2012-es költségvetés anomáliája!

Go down

2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  erdeklodolakos on Vas. Nov. 20, 2011 2:57 am

Bizony Mezőkovácsházán is már rég feledésbe merült volna azok a ,,kegyes" hazugságok, rágalmak, amit egyesek terjesztettek 2010-es kampányban az ex pm-ről, ha a város gazdasági helyzete a helyén lenne kezelve.
Ha egy év elteltével látszana valamilyen pislákoló fény az alagút végén. 2010 október 3-án Prof. Dr TZs nyerte a választást, ez nem kérdés. A kérdés az hogy vajon a városnak ez mibe kerül?
Az elmúlt évben (2011) Összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága. Miközben nem csináltak semmi pozitívat. Hogy a hátralévő három évben mi lesz, azt csak a Jóisten tudja.
Mert azt világosan megtudtuk Dr SzA, és DrTZs munkálkodása 2002-2006 mintegy 500 millióba került, vagyon gyarapodás nem keletkezett. Azonkívül egy jogerős Bűnvádi eljárás, és két folyamatban lévő bűnvádi eljárás. 2006-2010 BIG, VG kettős munkálkodása nem növelte mezőkovácsháza adósságát, viszont 2,2 milliárd vagyon gyarapodás keletkezett Mezőkovácsházának. Bűnvádi vagy szabálysértési eljárás 2010-2011-évben nem lett kezdeményezve, az előző város vezetése ellen. EZT NEMÁRT TUDNI!

2010-es kampányban Prof.Dr TZs pm jelölt a következőket mondta:Az önkormányzatnak el kell kezdeni gazdálkodni és nem csak a normatívákat szétosztani, racionális gazdasági döntéseket hozni minden hátsó és egyéb szándék nélkül. A magam részéről ebben a kialakult helyzetben csak előre tekintek nem a hibákat a felelősöket, hanem a megoldásokat próbálom megkeresni...

erdelodolakos:Igen ez az amivel Prof. DrTZs adós maradt. Ötleteivel a Gyurcsányi utat követi, állandóan újabbnál újabb ötletekkel áll elő, de a megvalósítását a kudarc jellemzi. Ő egy igazi lúzer vezető! Bizony tisztelt MSZP-ek ,,nagy pofával csak levest lehet fújni".

Prof. Dr.TZs:Összefoglalva: A város gazdasági helyzetét kezelni kell. Kértem a pü-i csop.vez-t, hogy kezdjenek tárgyalásokat a szállítókkal a fizetési határidők növelésének érdekében.
A számlavezető banknál el kell érni a hitelkeret megnövelését,
illetve az állammal szemben fennálló követelésünk folyamatos kifizetését,
faktorálását. (az állam 3 részben fizeti a normatívákat: márciusban,
októberben, decemberben)

erdeklodolakos: Amit itt fenn leírt a pm, azt mindennek lehet nevezni csak gazdálkodásnak nem. Az egy pénzügyi helyzetet kezelni nem tudó adós kétségbeesett próbálkozása. Természetesen ennek végeredménye a további eladósodás. Főleg ha ezt még megfűszerezi teljesen felesleges luxus költekezéssel és alkalmatlan ,,TITÁN" minőségű káderek foglalkoztatásával (ejtőernyőzéssel) Nem csoda hogy a magánéletében is több mint 20 milliós adósságot halmozott össze.
Most élesben megy a játék akkor most már a második évben ideje bevállalni a választálsí programot.
Persze ez már nem álmodozás ami most van az önkormányzatnál, az a kőkemény valóság!
Tisztelt pm Őn már egy éve teljes jogú pm, de még semmi jelét nem látni, hogy hogyan tovább!
Mert ami eddig volt, az maga a katasztrófa.
2010 október elején BIG átadta a hivatalt Prof. Dr TZs-nak. Lejárt határidejű számlát nem hagyott maga után a leköszönő testület. Dec. végéig biztosítva volt a működéshez szükséges fedezet. A pénzügyi helyzet tiszta és világos volt. De minek is mondom hisz a pm már 8-éve tagja a város vezetésének, így pontosan tudta hogy milyen feladatot vállalt be. Volt módja pontos képet kapni a város pénzügyi helyzetéről.
BIG az új pm-nek 2010 októberében működő képes önkormányzatot adott át. Arról is értesülhettünk hogy a működő hivatalba, a testület beleavatkozott és ott jóvátehetetlen károkat okozott.
De a 2011-es költségvetés maga a kudarc volt.
A vízműnél történt durva hibákról (bűncselekmény alapos gyanúról, bevétel nem a megfelelő célra költés) is felemás, furcsa megoldás történt.
De a szennyvíz ll ütemének a pénzügyi elszámolásának lezárására sem történt semmi intézkedés.
De semmilyen olyan intézkedés nem történt ami a város jövőjének szempontjából szükséges.
Az eltelt egy évet a sodródás jellemezte.
A 2012-es költségvetés szabályos (ahol a kiadási oldal egyezik a bevételi oldallal) összeállítására kimunkálására semmilyen esélyt nem látok. De borítókólóm, hogy a költségvetési hiány közel lesz a 200 millióhoz.
Ha ti láttok valamilyen megoldást írjátok meg!


A hozzászólást erdeklodolakos összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Márc. 19, 2012 6:05 am-kor.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 175
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  peter on Hétf. Nov. 21, 2011 12:07 am

Tisztelt erdeklödőlakos, ha én látnák a pm-eddigi tevékenységében bármilyen előre mutató megoldást bizony nagyon boldog lennék. A nemzeti kormánnyal szemben egy szoc-lib pm -et választottak 2010 október 3-án, az a részvétlenség ami a megválasztott pm és a testület irányába nyilvánul meg az megdöbbentő. Azok a fórumozók akik ujjongtak és féktelen örömüknek adtak hangot, hogy a helyi MSZP elnököt választották pm-nek most halvány jelét sem fedezem fel hogy az a társaság a legcsekélyebb módon is támogatná az Ők által kívánatos pm-et. A 2011-es költségvetés az nem állta ki az idő próbáját. De egyetlenegy konkrét lépésről sem tudok ami ne kudarccal végződött volna. Az elkészített 2010-2014 ,,város fejlesztési " stratégia egy üres semmi érdemit nem tartalmazó iromány. Ahhoz hogy legyen jövőnk, meg kell ismerni a múltunkat, kielemezni a jelent, és akkor lesz mire építeni a jövőt! 2010 október 3-án igaz övön aluli ütéssel Prof. Dr. Tzs és a köré tömörült csapat padlóra küldte BIG pm-et. De a mai napig nem ismertük meg Mi választók hogy vajon helyesen voksoltunk-e. Az új pm- -ről, a mai napig nem tudtuk meg, milyen valós munka volt az elmúlt 8+1-év közéleti tevékenységében. Mert amit eddig megismertünk az elmúlt 8 évről az mindennek lehet nevezni csak érdemnek nem. De az eltelt egy év sem volt más csak holmi álmodozás, (ámokfutás). 2011-ben mást sem láttunk mint 100 egységnyi pénzből 101-et költöttek, ez pedig a biztos csődhöz vezető út, valószínű a város vezetésének a magán életük is egy csődtömeg.(hitelből hitelre mennek)
Arra pedig ne hivatkozzunk hogy a választók így döntöttek. A választó mindég a hozzájuk eljutott információ alapján a számukra a legkedvezőbb döntést hozzák meg. A bizalom elnyerésénél nem az a döntő hogy vajon megszolgálták-e a bizalmat vagy-se. Ettől kezdve a választók azon óhaját kell szolgálni amiért őt választották. Mert választást nyerni lehet hazugságokkal, de bizalmat megtartani csak munkával lehet! Sajnos a mezőkovácsházi nép nem ismeri a városunk elmúlt 4-évét. De az igazi baj hogy elfelejtette az előző ciklusokat. Ezért egy kisebbségnek sikerült jól kitalált mesével megtéveszteni a választókat. Mert ha a Dr.TJ fórumán megjelentetett dolgok jelentik az ,,igazságot", az szomorú. Azok jól hangzanak de nem igazak. Ugyanis az ott leírtakról szinte mindegyikről bebizonyosodott hogy nem igaz. De ezen kár rágódni hisz mindenkinek módjában állt volna a konkrét tényeket ismerni, aki ezt nem tette vessen magára. Sajnos a hibás döntésből eredő költségeket a város minden lakóját terheli! De a választásnak már egy éve vége most már az a fontos hogy mi a JÖVŐ? Lassan ráfordulunk a 2012-es évre A költségvetés eső koncepciójának tárgyalásán túl lesz a testület, sok kérdés merült fel bennem:
1; A kötelezően ellátandó feladatokon kívül, milyen nem kötelező feladatra van fedezet?
2;Mit kezd az önkormányzat az önkormányzati lakásokkal?
Azok milyen állapotban vannak hány lakó ingatlan áll üresen?
Menyi a lakbérhátralék, közműdíj hátralék?
Ezek kezelésére van e elképzelés?
3;A fürdővel mi a célja a testületnek, miután az előző testület által megnyert pályázat értelmében megtörténik a korszerűsítés?
4;A vízmű által képződő nyereséget mikor kezdik a vízmű korszerűsítésére karbantartásra, álokmegóvásra fordítani?
Mit kezdenek a felelőtlenül LÍZINGRE megvásárolt luxus terepjáróval?
De vajon ebben a szűkös anyagi helyzetben mi indokolta egy luxus személygépkocsi LÍZINGELÉSÉT?
5;A szennyvíz ll -ütemének a Közvízi Társulás pénzügyi mérlegének egyenlegének elkészítésének ki a felelőse? Mikorra várható a pénzügyi mérleg elkészítése nyilvánosságra hozása?
6;Kinek a munkaköri feladata a közmunkások irányítása?
7;Milyen megoldása van a testületnek az állatártási rendelet végrehajtására?
8;Mikor kívánja a testület a ,,béreltérítéseket" helyre tenni?
9;A város munkanélküli helyzetét milyen konkrét módon kívánja a testület kezelni?
10; Mikor kezdik a szociális földprogram megvalósítását?
A segélyt igénylők konkrét vizsgálatát hogy Ők mit tesznek a családjuk és önmaguk eltartásáért (porta rendbe tétele, kert aktív művelése, felajánlott munka elfogadása)?
Persze sokkal egyszerűbb volna ha a testület valós érdemi munkatervet készített volna 2011-2014-re nem pedig egy általánosságokat tartalmazó egyveleget.
Már több mint egy éve a győztes csapat nem tudja ,,hogyan tovább"! Az idő múlásával semmi nem oldódik meg a baj csak fokozódik.
A közhelyek általánosságok pufogtatása nem old meg semmit.
A költségvetés kiadási oldala és bevételi oldalának egyenlőnek kell lenni!


peter

Hozzászólások száma : 57
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Nov. 30, 2011 4:28 am

Csütörtöktől újabb hat település intézményeiben kapcsolja le az áramot a szolgáltató, a kifizetetlen számlatartozások miatt.
Múlt héten, mint arról beszámoltunk, Esztergom ,,független" pm-je önkormányzata jutott hasonló helyzetbe, ott a feszültség a végsőkig kiéleződött a ,,független " pm és támogatói a költségvetést a vágyak alapján állította össze nem pedig a lehetőségek figyelembe vételével.
Jó ideje rendszeresek a hasonló események, most kezdenek tömegessé is válni. Mostanra derül fény a helytelen költségvetés összeállítására! Igen ez ott fordul elő ahol a költségvetés kiadási oldala túl van tervezve a bevételi oldalnál. Ez a hiba (bűncselekmény) Mezőkovácsházi önkormányzatnál is el lett követve.
Hogy ez még Mezőkovácsházán nem fordult elő, ez nem a város vezetésén múlt. Ezt a költségvetési csődöt a mai napig az alábbi tények miatt kerülte el a város:
1;2011-ben lejárt hiteleket az OTP-átütemezte.
2; Az OTP 40 milliós hitelt folyósított 2011-re.
3;A vízmű kft eredményét (szabálytalanul) az önkormányzat működésére használták fel.
4; Önkormányzati vagyon egy részét (áron alul) értékesítették.
Hogy ez elég lesz-e az így megszerzett pénzek, december 31-ig azt az élet majd megmutatja.
Jövőre jó eséllyel kihirdethetik a szükségállapotot, ha a költségvetés kiadási és bevételi oldalát nem tudják összehozni. Amire ezzel a pm-el minden esély megvan.
Hogy hogyan is alakultak ki ezek az állapotok?
Íme agy kis emlékeztető:
1995-től kezdődött el Magyarországon a nagy privatizáció! Ennek a levét isszuk azóta is, hiszen az összes haszon kiáramlik az országból. Azt mondták, azért adják el, a közműveket mert a Magyar állam rossz tulajdonos. És átkerültek francia és német állam tulajdonába a nemzetbiztonsági kockázatot is jelentő szolgáltatóink!
Eltűnt a 46 tonna aranykészletünk nagy része is, és történtek mindezek büntetlenül, felelősségre vonás mentesen egészen elképesztő dolgok!
A közmű szolgáltatóknak mi fizetjük a legtöbbet (a vízdíjunk a világátlag HÁROMSZOROSA!),
Az azóta szabad áras szolgáltatás számláját aki két hónapon keresztül nem tudja, a világ egyik legalacsonyabb jövedelméből kifizetni, nagyon pórul jár. Rövid idő alatt elveszíti az otthonát! Sok intézményben ahol a kiadást nem a bevételhez igazították, már nincs meleg étel, és egyre szegényedik a lakosság.
2002-ben a közalkalmazottak fizetését 50, a hatalom fizetését 100 százalékkal emelte a nyugdíjasok megkapták a 19-ezer forint júdás pénzt, a Medgyessy-kormánytól. Egy darabig ment róla a polémia, aztán csönd lett… Ahogy Édes Hazánkban lenni szokott.
Az állam és az átlagpolgár nem a boldogságban úszik, mint az úgynevezett boldog békeidőkben, hanem a 2002-után felelőtlenül felvett deviza adósságban.
A bankok által kifosztottak Fagyoskodva, várják a kisded megszül etetését (eljövetelét). Bízni szeretnénk a szebb jövőben, de egyre keményebb megszorításokat szab ki ránk az IMF.

Emlékeztető: „1997-ben a Tocsík-botrány miatt megbukott Suchman Tamást felváltó Csiha Judit privatizációs miniszter kikotyogja a parlamentben, hogy hétmilliárd dollár (nem elírás: dollár)) privatizációs bevétellel nem tud elszámolni a kormány. Ha a világ bármely parlamentjében hangzott volna el ez, azonnal bukott volna a kormány, országos botrány lett volna. Nálunk a fű sem rezdült…De az se piskóta hogy 2002-2010-köztí kormányok 16 milliárd dolláról 160-milliárd dollárra növelte az ország ősz adósságát, míg az állam vagyont 40-milliárdról 5-millíárdra csökkentette. Lumpen ország, lumpen politikai osztály, lumpen szakmai értelmiség…” (Gazdag László közgazdász, egyetemi docens) Most pedig ez a díszes társaság azt sugallja a lakosság felé hogy a FIDESZ miért nem teremt jólétet a polgároknak, hisz 2/3-os választálsí szavazatot kaptak 2010-ben.
De mint láthattuk a ll-kerületí időközi országgyűlés képviselő választáson a lakosság erre a populista dumára nem vevő!

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 175
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  donkihote on Szomb. Feb. 04, 2012 12:48 am

Bizony Mezőkovácsházán is már rég feledésbe merült volna azok a ,,kegyes" hazugságok, rágalmak, amit egyesek terjesztettek 2006-tól 2010-ig de mondhatnám napjainkig. az ex pm-ről, családjáról, ha a város gazdasági helyzete a helyén lenne kezelve. De mi is a helyzet egy év elteltével? Az elmúlt évben (2011) Összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága. Miközben nem csináltak semmi pozitívat. Prof. DrTZs pm Ötleteivel a Gyurcsányi utat követi, állandóan újabbnál újabb ötletekkel áll elő, de a megvalósítását a kudarc jellemzi. Ő egy igazi lúzer vezető! Bizony tisztelt MSZP-ek ,,nagy pofával csak levest lehet fújni".
Az elmúlt 2011-es évet mindennek lehet nevezni csak gazdálkodásnak nem. Ez nem más mint pénzügyi helyzetet kezelni nem tudó adós kétségbeesett próbálkozása. Természetesen ennek végeredménye a további eladósodás. Főleg ha ezt még megfűszerezi teljesen felesleges luxus költekezéssel és alkalmatlan ,,TITÁN" minőségű káderek foglalkoztatásával (ejtőernyőzéssel) Nem csodálkoznék ha a pm de a testület nagy része is a magánéletében is több tízmilliós nagyságrendben elvolnának adósodva.
Most élesben megy a játék akkor most már a második évben ideje bevállalni a választálsí programot. Ha egyáltalán azt a ,,programot" a pm állította össze, nem pedig a TITÁN Honti Pál állította össze. (aki ezért azóta is rájár az önkormányzat kasszájára) Tisztelt pm Őn már egy éve teljes jogú pm, de még semmi jelét nem látni, hogy hogyan tovább!
Mert ami eddig volt, az maga a katasztrófa.A pénzügyi helyzet 2010 október 3-án tiszta és világos volt. A pm már 8-éve tagja a város vezetésének, 4-évig alpolgármester 4 évig képviselő így pontosan tudhatta hogy milyen feladatot vállalt be. Volt módja pontos képet alkotni a város pénzügyi helyzetéről. Semmilyen intézkedés a választások óta nem történt ami a város jövőjének szempontjából szükséges.
Az eltelt egy évet a sodródás jellemezte. Ha én látnák a pm- eddigi tevékenységében bármilyen előre mutató megoldást bizony nagyon boldog lennék. Azok a fórumozók akik ujjongtak és féktelen örömüknek adtak hangot, hogy a helyi MSZP elnököt választották pm-nek most halvány jelét sem fedezem fel hogy az a társaság a legcsekélyebb módon is támogatná az Ők által kívánatos pm-et. Az új pm- --ről, a mai napig nem tudtuk meg, milyen valós munka volt az elmúlt 8+1-év közéleti tevékenységében. Mert amit eddig megismertünk az elmúlt 8 +1 évről az mindennek lehet nevezni csak érdemnek nem. De az eltelt egy év sem volt más csak holmi álmodozás, (ámokfutás). Lassan ráfordul a testület a 2012-es évi költségvetés harmadik megtárgyalására , sok kérdés merült fel bennem: De ezekről a következő írásomban! Addig is felkérném minden városunk jövőjét érdeklő polgárt hogy (ha még nem) regisztráljon fel erre a fórumra és fejtse ki a saját véleményét.

donkihote

Hozzászólások száma : 156
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  gyorgy on Szer. Feb. 08, 2012 10:45 pm

Tisztelt Donkihote. kéred hogy írjunk már egy kis bemutatót a pm-ről hisz a város lakossága szinte semmit nem tud róla. Igazad van ahhoz hogy a csendes szemlélő megértse a mai költségvetés anomáliáját oda elengedhetetlen a pm ismerete. Ami azt illeti az elmúlt kilenc évi közéleti tevékenységével a pm nem sok babért aratott. Ez nem azt jelenti hogy nem csinált semmit. Épp ellenkezőleg elég sokat tett (ártott) igaz ebből a város nem profitált. de kezdjük az elejénél. 2002-ben a lakosság megválasztotta képviselőnek, mert sokan bíztak a fiatalságában az egyetemi végzettségében, meg ugye jól nézett ki a neve előtt a Dr. Csakhogy hiába minden iskolai végzettség tudományos fokozat ha az életben használható készségekkel nem rendelkezik. Sok felé sok mindennel foglalkozott de igazából semmi nem jött össze. Összefoglalva olyan mint az avas szalonna: ,,Mindenre használható de semmire nem jó" Ekkor Mezőkovácsháza ,,nagy dolgok" előtt állt. A lakossággal az MSZP megválasztatta Dr. Szarvas Attila köztörvényes bűnözőt. Igaz ezt a választók nemtudták hogy ennek a ,,jóembernek" Egy jogerős Bírósági ítélet van mögötte és két folyamatban lévő bűnvádi eljárás. A képviselőket meggyőzte hogy azért nincs erkölcsi bizonyítványa mert későn kérte és még nem érkezett meg. De megnyugtatásul Ő Írt egy nyilatkozatot hogy ellene jogerős elmarasztaló ítélet nincs és büntető eljárás ellene nem folyik. Ezt a testület MSZP-és többsége elfogadta és pm-nek beiktatták. De a nagy baj az volt hogy az Alpolgármesternek a testület Bakos Istvánt választotta. Bakos István pedig nem illet bele a képbe,-Mert az Ő tisztessége nem volt eladó. Ezért a Kovácsházi politika csinálók úgy döntöttek hogy félre kell állítani. Erre kitalálták az Összeférhetetlenséget. Nem baj ha nem volt igaz, de az MSZP-és többségű testület felmentette. A helyére a ,,nagy jövőjű" Dr. Turcsán Zsoltot választották. Hisz Őneki ideje volt amúgy DERÉK EMBER VOLT, söt megmerném reszkírozni hogy már akkor elérte a TITÁN (titán tudnátok valamire használi) minősítést. Innen indul Dr. TZs-,,pályafutása" Mezőkovácsháza vesszőfutása. A folytatása a következő írásomban lesz. De akinek ehhez van hozzátenni valója, kiegészítése, pontosítása az tegye meg, hisz nem akarom a babért egyedül learatni!

gyorgy

Hozzászólások száma : 167
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  Bakos István on Hétf. Feb. 13, 2012 5:27 am

Turcsán Zsolt politikai sikereit azoknak az embereknek köszönheti akik a saját érdekükbe bármire képesek.
Van egy csapat a városba, ami a régi káderekből és fiatal segítőkböl áll.
Egy a közös bennük. Gátlástalan önérdek vezérli Őket. Mindegy melyik párt tagjaként szólaltak meg.
Nem számít, hogy mit vagy kit kell eltaposni, ha az,- az egyéni boldogulásuk útjába kerül.
Kitartóak a hazudozásba és mesterei a tájékozatlan ember félrevezetésének.
Kiválóan tudják adminisztrálni magukat és jó stratégák./ Ezeknek az embereknek neve is van és azt is megtudhatja a személyesen érdeklődő, hogy kinek milyen Júdás ezüst járt eddig./
A baj akkor kezdődik, mikor dolgozni kellene nekik.
Ők hozzá voltak szokva, hogy valami nagy bajt csináltak és azt kezelték éveken keresztül.Az idősebbek emlékeznek ezekre a technikákra.
Dolgozni soha nem tanultak meg. Mindíg az állami emlőn csüngtek, vagy munkahelyekről álmodoztak a 90-es évektől, amit soha nem tudtak teremteni maguknak.
Ezek az emberek egy lényeges dologba különböznek még tőlünk. A közösség érdekébe soha nem akarnak munkálkodni, de fenhangon hirdetik, hogy ők a nép bizalmának letéteményesei.
" Életüket és vérüket a népért". Ha a nép hisz, akkor szívják is a vérét ameddig csak lehet.
Ezt bizonyították 1945-től napjainkig és mindenütt a Világba, ahol a balga nép hitt nekik.
Ez az embertipus van most felül Mezőkovácsházán, de a Nemzeti erők tehetetlensége miatt./ A parlamentbe Nemzeti erőként megjelenő Jobbik itt Mezőkovácsházán Turcsánt segítette./

A mi nagy hibánk volt hogy hagytuk Őket, hogy beszéljenek össze-vissza. Úgy gondoltuk, hogy a nyilvánvaló hazudozást a tények felülírják.
Tény, hogy a város fejlődött. Stabil intézményrendszer gondoskodott a Város Kistérségi vezető szerepének átvételéről. Biztonságos és stabil volt a gazdálkodásunk. Nyugodt 4 évnek néztünk elébe.
Turcsán Zsolt testületi tag volt, és minden információt megkapott amire szüksége volt.
Világos volt előtte, ha a Karsai korszakot átvészeltük akkor egy kormánypárti képviselő mellett komoly lehetőségek nyílnak Városunknak.
De Őket a hatalom mindenáron való megszerzése érdekelte. Hogy mennyibe kerül ez a városnak, fütyültek rá.
A lejáratásommal, ami vádakból egy szó sem volt igaz, még is sikert értek el. Győztek a választáson.

Akkor tudtam, hogy a Városunk ezzel a döntéssel nagyon nehéz helyzetbe került. Tiszteletbe tartva a lakosság döntését visszahúzódtam a közszerepléstől.
De úgy gondolta Turcsán Zsolt, hogy ezután is tűröm a munkám becsmérlését, az elért eredményeink bagatelizálását.
A türelmemnek, vége.
Ha valaki tehetségtelen akkor ne akarjon közszerepő lenni, pláne ne akarjon közösséget vezetni.
Gusztustalan dolog más lealázása révén nagynak látszani. Ez eddig bejött.
Úgy látszik, csak ehhez a dologhoz ért egyenlőre ez a fiatalember.
Csak remélni tudom, hogy a lakosság felébred és a következő választáson megvonja a bizalmat Tőle.

Ha Érdeklődő lakos számai jók akkor már most menni kellene, saját elhatározásból.

" Az elmúlt évben (2011) Összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága."

.
Bakos István

Hozzászólások száma : 41
Join date : 2012. Jan. 02.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  peter on Hétf. Feb. 13, 2012 6:53 am

Üdvözöllek Bakos István. Ha megengeded egy kis kritikával éljek. Te bíztál az emberek józan ítélő képességében, ezért úgy gondoltad hogy a lakosság még nem felejtette el a Szarvas-Turcsán duó ámokfutását. De mint láthatod tévedtél. Azonkívül még egy igen lényeges dolgot elfeledtél, amíg a te részedről kicsi volt a tét, addig a Turcsán részéről nagy volt a tét. Hogy te nem kaptad meg a többségi szavazatot attól a te életed még rendben megy nincs anyagi gondod. Az igazi vesztes a város lett, mert ha te maradsz valószínű Medgyesegyházát fölözzük pedig az az elmúlt évben megközelítette az egymilliárd forint támogatást. De ha belegondolsz Turcsánnak nagy volt a tét. Már betöltötte a 40-évet és még egy komoly munkahelye nem volt, Mert csak ,,amúgy derék ember és TITÁN ember" hírében állt. Tehát neki igen erős egzisztenciális gondjai voltak, vannak. Neki a pm-ség az életet jelentette, így eséllyel megúszhassa a banki árveréseket. Ezért Ő és csapata nem rettent vissza a legundorítóbb hazugságoktól sem. Őtet a város, ami leginkább nem érdekelte. Sajnos a város a hiszékenységéért nagy árat fizetett már eddig is, ezután meg még többet. Amúgy pedig úgy lett szocializálva hogy ezek neki nem okoz lelkiismereti furdalást. Csak emlékezzél amikor a csávából (Gyulai Bíróságon) úgy tudott kijönni hogy Szarvas ellen vallott, nem izgatta hogy ezért Szarvast letöltendő börtönre ítélik, akkor azt is megtette. Mert egy kommunistának, a mocsok, a gátlástalanság, a harácsolás és a haza árulása soha ki nem vesző tulajdonsága. És ez most sincs másképp és nem lesz másként a jövőben sem. A fenti tulajdonságok nemzedékről nemezedére szállnak. Nem lesz olyan, hogyha majd kihal az utolsó Kádár-nemzedék is, akkor majd jönnek az új, tisztességes és fiatal baloldaliak. Mert ez nem lehet. Ez nem történhet meg.

peter

Hozzászólások száma : 57
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  calambo on Pént. Feb. 17, 2012 10:27 pm

Bizony nem győzök csodálkozni, a 2012-es költségvetést kellene elkészíteni, eh helyet elővesztik (felmelegítik) az elöző pm-ről terjesztett rágalmakat hazugságokat. Itt valami nagy baj van -gondoltam- Így vettem a fáradságot és a tények után eredtem. bizony amit találtam az minden csak nem gazdálkodás. Mert ugye a pm hívei azt hiszik hogy a költségvetés az érzelmi kérdés. Nem tisztelt MSZP-ek nem elég dumálni a jobboldalról valótlanságokat állítani, azt kórusban vonyítani. A költségvetés az egzakt számok, ott vagy van valami vagy nincs. Márpedig a számok tragikusak, Az elmúlt évben (2011) Összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága. Miközben nem csináltak semmi pozitívat. Prof. DrTZs pm Ötleteivel a Gyurcsányi utat követi, állandóan újabbnál újabb ötletekkel áll elő, de a megvalósítását a kudarc jellemzi. Ő egy igazi lúzer vezető! Bizony tisztelt MSZP-ek ,,nagy pofával csak levest lehet fújni". De a 2012-es költségvetés is egy újabb tragédia:A 2012-es költségvetési bevétel 1 182 6o4 000 forint. Igaz ez egy kicsit túl van tervezve. Ahhoz hogy a 2012-es költségvetés elfogadható legyen ennél több kiadásnak nem szabadna hogy legyen. De sajnos 198 059 000 forint hiányzik hozzá. Ezért a pm hiába rendelkezik tudományos fokozatokkal a Pesti elvtársakat kérte meg hogy mondják már meg mit kéne csinálni? Természetesen ezek vállalták több millióét hogy írnak egy tanulmányt hogy mezőkovácsházán hogy kell gazdálkodni! A helyi hívek pedig megkapták a feladatot hogy teljes erővel gyalázzák a régi pm-et. Ezek között igen kétes személyek vannak. Majd később bemutatom őket a rendes nevükön hogy a lakosság had tudja kik is ők valójában!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  kovacspeter702 on Vas. Feb. 26, 2012 10:25 pm

Tisztelt fórumozók már régóta olvasom az MSZP-fórumát, de most üdítőleg hat hogy megjelent a Mezőkovácsházi közéleti fórum. Kérdezhetitek hogy miért regisztráltam ráadásul a hivatalos IML- cimmel. Tisztelt fórumozók azért regisztráltam mert óriási bajt látok mezőkovácsházi közéletbe. A helyzet véleményem szerint súlyosabb mint 2006-ban amikor dr. SzA és prof. dr. TZs lepusztította mezőkovácsházát. Akkor azt hittem hogy az igazi kártékony dr.SzA-volt, de mára már elbizonytalanodtam. Nem vagyok biztos hogy prof. TZs egy fokkal is lemarad dr.SzA- mögött. Azt hiszem ha a mi választó polgárok nem lépünk fel kellő eréllyel Mezőkovácsházára a pm és csapata feladja az ,,utolsó kenetet" A költségvetési rovatban szólaltam fel, mert itt érhető tetten a testület LÚZERSÉGE A testületi tagok közül egyedül Varga Gusztáv alpolgármesteren látom hogy Ő nem vetette alá magát a készülő ,,harakirinek". Önkéntelenül teszem fel a kérdést: Mi van itt? Megvette a pm a képviselőket vagy csak egyszerűen alkalmatlanok? A 2011-es év tragikus gazdasági év után a 2012-es költségvetés sem árul el semmi biztatót. A költségvetés oj mértékben tartom abszurdnak hogy ezért kérdőjeleztem meg a város vezetésének az alkalmasságát. De erről beszélgettem ismerőseimmel és összefoglalva az alábbi következtetésekre jutottunk. Azok a polgárok akik a saját (családi) költségvetését sem tudják rebben tartaní attól el sem várható hogy a város költségvetését tudnák kezelni. Tehát ha a testületben volna egy szemernyi jóindulat lemondanának. De mielőtt ezt megtennék kérjék fel a városunk 20 legnagyobb adófizetőjét hogy induljanak az időközi választáson. A jelenlegi testületnek felesleges tanácsot adni hisz itt a probléma Ő maguk! Kérném a város értelmiségét és gazdaságilag nem lerobbant rétegét hogy vitassuk meg. készüljünk fel a legrosszabbra, Hogy mi a legrosszabb? Az ha ez a testület nem mond le! Persze tudom most sokan csalódtak hisz Ők azért szavaztak a Kádárí kommunisták leszármazottaira hogy azok már mások. A mocsok, a gátlástalanság, a harácsolás és a haza árulása soha ki nem vesző tulajdonsága a magyar baloldalnak. És ez most sincs másképp és nem lesz másként a jövőben sem. A fenti tulajdonságok nemzedékről nemezedére szállnak. Nem lesz olyan, hogyha majd kihal az utolsó Kádár-nemzedék is, akkor majd jönnek az új, tisztességes és fiatal baloldaliak. Mert ez nem lehet. Ez nem történhet meg! Ezt jobb ha észben tartsuk!

kovacspeter702

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2012. Feb. 21.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  nagyistvan on Pént. Márc. 02, 2012 3:22 am

Üdvözöllek kovacspeter702 az írásod felkeltette az érdeklődésemet mivel az Admin jelezte hogy: ,,Kovacspeter702! Ez az írás másolás, már megjelent a másik honlapon. Így töröltük! Üdv. Admin.
Így átmentem a közéleti cenzúrázatlan fórumra ahol a törölt írásod február 27-én megjelent. Elolvastam teljes mértékben egyet értek veled. Egy szint alatt már kár fáradozni a segítséggel. Mert ahogy mondják a ,,piros lámpás" házban ha nem megy az üzlet, nem az ágyakat hanem a lányokat kell lecserélni! Mint ahogy megtudtam a Város vezetés 2011 tavaszán FATIMEX- EURO Gazdasági Tanácsadó és Fejlesztési KFT Cim:1118 Budapest Holdvilág-út 11. hez fordult a pm. Hogy nagy a baj. Segítsenek az önkormányzat irányításában írjanak tanulmányt hogy hogyan kell működtetni. Mint ahogy látni lehet a 2011-es évben ez nem sok pozitívumot hozott. De a 2012-es költségvetés sem akar összeállni. Hisz a hiány közel 200 000 000 millió, ez pedig tragédia.
A 2011-es évet az amatőrség a hozzá nemértés jellemezte.
Az én véleményem szerint a teljesség igénye nélkül a következő:
1; Az ügyvédi iroda csere.
2; Jegyző csere.
3; TITÁN emberek alkalmazása.
4; Vízmű élére nem szakember alkalmazása;
5; Bió kazánok vásárlása.
6; Város üzemeltető KFT létrehozása.
7; Egészségügyi KFT létrehozása.
De sorolhatnám még a csetlés botlásokat és a főben járó hibákat, de ennek nem sok értelmét látom. Mert a fő probléma maga a város vezetés. Aminek most a legfőbb dolga mindenkibe belerugdosni.
De önkritika az nem megy. Pedig csak egy dologra kéne fókuszálni
a közel 200 000 000 milliós hiány megszüntetése.
Semmi esetre nem ad megoldást Bakos Istvánra kitalált hazugságok ragozása. A Vis Medicha támadása munkájának lehetetlené tétele.
Varga Gusztávot nem kell sajnálni hanem odafigyelni a véleményére mert Ő már bizonyított, úgy az önkormányzatnál mint a kistérségnél.
Az pedig teljesen gusztustalan hogy a 10-évvel ezelőtti jegyzőre visszamutogatni. Hisz hol volt prof. dr. TZs aki már 9-éve benne van a város vezetésében, hogy hogy most jön rá hogy semmi nem megy!

Szilvercica írja:A pénzéhes exképviselő doktornő nem akarja feladni a zsíros koncot pedig már jócskán meggazdagodott rajtunk.

Bizony ez ékes bizonyítéka annak ha ilyen polgárok vannak a város vezetésben akkor jaj annak a városnak. De ha van másnak érdemben más véleménye szívesen olvasnám!

nagyistvan

Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. Jul. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  kovacspeter702 on Hétf. Márc. 19, 2012 4:04 am

Mint ahogy megígértem folytatom a 2012-es költségvetés anomáliáit.
ÍME A MÁSODIK RÉSZ:
A,,Függetlenek" azzal kampányoltak, hogy amíg a város nehéz helyzetben
van addig nem vesznek fel fizetést, vagy tiszteletdíjat. De hogy is van
ez most?: A pm 2010-es hivatalos átadáskor az össz adósság 463 792 999 Forint.
Viszont az önkormányzat tájékoztatójából olvasható, hogy a 2011-éví mérleg
aminek végeredménye: 687 235 955 Forintra emelkedett a banki adósság!
Annak ellenére hogy a város az 2010-es állapotokhoz
képest nem nehéz hanem kilátástalan helyzetben van.
Ezért furcsállom hogy ,mégis folyamatosan
felveszi a 483 100 forint fizetését de ezt, januártól a
testülettel megszavaztatott még 96 620Ft/hó költségtérítést. Eddig ezt
egy pm sem kérte. A testület megszavazta....
Kokovec Juli alpolgármester is felveszi a 144
000-Ft/hó tiszteletdíjat, megfejelve 28 800 Ft./hó
költségtérítéssel. Évégén még külön nem kis összegű,, jutalmat" vágott zsebre.
De hogy legyen az alpolgármester asszonynak munkahelye,
ezért a Dr. Csernai Katalin KFT-NÉL elég szép summát vesz fel havonta.
A képviselők 2010-ben felvett 18 000 Ft.tiszteletdíjat is
megemelték 56 000Ft/hó ra.
A Bizottsági elnökök 73 000Ft/hó ban részesülnek.
A nem képviselő (külsős)
bizottsági tagok is részesülnek 17 400Ft./hó.
A 2012-es költségvetésből a leg kedvezőbb körülmények figyelembe
vételével is 198 059 000 forint hiányzik.
De ez senkit sem zavar.
Mivel az önkormányzatnál nincs alkalmas személy aki tudná működtetni menedzselni,
a felújítás által keletkezett új szolgáltatást a pm a következő szolgáltatást a
Dr. Csernai Katalin KFT-nek gazdasági társaságnak adta ki.
Úgy mint:
1;Házi beteg ellátás.
2; Bőrgyógyászat
3; Ortopédia.
4; Gyógy-- torna.
Bizonyára
nincs ,,bajban" a város, ha mindezt megteszi a város vezetése. Sajnos
én úgy látom hogy ez csak a ,,jéghegy csúcsa" Ha megkapirgáljuk akkor
azt csak a jó ég tudja mi fog kiderülni. Hisz nem véletlenül növekedett
a város adóssága 2011-ben 687 235 955 Forintra,
Kokovec alpolgármester szerepe a Vis Medicánál
És egyéb helyeken az még egy külön írást megfog érni.
De addig is aki ezekről a témákról tud az írjon!
A pm azon cselekedetét sem tudom hova tenni, hogy decemberben egy
borkereskedő cégtől 260 000 Ft
értékben rendelt bort az önkormányzat számlájára. Ezt végül egy részét a vízmű kft,
más részét a napközis konyha fizette ki(meszolgker kft).
De vajon ki és hol itta (issza) meg?
De mint hírlik szinte nincs olyan testületi ülés, hogy az alpolgármester asszony, a
polgármester, vagy a jegyző asszony fel ne vesse, hogy meg kellene
szüntetni a Vis Medica Kft - vel a szerződést és új szolgáltató
kellene, csakhogy nincs kellő szaktudás hogy felbontsák a Vis Medicha szerződését.
Most egy vizsgálóbizottságot küldtek a Vis Medica Kft - re.
Közben az alpolgármester asszonyt alkalmazó Dr. Csernai Katalin Kft már
betette a lábát, a 3. szinten ők rendelnek.
A2010 májusban kötött szerződést követően, nagy nehezen decemberben elkezdték a rendelést,
de a nappali kórházra (ami a pályázat része volt) be se adták a kérelmet.
ezzel több 10 millió Ft - tal károsíthatják a várost.
Folyik teljes sebességgel az átszervezés. A polgármesteri hivatalnál. Ez papíron
azt jelenti, hogy a csoport tagozódásról az osztály tagozódásra térnek
át. Igazából a klientúra építést jelenti.
Aki a pm fórumán és egyéb helyen a pm mellett szólt, az már régóta vagy a hivatalban,
vagy valamely alapítványnál, vagy valamely kft - nél dolgozik.
Most a jegyző kirúgása után, két csoportvezetőt mentettek fel a megbízásból,
dr. Ö M a TITÁN (titán tudnátok valamire használni)lett az igazgatási osztályvezető,
aki 2006. - ban alkalmatlansága miatt vált meg ettől a beosztástól.
A felmentett két csoportvezető is maximálisan lojális volt a jelenlegi
vezetéshez, a jó ízlés által elváratnál többet is megtettek a kegyeik
elnyeréséért.
Hogy a megmaradt kettő ennél többet is tett - e( S.Z, D. I ), nem tudjuk.
A Hivatalban félnek a tisztviselők. Úgy mint Szarvas Attila idejében,
inkább nem beszélnek, bezárkóznak.
A legjobban az alpolgármester asszonytól tartanak, aki mindenhez ért,
mindenkinek megmondja a tutit, és mindenkire megharagszik, ha nem neki
adnak igazat. Az apparátus tagjai,
mint jó szolgák - nem mint jó közszolgák - meg is tesznek mindent.
Abba bele se merek gondolni ha az alpolgármester asszony munkáltatói joggal
volna felruházva, akkor vajon mi lenne az polgármesteri hivatalban.
Akinek ezekről van információja, fogalma az írjon. Ossza meg a vállásztokkal a
tapasztalatát, hogy még egyszer ne lehessen ilyen durván félrevezetni a
választókat! Mert ennek az ámokfutásnak a lakosság viseli a terhét!

kovacspeter702

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2012. Feb. 21.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  nagyistvan on Pént. Ápr. 20, 2012 10:20 pm

Tisztelt fórumozók: Látom itt a viták kezdenek egész rossz irányba menni, ezért elhatároztam hogy felkeresek egy hiteles személyt Maczkai Jószef rendszerváltót, hogy Ő mit szól a mezőkovácsháza közéletéhez?
MJ: Nem tagadom figyelem a közéletet de visszavonultam, nekem biztos egzisztenciám van, nincsenek napi megélhetési gondjaim. Hál istennek a családomnak sincs. Sajnos ami a napjainkban itt mezőkovácsházán folyik az minden csak nem politika. De semmi esetre nem gazdálkodás.
-hogy érted ezt?-
MJ: Mezőkovácsháza már a rendszerváltás előtt a TITÁN és az AMÚGY DERÉK emberek gyűjtő helye volt (Járási hivatalok pártbizottság stb.). Ezek az emberek érzik a fogyatékosságukat ezért kialakult egy csordaszellem.
-Mit jelent ez-
MJ:Ezt úgy jellemezném mint a rossz gyermek és az anya kapcsolatát. Az anya szerepét itt a volt MSZMP-értem aki a ,,munkás paraszt" hatalmat szimbolizálta. 1990 ben ezek az emberek gyökértelenné váltak, úgymond sodródtak. Ekkor megalakult az MSZP a régi pártállami káderekből, de most már nem hangsúlyozták a munkás paraszt hatalmat, hanem egyszerűen látták a lehetőséget és egyszerűen mint ZSÁKMÁNY szerző párt működött.
Ezek a TITÁN és AMÚGY DERÉK embereknek nem volt semmiféle ideológiai elkötelezettségük ezek egyszerűen a mai szóhasználatban ,,csicskák" akartak lenni. A mai napig azok is maradtak.
Bizony Mezőkovácsházának ez a tragédiája.
-De ezek az emberek nem akartak változatlan?-
MJ; Minden ember szeretne jó ember lenni, csakhogy ezek a csicskák még nem tudnak jó emberek lenni, pedig nagyon szeretnének.
-Mi volna szerinted a megoldást?-
MJ.;Bizony Mezőkovácsházán is már rég feledésbe merült volna azok a ,,kegyes" hazugságok, rágalmak, amit egyesek terjesztettek 2006-óta folyamatosan napjainkig, az ex pm-ről és családjáról, ha a város gazdasági helyzete a helyén lenne kezelve.
Ha 19 hónap elteltével látszana valamilyen pislákoló fény az alagút végén.
-De akkor mit csinált a testület 2010 októbere óta?-
MJ.;A testületi ülések témájánál igen lényeges, mondhatni városunk pozitív jövőjét befolyásoló témáról nincs szó. Én úgy látom Mint láthattuk az eddig megjelent beszámolókból, nem a testület irányítsa az eseményeket hanem az események a testületet.
A napjainkig kialakult számadatok is ezt bizonyítsák:A tények a következő: 2006-ban a város adosága 500. 000. 000 millió Forint 2010 októberi átadáskor az adósság.
463 792 999 Forint és 2,2 milliárd vagyongyarapodás. Ami 2011 végére 687 235 955 Forintra emelkedett. De a 2012-es költségvetés hiánya: 198 059 000 forint.2010-óta a testület saját ,,erőből" vagyongyarapodást nem hozott létre. De a legtragikusabb hogy a pm még most is újabb hitel felvételekben gondolkodik, nem a megoldásban. Sajnos azok a polgárok akik rá szavaztak vagy nem akarnak segíteni a pm-en, vagy nem tudnak, mivel ő maguk is tehetségtelenek!nagyistvan

Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. Jul. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Bizony ezek a számokon már erősen el kell gondolkodni!!

Témanyitás  kovacspeter702 on Kedd Ápr. 24, 2012 1:54 am

Zsandark írja:Zárszámadási előterjesztés alapján hitelek (likvid és bér):
2011: 7,7 milla
2010: 22,7 milla
2009: 54,2 milla
2008:45,7 milla
2007: 12 milla
Tisztelt Zsandark az általad felsorakoztatott adatok bizonyára valósak. Az egy év vagy ciklus közben ki mennyi hitelt vesz fel az nem mérvadó. A lényeg hogy egy egy évben, de főleg a ciklus befejezésével mi a fő mutató! Azon bizony már erősen el lehet (kell) gondolkodni!

A fő mutató pedig a következő:2002-ben a dr. Szarvas ciklus 80 millió + al indított és 500-millió adóssággal zárt.Ez 580 millió mínusz. 2006-ban a B. ciklus 500 milliós átvett hiánnyal (300millió hitel 200 millió lejárt határidejű kötelezettség) indított. 2010 októberében a prof. dr.Turcsán Zsolt átadás átvételkor az adósság. 463 792 999 Forint.
Ami 2006 hoz képest 37 207 001 Forint adósság csökkentést jelent. 2011 végére az adósság 687 235 955 Forintra emelkedett.
Ami a 2010-es átvett 463 792 999 Forintos átvett adóssághoz képest 2011-végére223 442 956 Forint adósság növekedést jelent.
De a 2012-es költségvetés hiánya: 198 059 000 forint.

Tehát ebből látható hogy a:
2002-2006-os ciklus dr.SzA prof. dr.TZs 80 millió +ról 500 millió mínuszra végzett. 2006-2010-es BIG VG kettős ciklus 500 milliós mínusszal kezdett és .463 792 999 Mínusszal végzett.
Tehát a 2006-os átvett 500 millió mínuszból 37 207 001 Forint adósságot BIG, VG. duó ledolgozott.
2010 -es prof. dr. TZs KJ, VG, trió ciklus kezdés 463 792 999 Forint mínusz.
2011-évi záró mérleg 687 235 955 Forint mínuszra emelkedett.
Ami a 2010es átvételhez képest 223 442 956 Forint adósság növekedést mutat.
De a 2012-es költségvetés hiánya: 198 059 000 forint. Ha a költségvetés a 2012-es elfogadottak szerint lesz végrehajtva akkor 2012 végére az adósság 885 294 955 Forintra fog emelkedni. De valóban 2012 év végére mi lesz a végső szám azt nem lehet tudni, azt pedig még kikövetkeztetni sem lehet hogy 2014 októberi záráskor milyen pénzügyi mutató lesz.
Ezek a számok után bizony megkérdezhetjük:No, akkor ki vett fel sok-sok hitelt eladósítva a várost???kovacspeter702

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2012. Feb. 21.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: 2012-es költségvetés anomáliája!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.