Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Go down

Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  erzsebet on Hétf. Jan. 02, 2012 6:26 am

Tudom sokakban az a reflex kezd működni: FELEJTSÜK EL!!! Csakhogy az önkormányzati testületek 4 évente változhat de a hátrahagyott javakat a város élvezi, míg a felhalmozott bajokat (adósságot) a város viseli (szenvedi). Mezőkovácsházán különös oka van annak hogy e témát napirenden tartsuk: De legfőbb oka az hogy a felejtésnek eddig igen magas árral fizetett a város. 1990-ben a város többsége a pm jelöltek közül a legkártékonyabb pm jelöltre szavazott (Dr Szarvas Attilára) így Ő nyerte el a pm pozíciót. Még szerencse hogy a testület tiszta erkölcsű jellemes emberekből állt. Így a kártékonyságában meg lett állítva a pm. Így is az okozott kár utolsó részletét 2002-es ciklus végére sikerült törleszteni. Sajnos ekkorára a város ellenes erők (MSZP) újból megerősödtek és újra ezt a kártékony polgárt jelölték pm-nek. De országosan is a nemzet ellenes erők nyerték a választást. Megindult az ország módszeres tönkretétele kirablása, de a városunkra is ez volt a jellemző. Országosan mivel ez a csapat 8 évig volt hatalmon az eredmény minden várakozást felül múlt. 2002-ben az ország adóssága 18 milliárd dollár az 1990-es állami vagyonnak 45%-a megvolt. 2010-re az ország + lakosság össz. adóssága 160 milliárd dollár, az állami vagyon 5% körülre csökkent. Hála a Teremtőnek hogy Mezőkovácsházán ez a kártékony pm (Dr SzA) és többségében kártékony testület csak négy évig uralkodott. A mérleg a következőkép alakult. 2002-ben az önkormányzat számláján 80 millió forintplusz. 2006-ra 300-milliós banki adósság 200-milliós kifizetetlen tartozás. De hogy is történt ez a mi kis városunkban? Mi is kell ehhez? 2002-ben a pm tudta ha igazán nagyot akar ,,alakítani" (lopni) akkor oda előbb meg kell ,,dolgozni" a testület többségét.
Kellékei:Egy gátlástalan de eszes Polgármester. 13-fős testületből legalább 8 buta, korrupt, szolgalelkű képviselő, az csak természetes hogy a csapat igazi kelléke egy ,,csapatba" illő JEGYZŐ. Ha ez egybe van kezdődhet az akció. A 13 fős csoportot át kell világítani, megtalálni gyenge pontjukat és ,,megdolgozni" az ,,alkalmasnak" látszók közül legalább nyolcat így biztosítható a szavazat többség. Ne felejtsük mindenkinek megvan az ára. Egyeseknek elég egy pár szép szó, másoknak kell egy kis pozíció(vagy családjának) Van akit engedni kell kisebb szabálytalanságokat elkövetni így zsarolhatóvá válik. Esetleg lakást odaígérni előnyösen (korumpální), de odaadni csak a ciklus végén kell, nehogy meggondolja magát. Egy pár tranzakció után már nemigen mernek kihátrálni félnek a felelősségre vonástól. Közben meg kell győzni ezeket a nem éppen magas jellemeket. hogy a ,,Vezér2 érintethetetlen míg ő van addig itt minden sima. Ha a feltételek összeálltak idulhat az akció. Első a pénzt célkeresztben állítani, ami a lopás tárgya. Kezdésként vegyünk egy szabad felhasználású pályázati pénzt. A pm-nek vagy előző bűntársnak legyen egy kiürített KFT-je, A testülettel hitessük el hogy ez a KFT nagy szellemi erővel bír ezért a szóban forgó 36 millió pénzből bízzuk meg ezt a tudós társaságot hogy tervezzen nekünk valami szuper dolgot ami elindítsa az önkormányzatot a jólét felé, ez legyen 7,2millió. Igen ám de a maradék 28,8millíot még ki kell varázsolni valahogy. Mivel ez a társasággal igen jó a kapcsolat nem tagadhatjuk meg tőle azt a gesztust hogy biztosítson az önkormányzat készfizető kezességet 30millióra. A KFT természetesen a hitelt nem fizeti így a bank leemeli az önkormány számlájáról, Hogy a pályázati pénz kevés a kezességre a bank a kvótából kiegészíti, ez a balga testület megbízza a pm-et hogy tegyen lépéseket a pénz visszaszerzésére. Mint ahogy általában lenni szokott az idő múlásával feledésben merül. Persze ezen a dilettantizmuson egy tisztességes ember csak elképed. Ha ez sikerül jöhetnek a nagyobb falatok. Csak megjegyezném hogy a 36 milliós szabad felhasználású pénzről van dokumentum. Úgy hogy ez nem éppen mese hanem maga a valóság! De akinek van hasonló története az ossza meg a város lakosságával. mert bizonyára nem ez az egy eset juttatta az önkormányzatot az 500 milliós adósságba.erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  gyorgy on Vas. Jan. 15, 2012 12:46 am

2002-ben az akkorí pm a várost 80 millió + al adta át. 2006-ban 300 milliós banki adóssággal, és 200-milliós kötelezettséggel adta át a várost, Dr Szarvas Attilla, és Dr. Turcsán Zsolt kettős.
2010 október 3-án a hiteles átadás átvételi jegyzőkönyvben.
Az átvett Össz adósság:428.450.327
A 2011 január 1-ig működésre megvolt a fedezet.
Több száz milliós pályázati pénzek maradtak a testületre
Nem volt ki nem fizetett lejárt adósság
A 2011-es záró adósság:687.235.955 Forint
Az elmúlt évben Összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága.
Ez az adat az 1990-óta eltelt időszak leg kudarcosabb éve.
Nem beszélve hogy közben önállóan nem csináltak semmit.
Vagyis amit csináltak azzal csak a bajt fokozták.
Tisztelt Bakos István ha már megtisztelted a fórumunkat a jelenléteddel .
Tekintsd át a nyitó írást, és írd le hogy működött az a folyamat amit a nyitó írás tartalmaz.
Mert én úgy érzem ha megakarjuk érteni városunk tragikus helyzetét akkor szerintem a bajok forrásához kell visszanyúlni!
Előre is köszönöm.

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Szer. Jan. 18, 2012 9:01 am

Kedves Gyorgy!
Köszönöm, hogy bizalommal szólítottál meg. A számokat amit leírtál még nem ellenőríztem, de emlékezetem szerint helytállóak. Ha lenne is eltérés minimális és azt még ezen a lapon közlöm is.
Az bosszant viszont nagyon, hogy Turcsán polgármester úrat emlékezete e téren is cserben hagyja.
Válaszolni akartam a lapjukon megjelent magabiztos nyilatkozatára, de nem sikerült felmennem. Én meg regisztrálni oda nem akarok. Így marad az a lehetőség, hogy megkérlek benneteket, hogy aki hajlandó másolja már neki át, hogy mi a véleményem az állandóan rosszul emlékező emberekről.
Akik igazat tévedésből sem mondanak.
Turcsán Zsolt Polgármester Úr úgy látszik elfelejtkezet arról már, hogy ő annak a Szarvas Attilának volt bizalmi alpolgármestere, aki adósággal terhelte meg a várost, tisztázatlan ügyek sokaságát hagyta hátra és törvénytelenségek sorozatát követte el. Ezt nem szabad feledni, mert ez a városnak több száz milliójába került.
Az Állami Számvevőszék ha jól emlékszem 50 feletti törvénytelenséget kifogásolt és a bíróság jogerősen ítélkezett.
Turcsán Zsolt a második ember volt ez időben Mezőkovácsházán. Mitől okosabb Turcsán Úr?
Amikor a várost a felálló új testület átvette kiürített irodát és használhatatlan lényegtelen papírokat találtunk. Információim voltak arról, hogy több napon keresztül készítették össze és szállították el az íratokat.
Menet közben partnereimtől szereztem be a szerződéseket. Adóság tömeg zúdult a nyakunkba, kifizetettlen számlák sokasága. Félre tájékoztatva a honlap olvasóit a 200 milliós kötvény kibocsátást ragozzák Turcsán Úr és rajongói.
Hova is költhettük el ezt a rengeteg pénzt?
Hát akkor emlékeztetem Turcsán Úrat, hogy a töletek örökölt 90 milliós rulirozó hitel, plussz annak kamatai a Szennyvíz beruházás önerejéhez szükséges 79 millió Ft, valamint a Városüzemeltetési Kft. pénzpocsékolásának és felszámolásának költségei nem 200 millióba, hanem annál sokkal többe kerültek. Ha ezeket a tételeket nem örököltük volna meg semmi szükség nem lett volna hitelre. Jól esik a Szarvassal közösen elkövetett nem kis bakikat annak következményeivel együtt más nyakába varrni?
Továbbá emlékeztetném még arra, hogy mi a város vagyonát 2.2 milliárddal gyarapítottuk, aminek sajnos volt önereje is, amit fel kellett mutatni. Nem lenne nehéz utána nézni, ha az lenne a cél, hogy az általam vezetett 4 év gazdálkodása teljes mértékben törvényes volt és még csökkentettük is önerőből az adóságot.
A 4 év alatt az Állami normatívákon kívül 3.5 millió Ft-ot kaptunk véletlenül és 2010. augusztus vagy szeptemberében Dr. Varga István közben járásával 15 millió Ft-ot, amit természetesen nem mi használtunk már fel. Mondhatni, nagyon kemény időszakban mégis talpont tudtunk maradni. És emellett vissza hoztuk a Kistérséget is.

Most ez a gyalázatos Fidesz kormány már 26 millió Ft-ot utalt ki a megsegítésetekre, és emellett a Vízmű Kft. bevételét is szorgalmasan szívattyúzza az Önkormányzat.
Nagyistván kioktatása közben a polgármester úr azt írta, hogy elfogyott a pénz és a tudomány. Én úgy fogalmaznák, hogy az ők magasröptű gazdálkodása melyet az előző 4 évben eredményesen gyakoroltak, ezt a játékteret hagyta nekünk. Nem mondhatjuk el, hogy a nagyon kevés normatíva mellé segítőkezet nyújtott volna az állam. De mi beruháztunk. Még ők más fél év után még csak tervezgetési szinten vannak.
Írja továbbá, hogy az elmúlt egy év pénzügyi és működési konszolidációról folyt. Amit én látok mi felénk ezt másképp nevezik.
Végre gazdálkodunk, írja a polgármester úr. Igen vissza építették azt a Városüzemeltetési Kft.-t ami 100 milliónál lényegesen több veszteséget termelt a városnak, úgy, hogy nem termel, hanem beosztja az Önkormányzat pénzét.
Ezt eddig fél könyvelő megcsinálta, most egy apparát végzi. Mi történt a nálunk kiválóan müködő és teljesítő konyhával? Ehetetlen ételt főznek!!! Készül a privatizáció?
A polgármester úr megjegyezte, hogy rossz volt a struktúra. Hát igen a Júdás pénzt csak így lehetett kiosztani.
A dilettantizmusról, amit rám vagy ránk értett az a véleményem, hogy nála kevés dillentásabb ember van ezen a poszton. Természetesen ez a véleményem akkor igaz, hogy ha a város érdekei felöl nézem a történéseket. Lehet, hogy ez egy szűk csoportnak zseniális húzás. De a városnak semmi esetre.
Felhívom a polgármester úr figyelmét, hogy Dr. Szarvas Attilával ezt a Kft-és játékot egyszer eljátszották még egyszer nem lehet azt mondani, hogy nem tudtam, vagy tévedtem, ha nem jönnek össze a dolgok. Már pedig olyan Kft. ami nem termel csak eloszt.......... na de ezen gondolkodjon más.

Zsolt elég volt a félre beszélésből, a hazudozásból, mert ha ezt nem hagyjátok abba a teljes dokumentációt felrakom az internetre ami bizonyítja, hogy Szarvassal közösen mit ártottatok a városnak.
Én eddig türtem, mert úgy gondoltam, hogy ordas módon hazugsággal a lakosság félretájékoztatásával megszerezted a hatalmat lesz benned annyi, hogy abba hagyod az én taposásomat. Hidd el a kártya nem a te kezedben van, hisz én tisztességesen, törvényesen vittem végig a 4 évet, nem véletlen volt az, hogy levélben kértem Számvevőszéki vizsgálatot lezárásként. Ezt azok szokták tenni, akik tisztába vannak mindennel és biztosak a dolgukban.
Felhívom a figyelmed, hogy a több néven is író játszótársaiddal is közöld, hogy én nem vagyok hajlandó türni tovább a mocskolódást. A feleségednek is elmondhatod, hogy a moderátori felügyelet felelősséget is jelent.

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Szer. Jan. 18, 2012 9:17 am

Re: Kovácsházi Hírmondó
nyusza on Hétf. Jan. 16, 2012 6:24 pm

.ejj-ejj...másik fórum tulajdonosai is hadilábon állnak a számokkal...lári-fári...
Érdekes, hogy nekem feltűntek az összegek melletti szerződés dátumok is! Kötvénykibocsátás mikor is volt Pistabá?
Valaki sokat felejt...kék pirula helyett Cavinton....


A Turcsánék honlapjáról ide másolt nyusza szösszenetre a következő választ adom. A 200 milliiós kötvénykibocsátással kapcsolatosan Turcsán Zsolt polgármesternek írt levelemben megválaszoltam. Olvassa el nyusza-musza.
A Cavintonnal és a kék pirulával kapcsolatos sejtelmes utalásaira az a véleményem, hogy a drága jó édesapját tessék megkérdezni, hogy milyen hatásúak ezek a gyógyszerek. Egy dolog biztos, hogy neki kell Cavinton és nem nekem, mert ő feledkezett el védekezni mikor Ön fogant.

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Dr. Turcsán Judit on Szer. Jan. 18, 2012 8:48 pm

Nem tudom, feltűnt-e önnek, hogy nyusza NAGYISTVÁNNAK írt a kék piruláról, nem ONNEK. Ezek szerint szoros kapcsolatban állnak, hogy így magára vette! Very Happy

Utolsó, ízléstelen mondatáról annyit: stílusával, jellemével saját magát hozza egyre nagyobb szégyenbe. Higgye el, az embereknek egy idő után elege lesz az olyan vezetőkből, akik sem jellemükkel, sem magánéletükkel nem tudnak példát mutatni.

ui.: megtisztel, hogy folyamatosan olvassa a honlapunkat.

Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Szer. Jan. 18, 2012 11:28 pm

Turcsánné!
Én is tudom, hogy Nagy Istvánnak szólt az írás. De azt is észre vettem, hogy fondorlatosan az én számlámra írták Nagy istván néven író valaki megnyilvánulásait. Sejtettek folyamatosan,-mint ahogy azt tenni szokták.
A jellememmel ne bíbelődjön. Talán soha nem fogja megérteni ennek a szónak a jelentését. Én Nemzetbe, Hazába, Magyarságba gondolkodok. Ön a Globálnyikok táborát erősíti.Minha az Ön politikai tábora nem magyar érdekeket képviselne, sőt,- kimondottan magyarellenes. No a jellemről ennyit. A megánéletbeli ügyek, megint nem ide tartozók. Tudom, hogy a vájkálás valós ismeretek nélkül többeknek életeleme,de azt javaslom, hogy mindenki a saját portakaput lesse, nehogy ott legyen baj.
Önnek észre kellett volna venni a gúnyolódás szándékot nyusza írásába. Azt sanos nem sikerült. Pedig a verekedés nem úgy kezdődik, hogy a pofont vissza adják.


Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  gyorgy on Csüt. Jan. 19, 2012 12:21 am

Tisztelt Bakos István:
Én megértem a pm, és felesége valamint minden nemzeti polgárt, és gondolatot gyűlölőt hogy ez most nem jól jön nekik. Ilyen esetre szokták mondani: Hogy a hóhért akasztják. A várost hazugságokkal meglehet téveszteni, csakhogy a választás után jönne a munka. És akkor lehull a lepel, mert mindenki azt tudja adni ami van benne. Azt elvárni hogy ez a jellemtelen bagázs beismerje a tévedését az naivitás. Ennél csak az a nagyobb naivitás, ha azt hisszük hogy ezek elszégyenlik magokat és bocsánatot kérnek. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek (…), egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.” De lehet hogy Ők nem tévedésből hazudoztak mocskolódtak hanem nagyon is tudatosan. Persze most megszeretnék magyarázni hogy a ,, döglött ló nem is döglött csak alszik"
Nem lehet semmit súlypontozni amikor valaki beáll a ,,Birodalom" szolgálatában. A mocsok, a gátlástalanság, a harácsolás és a haza árulása soha ki nem vesző tulajdonsága a magyar baloldalnak. És ez most sincs másképp és nem lesz másként a jövőben sem. A fenti tulajdonságok nemzedékről nemezedére szállnak. Nem lesz olyan, hogyha majd kihal az utolsó Kádár-nemzedék is, akkor majd jönnek az új, tisztességes és fiatal baloldaliak. Mert ilyenek nem léteznek!
Ezért fogalmazott így Új Ernő: A kommunisták olyanok mint a kaméleonok. Akármilyen színben tudnak “pompázni”. A legszörnyűbb az egészben az, hogy számukra a hatalom az ami számít, megszerzése érdekében bármilyen eszközrendszert bevetnek. Nem válogatnak, céljuk érdekében saját társaikat is feláldozzák. Minden, általuk ellenségesnek tartott közösségbe beépülnek és bomlasztanak, ha kell kapitalistává válnak, de lelkületükben ugyanazok maradnak, akik voltak …., a gonosz kiszolgálói.


gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Csüt. Jan. 19, 2012 7:54 am

Tisztelt dr. Bertók Ferenc Úr!

A Turcsánék honlap alapítása óta írogat egy Patrióta neveztű egyén, aki sokszor teljes valótlanságot állít, máskor csak csúsztat vagy különleges módon értelmez dolgokat. Rövid időn belül rájöttem, hogy ez a Patrióta te vagy Feri barátom. Amikor a honlapotok már a mocskolódás és a hazudozás tűréshatáráig fokozta az én és a családom lejáratását feljelentettem a honlap tulajdonosát és kiderült, hogy nem tévedtem Patiróta név alatt te írogatsz. Nagyon nehéz volt elképzelni rólad, hogy ilyen alantas játékba belekeveredsz, annál is inkább, mert nem értettem az okát. Mi együtt dolgoztunk 1995-1998 között. Igaz nehéz körülmények között, de ha jól emlékszem kibékíthetlen ellentét nem volt köztünk. Tudom, hogy korengedménnyel mentél nyugdíjba és minden akkor esedékes járandóságot törvénynek megfelelően megkaptál. Utána évekig találkoztunk vagy Önkormányzatnál vagy utcán és te nem adtad jelét annak, hogy talán a nyugdíjazásod miatt neheztelnél rám.
Jól jártál, hogy akkor elmentél, ma nagyon sokan boldogok lennének, ha úgyan azt megtehetnék. Javíts ki, ha rosszul gondolom.
Fejtsd ki légyszíves mi motivált téged? - hogy annyi aljas dolgot kitaláljatok vagy kreáljatok rólunk. A célotok egyértelmű, az én lejáratásom volt. Úgy igyekeztetek egy-egy témát többen is tárgyalni, hogy valaki bedobott egy gondolatot pl. a fiam telekvásárlását és építkezését. Erre többen rámozdultak és azt az érzetet keltették az olvasó táborotokba, mintha a pénzt rabolta volna,- a telek törvénytelenségek által lett megszerezve és beépítve. Még az Önkormányzat is kárt szenvedett. A valóság az, hogy egy teljesen szabályos magánvallálkozásba történő építkezés volt. De ti ezt tudtátok is. Te, mint szakember Turcsán meg mint képviselő képbe is voltatok.
Vagy a Vidékfejlesztési Iroda úgy lett beállítva, minha az Önkormányzathoz közeli lenne és a fránya Bakos elhelyezte a lányát ezzel kiszorítva másokat a lehetőségből. Olvasd el a műveteket. Minden témakör amit velem kapcsolatosan felvetettetek magába hordozta a megalázás, a meggyalázás teljes eszköztárát.
Volt köztetek Vargagéhával néven író egyén a nevét tudom, aki személyes sértődöttségből mártogatta belém vitriolos kését. Voltak akik azért, mocskoltak lapotokon, mert gyermekeiknek nem tudtam objektív okok miatt segíteni. Ezek az emberek utcát járva nap mint nap emberekkel beszélve, hazugságaikkal nagy kárt okoztak.
Én ilyen módszerek alkalmazásásra soha nem vetemednék. Szeretem a világos, tiszta, őszinte beszédet és megvetem a hazug alattomos trükközéseket.
Emlékezz vissza Feri mennyire kapacitáltatok, hogy írjak a honlapotokra és válaszoljam meg a kérdéseiteket.
Én ismerem a neoliberális újságírást és gondolkodást. Céljuk a célszemély teljes megsemmítése, az eszköz nem számít. Pontosan ebből a megfontolásból nem írtam egyetlen felszólításra sem. A célotokat így is elértétek.
Most szembesítelek titeket saját hazugságaitokkal. Nekem nincs szükségem félrebeszélésre, amit leírok dokumentálni is tudom. Remélem, hogy a további félrebeszélés, hazudozás befejeződik.
Előszeretettel tilt le Turcsánné olyan megnyilatkozókat, akik nem az ők gondolat világának követői.
Remélem a Zsandarkok az Irokézek IP címei is feljegyzésre kerülnek, ha áthágják az írott és íratlan szabályokat.
Ferikém! nyugodtan írjál a saját neveden, de csak azt ami igaz és mikor állításodat alá is tudod támasztani.
Ne haragudj, hogy tételesen nem soroltam fel minden csúsztatást vagy vádat, de így is hosszúra sikeredett a hozzád intézett levelem.

Üdvözlettel:

Bakos István

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Pént. Jan. 20, 2012 2:47 am

Tisztelt Bertók Ferenc Úr!

Ha nem olvastad volna figyelmesen az előző levelemet megismétlem én nem írtam semmilyen álnév alatt sem a lapotokra, sem máshova. Nem az én módszerem.
Több érdeklődőnek adtam különböző általuk kért információt, - pláne ha az illető munkájához kérte. Polgármesterségem alatt is szabad volt betekinteni minden iratba, ha az nem volt szigorúan bizalmas jellegű. (Az meg elenyésző mennyiség volt.)

Restelhetitek magatokat, hogy sok esetben úgy tárgyaltatok témákat, mintha én velem vitatkoznátok. Az IP cím alapján, ha érdekelt volna benneteket a valóság, megtudhattátok volna, hogy ki az, - akit úgy állítottatok be, mintha én lennék.
Még mindig erősködsz, hogy milyen Nick név alatt írok. Ez már vád. Kitől kellene félnem közületek, ha leírok valamit? Én hazugságot nem fogok írni, ami meg dokumentálható azt az orrotok alá teszem.
Azt, hogy a politikával ki alkotott feledhetőt talán nem kellene vitatni. Törvény foglalkozik a kommunizmus bűntetteivel.
A bűnt meg a kommunisták követték el. Te közéjük tartoztál? Tudom, hogy már az 56-ot is elfelejtették sokan, pedig nem is olyan rég volt, a régebbieket meg úgy szeretnék beállítani, mintha meg se történt volna. De nem politizálni óhajtok ezen a lapon. A politikai nézeteink ellentétes irányba visznek bennünket.
Itt a városi történésekről van szó, arról a minősíthetetlen módszereitekről, ahogy mondva csinált hazugságokkal, csoportos trükközésekkel mocskoltatok engem és családom a nagy nyilvánosság előtt. Azt kérdeztem tőled, hogy mivel érdemeltem vajon ki részedről? Mit ártottam én neked, hogy hajlandó voltál ebbe az alantas játékba szerepet vállalni?
Mit gondolsz, miért nem lenne bátorságom a lakosság elé kiállni?
Én semmi olyat nem követtem el, még gondolatba sem, ami a városnak vagy az egyénnek kárt okozott volna. (Igaz a város érdekeit vettem mindig először figyelembe és ezzel több egyéni érdeket is megsértettem. Pár csapattagotok ezen a lapon és a kampány időszakába hálálta is ezt a tettemet.)
A vádpontokat ezen a honlapon agyalták ki, - utána van, aki több néven is addig ragozta, még az olvasót félre nem vezette. Ugye ismerős trükk ez Ferikém?
Jobban örültem volna, ha a levelemre válaszolsz először, nem újabb hamisságokon jár az eszed. Nem a véletlen műve volt az, hogy a Bakos Úr ügyei lapot nyitottad meg. Milyen ügyem van nekem Ferikém, amit nem ti gyártottatok?

Várom megtisztelő válaszod.

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Pént. Jan. 20, 2012 5:14 am

Patrióta Bertók Ferencnek.

Felmentem a honlapotokra és látom, hogy az első levelemre is válaszoltál.
Örvendettek is a játszótársaid, hogy milyen higgadt és kulturált a válasz. Valóba, de ebbe is benne a métely és a csúsztatás. Nálatok tényleg úgy kezdődik a verekedés, hogy először a pofont vissza adják?
Én a honlapotokat akkor jelentettem fel amikor Öreg, Zsandark, Irokéz. Patrióta, vargagéhával és még páran a legaljasabb vádakkal illettetek engem, és családom. Ide másolom őket, ha szükséges.
Nem a rendőrségi feljelentés volt az első lépés.
Nem bírtad ki Feri, hogy ne íd le",hogy akkor Kisgazda voltál éppen." Szeretném, ha tudnád /de tudodte enélkül is/, hogy a pártból Torgyán záratott ki. A nemzeti oldalon lévő pártok, meg mind Nemzeti Keresztény, csak egyik konzervatív a másik radikális. Akkor jajonghatna bárki, ha liberálissá vagy kommunistává vedlek.Jogos lenne a kritika.
Leírod, hogy a szakmába nem, de a politkába sem alkottam jelentőset. Vajon nem tudod a szakma és politikai múltamat, vagy csak jól hangzik lekicsinyíteni mást. A szakmámba a ranglétrát végigjárva a Vetőmagtermeltető És Értékesítő Vállalat Orosházi területi központjának igazgatója voltam. A pártomba a Kisgazda pártban az Országos Ügyvezető Alelnöki posztot töltöttem be 1990-ben.
A párt második embere voltam. Én ezeket soha sehol nem mondogattam és most is te kényszerítetted ki belőlem. Ha ez semmi, akkor valóban nem értem el semmit.
Miért írsz le olyat még most is ami nem igaz?
Írod, hogy más Nick neveken dícsérem a munkámat.
Feri!
Én szerényen csináltam a dolgom, mind a két ciklusba. Senkit nem árnyékoltam. Mindenkit hagytam érvényesülni. Utálom az öntömjénező embereket. Pontosan én tenném ezt? Írod, hogy csak én rendelkezek mélyreható információval. Sok ember rendelkezik teljes információval a Szarvas időből is és az én időmből is. Minden anyag hozzáférhető volt az én 4 évembe. Semmit nem titkoltunk.
Mint írtam a másik levelembe, kitől kellene nekem félni, hogy álnáven írjam le mi a valóság. Eddig nem írtam, de most megteszem. Bizony szégyenkezhettek,- akik nekem tudtátok be az összes Nick nevet, aki engem védeni mert.
Ti tényleg el is hiszitek azt, amit el akartok hitetni másokkal, hogy nekem nincs támogató köröm?
Nem árt gondolkodni ezen.

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Pént. Jan. 20, 2012 5:23 am

Kérem aki regisztrált Turcsánékhoz, vágatlanba tegye már át mindkét Bertók Ferenchez írt levelem.
Köszönöm

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Pént. Jan. 20, 2012 7:37 amTisztelt Olvasó.

A Turcsán Zsolték honlapján ezeket írták rólam, rólunk, ami álítólag nem sértő.
Ezeket a sorokat olyanok írták akik ma már élvezik a Júdáspénz hozta örömöket.
Ez csak egy kis része a felrakni szánt anyagnak, de emészteni ezt a tömény rágalmat és gúnyt egyszerre ennyi is elég.
Patrióta!
Szó sincs itt lejáratásról. Csak nem igaz amit írtak. Legföljebb csak vicc. Nem is befolyásolták ezzel a tájékozatlan embereket. Te mint jogász hogy gondolod? Mondjuk, ha Rólad szól ez a gyüjtemény?
Remélem a turcsánék honlapjáról sem törlik, hogy összeszedve a sok aljasságot együtt láthassák a szerzők.
Turcsánné mint moderátor azokat az írásokat törölgette amik védelmükbe vettek.
Észre sem vette az ordas szándékot ezekbe az írásokba.
Gratulálok.

vargagéhával on Pént. Jan. 29, 2010 12:00 pm
líídert a testületbe....addig pakolják egyik zsebből a másikba a pénzeket,míg minden ki nem virágzik..
úgyhogy az én jelöljeim
1./Galó Ferenc karamel
2./Mikite Katalin habos-babos
3./Rick-ruck marci makk
4./két lotti -bakos frájlájn

zsandark on Hétf. Ápr. 27, 2009 6:06 am
Igazad van Istefán!

Irigylésre méltó az a karrier, amit a nagyobbik lány csinált. Virágboltosból pályázatíró.
Hiába, a tanulást soha sem lehet abbahagyni...
A fizetése (amolyan 300e Ft körüli) egyáltalán nem irigylésre méltó.
Hál' Istennek tényleg nem a Város fizeti, hanem az Ország, ergo mi, adófizető állampolgárok. És szívesen fizetünk ilyen tehetséges, példamutató életvitellel rendelkező fiatal embereket!
Címlapos mutyiváros...
bozótharcos on Kedd. Jan. 26, 2010 9:08 pm
[quote="zsandark"]
deepforest írta:És hogy lehet az, hogy Mezőkovácsháza Város Önkormányzatának az ADITUS írta a pályázatokat.
Úgy, hogy a polgármester fiatalabbik lánya is az ADITUS-nál dolgozott.

Béke!


Bakos Kriszta, 2009. ápr. 29-én ezt írta: "RE: Felsejlik a háttér?
Nem álltam az Aditus alkalmazásában!"

Most hogy is van ez? Megint vízionáltam?
Rémálmomban sem gondoltam volna azonban, hogy ilyen szervezetten működhet lenyúlás. Komolyan mondom, ha ez igaz Zuschlag kismiska ehhez képest![/quote/
Helló Mindenkinek !
Fogadni mernék... Szóval nagy mutyi ez a javából, megint címlapos város leszünk.Triumvirátus lehet 1000-el kápózni !!! Hol vagytok ilyenkor?
Felsejlik a háttér?
zsandark on Hétf. Ápr. 27, 2009 8:53 pm

Érdekelne, hogyan lehet vakit jobban segíteni a kommunikácóval, mint magával egy sikeres pályázat megírásával. Lehetőségek ismertetése a szakma netovábbja?
Krisztina írásából felsejlik valami. Tán az Aditusnál dolgozott azelőtt? Tán azért alkalmazta a pm az Aditust mert ott dolgozott a lánya? Tán csak addig alkalmazták a céget, amíg a lánya ott dolgozott?
"Én biztos és anyagilag jóval "zsírosabb" állásra, pályázatírónak jöttem volna haza azon a cégen belül, ahol Pesten dolgoztam. "- Ím Krisztina szavaiból kisejlik a háttér? Aztán közbejött egy újabb lehetőség? 18 polgármester szavazatával. Az egyöntetű szavazásnak mi áll a hátterében? Mit adtak/kaptak a a többiek cserében? (Netán kistérségi központot? )

BK írásai ellentmondásosak. Hol a "hazájáért" küzdeni jött haza, feldobva minden zsíros állást (megj.: azért a havi 300-400e Ft sem kevés), hol mkháza nem az otthona.


Gyors út a ??????? felé.
Öreg on Hétf. Jún. 22, 2009 1:32 pm
Üdvözlet mindenkinek.
Halgatásom indokolt , figyelmem lankadatlan, az elmúlt kérdések és válaszok(Zsolti kontra Hivatal).tudtuk hogy nem lesz egyértelmű a válasz .Kezd kirajzolódni az építkezés körüli huzavona.
A feltett kérdés ?????? felé 35 évesen lehet a meg gazdagodás ! a visszaélés ! a szegénység ! a börtön ! felé vezető út. Sokunkba felmerül a kérdés ilyen fiatalon vajon miből lehet nagy lábon élni mert tisztességes úton nem az biztos . Sejtésünk volt arrol hogy az útépítés nagy biznisz de hogy ennyire ez már meglepett de lehet hogy a meglepetésem már csak akkor lessz nagyobb ha kiderül hogy visszaélések sorozatábol gazdag a gazdag.

Turcsán zsolt ügyeskedése és szerepe a lapon.
Ha van nyúl a bokorban.....

Dr. Turcsán Zsolt on Vas. Máj. 10, 2009 11:29 am
Sziasztok!


Élvezettel olvasom az írásaitokat és csak egy rövid megjegyzésem lenne a témákhoz. Ha van nyúl a bokorban, az ugorjon ki, a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Én 19, vagy egy híján 20 vagyok biztos Free Tibet írását olvasva (a sajnos a valóságban az idén 40!!!!! ) és senkire nem haragszom és senkit nem dobálok sárral. (De azért engedtessék meg, hogy ismerve a város vezetés, habitusát és előéletét, rajongásig ne szeressem őket) Csak néha én is kiváncsi vagyok (talán ez nem betegség), majd négy éve próbálok együtt dolgozni és együtt gondolkodni a Testületben, az esetek többségében megy is a dolog, de bizony vannak helyzetek, amikor nem.
A portálon forgó izgalmas kérdések engem is érdekelnek. Az orosházi úton készülő nemtommi, azért lázba hozta a közvéleményt így engem is. Tán néhányan emlékszünk még rá, hogy azért múrváztatta le a hátsó refi utat a polgi a hivatalos verzió szerint, hogy az iskolások ne a nagy forgalmú főúton járjanak suliba. Ha ott kamion terminál épül bájdövéj, akkor most, hogy is van: csökkentjük a forgalmat?
Egy hete várom, hogy valaki méltóztasson már írni ezzel kapcsolatban, hogy mi lesz ott egyáltalán, ha már ennyire érdekli a közvéleményt. De ez nem jött össze VG sem írt.
Ja, de közben megtudtam tőle, hogy Zsandark hazudozik ! Erre mondják, hogy az is hazugság, amikor kérdez!
Nincs más hátra, a holnapi napon benyújtom a város jegyzőjének a kérdéseket. A válaszról értesítelek benneteket a honlapon.

hazafi39 on Szer. Dec. 16, 2009 11:59 am
erdeklodolakos írta:Hazafi előző három írása: OHHH most meghatódtam!! Mit szóltok ahhoz fórumozók hogy hajléktalan szállo lesz a mi kis városunkban?! és vajon kifogja megnyitni? a pm.egyik unokaöcsse aki a hivatalnál dolgozik igy van bejelentett munkahelye közben maszek.....de nyugodt mert fizetve van a tb-je amit keres tiszta pénz és pista bácsi mindig intéz neki valamit....most "lideres"lovét mert ez jo"biznisz"

Nem mondod hogy nem a Hócipő rovata???Pedig veled néha tele van....nem szoktam "ŐSZE" téveszteni a képzelgést a valosággal!!!!!Aki nyitni fogja az mondta el nekem személyesen!!!!Azt hogy hol nem árulta el még titok...de most lambériáznak csinálják a mosdokat...stb....nemhiszem hogy a városnak lesz belőlle haszna csak annak a pár üzemeltetőnek...Uram bocsá!!!!lesz 2 db gondnok akik már elkezdték az iskolát csabán ugy hogy lesz 2 munkahely az biztos végül is ez már haszon ...de hogy alkalmas e a vezető szerpre aki nyitja háááátt...8.álltalánossal a fene tudja de hogy dörzsölt és jol helyezkedik egy pár éve az tuti....

Fiuk lányok!!! Senki nem tud vagy nem akar tudni a hajléktalan szállorol????engem érdekelnének a részletek de nagyon titkolodznak.....orosházárol akarnak hozni bele hajléktalanokat...az kell még ide nekünk nincs elég éhes száj akit elkell tartani.....nincs elég betörés meg lopás.....valaki tud esetleg többet???


Már ne haragudj Hazafi39 de ebből a három írásból nem tudtam kihámozni hogy az általad vizionált létesítmény önkormányzati vagy magán vállalkozás egyáltalán hol lesz felépítve a közösségnek mindebből mi a kára avagy a haszna ha lehetne bontsd ki egy picit részletesebben hogy bárkinek lehessen hiteles véleménye.
Mit nem tudsz kihámozni??????!!!!!! Valaki aki a pm rokona és még valaki aki titkos egy a városban lévő épületben a leader segitségével nyitja....Te aki közel vagy a tűzhöz mond ha nem igaz vagy ha igaz akkor meséld el kinek lesz ez jó és ki a titkos társ.....ennyi
by zsandark
on Szer. Júl. 15, 2009 6:11 am

Search in: Vitaterem
Téma: RE: Bukósisakkal vagy anélkül????
Válaszok: 11
Megtekintve: 114
RE: GYORS ÚT A ??????? FELÉ.
Kedves MJ!
Írása az orosházi út szépségeiről és hátrányairól nagyon megfogott. Főleg, hogy olyan elemeket ragadott ki közülük, melyek igazán említésre méltók.
Köszönjük a csárda ingyenes reklámját!
Kiemelendő a pm udvara, kifejezetten a jó ízlést minden tekintetben kielégítő hangárt (aminek szerkezeteit talán más országból hozta, némi sugárzással?).
Köszönjük, hogy az Orosházi úton kamion parkoló épül, így gyermekeink még nagyobb biztonságban közlekedhetnek ott! És az külön jó, hogy élmény park is lesz (bob pálya nem épül valahol???). Kiváncsi lennék, az élmény park mellet mivel szolgál még a phenő-söröző!?
Olyan jó, hogy azért megdícséri a pm-t, a pm fiát, Szénásit, hogy a saját portájukat rendben tartják! Bizony, bizony, van az Orosházi úton (és nam csak ott) egy-két olyan lakos, akinek a portájára ráférne egy kis rendrakás, kerítésfestés!!!
A közterületet is példásan rendben tartják, tök jó! A közmunkásoknak is ez lenne a feladatukat, szeretnénk már végre őket is dícsérni!
Úgy gondolom, van még egy-két olyan lakos, aki nem csak önmaga, de más család megélhetését is biztosítja. Őket miért nem tetszett kiemelni????


"Jó adó fizető és jog követő állampolgár.2009-es évben is csak iparűzési adó címén több mint 600ezer Ft-tal járult városunk költségvetéséhez."
Tessék mondani, mióta lehet belenézni csak úgy az adózok papírjaiba??? És mióta nem lehet egy volt önkormányzati telek tulajdonos váltás és építési negedélye után érdeklődni?? Ha teheti, MJ? írja már meg, ki mennyit adózik! Ezekben úgyis imád a haverjával együtt "túrkálni"! megjegyzem, a pm fia max. 2 éve fizet ide adót. Azt miért nem dícséri meg, aki évtizedek óta ennek a városnak ad, és lóf....t sem kap érte????
RE: RENDKIVÜLI TUSNÁDI KIRUCC ??!!!!
Az ilyen nomád helyeken könnyen megesik,hogy a leggondosabb ellátás mellett is,elrontja az ember a gyomrát(kvázi befosik).Namármost......ilyenkor jön jól a seggnyalók hada....merthát a tiszta segg az tiszta segg nem tiszta ság!A révészt ki fizeti.........mindig mi.Akkor is,ha ő vette fel fiktíven egy útért a pénzt és abból mentek,akkor is,ha ezt a parádéskocsissal "jáccották"le .Akkor is ha a fatökű testületével (naná,hogy zátülésen!)meg is szavaztatott rá egy jelképes összeget.Mondhatnánk,hogy azért O.V ismerősének,netán barátjának lenni(ez utóbbitól azért óvnám Viktort!)nem tesz bizonyára rosszat a községnek(nem város!).......csak amódszertő borsódzik a hátam..........a kijárásos urambátyám módszer.........hát a kommmonisták is ezt csinálták!Mitől szebb és jobb az urambátyám,ha pitykegombos/sujtásos (egy kis szétkent paprikáskrumplis)lajbiban csinálják!!!!
by vargagéhával
on Szomb. Júl. 18, 2009 2:44 pm


Elindult !
Öreg on Szer. Ápr. 15, 2009 12:39 pm
Tisztelt Patrióta.
Az önáltal említett megálapodás az válójában megegyezésvolt. Megegyezés egy önős érdeket és nem a közösségnek tett eskü szellemébe zajlott.Az önös érdek azt diktálta hogy a p,m a saját családja (lásd a két lánya részére munkahelyteremtés)föláldozza mind azokat a lehetőségeket amit mint központ megkaphatott vólna. A bírósági ügyekhez már oj jól ismerö p,m a ciklus után leköszönésekor kitüntetésként megkaphatja Dr jelzöt. A per ügyintézése már elindult, felkérve a jegyzöasszony baráti körét a peranyag elkészítésére maj a Varga ügyvédi iroda a elindítására kapott megbízást .Várható birosági döntés 2020-ra várható.Megondolandó mindenki számára hogy hogyan nyilatkozik a p,m és bólogató ,igent nyomogató testület tagjaira .Büntetö ügyekben igen jártas p,m jobban járna ha a város ügyeivel és annak fejlödésével foglalatoskodna.

Öreg

Hozzászólások száma: 4
Join date: 2008. Dec. 17.
Miért nem??
Öreg on Szer. Feb. 18, 2009 2:01 pm
T zsandark és a többi hozzászóló!
Miért nem nevezik meg a " cimbit" titok ? tudott hogy a pm miért akarja átjátcani a város egyetlen vagyonát!
A Turóczki által létre hozott Rakombao kft már többször bizonyított a városba és mindig a pm idejére vezethetö vissza a tevékenysége (fürdő üzemeltetés, szemétszálítás)most a megvett ( vagy zsarolt) képviselökkel foggal körömmel harcol hogy az üzemeltetés az övé lehessen.Már elöre kel gondolni a 2010-es vállasztás után minden család tagnak munka helyet kell biztosítani .


Mutyizás???
Istefán on Szer. Ápr. 22, 2009 5:18 pm
Szép kis bohózatot olvasok most már hónapok óta. Néhány ember véleménye a Polgármesterről, amit az ügyeletes beszólók tartanak melegen, mivel hozzászólás rajtuk kívül nem igen érkezik senkitől ebben a témában. Jól látható "kákán is csomót keresés" motiváció, ami úgy látszik kikopott a közügyeken gondolkodó értelmes emberek szokásai közül, szerencsére. Az ártatlanul sokat támadott családtagok áldozatot vállaltak azzal, hogy visszajöttek a városba, szülőföldjükre, és mindennapi munkájukkal a sok mocskolódás ellenére a város, és a térség felemelkedéséért tesznek. Bárcsak sokan lennének, akik tudásukkal, és elkötelezettségükkel követnék példájukat. Olcsó sárdobálással sem ártani nem tudnak ezeknek az embereknek, sem a város hasznára lenni. Inkább a maguk kárára firkálnak, magukat minősítve sorról sorra. Ennyire képesek, csapnivaló fantáziával megáldva.

Istefán

Hozzászólások száma: 10
Join date: 2009. Jan. 04.


Mutyizás???!
Patrióta on Szer. Ápr. 22, 2009 6:25 pm
Kedves Istefán!
Ritkán fejted ki a véleményedet, kár mert igy nem lehet tudni, hogy rendes, vagy pedig te is ügyeletes hozzá szóló vagy. Az irásod sok mindent elárul rólad. Például, hogy igen közel állsz a pm-hez ami nem baj, ez mindenkinek szive- joga, de te nagyon elfogult vagy ami megakadályoz a reális helyzet felismerésében. Kár, hogy osztogatod a minősitéseket/én ezt nem teszem/ és az is feltünő, hogy akinek eltérő véleménye van az már nem is ember. Jó lenne, ha megneveznéd a haza települt személyeket és felsorolnád érdemeiket. Rajtam kivül még nagyon sok kovácsházi ledolgozta itt a 30-40 évét, az egész életét és még csak egy köszönömöt sem kapott, igaz nem is ezért tettük! Mint a település sorsáért aggódó, azért már tett és tenni is akaró polgároktól miért vitatod el a vélemény alkotás,a kritika jogát? Vagy talán minden jó, nincsennek problémák, vezetőink nem hibáznak és semmiért nem felelősek? Munkahelyek, pályázatok,fejlesztések, kapcsolatok, személyügyek, oktatás, egészségügy, közbiztonság,stb minden rendben? Biztosan hallottál már a demokráciáról?Tudom szokatlan, mert nem ebben nevelkedtünk, de meg kell szoknunk és élni is kell tudnunk benne és vele. Ne tekintsd ellenségnek a hozzá szólókat, hanem müvelt, kulturált embereknek,és azt keresd ami összeköt bennünket kovácsháziakat, nem pedig ami szétválaszt. Ezt el tudod fogadni? Remélem igen.

Patrióta

Hozzászólások száma: 724
Join date: 2008. Nov. 18.

Bohózat helyett tragikomédia
Dr. Turcsán Judit on Szer. Ápr. 22, 2009 7:28 pm
Kedves Istefán!

Üdvözlünk a hozzászólók körében!

Sajnálom, hogy ez a véleményed a fórumozókról. Ha jól körülnézel bármely honlap fórumoldalán, többnyire mindenhol kialakul egy amolyan törzsgárda, akik rendszeresen leírják véleményüket, nem csak olvassák másokét.
Lehet, hogy az a néhány ember, akit Te itt minősítettél, nem csak a saját véleményük jegyzik le. A honlap és a fórum statisztikai adataiból pedig az tűnik ki, hogy bizony nem csak ez a pár ember látogatja, akik hozzá is szólnak.

Amit a családtagokról írtál: egyet értek abban, hogy nem szép dolog a hozzátartozókat bántani. Érdekes, hogy amikor én dolgoztam a város érdekében, az nem a térség felemelkedésért való tenni akarás volt, hanem beperelendő dolog. Azon ember által, aki most az egész családját idehelyezte. Hát, tudod, szerintem itt a svédcsavar. A családtagoknak pedig tudniuk kellett, mit és hol vállalnak el, és, hogy ez mivel jár. De, ha jól végzik dolgukat, akkor fel sem veszik a "szúrkálásokat".
A jelenlegi pm és társai röplapokat szórtak szét a városban, minősíthetetlen hangnemben írt véleményekkel. Akkor hol voltál? Az a röplap csak 3 ember véleménye volt, amolyan negyedévente "fórumozó" triumvirátusé. És közülük most két fő tulajdonképpen mindent, ami ellen négy évig küzdöttek, most a saját szájuk íze szerint elkészítve feltálalják elénk.

Kérlek, jegyezd le gyakrabban véleményed, hogy legalább itt megvitathassuk a dolgokat, és, ha kell, "mindenki hozzon még egy embert! Mert sokan vagyunk, de nem elegen!"


Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma: 82
Join date: 2008. Jul. 18.
Age: 37
Tartózkodási hely: Mezőkovácsháza

i
eccerűdenemhülye on Csüt. Ápr. 23, 2009 5:00 am
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


A hozzászólást eccerűdenemhülye összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Júl. 03, 2009 9:54 am-kor.

eccerűdenemhülye

Hozzászólások száma: 12
Join date: 2008. Mar. 08.

Ezek után inkább ellenük...
Dr. Turcsán Judit on Pént. Ápr. 24, 2009 7:16 pm
Kedves Gusztáv!

Örülök, hogy újra felveti az én "ügyem", jóllehet, azon az oldalon, ahol azt kérdem, ha alaptalnul jelentettek fel, akkor miért nem követtek meg, nem válaszolta meg.
Bakos István annak idején erkölcsileg erősen aggályosnak vélte családtagok munkáját bárhol, aminek az Önkormányzathoz köze lehet. Azóta elhelyezte a vejét a tűzóltóknál, lányait kistérségi felügyelet alatt álló irodánál. Fizetéseiket nem teregettem úgy ki, ahogy annak idején az én számlamásolataimat (amiről nem tudtam, hogy lemásolták) lengette városszerte a polgármester. Őket emiatt még nem jelentette fel senki, ahogyan Önök tették velem. Akár lenne alapja, akár nem.
Krisztinát nem támadtam. Annál inkább az édesapjának a 4 évvel ezelőtt még erősen létező családtagok elhelyezésére irányuló erkölcsi aggályainak hollétét firtatom.

A szóbeli konzenszusnak olyannyira híve Ön, hogy annak idején, - szintén alaptalanul - feljelentette a szomszédja fiát, minden előzetes beszélgetés, rákérdezés, utánajárás nélkül. Őt sem követte meg.

Kedves Gusztáv! Írásom a következőképp volt: "[color=red]És közülük most két fő tulajdonképpen mindent, ami ellen négy évig küzdöttek, most a saját szájuk íze szerint elkészítve feltálalják elénk."

Írásomban valóban Ön az egyik a kettő közül. Személyzeti poltikájukról érdemben nem tudok nyilatkozni, épp úgy, ahogy Szarvas Attiláéról sem tudtam. Mondatomban nincs szó nyomságyakorlásról.

De azt el tudom mondani, hogy szerintem mi ellen küzdöttek, és mit tesznek most?
1. Protekcionizmus.
2. Családtagok előnyhöz juttatása.
3. Város eladósítása.
4. Bólogatjánosok a testületben.
5. Folyamatosan szembesítették az előző testületet az ígéreteikkel.

Kedves Gusztáv! Önök lubickoltak az ellenzéki létben. Mindent megtettek azért, - fenyegetésekkel, feljelentésekkel, ígérgetésekkel - hogy 2006-ban odakerüljenek, ahol most vannak. Nem válogattak az eszközökben. Higgye el, meg tudnánk tölteni egy nagy termet, ha most az elégedetlen embereket egy gyűlésre hívnánk. De a népnek nem cirkusz kell...
Most néhányan úgy érezzük, hogy Önök az előző ciklusban megfogalmazott morális normákat olykor személyre szabva alkalmazzák.

Lehet, hogy Ön nem érzi, de sokan úgy gondolják, hogy az Önök eddigi tevékenysége nem egy sikertörténet.

Kedves Gusztáv! Úgy gondolom, hogy azon, ha valaki ellen a saját módszereit fordítják, nem szabad csodálkozni.

Ez is demokrácia.

Üdvözlettel
TJ

Ui.: A bölcsöde valóban jó ötlet. remélem (mint kismama), hogy összejön.

Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma: 82
Join date: 2008. Jul. 18.
Age: 37
Tartózkodási hely: Mezőkovácsháza


Helyzetben...
Istefán on Vas. Ápr. 26, 2009 6:02 pm
Mostanra már úgy láttam a hozzászólásokat olvasva, hogy sikerült tisztázni, hogy kinek, kivel, milyen problémája van.
Az is kiderült számomra, hogy valójában NEM A CSALÁDTAGOK ellehetetlenítése a cél. Az viszont tény, hogy sikerült alaposan felkavarni a közvéleményt körülöttük, ami bizonyára a mindennapi életükre sincs hatás nélkül. Úgy tűnik, hogy eszközként lettek fölhasználva a Polgármester lejáratása céljából. Gondolom, ennek, a börtönben ülő Szarvas Attila, és az ő baráti köre kellőképpen tud örülni.

Oroházi úti infó
Öreg on Szer. Ápr. 29, 2009 12:53 pm
Valószínű hogy a 43 as főút aszfaltozása miatt (Makó,Nagylak) útszakaszrol felénk terelik a kamion forgalmat.
Ezt megtudva (nemis tudom kitöl !!) if BI KAMION PARKOLÓT és pecseny sütőt épít(szép látvány lessz) .
A másik, mijen meglepő szintén a Bakos névhez köthető csag Gábor zöldség átrakó csomagoló vállalkozást fojtat. Kíváncsi leszek lesznek.e üzembe helyezési gondjaik!!. Most kell megnézni a szemét kupacok továbbra is gyüllik Meg szegszedhené magát magát a Rakombele kft mert az ott lerakott sitt veszélyes hulladáknak minösül. De nem telhetetlen a Túrózcki úr mert a fürdö miatt zsebre teszi a 6 millát. ELJÖN MÉG AZ ELSZÁMOLÁS IDEJE .

RENDKIVÜLI TUSNÁDI KIRUCC ??!!!!
Tisztelt mindenki !!

Szerettem volna olyan dologról irni ami a városunkba és a városunkért történt de fontosabbnak tartom megosztani a látottakat mindenkivel. A mai híradásokba többször láttam hogy a Tusnádi találkozón jelen van a PM és annak úri kocsisa a meglepetés csak azért van mert a Fidesz pártelnök asztaltársaságába látható.Kérdésként merült fel bennem ki finanszírozta az utat (a város! ) csakúgy mint a Csiki búcsút??.További kérdés, kinek jó a pm kirucca lesz- e haszna a városnak belőle ?? .Tudja-e az elnökúr hogy a pm már nem alelnök sőt már nem is a Fidesz tagja ( kirúgták).Sok a kérdés bennem, de nem csak bennem akik szavaztak (szavaztunk) hittük,, bíztunk,de 2010-be tudjuk hogy ez a PM nekünk már nem kell.Biztos vagyok benne hogy előbb - utóbb minden ki derül.javascript:emoticonp(' ')
by Öreg
on Szomb. Júl. 18, 2009 1:41 pm

Search in: Vitaterem
Téma: Rendkivüli Tusnádi kirucc ??!!!!
Válaszok: 3
Megtekintve: 70

CSICSKA ÉS ALUDTEJ !
Tisztelt mindenki !
E két szó sokmindent sejtet és mond , a pm felháborodva és hir tvért kiáltva a kissebbség kihasználja a magyarokat istálóba a lovakkal együtt lakva és parizelen élve.A mult ismétli önmagát " jöttök ti még hozzám egy köcsög aludtejért dolgozni" (sokan tudjuk e mondat mikor hangzott el). mimár tudjuk hogy mi épül az Orosházi úton ( az elöbbi irásomba utaltamrá). De szeretnénk tudni az ott dolgozgató emberke mijen minöségbe dolgozik a munka területen ? nem- e fekete munkás ,van e kiskönyve , vagy családtag, vagy aludtejért.A pm ügyvédje Varga Gusztáv ?? kiváncsi

Öreg on Pént. Jan. 29, 2010 8:33 pm
Tisztelt Zsolt és mindenki más!

Régóta követem , figyelem a fórumozók hozzá szólásait ,véleményeit ( netán javaslatait is) de elszomorít az a tény hogy a fórumozók egy része tudatosan álnév mögé bújva ( polgármesterként ? kép-viselőként osztják az észt hogy kéne megmenteni a várost a csődtől ?,kicsit ha vissza megyünk időbe és kutakodunk emlékeink között rájövünk hol kezdődtek a bajok. Mondhatni Szarvas hibát követtünk el a 2006-os választáskor (megjegyzem választék híján a kevésbé rosszat választottuk)
Hogyan lett a szaros gumicsizmás saját földjét túró volt gazdálkodóból polgi a politika dobogóján ide-oda ugrálva néha előre majd vissza köpködve elhitette magáról hogy ö a krézus a megváltó,hát beszoptuk.S lőn 2007 az első hitel, bérekre, béralkukra vesztett perekre és persze a polginak a bíróság által megítélt alpolgi tisztelet díjára .Lett ezután kánaán !saját sziklakert, kocsicsere, úszómedence, új ló a csati parton,havi félmilla fizu (NEM EMLÉKSZEM OLYAN ALKALOMRA AMIKOR NEMES CÉLRA FELAJÁNLOTTA VOLNA EGY HAVI FIZUJÁT) és el feledve 2010-re hogy honnan is indultunk. Kérdezem ki menyivel járult hozzá a hiányhoz? Privát kérdés Zsolthoz, újra NEM meg választott polginak jár -e végleg kielégítés és ha igen akkor az összeg terheli -e a költségvetés hiányát és menyi annak összege??

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Dr. Turcsán Judit on Pént. Jan. 20, 2012 8:07 am

Az írásokat olvasva elcsodálkozom azon, mi vezeti Önt arra, hogy a honlapunkat itt népszerűsítse ezekkel az írásokkal? de, ha volt olyan szorgalmas, hogy kigyűjtötte ezeket, akár meg is válaszolhatná végre akár itt, akár a mi honlapunkon, hogy mi az, ami nem igaz a következőkben: pl.:
Bakos István írta:
Dr. Turcsán Judit on Szer. Ápr. 22, 2009 7:28 pm
Kedves Istefán!

Üdvözlünk a hozzászólók körében!

Amit a családtagokról írtál: egyet értek abban, hogy nem szép dolog a hozzátartozókat bántani. Érdekes, hogy amikor én dolgoztam a város érdekében, az nem a térség felemelkedésért való tenni akarás volt, hanem beperelendő dolog. Azon ember által, aki most az egész családját idehelyezte. Hát, tudod, szerintem itt a svédcsavar. A családtagoknak pedig tudniuk kellett, mit és hol vállalnak el, és, hogy ez mivel jár. De, ha jól végzik dolgukat, akkor fel sem veszik a "szúrkálásokat".
A jelenlegi pm és társai röplapokat szórtak szét a városban, minősíthetetlen hangnemben írt véleményekkel. Akkor hol voltál? Az a röplap csak 3 ember véleménye volt, amolyan negyedévente "fórumozó" triumvirátusé. És közülük most két fő tulajdonképpen mindent, ami ellen négy évig küzdöttek, most a saját szájuk íze szerint elkészítve feltálalják elénk.

Kérlek, jegyezd le gyakrabban véleményed, hogy legalább itt megvitathassuk a dolgokat, és, ha kell, "mindenki hozzon még egy embert! Mert sokan vagyunk, de nem elegen!"Dr. Turcsán Judit on Pént. Ápr. 24, 2009 7:16 pm
Kedves Gusztáv!

Örülök, hogy újra felveti az én "ügyem", jóllehet, azon az oldalon, ahol azt kérdem, ha alaptalnul jelentettek fel, akkor miért nem követtek meg, nem válaszolta meg.
Bakos István annak idején erkölcsileg erősen aggályosnak vélte családtagok munkáját bárhol, aminek az Önkormányzathoz köze lehet. Azóta elhelyezte a vejét a tűzóltóknál, lányait kistérségi felügyelet alatt álló irodánál. Fizetéseiket nem teregettem úgy ki, ahogy annak idején az én számlamásolataimat (amiről nem tudtam, hogy lemásolták) lengette városszerte a polgármester. Őket emiatt még nem jelentette fel senki, ahogyan Önök tették velem. Akár lenne alapja, akár nem.
Krisztinát nem támadtam. Annál inkább az édesapjának a 4 évvel ezelőtt még erősen létező családtagok elhelyezésére irányuló erkölcsi aggályainak hollétét firtatom.

A szóbeli konzenszusnak olyannyira híve Ön, hogy annak idején, - szintén alaptalanul - feljelentette a szomszédja fiát, minden előzetes beszélgetés, rákérdezés, utánajárás nélkül. Őt sem követte meg.

Kedves Gusztáv! Írásom a következőképp volt: "[color=red]És közülük most két fő tulajdonképpen mindent, ami ellen négy évig küzdöttek, most a saját szájuk íze szerint elkészítve feltálalják elénk."

Írásomban valóban Ön az egyik a kettő közül. Személyzeti poltikájukról érdemben nem tudok nyilatkozni, épp úgy, ahogy Szarvas Attiláéról sem tudtam. Mondatomban nincs szó nyomságyakorlásról.

De azt el tudom mondani, hogy szerintem mi ellen küzdöttek, és mit tesznek most?
1. Protekcionizmus.
2. Családtagok előnyhöz juttatása.
3. Város eladósítása.
4. Bólogatjánosok a testületben.
5. Folyamatosan szembesítették az előző testületet az ígéreteikkel.

[i][b]

Ha gondolja,szívesen összegyűjtjük a felmerült kérdéseket, és VALÓBAN megválaszolhatja őket, hátha van még, akit ez érdekel....

Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Pént. Jan. 20, 2012 11:44 pm

Turcsánné Asszony.

A lapjukról legyűjtött hazugságaikat írom ide, nem a lapjukat népszerűsítem. Csak a magafajtának humoros amit ott műveltek, nekünk nem annyira.
Betesz egy írását és kérdezi, hogy mi nem igaz ebből. Ebből a lényeg nem igaz. A többi meg csak körítés, ami a hazugságot egy egésszé fogja össze.
Mik a hazugságok?

1. Egész családját ide helyezte.
A lányaim akiket Önök mocskoltak, nem voltak Önkormányzati dolgozók. De jól esett az az érzetet kelteni, mintha onnét húznának hatalmas pénzeket.
20 embert vett fel a mezőkovácsházi Tűzoltóság. Egészségileg is megfelelő jelentkező Mezőkovácsházáról 10 fő volt. A többi vidéki. Kinek a munkahelye lett elvéve Mezőkovácsházán és milyen alapon gátoltam volna meg a vejem felvételét amikor ő megfelelt minden elvárásnak.

2. A fizetéseket nem terigeti ki...
Megtették más neveken. Nem emlékszik? Azt szugerálták, hogy 300-400 ezer forintot keresnek a lányaim. A nyolcvanezer talán helyes lett volna ha az önkormányzathoz valami köze lenne.
Mi ez ha nem aljas, hátsószándékkal történő hergelése a tudatlan embereknek.

3. Ön folyamatosan kelti azt az érzést, mintha én feljelentettem volna mindenkit, de különösen magukat.
Tessék már hozni azt a papírt amin ez olvasható. A városi választott vezetőnek büntetőjogi kötelessége a tudomására jutott törvénytelenségeket jelezni. Ha az eredményre nem vezet akkor feljelentést tenni. Én ismeretlen tettes ellen tettem feljelentést. Ha ezt nem teszem, tettes társ vagyok, és elmúlasztom törvényben foglalt kötelességeimet. Hogy a madzag az Ön férjéig vezetett arról csak ő tehet.
Asszonyom itt sem írt igazat.
Feljelentettem viszont a honlapjukat, ahol mocskot szórtak rám és családomra, azért, hogy lejárassonak.

4. Lengettem az önök vállalkozási és bér paírjait.Ön szerint.
Nem volt rá szükségem, hisz a rendőrség elvitt minden iratot miután összegyüjtötték.

5. Írja, hogy röplapoztunk, és 3 ember véleménye volt a röplap tartalma. Három ember igazságfeltárásának eredménye írott formába. De a Gyulai Megyei Bíróság véleménye is ugyan ez volt, ami bizonyítja, hogy nem volt vaklárma, mint az Önök csapatának írásai.

Asszonyom.

Ön nagy felelősséggel tartozik azért, hogy ezek a hazugságok a lapjukon megjelentek. A legnagyobb baj, hogy Ön és még egy két neve,- csak fokozta bizonyos emberek indulatát.

Itt Önnek kell választ adni, hogy hogy is gondolta ezt?

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Dr. Turcsán Judit on Szomb. Jan. 21, 2012 2:01 am

Bakos Uraság!

Kb. ilyen zagyva válaszra számítottam, semmi konkrétummal.

Meglep, hogy a déli órában még ráért írni. Nem kési le a tüntetést?


Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Szomb. Jan. 21, 2012 3:44 am

Asszonyom. Arra válaszoljon amivel vádoltak és vádolt. Hazugságokat gyártottak és közzé tették.
Most meg én írok zagyvaságot?
Ön kérdezte, hogy vajon mi a hiba az írásába? Csak valótlanság és rágalom az összes anyag amit összehordott. Nnagyon sok anyagot mentettem le és mindbe benne a hazug rosszindulat. Majd jönnek a velősebbek.
Mit szól Öreg írásaihoz?
Ha már nem tudja megmagyarázni, hogy mi szüksége volt valótlanságok közzétételére?
Nem semmik!
Kiskegyed meg nem vette észre, hogy becsületsértést és még több jogi kategóriát is kimerít a szerző ügyeskedése.
Ez legyen a téma és ne érdekelje magát, hogy mikor mire érek rá.
A témára koncentráljon.
Tudom, hogy Önök sajátos technikával másokat szeretnek élve boncolni és megalázni. De engem ez nem érdekel.
Adjon magyarázatott miért vezette félre az embereket.


Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Szomb. Jan. 21, 2012 8:20 am

Nem tudtak semmiről?????
Dr. Turcsán Judit on Vas. Jún. 20, 2010 6:16 pm
rezső írta:
Zsandark:Tudhatta, mit lehet és mit nem.
Rezső:Honnan kellet volna tudni arról amihez szagulní sem engedte Szarvas és Bandálya?


kedves Rezső!

Bakos Úrék annyira nem "szagulhattak" hozzá semmihez, hogy amikor a rendőrségen szembesítettek engem és a férjem a feljelentés anyagával, láttuk, hogy a számláinkat a tömbből másolták ki. Honnan szerezték meg a tömbünket???
Honnan szerezték meg az iratokat a többi témában is? Miből írták annak idején a röplapokat? Ugye te sem hiszed el, amit írsz?

Hogy betartotta, amiket ígért? A reffi iskolát szinte azonnal bezáratta, ahogy polgármester lett. Te nem láttad a tüntetést, amit ellene szerveztek?
Mutyi a családnak: Vej, lányok....

Ígérteiből semmi nem lett. Padlóra tette a várost. Ebben a hónapban már hitelből fizetik az önkormányzati dolgozókat. És ez már nem az előző éra hibája.
Ennek a városnak olyan vezetés kell, olyan vezető, aki a magánéletben is sikeres, tud bánni a pénzzel, és nem vitte még gajra a vállalkozásait.
Bakos István annak idején azért kérte, hogy főállású alpolgármester legyen, mert a vállalkozásai nem mentek jól. Szerinted az ilyen ember egy várost el tud vezetni?

Férjem elképedve mesélte, hogy VG a testületi ülés után elmondta, hogy BI éppen a FIDESZnél van meghallgatáson, mint pm jelölt, és, hogy Zsolt készüljön fel arra, hogy nagyon kemény lesz a kampány. Te vagy az előszél?
Kisfiam egyik kedvenc dala: Halász Judit "Boldog születsénapot". Ebben egy mondat, amit kicsit átírva igaz ránk:"Megint négy évvel öregebb lettél, s bölcsebb is talánTurcsánné Asszony figyelmébe.

Szembesítem egy újabb hazug levelével.
Ez a kis iromány 7 hazugságot tartalmaz.

1. Honnan szerezhették meg a tömbünket? teszi fel a kérdést, mintha mi bányásztuk volna ki a maguk papírjait.
Önök számláztak Kedves Asszonyom. Vastagon és látszatmunkáért. Az összegek majd később.

2. Reffi iskola bezárása.
Változtak a jogszabályok a maguk kormánya által, és ha tetszett, ha nem, létszám és pénzügypolitikával belekényszerítettek a bezárásba. Ellenőrízhető az állításom. Nem jó érzés, mikor valaki ideköltözik és ha érdekei úgy kívánják patriótább a patriótánál.

3. Mutyi a családnak. Vej lányok.
Akkor Önnek, mint a honlap tulajdonosának és Adminnak az írások hangnemének és valóságtartalmának tisztaságára kellett volna figyelni. Nem a valótlanságot súlykolni. Kitárgyaltuk már ezt a pontot más területen.

4. Padlóra tette a várost.
Az élet igazolta, hogy ez úgy hazugság, ahogy van, de rettentően jól hangzik a Maguk szemszögéből.
A férje majd megvalósítja.

5. Hitelből finanszíroztuk a dolgozók fizetését.
Azt akarta ezzel mondani, hogy elfogyott a pénz és úgy kellett hitelt felvenni? Úgy gondolom a cél ez volt.
Az Önkormányzatot fizetőképesen minden számlánkat kifizetve adtam át. Állítása hamis.

6. Magánélet.
Önnek, aki lényegesen kevesebbet élt, mint én, nagy bátorság véleményt nyilvánítani. Semmit nem tud rólam, csak amit hall vagy hírt gyártanak, de mondja. Jobb lenne, ha a saját háza táján járna nyitott szemmel.

7. Galyra vittem állítólag a vállalkozásaimat.
Kedves Asszonyom. Hogyha az ember félre beszél, akkor legalább olyan területeken kalandozzon, aminek az ellenkezőjét két perc alatt nem lehet bizonyítani. Egy vállálkozásom van és az első polgármesterségem után már nem működött, nem értem rá vele foglalkozni a közügyek miatt. Jogilak élő vállalkozás és eladó. A Szarvas érába 10 pert nyertem az Önkormányzattal szemben, mert azt állították, hogy én ennek a vállalkozásnak ügyvezetője vagyok. Tudták, hogy nem igaz, de így akartak távoltartani a zsonglőr játékoktól.
A férje mind a tízszer megszavazta az összeférhetetlenségemet, annyira szerettek volna megszabadulni tőlem.

Ezekre mit tud mondani?

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Vas. Jan. 22, 2012 8:47 am

Bakos úr ügyei.
patrióta Yesterday at 9:12 am

Tisztelt BIG úr.

Ha vetted volna a fáradságot és utána nézel. hogy ki nyitotta meg ezt a lapot akkor talán nem írnál ilyen ostobaságot. A válaszom is a te leveledre történt, nem értettem, hogy egy lezárt ügyet miért nyitottál meg. A rád jellemző módon most is elkezdettél kommunistázni, amikor tudod, hogy van szakmám és mindig is abban dolgoztam, ami nem mondható el rólad.. Persze könnyű lenne lesüllyedni a te szintedre és felsorolni a te "tiszta jobboldali" tevékenységedet,de nem teszem.Engem a polgármesteri munkád érdekelt, de most már az sem, sőt a politikai életben a saját oldaladon is csak a kudarcok kisértek. Ezeket BF-től idéztem. Nem vagyok BF, én is csak az ő megbizásából írok neked. Te már sok nick név után nyomozgattál, sokat feljelentettél eredmény nélkül. BF nekem is elmondta, , együtt dolgoztatok, érthetően sokat tud, de a hivatali titok és az emberi tisztesség gátat szab. Persze ezzel visssza lehet élni és egyoldaluan rágalmazni, mocsizni, lejáratni. Ez legyen a te módszered, az övé nem ez. Az eddigi ismereteket is tőle tudom, és ezt hajlandó bárkinek/no nem egészen!!/ elmondani. Maradj meg a jótékony anonimitásban, mert nincs bátorságod felvállalni önmagad.Ez a "háttérbe" maradás mindig is jellemző volt rá. Azt mondta BF, hogy fejezzem be a közvetitést, nincs értelme egy csalódott, gyülölködő, elfogúlt egyénnel értelmetlen vitát folytatni. Azt javasolja, hogy értelmes dolgokra forditsd az energiádat, karitativ és egyéb tevékenységet végezz, ehhez ő is szivesen csatlakozik. Üdvözöl és ezzel a maga részéről lezárta ezt a hozzá méltatlan vitát. ,Talán próbálkozz a saját honlapodon, garantálom, hogy több sikerélményed lesz.Te Patrióta nevébe író valaki.

Ha tudnál értelmezve olvasni akkor nem a lap újból megnyitásáról beszéltem, hanem ennek a témakőrnek az indításáról. Nekem nincsennek ügyeim csak ti gyártottatok.
Erre kérek feleletet a handabandázásod helyett. Felelj a hazugságaidért. Tudom, hogy ki vagy. Több néven jelentkezik ez az aljas arrogancia.
A magasabb rendültség érzése nálad, már betegség, de egyben a védjegyed is.
Sok értelmetlenséget hordtál össze. Olvasd el mégegyszer művedet.
De sikerült egy érthető mondatot is összehozni amit idemásolok.

" Azt mondta BF, hogy fejezzem be a közvetitést, nincs értelme egy csalódott, gyülölködő, elfogúlt egyénnel értelmetlen vitát folytatni."

Nos, a gyengébbek kedvéért, mégegyszer. Itt nem a gyűlölködésről van szó részemről. /Az a ti ismertető jegyetek/.
Azt szeretném, ha szembesülnétek a hazugságaitokkal. Azzal az aljas szándékkal megkomponált rágalom tömeggel, amit rám és családomra szórtatok.
Kimásoltam több hazugságotokat, inkább arra koncentrálnál. Vagy megállt a választudomány? Túl vagyunk azon az időn mikor egy bocsival el lehet intézni a dolgot.
Minél jobban veritek a szárnyatokat annál kellemetlenebb helyzetbe kormányozzátok magatokat.
Én ezt végig csinálom Tündérkéim. Ha kell az utcán, mint azt ti tettétek azok segítségével akik már élvezik a Júdáspénz kedvezményeit.

Az én barátaim csak a valóságot mondják és nem találnak ki külön meséket.
Visszább az agarakkal és tessék kissé szelidebb hangnembe írni. A harcot nem én kezdtem.

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Hétf. Jan. 23, 2012 7:35 am


Turcsánné Asszony figyelmébe.

Az Önök honlapjáról másoltam át ezt a hőzöngést.
Gyűlöletet, hazugságot és kioktatást tartalmaz.
Kérem az IP Címét gondosan őrizze szilvercicának. Az Önök lapjáról sokkal szelidebb írást törölt már, ami nem maguk kedve szerinti volt.
Én nem fenyegetek. Szembesítem a szerzőket a hazugságaikkal.
Ezek a kirohanások meggyőztek, hogy részletesen minden egyes vádpontot ide hozzak.
Lássák,- a valóságot nem ismerők, hogy mi is történt az Önök honlapján. Médiatechnikával és mindenre kapható pár emberrel, hogy lehet másnak nagyot ártani.


Re: Kovácsházi Hírmondó
szilvercica on Pént. Jan. 20, 2012 10:37 pm

.Kedves Bakos Úr!

Fenyegetését visszautasítom.
Nem vagyok és nem voltam soha se gyereke, se csicskása és libát sem őriztünk együtt.
Honnan veszi a bátorságot?
Ha baja van forduljon bírósághoz ne itt kuvikoljon.
4 éve volt, kirúgták, legyőzték, ahogy tetszik.
2002- ről ír 2012-ben.
A 4 év regnálása alatt nem tudta kideríteni amivel vádaskodik és 10 év után itt vádaskodik.
Hány feljelentést tett 4 év alatt?
Az, hogy ezzel nem félemlített meg mindenkit jól látszik abból mekkora zakót kapott pedig a mai hatalom csókosa.
Maga mint Kisgazda?
1990-ben ügyvezető alelnök?
Múzeumi darab, retro-rendszerváltó, akkori társai kicsit többre vitték.
Ott se bírták ezért hamar kirúgták?
Ott hány embert jelentett fel?
Az orosházi vetőmag üzem vezetője az orosházi mszmp hatásköri listáján volt?
Az mszmp jóváhagyása nélkül nem lehetett volna igazgató?

VÉGE!
Biztos nehéz belátni de ennyi volt, szép kerek aktív élet.
Írja meg önéletrajzát.
A" Belgrád Rakparttól a Száraz érig" címet ajánlom.


Kedves Szilvercica! Felháborodásod megértem, a hangvételt is, de azért megkérlek, maradj a tőled jól megszokott, mértéktartó, intelligens fogalmazásnál. Túlzottan sértő mondataid (2 db) töröltem. Üdv. Turcsán Judit
.

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  erzsebet on Hétf. Jan. 23, 2012 7:51 pm

Tisztelt Bakos István én azt hiszem hogy ezek a méltatlan viták nem vezetnek sehova. Egy kommunista bitang attól lesz ideges ha szembesítik a hazugságaival. Én azt hiszem hogy Mezőkovácsháza ügyét azzal visszük előrébb ha konkrétan rámutatunk a Mezőkovács háza kálváriájára. Ez pedig a nyitó íráson és annak folytatásán keresztül megy. Annál is inkább mert a napi történések kísértetiesen hasonlítanak a Mezőkovácsháza leg vészesebb korszakára.

ÍME A NYITÓ ÍRÁS:Tudom sokakban az a reflex kezd működni: FELEJTSÜK EL!!! Csakhogy az önkormányzati testületek 4 évente változhat de a hátrahagyott javakat a város élvezi, míg a felhalmozott bajokat (adósságot) a város viseli (szenvedi). Mezőkovácsházán különös oka van annak hogy e témát napirenden tartsuk: De legfőbb oka az hogy a felejtésnek eddig igen magas árral fizetett a város. 1990-ben a város többsége a pm jelöltek közül a legkártékonyabb pm jelöltre szavazott (Dr Szarvas Attilára) így Ő nyerte el a pm pozíciót. Még szerencse hogy a testület tiszta erkölcsű jellemes emberekből állt. Így a kártékonyságában meg lett állítva a pm. Így is az okozott kár utolsó részletét 2002-es ciklus végére sikerült törleszteni. Sajnos ekkorára a város ellenes erők (MSZP) újból megerősödtek és újra ezt a kártékony polgárt jelölték pm-nek. De országosan is a nemzet ellenes erők nyerték a választást. Megindult az ország módszeres tönkretétele kirablása, de a városunkra is ez volt a jellemző. Országosan mivel ez a csapat 8 évig volt hatalmon az eredmény minden várakozást felül múlt. 2002-ben az ország adóssága 18 milliárd dollár az 1990-es állami vagyonnak 45%-a megvolt. 2010-re az ország + lakosság össz. adóssága 160 milliárd dollár, az állami vagyon 5% körülre csökkent. Hála a Teremtőnek hogy Mezőkovácsházán ez a kártékony pm (Dr SzA) és többségében kártékony testület csak négy évig uralkodott. A mérleg a következőkép alakult. 2002-ben az önkormányzat számláján 80 millió forintplusz. 2006-ra 300-milliós banki adósság 200-milliós kifizetetlen tartozás. De hogy is történt ez a mi kis városunkban? Mi is kell ehhez? 2002-ben a pm tudta ha igazán nagyot akar ,,alakítani" (lopni) akkor oda előbb meg kell ,,dolgozni" a testület többségét.
Kellékei:Egy gátlástalan de eszes Polgármester. 13-fős testületből legalább 8 buta, korrupt, szolgalelkű képviselő, az csak természetes hogy a csapat igazi kelléke egy ,,csapatba" illő JEGYZŐ. Ha ez egybe van kezdődhet az akció. A 13 fős csoportot át kell világítani, megtalálni gyenge pontjukat és ,,megdolgozni" az ,,alkalmasnak" látszók közül legalább nyolcat így biztosítható a szavazat többség. Ne felejtsük mindenkinek megvan az ára. Egyeseknek elég egy pár szép szó, másoknak kell egy kis pozíció(vagy családjának) Van akit engedni kell kisebb szabálytalanságokat elkövetni így zsarolhatóvá válik. Esetleg lakást odaígérni előnyösen (korumpální), de odaadni csak a ciklus végén kell, nehogy meggondolja magát. Egy pár tranzakció után már nemigen mernek kihátrálni félnek a felelősségre vonástól. Közben meg kell győzni ezeket a nem éppen magas jellemeket. hogy a ,,Vezér2 érintethetetlen míg ő van addig itt minden sima. Ha a feltételek összeálltak idulhat az akció. Első a pénzt célkeresztben állítani, ami a lopás tárgya. Kezdésként vegyünk egy szabad felhasználású pályázati pénzt. A pm-nek vagy előző bűntársnak legyen egy kiürített KFT-je, A testülettel hitessük el hogy ez a KFT nagy szellemi erővel bír ezért a szóban forgó 36 millió pénzből bízzuk meg ezt a tudós társaságot hogy tervezzen nekünk valami szuper dolgot ami elindítsa az önkormányzatot a jólét felé, ez legyen 7,2millió. Igen ám de a maradék 28,8millíot még ki kell varázsolni valahogy. Mivel ez a társasággal igen jó a kapcsolat nem tagadhatjuk meg tőle azt a gesztust hogy biztosítson az önkormányzat készfizető kezességet 30millióra. A KFT természetesen a hitelt nem fizeti így a bank leemeli az önkormány számlájáról, Hogy a pályázati pénz kevés a kezességre a bank a kvótából kiegészíti, ez a balga testület megbízza a pm-et hogy tegyen lépéseket a pénz visszaszerzésére. Mint ahogy általában lenni szokott az idő múlásával feledésben merül. Persze ezen a dilettantizmuson egy tisztességes ember csak elképed. Ha ez sikerül jöhetnek a nagyobb falatok. Csak megjegyezném hogy a 36 milliós szabad felhasználású pénzről van dokumentum. Úgy hogy ez nem éppen mese hanem maga a valóság! De akinek van hasonló története az ossza meg a város lakosságával. mert bizonyára nem ez az egy eset juttatta az önkormányzatot az 500 milliós adósságba.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Bakos István on Kedd Jan. 24, 2012 5:23 am


Ha mindenáron azt szeretnéd láttatni, hogy a jelenlegi PM mihez adott segítőkezet akkor legyen.
A két, általad feszegetett pályázat sok törvényességi kételyt vet fel.
A levelem ezt próbálja magyarázni.
A helyi zsonglőrködés csak ezután jött.
Tisztelt Cím!


A Békés Megyei Területfejlesztési Tanács Elnöke, aki egyben a Békés Megyei Közgyűlés Elnöke is, Előterjesztése Békés Megye Képviselő-testület 2004. de-cember 17-i ülésére a 2226/2004. (XI.26.) KT. Határozat végrehajtása tárgyában késztetett jelen levelem megírására.

Mezőkovácsháza törvényesen megválasztott alpolgármestereként, amelyről kénytelen voltam hosszas eljárásban bírósági döntést hozatni is, mint érintett, és mint Békés Megyei állampolgár is a fenti Határozathoz az alábbiakat közlöm és kérem a közgyűlés időpontja előtt az arra illetékeseknek tisztázni és a Közgyűlé-sen ismertetni!

A megyei Közgyűlés Elnöke által összeállított és levelemhez csatolt előterjesz-tés (ami közérdekű adatokat tartalmaz kizárólag és amelyek az állampolgárokra tartozó nyilvános adatok) :
I. TFC 2003. Békés megye kistérségi színtű Fejlesztési Programjának kidolgo-zása 36.000.000.-Ft értékben és a
II. TFC 2003. Erőforrások hatékonyságnövelő összehangolása a virtuális agrár vállalatokban 80.000.000.-Ft + 9.000.000.- (saját erő) Ft
tanulmányok szabályossága megkérdőjelezhetőek, amit különösen egyér-telműen bizonyít az Elnök úr által csatolt irat is.

Általánosságban a két fenti 2003. évi területfejlesztési támogatások megítélése meghozatalakor semmiképpen nem volt támogatott a két projekt a Magyar Terü-let És Regionális Fejlesztési Hivatal Területfejlesztési Főosztálya részéről, hi-szen a csatolt levél iktatási száma 2003. évi. A támogatások odaítélése 2003. október 30-i dátum.

Szala Endre főosztályvezetőnek 2004. január 22-ére sikerült a fenti két pályázat kapcsán:
„… kialakított állásfoglalásunk felülvizsgálata tárgyában írt levelét áttanulmá-nyoztam.

Hivatkozott állásfoglalásunkat a Magyar Államkincstár Támogatás Kezelő Fő-osztály kérésére, az általuk megküldött szakvélemény, valamint dokumentumok alapján alakítottuk ki.”

Felülvizsgálatunkat a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács Titkárságától megkapott, de Polgármester Úr (Dr. Szarvas Attila) által megküldött dokumentumok alapján folytattuk le. „

Milyen állásfoglalást kellett felülvizsgálni? A támogató álláspontot nem kellett volna felülvizsgálni még támogatóbb álláspontra. Az iratok teljessége nélkül a kétség marad a levél olvasójában.

Vizsgálta-e a Békés Megyei Közigazgatási Hivatal törvényes kötelezettsége alapján, hogy a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács milyen alapon adott ki a pályázónak iratokat, hogy az helyette kérjen állásfoglalást?

„Felülvizsgálatunkat a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács Titkárságától megkapott, de Polgármester Úr ( Dr. Szarvas Attila ) által megküldött dokumentumok alapján folytattuk le. „

Szerepel ilyen eljárás a BMTFT Tanács szabályzataiban? Ha nem, ki adott erre engedélyt?

Elnök úr előterjesztése tartalmazza a juttatott támogatások felhasználásával kapcsolatos aktuális helyzetkép kialakítása érdekében 2004. december 2-án a helyszínen tartott ellenőrzés adatait.

Nincs az előterjesztésben, hogy ezen jegyzőkönyvek mit tartalmaznak. Természetesen nem gondolom, hogy a 2003. október 30. napján megítélt II. támogatásnál nem észlelte az Elnök Úr is, hogy a fenti Fejlesztési Hivatali levél a Monet 2000 Kft árajánlatára „vizsgálta felül„ addigi (általam nem ismert álláspontját), míg általam ismeretlen okból a támogatással megvalósuló tanulmány elkészítésével pedig a PROMEI Kht lett megbízva, közbeszereztetve ami a MEH és a Regionális Fejlesztési Holding cége.

Ezt észlelni kellett volna a tanácsnak, annak elnökének, hiszen a 26/2003.(III.4.) Korm. r. kimondja:

18. § (1) A támogatási igény, pályázat elfogadása esetén a támogatási döntést hozó akkor köt támogatási szerződést a kedvezményezettel, ha az
a) az Ámr. 87. §-ban foglalt feltételeket teljesítette, és
b) a szükséges összes forrás rendelkezésre állását igazolta.
(2) A támogatást nyújtó köteles a szerződésben az elállás jogát kikötni ar-ra az esetre, ha
a) az Ámr. 87. §-ának (4) bekezdésében meghatározott feltételek közül legalább egy bekövetkezik;
b) a Kbt. rendelkezései alapján kötelezően lebonyolítandó közbeszerzési eljárások dokumentumait, a közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatását követő 30 napon belül a támogatott nem nyújtotta be.

Ezen II.-es közbeszerzési eljárás, amely a 3222/2004. számot viseli és amely 2004.05.03. napján jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, 10. a, b, c pontjában kifejezetten kizárta más részvételét a tanulmány megírásában. Sőt a közzététel nélküli eljárás oka éppen az volt, hogy a közbeszerzési értesítő 6950 oldalának 2. b. pontjában az szerepel, hogy:

„… Tekintettel arra, hogy egyedül a Promei ismeri az általa elkészített pályázati dokumentáció pénzügyi, műszaki részleteit, továbbá a vele kötött szerződéssel kizárólagos jogot szerzett a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére …”

Akkor hogy kerül a Magyar Terület És Regionális Fejlesztési Hivatal Területfejlesztési Főosztálya levelébe határozottan a Monet 2000 Kft?

Csak nem más került bejelentésre, mint aki pályázott vagy ki cserélte ki a pályázót és hol. És ki észlelte vagy nem észlelte ezt a nyilvánvaló tényt?

Ki kötötte meg a Magyar Terület És Regionális Fejlesztési Hivatal Területfejlesztési Főosztálya XVIII/TFF/1408/ /2003. számú levelében feltüntetett Monet 2000. Kft helyett a PROMEI Kht - közreműködése mellett a támogatási szerződést nyilvánvalóan törvénytelenül. Vagy volt egy PROMEI Kht részvételével is egy pályázat. Ki írta alá a Békés Megyében szokatlan 80.000.000,-Ft-os támogatási szerződést? Ki ellenőrizte ezt a támogatási szerződést, mit írt le 2004. december 02-án az ismeretlen ellenőr???

Az I. tanulmányterv is matematikai csoda. A támogatás 36.000.000,-Ft ami (90%). Ehhez a 4.000.000 saját erő = 40.000.000,-Ft amiből vissza 8.000.000,-Ft ÁFA, akkor a pályázati érték 32.000.000,-Ft, aminek a 20%-a nem 6.200.000,-Ft, hanem 6.400.000,-Ft., vagy 8.000.000,- Ft ÁFA-s összeg. De hát ha rendben van, mindenki döntse el ezt a nagyvonalúságot is.

Tisztelt Cím!

Az elmúlt egy évben, mint választott Önkormányzati képviselő is eleget kellett tennem annak a törvényi kötelezettségemnek, amely szerint nekem feljelentési kötelezettségem van a tudomásomra jutott hivatalos visszaélésekről.

Ennek során minden hivatalos szervet megkerestem a fenti két pályázat szabálytalanságai miatt is. Ennek során több az üggyel kapcsolatos hivatalos levelet kaptam, amelyet most a címzetteknek megküldök, hogy hivatalos tudomásuk legyen róla, részint pedig, hogy eljárjanak ezen információk alapján az arra illetékesek!!!

Más szerveknek is feladatuk volt ebben a kérdésben, és a Békés Megyei Köz-igazgatási Hivatal Vezetőjének azért küldöm meg külön levelemet, hogy 2004.12.17-e, BÉKÉS Megye Képviselő-testülete ülésének napjáig intézkedjen a törvényesség helyreállítása érdekében, azonnal tiltsa meg a további törvénysértéseket!!! Ennek jogszabályi alapjai:

1996. évi XXI. Törvény - a területfejlesztésről és a területrendezésről - A területi államigazgatási szervek feladatai
18. § A területi államigazgatási szervek a területfejlesztéssel és területrendezés-sel összefüggő kormányzati feladatok végrehajtásában, érvényesítésének ellenőrzésében, a térségi fejlesztés és tervezés koordinálásában szakmai segítségnyújtással és információszolgáltatással, valamint hatósági ellenőrzéssel vesznek részt.
A támogatások folyósítása, ellenőrzése - 19. § -
(3) A támogatásból megvalósuló beruházások, fejlesztések hatásait értékelő jelentéseket, a folyamatban lévők nyomon követését és pénzügyi ellenőrzését tartalmazó elemzéseket a megyei tanácsok a MeH által meghatározott formában és tartalommal évente elkészítik, és a tárgyévet követő február 15-éig megküldik a MeH részére.

Tájékoztassa, ha eddig nem tette meg a Békés Megyei Területfejlesztési Tanácsot, annak Elnökét és a felügyelő Minisztert KÖZIG Hivatal által 2004. no-vember 10. napján kelt 2/184-2/2004. számú észrevételéről, a két támogatott pályázat döntéshozói és közbeszerzési „hiányosságairól” és az azóta tett intézkedéseiről az ügyben, mivel a KÖZIG Hivatal által megállapított hiányosságokat a pályázat elbírálói nem észlelték. Ha nem értesítette a Tanácsot, adja meg annak okát, hiszen rájuk is tartozik a felsorolt törvénytelen eljárás!!!

Így nem észlelték a KÖZIG Hivatal által tett alábbi megállapításokat sem:

- nem volt a pályázónak közbeszerzési szabályzata, mivel azt hatályon kívül helyezte,
- a hatályon kívül helyezett közbeszerzési szabályzat viszont még érvényben volt ezen pályázatok elbírálásának időpontjában, amit senki nem vett figyelembe,
- a közbeszerzési eljárásban a képviselő testületet illetik meg a jogok, ennek ellenére Dr. Szarvas Attila polgármester írta alá az ajánlatra történő felkérést (minden esetben csak egy meghatározott (?) céget), határozta meg a bí-ráló bizottság személyi összetételét, amelynek minden esetben ő volt az el-nöke, ő állapította meg a felelősségi rendet, és aláírta a szerződéseket.

Mindezen esetekben a hatáskörrel rendelkező képviselő-testület nem foglalt állást.

Békés Megye Főügyésze az egyik Országgyűlési Képviselőnek, aki számtalan lakossági bejelentésre állásfoglalást kért a pályázatokról, a csatolt P.20.274/2004. számú tájékoztatójában az alábbiakat közölte:

„A főügyészség álláspontja szerint az említett közbeszerzési eljárások során nem volt indokolt a hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos forma alkalmazása. Az 1-2 pontban megjelölt (a két fenti tanulmány) esetekben a pályázat elkészítése során létrejött megbízási szerződések nyilvánvalóan arra irányultak, hogy az elnyert jelentős összegű támogatásokból a tanulmányokat egy meghatározott cég végezhesse el.”

A Békés Megye Képviselő-testületének 3-as számú jelentése tartalmazza a Mezőkovácsházán 2004.12.02-án történő helyszíni vizsgálatot. Annak táblázatára rápillantva látható, hogy a vizsgálatot végzők - igaz a Rendőrségi vizsgála-tok még folynak - mindent rendben találtak. Mellékelek egy pár szálmát és dokumentumot, amely ennek az ellenkezőjét bizonyítják. Vajon kinek az érdekében és mit néztek a vizsgálódok???

A fentiek után kerül abba a helyzetbe a Tisztelt Képviselő-testület, hogy az Elnök Úr által leírtakról dönthessen, ha birtokában van minden adatnak. Ehhez a munkához kívántam segítséget nyújtani.

A hivatalos szerveket kérem, hogy járjanak el törvényes kötelezettségük szerint!

Mezőkovácsháza, 2004. december 12.


Tisztelettel:


Bakos István
alpolgármester


Címzettek :

Kiss Péter Kancellária Miniszter Úr Dr. Kolber István Miniszter Úr
Budapest Budapest

Lampert Mónika Kovács Árpád
Belügyminiszter Asszony Állami Számvevőszék Elnöke
Budapest Budapest

Varga Zoltán Úr Dr. Pataki István
BM TFT Elnöke BM Közig. Hiv. Vezetője
Békéscsaba Békéscsaba

Dr. Veress Gabriella Dr. Dely Betty asszony
Békés Megye Főügyésze Közbeszerzési DB Elnöke
Gyula Budapest

Veress József Úr Nagy Béla
MSZP Békés Megyei Elnöke SZDSZ Békés Megyei Elnöke
Budapest Medgyesegyháza


Domokos László Erdmann Gyula
FIDESZ Békés Megyei Elnöke MDF Békés Megyei Elnöke
Békéscsaba Békéscsaba

Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  peter on Szer. Jan. 25, 2012 6:31 am

Tisztelt Bakos István az igen hosszas és mélyreható levelezésedet átolvastam, megértettem belőle hogy az akkori hatóságok ingerküszöbét nemigen érték el a Mezőkovácsházi történések. Hisz az idő tájt az MSZP mint zsákmányszerzők nem igen törődtek hogy mi is van a végeken. Gondolom a Szarvas és Turcsán felső cimborái leszóltak hogy intézkedjenek mert van ott Mezőkovácsházán egy koma akit bosszantanak a zsákmány szerzések. A következőkben ha lehetne a következő kérdésekre adjál felvilágosítást:
1;Hogyan korrumpálta Szarvas a Többséget adó képviselőket (kinek mi volt az ára)
2; Miután látták hogy a Te tisztességed nem eladó mit tettek ellened hogy a további zsákmányszerzésre ne legyen rálátásod.
3;Főként Prof Dr Turcsán Zsolt szerepe érdekelne mivelhogy Ő a város további tönkretételében jeleskedik!

Előre is köszönöm a választ.

peter

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  calambo on Kedd Május 29, 2012 7:53 pm

A KÖZMEGHALLGATÁS, polgárok nélkül. Nem tagadom én is a kényelmesebb megoldást választottam, otthon a fotelből kísértem figyelemmel a közgeghalmatást. Természetesen azért így is bizonyos dolgok megragadták a figyelmemet. Ami a következő: A ,,közgeghalmatáson" két személy vett részt, ebből az egyik személy aktivizálta magát. A Vízmű működésében előállt nehézségek után érdeklődött. Ugyanis emlékeztette a testületet, hogy a cél amiért a kiválás megtörtént (Egészségre ártalmas azbeszt csövek kicserélése, víztorony felújítása) a békés megyei Vízműből. Ezek a kitűzött célok megvalósítása eddig csak álom maradt, de ha így folytatódik a jövőben sem lesz más mint egy álom. A Vízmű további működtetéséhet, 10 000 000 Forint likvid hitel felvétele szükséges. Pedig a 2010 júniustól 2010 decemberéig a vízmű Végegyháza nélkül 24 000 000 Forint nyereséget termelt. A válasz ami igazán meglepő volt az előző testület is vett fel 10 000 000 Forint likvid hitelt. Ez a válasz a dilettantizmus tetőfoka volt. Csak a gyengébbek kedvéért: 2010 júniusában az induláshoz kellett a likvid hitel, hisz a nulláról indult a csapat, Ilyenkor vannak a működtetés folytatásához költségek Hisz bevétel majd csak két hónap múlva realizálódik, kiadás pedig már az első napon megjelenik. A testület teljes mértékben egyetértett a felszólalóval. Elrendelték a következő ülésre egy hatékonysági vizsgálatot.
A következő téma a rendelőintézet működtetéséről szóló téma. Az egyedüli felszólaló nemértette meg hogy miért nem indították már be az egy napos kórházi ellátást, hisz ha azt záros határidőn belül be nem indítsák komoly pályázati pénzek visszafizetésére kerül sor. Ez pedig az önkormányzat teljes működőképtelenségét vonná maga után. A testületi tagok ezzel a felvetéssel is azonosultak és elrendelték hogy azonnali hatálya készítsék elő a működtetésre vonatkozó szerződést. Ami még szembetűnő volt az a JEGYZŐ felkészületlensége. Ezen persze már nem is csodálkozom, hisz az felkészültsége soha nem is volt alkalmas a JEGYZŐI feladat ellátására, de ez had maradjon a testület felelőssége hisz Ők szavazták meg a munkakör betöltésére. A Békés Megyei rendőrkapitányság 04000/88/2008/bü HATÁROZATÁVAL. kapcsolatos kötelesség szegés felelősség megtárgyalására ZÁRT ülésen került magtárgyalásra. A ,,DÖNTÉS" szóbeli figyelmeztetés a jegyzőnek és a pm-nek. De magáról a Rendőrségi Határozatról és az ahhoz csatlakozó dokumentumokról A testület a mai napig sem tud. Az ülésen nem esett szó arról hogy a testület egyáltalán át akarja e tekinteni ezeket a dokumentumokat.
Csak annyit: Az egyik polgár aki vette a fáradságot és megszerezte majd áttekintette a rendőrség határozatot és összesítette a számokkal leírt vitatott összeget, aminek végeredménye:533 819 658,-Ft.
Természetesen a testület erről nem tud hisz a JEGYZŐ a testületnek (VAGY NEM IS A JEGYZŐ?) a mai napig nem kézbesítette ki a 04000/88/2008/bü HATÁROZATÁT. És az ahhoz tartozó ÁSZ jelentést.
A Rendőrségi határozatot 2012 február 3-án küldtek el a Békéscsabán székelő Bagdi ügyvédi irodának. Ezt a Bagdi Ügyvédi iroda NAGY SEBESSÉGGEL FEBRUÁR 21-ÉN át is adott a hivatalnak. Azt azért nem értem ha egy ügy íratnak 8-napos jogvesztő hatálya van akkor a Bagdi ügyvédirodában miért volt elfektetve 18-napig?
Ezek után csak természetes hogy a hozzá tartozó iratokat nem kézbesítette ki a HIVATAL a testületnek. Így a testület mely ebben az ügyben egyedül illetékes dönteni a teljes tudatlanságban van. Ezért a rendőrség a testülettől 8-Napon belül nem kapott (nem kaphatott) megbízást a nyomozásra (sem annak a megszüntetésére) így a rendőrségi nyomozási megszüntető határozat jogerőre emelkedett.
Természetesen mindez Prof. Dr. Turcsán Zsolt szerint a megbékéléshez szükséges.
DE TÉNYLEG ILYEN NAGY ÁRA VAN A BÉKÜLÉSNEK?
Csak azt nem tudom ha már a városnak ez a 2002-2006 közti MANŐVER ennyibe került, akkor kinek kivel kéne megbékülni?
Ha valaki ezt tudja írja meg, mert nem hiszem hogy csak engem furdal a kíváncsiság!!!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  donkihote on Hétf. Jún. 11, 2012 8:15 am

Június 14-én testületi ülés lesz Mezőkovácsházán. Az ott előterjesztésre kerülő Rendelőintézettel kapcsolatos napirend megszavazása, döntően befolyásolja a kistérség egészségügyi ellátását és mezőkovácsháza jövőjét. Mezőkovácsházán újabb cirkusz folyik. Változatosság kedvéért, az SZTK megszerzése (tönkretétele)
a cél.
Igaz, hogy az állam átveszi a működtetést 2013 január 1-től, de nem mindegy hogy kik lesznek kerítésen belül az adott időbe.
A jelenlegi üzemeltető VISMEDICA ellen soha nem merült fel kifogás, de jelen esetbe ez senkit nem érdekel az akarnokok táborából. Cél minél több barátot helyzetbe hozni. Ezt a tendenciát láthattuk eddig.
Ez esetben a város, sem a térség egészségügyi ellátása nem érdekli a Turcsán baráti kőrt.
Sőt úgy nyilatkoznak, hogy aki a jelenlegi rendszert szeretné, az a város érdekei ellen van. A város érdeke és ennek a csoportnak az érdeke sajnos ellentétbe vannak egymással.
Reméljük, hogy így látja ezt Szekeres képviselő úr is, aki mint polgármester 4 évig gond és ütközés nélkül dolgozott a Vismedica Kft-vel. Nem akarta a baráti körét beültetni a Kft-hez.

Szeretném felhívni a figyelmét egy sokak által ismert képviselőnek Csepreghy Elemérnek is.
A nagyapja, az édesapja építette és szolgálta tisztességgel a Kovácsházi közösséget. Ő maga is tisztességes vállalkozója a városnak, akinek fogalma van az önálló gazdálkodásról.

Nem jó irányba mennek a dolgok Elemér.
A pénzügyi bizottság elnökeként biztos sok információ jut el Önhöz, de lehet, hogy nem elég.
A város a biztos sűlyedés útjára lépett. Már a választás eredménye előre vetítette a város tragédiáját. Eddig a képviselő testület támogatását élvező Turcsán professzor, tudományos rangjának megfelelő katasztrófába sodorta Mezőkovácsházát.
Igaz, hogy innen szép a talpra állás. De az is igaz, hogy nem négyévente kellene bizalmat szavazni a közéletre méltatlanoknak. De ez a lakosság gondja és nem az önöké.
Az Önök feladata a város érdekeinek képviselete. Eddig a testület elégtelenre teljesített.
Tudja Ön, hogy mennyi a város kifizetetlen számlája? És azt tudja, hogy mennyi a gazdasági visszaélésekre ismételten létrehozott kft rendezetlen számlája, ami 90 napon túli kötelezettséget is tartalmaz bőségesen. Nekem vannak információim és megdöbbentőek.
A pénzügy bizottság elnökeként nagy az Ön felelőssége, de bízok abba, hogy nem keveredik a korpa közé. Nem érdemlik meg a Turcsán-Kokavecz duó, hogy egyet is lépjen utánuk a törvénytiprás útján.
Ön szerint egy pőrére vetkőztetett Önkormányzatnak, aminek a vérét a haverok szívják, mi szüksége van a 6 hónap múlva államosításra kerülő Járóbeteg-szakellátás működtetésére?
Nem kötelezően ellátandó feladatról van szó. Ha pénzt akar kivenni az Önkormányzat barátok fizetésére, akkor az ellátás szenved kárt. Javítani az ellátást egy filléres gondokkal küzdő Önkormányzat nem tudja, és ez biztos. Vajon minek a bajt előidézni és egy senki által nem ismert társaságot idehozni? De mi a panasz a Vismedica ellen? Mikor lesz idő kiírni a pályázatot?
Hiszek és bízok az Ön ítélőképességébe.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Hogyan tegyük tönkre évtizedekre a városunkat!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.