a Petőfi utca Árpád utca kereszteződéséig új szakasz építése. Elmaradt a Táncsics u. Ipari utat összekötő útalap aszfaltozása. Elmaradt továbbá a fürdő további felújítása. Gyógyfürdőként és támogatottan csak akkor üzemeltethető, amennyiben a feltétel rendszer biztosított. Ezt szintén pályázattal lehetett volna megvalósítani.
Csak a nagyobb kimaradt lehetőségeket kívántam említeni.
Ezek a beruházások Kovácsháza városi jellegét tovább erősítették volna.
Sajnos nem ennyit bukott a város. Mezőkovácsháza nem a térség vezető városa napjainkba. Csupán egy település a sok közül. A Járási székhely szerepből adódóan semmit nem profitálunk. Olyan gavallérok voltunk, hogy a Kistérségi Központot is átadtuk Medgyesegyházának, amiért mi négy éven keresztül harcoltunk Karsai Józseffel és Battonyával szemben.
Megvalósultak viszont olyan pénzköltések felesleges beruházások, amik a városnak csak kárt okoztak.
Briketáló üzem. Kinek, miért csinálták? Ki végezte el a hatástanulmányt?
Amikor a szomszédos Romániából 1200-1400ft-ért akácfát hoznak nagy tételben kinek jó a 3-4000ft-os önköltségen előállított szalmabriket? Kinek volt jó briketáló használt gépet beszerezni? A kazánbeszerzéseket is megvizsgálhatta volna a testület. Miért nem működik az üzem?
Miért kellett sok 10 millió Ft-ért beszerezni olyan munkagépeket, teherkocsit, aminek a valós értéke közelebb volt az ócskavas árhoz, mint a számlán szereplő összeghez. Működésképtelen, hibás gépek és berendezésekről van szó. Vajon a képviselő testület dokumentáltan felvetette-e ezeket a kérdéseket? Vagy a békesség érdekébe ez belefér a csintalankodás kategóriába?
A jelenlegi önkormányzati vezetésnek nagyon nagy szerencséje, hogy a Magyar Állam, anélkül, hogy vizsgálta volna az eladósodás okát, átvállalta a teljes önkormányzati adósság állományt.
A másik nagy szerencse, hogy pontosan akkor érkezett mindig ÖNHIKI, amikor látható közelségbe került a csőd.
Nem a város lakosságának kell szégyenkezni, hogy a polgármester és kampánykörnyezete félre tudta vezetni őket, hanem azoknak, akik ezt megtették és ezzel a városnak beláthatatlan károkat okoztak.

Bakos István

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  donkihote on Szomb. Jan. 18, 2014 5:58 am

A város vezetése 2010-ben hazugsággal kezdte a ciklust valószínű azzal is fogja befejezni.

A,,Függetlenek" 2010-ben azzal kampányoltak, hogy amíg a város nehéz helyzetben
van addig nem vesznek fel fizetést, vagy tiszteletdíjat.
De hogy is történt ez a gyakorlatban 2010 után?
Bakos István a 2010-es hivatalos átadáskor a 2006-ban átvett adósság787 530 176 forint.
2006-2010-közt ez az adósságot Bakos István vezette testület 143 731 655 Ft-tal lett csökkentve.
Úgy hogy közben az önkormányzat 2006-2010-közt mindössze 3,5 millió + forrást kapott a kormánytól.
Ennek ellenére 2006-2010-közt a város vagyona 2,2 milliárddal gyarapodott. 500 milliós adósságból
463 792 999 Forintot adott át prof. dr. Turcsán Zsolt-pm nek. Varga Gusztáv, Kokavecz Julianna alpolgármestereknek, Csepreghy Elemér pénzügyi bizottság elnökének, és a többi testületi tagnak.
A város vezetése 2010-es választások után a következő javadalmazást szavazta meg önmagának amit a mai napig semmi lelkifurdalás nélkül felvesznek, pedig a 2010-es állapotokhoz képest nem nehéz hanem kilátástalan helyzetben van a város.
Ezért furcsállom hogy ,mégis folyamatosan
felveszi a  polgármester 483 100 forint fizetését de ezt, kevesellte ezért, a
testülettel megszavaztatott még 96 620Ft/hó költségtérítést.
Eddig ezt egy pm sem kérte.
Varga Gusztáv, Kokavecz Juli alpolgármesterek is felveszi a 144 000-Ft/hó tiszteletdíjat, megfejelve 28 800 Ft./hó
költségtérítéssel.
Évégén még külön nem kis összegű,, jutalmat" vágnak zsebre.
Az előző képviselők 2010-ben felvett 18 000 Ft/hó.tiszteletdíjat az új képviselők megemelték 56 000Ft/hó ra.
A Bizottsági elnökök 73 000Ft/hó ban részesülnek.
A nem képviselő (külsős)bizottsági tagok is részesülnek 17 400Ft./hó.
A felügyelő bizottsági tagok és elnökök 2006-2010-közt nem vettek fel fizetést.
Most viszont a 6 felügyelő bizottsági tag fejenként 100 000 Forint /hó.
Mig a 3 felügyelő bizottság elnök 150 000 Forint /hó juttatást vesznek fel.
De egyéb területen is óriási pénzek folynak el.  
Ezekről egy későbbi írásban lesz beszámolva.
Akkor hol itt a szegénység?
Itt egyszerűen felelőtlen, hozzá nem értő  gazdálkodás folyik.
A pénzügyi helyzet 2010-október 3-án tiszta és világos volt.
De minek is mondom hisz a pm és más képviselők már több cikluson keresztül tagjai a város vezetésének, így pontosan tudta hogy milyen feladatot vállalt be (ha erre a szellemi képessége alkalmas volt).
Volt módjuk pontos képet kapni a város pénzügyi helyzetéről. Mivelhogy 2010-es választás előtt a város vezetése erről írásban a lakosságot is tájékoztatta.
Bizony Mezőkovácsházán is már rég feledésbe merült volna azok a ,,durva " hazugságok, rágalmak, amit egyesek terjesztettek 2006-tól mondhatnám napjainkig. az ex pm-ről, családjáról, ha a város gazdasági helyzete a helyén lenne kezelve.  
Hisz az átadás átvételi jegyzőkönyv hitelességét az is mutatja hogy az abban leírt adatokat még senki hivatalosan nem cáfolta meg.
Amit a számok mindennél jobban bizonyítanak.
A 2013-évégére 750 000 000 Forintra emelkedett a banki adósság! (ezt az állam átvállalta) 
2013-végéig különböző címeken 300 millió forint + leosztást kapott a városunk.  
Ahogy hírlik mintegy 86 milliós kifizetetlen számla gyűlt össze 2014 márciusáig. A testület 2014 májusában a csőd elkerülése végett 35-milliós rövid lejáratú hotelt vett fel. Julisban az önkormányzat újabb 18 milliós támogatást kapott
Tehát van itt baj csőstül. De a legnagyobb probléma a regnáló város vezetésében van.
A start munka program körül kialakult anarchiáról majd egy másik fejezetben.  
A város üzemeltetési KFT és a VÍZMŰ KFT még egy külön fejezetet megér.
Ezért ideje volna már a testületnek dolgozni és a hazugságokat abbahagyni.
Hisz lassan a ciklus  eltelik  és csak a káosz a jellemző.
Nem hinném hogy a 2010-es többséget adó szavazói erre számoltak.


A hozzászólást donkihote összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Aug. 11, 2014 7:26 pm-kor.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  Bakos István on Kedd Jan. 21, 2014 8:25 am

A Facebookon megjelenő véleményekre reagálnék. Szabó Jánosné Babinak két figyelemre méltó hozzászólása volt. Mindkét írás őszinte, és látszik rajta a város iránt érzett felelősség és tenni akarás. Önkritikus írás.
Az első hozzászólással nem tudtam azonosulni azzal, hogy a múlt emlegetése mindig sárdobáláshoz vezet.
A múlt és a jelen történéseinek valós ismerete nélkül tényleg nem lehet jövőt építeni. Amennyiben Mezőkovácsháza Város lakói a 2010-es választásakor a valóságot ismerve szavaztak volna, nem lehetett volna kétséges a választás kimenete. Sajnos a valóságot torzították el, építették bele hazugságaikat és így sikerült egy torz képet kialakítani az egyébként sikeres 4 évről.
Amennyiben a múltat felemlegetve helyére kerülnek a valós történések, úgy gondolom nem nevezhető sárdobálásnak. El kell gondolkodni azon, hogy a jól időzített hazugságok és a gátlástalan kampánycsapat valójába kinek okozott nagyobb kárt? Nekem vagy Mezőkovácsházának?
Én úgy gondolom a város sínylette meg ennek a gyenge képességű társaságnak a túl jól sikerült kampányát. Bátran kijelenthetem, hogy egyetlen vádpont sem állja meg a helyét, amit felróttak ezek az emberek. Egy kiválóan működő Önkormányzati Apparátust vertek szét és alakítottak át, úgy hogy a város már régen bele bukott volna, ha Simonka György Országgyűlési Képviselő (mások adata szerint) 300millió Ft körüli összegben nem segít bennünket. (ÖNHIKI)
A mai napig nem tudom, hogy mi az a bűnöm, amit hallok itt is ott is suttogni. Amit állítólag elkövettem a két polgármesteri ciklusomba.
Nem mindegy, hogy valaki elkövet valamit, az bizonyítható és szankcionálható, minősített esetben az igazságszolgáltatás által. Vagy kitalálnak valamit, azt mondják, de igazságtartalma nincs, kizárólag lejáratási szándékot takar. Írok erre egy példát is. Ismerős az a vád, hogy a lányaimnak munkahelyet csináltam az Önkormányzatnál. Ebből annyi igaz, hogy az iroda ahol dolgoztak Önkormányzati tulajdon és az Önkormányzat adta bérbe a Helyi Vidékfejlesztési Irodának. A HVI a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumon belül működött és a Kistérség szervezetébe volt integrálva.
A Vidékfejlesztési Hálózat felszámolása után, hogy munkanélkülivé vált és 4 éve munkanélküli egyik lányom, azt viszont a kutyát nem érdekli.
Még egy példa. Többen tudni vélték, hogy a fiam Önkormányzati tulajdonú portára épít mindenféle engedély nélkül, ráadásul védett területre. Ebből semmi se igaz, de milyen jól hangzik.
Rajta csámcsogtak a Turcsán honlapján és félrevezették a város lakosságát. A többi fennhangon hirdetett vádaknak is ennyi a valóság tartalma. Az ember munkája folyamán követ el hibákat, hozhat rossz döntést, de bizton kijelenthetem, hogy szándékosan ilyet soha sem tettem.
Olyan munkatársaim voltak, akikre mindig szeretettel emlékezem, akik segítettek a szakmai döntésekbe.
Nem hinném, hogy említhető és a városnak kárt okozó döntést hoztunk volna. Mivel kiváló szakgárdával dolgoztam annál több a városépítés szempontjából és a lakosság érdekében történő jó döntésünk született. Nem hinném, hogy a Kossuth utca és az Arany János utca lakói haragudnának az útépítés és felújítás miatt, vagy a Bölcsödébe gyermekeket hordó anyukák, vagy az SZTK-ba járók.
A Vízmű visszahozása is 4 éves keserves civódás után a lakosság érdekében történt. Sajnos a bevételt nem oda fordították, ahova mi szántuk. A strand teljes felújítása is a lakosság érdekét szolgálta. A parkerdő és sorolhatnám.
Ami pénzügyi dolgaimat illeti én nem vettem fel azt a költségtérítést, ami csak testületi döntés kérdése lett volna, ez évente majd másfél millió forint. Ha valakit érdekel, hogy a környezetünkbe ki tett hasonlót, járjon utána, de tele tank benzinnel induljon.
És más témáról, ami szívszorító. Az első polgármesterségem alatt a városnak 1000 lakójával volt több, mint a második ciklusomba. Ez megdöbbentően nagy szám ilyen kis városnál. Sajnos ezt a térséget meggyőződésem szerint szándékosan zárták ki a fejlesztendő területek köréből.
A megyébe mai napig igazságtalan a pénzek leosztása, és sajnos a várva várt EU nem munkahelyteremtő beruházásokra, hanem jobb esetben infrastruktúrára osztja vissza címkézetten a támogatást.
Mint látható a Polgármester Úr és csapata még azt a kis lehetőségről is lemondott, hogy a Kistérség Központja itt legyen, és ezáltal jobban tudná segíteni a helyi vállalkozókat, kistermelőket. A kitörési pont mindenféleképpen a helyi termékek földolgozott állapotba történő értékesítése és őshonos termelési ágazatok (növénytermesztés, állattenyésztés vonatkozásába) feltámasztása.
Egy Járási Székhely tenni akaró emberekkel vonzerő lehet kisebb ipartelepítésekre is.
Veszélybe látom a Járási Székhely szerepünket is. A következő vezetésnek célként kell kitűzni vezető szerepünk erősítését.
Babi írtál egy nagyon jó mondatot. „A lakosságot is össze és fel kellene rázni”. Ez mindenkinek a feladata, aki élhető Mezőkovácsházát akar. Nem kell hazudni, félrevezetni senkit, csak az igazságot terjeszteni. De azt hatékonyan és gőzerővel.
Jót is igaz dolgokat írt Kovács Péter és Nyomába az Igazság név alatt író is. Ők informáltak és konkrét dolgokról írnak.
Az az igazság, hogy én sem szeretnék olyan településen élni ahol minden 10. ház lakott csak és sötétedés után nem tanácsos az utcára lépni

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  calambo on Kedd Jan. 21, 2014 10:04 am

Nyolc évig ez volt a divat (2002-2010) kormányzati szinten hogy hazudtak félretájékoztattak . Nem csak a lakosságot hanem az egész világot, úgy látszik a Mezőkovácsházi testületünk ezt megnyújtja egy kicsit.  Mindenki valamilyen nyomot hagy maga után. Kinek milyen emberi kvalitása van annak megfelelőt. BIG két cikluson keresztül volt pm egy cikluson képviselő a tevékenységét a rend, törvénytisztelet, a közért való munkálkodás jellemezte nem ismert kompromisszumot a város ellenségeivel. Ez bizonyára nem mindenkinek volt kedvére, hisz jó páran komoly jogtalan pénzektől estek el evégett.

Gipszjakab írta az egyik írásában (négy évvel ezelőtt) ,, Érdekes dolgokat hallottam a minap, hogy ismét megalakul a Város Üzemeltetési KFT. A furcsaság csak annyi, hogy úgy tudom T. Edit. lesz a góré. Az a T.Edit. akinek családja milliókkal tartozik a sertéstartóknak, De V. Tibor. lesz az egyik alkalmazottja aki fél Kovácsházának tartozik, fizetni meg senkinek sem szeret? A Vízmű élén meg V.Tibor-né? Érdekes. A másik amit még hallottam, hogy az Önkormányzat által pályázatokon nyert pénzeket át fogják csoportosítani a KFT-nek. Nem furcsa ez egy kicsit? Nekem kísértetiesen hasonlít a dr, Szarvas Attila. "korszakhoz". Ha azt nézzük nem is olyan furcsa ez, hiszen a jelenlegi PM prof. dr. Turcsán Zsolt volt anno a jobb keze. Mondhatnám azt is, hogy a legjobb tanítványa folytatja tovább a munkáját. Szép jövőt".

Tisztelt gipszjakab nem hazudtak neked sőt az önkormányzat az elmúlt 3,5 évben hozta a te általad felvázolt formáját, mondhatnám azt jelentősen túlteljesítette. 2013 végére a város adóssága elérte a 750 milliót (igaz ezt az állam átvállalta) Közben a város 300 milliós + támogatást kapott Simonka György országgyűlési képviselő közreműködésével. Ennek ellenére mégis a város több tíz milliós kifizetetlen számlával kezdte a 2014-es évet. Ezzel nem Szarvas nyomdokaiban vannak hanem azt magasan túlszárnyalták! Ilyen alkalmatlan testület a Rendszerváltás óta még nem volt a Városunkban.  Már csak az a kérdés vajon mi lesz 2014 októberéig?
„Akik a múltjukra nem képesek emlékezni, arra ítéltetnek, hogy még egyszer átéljék azt.”

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  Bakos István on Pént. Jan. 31, 2014 4:32 am

Calambó írt a Városüzemeltetési Kft ismételt megalapításáról.

Rendkívül aljas tett volt létrehozni ismételten egy tolvajló gépezetet.
A polgármester Úr 2006-tól 2010-ig végig követhette mekkora kárt okoztak Szarvas és a közvetlen támogatói a városnak a KFT rossz célú felhasználásával. Végig láthatta a felszámolás költség vonzatát és a városnak okozott hatalmas kárt.
Éppen ezért nem téves, henem szándékos döntésről írok.
Ebben az esetben szó sincs tévedésről. Ha úgy hozunk létre egy gazdasági társaságot, hogy az nem állít elő értéket,- csak eloszt,- akkor bizton jósolható a veszteséges gazdálkodás.
Ha más veszteség nincs csak az ott dolgozók munka bére és azok közterhei valamint a feladat ellátás közvetlen költségei, akkor is veszteség.
Azokat a feladatokat, amiket a KFT dolgozói ellátnak,- az Önkormányzat plusz költség nélkül végzett el.
Mi motiválta a polgármester urat és környezetét abba, hogy akár plusz költséget is bevállaljon a város rovására? Ugyan az,- ami Szarvas Attilát a tanító mestert. Ki lehet vinni a KFT könyvelését és gazdálkodását a képviselő testület látóköréből. Ha a feladat ellátásra adott pénzt a KFT nem a feladat finanszírozásra költi, hanem máshova, mire a testület rájön, addig általában több hónap telik el. Hiány keletkezik,- hisz a KFT nem teljesítette a feladat célt.
A gyakorlat az, hogy a hiányösszeget a testület oda teszi,- hisz a közüzemi számlák nem fizetése még nagyobb bajt okozhat,- és elkezd vizsgálódni. Ha a testület becsületes és kellően bátor, a vizsgálat után súlyának megfelelően szankcionálja az eseményeket. Sajnos a tapasztalat az, hogy a vesztes eddig csak az Önkormányzat volt és rajta keresztül a város.

Mit lehet még egy ilyen célra létrehozott KFT-vel csinálni?
Beszerzésekkel megbízni!
Semmirevaló ócskavas munkagépeket vásárolni nagy pénzért. Vásárolni drága pénzért,-máshol lényegesen olcsóbban beszerezhető,- mondjuk kazánokat. Hogy kinek jó ez és hol van benne pénz? Mindenki fantáziájára bízom. A vesztes minden esetben az Önkormányzat.
Vajon mennyi a KFT által eddig okozott valós veszteség? Ketté választva a működési költségek okozta veszteséget ( ha nincs KFT nincs működési költség) és a rossz gazdálkodásból fakadó veszteséget. Ha testület rálát a feladatellátásra talán a hibák is időbe korrigálódtak volna.

Ki vállalja a szándékos rossz döntésért a felelősséget?
Itt nyomon követhető a szándékosság!!!

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

3,5 -kudarcos év után magyarázzuk a bizonyítványt.

Témanyitás  calambo on Kedd Márc. 11, 2014 8:42 pm

Második alkalommal találkozok azzal az interjúval,  Amelyet prof. dr. Turcsán Zsolttal készítettek.  Amin beszámol arról, hogy milyen nehéz anyagi helyzetbe kapta át Mezőkovácsháza Városát a 2010-es választások után Bakos István Gézától.
Ezért felkerestem BIG-et hogy nyilatkozzon ezzel kapcsolatban.  

BIG: Eddig nem reagáltam, vagy ha igen, nagyon szűk fórumon, ezekre a vádakra, hazug állításokra. Ismerőseim viszont felvilágosítottak, hogy amennyiben hagyom tévhitbe a várost, tényleg azt hiszi a lakosság, hogy micsoda tragikus helyzetet örökölt szegény professzor.  Ezért Úgy gondoltam hogy készítek egy szóróanyagot ami hitelesen leírom a valóságot.  
Azt panaszolja az „Új Kovácsháza” címen megjelent lapba, hogy a „most regnáló testület rendkívül nehéz anyagi helyzetben vette át a város működtetését”.
Ez az állítás egyszerűen nem igaz. A professzor  egy jól működő várost kapott.
Nem volt kifizetetlen lejárt adóssága a városnak, és az új költségvetési pénzek megérkezéséig a város működése biztosított volt.
Az,- hogy a városnak volt jelentős hitelállománya,  helytálló.
Miből is adódott ez a hitelállomány?
Emlékeztetem rá,  lakosságot és a város vezetését.
2002-2006 között regnáló képviselő-testületnek a professzor tagja volt, alpolgármesteri minőségben.
Dr. Szarvas Attila  polgármester bizalmas munkatársa  (bűntársa).
Tehát a professzornak pontosan ismerni kell, hogy milyen adósság tömeget halmoztak fel Szarvassal a 4 év alatt.
Az átadás-átvételi hiteles jegyzőkönyv szerint a 2006-os város vezetése nekem 587.530.176Ft adósságot adtak át. Csak megemlítem, hogy tudomásom szerint 2002-ben Szekeres Lajostól (1998-2002) minimális jelentéktelen hitelállományt örököltek.
Felhívnám a lakosság és a város vezetés  figyelmét, hogy a tőlem megörökölt hitelállomány nem más, mint a 2006-ban az előző testülettül megörökölt hitelállomány 143.731.655Ft-tal csökkentett mennyisége.
Mindenkit emlékeztetném arra, hogy amikor 2006-ban átadták nagy nehezen az Önkormányzatot egy üres irodát kaptam, jelentéktelen iratokat és szerződéseket, üres kasszát, káoszt és fizetésképtelen Önkormányzatot. Az Önkormányzat fontos szerződéseit is a partnerektől kellett beszereznem (mivel az iratok nagy részét megsemmisítette a 2002-2006-os vezetés).
Kezdődött a Szennyvíz beruházás II. üteme úgy, hogy a szerződést nem ismertem a finanszírozás tisztázatlan volt, az önerő nem volt biztosítva (kifizetve).
Itt hagytak 94 milliós működési hitelt, 18 milliós fejlesztési hitelt és 90 milliós önkormányzati hozzájárulási igényt, a lakossági Ltp-és kassza kiegészítéséhez. Ez nem kevesebb mint  202 millió forint.  Ezeket az összegeket a választás után azonnal fizetni kellett.
Bizonyára emlékszik rá, a professzor, hogy Ő- igaz segíteni soha nem próbált, 2010ig csak gáncsolta a testületet és a várost. Megszerveztek egy csapatot aki módszeresen félre vezette a város polgárait.  Ezért a 2006-utáni testületnek 197.770.000Ft kötvény kibocsátásba kellett dönteni, hogy a város megmeneküljön a csődtől.
Ezek voltak az igazi nehéz idők.  
Nem volt elég, hogy örököltünk 587.530.176 Ft hitelt, hanem még ki kellett bocsátani 197.770.000Ft kötvényt, amit nem saját örömünkre tettünk. Ha ezt összeadom, akkor reménytelen, 4 év képe rajzolódik ki előttünk.
De nem ez történt. Tenni akaró jó szakemberekkel és iszonytatos munkával stabilizáltuk a várost.
Mi 2.2 milliárd Ft vagyongyarapodást realizáltunk, vagy indítottunk el.
A SZOC-LIB kormánytól a város 4 év alatt mindösszesen 3,5 millió + támogatást kapott.
Ennek ellenére  2,2 milliárdos vagyongyarapodást realizáltunk. Nyilvánvaló, hogy ezeknek a beruházásoknak volt önerő vonzata, ami az akkori finanszírozási rendszert figyelembe véve, vagy saját gazdálkodás eredményéből vagy hitelből kellett finanszírozni. Úgy döntöttünk, - és ma is meggyőződésem helyesen,- hogy a szennyvíz beruházás, SZTK felújítása és új eszközökkel történő ellátása, az Általános Iskola teljes felújítása, az Önkormányzat akadálymentesítése és felújítása, a Bölcsőde építése, a Művelődési Ház rendbetétele, a strand felújítása, a Kemping felújítása, a Kossuth utca aszfaltozása, az Arany János Puskin  utca útépítése és még sorolhatnám a beruházásokat, kihagyhatatlan volt a város szempontjából.
Itt szeretném felhívni a figyelmét a Professzor Úrnak, hogy csak annyi beruházásról legyen szíves nyilatkozni, amennyit Ön indított el. A strand nagy medencéjének a teljes felújítását, a nagymedence vízforgatóját a mi testületünk készítette el.
A Bölcsőde beruházásba Önnek az átadás lehetősége maradt, egyébként az a beruházás kész volt. Szeretném emlékeztetni, hogy még az Integrált Szolgáltató Központ bővítési pályázatát is én nyertem, nyilván a kivitelezési munkálatok már a 2010-utáni időszakába történtek.
A cikkben Ön  professzor megemlíti, hogy a nehéz anyagi helyzet következtében rendkívül szigorú takarékossági intézkedéseket kellett tenni.
Az első lépés a ,,takarékosság" jegyében, új autó vásárlása, a tiszteletdíjak és egyéb juttatások jelentős emelése. Teljesen felesleges létszám duzzasztása. Két alpolgármester kinevezése, felügyelő bizottságok óriási fizetései.
A második lépés az általunk nagy nehezen felszámolt tolvajló Kft ismételt létrehozása. Olyan kft-t, amely csak pénzt oszt el és termelő tevékenységet nem folytat, csak veszteséget termelhet. Remélem összeadták már, hogy mennyi ez az összeg?
Mi ebben a takarékosság?
A különböző fórumokon olvasott információm szerint, amit sose cáfoltak, Önök 300 millió Ft-ot kaptak ÖNHIKI  és egyéb  címen, amibe Simonka György Országgyűlési Képviselő segítette a várost. Ezen kívül 300 millió Ft-tal emelték 3,5 év alatt a város adósság állományát. Boldogok lehet a város vezetése, hogy az Állam anélkül, hogy vizsgálta volna az adósság keletkezésének okát átvállalta az Önkormányzat teljes adósság állományát.
Hova tette a város vezetése  a Vízmű bevételeit?  Csak megemlíteném, 2010-ben  fél év alatt, ahogy visszakerült Mezőkovácsházára a Vízmű irányítása, - Végegyháza nélkül, - 25 millió Ft nettó nyereséget hozott.  Azóta sok félév telt el és Végegyháza is bedolgozik a bevételbe. Legyenek  szívesek összeadni ezeket az összegeket, amit itt felsoroltam. Ha ezeket az összegeket összeadják ami minimum 200millió forint ezt mind elköltötték és jóformán semmi beruházást nem csináltak,- hol van a takarékosság, és mire költötték el ezt a hatalmas pénzeket?
Kérem Önt professzor úr , hogy fejezze be a valótlan hírek gyártását a lakosság félrevezetését.
A város lakossága látja, hogy Önök eddig nagyon keveset tettek Mezőkovácsházáért.
Ezt a nagyarányú alkalmatlanságot nem lehet hazudozással kompenzálni.  
Aki tudja hogy hova folytak el ezek a pénzek azok írják meg hogy a lakosság tájékozódjon.
Ne fordulhasson még egyszer elő hogy a választókat jól kidolgozott hazugsággal tévedésbe ejtsék.Bakos

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Végjáték az önkormányzatnál.

Témanyitás  peter on Szer. Márc. 26, 2014 11:45 pm

Az előző  írást elolvastam, azóta ezt szóró lapban is megkaptam.
Mondhatom egyik ámulatból a másikba estem.
Látható hogy 2010 október 3-án a város megtévesztett szavazói 1990-óta a legnagyobb vereséget mérte a városra. Azzal hogy ezt az alkalmatlan város vezetést élén professzor, dr. T. Zs. polgármesterrel, Varga Gusztáv, Kokavecz Julianna alpolgármesterrel, Csepreghy Elemér Pénzügyi Bizottság Elnökével egyetemben a város nyakára ültette.
Nézzük meg a Konkrét tényeket: 2002-ben dr, Szarvas és csapata hitel mentesen vették át az önkormányzatot. 2006-ban a FŐKÖNYV és az átvételi jegyzőkönyv szerint, dr. Szarvas polgármester és proff. dr, T. Zs alpolgármester. 2006-ban megválasztott Bakos István Polgármesternek 587 530 176 forint adósságot adtak át. Ezenkívül még volt több mint 200 milliós kifizetetlen kötelezettség. Az Állami számvevőszéki vizsgálat 52 rendbeli bűncselekmény alapos gyanúját fedte fel.
Aminek az összegszerűsége több mint 500 millióról szólt. De erről majd később hisz az még egy külön történet. BIG és csapata a csőd eljárás elkerülése végett kénytelen volt kibocsájtani 197 770. 000 Ft kötvényt.
Bakos István Géza és csapata innen indított. 2006-2010-közt a szoc -lib kormány a megszűkített normatíván felül mindösszesen 3,5 millió forint + leosztást eszközölt 2006-2010-es ciklusban a Mezőkovácsházi önkormányzatnak. Ennek ellenére BIG 143 731 655 Ft-vel csökkentette a megörökölt adósságot. Valamint 2,2 milliárddal növelte a város vagyonát. 2010 végéig a működésre megvolt a fedezet. Kifizetetlen számla nem volt.
Innen indíthatott 2010 októbertől a megtévesztéssel megválasztott professzor. A 2010-óta eltelt időben a banki adósságot a város vezetése növelte 300 millióval.
A 2010-től regnáló nemzeti kormány (nem Simonka György) a város számára különböző címeken 300 millió Forint + forrást, biztosított 2013 végéig, majd 2014 ben még egyszer 18 és 10 milliós + forrást biztosított.
A Vízmű KFT -nek ami 2010 júniusától van önkormányzati működtetésben, is hozni kellett volna az évi minimum 50 milliós nyereséget.
Ami a mai napig mintegy 200 millió + ot jelent. Tehát nagy vonalakban ez a város vezetés a 2006-2010-közt lévő város vezetéshez képest mintegy 828 millió forinttal több  forrást használt fel. 2013 végéig felhalmozott banki adósságot ami szintén 800 millió körül volt a kormány átvállalta.
ELVTÁRSAK HOVA LETT A LÉ???
Ezzel szemben mi történt?: A Nemzeti kormány átvállalta a 2013-végéig felhalmozott összes (kb. 800 milliós)adósságot. A vízmű nem hogy 200-millió + termelt volna hanem a 2014 március végén tartandó testületi ülésre 10 millió Forint hiteligényt jelentett be működésre.
A városnak jelenleg 86 milliós kifizetetlen kötelezettsége van.
2014-ben 35-millió éven belüli lejáró hitelt vett fel.
A város vagyona 2010-óta nem növekedett.
A professzor közben menekülőre fogta.
A városban a KÁOSZ az úr.
KINEK MI ERRŐL A VÉLEMÉNYE ÍRJÁTOK MEG.
Kinek milyen megoldási javaslata van?


A hozzászólást peter összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Szept. 25, 2014 9:46 pm-kor.

peter

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

reagálás a http://mezokovacshaza.hu/news.php?extend.271 videóra.

Témanyitás  maczkaijozsef1 on Hétf. Aug. 11, 2014 7:49 pm

Sokat gondolkodtam hogy vajon érdemes e egyáltalán reagálni a prof.. dr. Turcsán Zsolt videójára:   http://mezokovacshaza.hu/news.php?extend.271  
Mert most is hozta a formáját: féligazságokat csúsztatásokat, hazugságokat mondott.
Márpedig a hazug ember szava annyit ér mint elhullt paripán a patkó.
Nem neki akarok ennek a hazug embernek, válaszolni hanem a lakosságnak.
Okulásul hogy még egyszer ilyen alkalmatlan pm-et és testületet  ne válaszunk, mint 2010-ben.
 Lassan már a hívei rájöttek  a Mezőkovácsházi lakosok, hogy a professzori cím nem tett csodát Mezőkovácsházán, de másutt sem. Az első perctől kezdve hibás volt a pm és a testület stratégiája.
Utólag teljes biztonsággal igazolható, hogy Ők nem a várost, hanem saját magukat és csapatukat kívánta felépíteni.  
Nem érthető ez a kiszolgáló típusú gondolkodás a képviselő-testület részéről.
A képviselő-testület feladata a város érdekének a legmagasabb szintű képviselete.
Nem pedig a polgármester kénye-kedvének a kiszolgálása.
Ez bizony döntően befolyásolta a város 2010-2014-es kudarcát.  
2006-2010-közt a város vezetése 1990-óta a legjobb teljesítményt nyújtotta.
Mégis  egy kis csoport módszeres hazugsággal megnyerte a választást.  
A választó mindég a hozzá eljutott ,,információ" alapján voksol, ha az információ hazug és csalárd volt, azt a következő választáson általában meg szokták büntetni.
Az hazugságról az idő mindig lerántsa a leplet.  Bizony Mezőkovácsházán is már rég feledésbe merült volna azok a ,,otromba" hazugságok, rágalmak, amit a prof. dr. Turcsán Zsolt és hívei terjesztettek 2006-óta folyamatosan napjainkig, Bakos István ex pm-ről és családjáról, a város egyes képviselőiről, ha a város gazdasági helyzete a helyén lenne kezelve.
Az anyagi vesztességnél még súlyosabb a MORÁLIS vesztesség.  
Ezt mindenképpen ki kell elemezni, hisz ez a 2010-es fiaskó, még egyszer nem fordulhat elő hogy a város élére teljesen alkalmatlan polgárok kerüljenek.
Pedig most 2014 október 12-én is nagy esély van rá
Ezért megkérem a FÓRUM minden szerkesztőjét hogy a hozzá eljutott HITELES információval lássuk el a választó polgárokat.  Forrásként felhasználtam azokat a hiteles írásokat amelyek 2010-óta megjelentek és meggyőződtem a valóság tartalmáról. azonkívül személyesen megkerestem a pm videójában megjelölt  személyt. (Bakos István Gézát)  
2010 októberi átadásnál a pm tudta hogy mit vesz át. Hisz 4-évig alpolgármester, 4-évig képviselő volt. Tehát a pénzügyekben napra kész lehetett volna a ennek a képességei nem szabtak volna korlátot.
Ezért nem érthető amikor a pm meglepetésekről beszélt.
Az alföldi vízművel a 27 milliós költségkövetelésről TZS ült le tárgyalni.
Holott annak  nem is járt volna semmi a vízműnek..
Az Aditus sikerdíjat a 2006-2010 -testület a Turcsán Zsolt és Pasek Mihály előterjesztésére lett megszavazva.
A 19 milliós számlát az Aditus 2012-ben bocsájtotta ki.  
A 7,9 milliós bió massza fűtésre átállás az egy elvetélt gondolat volt. (egy mázsa fa a szabad piacon 1500 forint a bió brikett önköltségi ára 4000 Ft/ mázsája)
 Egy komoly szakember ebbe bele se ment volna.
Az hogy BIG   2002-2006-közt alpolgármester volt az csak elméletben igaz.
Mivel látta Szarvas hogy BIG nem megvehető ezért BIG ellen 5-ször (feljelentést)  kezdeményeztek bírósági eljárást összeférhetetlenségi címem.
Így BIG minden információból ki volt zárva az altpolgármestersége fel volt függesztve  a ciklus végéig.  
A Bakos István által megírt nyílt levélben a számok hitelesek. 2013 márciusában kiadott önkormányzati lap első oldalán prof. dr. Turcsán Zsolt Megköszönte a kormánynak hogy több mint 250 millió forint + forrást jutatott a városnak. 2013 december 1-én ujjasabb több mint 47 millió Forint + kapott a város. Tehát összefoglalva: 2010-töl 2013 végéig a város felvett 300-millió forint hitelt.
300 millió + leosztást kapott az államtól.
200 millió + kellett hogy hozzon  a vízmű.
Ez durván számolva 2006-2010-hez képest mintegy 800 millió  + forrással rendelkezett a város.
Így jogosa kérdés, a 2014 október 12én pm nek indulni kívánó Varga Gusztáv és Csepreghy Elemérhet:
ELVTÁRSAK HOL A LÉ???  

A feljelentésekkel kapcsolatban csak annyit: Bakos István Géza és Maczkai József Senkit nem jelentett fel.  Viszont prof. dr. TZs Bakos Istvánt  5 alkalommal jelentette fel. Maczkai Józsefet is és még egy féltucat embert feljelentette  de ezen felül még más polgárokat is amiért a bíróság kötelezte 85 ezer forint eljárási költség megfizetésére prof. dr. TZs. De  Szarvas Attilára is terhelő vallomást tett ezért SZA.-át letöltendő börtönt kapott. A murva ügy nagyon is valóságos ügy és nem képzelgés akit érdekel az itt részletesen elolvashatja:  http://mkovacshaza.hungarianforum.net/t57-adocsalas-sikkasztas-vagy-valami-mas

maczkaijozsef1

Hozzászólások száma : 55
Join date : 2014. Jul. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Minden mindennel összefügg.

Témanyitás  calambo on Csüt. Szept. 25, 2014 10:20 pm

Karsai József csak dióhéjban ismertetve egykori MSZMP, Munkásőr, mint ,,szervezet" embere a Velencei agrár kutatás munkatársa.
1991-ben az Egyesült Kisgazdák aktivistája 1994-ben listás országgyűlési képviselő jelöltje, majd 2002-2010-közt MSZP-s országgyűlési képviselő. 2006-2014-közt Battonya MSZP-és polgármestere. Később független most pedig Fidesz támogatott Önkormányzati képviselő jelölt Bizony sokan nem tudják hova tenni ezt a nem éppen szokványos mozgalmas utat. Bizony ezt nem lehet egy rövid cikkben ismertetni. V.I. Lenin ezeket az embereket nevezte hasznos idiótáknak. Karsai mint búzaégetéséről elhíresült , Közben valójában magtári szemetet égetett igaz nagy média hírveréssel. A ,,szervezettől" az első Orbán kormány gyengítését kapta feladatul, ebben Torgyán József lll/lll-as Szatmári fedőnevű ügynök ( mint kirendelt ellenfél) volt segítségére.
Egy közös jellemzője volt a Karsai vidék megmentői akcióinak.
Mindig a parasztság (vidék) érdekében hirdette a harcát, mégis mindig a parasztság lett a kárvallott, a volt pártállami káderekkel szemben.
Torgyán József lll/lll as ügynök a hitelesség kedvéért, agrárterroristának bélyegezte.
Ezért a nagy ,,alakításáért" 2002-ben a 7-es körzet országgyűlési képviselőjének indulhatott, amit meg is nyert.
Ezt az,, ,,Agrár terrorista" szerepet tovább játszotta játssza a mai napig.
Sajnos még mindig van aki ezt beveszi.
2010-ben Mezőkovácsházán is aktivizálta magát Bakos István Fideszes polgármester ellen.
Mondhatni az MSZP számára eredményesen.
Igaz Mezőkovácsháza nagy árat fizettet, fizet, de lehet hogy még 2014-után is fizetni fog érte.
Most pedig láss csodát a 2014 október 12-i önkormányzati választáson a Fidesz által támogatott független képviselőjelöltként indul Battonyán, mint képviselő jelölt, valamint az Ő javaslatára egy régi kipróbált ,,Baloldali" indul Fidesz támogatottsággal polgármesternek Battonyán.
Ehhez hasonló eset a térségünkben nem egyedi eset, ezen nem árt ha mindenki elgondolkodna. Karsai szórólapja szerint az Ő polgármestersége alatt Battonya sokat fejlődött, 5 milliárd forint értékű fejlesztés történt, Ha ezt tüzetesen megnéznénk sokaknak elállna a lélegzete.
Hát bizony ezért akar Ő továbbra is a város vezetésében részt venni és az általa patronált embert pm székbe juttatni.
Ez az eset kísértetiesen hasonlít a Mezőkovácsházi esetre.
Csak remélni tudom hogy ezek a dolgok előbb, utóbb csak szemet szúrnak a Fidesz illetékeseinek. Mert ha nem akkor az egész ország nagy árat fizethet ezekért a kalandorúságért.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  idegen on Szer. Júl. 22, 2015 11:41 pm

Nem szabad felejteni! Mert a felejtésnek nagy az ára!  A lakosság 2002-re már elfelejtette az 1990-1994 közti tragédiát és annak okozóját. De 2010-re is elfelejtette a 2002-2006-közti gazdasági tragédiát.
Néhány dolgot mindenkinek tudnia kell dr. Sz. A- dr. T. Zs. kettős tette tönkre Mezőkovácsházát.   2002-ben + 80 millióról 2006-ig  2006 októberében az önkormányzatnak 587 530 176 forint banki adóssága és 200 000 000 milliós kötelezettsége (kifizetetlen számlája) volt. Ez összesen 787 530 176 forint. 2006-2010-közt ez az adósságot Bakos István és csapata megállította a város  további lepusztítását.  .Bakos István vezette testület 143 731 655 Ft lett csökkentve Úgy hogy közben az önkormányzat 2006-2010-közt 3,5 millió + forrást kapott. Ennek ellenére 2006-2010-közt a város vagyona 2,2 milliárddal gyarapodott. 2010-ben  a városnak ez a vezetés nem kellett. Innen indulhatott  prof. dr. T. Zs. polgármester és K. J. alpolgármester, V. G. alpolgármester. Cs. E. a pénzügyi bizottság elnöke és a többi 2010-ben megválasztott képviselő. Ez a csapat   2010-2014-közt 300 millió banki hitelt vettek fel. 300 -millió forint normatíva + támogatást kapott a város. Azonfelül a VÍZMŰ KFT -nek hozni kellett volna a négy év alatt a minimum 200 milliós + bevételt. Ez összesen 800 milliós + bevétel. Még az a szerencse hogy az állam az önkormányzat adósságát  átvállalta. Vajon hova lett ez az irdatlan nagy pénz?   Közben csökkentették legtöbb szociális juttatást. Csupán csak a pm holdudvarának és a testületnek növelték a fizetését. Ha rajtuk múlt volna már Mezőkovácsháza csőd eljárás alatt lenne. Hogy még sem következett be a csőd azt a 2006-2010-es testületnek, a Nemzeti kormánynak és nem utolsósorban Simonka György képviselőnek köszönhető.
Ez az ára ha egy város felejt! A választó nem felejthet!    Sajnos ennek ellenére a  2014 Március végi főkönyvi kivonat szerint több mint 86 -milliós kifizetetlen számlát tartalmazott.  Ez a kártékony város vezetés 1990-óta a legpusztítóbb volt.  Nem beszélve arról hogy nem kívánták hogy a rendőrség nyomozzon a kb. 500 milliós közvagyon eltűnése ügyében.
A négy éves tevékenységük következtében újra  hitelcsapdába került a város.  Még szerencse, hogy 2014 áprilisában a pm önként távozott a kudarcai színhelyéről.   Sajnos a lakosság erélyes fellépése  a 2014-es választásokon elmaradt. .A 2014-es választásoknál ez a kudarcos csapat egy részét visszaválasztották a város vezetésében. Hogy 2014- 2019-közt mi lesz   Mezőkovácsházán  azt még megjósolni is nehéz. Annyi már látszik hogy Ők sem akarnak tiszta vizet önteni a ,,pohárba".  Egyszerűen nem akarnak foglalkozni az előző testület komoly pénzügyi visszaéléseivel.
Ha nem szeretnéd, hogy visszatérjenek,  az ország élére a kártékony vezetők,  akkor  oszd meg te is ezeket a videókat, amiket az Együtt 2008 Facebook oldalán találtam:

https://www.youtube.com/watch?v=xHX-wNBERjM
https://www.youtube.com/watch?v=pxgXjBjp7qA

Ebből egyszer már elég volt!

idegen

Hozzászólások száma : 60
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  erzsebet on Csüt. Aug. 27, 2015 5:16 am

Bizony nagy ára van még a pártállam bukása után 25-évében is, a békés rendszerváltásnak. Ezeket a hatásokat a legkisebb településtől egészen az állami szinten érezhető. Olyan helyen ahol a pártállami elnyomó gépezet (járási, megyei pártbizottságok) működött ott a mai napig fokozottan érezhető ennek a hatása. 1990-a békés rendszerváltás éve volt, Ezért teljesen más módszert (kellett) alkalmaztak mint 1945. -ben ennek isszuk a levét a mai napig. Csak egy kis emlékeztető hogy a Moszkovita kommunisták 1945 -után milyen módszert alkalmaztak hogy ők legyenek DOMINÁNS a egyedek:1945-ben felszabadultunk, amit nagyon komolyan kellett venni, mert ha nem, abból előbb-utóbb nagy baj lett. A KOMMUNISTÁK Horthy-rendszer gazdasági, politikai, pénzügyi, értelmiségét internálták, deportálták, félreállították, vagy (országból elűzték) disszidáltak. És bizony feljött az ,,alja". Ezt egy ,,józan paraszt asszony" úgy foglalta össze, hogy „A virágok elhervadtak, a szarok kivirágoztak”. Akár öt általánossal is lehetett valaki tanácselnök, párttitkár meg (ÉRTELMISÉGI) főleg. Az minél butább volt, annál jobban tudták használni. Persze, nem az eszét. Voltak olyan települések, ahol a nép nem tudta megállapítani, hogy a tanácselnök a butább, vagy a párttitkár. Még a megyénél is előfordult, hogy nagyon alacsony iskolai végzettséggel akár megyei tanácselnök is lehetett a hithű kommunista.
A gyárakban, üzemekben hasonló volt a helyzet. Semmihez nem értő, buta, de jó kommunista elvtársak lettek a főnökök és a párttitkárok, akiknek az ostobaságain a hátuk mögött jókat mosolyogtak az emberek. Nem a munkahelyen persze, hanem a kocsmában. 1945 után a kommunista államberendezkedés lényege, hogy megszüntették a magántulajdont és közösségi tulajdonba vettek mindent. Tették ezt azért, mert nekik semmijük nem volt, dolgozni lusták voltak, és azonnal DOMINÁNSOK akartak lenni, irányítani akarták a társadalmat. Amikor megbukott a pártállam, saját magántulajdonukba vettek mindent, amit tudtak. Így két - három generáció alatt nincstelen senkikből tulajdonosok (milliárdosok), lettek, de attól még ugyanazok az undorító gazemberek domináns egyedek maradtak, mert a birtoklás, a tulajdon nem változtatja meg az embert belülről, csak a körülmények változnak. Az MSZMP-ből MSZP-ét csináltak, ennek élére a zsákmányszerzők álltak. Tagság pedig a szolgalelkű akaratgyenge polgárokból verbuválódott. Akik elhitték hogy Ők jól megélnek a zsákmányszerzők árnyékában. Ez volt életük legnagyobb tévedése.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki a múltat és a jelent nem ismeri, nem tud jövőt építeni

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.