2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Go down

2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Témanyitás  erzsebet on Kedd Dec. 11, 2012 10:43 pm

Megindult az ország a 8 éves visszafejlődés után, a fejlődés útján.
A Fidesz bebizonyította, hogy kialakítható olyan költségvetés, amellyel három százalék alatti a hiány, csökken az államadósság, és a munkahelyvédelmi akcióterv is megvalósul.
Ez a büdzsé a munkahelyvédelem és az adósságcsökkentés költségvetése.
A kabinet 2013-ban 300 milliárd forintot fordít munkahelyvédelemre és -támogatásra. A kormány segíti a képesítés nélküli fizikai dolgozók, a szülésről visszatérő nők, valamint a 25 év alatti és az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatását.
Azok a támogatások, amelyeket foglalkoztatás céljából nyújt a költségvetés, célzottak és eredményesek lesznek.
Azt kértük, hogy célzottan támogasson a kormány foglalkoztatási csoportokat, és adjon a hazai kis- és középvállalkozásoknak jelentős adókedvezményeket, kifejezetten a munkahelyek megőrzése, illetve új munkahelyek létrehozása céljából.
A jövő évi büdzsé Európában egyedül álló módon, példátlanul sokat tesz a munkahelyvédelemért.
Százezer forintos bérig vagy az ötven, vagy a száz százalékát elengedi a kabinet, a képesítés nélküli fizikai dolgozók, a szülésről visszatérő nők, valamint a 25 év alatti és az 55 év feletti munkavállalók esetében a munkáltatók által fizetendő terheknek.
Jelentős adókedvezményt kapnak a kis- és középvállalkozások is.
A 25 főnél kevesebbet foglalkoztató kis- és középvállalkozások az adóalap megváltoztatásával jelentős foglalkoztatási kedvezményeket kapnak.
A 125 millió forintnál kisebb bevétellel rendelkező vállalkozásoknak csak akkor kell áfát fizetniük, ha már kézhez kapták a számla összegét.
A költségvetés 400 milliárd forintos tartalékkal rendelkezik, így a hiányt akkor is tartani lehet, ha az országot érinti bármilyen pénzügyi válság, illetve ha az európai pénzügyi válság fokozódik.
A költségvetésben szerepel az önkormányzatok adósságának átvállalása, valamint a félszuperbruttó teljes kivezetése is.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Témanyitás  donkihote on Szer. Jan. 23, 2013 12:36 am

Miután elfogadva az ország 2013-as költségvetése minden településnek el kell készíteni a saját költségvetését. De előtte tekintsünk egy kicsit vissza.

Ezért olvassuk el a következő írásokat:http://mkovacshaza.hungarianforum.net/t33-2012-es-koltsegvetes-anomaliaja.

2010 október 3-án a város vezetése hiteles átadás átvételi jegyzőkönyvben.
Az átvett Össz. adósság: 428.450.327 Forint hitellel vette át az önkormányzatot a regnáló vezetés. Nem
volt lejárt határidejű tartozás. Nem volt ki nem fizetett lejárt adósság. 2011 jan. 1-ig a működésre hagytak
elegendő pénzt. 2006-2010 4 év gazdálkodása teljes mértékben törvényes volt és még csökkentették önerőből az adósságot. A négy év alatt bűncselekmény alapos gyanúja nem merült
fel! Az elmúlt ciklusban 2.2 milliárddal gyarapította az előző testület a város vagyonát,Tehát jó gazda módjára kezelték a várost. Több száz milliós pályázati pénzek maradtak a testületre. Aminek kivitelezése a mai napig folytatódik. 2011 258.785.628 Forint adósság növekedésről keletkezet.
A 2012-es költségvetési bevétel 1 182 6o4 000 forint. Ahhoz hogy a 2012-es költségvetés elfogadható legyen ennél több kiadásnak nem szabadna hogy legyen. De sajnos 198 059 000 forint hiányzott. De mit is ígért a ,,Független" pm a 2010-es választáskor:A SZÁNDÉKOM KOMOLYSÁGÁT AZZAL IS ALÁTÁMASZTOM. HOGY AMÍG A VÁROS ILYEN NEHÉZ GAZDASÁGI HELYZETBEN VAN NEM VESZEK FEL MUNKABÉRT POLGÁRMESTERI TEVÉKENYSÉGEMÉRT, S KÉPVISELŐ JELÖLT TÁRSAIM HASONLÓAN GONDOLKODNAK. Most hogy a város nem olyan mint 2010-ben hanem sokkal rosszabb, anyagi helyzetben van, ideje beváltani! Persze ez nem így történt a tiszteletdíjakat azonnal háromszorosára emelték, két FIZETETT alpolgármestert neveztek ki. Új extra gépkocsit vásároltak, a felügyelő bizottságok tiszteletdíját igen magasan (í reálisan)határozták meg, STB. Tehát megy a pénzszórás minden szinten a lejárt banki hiteleket átütemeztették, a hozzáférhető hiteleket felvették, ez nagy vonalakban a 2010-óta eltelt idő mérlege, aminek végeredménye: 2013-ra teljesen kezelhetetlen pénzügyi helyzet. De még ez sem hatott a testületre kijózanítóslag. 2012 első testületi ülésen újabb tiszteletdíj emeléseket és egyéb pénzeket szavaztak meg önmaguknak és a cimboráknak.
De gyakorlatban ez mennyi pénzt is jelent a városnak?
1; A képviselő tiszteletdíjak 21 506 155 Forint megtakarítást jelentene ha az ígéretüket betartanák.
2; 2006-2010-közt a felügyelő bizottságoknak tiszteletdíja NULLA ezért ezt is a nehéz helyzetre való tekintettel újra társadalmi munkába kell végezni. Ami újabb 12 000 000-milliót hoz a ,,konyhára"
3;Teljesen indokolatlan ,,béreltérítéseket"végre meg kell vonni, a JEGYZŐ fizetését min. 50%-al csökkenteni (mivel a munkája is 2013-tól igy csökkent. Ez újabb 10 000 000-milliót jelent. Ezeket a lépéseket nem csak anyagi, de főként erkölcsi okból kell meglépni.
4;További minimum évi 50 millió takarítható meg a teljesen feleslegesen alkalmazott nyugdíjasok (H. Pál V. Tibor stb.)menesztésével és különböző szakértői (B. Tibor, K. Zsigmond stb.)és tanácsadói (FATIMEX- EURÓ Gazdasági Tanácsadó és Fejlesztési KFT Cim:1118 Budapest Holdvilág-út 11.-) pénzek beszüntetésével. Nem túl szerencsés dolog volt amikor a pm 2012-ben a számlavezető banknál arról tárgyalni hogy a 2013-2014-es évet előre leterhelje csak azért hogy a 2012-es évet túlélje az önkormányzat. A vég kódolva van. Csak azt nem tudom hogy a 8 éves közéleti gyakorlattal hogyan nem látta át a feladat nagyságát. (ezt a feladat nem az Ő mérete) De vajon a testület mikor mondja a teljesen alkalmatlan pm-nek ,hogy ELÉG!

2013 as év túlélésére írjátok le a véleményeteket!

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Témanyitás  calambo on Szer. Jan. 23, 2013 9:47 am

Igen Mezőkovácsházán 2010 október 3-óta elszabadult az adósság a mai napig a város adóssága és kifizetetlen számla tartozása a kezelhetetlen szintre süppedt. Annak ellenére hogy a kormány mintegy 150 millió + pénzel támogatta az önkormányzatot, de a Vízmű Kft-nek is hozni kellene megfelelő vezetés mellett az évi 50 milliós évi eredményt. A város adósságát a rossz gazdálkodás hozta létre. Mezőkovácsháza a fizetőképességét egy alkalmas város vezetéssel tudná megoldani.
A kormány az önkormányzat adósságából 40%-ot átvállalt. Az adósság újra termelődését csak úgy lehet megállítani hogy kevesebbet szabad költeni a befolyó összegnél. Sajnos 2010 október 3-óta ez nem megy. Tehát a város mivel hitelt, nem vehet fel működésre, vagy normatív feletti + leosztást akkor a csőd éppúgy elkerülhetetlen mint ha az adósságot nem csökkentené az állam. Hisz a csődeljárást bármelyik beszállító kezdeményezheti.
A csődöt csak úgy lehet elkerülni ha a testület a költségvetést pozitív végeredményűre tervezik. Ha erre képtelenek oszlassák fel magukat, hátha lesznek olyan képességű indulók akik erre képes!
2010 augusztus 1-re, azoknál az önkormányzatoknál ahol nem volt kidolgozva az adósság rendezési terv azt ki kellett dolgozni. Ezért a testület 2010 július 29-én eleget tett ennek a kívánalomnak. Igen gyalázatos írások jelentek meg a dr. T.Judit fórumán. Hozzászólásaikban vizionálták az önkormányzat ,,tragikus és megoldhatatlan pénzügyi helyzetét". Egyben ítéletet hirdettek. Azt nem tudom hogy azok az írások a tájékozatlanságból fakadt, vagy így volt megrendelve BIG lejáratására.
Az egyik fórumozó a következőt kérte prof. dr. Turcsán Zsolttól: ,,Megkérem a Dr. TZs képviselő-urat bontsa ki az igazság teljes részletét ami mindenhol vállalható. Ez egy jó alkalom hogy bemutassa a jövőre való tekintettel a politikai. emberi alkalmasságát. De aki türelmetlen az járjon utánna a történéseknek és amit megtud minden kétséget kizáró módon azt közölje".
Természetesen Turcsán Zsolt nem írta meg a valóságot.
Helyette dr. T. Judit ezt válaszolta: ,,DrTZs mindent le fog írni, amint elkezdődik a kampány. Addig, kérlek, légy türelemmel. Hiszen nem várhatod tőle, hogy a törvényt megsértve idő előtt kampányoljon".
Csak megjegyezném prof. dr. Turcsán Zsolt a kampányban nem mondta el a valóságot. Természetes a Turcsán Zsolt hívei tovább fojtatták a hazugságokat Bakos István pm lejáratását. Mint ahogy az élet megmutatta az írások egy rosszindulatú, valóságot nélkülöző, gyűlölködő írások voltak. Most 2013-ban volna aktualitása az adósság kezelési eljárásnak. Mert mint a tények bebizonyították 2010 október 3-át követő átadásnál nem volt határidőn túli kiegyenlítetlen számla és az egyszámlán lévő összeg biztosította a 2010 év végéig a működést. 2006-2010-közt 1990-óta a legnagyobb vagyongyarapodást érte el(2,2 milliárdot) a testület.
Most jó szolgálatot tehetne a 2010 július 28-án elfogadott, ,,adósság rendezési eljárás" rendelet. Igaz a mostanára kialakult tragikus pénzügyi helyzetre ez sem nyújt végleges megoldást. Most Patrióta, Zsandark, Nyusza, stb. Itt az ideje hogy ismertessétek a kialakult helyzetet és tegyetek a megoldásra javaslatot. Ha egyáltalán érdekel titeket városunk jövője!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Témanyitás  gyorgy on Szomb. Jan. 26, 2013 10:50 pm

Egy kis visszatekintés:Ahhoz hogy legyen jövőnk, meg kell ismerni a múltunkat, kielemezni a jelent, és akkor lesz mire építeni a jövőt!
A,,Függetlenek" azzal kampányoltak, hogy amíg a város nehéz helyzetben
van addig nem vesznek fel fizetést, vagy tiszteletdíjat. De hogy is van ez?

Bizony az eltelt 28 hónapban a sikertelenség ellenére a legdurvább pénzfelvételek történtek.

Prof.Dr TZs pm jelölt a következőket írta a szorólapján:Az önkormányzatnak el kell kezdeni gazdálkodni és nem csak a normatívákat szétosztani, racionális gazdasági döntéseket hozni minden hátsó és egyéb szándék nélkül. A magam részéről ebben a kialakult helyzetben csak előre tekintek nem a hibákat a felelősöket, hanem a megoldásokat próbálom megkeresni...

Ez bizony szépen hangzott, csak az a probléma hogy ebből az elmúlt 28 hónapban semmit nem láttunk!

A 2010-es választások után megdöbbentő az a részvétlenség ami a megválasztott pm és a testület irányába nyilvánul meg. Azok a választók akik ujjongtak és féktelen örömüknek adtak hangot, hogy a helyi MSZP elnököt választották pm-nek most halvány jelét sem fedezem fel hogy az a társaság a legcsekélyebb módon is támogatná, segítené az Ők által kívánatos pm-et.

2011 tavaszán a pm a FATIMEX- EURO Gazdasági Tanácsadó és Fejlesztési KFT Cim:1118 Budapest Holdvilág-út 11. hez fordult, Hogy nagy a baj. Segítsenek az önkormányzat irányításában írjanak tanulmányt hogy hogyan kell működtetni az önkormányzatot. Ekkor elkészítették 2010-2014 ,,város fejlesztési " stratégia egy üres semmi érdemit nem tartalmazó iromány. Azóta is egy emberük (B. Tibor) mint szakértő rendelkezésre áll a pm-nek. A nem csekély honoráriumát a Vízmű Kft fizeti. De tanácsadóként és felügyelő bizottság elnökeként mellette van még a Békéscsabai H. Pál, melynek nem csekély honoráriumát a városüzemeltetési kft fizeti. Bizony már akkor meg kellett volna köszönni a lakosság bizalmát (ami hazugságon alapult).

Prof. Dr.TZs:Összefoglalva: 2012-es évben: A város gazdasági helyzetét kezelni kell. Kértem a pü-i csop.vez-t, hogy kezdjenek tárgyalásokat a szállítókkal a fizetési határidők növelésének érdekében.
A pm a számlavezető banknál: El kell érni a hitelkeret megnövelését, A fennálló hitelek fizetési határidejének átütemezését. Illetve az állammal szemben fennálló követelésünk folyamatos kifizetését,
faktorálását. (az állam 3 részben fizeti a normatívákat: márciusban,
októberben, decemberben)

Sajnos ezek az intézkedések sem hoztak semmi eredményt, sőt a város helyzete még kilátástalanabb lett.

Turcsán Zsolt ,,politikai sikereit" azoknak az embereknek köszönheti akik a saját érdekükbe bármire képesek.
Van egy csapat a városba, ami a régi káderekből és (azok leszármazottaiból) fiatal segítőkből áll.
Egy a közös bennük. Gátlástalan önérdek vezérli Őket.
Nem számít, hogy mit vagy kit kell eltaposni, ha az,- az egyéni, vagy elvtársaik boldogulásuk útjába kerül.
Kitartóak a hazudozásba és mesterei a tájékozatlan ember félrevezetésének.

A 2011-2012-es költségvetés az nem állta ki az idő próbáját. A 2013-as költságvetés annak ellenére hogy az állam átválalta a hitelek 40%-át mégis semmi jóval nem kecsegtet. 2010 október 3-óta egyetlenegy konkrét lépésről sem tudok ami ne kudarccal végződött volna.
A pm- -ről, a mai napig nem tudtuk meg, milyen valós munka volt az elmúlt 8+2-év közéleti tevékenységében. Mert amit eddig megismertünk az elmúlt 10 évről az mindennek lehet nevezni csak érdemnek nem. De a 2010 oktober 3-tól eltelt 28 hónap sem volt más csak holmi álmodozás, (ámokfutás).
Mert ami eddig volt, az maga a katasztrófa.A pénzügyi helyzet 2010 október 3-án tiszta és világos volt. A pm már 8-éve tagja volt a város vezetésének, 4-évig alpolgármester 4 évig képviselő így pontosan tudhatta hogy milyen feladatot vállalt be. Lett volna módja pontos képet alkotni a város pénzügyi helyzetéről, ha ezt a szellemi kvalitása engedte volna. Semmilyen olyan lépés, intézkedés a 2010 október 3-választások óta nem történt ami a város jövőjének szempontjából szükséges.
Az eltelt 28 hónapot a sodródás jellemezte. Ha én látnák a pm- eddigi tevékenységében bármilyen előre mutató megoldást bizony nagyon boldog lennék.
Tisztelt fórumozók ha tudtok valami konkrétat a 2013-as költségvetésről írjatok.


gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Témanyitás  erzsebet on Kedd Jan. 29, 2013 2:54 am

Mint olvashattuk a Békés megyei napilapban a pm nyilatkozatát, a Város működtetéséhez szükséges forrás 90 millióval kevesebb a szükségesnél. Mint tudjuk 2013-ban nincs mód hitelből a működtetési költség pótlására. Ezért meg kell vizsgálni hogyan lehet a kiadásokat csökkenteni és a bevételeket növelni.

Először vegyük sorjában a kiadások csökkentését:
1;A 2010 októberi választálsí ígéretnek megfelelően a választott testület lemond a fizetéséről, tiszteletdíjáról, költségtérítéséről.
2;A három felügyelő bizottság elnök és a kilenc felügyelő bizottság tag nem vesz fel fizetést (mint 2010-es választások előtt)
3;Szakértőknek és tanácsadóknak felmondani.
4;Nyugdíjasok helyére start programosokat állítani.
5;A Járási Kormányhivatalok létrejöttével csökkent egyes dolgozók munkája ezzel arányban csökkenteni kell a fizetéseket.
6;Az önkormányzat azon részét ami nincs használva annak a fűtését és világítását kikapcsolni.
7; A feleslegesen felvett ,,vatta" (amúgy derék és titán) embereknek felmondani. stb.
8; A város üzemeltetési kft jogutód nélküli felszámolása.

Vegyük szemügyre a bevételek növelését:
1;Adó, lakbér, közüzemi díjak hátralékainak azonnali behajtása!
2; A felesleges költségeket növelő ingatlanok eladása, bérbe adása!
3;Helyi adók növelése.
4;Az önkormányzati földek beművelése közmunkásokkal. stb.

Tisztelt fórumozók írjátok meg hogy Ti (a következő választáson) indulni akarók hogyan hoznátok 0-ra a költségvetést, vagy +-ra.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Témanyitás  donkihote on Szomb. Feb. 16, 2013 3:06 am

2013 február 14-én a testület elfogadta a 2013-as év költségvetését. A város 1990-óta a legsiralmasabb költségvetése. Ami a város vagyonának a feléléséről szól.
Egy kis visszatekintés, hogy hol is kezdődött a város tönkretétele:2002-ben az akkori pm (Sz.Lalos)a várost 80 millió forint + al adta át. dr. Szarvas Attilának a várost. 2006-ban dr. Szarvas Attila és prof. dr. Turcsán Zsolt, 300 milliós banki adóssággal, és 200-milliós kötelezettséget (kifizetetlen számlát) hagyott maga után, B. István Gézára. Ez nem kevesebb mint 500-millióa adósság.
Ezt az akkor lefolytatott ÁSZ átfogó vizsgálat állapította meg.
A Békés Megyei rendőrkapitányság 04000/88/2008/bü HATÁROZATÁT. is alátámasztja. Ebben a vitatott (vizsgálandó) mutyi összeg:533 819 658,-Ft. Így fejezte be 2002-2006-os dicstelen szereplését: Dr Szarvas Attilla, és Dr. Turcsán Zsolt kettős. Tehát 2006-ban a város teljesen kilátástalan helyzetbe volt. Ennek ellenére a 2006-2010-es ciklusban BIG, VG kettős 2,2 milliárdos vagyongyarapítást hozott létre. A lejárt adósság részleteit és kamatait rendben törlesztette. 2006-2010-közt az önkormányzat négy év alatt 3,5 millió forint + forrást kapott.
De 2010 október 3-án Bakos István az önkormányzatot prof. dr. Turcsán Zsoltnak. átadás átvételi jegyzőkönyvben a következő számokkal adta át:
Az átvett Össz adósság 2010 október 3-án:428.450.327 Forint.
A 2011 január 1-ig működésre BIG hagyott hátra elegendő fedezetet.
Több száz milliós pályázati pénzek maradtak a testületre
Nem volt ki nem fizetett lejárt adósság.
Tehát sokkal jobb pénzügyi mutatók voltak mint 2006-ban.
2011 végére 259.785.628 Forinttal növekedett a város adóssága.
A 2012-es költségvetést is több mint 190 milliós hiánnyal tudták összeállítani.
Az országgyűlésbe megválasztott 7-es körzet egyéni képviselő SIMONKA GYÖRGY erőfeszítésének és a Nemzeti kormánynak köszönhetően a város ez ideig megmenekült a teljes csődtől, mivel a képviselő úr több mint 120-millió + forintot járt ki a városnak 2012 végéig. A Vízmű Kft minimum 2013-ig hozott legkevesebb 100 milliós eredményét is ,,felélte" a város. Ennek ellenére a kifizetetlen lejárt tartozások (számlák)összege 2012 végére minimum 50- millióra felment. 2012- év végére az össz..adósság és a kifizetetlen számlák meghaladják a 700 millió forintot. Mindeme-lett a város vagyona nem gyarapodott 2010 október 3-óta. A Nemzeti Kormány gondoskodik az önkormányzatokról független attól hogy a pm milyen pártállású, Ennek köszönhetően még ez a LOOSER pm is talpon tudott maradni. Előre láthatóan a Kormány a 2012 december 31-ig felhalmozódott banki adósság 40%-át elengedi.
Mint a fentiekből kiderül, a város a biztos csőd irányba halad, a város 2002-2006 valamint 2010-2014-ben rossz kezekbe került.
A pm a JEGYZŐVEL karöltve három kötelesszegés mulasztásos bűncselekmény alapos gyanúját követek el úgymint: Két rendőrségi, egy Békés Megyei Ügyészi határozatot valamint egy Önkormányzati belső vizsgálat eredményét a testület elöl a mai napig eltitkolták, ezért erről a testület határozni nem tudott. Ezen határozatokban nem kevesebbről mint 540 millió forintos bűncselekmények- alapos gyanújáról van szó.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Témanyitás  kisistvan on Szomb. Feb. 23, 2013 2:49 am

Igen Mezőkovácsházán 2010 október 3-óta csak azért nem szabadult el az adósság a mai napig, mivel, az országgyűlésbe megválasztott 7-es körzet egyéni képviselő SIMONKA GYÖRGY erőfeszítésének és a Nemzeti kormánynak köszönhetően a város ez ideig megmenekült a teljes csődtől, mivel a képviselő úr közel 150 millió forint + forintot járt ki a városnak 2012 végéig. A Vízmű Kft minimum 2013-ig hozott legkevesebb 100 milliós eredményét is ,,felélte" a város. Ezenfelül több lakást is áron alul eladtak. Ennek ellenére a kifizetetlen lejárt tartozások (számlák) Önkormányzatnál; Városüzemeltető Kft-nél; Vízmű Kft-nél összege 2012 végére megközelíti a 100- milliót. 2012- év végére a számlavezető banknál az adósság. ( kifizetetlen számlákat nem számolva) 417 943 390 forint. 2010 októberétől a város vagyona nem gyarapodott. Még szerencse hogy a Nemzeti Kormány gondoskodik az önkormányzatokról független attól hogy a pm milyen pártállású, Ennek köszönhetően még ez a LUZER pm és testület is talpon tudott maradni. A Kormány a 2012 december 31-ig felhalmozódott banki adósság 60%-át elengedi. Mezőkovácsháza adósságát a 2002-2006-os és a 2010-utáni rossz gazdálkodás hozta létre.

EMLÉKEZTETŐÜL: 2002-ben az akkori pm (Sz.Lalos)a várost 80 millió forint + al adta át. dr. Szarvas Attilának a várost. 2006-ban dr. Szarvas Attila és prof. dr. Turcsán Zsolt, 300 milliós banki adóssággal, és 200-milliós kötelezettséget (kifizetetlen számlát) hagyott maga után, B. István Gézára. Ez nem kevesebb mint 500-millióa adósság.
Ezt az akkor lefolytatott ÁSZ átfogó vizsgálat állapította meg.
A Békés Megyei rendőrkapitányság 04000/88/2008/bü HATÁROZATÁT. is alátámasztja.
Ebben a vitatott (vizsgálandó) mutyi összeg:533 819 658,-Ft.
Így fejezte be 2002-2006-os dicstelen ciklusát Szarvas Turcsán duó. 2006-2010-es ciklusban.

BIG, VG kettős 2006-2010-közt, 2,2 milliárdos vagyongyarapítást hozott létre. A lejárt adósság részleteit, kamatait és árfolyam változást rendben törlesztette. 2006-2010-közt az önkormányzat négy év alatt a SZOC-LIB kormánytól 3,5 millió forint + forrást kapott.
A Vízművet és a Kistérség központját 2010-re Bakos István visszahozta Mezőkovácsházára.
A szavazók többsége elfelejtette a 2002-2006-ós ciklus kudarcát.

2010 október 3-án Bakos István az önkormányzatot prof. dr. Turcsán Zsoltnak. átadás átvételi jegyzőkönyvben a következő számokkal adta át:
Az átadott Össz adósság 2010 október 3-án:428.450.327 Forint.
A 2011 január 1-ig működésre BIG hagyott hátra elegendő fedezetet.
Több száz milliós pályázati pénzek maradtak a testületre
Nem volt ki nem fizetett lejárt adósság.

Bizony azt bátran kijelenhetjük miután elkészült a 2013-as költségvetés elkészült.
Azt mindennek lehet nevezni csak felelős hozzáértésnek nem. Ebből egyértelműen látszik a város vezetésének a dilettantizmusa. Mezőkovácsháza a fizetőképességét egy alkalmas város vezetéssel tudná megoldani.
A 2010 októberi választálsí ígéretben megfogalmazott ígéret beváltásról szó sem esett. Miszerint a választott testület lemond a fizetéséről, tiszteletdíjáról, költségtérítéséről. Továbbra is fenntartották a teljesen alkalmatlan emberek alkalmazását. (felügyelő bizottsági elnökök, tagok, szakértők, tanácsadók, nyugdíjasok, stb.) Legalább 10 fő teljesen felesleges ( amúgy derék és titán) minősítésű emberek az önkormányzatnál és intézményeinél. A teljesen felesleges (kártékony) városüzemeltetési Kft-ét nem szüntették meg, inkább egy 4 tagú bizottságot alakítottak hogy megvizsgálják hogyan működtessék a teljesen felesleges Kft-ét. Az évégéig pénzügyileg, hogy kihúzzák a város vagyonának az eladásával, képzelik el. Az eltelt 29 hónapot a sodródás jellemezte. Az hátralévő időre sem látok mást. Tehát egyszerűen kifejezve a város vezetése feléli a város jövőjét. Tehát ha a nemzeti kormány nem oszt le + forrást akkor már bekövetkezett volna a CSŐD. A jövőre nézve szinte borítékolva van a CSŐD. A Kistérségi központot Medgyesegyházára vitték át, mivel a jelenlegi város vezetés mellet Mezőkovácsházán nem működtethető.

A pm a JEGYZŐVEL karöltve három kötelesszegés mulasztásos bűncselekmény alapos gyanúját követek el úgymint: Két rendőrségi, egy Békés Megyei Ügyészi határozatot valamint egy Önkormányzati belső vizsgálat eredményét a testület elöl a mai napig eltitkolták, ezért erről a testület határozni nem tudott. Ezen határozatokban nem kevesebbről mint 540 millió forintos bűncselekmények- alapos gyanújáról van szó.

Minden településnek olyan vezetése van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány vezetés huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a választókban van a hiba. Akkor az a lakosság aljas vagy műveletlen.

kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Témanyitás  erdeklodolakos on Pént. Márc. 22, 2013 4:36 am

Amikor azt halljuk, hogy költségvetés, azt hisszük, ez egy nagyon bonyolult dolog,
pedig tulajdonképpen nem is az. Bárki elkészítheti a saját otthoni éves költségvetését,
egyszerűen összeírja az éves várható árbevételeit és a kiadásait.
Egyetlen szabály van, a kiadás megegyezzen a bevétellel.
Nem költhetünk többet,mint amink van. Nincs ez máshogy az önkormányzatoknál sem,
főleg az idei évtől, a kormány törvényben rendelkezett arról,
hogy az önkormányzatok nem tervezhetnek működési hiányt és nem vehetnek fel működési hitelt.
Cserébe az önkormányzatok célzottan kapják a forrásokat, valóságos feladatokhoz.
Tállai András önkormányzati államtitkár úr világosan elmondta, hogy szemléletváltásra van szükség
Az Önkormányzati törvény egy passzusa kimondja, hogy nem lehet működési hiányt tervezni,
ezzel azt szerettük volna elérni, hogy megváltozzon a gondolkodás,
mert eddig mindenki bármit írhatott a költségvetésbe, jött a hiány, jött az adósság.
a hitelfelvétel, fordultunk az államhoz, önhikiztünk..." És az új szemlélet Tállai úr szerint: "
Megköveteli azt a magatartást, hogy addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér".
2013.02. 14.-én városunk képviselő-testülete elfogadta azt a költségvetést,
ami szemmel láthatóan nem felel meg a mai kritériumnak. Tették ezt annak tudatában,
hogy jelentősen túlnyúl a város a takaróján. 2012-évben is 190 milliós hiánnyal fogadták el a költségvetést. 2012-ben csupán a csőd csak úgy lett elkerülve, hogy Simonka György nagy mennyiségű ÖHIKI támogatást lobbizott ki a városnak. Azonkívül a számlavezető banknál a lejárt hitel egy részét átütemeztették, de jelentős mennyiségű kifizetetlen számla lett felhalmozva. 2010 október 3-án:428.450.327 Forint. adósságot vett át a pm (ez az adósság a 2002-2006-os ciklus tragikus gazdálkodásából maradt) 2012- év végére a számlavezető banknál az adósság. ( kifizetetlen számlákat nem számolva) 2012 december végére a város adóssága
417 943 390 forint. Tehát a nagy támogatások ellenére 28 hónap alatt csak 10 millió forint adósságot törlesztett az önkormányzat. Még szerencse hogy a Nemzeti Kormány gondoskodik az önkormányzatokról független attól hogy a pm milyen pártállású, Ennek köszönhetően még ez a LUZER pm és testület is talpon tudott maradni. A Kormány a 2012 december 31-ig felhalmozódott banki adósság 60%-át elengedi. A többit is ki kellene gazdálkodni, de hogyan fogják? Miért várják a segítséget másoktól ahelyett,
hogy elkezdenének ők maguk spórolni,
intézkedéseket tenni a hiány megszüntetése céljából. Felelős vezetők ezt teszik, ha baj van,
nem válságban fedezet nélkül vásárolnak teljesen felesleges dolgokat és vesznek igénybe
szolgáltatásokat, Ebből egyértelműen látszik a város vezetésének a dilettantizmusa. Mezőkovácsháza a fizetőképességét egy alkalmas város vezetéssel tudná megoldani. A 2013-as költségvetésben a
2010 októberi választálsí ígéretben megfogalmazott ígéret beváltásról szó sem esett. Miszerint a választott testület lemond a fizetéséről, tiszteletdíjáról, költségtérítéséről. Továbbra is fenntartották a teljesen alkalmatlan emberek alkalmazását. (felügyelő bizottsági elnökök, tagok, szakértők, tanácsadók, nyugdíjasok, stb.) Legalább 10 fő teljesen felesleges ( amúgy derék és titán) minősítésű emberek az önkormányzatnál és intézményeinél. A teljesen felesleges (kártékony) városüzemeltetési Kft-ét nem szüntették meg, inkább egy 4 tagú bizottságot alakítottak hogy megvizsgálják hogyan működtessék a teljesen felesleges Kft-ét. Az évégéig pénzügyileg, hogy kihúzzák a város vagyonának az eladásával, képzelik el. Az eltelt 29 hónapot a sodródás jellemezte. Az hátralévő időre sem látok mást. Tehát egyszerűen kifejezve a város vezetése feléli a város jövőjét. Tehát ha a nemzeti kormány nem oszt le + forrást akkor már bekövetkezett volna a CSŐD. A jövőre nézve szinte borítékolva van a CSŐD. A Kistérségi központot Medgyesegyházára vitték át, mivel a jelenlegi város vezetés mellet Mezőkovácsházán nem működtethető. mert Mindebből csak egy dolog következik: ha mégsem érkezik meg „másoktól a segítség”,
akkor bizony nem tudják majd kifizetni a munkabéreket, a számlákat csak újabb adókivetés, vagy eszköz, ingatlanok eladásból. Az újabb adóterhet nem bírja el a szegényedőlakosság már és miért is fizetne mások pazarló ténykedéséért? Arról nem is beszélve, hogy idénytől ez a fajta támogatás (ÖNHIKI) megszűnik.
Megjegyezném hogy 2010-októberétől A pm a JEGYZŐVEL karöltve három kötelesszegés mulasztásos bűncselekmény alapos gyanúját követek el úgymint: Két rendőrségi, egy Békés Megyei Ügyészi határozatot valamint egy Önkormányzati belső vizsgálat eredményét a testület elöl a mai napig eltitkolták, ezért erről a testület határozni nem tudott. Ezen határozatokban nem kevesebbről mint 540 millió forintos bűncselekmények- alapos gyanújáról van szó.
Ilyenkor szokták mondani, hogy lapot húztunk a 19-re és úgy tűnik, mindenki máshogyan értelmezi a játékszabályt. Ezt csak addig lehet csinálni míg a képviselők és a lakosság tűri.


erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2013 -AS KÖLTSÉGVETÉS

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.