Az Önkormányzat és Vis Medicha!

Go down

Az Önkormányzat és Vis Medicha!

Témanyitás  peter on Szer. Május 22, 2013 1:47 am

Tisztelt olvasok és közügyek iránt érdeklődök: Mind többen beszélnek a központi rendelő intézet körüli áldatlan állapotokról. Ezért úgy gondoltam megérné ha ismét futunk egy kört. Mert mint hallatszik a működése veszélyben van. De mielőtt részletekbe belemennénk tegyünk egy kis visszatekintést.
Dr. Spiák Ibolya 1990-óta dolgozik a Mezőkovácsházi akkori SZTK-ban. Majd mivel 1996-ban kiderült hogy az önkormányzat nem tudja működtetni az SZTK-át. Ezért Dr. Spiák Ibolya Úgy gondolta hogy alakít egy gazdasági társaságot (KFT-ét) De nem hagyja hogy Mezőkovácsháza és körzete ellátatlan maradjon. De legfőbbként az ott dolgozók munkanélküliek maradjanak. Az akkori vezetés boldogan fogadta hogy ez a teher lemegy a válláról. Ahogy mondják ,,A verkli működött" Ezek után a Vis Medicha KFT szerződést kötött az önkormányzattal. Ezen szerződés alapján működik a Vis Medika a mai napig. 2006 ban egy olyan városvezetés került a város élére aki szívügyének tartotta a Város de a térség fejlesztését is. Ezért a lerobbant ,,SZTK" épületét teljesen felújították ezzel évekre biztosított lehet a kistérség alapellátása, egy napos kórházi ellátás. Legalább is így gondolták a kistérség lakói és a Vis Medicha dolgozói. A rendelőintézeti felújítás 2011-re befejeződött. Mondhatnánk hogy megvalósult Mezőkovácsháza egy álma. Sajnos az örömben üröm vegyült, mivel a rendelő intézet felújítása után, Egy csoport kezdeményezte az önkormányzatnál hogy az önkormányzat létesítsen egy egészségügyi KFT-ét és akkor majd Ők vezényelnek az egészségügyben. De első nekifutásra ez megakadt a testület ellenállásán. Mivel a testület látta hogy ennél csekélyebb feladattal sem bir az önkormányzat. A testület nem látta hogy lenne hozzá értő személy. Közben a Polgármester és helyettese mindent elkövetett a Vis edica ellehetetlenítésére. A pm a felújítás után keletkezett többlet szolgáltatási lehetőséget felajánlotta Dr. Csernai Katalin KFT-nek. De ki is ez a Dr. Csernai Katalin KFT. Ez a Dr. Csernai Katalin egy élő személy aki Dublinban dolgozik. A KFT nevében a férje szélhámoskodik. A lakosság érthetetlenül áll a dolgok előtt. Persze nem csak ez érhetetlen ezenkívül még sok minden más. Csak azt nem értem miért kellett megbízni egy teljesen kétes társaságot.
,,A járt utat soha ne hagyd a járatlanért"!
Én erre azt tudom mondani: ,,A folyón akkor kell átmenni amikor odaérünk". Tisztelt fórumozók írjátok meg hogy Ti milyen dolgot tudtok ebben a témában. Én úgy gondolom hogy ezt a folyamatot bárki megértse oda szükséges áttanulmányozni az alábbi írásokat. http://mkovacshaza.hungarianforum.net/t41-kokavecz-juli-palyaja

peter

Hozzászólások száma : 57
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Önkormányzat és Vis Medicha!

Témanyitás  kisistvan on Szomb. Május 25, 2013 9:32 pm

Tisztelt Péter: ebben a városban 2010 októberétől minden előfordulhat és annak az ellenkezője is. Azt hittem hogy a leg- eget rengető szakmaiatlanság az amikor a Városvezetése meg akarta adóztatni a pályázókat a pályázat megvalósításához, járó vissza nem fizetendő pályázati támogatásokat. Persze a koronát a hozzá nem értéshez az tette fel, amikor a pm már előre megegyezett egy gazdasági társasággal hogy amúgy a nem létező adóalap után beszedett összeg 20%-át a cégnek sikerdíjként kifizeti (és ezt az abszurdumot még a testület elé is viszik). Mindezeket átgondolva tisztán megállapítható a hozzá nemértést, dilettantizmus, akarnokosodást, de hogy ezt még lehet űberolni, azt nem gondoltam. Nem is tudom hogy ezt hogy képzelték el, hisz a város vezetésben (Látókörében) nincs is olyan személy akinek a legcsekélyebb szakértelme volna a rendelőintézet működtetéséhez. Az egészséggel, gyógyítással nem lehet ,,hályogkovács-kondi." De ha bárki tud olyan személyt a város vezetésében (konkrétan) aki a legcsekélyebb sikerrel le tudná vezényelni a rendelőintézet működtetését az nevezze meg.Bizony szerintem sincs az önkormányzati testületben vagy látókörében, egy olyan személy sem akire a rendelőintézet irányítását rá lehetne bízni. Hisz amibe eddig belefogtak nagy dirr-el- dúrral a beharangozott eredmény mindég elmaradt, de igazából a károkozás volt a jellemző. Persze látom én hogy a városban van egy pár személy aki azon munkálkodik hogy a várost hogy lehet még jobban tönkretenni. Ezek a személyek még építőjelleggel szinte soha nem szóltak hozzá a közügyekhez. Süt belőlük a gyűlölet, ezért hiresztelnek állandóan valótlanságot. A cél az hogy a lakosság minél inkább félre legyen tájékoztatva. Megjátsszák a jól értesültet azután amikor meg konkrét dolgokról van szó tovább erősítik a hazugságaikat. Csakhogy az idő mindég felszínre hozza a hazugságot. Igaz mire erre a lakosság rájön már késő.
,,Az igazság létezik csak a hazugságot kell kitalálni". gyűlölködő, rosszindulatú,irigy, kisstílű, minden szakmai tudást nélkülöző írásokat tesznek közzé a dr. T.J. fórumán. Ezek nem vezetnek sehova. Csak azt nem értem kinek a megbízásából teszik, vagy esetleg ,maguktól olyan idióták. Hisz az ilyen írások minden jóindulatú emberi kapcsolatot lerombol. Az adózás törvényei kivannak (voltak) dolgozva. Adózni a nyereség után szoktak (kell) hogy mennyi egy gazdasági társaság nyeresége az szigorú és precíz elszámolás végeredménye. Ezek függvényében kell adózni. Egy korszerű egészségügyi intézményben komoly ellátásra van lehetőség, de ez akkor válik valóságé ha ezt el is végzik. Tehát olyat híresztelni, hogy egy működő gazdasági társaság nem fizet adót ez több mint butaság, tájékozatlanság.! Én úgy tudom hogy a pm a következő szolgáltatást egy másik gazdasági társaságnak adta ki. Ezzel is csökkentve a Vis Medicha működő képességét.
Úgy mint:
1;Házi beteg ellátás.
2; Bőrgyógyászat
3; Ortopédia.
4; Gyógy-- torna.
És a nappali kórházi ellátásra a főorvos asszony azért nem kért engedélyt mivel ezt a pm nem adta oda neki pedig jogosítványa egyedül neki van. Később ezt belátta és megbízták a fő orvos asszonyt ennek működtetésével. Bizony ahány társaság annyi menedzsment és annak költsége, Így csökken a társaságok nyeresége ez maga után vonja az adó összegének a csökkenését is. A rezsi pontos elszámolást, egymásközt elosztást egy épületen belül külön mérők nélkül, elég nehézkes. Ebből csak vita származhat előbb utóbb.
Bizony ez a pm részéről nem nagy szakértelemről, üzemszervezésről ad tanúbizonyságot. Ez is arra utal hogy az önkormányzatnál elég gyenge az ilyen irányú szakértelem. Mert ezt nehéz volna racionális érvekkel alátámasztani.

kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Önkormányzat és Vis Medicha!

Témanyitás  gyorgy on Szomb. Május 25, 2013 11:49 pm

"2012 június 12én a testület elé vitték a rendelőintézetet hogy átadják e az állami kezelésbe vagy az önkormányzat egy megalakítandó Kft-é működteti. A Testület többsége az átadás mellett döntött.

2012. június 14. testületi jegyzőkönyv: "Prof. Dr. T u r c s á n Zsolt polgármester: ... Szeretnénk mi is fejleszteni, ezt úgy tudjuk elképzelni, hogy az közös működtetés keretében történjen meg. Rendkívül fontos a betegek érdeke, az önkormányzat érdeke. Az önkormányzat érdeke mindenképpen az, hogy valamilyen forrást, fedezetet biztosítsunk az elkövetkező időszak működésére, különös tekintettel
azokra a bekerülési összegekre, amiket az önkormányzat ebben a témában bevállalt, plusz, amit a négy éves gazdasági tervünkben megfogalmaztunk. Kétséges az 1994-ben megkötött szerződés. 18 év telt el azóta, volt egy nagy beruházás,
aktualizálni kellene. Egyetértek azzal, hogy valószínűleg jön majd az állam. Ő fogja aktualizálni a szerződést, ha a működtetési jog megmarad. Nem mindegy, hogy mi fog történni.
Az a beruházás, amit a Vis Medica Kft. tervez, az minimum kétesélyes. A továbbiakban is együtt szeretnénk működni, fejlesztést végezni a város lakossága érdekében,és az önkormányzat likvid helyzetét ne károsan befolyásolja. Valamiféle forrást találni kell a kifizetett pénzek fedezetéül. Ez olyan nagy horderejű döntés lesz, hogy én név
szerinti szavazást javaslok. A lakosság számára fontos az, hogy lássa, hogy e kérdésben a Képviselő-testület minden tagja hogyan foglal állást."

"A szavazás eredménye a következő:
Prof. Dr. Turcsán Zsolt polgármester nem
Csepreghy Elemér igen
Janiga György igen
Kerekes Gábor igen
Kokavecz Julianna nem
Sütő Lajos igen
Szekeres Lajos igen
Szénási István igen
Varga Gusztáv igen"[b]

gyorgy

Hozzászólások száma : 167
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Önkormányzat és Vis Medicha!

Témanyitás  donkihote on Szomb. Május 25, 2013 11:53 pm

Tekintsünk vissza egy 2012 októberi testületi ülésre ahol az egyik napirendként:A járóbeteg ellátó szolgáltatóit is beszámoltak, mindkettőnek köszönetét fejezte ki a testület a működtetésért. Az otthonápolásnál, és a gyermekgyógyászaton nem sikerült eddig teljesíteni az elvárt betegszámot, ebben segítséget ígért a testület. Itt aztán elszabadult Kokavecz Juli alpolgármester asszony, kimutatkozott rajta az igazi (tanyasi) énje. Először is Kokavecz a tőle megszokott primitív hangnemben, teljesen jogszerűtlenül számon-kérte Szekeres Lajos képviselő urat, a szoci-oktatási bizottság elnökét, hogy miért engedte, hogy a bizottsági ülésen Varga Gusztáv alpolgármester tájékoztassa a bizottságot tagjait a Vis- Medicha és az önkormányzat közt megromlott munkakapcsolat valódi okáról ( ami nem más mint Kokavecz Juli alpolgármester asszony) ezt elmondja hozzászólásában. Ebben - Varga Gusztáv alpolgármester -a tőle megszokott korrektséggel tájékoztatta a képviselőket, ezért Ő sajnálatát fejezte ki, hogy néhányan - köztük az alpolgármester asszony is - azon igyekeznek (mesterkedtek), hogy rossz színben tüntessék fel a Vis Medicát személyes okokból ami pontosan le van írva ezen a link előző írásaiban. Kokavecz alpolgármestert S. Ibolya főorvos asszony emlékeztette hogy Kokavecz Julika most alpolgármester, képviselő, ezt neki ( S. Ibolyának és a Vis Medicának) köszönhető, hogy egyáltalán a közéletbe van. A főorvos asszony sajnálatát fejezte ki hogy Ők akkor még nem tudták hogy Kokavecz Juli alpolgármester méltatlan a bizalomra. A Főorvos-asszony nagyon bánja amiért nekik(Vis Medica)dolgozóinak és családtagjainak köszönhető, akik nem kellő tájékozottságból rá szavaztak, és mellett kampányoltak és ezért a várostól elnézést kért. Sajnos akkor még nem tudták hogy Kokavecz Juli később mérhetetlen rosszindulattal lesz az egész Vis- Medica iránt a város érdekét teljesen figyelmet kívül hagyva. Annak valószínűleg oka volt, hogy Kokavecz Juli túlértékelte önmagát és mindenáron a rendelőintézet vezető pozíciójára tört, az eszközökbe nem válogatott. Sajnos ebben a pm és a köré csoportosult siserahad is segítségéra volt. A testületi tagoknak elegük lett az alpolgármester asszony mérhetetlen arroganciájából. Szekeres Lajos emlékeztette az alpolgármester asszonyt, az előző munkahelyi kudarcainak okára, hogy KJ dolgozott itt is és ott is, de kicsi eredménnyel. Végül a testületi tagok felvilágosították a magából kivetkőzött alpolgármester asszonyt, hogy mi is a demokrácia. Ő azt ígérte, hogy elássa a csatabárdot, békejobbot nyújt, dolgozzon mindenki legjobb tudása szerint. Sajnos egy megátalkodott ,,függetlentől" ez nehezen hihető.
Úgy gondolom, ez a röpke 1 óra jól jelzi az egész MSZP lelki állapotát. A ,,FÜGGETLENEK" tönkreteszik a várost, bizonytalanságban tartanak mindent és mindenkit. Frusztrált magatartásukkal (lényükkel) de remélem a lakosság majd csak felébred és véget vet ennek a ,,JÁTÉKNAK", az egész Város területén.

donkihote

Hozzászólások száma : 156
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Önkormányzat és Vis Medicha!

Témanyitás  calambo on Hétf. Dec. 09, 2013 10:52 pm

Ezt a levelet minden képviselő megkapta. Mint az előző írásokból kiderül a polgármester és szűk köre, 2010-óta a Vis Medika ellehetetlenítésére törekszik. A testület ennem túlnyomó részéről mit sem tud. A cél nem más mint hogy a pm-hez közelálló személyeknek munkahelyet (pénzt) biztosítani. Vagyis megcsapolni a Vis Medikának járó pénzt. Ez az egy intézmény van ahol még rendbe mennek a dolgok. Ha ez így folytatódik akkor itt is a káosz veszi át az irányítást.

Mezőkovácsháza Város Képviselő-testülete Tagjának

Székhelyén

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

2013. december 3-án kézhez vettem Prof. Dr. Turcsán Zsolt polgármester úr levelét, amelyben polgármester úr arról értesít, hogy Mezőkovácsháza Város Képviselő-testülete 2013. november 28-i döntése értelmében a Képviselő-testület 2013. december 31. napjával felmondja a Vis Medica Kft. Járóbeteg Szakorvosi Rendelőintézet és Mezőkovácsháza Város Önkormányzata között jelenleg hatályban lévő egészségügyi ellátási szerződést, amennyiben 2013. december 6. napjáig a Vis Medica Kft. ügyvezetőjeként nem írom alá azt a szerződést, amelynek aláírására polgármester úr rászorítani próbál.

Meggyőződésem, hogy a Képviselő-testület Tisztelt Tagjai azért hozták meg döntésüket, mert polgármester úr nem tájékoztatja teljes körűen Önöket, elhallgatja a háttérben lévő körülményeket. Polgármester úr – többek között – valószínűleg arról is „tájékoztatta” Önöket, hogy a Vis Medica Kft. nem kommunikál a polgármesterrel és az Önkormányzattal.
Az igazság az, hogy a polgármester úr által elém terjesztett szerződésről immár három éve tárgyalunk, folytatunk folyamatos egyeztetéseket. Polgármester úrral többször találkoztunk személyesen, váltottunk hivatalos leveleket, ill. ügyvéd közvetítésével is kommunikáltunk. A Vis Medica Kft. működésének elmúlt 18 éve során Prof. Dr. Turcsán Zsolt polgármester úrral többször egyeztettem, mint az összes többi előző polgármesterrel együttvéve. A sok egyeztetésnek egyetlen oka van: az a szerződés-tervezet, amelynek általam történő aláírásához polgármester úr ragaszkodik, egy (non-profit) gazdasági társaság számára elfogadhatatlan feltételeket támaszt.

Meggyőződésem, hogy polgármester urat az új szerződés aláírásának kikényszerítésében személyes célok és indokok vezérlik. Úgy tűnik, polgármester úr híjával van annak a szándéknak, hogy a szerződés felmondása kapcsán mérlegelje azt a mérhetetlen szakmai munkát, amit magam és munkatársaim az elmúlt 18 évben Mezőkovácsháza és térsége polgárai szakorvosi egészségügyi ellátásának magas színvonalúra való fejlesztésében elvégeztünk. Kérem, tekintsünk ki a közeli városok rendelőintézeteinek helyzetére, és amit találunk, annak intő példának kell lennie mindannyiunk számára. A sarkadi rendelőintézet hosszabb ideje nem képes a kielégítő működésre, noha a helyi önkormányzat időről-időre több millió Ft-os nagyságrendű támogatásokkal segíti az intézmény működését. A szeghalmi rendelőintézet működési gondjairól éppen a minap olvashattunk a sajtóban: betegszámban és várakozási időben rendkívül hosszúak a betegek várakozási listái, nincs elég szakorvos, és a praktizálók is csak rövid ideig rendelnek, anyagilag instabil a rendelőintézet helyzete, az önkormányzat kevéssé tudja uralni a helyzetet.

Ezzel szemben a mezőkovácsházi rendelőintézet az adott gazdasági és humán erőforrás viszonyok között stabilan és jó szakmai színvonalon működik úgy, hogy a működésre eddig soha, egyetlen fillér támogatást nem kaptunk Mezőkovácsháza Város Önkormányzatától. Ezt különösen azért fájlaljuk, mert a rendelőintézetnek állami fenntartásba való átadásának meghiúsulásával rendelőintézetünk dolgozói elestek a remélt állami béremeléstől. Fentiek miatt, az egyre szűkülő állami támogatások közepette, a béremeléseket – szinte erő felett – a Vis Medica Kft.-nek magának kellett kigazdálkodnia.

A 2006. évi CXXXII. törvény valóban lehetőséget ad a működési szerződés módosítására. A törvényalkotóknak azonban nem az volt a szándékuk, hogy egy jól működő egészségügyi vállalkozást tönkretegyenek, hanem az, hogy a törvény által pénzügyi garanciákat előírva az egészségügyi vállalkozások ne halmozhassanak fel adósságokat, amit aztán az önkormányzatoknak, vagy államnak kellett utólag átvállalniuk. A Vis Medica Kft. esetében ilyesmiről szó nincs.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló 2006. évi CXXXII. törvény értelmezésével kapcsolatban állásfoglalást kértem (úgy, ahogyan polgármester úr is) az Egészségügyi Államtitkárságtól és az OEP Regionális Igazgatóságától. A válasz megérkezett és jelen levelem mellékleteként megküldöm Önnek. A hivatkozott törvény még 2013 decemberében módosításra kerül, a módosítás 2014. január 1. napján lép majd hatályba, és jogi szempontból visszarendezi a jelenleg hatályos viszonyokat. Mindez az jelenti, hogy a Tisztelt Képviselő-testület által kilátásba helyezett felmondás érvényessége 2014. január 1. napjával hatályát veszti, sőt, törvénysértő lesz.

Tisztelettel azzal a kéréssel fordulok Tisztelt Képviselő Asszonyhoz/Úrhoz, szíveskedjék döntésével megvárni a törvény módosításának hatályba lépését; a módosítás megfogalmazza majd, hogy mit kell és mit nem szabad egy egészségügyi ellátási szerződésnek tartalmaznia.

Fentiek ismeretében kérem Önt, fontolja meg újra, hogy felmondja-e a rendelőintézetben jelenleg biztonságosan folyó szakmai munkát, és veszélyezteti-e a kistérség lakosainak egészségügyi szakellátását?

Bölcs döntésében bízva kívánok munkájához további sok sikert!

Mezőkovácsháza, 2013. december 5.



Tisztelettel:

Dr. Spiák Ibolya
ügyvezető
Vis Medica Kft. Járóbeteg
Szakorvosi Rendelőintézet


calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Önkormányzat és Vis Medicha!

Témanyitás  gyorgy on Vas. Dec. 15, 2013 11:18 pm

Áll a bál Mezőkovácsháza Önkormányzatnál.
Tajtékzik dr.TZs-né és az érdekeltségi kőr. A polgármester fölöttébb ideges, hogy az általa és H. Pál által  forgatókönyvről kiderült, hogy nagyon sok sunyiságot tartalmaz. A cimborák (cinkosok) egyenlőre nem ülhetnek be a Vis Medica  helyére.
Bizonyítható, hogy a pm és hű csatlósai minden trükköt bevet, annak érdekében, hogy a baráti körét esetleg közvetlen környezetéből az arra ,,érdemeseket" bejuttassa a Járó Beteg Intézmény menedzsmentében.  
Annak felügyelő bizottságában és felügyelő bizottsági tagságában.
Így rájárhatnának a Vis Medica kasszájára.
Forgatókönyvet említettem, így hát levezetem mi is történt a Járó Beteg Ellátó Intézmény háza táján. Mint azt már többen is megjegyezték nagyon különleges, hogy eddig a Vis Medica Kft. és vezetője Dr. Spiák Ibolya főorvos asszony együtt tudott dolgozni minden mezőkovácsházi polgármesterrel a hozzájuk tartozó települések polgármestereivel, de Turcsán Zsolt Polgármester Úrral és csatlósaival sehogy sem tud zöld ágra vergődni.  Ennek oka, hogy családi-baráti körbe igen sok  (Titán, és amúgy derék) ember található, aki nagy örömmel ténykedne (rájárna az OP kasszájára) , a már felújított Járó Beteg Intézménybe. Kétség nem férhet hozzá, hogy ez nem csak pletyka, hisz az Önkormányzat háza táján eddig is jelentős számba ,,csapattagokra" cserélődtek a volt dolgozók.
Mezőkovácsháza Önkormányzatának módjába állt volna a Járó Beteg Ellátó Intézményt állami működtetésbe visszaadni, hisz nem kötelezően ellátandó feladatról van szó. A polgármester figyelmét többen fel is hívták erre. De Ő hajthatatlan volt. Önkormányzati Kft.kezelésbe kell venni!!! Csak megjegyezném hogy Békés Megyében, de lehet hogy az egész országban a Vis Medica az egyedüli (ilyen típusú) intézmény amelyik külső segítség nélkül működik, hosszú évek óta.
E-mellé tudni kell, hogy már harmadik éve bombázza a Vis Medica Kft-t különböző praktikákkal, hogy új szerződést tudjon kierőszakolni, amely a jelenleginél lényegesen kevesebb védelmet biztosítana a vállalkozó Vis Medica számára és kiszolgáltatottá tenné.
Az egészségügyből nagyon sok pénzt vont ki az előző 8 évben az MSZP  biznisz kormány, ennek következménye a sorban állás, a folyton emelkedő gyógyszerár.
A Vis Medica Kft. igyekezett az ellátást minél kisebb zökkenőkkel biztosítani a lehető legrövidebb várakozási időket alkalmazza.
Minél többen nyúlkálnak bele az Egészségügy kasszájába,  magára a célfeladatra annál kevesebb pénz jut. Vajon azzal, hogy az Önkormányzat  által favorizált Csernai Katalin Kft-je, mint közbeeső feladat ellátó, aki pénzt betenni az egészségügybe nem tud, milyen céllal kívánta megtartani a feladatkört?
Nem nehéz kitalálni.
De aki még eddig kételkedett és úgy gondolta, hogy nincs a háttérbe hátsó szándék azt most a december 12-ei testületi ülésen Dr. Turcsán Zsolt Polgármester és a teljesen eloszlatta. Minden praktikát  bevetett az egyébként teljesen informálatlan közéleti feladatok (alkalmatlan) testület meggyőzésére.
Rossz volt nézni, ahogy a szebb napokon brillírozni képes szakgárda szenved, ahogy a gazda akaratának és elvárásainak megfelelően próbálják magyarázni a jogszabályt, rendeleteket, rendelkezéseket. Aki a Képviselő-testületi ülést nézte, annak kézenfekvő volt, hogy a Polgármesternek és csapatának egy célja van vagy aláírja a Vis Medica, a Polgármester és H. Pál a pm főtanácsadója   által megfogalmazott halálos ítéletét, vagy a szerződés felbontásra kerül. A testületi ülésen felszólaló Dr. Spiák Ibolya főorvos asszony nem túlzott, mikor boszorkányüldözésről beszélt. Annyi zaklatásba, mint amit a Polgármestertől és a testület egyes tagjaitól kénytelenek elszenvedni soha nem volt része.
Turcsán Zsolt Polgármester Urat, mint már több alkalommal bebizonyította, csak a saját, családja, rokonai,  és cimborái érdekei érdekli. Az, hogy mi lesz az Egészségügyi ellátással (megjegyzem nem mindegy, hogy kik gyógyítanak) Őt egyáltalán soha nem érdekelte, érdekli, a fontos, hogy a saját környezete kerülhessen itt is vezető és szolgáltató hatalomba. Ez az ember, és környezete Mezőkovácsháza városáért eddig semmit nem tett  viszont ellene igen sokat.   Mezőkovácsházának már eddig felbecsülhetetlen károkat okozott.
A legnagyobb szomorúság, hogy a Képviselő-testület tagjai, mint a „Néma Leventék” úgy ülnek és  hagyják, hogy  napnál világosabb ármánykodás megtörténhessen. A testület tagjait a város lakossága, nem a polgármester szolgálatára választotta, már pedig a látszat az.
Tisztelt Képviselő Hölgyek/Urak itt az idő egy lényegesen igényesebb munkavégzésre.
Az igényesség a városvezetőktől kapott valós információk kikövetelésébe kell, hogy megnyilvánuljon.  
Az a város vezető, aki elzárja az információt a képviselők elöl, ezzel a képviselőt megakadályozza a tudásának megfelelő legjobb döntés meghozatalába alkalmatlan városvezetőnek.
Már pedig bizonyíthatóan a Vis Medica ellen indított háborúba is ez történt.

Mezőkovácsháza lakossága és a térség lakossága jó lenne, ha a szavát hallatná ebbe az ügyben. Nem mindegy, hogy bizonyos szakfeladatok ellátásába milyen felkészültségű orvosok dolgoznak. Az sem mindegy, hogy Orosházára vagy máshova kelljen busszal-vonattal utazni és várva a kivárhatatlan előjegyzést. Nekünk Mezőkovácsháziaknak, tudomására kell hozni a Polgármesternek és az őt segítőknek, hogy a mi egészségügyünk nem lesz az Ő bizniszük. Hogy ez a tragédia nem következett be ez csupán Bakos István ex pm, Maczkai Jószef ex képviselő, valamint Dr, Spiák Ibolya ex országgyűlési képviselő főorvos háttér kapcsolatainak köszönhető.  Sajnos a Fidesz Mezőkovácsházi alapszervezete és annak elnöke Kerekes Gáborné semmit nem tett a Vis Medicáért és a körzet egészségügyi ellátásáért. Lehet hogy nem is véletlen.

gyorgy

Hozzászólások száma : 167
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Önkormányzat és Vis Medicha!

Témanyitás  maczkaijozsef1 on Hétf. Szept. 08, 2014 5:56 am

Varga Gusztáv Polgármester jelölt úr részére.
Kedves Gusztáv.
A legutóbbi találkozásunkkor a Fidesz Gyűlésen megfigyelmeztettél, hogy feljelentesz, ha nem fejezem be az ellened folytatott kampányt.
Hazugságot akkor sem írtam, ezután sem írok, igaz legföljebb néha egy kicsit csomagolatlan volt a mondandóm. A mostani mondandóm megpróbálom nagyon szépen megfogalmazni, hogy mindenki értse (már aki akarja) , és díszes csomagba ajánlom figyelmedbe.
Búcsú vasárnapján, nézegettem a facebookot, és egyszer csak rátaláltam három képre.
A képeken Te, és dr Spiák Ibolya főorvos asszony vagytok és beszélgettek.
(vajon a főorvos asszony engedélyezte a képet a nagy nyilvánosság elé tételét?)
Meglepődtem, hogy meglátogattad az SZTK-t. Elolvastam, amit írtál a látogatással kapcsolatba és nem kaptam levegőt. Zárójelbe tetted a lényeget, hogy szerinted, „voltak nézeteltérések az Önkormányzat, és a Vis Medica Kft között”. Helyesen ez így szól, ez a négy év arról szólt, hogy fojtsa meg a polgármester és a hozzá hűséges alattvalók (képviselők) a Vis Medica Kft-t. Négy éven keresztül zaklatta a pm a főorvos asszonyt, mondva csinált dolgokkal. (természetesen erről te is mindent tudtál) Természetes hogy a képviselők még meg sem kísérelték megállítani ezt a folyamatot. A pm azt akarta elérni, hogy a Vis Medicától, megvonhassa a bizalmat (felbontsa a szerződést) és egy általa kedvelt (megalakított) társaságot hozzon helyzetbe. Érdekes, hogy Te, aki alpolgármester voltál akkor nem tartottad fontosnak, hogy ebbe a kérdésbe egyértelműen a szakma mellett kiállj. A város érdeke akkor is az volt, mint ma. A minél jobb szakmai ellátás.
De nem négy évig tartó gyomorideggel és károkozással, mint amit, Turcsán és követői előidézek az SZtk-nál. Az Önkormányzat igen komoly anyagi veszteséget okozott, ebben a négy évben a Kft-nek.
Tudod, hogy ki állt ki mellettük, miután nem tudta tovább nézni a testület többségének tehetetlenségét?
Az illetőt Bakos Istvánnak hívják. Két alkalommal is részt vett a testületi ülésen, és miután első alkalommal szót kapott, kiállt a Vis Medica Kft mellett.
A képviselők közül egyedül Szénási István szólalt fel és követelte, hogy kizárólag szakmai alapon ítélkezzenek. Szakmai kifogás meg nem volt. Ők miért hiányoznak a képről? Vagy a kép azért kell, hogy az emberek agyába ez rögzüljön és a fülkébe, könnyebben teszi oda az x-et. Én és remélem hogy a választók azok neve mellé teszik az x-et, akik már tettek is valamit a városért (nem csak a kosár fonó vesszőadogatóik voltak), és nem csak a tervezésig, álmodozásig, ábrándokig és a fényképen pózolásig jutottak.

maczkaijozsef1

Hozzászólások száma : 58
Join date : 2014. Jul. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Az Önkormányzat és Vis Medicha!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.