Magyarország helye Európában!

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Magyarország helye Európában!

Témanyitás  erzsebet on Csüt. Okt. 20, 2011 10:36 am

A magyar államfő egy osztrák lapban visszautasította a kormánnyal szembeni bírálatokat, és kijelentette: Magyarországon száz százalékig demokrácia van.
"Magyarországon száz százalékig demokrácia van" - fogalmazott a Die Presse című konzervatív napilapnak nyilatkozva az államfő azzal kapcsolatban, hogy a riporter olyan véleményeket idézett a külföldi sajtóból, amelyek a kormánynak "a fasizmushoz való vonzódást" róttak fel.
Az a jelentéktelen zsidó lakosság jól érzi magát Magyarországon, a zsidó közösség államalkotó tényező - mondta. Magyarországon tizenhárom elismert kisebbség van, tizennegyediknek a zsidóság nem akarja hogy regisztrálják., A készülő új választási törvény erősíti demokratikus képviseletüket. A kisebbségek és a magyarok együttélése jó Magyarországon - tette hozzá. Az államfő kijelentette, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezményének szinte minden pontját tartalmazza az új alkotmány.
Az osztrák-magyar kapcsolatokról Schmitt Pál úgy vélekedett, hogy azok változatlanul jók. "Kisebb viták nem szoríthatják háttérbe azt, hogy Ausztria a legmegbízhatóbb szomszédunk" - mondta. "Sem a kormány, sem a lakosság nem felelős a svájci frank felértékelődéséért" - mondta a devizahitelek végtörlesztéséről szóló törvénnyel szembeni osztrák bírálatokkal kapcsolatban. Rámutatott, hogy az intézkedés nem csak osztrák, hanem magyar bankokat is érint.
A köztársasági elnök nem értett egyet Charles Gati magyar származású amerikai politológus véleményével, miszerint Magyarország nemzetközileg elszigetelődött. "Nagyon sok barátunk van Európában" - mondta. Kijelentette, hogy a magyar EU-elnökség teljesítményéről sok kedvező visszajelzés érkezett.
Scmitt Pál elmondta amikor a Die Presse riportere védelmébe vette Gyurcsány Ferencet - Schmitt Pál, aki úgy vélekedett, nem egyedülállóak Európában a Gyurcsány Ferenc -hez hasonló eljárások. Egyúttal hangsúlyozta, hogy mivel folyamatban lévő bírósági ügyekről van szó, és egyéb bűnökhöz kötődő eljárás jogi megítélésétől tartózkodik. A magyar államfő csütörtökön egynapos látogatásra Bécsbe utazik. Találkozik Heinz Fischer szövetségi elnökkel, majd ünnepi beszédet mond a Stephensonomban az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából tartandó ünnepségen.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  erdeklodolakos on Kedd Dec. 06, 2011 3:36 am

A miniszterelnökünk, OV. Wolfgang Schauble német szövetségi pénzügyminiszterrel találkozott. Orbán Viktor miniszterelnök megismertette a magyar gazdaságpolitika lényegét német pénzügyminiszterrel, aki ezek után így nyilatkozott: országa támogatja a magyar reformokat.
Magyarország figyelemreméltó reformokat indított útjára, és Németország támogatni fogja ezek végrehajtását - mondta Wolfgang Schauble német szövetségi pénzügyminiszter Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján hétfőn, a Parlamentben. A Német pénzügyminiszter el volt képedve -hogy fordulhatott az elő Magyarországon hogy teljesen dilettáns vezetők irányították Magyarországot 2002-2010-közt amikor olyan csiszolt elmék is léteznek az országban mint Orbán Viktor és csapata-
Orbán Viktor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Magyarország egyetért azzal a német állásponttal, amely szerint az államadósságot annak kell visszafizetnie, aki felhalmozta, ez „erkölcsileg helyes és gazdaságilag kivitelezhető” álláspont. Azt kérte, hogy Németország továbbra is támogatással és jóindulattal figyelje Magyarország szerkezeti reformjainak alakulását, És ne hagyják magukat megtéveszteni a hazaáruló Szoc-Libek-től
Magyarországnak konkrét reálgazdasági növekedési tervekre, így iparfejlesztési, mezőgazdasági, és szolgáltatásfejlesztési programok vannak kidolgozva, mer ezek szükségesek ahhoz, hogy a kedvezőtlen európai gazdasági folyamatok miatt ne essen recesszióba – mondta Orbán Viktor kérdésre válaszolva.
Orbán Viktor kitért arra is, hogy Európa döntő hét előtt áll, azt várják az európai vezetőktől, hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek hosszú évekre eldöntik Európa sorsát.
Hozzáfűzte: Németország és Magyarország között európai kérdésekben mindig is partnerség volt, Németország kezdettől támogatta Magyarország uniós tagságát.
Orbán elmondta: Magyarország sajátos utat járt be, az elmúlt 20-évben, ugyanis a 20-évből 12-őt a pártállamí diktatórikus utódpárt kormányzott. Kormányváltáskor 2010-ben súlyos helyzetben volt Magyarország, nagy volt az államadósság, és a költségvetési hiány mértéke, amelynek a leküzdését nem lehetett a szokványos eszközökkel megvalósítani. Ezért kellett bevezetni egyebek mellett a válságadókat, a bankadót, valamint átalakítani a nyugdíjrendszert. A 2010 és a 2012 közötti időszak arról szól, hogy Magyarország megerősödjön és a saját lábára álljon, így 2012-re Európa egyik legversenyképesebb gazdasága legyen.
A miniszterelnök arról is szólt, a kormány intézkedései révén három év alatt a bankadóból és a válságadókból több mint 1000 milliárd forinthoz jut a költségvetés, ezt nem lehetett volna beszedni sem a nyugdíjasoktól, sem a munkavállalóktól, mert belerokkantak volna.
Wolfgang Schauble elmondta, hogy tárgyaltak az állam-és kormányfők pénteki találkozóján megvitatandó fontos kérdésekről, és ismertette a német kormány ezzel kapcsolatos elképzeléseit, támogatást kérve a magyar miniszterelnöktől, akiben a német pénzügyminiszter egy igazi államférfit ismert meg.
Kiemelte: a német kormány szerint rövid időn belül olyan döntésre van szükség, amely lehetővé teszi, hogy egy közös fiskális unió mellett a valutaunión belül határokat is meghatározzanak a tagállamok pénzpolitikája számára, amely arról gondoskodik, hogy kötelezettségeiket kötelező érvénnyel be kelljen tartaniuk. A szövetségi kormány szerint ennek érdekében „korlátozott szerződésmódosítás” szükséges, az állam- és kormányfők a tervek szerint ezt pénteken útjára indítják - hangsúlyozta-.
Wolfgang Schauble kiemelte: a szerződésmódosítások során szoros kapcsolatot szeretnének az Európai Unió (EU) 27 tagállama között, és a reformok megalkotása során nem szeretnének 17-10-es megosztást, vagyis nem szeretnék kizárni az euró-zónához még nem csatlakozott 10 tagállamot. Kiemelte, minden tagállam számára fontos, hogy az euró számára visszanyerjék a piacok bizalmát.
A német miniszter meggyőződése szerint Európa megerősödve kerülhet ki a válságból, Magyarország nélkül nem létezne ez az európai egyesülés, az európai fejlődés.
A magyar gazdaságpolitikával kapcsolatban Schauble aláhúzta: ahogyan Magyarország sikerei ismertté válnak, az azokat övező európai viták is elcsitulnak. Reméli hogy a jövőben mind kevesebb hitelt adnak az MSZP-és szélső balos, ország romboló politikusok véleményére.
Az EU állam- és kormányfőinek csúcstalálkozóján – amelynek célja az euró-zóna szétesésének elkerülése – egyhangú döntést kell hozni a módosításról. Hangsúlyozta: Európa azon az elven alapul, hogy a vállalt kötelezettségeket be kell tartani, az összetartozást pedig nem lehet állandóan megkérdőjelezni – mutatott rá a német pénzügyminiszter.
Reformokkal sikerült elkerülni az örökös megszorításokat amelyeket az MSZP kormány szorgalmazott az IMF támogatásával, az MSZP viselkedése már kiveri minden magyarnál a biztosítékot. Örülni a magyarországi megszorításoknak, hát az elég durva. Az nem került szóba, hogy a megszorítások nálunk továbbra sem vonatkoznak a munkavállalók és nyugdíjasok jövedelmének a csökkentésével.
A társadalom nagyon kíváncsi arra, ha az a tengernyi pénz, amely 2002-2010-közt bejött az országba, ha bejött valóban az országba, akkor hová tűnt?
A Magyar kormány Magyarországon értelmes, TERMELŐ munkát akar bevezetni!
A közmunka szükséges az emberek munkához szoktatása érdekében.
Arról szólnak a hírek, hogy a Magyar ellenzék éhséglázadásokat vizionál.
Magyarország mezőgazdasága 30 millió embert tud jó minőségű élelemmel ellátni, ezért egyik kitörési pont a mezőgazdaság. Sajnos ebben az MSZP-és polgármesterek nem partnerek.
A világot fejéről a talpára kell állítani! A nemzetállamok és jobb sorsra érdemes lakói élni akarnak, még akkor is, ha ez a mára már jó látható világkormánynak, és kiszolgálóinak nem is tetszik.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  gyorgy on Pént. Dec. 09, 2011 8:54 pm

Van Rompuy sajnálta hogy a Magyar Miniszterelnökre Orbán Viktorra nem figyeltek oda, mert ha komolyabban veszik európai helyzet elemzését most sok bajtól megkímélték volna az EU-s országokat, de egy olyan trió mint Medgyesi, Gyurcsány, Bajnai után a Magyarokkal óvatosak voltak. Ezután köszönetet mondott a jelenlegi lengyel és az előző féléves magyar elnökségnek azokért az eredményekért, amelyeket az uniós gazdasági együttműködés fokozásában értek el a nehéz körülmények ellenére. De most mi is láthattuk hogy a Szoc-Lib egy cseppet sem fejlődött. Megnyilvánulásaikban első helyre került a vazallusi hűség, az ország érdekeinek semmibe vevő nyilatkozataik. Orbántól megkövetelték volna hogy épp úgy vegye semmibe az ország érdekét mint ahogy, Ők is cselekedtek az EU-s csatlakozásnál, vagy a Lisszaboni szerződés elfogadásánál, de 2008-as giga hitel felvételénél tették. Hiába ,,ezek" megöregedhetnek, hajukat elhullajthassák, fogukat elveszíthetik, de a természetük marad!

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  nagyistvan on Kedd Dec. 20, 2011 3:09 am

Ki tudna vajon mondani a világtörténelemből olyan országot vagy hatalmat, amely esetében valaha is működött IGAZI demokrácia? Média által felfújt demokráciából volt és van bőven, de az igazi demokráciáért az emberiség továbbra is csak sóhajtozik!

A ,,modern" demokrácia kiagyalói ezt így gondolták: Létrehoztunk egy demokráciának elnevezett rendszert, amit az ostoba barmok szabadságnak hisznek. Nem ismerték fel, hogy a mindenkori jelölőé a hatalom. Azé, aki megmondja, kire lehet szavazni. Folyamatosan biztosítani kell, hogy a pártok vezetését a mi rendszerünkbe tartozó titkos szervezetbe tömörítsük. Csak olyanok kaphatnak meg minden olyan kulcsszerepet, akik a mi irányításunkat elfogadják, és tudomásul veszik.
Ezért nem véletlen hogy, aki a ,,piac" érdekei ellen szól, annak pilléreit támadja az sérti a ,,demokráciát"
A legfőbb három pillér a következő: Média, Kereskedelem, Bankok(pénzvilág). Ahol ezen pilléreket támadják ott a demokráciával komoly,, gond" van.
Csak idő kérdése és a,,piac" ezt a néppel elhiteti.
Erről így írnak:
„Minden társadalom ugyanolyan. A tetején 5 százaléknyi okos, agyafúrt ember, az
alján 5 százaléknyi sötét csőcselék. E kettő között pedig 90
százaléknyi mocsár, az átlagemberek tömege, akik oda mennek, ahová
mondjuk nekik.”(Egy ismert magyar bankár bölcsessége)
Ha pedig ez így van akkor csak a felső 5% ot kell ellehetetleníteni és a többi már magától jön!

Mert hogy is fogalmazta mindezt a modern ,, Piac" gazdaság egyik kiagyalója:„Engedjétek meg, hogy én adjam ki és ellenőrizzem egy nemzet pénzét, és nem fogok azzal foglalkozni, hogy kik írják a törvényeit.” (Amschel Rotschild)

Igen a Magyar kormány a legnagyobb eredendő bűnt követte el:
1;A magyar nép érdekeinek megfelelően átalakították a média törvényt.
2;Megadóztatta, felügyeli a multi kereskedelmi láncot.
3;Beleszólt (avatkozott) a pénzvilág kisded játékába.
Ettől csak egy lépés és kiakarja vinni az országot a ,,Piac" hatásköréből!

Mindez rossz példa minthogy látjuk RAGÁLYOS, ezért visszaszorítandó! Az ilyen cselekedetek alapjába rengethetik meg a láthatatlan tán nem is létező globális pénzügyi hatalom pozícióját!

Véleményem szerint: Az unió vezetői és az egyes tagországok uralmi elitjei részben meg sem értik mindezt, részben nagyon is értik, de cinikus kollaboránsként a globális birodalmi „szuper struktúra” kifosztó szivattyúit segítik saját népükkel szemben. Így borítékolható, hogy mindebből nemcsak hogy megoldás nem lesz, hanem minden eddiginél súlyosabb következményekkel járó, kvázi polgárháborús helyzet alakulhat ki Európa országainak többségében. A magyar kormány, akárcsak a többiek, kutyaszorítóba került. Ha szembemegy a megállapodással, az már rövid távon is olyan pénzhatalmi megtorlásokkal járna, amelyek hetek alatt anarchiába sodornák az országot. Ha viszont elfogadja, akkor olyan brutális, újabb megszorításokat lesz kénytelen bevezetni, amelyek lényegében ugyanezzel a következménnyel járnának. A túlélés egyetlen esélyét így rövid távon csak az a lavírozó, ügyeskedő, ravaszkodó mentalitás jelentheti, amelytől erkölcsileg irtózhatunk ugyan, ám logikailag itt és most aligha adódik más. A most felépülni látszó „páneurópai” globális pénzhatalmi diktatúra ugyanis rohamos gyorsasággal anarchiához, majd káoszhoz vezet Európa-szerte. Csak azok az emberi közösségek maradnak életben, amelyek képesek lesznek mindezt megértve olyan „élőhelyeket” kialakítani, ahová e pusztító diktatúra fegyverei nem érnek el. Hogy mi lesz ez után ezt mindenkinek a fantáziájára bízom!

nagyistvan

Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. Jul. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  fulopbela on Pént. Dec. 23, 2011 2:09 am

Ma már csak egy hitelminősítő (a Fitch) ajánlja befektetésre a magyar államkötvényeket (mivel a Moody's után az S&P is leminősítette Magyarországot szerdán), Ezek a hitelminősítők az egész európa ellen fenekednek. Már nem tudják a befektetők hogy ezeket mennyire kell komolyan venní. Itt van Magyarország európában az öt legjobb gazdaságí mutatóval rendelkezik. De akkor mi a baj?
A baj kettős: 1;A hagyományos pénzvilág nem érti a magyar utat.
2;A globális pénzhatalom fél hogy Magyarország kicsúszik a kezük közül. Hogy ennek mekkora lesz a piaci hatása, leginkább attól függ, menyire veszik komolyan a leminősítést a befektetők.
Nincs radikálisan gyengülő forintárfolyam. Továbbra is van kereslet, kellenek a forinteszközök – mert nem tűnik túl kockázatosaknak –, megmaradt a forint iránti kereslet.
Stabil részvényárfolyamok. Kiegyensúlyozottá váltak a magyar tőzsdei cégek. Emellett az sem elhanyagolható tény, hogy a magyar tőzsdét alapvetően a külföldi tőzsdézők mozgatják. Úgy néz kí hogy egyenlőre nem szállnak ki a magyar részvényekből, a forint nagymértékű gyengülésére nem számítanak, hiszen akkor azok a külföldi befektető pénzében - mondjuk dollárban - kevesebbet érnek. Persze van orvosság, a kamatemelés, mondja Soros és a többi bankcápa, akik így milliárdokat kaszálnak.
Növekvő kamatok a termelést gátolja ez pedig az ország pénzügyi nehézségeit generálja.
A vártnál is nagyobb recesszió várható az egész EU területén.
Magyarországon drasztikus munkanélküliség csökkenés várható. Ha visszaesik a munkanélküliség, emelkedik a gazdaság.
Nem várhatók Magyarországon megszorítások. Az adóbevételek a termeléssel nőnek csökkennek, az államadósság terhei – a kormány újabb termelés bővítést hajthat végre.
Javuló élet. Mindennek következménye a növekvő fogyasztás, a tömegesen biztonságossá váló állások. Mondhatni semmi új, éppen ez történik 2010 óta. Ám ez a folyamat most talán még inkább érezhető válik. Az országkockázat csökkenése végső soron az államcsőd elkerülését is jelenti, de erről inkább később beszéljünk. Úgy tűnik, csak egy lehetséges válasz van: igen, de ehhez szüksége van Magyarországnak a polgárok bizalmára. Nincs már más ésszerű választási lehetőség. Persze valójában eddig sem volt.
Hogy mitől alakult ez így: 1949 -1990-ig egy nem ember léptékű társadalmat erőltettek ránk. 1990-1994-ig egy pangó tétova kormányok voltak. 1994-1998-közt egy zsákmányszerző csapat uralta az országot. Tudatosan Tették tönkre az országot. 1998-2002-közt a nemzeti kormánynak sikerült az országot a fejlődés útjára terelni. 2002-2010-közt tovább folyt az ország rombolás az állam ás lakossági hitelek soha nem látott méretre duzzadt. Elmondhatjuk-
nagyon rossz kezekbe került az irányítás az országimázs a béka nívójára süllyedt. Innen kezdett 2010 áprilisától építkezni újra a nemzeti kormány. Január 3-ától óriási kiállítás nyílik az új alkotmányról, folyik az ország önbizalmának a visszaszerzése.
Mert ha valamire, erre nagy szükség van ezekben az ínséges, morálisan tönkretett időkben!
Igaz, hogy ez ellen nagy erővel küzd az idegen érdekeket szolgálók hada.

fulopbela

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Jul. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  calambo on Pént. Jan. 06, 2012 7:21 am

A globalisták minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy egy újabb megalázó feltételekkel felvett hitellel további hosszú évtizedekre állandósítsák az ország adósrabszolga besorolását. Sőt, ma már olyan hangokat is lehet hallani, hogy az EU és az Egyesült Államok a görög és az olasz mintának megfelelően, itthon is a saját emberét akarja a nyakunkba ültetni, aki majd még az eddigieknél is gátlástalanabbul rábólint mindarra, amit Brüsszelből, Washingtonból és Tel-Avivból diktálnak neki.
Egy ilyen helyzetben, amikor a következő évtizedek sorsa forog kockán, azt gondolom, hogy az átlagpolgár függetlenül attól, hogy szimpatizál-e a narancsos kormányzattal, vagy sem, azért azt joggal elvárhatná, hogy azok, akik döntenek a sorsáról, a helyzet komolyságának megfelelően kezeljék az ügyeket. És talán az sem lehet irreális elvárás, hogy a kialakult helyzet kommunikálást, a közvéleménnyel való megismertetését ne kollaboránsokra sík hülyékre akiknek fogalmuk nincs arról, hogy mi folyik a világban.
Azonban az nem lehet kétséges, hogy azok, akik a most zajló kormányzati tépésekkel tudatosan félre magyarázzák azoktól az ember egy doboz gyufát nem venne, nemhogy elhinné nekik, amit mondanak.
A kormány arra készül, hogy az IMF-fel való tárgyalások eredményre vezetnek, egy védőhálóban szeretnénk megegyezni az IMF-fel, és akkor nem lesz szükség a B forgatókönyvre.
Magyarországnak erős kormánya van, több mint kétharmados többséggel kormányozza a koalíció, több forgatókönyvünk van, megvédjük az országot ezektől a támadásoktól. És bármilyen döntés születik, akár IMF-fel vagy IMF nélkül, minden a magyar családok érdekét fogja szolgálni.
Az a lényeg, hogy Magyarország stabil gazdasági alapokon áll, ki tudjuk védeni ezt a napokban tapasztalható pénzügyi támadást is.
Ami most folyik az ország ellen arról egy régi vicc jutott eszembe: Amikor a székely fia favágás közben az apja hátába állítja a baltát, mire az visszakérdez: Fiam ez most komoly? Igen apám – válaszolja a fiú. Akkor jó. Mert viccnek azért durva lenne.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Lenni vagy nem lenni, ez itt a kérdés!

Témanyitás  kisistvan on Szer. Feb. 22, 2012 7:21 pm

Magyarország a 2004-2010 közt nem tartotta be az unió tagállamaira vonatkozó pénzügyi fiskális politikát.( De ezt az előírást még 20 állam nem tartotta be.) De ez az előírás nem is azért van hogy azt feltétlen be kell tartaní csupán azért hogy a ,,renitenskedő" országokat meg lehessen fenyíteni. Mivel Magyarország 2010-ben 2/3 szavazattal nemzetí kormányt választott ami fő feladatául tűzte ki hazánk függetlenségét és nemzeti szuverenitását, ezért az EU teljes letámadást intézett hazánk ellen ez több fronton is megmutatkozik. most a legfrissebb: Az Európai Bizottság ma megszavazott javaslata és a fiskális uniós döntés is megmutatta, hogy hazánk egyértelműen gyarmati szerepbe jutott nem fojtathat külön álló politikát. Példátlan ez a helyzet, amit ugyan nem büntetésnek neveztek, mégis egyértelműen az, Magyarország megalázása is. Az EU kimutatta foga fehérjét, és vicsorgó hiénává vált, a 495 millió euró megvonásáról szóló bizottsági döntés - ami a jövő évi támogatások egyharmada, de visszavonható, de ehhez még nagyobb öncsonkításra ( megszorításokra) lenne szüksége az országnak.

A Bizony ennek már kijózanító ereje van: az EU még nagyobb költségvetési szigort vár el annak ellenére, hogy eddig is erején felül teljesített az ország. Ezt ahogy mondani szokták elmentek a falig, vagy megadjuk magunkat és elfogadjuk a gyarmati sorsot, vagy kemény ellenállást fejtünk ki ezzel bevállalva a gyarmatosító minden támadását.
A jelenlegi keretrendszerben a magyar gazdaság talpra állítására nincs mód, és a lehetőségeket is tovább csonkítják. Úgy hiszem, mindenképp szükséges Magyarország jelenlegi Uniós helyzetének többpárti demokratikus megtárgyalása. Természetesen ebből kihagyva a hazánkat eddig is eláruló Szoc -Lib erőket. A végzetes gyarmati szerepből való kilábalásért, és a magyar emberek véleményének megismerése is teljes mértékben figyelembe vételével. Ehhez kérném a hozzászólásokat hogy mezőkovácsházán minderről mit gondolnak az emberek?


kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  gyorgy on Szomb. Feb. 25, 2012 6:50 am

Az EP szocialista, liberális, zöld és többek között kommunista frakciója szavazta meg az országunk elleni szankciót. (Eltöprengett már valaki azon, miképpen ülhet az Európai Parlamentben kommunista frakció? Eltöprengett már valaki azon, hogy miért jobbak és kevésbé bűzlenek a kommunisták által hátrahagyott hullahegyek, mint a nácik által hátrahagyott hullahegyek? Eltöprengett már valaki azon, miért nem mindegy, hogy faji vagy osztályalapon irtanak ki milliókat? Eltöprengett már valaki azon, miért nem szégyelli az Európai Parlament a kommunistáit?)
A szocialisták megszavazták, hogyha mondjuk az Orbán-kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a jegybank elnöke esküt tegyen Magyarországra, akkor ad abszurdum elveszik Magyarország szavazati jogát.
Göncz Kinga és Tabajdi Csaba is megszavazta ezt.
Nem változik itt semmi sem. Mert ez ugyanolyan, mint amikor Jászi Oszkár rohangált a kisantanthoz, hogy szállja már meg végre Magyarországot, mert akkor ők újra bevezetik a nagyszerű proletárdiktatúrát.
Nem változott itt semmi sem. A kérdés már csak az, vajon elképzelhető-e ilyen magatartás bárhol máshol a világban. Nem. Nem képzelhető el. Amikor Jörg Haider miatt legutóbb összeröffent a fényességes Európa, hogy keresztre feszítse Ausztriát, és a kancellár így szólt: Ausztria stabil demokrácia, nem pedig lábtörlő – nos, akkor az osztrák szocialisták vezére csak annyit mondott, hogy legyen vége a hajtóvadászatnak hazája ellen.
Ez az a mondat, amelyet Göncz Kinga, Tabajdi Csaba és a többi magyar szocialista soha életében nem fog kimondani. Nem, mert ők Kun Béla, Jászi Oszkár, Károlyi Mihály, Roboz Imre és a többi hazaáruló örökösének tartják magukat. És büszkén vállalják ezt az örökséget.
S ezzel szemben megvetnek minden mást. Megvetik, gyűlölik, lesajnálják, szégyenpadra ültetik az övékétől eltérő gondolkodást, hitet, hagyományt, örökséget.
S ebben remek partnereik akadnak a „fényességes Európában”.
Ez a megszavazott határozat, amelyhez nevüket adták a Magyarországról odaküldött baloldali képviselők is, Európa szégyene. Az, mert az ország, illetve a kormány ellen felhozott vádak döntő többsége hazugság.
Az, mert ugyanez az Európa mélyen hallgatott, amikor 2006-ban Magyarországon minden normát, mértéket, emberi jogot felrúgott és terort alkalmazott az MSZP kormány és annak rendőrsége.
Az, mert ugyanez az Európa mélyen hallgat most is, amikor kilencvenesztendős asszonyokat fosztanak meg állampolgárságuktól – és másokat is, persze. Itt, a szomszédban, Szlovákiában.
Az, mert ugyanez az Európa mélyen hallgat a szlovák nyelvtörvény ügyében is. Az nem érdekli Európát. Helyette valamelyik idióta azt harsogja, hogy „Magyarországon megfigyelik és elnyomják a kisebbségeket”.
. Arcpirító, aljas hazugság itt minden. Csak az igaz, ami a háttérben meghúzódik. Hogy Kun Béla és Jászi Oszkár örökösei képtelenek elviselni a szabad és demokratikus választások eredményét, a kétharmados Fidesz-győzelmet. A nemzetközi tőke pedig képtelen elviselni, hogy most neki is fizetnie kell, nem csak a bennszülötteknek. A háttérhatalom igazi és valós. A háttérben meghúzódó szándékok és érdekek is valósak. Minden más hazugság.
De január 21-én megmutattuk, hogy nem tűrjük el mindezt szótlanul. Az ország legújabb kori történelmének legbékésebb, legszelídebb, legcsendesebb, legszeretetteljesebb felvonulásán fejeztük ki hitünket és akaratunkat.
S mert mást nem tudtak kitalálni, hát legutóbb éppen antiszemitának hazudták ezt a felvonulást.
Ez van. Ez van most. Csak azt nem tudom meddig?

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  donkihote on Hétf. Feb. 27, 2012 4:45 am

Igen ilyenkor felvetődik bennem a kérdés,- vajon van helyünk nekünk Európában vagy netán az EU-ban ez a sikk? Egy normális jogállamban ha egy közpénzeket kezelőnél felvetődik a közpénzek dézsmálása akkor minimum a vagyon vizsgálatnál kezdődik. Ebből kiderül hogy menyi vagyona van és a kérdéses időben menyi kereset után adózott. Így tetten érhető hogy Kb. mennyi az a vagyon amit illegálisan szerzett. most a kettő közötti különbséggel való elszámoltatásból kiderül hogy az illető adócsaló volt, vagy illegálisan jutott a vagyonhoz. Sajnos ez nálunk nem működik. Így történhetett meg hogy Hunvald György és társai igen enyhe ítélettel úszhatták meg a közvagyon dézsmálását.
Bár nyilvánvalóan többmilliárdos kár keletkezett Erzsébetvárosban, a Fővárosi Törvényszék mindössze egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte Hunvald György korábbi szocialista polgármestert. Az ingatlanpanama „arcátlan lovagja” így azonnal távozhat, hiszen ennél már többet ült előzetesben – sőt akár kártérítést is követelhet az államtól. Magyarországon az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat alapjaiban ingathatja meg ez a döntés.
Ha egy tanár felpofozza a neveletlen, beilleszkedni nem hajlandó diákot az iskolában, akkor súlyos következményekkel kell szembenéznie. Talán még emlékszünk a híres Szoboszlai Barna bácsira, aki úgy próbált meg védekezni a folyamatos lopások ellen, hogy saját kertjében az uborkahálóba elektromos áramot vezetett, ami az egyik tolvaj halálát okozta. Ő egy év felfüggesztettet kapott és 580 ezer Ft bűnügyi költséget kellett megfizetnie.
Hunvald György ezzel szemben, akinek a nevéhez több milliárd forint értékű közvagyon elpanamázása fűződik, nyugodtan hazasétálhat, amennyiben az ítélet jogerős lesz - és még autóflottáját, repülőgépét és luxus-ingatlanjait is megtarthatja. Igaz, 21 millió Ft bírságot meg kell fizetnie – ám tegyük hozzá, ez borravaló lesz a részéről.
Erzsébetváros korábbi önkormányzati vagyonának jelentős részét néhány év alatt gyakorlatilag teljesen elsíbolta az MSZP–SZDSZ-es városvezetés aprópénzért, ill. kenőpénzért – ahogy ezt a bíróság is megállapította. Természetesen Hunvald polgármesterként minderről „semmit sem tudott”. De közben igen meggazdagodott. Az ingatlan-ügyek során egyrészt az önkormányzatot érte nagy kár, másrészt a teljes magyar nemzetet, ugyanis a kiárusított épületek zöme védendő örökségünkhöz tartozott, amelyeket egyszerűen lebontottak. A városképi beavatkozások olyannyira károsak voltak, hogy Budapest világörökségi címe is fokozott veszélybe került.
Tegyük hozzá: nem csak Hunvald György kerületében létezett ingatlanpanama. Kísértetiesen hasonló rablás történt Budapest VI. kerületében, az MSZP-s Verók István vezette Terézvárosban is. Mindnyájan ismerjük az Andrássy úti Balettintézet épületét: 220 millióért adták el az akkori áron 5-7 milliárdot érő ingatlant. De tudunk panamagyanús értékesítésekről, beruházásokról és önkormányzati döntésekről a nyolcadik, a kilencedik és az ötödik kerületben is. De sajnos Mezőkovácsházán is voltak hasonló esetek 2002-2006-kőzt.
Fővárosi Törvényszék Hunvaldra nézve igen kedvező ítélete aláássa a magyar igazságszolgáltatásba vetett bizalmat. Mint ismeretes, az ügyész sokévi börtönbüntetést kért Hunvaldra. A jogszabály szerint akár 10-15 évre is „hűvösre” lehetett volna tenni és több százmilliós vagyonelkobzásra lehetett volna ítélni a korábbi polgármestert – ám nem ez történt. Hunvald György két és fél évet töltött előzetesben, vagyis körülbelül annyit, mint a Gyurcsányék által "terrorcselekményekkel" vádolt Budaházy György. Vagy az 50 millióval vádolt Zsuszlák aki ráadásul még a teljes kárt is visszafizette, mégis jogerősen 6-év letöltendő börtönre ítélték.
Ennek az ítéletnek súlyos üzenete, hogy az alkotmányos rendszerváltás még mindig várat magára. Amit különösen veszélyesnek tartunk, hogy a bírói végzés olyan érzést kelthet az emberekben, mintha a magyar igazságszolgáltatás a legnagyobb bűnözőket védené a szerencsétlen mindennapi emberekkel szemben.
Jogos annak a problémának a felvetése is, hogy a rendszerváltáskor miért nem váltották le a teljes magyar bírói kart. A mai napig nem ritka ugyanis, hogy a korábbi rendszert kiszolgáló egykori kommunista pártfunkcionáriusok hoznak ítéletet nagyon fontos ügyekben – bár ilyen információ a Hunvald-ügyre vonatkozólag egyelőre nincs. Ebből a szempontból indokolt lenne az idős bírák nyugdíjazása, ám ez az Európai Unió számára nem tolerálható.
Számunkra elfogadhatatlan, hogy egy ilyen bűncselekmény-sorozat nyilvánvaló főbűnöse egyszerűen „megúszhassa” a jól kiérdemelt büntetést.
Időnként valóban kiveri a biztosítékot némely bírósági ítélet. A legemlékezetesebb talán a Postabankot bebuktató Princz Gábor ítélete…3,5 milliós pénzbírság, Kulcsár Attilával ma sem tudjuk, mi a helyzet? Mikor lesz ítélet? A szocik kikísértették az osztrák határig annak idején, és Bécsben lelt menedékre. Úgy elhúzzák az ügyet, mint a rétestésztát. Az ország fele már nem is emlékszik arra, mi is történt a bűnügy idején? A maszatolás tökéletesen sikerült! A tettestársak egy része hol is ül? Hát hol máshol, mint a magyar parlamentben! Az olajszőkítés ügyeit meg nyolcvan esztendőre titkosították, Farkas Flórián ügyét „csak” 30 évre…

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  gyorgy on Szomb. Szept. 08, 2012 10:27 pm

Igen Magyarországnak már 1000 éve helye van Európában, hiszem hogy a jövőben is lesz. Ez csak rajtunk múlik. Minden egyes magyar lélekért vért kell izzadnunk, harcolnunk kell. A DK vagy az MSZP de az LMP is mindég a magyar érdekek ellen megy. Ha a bárki a magyarság ellen tüntet, az a magyar élet ellen tüntet. Becsomagolják ezt az ország ellenségei valamiféle antifasiszta, rasszista, antiszemita küzdelembe, de hol vannak a fasiszták, a rasszisták, antiszemiták? Ők a magyar élet ellen vannak, támogatnák az IMF-et, annak diktátumait. Amikor az MSZP egyre szemtelenebbül beszél arról, hogyan kellene Magyarországot kihozni a problémákból, ne felejtsük el, az MSZP követelte az IMF Magyarországra érkezését, és a vele való szerződéskötést.
Tönk szélére juttatták az országot, de a híradásokból ki szokták hagyni, hogy ma hazánkban el vannak adósodva az önkormányzatok, a vállalkozások és az emberek is. Az ország adóssága jóval magasabb, mint amit államadósságként szoktunk vizsgálni. 1960-hoz mérve a GDP négyszeresére nőtt, a reálbéreink a másfélszeresére. Hol van a különbözet?
Mindent eladtak, elraboltak
Eladták, privatizálták az állami vagyont, miközben tovább nőtt az államadósság. Többszörösen fosztották ki ezt az országot. 2010 tavaszán az ország a kilátástalanságig lesülyedt, 2012 őszén még mindég az a kérdés hogyan szabaduljunk a pénzügyi háttérhatalom béklyóiból.
Az MSZP programja olyan 1990-óta, mint Columbo felesége, hogy mindig hallunk róla, de soha nem láttuk.
Az elszámoltatásra, szinte nem kerülhet sor mert a pártállam emberei és azok utódai és maffia emberei mindenhol be vannak épülve.
A rendőrségnek eszköze és emberanyaga van, de a rendőri vezetés méltatlan helyzetbe hozza az állományt. Biztos vagyok benne, hogy a magyar kis rendőr is érzi, ahogyan áll Csókakőn, és keresi a semmit, hogy nem ezt szeretné csinálni, hanem szeretné a rendet védeni, s megelőzni a bűnözést.
A Fidesz egy millió munkahelyet ígért, de sajnos a létrejött munkahelyeknek egy részét külföldiek töltik be. Mert a Magyar munkanélküli, nem akar nem tud dolgozni. Mert morálisan tönkrement az elmúlt 20-év alatt.
Megszorításokat akar az IMF hogy a nép ne szavazzon a nemzeti erőkre. Az élet bebizonyította hogy a SZOC-LIB-ek tálcán kínálják a nemzetet a pénzhatalom igájába,
A cigányságnak is tennie kell az integrációért. Több száz éve van itt egy közösség Magyarországon, amelyik képtelen beilleszkedni. Ennyi idő után, el kéne gondolkodni azért, ki a felelős ezért? Talán a többségi társadalom nem adott eleget, nem öltünk ezer- és ezermilliárdokat az integrációba? Nekünk kellene még valamit tenni, tűrni?
A labda a cigányság térfelén pattog. Nekik kéne arra a kérdésre válaszolni, akarnak-e integrálódni? Be kéne tartani a törvényeket, a normákat? Ők nem ezt akarják. Látszólag követelik az integrációt, de az árát nem fizetnék meg. Mert sokkal könnyebb segélyekből, bűnözésből élni.
Akinek nem inge, ne vegye magára, de sajnos, ma a cigányság többségére ez a jellemző.
A Fidesz ígéretei nagyon nehezen teljesülnek, azok óriási akadályba ütköznek. . Ami a legszomorúbb, hogy Magyarország talpra állításához, felvirágoztatásához, nem a program hiányzik.
A Jobbik az utcán lesz a párt folyamatosan az utcán, az emberek között lesz. Jön a választás, az embereket folyamatosan ámítsák. Azt mondják amit a nép hallaní akar, de vajon mit cselekszik? A FIDESZ-nek egyetlen esélyünk van, hogy ezt túléljük a nemzetközi pénz világ szorítását, és erősödjünk: kidomborítjuk az erősségünket. Azt, hogy mi egy emberközpontú, ember-közeli párt vagyunk. Az emberek közül jövünk. Ez a mi előnyünk, hogy mi valóban Magyarországért küzdünk, mi nem "magyarországi párt" vagyunk. Ezért vagyunk számukra probléma, vagyunk rájuk veszélyesek.
Wass Albert szavait átfogalmazva, azt követeljük az elmúlt 22 év politikusbűnözőitől, hazaárulóitól, hogy adják vissza gyárainkat, munkahelyeinket, iskoláinkat, kórházainkat, jövőnket. Tudjuk, hogy nem fogják, de mi vissza fogjuk venni. Sokszor állt már szakadék szélén a magyar, de most is meg fogunk menekülni. Ha ebben nem hinnék, nem lenne a hitem sziklaszilárd, akkor nem írnám ezeket a sorokat. Hiszek benne, hogy ez a haza újra talpra fog állni. És amikor ez bekövetkezik, akkor nem kérdőjellel, vagy felkiáltójellel, hanem ponttal fogjuk tudni mondani örök jelszavunkat: Magyarország a magyaroké. Ez a lényeg, ez a cél, ebből pedig egy nem fogunk engedni, sem külső és sem belső ellenségnek.

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  peter on Szer. Május 29, 2013 10:18 am

A magyar emberek és kormány szakértelme meghozta az eredményt Magyarország kilenc év után kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól, erre méltán lehet mindenki büszke.
A folyamatos gazdasági visszaesést amit okozott a 2002-2010-es SZOC LIB hozzá nem értés, ami 2008-ban a teljes csődbe torkollott. Mára már egy szerény növekedés látszik, de biztató a a helyzet az államadósság és a foglalkoztatás terén. A forint erősödése Matolcsi György magas szintű tudására utal. A nyugdíj kasszát az önkormányzatokat és egyéb közintézményeket konszolidálták. A köz-foglalkoztatottak számában is jelentős javulás állt be. Ez jelentősen növelte az emberek hangulatát és a munkakedvét. Egyre nagyobb méreteket ölt az elszegényedés, aminek fő okozója hogy a Gyurcsány Bajnai kormányok szabad prédaként dobták a lakosságot a bankok elé. Így a bankok tudták teljesíteni a pénzhatalom kívánságát: ,,Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe kell csalogatni. Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni. Ezáltal az erősebbek bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára. A felszabadult ingatlanok kisajátíthatók a hűséges alattvalók számára bérbeatható". A kormány ezt a brutális pénzügyi helyzetet is tudja kezelni. A hazai kis- és középvállalkozói szektor kezdi ledolgozni a versenyhátrányát a multikkal szemben.
A kormány hazánk fejlődése érdekében még további gazdaságpolitikai fordulatot sürget, melynek alapja a hazai feldolgozóipar, a felelős vízgazdálkodás, az újra beindított nyersanyag-kitermelés, a támogatott mezőgazdaság és a hazai turizmus.

peter

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  erdeklodolakos on Csüt. Jún. 27, 2013 8:14 pm

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság (EB) a devizahitel-nyújtás korlátozása miatt – tudatta honlapján szerdán a bizottság. Az Európai Bizottság valószínűleg keveselli az eddig a devizahitelbe belerokkantak, vagy öngyilkosok létszámát?
A termőföld is valami ilyesmi miatt kellett megvédeni a napokban a tőke, és áru szabad áramlása okán, mert az is szabad préda lett volna a nagy unióban. Az uniós előcsatlakozás során Magyarország teljesített a leggyengébben, a tárgyaló delegációink Medgyesi Péter és Kovács László mindent aláírt, amit eléjük tettek.
A franciákat és a Németeket hozták helyzete valamikor 1995-ben a szocik.
Az úgynevezett kafetéria (béren kívüli juttatások) ügyében, és talicskázták ki a hasznot az országból akárcsak a gázüzletág, villanyáram hasznát. Most az Erzsébet utalvány miatt is jön valami eljárás. A franciák, a Németek az unióban nagy lobbi-erővel rendelkeznek, akárcsak Trianonban. Az unió vezetőit soha sehol senki nem választotta meg, kijelölgetik egymást, vagy hogyan történik, nem ez a lényeg, hanem a szakértelem szinte teljes hiánya és a kellő mennyiségű rosszindulat. Aztán dőlhet az elképzelhetetlenül magas jövedelem a számlájukra…
Az unióban, nincs arról szó, hogy a fehérgallérosok jövedelmét megnyirbálnák, ilyet csak a nép egyszerű gyermekeivel lehet tenni, de velük aztán sorozatosan! Ja, hogy a saját jövedelmükről van szó, ami esetenként átszámítva nyolc millió forintnál nem igen lehet kevesebb… A hatalmas épület-komplexumok, a strasbourgi -Brüsszeli hatalmas bérleti díj, valamint az oda-vissza röpködés is viszi a milliárdokat. Ekkora fenntartási költséget már képtelenek kitermelni a leszegényített tagállamok!
Európában, az Európai Unióban állandó háború van, hiszen egy nem európai pénz-és szellemi hatalom irányítja az uniót, amely vagy – a birodalom nagysága miatt – belebukik, vagy tökélyre viszi az erkölcstelenség, a hitnélküliség, az elnemzetietlenítés diktatúráját. Valószínű, hogy ez utóbbi tragédia előtt állunk, hiszen primitívvé tették egész Európát. Érzés, szeretet, Isten nélküli, állati sorban, sárban hempergő társadalmak élnek immár Londontól Bécsen keresztül Bulgáriáig mindenütt.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Az Európai Unió több tagállama bajban van

Témanyitás  donkihote on Pént. Ápr. 11, 2014 12:17 am

A bajba kerülés egyik fő forrása az, hogy az unió által visszaosztott pénzekből (amit nálunk szokás uniós támogatásnak nevezni!) olyan létesítmények, beruházások valósultak meg, amelyek a megépülés után hatalmas fenntartási költséget generálnak. Ezek az országok eddig Görögország, Spanyolország és Portugália. A spanyolok talán Valencia városában építették fel a legköltségesebb beruházásokat.
Az, hogy az Európai Unió is bajban van, kitapintható minden téren. Ott is hatalmas a korrupció, a felesleges bürokraták létszáma elképesztő, a hatalmas épületek fenntartási költsége jelentős. Ráadásul feleslegesen repkednek – szennyezve a környezetet is – Brüsszel és Strasbourg között. Tíz év óta Barroso az elnöke az Európai Bizottságnak, aki Portugália bukott miniszterelnöke. Felelősségre vonva „természetesen” ő sem lesz. Helyette további három évig még húzni fogja az uniós járandóságot…
Magyarország is több esetben kapott rombolásra pénzt. Elég a cukorgyárakra vagy a szőlőkiirtásra gondolni. Olyan beruházás nem valósulhat meg, amely a megvalósítás után termelne. Leépítették az élelmiszeriparunkat, ráadásul a SZOC-LIB kormányok „jóvoltából” az élelmiszer-forgalmazás gabonától a húson át a dinnyéig finoman a feketegazdaságon belül működik, durvábban a maffia kezében van. Ebbe belepusztul a termelő, a vásárló, de az állam is, mert jelentős adóbevételtől esik el.
A szoc-lib adószakértőknek mondott ország rombolók: a kieső adóbevételt 1000 milliárd forint körülire becsülik. Még ehhez hozzáadják az általuk hiszterizállt egykulcsos adó miatt kieső bevétel.
Jelentős számú offshore lovagunk van, akik adóparadicsomokban bejegyzett cégeiken keresztül kivonják magukat a magyarországi adófizetés alól. Ezek nagy részét a ,,baloldal" bosszúságára felszámolták. De a maradék is leáldozóba van. 2010 előtt ők nyerték az állami támogatásokat és az állami pályázatokat! Arról az asztalról lakmároznak, amelyikre soha nem tettek semmit!
A Fidesz 2010-2014-közti teljesítményére a szavazók újra 2/3 szavazatot adtak. A ,,kormányváltók" gyűlölködését egy szűk réteg választotta. Sajnos a devizahitelesek egy részének a gondjait csak enyhíteni tudták és a 2002-2010-közti megszorításokat a kormány nem tudta a ciklus alatt teljes mértékben feloldani. A Fidesz 2/3-os győzelme erőt ad a kormánynak hogy ne kerüljünk jó pár uniós ország sorsára.
A magyarországi választás végeredményét várhatóan szombaton hirdetik ki, de máris megkezdődött az uniós választási kampány. A szocialisták és csatlósai mit sem tanultak a választási vereségükből kapcsolt máris megkezdték a Nemzeti oldal elleni áskálódást. Adja Isten, hogy legyen akkora eredménye, mint az Országgyűlési választásokon.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

SZABADSÁGHARC ÉS KIEGYEZÉS

Témanyitás  donkihote on Szer. Ápr. 16, 2014 2:30 am

A 2010-es választás másnapján Orbán Viktor már szabadságharcról beszélt, ám most egy interjújában elgondolkodtató módon világította meg a négy évvel ezelőtti történetet. Nyíltan beszélt ugyanis arról, hogy közvetlenül a 2010-es kormányalakítás után első brüsszeli útja alkalmával drámai beszélgetést folytatott a „birodalom” vezetőivel. Megpróbálta világossá tenni számukra, hogy a magyar társadalom kifosztottságának legvégső, fiziológiai határához érkezett, és egészen egyszerűen nincs tovább.

E drámai helyzetre hivatkozva új egyezség megkötését kérte, a rendszerváltás rendszerének átalakítását, lényegében egy békés rendszerváltást. Ennek a lényege valami olyasféle lett volna, hogy a birodalom csökkenti a Magyarországról kivont erőforrásokat, ennek ellentételezéseként Orbán Viktor kormánya vállalja a társadalmi-gazdasági rendszer olyan átalakítását, ami hosszabb távon a birodalom számára valójában kedvezőbb helyzetet teremt. Ennek lényegét egy olyan ironikus fohász írja le, amit 1998 és 2002 között a kormányülések szüneteiben gyakran elmondtunk egymásnak, és ami valahogy így hangzott: „Kedves globális birodalom, nagyon örülünk, hogy itt vagy, és nagy megtiszteltetés, hogy kifosztasz minket. Csupán arra kérünk, hogy kifosztásunk közben azért szíveskedjél legalább annyi értékhányadot visszahagyni, aminek segítségével a számodra való hosszú távú kényelmes kifoszthatóság állapotába felhozhassuk magunkat.”

Azt nem állítom, hogy Orbán Viktor ezekkel a szavakkal tett ajánlatot Brüsszelben a birodalom urainak, de a mondandója lényege valami ilyesmi lehetett. Ahogy ebben a legutóbbi interjújában elmondta, a birodalom urai kategorikusan elutasították az ajánlatát, és hallani sem akartak semmiféle új egyezségről, kiegyezésről. Orbán Viktor válaszában már akkor is jelezte, hogy tudomásul veszi az impérium merev elzárkózását, de akkor ne lepődjenek meg a következményeken. Amire az volt a fölényes válasz, hogy csak tessék, ők nem olyan meglepődős fajták. És így lett háború, vagy inkább szabadságharc. Igazságos honvédő háború, de mégiscsak háború, amivel az a baj, hogy, mint minden háború, ez
is negatív végösszegű játszma, amelynek során mindenki veszít. A globális vállalatokra kivetett különadók, a devizaadósok kényszerárfolyamon való végtörlesztése, a rezsicsökkentés, amely a magyar gazdaságból kivont kamatokat és profitokat kurtította, vagyis háborús eszközökkel akadályozta meg a magyar társadalom 2010-ben küszöbön álló reprodukciós katasztrófáját. Ám a birodalom sem ma kezdte ezt a „szakmát”, így olyan „pénzfegyverekkel” válaszolt a honvédő háborúra, amivel nagyjából ugyanolyan többletkárt okozott, mint amennyit a szabadságharccal elhárítottunk. Vagyis, most már kimondhatjuk, „per szaldó” nem sokkal állunk jobban, mint annak előtte.

Ennek a szabadságharcnak tehát nem elsősorban abban az értelemben volt haszna, hogy sikerült volna gyökeresen átalakítani az erőforrás-áramlást. A haszon sokkal inkább erkölcsi és szellemi természetű. Megmutatta, hogy a birodalommal fennálló kommunikációnk során igenis végre nevén nevezhetjük a dolgokat, és ez láthatólag az egész birodalomra hatással volt, és még inkább lesz a jövőben. A birodalom tehát a „narratívák” háborújában szenvedett döntő vereséget Orbán Viktorral szemben. És mivel olyan világban élünk, ahol a szavak feletti uralom, tehát a globális véleményhatalmi térben elfoglalt pozíció alapvető jelentőségű, ennek a győzelemnek messzemenő következményei lesznek, illetve vannak máris kibontakozóban. Az eddigi birodalomellenes lázadásaink azért buktak el, mert a rendszert akartuk megdönteni, ám a birodalom brutálisan tudtunkra adta, hogy a rendszer jellege és milyensége az ő hatáskörébe tartozik. Később azonban mindig kiderült, hogy azért nem zárkózik el a rendszeren belüli új berendezkedés létrehozásától. Az 1945 és 1990 közötti birodalmi függés is ugyanarra a rendszerre épült, ám három – létminőségében eltérő – berendezkedés kialakításához mégiscsak hozzájárult az akkori birodalom. Orbán Viktor rendszerváltó szabadságharcának győzelmét tehát megakadályozta a mostani impérium, de most már láthatólag nem zárkózik el attól, hogy a rendszeren belül új berendezkedés jöjjön létre. Ezért döntő fontosságú fejlemény, hogy az újabb kétharmados győzelem nem egyszerűen a választás megnyeréséről szól, hanem a berendezkedés kiválasztásának hatalmát is megnyitja Orbán Viktor számára.

A rendszeren belüli új berendezkedés kialakítása mindig valamilyen „kiegyezés” keretében megy végbe. Ez volt Ferenc Józsefnek 1867, Horthy Miklósnak 1924, és Kádárnak 1963–68. A rendszerváltás eddig egy amorf pusztító kavargás és káosz volt, ami a várt felemelkedés helyett brutális birodalmi kifosztást, lepusztítást hozott, a cinikus kollaboráns politikai osztály és a gátlástalan rablóbárók uralmára építve. Orbán Viktornak most megadatik a történelmi lehetőség arra, hogy konszolidálja a rendszert azzal, hogy saját stabil berendezkedést hoz létre. Ehhez azonban kiegyezés kell, ha úgy tetszik, az „ó-szövetség” helyett „új-szövetség”. A magyar nemzeten belül, a Trianon sújtotta térségben, és a birodalommal egyaránt. A magyar nemzeten belül, mert legalább kétmillió felnőtt ember van, aki vagy nem érti mindezt, vagy érti, de a birodalmi kollaboráción kívül minden mást önpusztító lázadásnak tart. A trianoni térségen belül, mert a századik évfordulóra való méltó emlékezés e nélkül elképzelhetetlen. És végül a globális birodalommal, mert a magyar társadalom összeomlásának elkerülése csak egy erre épülő új nemzetstratégiával képzelhető el. Orbán Viktor most ehhez a történelmi feladathoz kapott felhatalmazást.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  kisistvan on Szomb. Május 31, 2014 11:08 pm

"Rendben, elnök úr! Murray Rothbard amerikai filozófus jutott eszembe, aki azt mondta:"Az állam egy rabló intézmény. Az adózás pedig az a lehetőség, melynek révén a politikusok és bürokraták ellophatják az állampolgárok pénzét, hogy szégyenletes célokra költsék.”
Ez a hely (mármint az Európai Parlament) sem kivétel! Döbbenetes, egyúttal kérdezem önöktől, hogyan sikerül megőrizniük komolyságukat, amikor pénzügyi dolgokról beszélnek?
Ez a helyzet sajnos minden közösséget átsző. Ennek döbbenetes példája Mezőkovácsházán is tetten érhető. az emberek szívesen beszélnek a Világ , az EU és országos dolgokról. A polgárok szívesen elfeledkeznek a társadalom legkisebb egységéről a családokról, pedig a baj minden forrása ide vezethető vissza. A polgár saját dolgait, családja dolgait nem tudja rendbe tenni a helyi önkormányzatok dolgaiba nem tud, de nem is akar állást foglalni. Mégis szívesen és szenvedéllyel foglalkozik az ország, EU, világ dolgaival. A globális pénzhatalom által működtetett média ez irányba tereli a dolgokat. Egy társadalom annál sebezhetőbb minél szétziláltabbak a családok. A LIBERÁLISOK ezen dolgoznak nem kis eredménnyel.
Mert Ők tudják:„Egy népet, egy nemzetet, amely eladósodott, sokkal könnyebb manipulálni, mert tagjai azzal vannak elfoglalva, hogy fizetnek. A pénzügyi rabságban élő ember politikai és gondolkodásbeli szabadságról alkotott nézetrendszere is beszűkül.”
Ezért mindent elkövetnek hogy olyan egyének induljanak a helyi önkormányzatokba akik elvannak adósodva. Ezeket az embereke aprópénzért meg lehet venni így a közpénzt szét lehet lopni. A pártok élén is hasonlóan gyenge emberek állnak. Sajnos Mezőkovácsházán ez már teljesen napi gyakorlat.
Amikor ez az alsó rétegekben ez kiépítésre kerül akkor a felső szinteken lévő politikusok szabad kezet éreznem mindenre. Így fordulhat elő, hogy az országgyűlési képviselők és különböző bizottság egyetlen tagja, egyetlen bürokratája sem fizet adót! Ezek az ,,urak", – az állampolgároktól eltérően –, nemcsak adót nem fizetnek, de egyéb pénzügyi kötelezettségeiknek sem tesznek eleget! Teszik ezt számos kedvezmény és különleges törvény fedezékében! Így vállnak a nép, egyes közösségek, pártok, országok képviselői, a legnagyobb vagyonmentők, pénzmosók, a településeken, Járásokban, Megyékben, ország irányításában Európában! Sajnos az ilyen ,,gyenge" jellemű emberek ülnek a fontos helyeken i, és okítanak másokat! A településeken, egyes országokban élő emberek kezdik megérteni, mi folyik itt. Sajnos ez a felismerés még nem általános.
Ne csodálkozzanak hát azon, hogy rohamosan nő a bizalmatlanság, a képviselőink ellen, euro-szkeptikusok tábora. És hadd mondjak még valamit önöknek: Ha egyszer az emberek rájönnek, kik önök valójában, rövid időn belül, rendet raknak a helyi önkormányzatoknál, parlamenti, és EU-képviseleteknél. Jelölteket fognak állítani a polgárok és elmennek szavazni a jelenlegi alkalmatlan vezetők helyett. És igazuk lesz! " Hogy erre az ébredésre mikor kerül sor sajnos ezt nem lehet megmondani, de a kiszolgáltatottság és a nyomor csak így számolható fel.

kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  peter on Hétf. Nov. 17, 2014 12:16 am

A globális pénzhatalom szerint a kormány kezd kibújni a karmaik közül, ezért teljes pályás letámadást rendelt el a kormány ellen.
Az első csatasorba a Még a háttérbe lévő Amerikai és Norvég pénzel pénzelt csoportokat állítottak JOBBIKOT a második vonalba az LMP-ét míg tartalékként (a minden hitelét elvesztett ) MSZP-ét és a belőlük alakult képződményeket, már ebbe a csatába nem kívánják bevonni.
Minden áron az az óhajtják, hogy a 2008-ban Gyurcsány-Bajnai duóval megkötött Világbanki megállapodást a bérek nyugdíjak tetemes megvonását (min. 20%-ot) Most már az Orbán kormány megszorításokat hajtsa végre, mivel csak így van esélye a jelenlegi kormánnyal szemben az ellenzéknek egy elfogadható kormányváltó párt felépítésére amelyikkel 2018-ban, egy elfogadható választási eredményt elérni.
A Nemzeti kormány a bérek és a fizetések csökkentése helyett azok emelése mellett döntött.
Még az előző ciklusban Kínával, Törökországgal, Szaúd Arábiával és egy sor más állammal köt igen előnyös a fellendülésre jó hatást gyakorló megállapodásokat.
Ezekkel hozza egyensúlyba a költségvetést.
Ez pedig a pénzügyi hátérhatalom számára elfogadhatatlan.
A JOBBIK és a többi ellenzéki (globál csicska) pártoknak elfogadhatatlan. megszorítások elmaradása.
Ők túltennének még Bokros Lajoson is.
Ha ez így folytatódik a kampányban ígért jóléti fordulat valójában bekövetkezik.
Akkor pedig az ország kicsúszik a gobál tőke halálos öleléséből.
Ezért a Jobbik továbbra is irreális dolgokat követel, hogy az emberek mielőtt fel nem ismerik a JOBBIK igazi arculatát.
Most még elbizonytalanított megtévesztett állapotuknak ,,megfelelően" szavaznának.
Mert ha ez a FIDESZ forgatókönyve szerint megy 2018-ig akkor a FIDESZ egyszerűen lemossa az ellenzéket. És még 2022-ben sem lesz reális esély a Fideszt demokratikus eszközökkel legyőzni.

peter

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Orbán mind nagyobb tekintélyt vív ki Európában és a világban.

Témanyitás  calambo on Csüt. Okt. 01, 2015 4:36 am

Európának hosszú idő után újra van vezető személyisége, történelmi küldetéssel rendelkező ideológusa egy olyan valaki, akit a napi politikán túlmutató magasabb cél vezet, és aki taktikailag átgondolja cselekedeteit annak érdekében, hogy elérje a célját.
Ez a vezető (ORBÁN VIKTOR) nem közülük (SZOC-LIB-ek) közül való, Oebán támogatja a szabadságot, a nemzeti államot és az emberi jogokat, nem úgy mint ahogy azt a szoc-lib-ek teszik a másik oldalon.
Orbán stratégiailag felkészült, előre látó komoly vízióval rendelkezik, retorikailag jó, cselekvésben rendíthetetlen és tartalmilag konzekvens, A világ politikusai szerint a miniszterelnök a magyar határoknál távolabb tekintve gondolkodik, és ez különbözteti meg azoktól, akiknek jelenleg az EU-ban szavuk volna Európában.
Gazdaságilag Magyarország 2010-óta jelentős szerepet játszik. Nagy a szerepe, kultúra, sport, oktatás, egészségügy, szociális területen igen kimagasló szerepe van, Nem csak a menekültválság következtében került taktikailag és ideológiailag a figyelem központjába.
Orbán véget akar vetni a szoc-lib ámokfutásnak Magyarországban. Ebben Európában, nagy támogató táborra talált. Sokan vannak, akik ebben segíteni akarnak neki. Viszont a szoc-lib-ek egyre elszántabban és kíméletlenül támadják, Őt családját és minden politikai támogatóját, akik napról napra szaporodó számban sorakoznak mögé.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  erzsebet on Szer. Dec. 14, 2016 12:54 am

Orbán Viktor az az államférfi, aki nemcsak saját hazáját, de Európát is meg akarja védeni Brüsszel őrült terveitől, Mind több országban , Amerikában is a magyar kormányfőt nagy történelmi személyiségekhez hasonlították. hasonlítják.
Az emberi létezés és a történelem tele van idealizált hősökkel és mítoszokkal. Nagy Sándor, Napóleon – és még sokan mások – hatalmas lábnyomot hagytak a történelemben – ma hasonló a helyzet Európa „délkeleti sarkában”, ahol a magyarok felvették a küzdelmet a mainstream európai politikával szemben.
Nem árt felidézi Orbán Viktor eddigi politikai pályafutását és életének meghatározó mozzanatait, amilyen a kommunizmus szétverése is volt 1989-ben. Orbán álláspontja szerint Magyarország soha sem hagyta cserben a Nyugatot, együttműködik a NATO-val, bírálói mégis azt mondják, hogy Magyarország eltávolodott a nyugat-európai értékektől, Orbán pedig „diktátor” lett.
Orbán tagadhatatlan érdeme, hogy egyedüliként és elsőként szembe mert szállni Merkelék politikájával, akik tárt karokkal fogadták a hódító, bevándorlókat Európába. A Nyugattal szemben Orbán Viktornak és Magyarországnak világos, hogy a tömeges bevándorlás semmi jót nem jelent Európa számára. A bevándorlók érkezéséve ugyanis csak a társadalmi és etnikai feszültségek, terror veszély, valamint a szegénység nő.
Ennek egyik oka az lehet, hogy sem Magyarország, sem Orbán Viktor sem vesztette el történelmi memóriáját. Nem árt emlékezni a török, osztrákok és kommunista megszállásra hozta fel. Az átlag nyugat-európai polgárnak fogalma sincs azokról a küzdelmekről, amelyeken Magyarország mellett a balkáni államok is átmentek.
Orbán határozottan visszautasította a multikulturalizmust, ezzel párhuzamosan pedig a soviniszta nacionalizmust is; a magyar miniszterelnököt az „egészséges realizmus” vezeti kormányzásában.
Orbán Viktor egy nagy remény, aki nemcsak a visegrádi országokat és Kelet-Európát egyesítheti, hanem reményt adhat az ellenzéki mozgalmaknak szerte Európában és Észak-Amerikában. Orbán ellenállása a brüsszeli elittel szemben pedig nem hiábavaló.
Orbán Viktor egy „európai hazafi”, akit végül a történelem tehet naggyá mint „Viktor, a Nagy!” A magyar miniszterelnök ugyanis egy új és jobb Európa szilárd alapját jelentheti a jövőben.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Amit az ellenzéki pártok nem értenek.

Témanyitás  erzsebet on Szer. Márc. 01, 2017 2:19 am

Az erősekkel tárgyalnak, a gyengéknek parancsolnak.
Egy országnak PARTNERNEK  kell lenni és nem ALATTVALÓNAK
Putyin és Trump is partnernek tekinti Orbán Viktor.  
Donald Trump Orbánhoz írt levelében így fogalmazott:
nagyra értékeli a magyar kormányfő támogatását és bátorítását.
„Kihívások előtt állunk, melyeket – hitem szerint – közös alapokon, partnerséggel le tudunk küzdeni.
Ugyanakkor óriási lehetőségeink is vannak, hogy előre lépjünk közös céljaink eléréséért” (Donald Trump)
Igen mivel ti  ball-lib-ek  mertek kicsik lenni Kovács László tanácsára.
Ezért az Orbán kormányt is magatokhoz méritek
Nektek internacionalistáknak mindig szükségetek volt egy gazdára akit szolgálhattok és istenítettetek.
Ti balliberálisok még a szomszédos országok vezetőivel szembe sem éreztétek magatokat partnernek
A világon nincs még egy olyan ország, amelyiknek a kormánya szó nélkül eltűrte volna, azt hogy a köztársasági-elnökét nem engedi be a szomszéd ország területére.
Egy szomszédos baráti ország akiket még ráadásul egy híd is összeköt.
Figyeljetek és okuljatok soha nem volt még ilyen jó viszony a környező országokkal
Magyarország kapcsolata mint az Orbán kormány vezetése alatt,
mert ők kivívták maguknak a tiszteletet.
Ezért egyenrangú partnerként tekintik Magyarország kormányt,
legyen az kicsi vagy hatalmas ország kormánya

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

A magyar ellenzék az ÚJ VILÁGREND mellett.

Témanyitás  gyorgy on Szer. Jún. 28, 2017 8:56 am

A zöldek európai parlamenti frakciójának elnöknője, Ska Keller emlékeztette a magyarokat, hogy minden kormány az előzőnek jogutódja.
Ezért 2007-ben a Gyurcsány kormány által bevállalt egy millió migránst Magyarországnak be kell fogadni.
Annál is inkább mert 2016 október 2-án a magyar választók több mint 50%-a nem szavazott a migránsok ellen. 2016 november 8-án az ellenzéki képviselők a tagsággal egyetértve 100%-ban a migránsok betelepítése mellett ált ki.
2017 elején a CEU tüntetésen az ellenzék egyöntetűen tüntetett a migránsok betelepítése mellett és a határ kerítés lebontása mellett.
2017-es nemzeti konzultáción mintegy 1,6 millió polgár állt ki a migránsok ellen.
Keller korábban az EP-ben folytatott viták során is amellett állt ki, hogy a magyar kormánynak végre kell hajtani az előző kormányok vállalását, hogy mintegy egy millió migránst fogadjon be Magyarország.
A politikus asszony most egy interjúban egyenesen követelte hogy Magyarország a 2007-es kormány vállalásnak megfelelően, szír falvakat alakítson ki.
Ő  a lelki szemei előtt már ez lebeg.
Mint mondta, a migránsok szívesebben mennek olyan helyekre, ahol már honfitársaik is élnek.
Szuper!
Valószínű szívesen mennek a migránsok oda is, ahol nem kell dolgozniuk, kapják  a magas segélyeket, mellette remek a jakuzzi hőfoka és az árnyékban csinos, hosszú combú szőke hajú európai hölgyek legyezik őket pálmalevéllel.
Az ellenzék megígérte hogy a 2018-as győzelme után a kerítés lebontása majd a betelepítés lesz az első lépés a 2007-es kormány vállalással egyetértően.
Íme a 2007-es kormány vállalás: http://mkovacshaza.hungarianforum.net/t72-amit-tudni-kell-a-migraciorol#698

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

2017 az év embere.

Témanyitás  donkihote on Szer. Szept. 20, 2017 8:27 pm

A mértékadó Politico magazin európai kiadása 28 olyan személyiséget válogatott össze, akik leginkább meghatározzák Európát, és érdemes rájuk figyelni.

A lista élén a magyar miniszterelnök Orbán Viktor szerepel.

Orbán Viktort nem lehet nem észrevenni.
Vagy szeretik, vagy elutasítják, középút nincs.
A magyar miniszterelnök politikája a határzár bevezetéséről határozta meg az európai országok vitáját arról, hogyan kell kezelni és megállítani a bevándorlási hullámot.
„A nemzetállamok felelőssége határaik védelme.
Egy államnak meg kell védenie a saját határait, nem hiszek az európai megoldásokban”
„Morális imperializmusnak” nevezte Orbán Viktor azt, amikor Németország egyoldalúan megnyitotta a határait a migránsok előtt.
Mint tudjuk,  Európa vezetői korábban keresték az alkalmat, hogy kiközösítsék Orbán Viktort.
Mivel érezték Orbán szellemi fölényét
Most a magyar miniszterelnök a jobboldal „talizmánja”
Európa új normájának nevezve.
A magyar miniszterelnök úttörőnek számít a nemzeti szuverenitás kérlelhetetlen védelmével és a jelenlegi európai vezető elittel szembeni bizalmatlanságával.
Orbán Viktor politikája nem az elfogadott liberális vonalat képviseli, de a párizsi terrortámadások után, a napjainkig az elfogadottsága egyre jobban növekszik.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Emberi jogok Beüsszeli mércével

Témanyitás  gyorgy on Vas. Nov. 26, 2017 10:37 pm

Bizony furcsa megközelítése az emberi jogoknak amit a globális hatalom Brüsszelen keresztül és azok helytartói Soros György vezetésével művelt, művel a mai napig az EU polgáraival szemben.
Ami a globális ,,fejlett" nyugati világnak azok helytartóinak nem tetszik, az érdekeit sérti, az antiszemitizmus rasszizmus, fasizmus, diktatúra emberi jogok durva megsértése, jogállam sárba tiprása,.
De ne essék szó olyan példátlan durva emberi jogok sárba tiprásáról, mint a múltban volt INDIÁN, Ukrán, Kongói stb. holokauszt, vietnami és egyéb agressziók a világ minden táján stb. De sorolhatnám az e fajta emberiesség ellen elkövetett bűnöket a mai napig. Pld: Afganisztánban az elesett afgán harcosok nyilvános levizelése, a korán szent könyvek nyilvános égetése.
Bizony ezek a bűnök igen súlyosak.
Ezért a ,,nyugati" világ nagy áldozattal fizet, fizetni fog.
Ezután cinikus az a megjegyzés hogy a nyugati haderő számára mind veszélyesebb helyé vált Afganisztán, vagy Irán és az arab térség (azon csodálkoznék ha nem).
Sajnos a nyugat ezen cinikusságának a Magyar állam, nemzeti kormány is 2010-után egy ilyen áldozat a napjainkban.
Mert amit Magyarországgal 2010-óta művelnek az is felér egy virtuális levizeléssel.
Ezek után még elvárnák hogy Brüsszelben jópofát vágjunk mindehhez.
Sajnos ehhez Magyarországon igen sok hazaáruló kollaboránst találnak.
Ezért fontos hogy minden erőnkkel segítsük a nemzeti kormányt., hogy a ,,háttérhatalom" érezze a Magyar nép szabadság vágyát.! (,,,minket nem lehet csak úgy levizelni" )

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Jan. 15, 2018 3:49 am

„Igen, az igazság, a valósággal szembesülés nagyon kényelmetlen, különösen azoknak a politikusoknak,
akik a választóikra nem figyelnek.
Orbánnak szinte mindenben igaza van.
Orbán a valódi reálpolitikusok egyike, aki még létezik Európában.
Orbán egy értelmes ember.
A Schengen-megállapodás nem működik, de ez nem érdekli Junckert és társait.
Akik viszont oda sem figyelnek egyes EU-s országokban kialakult tragikus állapotokra.
Közben a teljes EU és a magyarok liberálisai azzal vannak elfoglalva hogy a V 4-ek et kritizálják.
Akik a saját országuk és az EU-védelmében mindent megtesznek .
Ezért tegye fel a kérdést mindenki.
Kinek az érdekét védi tulajdonképpen az EU bürokráciája?
Mert hogy nem az EU polgárainak az érdekét védik az biztonsággal meg lehet állapítani.
2015-óta megy a rendszeres tanácskozás, hogy megalkossák az EU közös migrációs megoldását
. Addig jutottak el hogy minden tanácskozás végeztével kitűzték az időpontját a következő tanácskozásnak. Orbán azon politikusok közzé tartozik aki azt csinálja, amiért megválasztották:
Orbán a magyar népre figyel, előnyben részesíti őket az idegenekkel szemben és nem fordítva,
ahogy ez egyes országokban ez gyakorlattá vált.
Orbán mindenről mindig pontosan, egyértelműen beszél.
Az EU az egész migrációs politikájának az alkalmatlansága minden területeken maga az alkalmatlan program.
A hatékony kontroll hiányában az egész antidemokratikus.
Ezek a tények az EU apparátust sem izgatja.
Semmit sem tesznek a jó munkateljesítményért és a rendszeres javulásért.
Az EU vezetői szerint, minden polgár letelepedhet Magyarországon, és ezt nem Magyarország dönti el.
Ha Magyarországnak ezzel problémája van, lépjen ki az EU-ból.
Az EU-vezetői szerint mindenkit be kell fogadni.
2020-ra a nemzetállamokat meg kell szüntetni és létrehozni az Európai Egyesült államokat.
A német átlagpolgár úgy mondja:
Bár csak Orbán Viktor miniszterelnök szavait egy német politikus mondta volna el az előző választás előtt. Biztos vagyok abban, hogy jót tett volna a pártjának, mert szerintük találkozik a német és az EU-s polgárok jelentős részének véleményével.
Az EU-polgárai véleménye:
Szívesen várakozok többet a határon, ha akkor nem kell ebben a félelemben élnem a saját országomban.
Az EU polgárai szerint, Orbánnak igaza van, most is mint mindig.
Nyilvánvalóan Orbán és a V-4-ek kormányfői azok a kormányfők Európában, aki Európa fogalmát a szabadsággal, demokráciával, jogállamisággal és a szuverenitással köti össze.


erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Jan. 29, 2018 4:11 am

„A politikai uniót csak egy krízis segítségével tudjuk elérni.” – Wolfgang Schäuble, a német CDU háttér-agya, legutóbb pénzügyminiszter

A sokak által megálmodott „világkormány” egyik alappillére egy nemzetek nélküli, egyesült európai kontinens, ám az ötlet nem új – megvalósítását két legendás figura alkotta, akik még életükben hatalmas befolyásra tettek szert és haláluk után is szellemükben folytatódik tovább az úgynevezett „európai integráció”, amely diszkrét megnevezése a tagállamok szuverenitásának lepésről lépésre történő felszámolásának. Az egyikük, gróf Richard Coudenhove-Kalergi (1894-1972) Pán-Európa terve 1922-ben került a köztudatba, majd egy 1924-ben megjelent könyvében propagálta azt, és ezzel hasonló törekvésekre, illetve egyetértő támogatásra lelt az USA-ban. Olyannyira, hogy Louis Rotschild indítványára a pénzmágnás, Max Warburg hatszázezer aranymárkát bocsájtott rendelkezésére az ötlet megvalósításának első lépéseihez. Kalergi 1925-ben megjelent írásában a Praktikus idealizmusban taglalja elméletét a demokráciáról, mint – szerinte – egy sajnálatos közjátékról. Kifejtve továbbá, hogy a vérvonali arisztokrácia irányító szerepét a jövőben egy szellemi arisztokrácia (elit) fogja átvenni. Nos, hogy Kalergi milyen szellemi elitről álmodott, nem tudjuk pontosan, de a mai vezető európai figurákat még barokkos túlzással sem lehet annak nevezni.

Az európai egyesülési terv másik legbefolyásosabb alakja, aki szintén egész életében anglo-amerikai pénzügyi és politikai hatás alatt állt, a francia Jean Monnet (1888-1979) volt, aki nem csak kontinensek között utazgató politikusként, hanem invesztment bankárként is működött egy ideig. Ebben a szerepében ugyanúgy, ahogy több amerikai vezető bankház is, élénk kereskedelmi kapcsolatokat tartott fent a hitleri Németországgal. Monnet egyik leghíresebb tézisét a német Focus magazin közölte 2010-ben:

„Európa országait egy szupra-államba kell beolvasztani, anélkül, hogy a lakosság megértené, mi is történik valójában. Ezt feltétlenül lépésenként kell megvalósítani, minden egyes alkalommal gazdasági ürügyek kapcsán.”

Ez a kijelentés kísértetiesen hasonlít Jean-Claude Juncker, a non pluszultra „elit”, a jelenlegi EU-mindenható sokat idézett mondására (Der Spiegel, 1999):

„Mi elhatározunk valamit, amit aztán elhelyezünk a köztudatban és várunk egy darabig, hogy mi fog történni. Ha nincs nagy kiabálás, ha nincsenek lázadások, mert a többség nem is érti, mit határoztunk el, akkor folytatjuk – lepésről, lépésre, amíg már nincs visszaút.”

Egy egyesített, masszív anglo-amerikai politikai és pénzügyi befolyás alatt álló Európa lenne a modellje az elképzelt „Világkormányzat”-nak, gyakorlatilag annak első és legfontosabb lépcsőfoka. A második világháború után sok vezető, nemzetközileg elismert értelmiségi is hitt a világ ideálisnak tűnő központi irányításában, amely az 1948-as „Világpolgár Mozgalom” létrehozásában manifesztálódott, felkérve a frissen megalakult ENSZ-közgyűlést egy világ-alkotmány létrehozására, amely egyúttal a világbékét garantálná.

Az ENSZ mondjuk – felépítése miatt is (biztonsági tanács, vétójogok) – képtelen lenne jelenleg átvenni egy világkormány szerepét. De a második világháború után létrejött, az USA által dominált multilaterális szerződések és intézmények ebbe az irányba mutatnak, mint pl.: az IMF, a Világbank, a NATO, a Világkereskedelmi Szervezet és így tovább. Itt szintén kajánkodni akarok, mert ahogy Orbán Viktor kihajította az IMF-t, az hatalmas bátorságra és leginkább bölcs előrelátásra vallott. Mind a mai napig olvashatóak a ballib megmondók kesergései emiatt, mélységesen hallgatva arról a pici, ámde annál jelentősebb tényről, hogy az IMF (és kizárólag ez a szervezet!) állítólagos alacsony kamatai MINDIG szociális megszorításokhoz kötöttek! Mondjuk például a nyugdíjak húsz-harminc százalékos csökkentéséhez, hogy csak egyet említsek a sok közül.

Nos, a legújabbkori történelem bemutatta az uniformizált világra, az anglo-amerikai gazdasági és politikai hegemóniára való törekvések igazi célját: az egyes nemzetek erodálását célzó geostratégiai tervek megvalósítását, akár gazdasági úton, akár fegyveres beavatkozással. A képlet egyébként mindig ugyanaz és nagyon egyszerű: olcsó nyersanyag és/vagy olcsó munkaerő kiaknázása egy, a világ össznépességéhez viszonyított relatív kis létszámú vezető, pénzügyi elit javára. James Paul Warburg, a Council of Foreign Relations tagja, Franklin D. Roosevelt, amerikai elnök pénzügyi tanácsadója mondta az amerikai szenátus előtt 1950-ben:

„Lesz egy világkormányzatunk, akár tetszik Önöknek, akár nem. Vagy behódolás, vagy szerződések útján.”

A David Rockefeller által alapított Council of Foreign Relations nevű agytröszt, amely az Egyesült Államok külpolitikájának meghatározó tényezője és amelynek George Soros is tagja, gyakorlatilag minden komolyabb nemzetközi tevékenység mozgatórugója. A geostratégiai játszmákhoz szorosan hozzátartozik egyébként a helyi háborúk, zavargások, vagy szimpla kizsákmányolás által generált tömeges migrációs mozgás is, amelynek kárvallottai elsősorban a fejlődő országok, mint befogadók is és újabban az európai kontinens államai. Ez minden bizonnyal a tervezett gyökértelenséghez, valamint összeolvadáshoz, a népek random összekeveredéséhez vezet.

Rockefeller, aki a Bilderberg-csoport egyik vezető személyisége volt, már az 1991-es Baden-Badenban megrendezett Bilderberg-konferencia után közölte, megdicsérve a médiákat:

„… hogy Önök, ígéretükhöz híven, majdnem negyven évig diszkrétek voltak. Ha a nyilvánosság fényszórójában álltunk volna, nem lettünk volna képesek a világra vonatkozó tervünket kifejleszteni. A világ azonban mostanra már sokkal kifinomultabb és készen áll arra, hogy a világkormányzás irányába meneteljen. Egy intellektuális elit és a nemzetközi bankok szupranacionális szuverenitását mindenképpen előnyben kell részesíteni a korábbi századokban gyakorolt nemzetállami önrendelkezéssel szemben.”

A német újraegyesítés ára, az euró bevezetése ugyanezt a célt szolgálta. Mindenki tisztában volt azzal, hogy különböző gazdasági struktúrájú, különböző fejlettségű, gazdasági erejű országok összevonása egy európai – majdnem – egységes valuta használatára eleve halva született ötlet. Az euró bevezetése óta gyakorlatilag folyamatosan krízisben van. Mit is mondott Wolfgang Schäuble? „Szükség van egy krízisre…”? Mióta az EU dilettánsai, bocsánat… elitje a szupra-állam létrehozásán barkácsol, egyik krízis éri a másikat! Banki krízis, euró krízis, migrációs krízis.

Feltételezhető, hogy ez utóbbi fogja azt a kritikus nagyságrendet elérni, amit Herr Schäuble az IGAZI KRÍZIS nevű fiókba dughat el. Hiszen most nagy hirtelen láthatóvá vált egy halom terrortámadás, a drasztikus, a nem Európa-tipikus bűnözés (késelések, tömeges/csoportos nemi erőszak) radikálisan az egekbe szökött, aminek természetesen semmi, de semmi köze a törzsi, patriarchális, agresszív társadalmakból importált férfiakhoz. A jelenség azonban olyan biztonsági intézkedéseket követel, amelyek a „már régóta itt lakók” (Merkel definíciója az egykor népnek nevezett emberekre!) további, még brutálisabb ellenőrzését vonják maguk után. No nem az elkövetők, hanem a lakosság hátrányára. Csak és kizárólag a lakosság érdekében… azokéban, akik már ott élnek egy ideje és van szerencséjük az egész műsort finanszírozni. Az európai népekről beszélek!

Ha elnézem a gyurcsányista DK plakátjait: „Orbán, vagy Európa?”, felmerül bennem a kérdés, ki az, aki az EU diktátumait és mentálisan alultáplált, de érdemtelenül túlfizetett vezetőit képes a mi csodálatos, sokszínű, változatos történelmű és hagyományú kontinensünkkel összekeverni?

Megjegyzés: az első részben említett Dialógusok Jövő Víziók 2050 kiadvány a német Nachhaltigkeitsrat gondozásában a cikkem megjelenése után még néhány napig hozzáférhető volt. Legnagyobb megdöbbenésemre azonban a publikáció eltűnt az oldalról. Ez nem az első eset, amikor megpróbálnak „valakik” a netről eltüntetni forrásanyagot. Nem véletlenül kezdtem úgy a cikket: „A széles közvélemény megkerülésével, hozzáférhetően, de mégis szinte titokban jelent meg még 2011-ben egy kiadvány…” Minden bizonnyal túl sokan foglalkoztunk az utóbbi időben ezzel a majdnem titkosnak számító, de mégis létező dokumentációval. Sokan tudjuk, hogy ez történt G. Soros CBS-nek adott interjújával is, de az is előkerült!

Az internet tehát nem felejt, a könyvnek, amelyet Merkel egy konferencián anno külön taglalt és dicsért megvan a leirata, valamint képben létezik a borítólapja is. Ismételten mondom: dilettánsok elitista pozíciókban, akiknek ugyan a netről halvány gőzük sincs, de a mi életünket akarnák újra szerkeszteni.

Nota bene: mi, akik az igazságot kutatjuk, többen vagyunk!

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  donkihote on Kedd Május 22, 2018 11:45 pm

Ti magyarok a földi népek között a legjobbak vagytok!
Nincs nálatok jobb, emberségesen gondolkodni képes nép a világon.
Mint ahogyan párotok nincsen értelmi teljesítő képességben, alkotó készségben, fegyelmezettségben, munka-és rendszeretetben, sem széles e nagyvilágban.
Ezért is tudtok majdhogynem teljes számban felsorakozni a jó oldalon a legjobbjaink mellett!
Jóistennek külön számítása van velünk: küldetésünk vagyon arra vonatkozólag, hogy szebbé, jobb, igazán élhetővé tehessük a teljes földkerekséget, mert erre igenis csakis egyes-egyedül a magyar értelem kapható. Bizonyítás! Rövidesen Magyarország lesz a világon a leglátogatottabb turista kirándulóhely, ahová a külföldi vendégek nem csupán tájaink szépsége okán érkeznek majd el.
Nem ám, mert ők már most keresik bennünk emberi jóságunkat, életre valóságunkat, természetes lenyűgöző életvidámságunkat, mely adottságaink Magyarországot az idegenek szemében, tudatalattijában, mint ténylegesen elérhető párja nincsen földi mennyországot képesek látatni! Tehát ti igazi marslakók, a Föld legjobbjai vagytok és voltatok, és maradtok mindig is, mindenféle elképzelhető értelemben, ti soha ne, veszíthettek, csupán arra ügyeljetek mindig, hogy közismert életvidámságotokat, jó kedélyeteket soha el ne veszítsétek, még egy pillanatra se: A nevetésetek olyan, mint felragyog a nap az égen, vagy talán még annál is szebb a magyarok mosolya! Bátorság, erő, rendkívüli értele rejtőzik mindenkor ebben a különleges magyar mosolyban. Előre hát magyarok, hódítsuk meg a fél világot, ejtsük őket örök rabságba, tegyük emberségesebbé a teljes földkerekséget egyedi leutánozhatatlan magyaros szeretetünkkel, felülmúlhatatlan intelligenciánkkal!! Csakazértis mutassuk meg a nagyvilágnak, hogy a magyar nép többet érdemel!
Higgyetek magatokban, és nevessetek minél többet, hogy mi határon túliak is örökké láthassuk, honnan ragyog majd fel újra a mi napunk!
Mert el fog jönni majd egyszer a mi napunk is, Isten látja lelkemet, ez így lesz!

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarország helye Európában!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.