Vajon Bajnai Gordon a globális pénzhatalom üdvöskéje?

Go down

Vajon Bajnai Gordon a globális pénzhatalom üdvöskéje?

Témanyitás  kisistvan on Pént. Aug. 09, 2013 3:29 am

2006 után a ,,Birodalom" látta az MSZP- teljes válságát ezért Schiffer Andrást a ,,nem látható pénzhatalom" olyan sok pénzt áldozott rá hogy felépítse mint a teljesen megbukott SZDSZ és a jövőben a megbukást elkerülni nem tudó MSZP helyére egy modern Liberális Demokrácia vezéralakjává. Schiffer András: A lényeges politikai szárnypróbálgatását Gyurcsány vezette Új Nemzedék Mozgalomban Bajnai mögött mint harmadhegedűst játszotta. A Birodalom csalódott benne pedig egy ilyen pedigrével igazán sokra vihette volna. Azonban a Birodalomnak most már teljes egység kell, mivel egyre vészesebben fogynak a hónapok. Nincs már idő szarakodásra és egy új párt felépítésére. A meglévőket kell egy zászló alá terelni, egy mindenki számára elfogadható jelölt mögé. A jelölt pedig, mint most már kiderült, nem Schiffer, aki volt annyira naiv, hogy valahol talán tényleg elhitte, hogy lehet más a politika. Azonban az arrafelé nem lehet más, még csak szavakban sem. Ezért a Birodalom Soros György irányításával Bajnai Gordonra tette át, a közös ,,gyülekezet" neve HAZA ÉS HALADÁS. Ez tán még jobban hangzik mint:Lehet más a politika. Most már Soros Györgyék erre teszik a hangsúlyt. Ő már több helyen bizonyított, ahol megjelent ott a ,,fű se nőt" Nem érzelgett tette a dolgát. Magáévá tette hogy ahol fát vágnak ott forgács is van. Bajnai a baloldal (globális pénzhatalom) reménysugaraként tért vissza a politikai színpadra, Soros Györgyék számítása , hogy az MSZP-t maga mögé állítsa, és egy listavezetővé jelöltesse magát. A kezdeti lendülete gyorsan elapadt, Mesterházi nem akar félreállni Bajnai elől. Ezt az is alátámasztja hogy Bajai nem tud maga mögé komoly csapatot felsorakoztatni. Rossz taktikát választottak nem a tényekre alapoztak hanem a hazugságra, gyűlöletre, irigységre építettek. Ezzel a ,,baloldal" egy szűk marginális rétegét tudták maguk mögé állítani, A bizonytalan szavazókat ezzel az idejét mult taktikával nem tudta megszólítani. Az időközi választásokon teljes kudarcot vallottak. Elszámította magát Bajnai Gordon és a kampány stábja, a volt kormányfőnek alig van esélye arra, hogy a 2014-es választásokon egy baloldali pártszövetség listavezetője legyen. Eközben az MSZP a „hitegetés taktikáját” választotta, és végül kosarat adott a volt kormányfőnek.
Bajnai listavezetőségéből azért sem lett semmi, mert Mesterházy Attila MSZP-elnök is igényt formál a miniszterelnöki posztra. Nem beszélve arról hogy közben más trónkövetelők is bejelentkeztek. A két politikus népszerűsége a kezdeti fellendülés után kiegyenlítődött, ezért nincs ok arra, hogy Mesterházy lemondjon Bajnai javára a listavezetőségről. Soros Györgyék szerint a baloldalnak közös fellépésben kell megegyeznie, mert a közvélemény-kutatásokból látható, csak egy széles választási szövetség győzheti le a Fideszt amibe a választás után a JOBBIKOT is beparancsolják. A JELÖLŐ (Bilderberg csoport) végleges döntését bizonyára még az ősszel meghozza. Közben a a szocialistáknak van egy B tervük is arra az esetre, ha nem sikerül megállapodni a volt kormányfő vezette szövetséggel. Mesterházi meg akarja erősíteni a pozícióját ezért tárgyalásba kezdett Gyurcsány Ferenccel, Sceling Gáborral,Smuk Andorral, Bokros Lajossal, Fodor Gáborral és egyéb kétes figurákkal. Megszületett a Gyurcsány–Bajnai–Mesterházy-koalíció a szeptember 1-jei szigetszentmiklósi időközi önkormányzati választáson. A balliberális ellenzéki erők jelenleg is tárgyalásokat folytatnak a 2014-es közös indulásról, ami a mostani gyors megállapodás fényében csupán parasztvakításnak tűnik. A baloldal egyébként 2013-ban minden időközi választáson kikapott.

kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Vajon Bajnai Gordon a globális pénzhatalom üdvöskéje?

Témanyitás  kisistvan on Pént. Aug. 16, 2013 7:49 pm

Csak az elmúlt évben mintegy félmilliárd forinttal támogatta Soros György magyar származású üzletember hazánkban a balliberális oldalhoz köthető, esetleg szélső jobb szerepet játszó civil szervezeteket. Sőt, a kormányellenes utcai tüntetéseket segítő „alapítványok” többsége is az ő „kitartottjai”. A dollármilliárdos spekuláns nem sajnálja pénzét a Magyar civil „ellenzék” megerősítésére. Soros György ezzel befolyásolni akarja a magyar közéletet, de ez nem meglepő, hiszen eddig is a balliberális erők mellett tette le voksát.
A Társaság a Szabadságjogokért, a Krétakör Alapítvány és az Átlátszó.hu, Független Kisgazda Párt, 64 vármegye, JOBBIK stb. szerepel azoknak a szervezeteknek a listáján, amelyek tavaly összesen ötszázmillió forint támogatásban részesültek Soros György magyar származású üzletembertől. Soros alapítványa Bajnaiékat és a HaHát is támogat. Több mint kétszázmillió forint adományt kapott 2011–2012-ben a Haza és Haladás Alapítvány. Bajnai Gordonékat Amerikából támogatták a legbőkezűbben, a Soros Györgyhöz köthető Center for American Progress az adományok több mint felét adta. A bőkezű adakozók közé tartozott Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter is. Egy kikötésük van, hogy a Magyar ,,baloldali" listát Bajnai Gordon vezesse. Radikális módszereit alkalmazó amerikai szakemberek által felkészített aktivisták igenis politikai megállapodás végett ültek asztalhoz a Bajnai Gordon nevével fémjelzett Együtt 2014-gyel. Mesterházy és a mögötte felsorakozó képviselői helyre ácsingózó MSZP-és ősbölények ezt nem akarják érteni.
Sors György nyilatkozta:. Minden párt és civil szervezetet támogat hogy gyöngítse a FIDESZ Nemzeti állam törekvését. Orbán politikája nem illik bele a Marx Károly által megálmodott ÚJ Világrendben: KARL MARX egy levelében Baruch Levy-hez, idézve a Review de Parisból 1928, június 1, 574 oldal:
"A zsidó nép egészében lesz a saját megváltója.. A világuralmat más fajok megsemmisítésével fogja elérni és egy világköztársaság alapításával, amelyben mindenütt csak a zsidóknak lesznek állampolgári jogai. Ebben az Új Világban Izrael gyermekei lesznek a vezetők és ellenzék nem lesz".

kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Vajon Bajnai Gordon a globális pénzhatalom üdvöskéje?

Témanyitás  erzsebet on Kedd Aug. 27, 2013 4:38 am

Igen aki nem ismeri a politika világát az csak néz. Bizony ahogy ezt Wilson Churchill mondta: ,,Ahol a politika kezdődik ott a tisztesség véget ér"! A magyar választási rendszerben a pártlisták bejutó helyeiért 1990-óta minden pártban kíméletlen harc folyik. 2010-ben kimondottan kíméletlen harc folyt az MSZP listás helyeiért, mivel előre látható volt hogy 90%-ban csak listáról lehet bejutni, és a kiesők részéra állami ,,munkahely" sem fog jutni mivel világos volt hogy a FIDESZ fog kormányt alakítani. Ezt az élet igazolta. Az MSZP 2006-os csapatának fele sem jutott be, de ne feledkezzünk meg a képviselők környezetében élő siserahadról sem. A reál politikusok az MSZP-ben látják, hogy 2014-ben nem sokkal esélyesebb az MSZP mint 2010-ben, Ezért a listás helyekért sokkal nagyobb, gigászi küzdelem folyik mint 2010-ben. Így esélye sincs egy MSZP-én kívül lévő ,,baloldali" alakulatnak hogy felkerüljenek az MSZP-és listára. Az LMP-ben 8-an elbizonytalanodtak az 5% megszerzésében. Ha az LMP 5% -ot el is érne, akkor is csupán max. 10 bejutó helyet érnek el. Ezért váltak ki az LMP-ből mivel Bajnai mögött biztos bejutást reméltek. Az E14 a kezdeti felfutás után erős visszaesés látható. Ezután nem biztos a fix 5% sem. Ezért szorgalmazták az összefogást az MSZP-vel. A tárgyalás megakadt mert az MSZP nem ad a lista 30 bejutó helyeiből az E 14-nak. Az MSZP látja hogy nincs nagyobb esély a 2014-es választáson mint a 2010-esen, így a mostani képviselők közel fele ki fog esni. Ezért az első 30 hely nem kiadó. Ezért nem kezdődött a DK-val vagy egyéb csapattal sem érdemi tárgyalás mivel Ők is minimum 10 bejutó helyet kérnek. Ha Bajnai megelégedne egy hellyel akkor a csapata szétugrana. De ez a helyzet a DK-val is. Ezért Összefogás szinte lehetetlen. Így nagy esély van hogy a E14, DK, MSZP, külön indul. Összefogást a kisebb alakulatoknak kell eldönteni hogy a DK-hoz vagy az E14-hez csatlakoznak. Természetes hogy a választás után az 5%-ot elért pártokközt megindulhat a koalíciós tárgyalás (ha elérték az 50%-ot és Ők kapják a kormány alakítási megbízást). A nagy dilemmát az fogja jelenteni hogy a JOBBIKOT beveszik e tárgyalásba, mivel csak a JOBBIKKAL lesz meg az 50%. Erre van politikai realitás. A többi csak hamis illúzió. A jobbik -nak a politika színpadán most játszott szerep ne tévesszen meg senkit. A politikában minden lehetséges és annak az ellenkezője is.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Brutális a Bajnai-csomag 2009. 04. 02. 12:27

Témanyitás  erdeklodolakos on Kedd Nov. 22, 2016 10:16 pm

Brutális a Bajnai-csomag 2009. 04. 02. 12:27
Minden eddigi reformcsomagnál súlyosabb megszorítások vannak a Bajnai-csomagban. Az MSZP és az SZDSZ képviselőinek összeállított dokumentum szerint a tervezett intézkedések leginkább a nyugdíjasokat, a közszférában dolgozókat, s a szociálisan nehéz helyzetben lévőket sújtanák.
Az alábbiakban a Bajnai-csomag főbb pontjai olvashatók.
1. Megszorítják a közszolgákat
Az állami szférát érintő intézkedések között a kormányt támogató képviselők vállalnák, hogy a közszféra számára kifizetett nominális bruttó fizetéseket két évre rögzítik; felülvizsgálják a közszféra 2009. második félévi kereset kiegészítését (azaz a kompenzáció elvételéről van szó – ugyanakkor a dokumentum ezt nem mondja ki ilyen nyersen, így a Bajnai-kormánynak lenne mozgástere a visszavonulásra, ha esetleg újra általános közszolgálati sztrájk fenyegetne).
Ezek mellett megszűnne 2010-től a közszféra 13. havi juttatása, ehelyett a hiánycél teljesüléséhez és a GDP elvárt növekedéséhez kötött általános “ösztönző kiegészítést” vezetnének be”. A tervek szerint csökkentenék az önkormányzati támogatásokat is a hatékonyság növelésével párhuzamosan.
2. Nyugdíjkor-határ gyors megemelése
A nyugdíjrendszert több ponton is megváltoztatná az új kabinet: a 65 éves nyugdíjkorhatár bevezetését az alkotmányosan lehetséges legkorábbi időponttól gyorsítanák fel, évente hat hónappal emelnék a korhatárt.
3. A 13. havi nyugdíj elvétele
Bajnai Gordon tervei között szerepel, hogy az idei 13. havi nyugdíj második részét visszavonnák, 2010-től pedig megszűnne a 13. havi nyugdíj, helyette a hiánycél teljesülése függvényében a GDP elvárt növekedéséhez kötött nyugdíjpótlékot vezetnének be.
miért szorítana meg bajnai?
Nagyjából 300 milliárd forintos lefaragásra (vagy bevételnövelésre) van jelen helyzetben szükség van a vártnál nagyobb gazdasági visszaesés miatt. A költségvetést egy százalékos gazdasági visszaesésre számítva tervezték. A Kopint-Tárki előrejelzése szerint viszont a GDP 4-5 százalékos zsugorodása valószínűsíthető. A Pénzügyminisztérium még februárban egy 210 milliárd forintos megtakarítási csomagot dolgozott ki, a Kopint-Tárki elemzői szerint ez nem elég, ezért az állami kiadások további 60-80 milliárdos lefaragására van szükség, tehát csaknem 300 milliárd forintra.
Bajnai képviselőknek összeállított dokumentumából nem derül ki, hogy melyik megszorítás mekkora megtakarítást jelent a költségvetésnek. Veres János tegnap nyilatkozatából tudjuk, hogy csak a 13. havi nyugdíj teljes elvétele 160 milliárd lefaragást jelent egy évre, így a megszorítások terjedelmes listája minden bizonnyal kiadja a korábbi hírekben szereplő 600 milliárdos összeget. Minthogy a megszorító intézkedések leghamarabb július 1-én léphetnek hatályba (s azoknak sem mindegyike), így az éves költségvetési hatás felénél is kevesebbre tehető az, ami lefaragást jelent az idei költségvetésnek.
A távirati iroda kormányzati forrásokból úgy tudja, hogy a csomag idén 300-350, jövőre 850-900 milliárd forintot spórolna meg Bajnai elképzelései szerint.
4. Vége a svájci indexálásnak
Megváltozna a nyugdíj-indexálás, amely szintén a hiánycél teljesülése mellett a GDP elvárt növekedéséhez kötött nyugdíjak reálértékének megőrzését írja elő.
5. Elhalasztott nyugdíjkorrekció

A kormányt támogató képviselőknek el kell fogadniuk azt is, hogy a 2009. évi nyugdíjkorrekciót 2010. január elsejére ütemeznék át, a 2010. évi csökkentett nyugdíjkorrekciót pedig elhagynák.
olvasóink adót emelnének
Olvasóink relatív többsége a költségvetést stabilizáló intézkedésként a különadó megemelését támogatta az FN Bemondó szavazásán. A különadó 2006-os kiigazítás egyik főszereplője volt.
Gyurcsány tervezete szerint az adónem 2010-től megszűnne. A különadót az évi 7 millió 446 ezer forint fölött kereső magánszemélyek, valamint a cégek fizetik, jelenlegi mértéke 4 százalék.
6. Csökkentett táppénz
A táppénz általános mértéke 60 százalékra csökkenne.
7. A családi pótlék befagyasztása
A családi pótlékot a jelenlegi szinten rögzítenék átmeneti két évre, de a családi pótlék jogosultsági korhatárát 23-ról 20 évre csökkentenék.
8. Gyes, gyed
A gyes és gyed időtartamát két évben maximálnák – e pont némileg homályos, hiszen a gyed eddig is csak két évig járt. Vélhetően tehát arról lehet szó, hogy a kettő együtt jár maximum két évig, s akkor a gyed feltehetően csak egy évig jár – de ennek kimondásával a dokumentum adós marad, így egyelőre ez inkább csak találgatás.
9. Lakástámogatások felfüggesztése
2009 július 1-jétől felfüggesztenék a lakástámogatásokat.
10. Vége a gáz- és távhőár-támogatásnak
A gáz- és távhőár-kompenzációt még ebben az évben csökkentenék, jövőre pedig fokozatosan kivezetnék az energiahatékonysági támogatások fenntartása mellett.
11. Közösségi közlekedéshez kapcsolódó támogatások csökkentése
Feltehetően a MÁV-ról van szó.
12. Agrártámogatások és közmédiának nyújtott támogatások csökkentése.

Forrás: MTI, Hirado.hu

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Vajon Bajnai Gordon a globális pénzhatalom üdvöskéje?

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.