Értesülési forrás

Go down

Értesülési forrás

Témanyitás  Dr. Turcsán Judit on Szer. Nov. 23, 2011 10:09 pm

Csakhogy ne kellejen a dolgok után rohangálnod, első kézből értesülj a dolgokról:
http://www.mezokovacshaza.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=427&Itemid=83

Testületi ONLINE

Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Nem értem!

Témanyitás  calambo on Kedd Nov. 29, 2011 1:00 am

Ha már meglett jelölve a testületi ülés közvetítésének helye éltem vele és végig néztem az ülést. Mondhatom a színvonal nem kápráztatott el. Ami szembe tűnő volt hogy finoman szólva a jegyző nem volt képben. Gondolom ezért volt hogy a jegyző új mentora magyarázkodott helyette. Ami igazán megfogott és kérdéseket vetett fel bennem, az a cégtelephely és annak adózásáról folyó disputa.
A következő kérdések vetődtek fel bennem:
1;Miért bízott meg a testület egy külsős céget 20% sikerdíjért amikor az az adócsoport munka köri kötelessége, a jegyző irányításával. (a jegyző hatósági jogkörrel rendelkezik a megbízott KFT viszont nem)
2;Figyelve a pm mindenáron megbízás erőltetését, volt olyan érzésem hogy újabb TITÁN elvtársakat akar az önkormányzat kasszájából stafírung-gozní.
3; De ha mégis az egész akció mögött a tudatlanság állna miért nem kérik ki VT-né (vízi-közmű KFT ügyvezető)tanácsát ez ügyben. (gondolom az APEH-nél eltöltött évek alatt csak tudja az ilyen egyszerű adózási eljárás szabályát)

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Én sem értem!

Témanyitás  peter on Szer. Nov. 30, 2011 1:17 am

Bizony én sem értettem ezt az egész vitát a pályázó cégekről. Én úgy szűrtem le hogy egyszerre volt jelen a nagyfokú tudatlanság, rosszindulat, és szakmai alkalmatlanság és a korrupciós szálakat is felfedezni véltem. Erre álljon itt ékes bizonyítékként az alábbi idézet:

Prof. Dr.TZs írja: "Jelenleg 46 új cég pályázott kihasználva a többlet 15%-os pályázati intenzitást. A kistérségi koordinátorok segítségével megpróbáljuk utol érni a cégeket!Remélem sikerül, az eredményről beszámolunk!!!"

Dr. Tj írja:Az általad említett hasznos polgár vajon leadózott-e a közel 12 millió forint után? És, ha ez a sok cég mind leadózott, akkor miért áll úgy az önkormányzat, ahogyan áll anyagilag?

Idegen írta: 2010 november 10-én Kár volt ezt egyszer is felvetni, neki jobban kelet volna tudni hogy milyen pénzek ezek ( mert állítólag Zsolt azt híresztelte hogy Ő ,,pályázat írással" foglalkozik) Jobban tette volna ha nem hagyja az irigységet eluralkodni magán hanem a mezőkovácsházi polgárokat ellátta volna ismeretekkel. Ezáltal a város sok polgára igénybe vehette volna ezt a forrást. Az adózáson így el elmélkedni azután kellene ha tanulmányozták volna az ide vonatkozó adózás rendjét. (igaz egy ,,pályázat írónak" ezt betéve tudni kéne.) Ezért nem is értem hogy Prof. Dr TZs és Dr TJ miről beszél. A mai adózás rendjét mindenkinek büntető jogi felelőssége mellett be kell tartaní. De ezt is mind a két személynek tudni illene hisz e véget őket már érte, nem is olyan régen nem is kicsi kellemetlenség.
A város pénzügyi helyzetére a választás után 40 nappal nem szerencsés homályosan hivatkozni hisz az ügyvitel naprakész. A választás időpontjára a mérleg el lett készítve, így a pontos helyzetet a pénzügyi csoport vezetőtől perceken belül meg lehet tudni. A tájékozatlanság az nem bűn , az egy állapot. Azt előbb utóbb mindenki megpróbálja némileg leküzdeni. Persze oda el kell jutni a felismerés állapotához. De ha nem az se olyan nagy cserép törés. Hisz valamennyien állandó tájékozatlanságba szenvedünk. Igaz a valamit magára adó ember mielőtt állást akar foglalni valamilyen témába megpróbál tájékozódni.

Péter:Tisztelt Idegen mint ahogy látod tévedtél hisz a mai napig sokan nem jutottak el az intelmedig. A hiányosságaikat nem pótolták, hanem RAGOZZÁK!
Gyengébbek kedvéért:A pályázat kivitelezéséhez nyert vissza nem térítendő támogatás sem helyi, iparűzési, társasági, személyi jövedelem adó adókötelezettség alá nem tartozik. Ha az önkormányzat ilyen pénzek után akar adót beszedni, akkor nem nehéz megjósolni a teljes kudarcot! Ilyen csak egy tudatlan LúZER csapat fejéből pattanhat ki. Az csak ennek a Lúzerségnek fokozása hogy ezért még egy külső cégnek 20% -os sikerdíjat fizetni akar. Nem tudom ezt még mivel lehet fokozni, mert én azt hiszem hogy ez már csúcs!
Igen ez úgy fordulhatott elő hogy a testület megfogadta a Liberálisok javaslatát.

Íme az ide vonatkozó Liberális javaslat:A közhivatalokba elbutult, ostoba, rosszindulatú személyeket kell pozíciókkal ellátni. Egyes ügyekkel több osztálynak, alosztálynak és csoportnak kelljen foglalkozni, de döntést egyik se tudjon hozni a másik jóváhagyása nélkül. Semmiképpen nem engedhető meg normális működésük. Így el lehet érni, hogy semmi ne működjön.

peter

Hozzászólások száma : 57
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Hogy a kép teljes legyen!

Témanyitás  donkihote on Szer. Nov. 30, 2011 10:26 pm

Tisztelt Péter ezt a kérdést nem érdemes tovább ragozni. Ezért én szükségtelennek tartom bizonygatni ennek a témának az abszurditását.
Csak egy kis csemege, Prof DrTZs pm. előző írásából amit patriótának írt:,,Jómagam több, mint tíz éve pályázatok írásával és kutatás-fejlesztési projektek menedzselésével foglalkozom és a nagy uniós K+F projektek bírálatára is fel szoktak kérni. A legfontosabb bírálati szempont minden esetben a fenntartható fejlődés értékelése, azért nem nyújtanak támogatást, hogy még nagyobb veszteséget és gondot generáljanak vele ezt tudomásul kellene végre venni.
A mai ujságot olvasva minden mezőkovácsházi lakos láthatja a grandiózus fejlesztési terveket, város központi rehabilitáció......
Az elmult ciklusban az akkori Polgármester kapott hideget, meleget az ilyen cikkekért, öntömjénezésnek és légvár építésnek volt titulálva minden hasonló "prezentáció". No de erre szokták mondani így múlik el,(vagy alakul át...a szerk. Very Happy ) a Világ dicsősége.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy több nagyobb kistérségi központ be sem merte adni ezt a pályázatot a magas saját forrás aránya miatt. Jelenleg öt millió forintnál tartunk, ennyibe kerül a pályázat írása és kb. 130 millió forintba a saját forrás, ha nyerünk.És az esztétikai élményen kívül nyereséget nem fog termelni a beruházás.(fenntarthatóság?????).
Sajnos viszont az "önhik"-is pályázata az Önkormányzatnak nem nyert, ezt Neked, mint volt vezető köztisztviselőnek nem kell mondanom, hogy mit jelent! Hát ennyit a pályázatokról röviden és a teljesség igénye nélkül......
Tisztelettel: Dr. Turcsán Zsolt

Donkihote: Igen ha ez a dicsekvés a pályázat írásról és bírálásról, szakértésről valós lenne, akkor ez a téma így fel sem vetődött volna. Persze ha a jegyző a feladatát tudná akkor sem kerül a testület elé a téma. Az pedig jogos volt hogy a Dr ZsA. Prof. Dr. TZs álltal vezetett testület, kapott hideget, meleget az ilyen cikkekért, öntömjénezésnek és légvár építésnek volt titulálva minden hasonló "prezentáció". Bizony joggal, hisz 2002-ben 80 -millió többlettel vették át az önkormányzatot és 2006-ban 300-millíós hitellel és 200-millíós kiegyenlítetlen számlát hagytak maguk után! BIG ,,grandiózus terveí" nem terv maradt hanem ki lett vitelezve, 2,2- milliárd értékben. Bizony a város központ re-hab terve is ki lett volna vitelezve ha azt a város ,,jóakarói" jó helyen jó időben el nem meszelik. Ha BIG marad a pm már azóta a volt KISZ-tábor területén (amire a választálsí győzelem esetére ígéretet kapott) bizonyára egy 200-férőhelyes ifjúsági üdülő komplexum előre haladott állapotba lenne. Az bizonyos hogy nem a gyanús körülmények közt, dupla vételi áron megvásárolt Balaton szántódi romos hétvégi házat tataroztatta volna. De ez a hajó elment. Most Prof Dr TZs pm en a sor, Remélem a beharangozott tehetség nem marad még soká rejtve! Mert az elmúlt évben nem sok pozitív dolog történt. Az önkormányzat adóssága mégis közel 100-millíóval nőt. A működésben komoly pénzügyi és egyéb zavarok álltak be.

Ahogy a választálsí ígéretekben mondta Prof. Dr.TZs kandidátus, címzetes egyetemi professzor: ideje nekikezdeni dolgozni!
,,Célunk az hogy kialakítsunk egy boldog, kiegyensúlyozott várost."
,,Ma olyan polgármesterre van szüksége Mezőkovácsházának. aki képes ezt a települést az Európai Uniós szintre vezetni, aki nemcsak az önkormányzati munka területén, hanem a gazdasági életben is képes eligazodni!"donkihote

Hozzászólások száma : 156
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Értesülési forrás

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.