Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Go down

Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  nagyistvan on Hétf. Szept. 19, 2011 7:18 am

Nézzük hogyan is történtek ezek a hírhedté vált CHF „alapú” kölcsönzések! íme a csapda: Az ügyfél (potenciális áldozat) bemegy a bankhoz hogy neki kéne Pl. 7.000.000 forint 20 éves futamidőre, A banki alkalmazott készséggel bemutatja a két választálsí lehetőséget CHF alapon 5 % kamat, HUF alapon 10 % kamat mellett. CHF alap esetén a havi törlesztő részlet 38.600 Ft lesz, míg HUF alap esetén 98.000 Ft lesz. Ezt látva az ügyfél azonnal ráharapott a csalira, hisz a kapzsiságnak nincsen határa. Ezért az ügyfelek a kölcsön kapott 50.000 svájci frankot egy füst alatt eladták a banknak 7.000.000 forintért (természetesen vételi árfolyamon, mert a kapzsiságnak nincs felső határa).tudomásul vették, hogy havonta 276 svájci frank a törlesztő részletük. Mivel az ,,áldozatnak" a banknál forint számlájuk volt – miért is lett volna más, hiszen az átutalt fizetéseiket forintban kapják – a bank a számláról minden hónapban leemelte a 276 CHF-nek megfelelő forintot (természetesen eladási árfolyamon, mert a kapzsiságnak nincs felső határa), azaz a csalinak szánt 38.600 forintot, de csak addig, amíg a CHF árfolyama 140 forinton állt, vagyis legfeljebb egy hónapig. A következő esedékességi napokon a mindenkori 276 CHF vételi árfolyamon kiszámított árát emelte le a forintszámláról, amikor a CHF amikor 180 lett, akkor 49.600 forintot, és amikor 240 lett, akkor 66.200 forintot. De nem csak a törlesztő részlet emelkedett, emelkedett a tartozás is. Ugyanis ,, az ügyfél nem 7 millió forinttal + THM tartoztak (mínusz néhány havi törlesztő részlet), hanem 50.000 svájci frankkal, aminek időközben a forintban kifejezett értéke 12.000.000-ra + THM emelkedett. Mit számít az, hogy soha senki egyetlen egy svájci frankot se látott, a tartozás svájci frankban volt nyilvántartva, mert azt vették fel.
Valójában egyszerű spekulációról van szó. A bank arra spekulált, hogy a svájci frank erősödni fog a forinthoz viszonyítva, míg a balek ügyfél – tudtukon kívül – arra spekuláltak, hogy a svájci frank árfolyama 20 éven keresztül nem fog megváltozni. Akinek egy egészen apró közgazdasági ismerete van, az pontosan tudta, hogy 20 év távlatában a svájci frank egészen biztos erősödni fog a forinthoz képest. Ugye milyen kényelmes spekulálni nem létező pénzekkel.
Persze, most a bankok úgy tesznek, mintha ők vettek volna fel svájci frankot a kölcsönzések kielégítésére, de erről szó sincs. 2008 novemberéig a bankok kötelező tartalékrátája 5 % volt (Csak Magyarországon). Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésükre álló tényleges pénzeszköz húsz szorosát kölcsönözhetik ki. Minden 5 forint tényleges pénz mellett 95 forint virtuális pénzt is kölcsönadhatnak. Az állampolgárok csőbehúzása olyan jól sikerült, hogy a bankoknak 2008 végére likviditási gondjaik lettek, vagyis túlkölcsönözték magukat. A „likviditás” ugyanis azt jelenti, mennyi szabad tőkéje van a banknak, olyan szabad tőke, amit kikölcsönözhet. És akkor tegyük hozzá, hogy ennek a „szabad” tőkének 95 százaléka virtuális, nem létező. A világgazdaság begyűrűző válságára hivatkozva a MNB a kötelező tartalékrátát lecsökkentette egy nevetséges 2 százalékra, (jegyezzük meg, hogy „békeidőben” a nyugati bankok kötelező tartalékrátája általában 10 %) lehetővé téve, hogy a bankok további virtuális forintokat kölcsönözzenek ki, természetesen CHF alapon. A Magyar Nemzeti Bank, Simor András vezetésével kiszolgáltatta a magyar népet a nemzetközi finánctőkének. [a legújabb WikiLeaks feltárás szerint ő táviratozta az USA-ba, hogy „a magyarok tanulják meg, nincs ingyen vacsora, nem kell megmenteni az eladósodottakat"]
Foglaljuk össze, mi történt jogi értelemben. Tekintettel arra, hogy mind a forintalapú, mind pedig a valutaalapú hitelezések esetén a bankok ténylegesen forintot és csakis forintot kölcsönöztek ki, az égvilágon semmi se indokolta, hogy a valutalapú hitelek esetén jelentősen kisebb kamatlábat számoljon fel. Logikusan feltételezhető tehát, hogy az alacsonyabb kamatláb egyetlen célja a kölcsönért folyamodók lépre csalása volt. Az nem várható el a széles lakósságtól, hogy komoly pénzügyi ismeretekkel rendelkezzen. Borítékolni lehetett, ha havi 38 és 98 ezer forintos törlesztő részlet között választhat, akkor a 38-at fogja választani, mert neki a CHF alap nem jelent semmit, hiszen ez csak kvázi CHF, a valóságban a svájci franknak semmi köze nem volt a hitelügylethez. Nem kell nagyon jogászkodni, hogy a csalás bűntettének alapos gyanújával éljek. A Btk. 318. § (1) bekezdés így rendelkezik: „Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.” A CHF alapú hitelek esetében mind a három kitétel megvalósult. A bankok részéről jogtalan volt a haszonszerzés, az ügyfeleket tévedésbe ejtették, és ezzel nekik igen jelentős kárt okoztak. A büntetőeljárás szükségességén kívül polgári peres eljárásban lehetséges a hitelszerződések semmissé nyilváníttatása, hivatkozással a csalásra.
Befejezésül meg kell jegyeznem, hogy CHF alapú hitelek esetében a csalásnak – az én szerény véleményem szerint – egy különös minősített esete áll fenn, mert hatalmas tömegeket szedtek rá, jelentős összegekben, szervezetten bűnszövetkezésben. A végső kár ezermilliárdokban mérhető, ami már veszélyezteti a nemzetgazdaságot is. Éppen ezért, végső soron levezethető a hazaárulás is. Ehhez statisztált az MSZP kormány!
Természetesen az ,,ügyfél" ha azt akarja, hogy az ügye igaz útra terelődjön akkor, úgy ahogy besétált a bankba, most sétáljon be minden péntek reggel nyolc órától kezdődő ügyfél fogadásra, a Battonyai Bíróságra és ott az ügyfél fogadáson illetékmentesen elindítsák az eljárást. Persze aki nem megy be ahelyett senki nem fogja elindítani az eljárást. A Bíróság mindég csak felperes ügyében hoz döntést! Csak a személyes
meghatalmazottnak van jogában a meghatalmazó helyet, nevében eljárni! Mindez csak azért fordulhatott elő mert az emberek elfeledkeztek hogy mit hagyott Szeszié Rót a fiára a halálos ágyán.

Íme a végakarat ide vonatkozó része:Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe kell csalogatni. Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni. Ezáltal az erősebbek bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára. A felszabadult ingatlanok kisajátíthatók a világ más részein élő fajtatestvéreink számára.

nagyistvan

Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. Jul. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  calambo on Hétf. Szept. 26, 2011 7:02 am

calambo: Igen mielőtt bonyolultabb dologba belemennénk nem árt ha egy két dologban tisztulna a látásunk.
szilvercica írja:2002-től devizahitelt azért vettek fel a hitelfelvevők,
mert olcsóbb volt mint a forint alapú.
calambó: 2002-es választások után Medgyesi Péter (a D 207-es KGB) ügynök úgy gondolta jobb helyen lesz az a pénz amit az első Nemzeti kormány kamat támogatásra szánt.( 1800forint a nyugdíjasoknak, 50% béremelés a közalkalmazottaknak, 100% béremelés a minisztériumi vezetőknek stb.) így a lakás célú hitelek kamata egyező lett a szabad felhasználású hitel kamataival.
szilvercica:Amíg nyertek a hitelfelvevők.
calambo: Ez a tudatlanság csúcsa. Ugyanis a hitelfelvevők, többet vagy attól még többet fizetnek a bankoknak. A nyertes mindég csak a bank!
szilvercica: EU bíróság a kormány ellen fog dönteni-jogosan- és akkor az akkori kormány fizeti meg a költségeket.
calambó: Tisztelt szilvercica ha lehet ne szurkolj ilyen félreérthetetlenül a Magyar Állam ellen!

calambó:Draskovics Tibor pénzügyminisztersége idején a svájci nemzeti bank, majd Veres János pénzügyminisztersége idején már az IMF is figyelmeztetett a veszélyre!
Draskovics a Hir-TV kérdésre válaszolva, már nem akart emlékezni erre. Csakhogy a dokumentációban ennek nyoma van. (A szó elszáll, az írás megmarad)
szilvercica: EU bíróság a kormány ellen fog dönteni-jogosan- és akkor az akkori kormány fizeti meg a költségeket.
calambo:: Tisztelt szilvercica ha lehet ne szurkolj ilyen félreérthetetlenül a Magyar Állam (nép) ellen!
calambó:.Draskovics Tibor pénzügyminisztersége idején a svájci nemzeti bank, majd Veres János pénzügyminisztersége idején már az IMF is figyelmeztetett a veszélyre!

2004 júliusában Draskovics Tibor vezette a pénzügyi tárcát. A politikus a Célpontnak (Hír Televízió) azt mondta, nem is hallott a hírről, hogy a svájci jegybank figyelmeztette az MNB-t a devizahitelezés kockázatára. „Az akkori levelezésből ez pedig egyértelműen kiderül." Majd ezek után már emlékezett Draskovics - hogy a devizahitelezés kockázataira az akkori kormányok felhívták a figyelmet, de adminisztratív korlátozást valóban nem vezettek be. Nem akarták mesterségesen korlátozni a lakosság hitelhez jutását – magyarázta a döntést az egykori szocialista pénzügyminiszter.
Veres János bűne még kézzel foghatóbb. Mert Őt nemcsak a svájci és a magyar jegybank, de a Nemzetközi Valutaalap is figyelmeztette Veres János volt szocialista pénzügyminisztert a devizahitelezés veszélyeire.
A washingtoni szervezet ügyvezető igazgatósága 2005. júniusi közleményében arra figyelmeztette az MSZP-s kormányt, hogy Magyarországon „egy új típusú veszélyforrás van kialakulóban, mivel a háztartások, kisvállalkozások, és az önkormányzatok külföldi fizetőeszközben vesznek fel hiteleket valószínűleg anélkül, hogy az árfolyamkockázatot megfelelően fedeznék”. A Nemzetközi Valutaalap arra is kitért, hogy a magánszektor eladósodása az ország sebezhetőségét növeli.
Felelősség terheli: Medgyesi Péter, Gyurcsány Ferenc,Bajnai Gordon akkori miniszterelnököket, László Csaba, Draskovics Tibor és Veres János pénzügyminisztereket, Farkas Ádámot, a PSZÁF elnökét.
Mint az írásokból kiderül Járai Zsigmond volt a jegybank elnöke, hiába figyelmeztette a kormányt a veszélyekre a kormányoknál süket fülekre talált.
De Járait követő Simor András már ebből nem csinált problémát.
Simor a következőket nyilatkozta: Hagy tanulják meg a Magyar hitelezők, hogy nincs ingyen ebéd.
A lakosság devizában való eladósítása rettenetes méreteket öltött, csak a regnáló kormánynak köszönhető hogy a hitelezők eddig nem kerültek az utcára. A kormány ezután is mindent megtesz hogy ezután is így maradjon. Az önkormányzatok is jócskán eladósodtak, ráadásul csaknem fele részben devizában! Az államadósságon túl ez a rettenetes teher is rászakadt Magyarországra! Az önkormányzatok terhének enyhítésén is dolgozik a Nemzeti kormány.
Az egykulcsos adózással kezd a gazdaság beindulni. Nemzeti gondolkodású szakértők szerint jó helyzetbe hozza már az idén az országot, a következő évekről nem is beszélve.
Akik az államadósságot igen kedvezőtlen feltételekkel felvették, elárulhatnák végre, hogy hol van az a temérdek pénz?
Az elszámoltatás és a felelősségre vonás megkerülhetetlen!
Bajnai Gordon szerint ,,nem fognak csontvázak potyogni a szekrényből a távozásuk után!"
Hát úgy nem is, hogy a szekrényt is ellopták!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  gyorgy on Kedd Okt. 04, 2011 9:54 pm

A bankok nem hagyják könnyen veszni a giga bevételüket. Ezért Alkotmánybíróság elé vitték a végtörlesztésről szóló törvényt. A Bankszövetség a jogszabály megsemmisítését akarja elérni, és a kérdés soron kívüli megtárgyalását kérte az Ab-től. Hogy állapítsa meg a devizahitelek végtörlesztéséről szóló törvény alkotmányellenességét, és semmisítse meg. A szervezet beadványa részletesen kifejti a devizahitelek végtörlesztéséről szóló törvény alkotmányellenességét alátámasztó indokokat,
A szervezet álláspontja szerint ugyanis jóval nagyobb azoknak a száma, akiket a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés negatív hatásai érinthetnek, mint azoké, akik ennek előnyeiből részesülnek, továbbá az intézkedésnek jelentős makrogazdasági, rendszer stabilitási és növekedési kockázatai vannak.
Tehát röviden a bankok akarják ,,megvédeni" a polgárokat és a magyar gazdaságot.
De valójában az igazi okról nem beszélnek ami az adósok (a magyar gazdaság) teljes kifosztási lehetőség meggátolásáról szól. A szomorú az hogy a JOBBIK is beáll ebbe a kórusba. Lehet hogy nem véletlen.
Patai Mihály, a bankszövetség elnöke pénteken, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) budapesti csúcstalálkozóján azt mondta: a devizahitelek végtörlesztési lehetőségének megteremtésével olyan pontra érkeztünk, ahol „a húrt már nem lehet tovább feszíteni”. Tehát ezekben a szervezetekben is kereste a partnert, hogy zavartalanul ki tudják fosztani az országot.
A rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztés múlt csütörtöktől igényelhető, a svájci frankban felvett kölcsönöknél 180 forintos, az euróban felvetteknél 250 forintos, a japán jenben adott hiteleknél pedig 2 forintos árfolyamon.
Bizony a bankoknak nehezükre esik lemondani, már a biztosnak hitt 1000 milliárdokról. biztos az adósok közt is akadnak jó néhány hiszékeny ügyfél aki bedől a bankszövetség, az LMP, MSZP, JOBBIK, együttes nemzetellenes propagandának. Erre mondják hogy egy szabad jogállamban nem tilos HÜLYÉNEK lenni!


gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  erdeklodolakos on Szomb. Okt. 22, 2011 2:51 am

Ezt a nem mindennapi merényletet, amit a bankok elkövettek a lakosság ellen csak a kormányok segítségével lehetett kivitelezni. Ezért elsősorban nem a bankokat kell hibáztatnunk hanem az ehhez statisztáló kormányokat. Mert a pénzügyi háttérhatalom ami a bankokon keresztül jelenik meg annak a célja: Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe kell csalogatni. Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni. Ezáltal az erősebbek bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára. Ha a lakosság 2010-ben hagyja az MSZP-ét a hatalmon akkor ez a terv nem terv lenne hanem a valóság. Mert ha végig gondoljuk: Egyszerűen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frankalapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen. A rosszhiszeműség okkal vélelmezhető! Büntetőjogi következményeknek is kellene követni ezt a nemzetellenes cselekedeteket. Mert vegyük tudomásul nem a bankok felelősek a nemzetért! Mint tudjuk az MSZP kormány megengedte a bankoknak hogy 2%-fedezettel adják a hitelt, a bankok viszont minimum 200%-os fedezetet kértek a hitelre. Ebből nem nehéz kikövetkeztetni hogy ki a várható vesztes.
A bankok szerencsejátékot űztek és most azon duzzognak hogy a kormány beleszólt a kisded játékaikban. A rendszer bedőlésért elsődlegese az akkor regnáló kormányok a felelősek!
Tisztázzunk valamit mindjárt az elején! Teljességgel téves és helytelen a szóban forgó problémakör esetében devizahitelről beszélni. Ez ugyanis nem az!
A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi bankok Magyarországon működő leánybankjai az általuk nyújtott hiteleket nem re finanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bankközi frankhitelt és nem bocsátottak ki frankalapú kötvényeket sem. A Svájci Nemzeti Bank pénzkibocsátása ugyanis nem növekedett olyan mértékben, amilyen mértékben szükséges lett volna ezen csereügyletekhez. Egyszerűen nincs annyi frank a piacon, amennyi a frankalapúnak mondott hitelek fedezete kellene legyen.
Az a hitelezés, amit svájci frank alapúnak mondanak, valójában fedezet nélküli hazárdjáték volt.
Felmerül a kérdés, hogy akkor mire alapozták a bankok ezeket a hiteleket? Bizony ezt Úgy hívják: fedezet nélküli váltó kibocsájtás. Ezért viszont 100%-íg a banki vezetők a felelősek. Azt nem értem hogy a banki felügyelet miért nem tette meg a feljelentést az illetékes banki vezetők ellen. Csak emlékeztetőül: Aki az uri világban fedezetlen csekket bocsájtott ki és azt rövid időn belül nem rendezte attól a társadalom elvárta hogy tudja mi a ,,kötelessége" Na de hol vannak már úri emberek?
Meggyőződésem, hogy a szükséges átvilágítások olyan eredményeket hoznának, melyek alapjaiban megváltoztatnák az adósok szorongatott helyzetét, sok esetben akár büntetőjogi következményekkel is járhatnak a Banki vezetők vonatkozásában. A rosszhiszeműség ugyanis nem győzőm hangsúlyozni, okkal vélelmezhető! Az ebből fakadó Banki veszteségeket pedig a pénzintézeteknek házon belül kell orvosolniuk, azt semmi szín alatt nem terhelhetik rá az Ügyfelekre, akik nem tudták, nem is tudhatták, hogy csapdába csalják őket! Tehát kedves átvert becsapott hitelesek, robbant a bomba, mert nincs frank, nincs CHF, nincs árfolyamkockázat! Legyen mindenki bátor és amennyiben a bankfelügyelet nem teszi meg a feljelentést akkor a polgár ne késlekedjen a feljelentést maga tegye meg! A kormánytól pedig követelni a banki felügyelet leváltását felelősségük megállapítását.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Nov. 09, 2011 9:46 pm

Amiről a SZO-LIB-ek szerint beszélni sem lehet
Az infláció valós oka! Hogy ezt a jámbor nép (golyok) ne vegyék észre ehhez kell a politikai vakhit, az ellenségkeresés, a fasisztázás ,antiszemitázás, rasszestázás, cigányozás.
Nézzük hát! Először is, itt az egyik legnagyobb hazugság, amivel megtévesztenek minket.
Így szól: A bankok a betétesek pénzét helyezik ki hitelbe! Tegyük fel 1 millió forintot, amire a bank fizet (az egyszerűség kedvéért) 5% éves kamatot. Föld bolygón, mintegy 100 éve, az USÁ-ból kiindulva és immár minden demokráciában használva kialakult a tartalékráta intézménye. Azután a bank fogja magát és a kialakult tartalékráta intézménye alapjába helyezi. A Magyar jegybanki törvény szerint az 1 millió forint mivel nálunk a tartalékráta alap 2%, ezért az 50 millió forint hitel kihelyezésére ad lehetőséget, amiért a legújabb törvény szerint 30% THM-et lehet számolni. (ez előtt akár 260%-is lehetett) Így a bankok a betétben lévő 1 millióra kihelyezett 50 millió után, évi 15 millió kamatot szed. Ez egy nagyon elhallgatott dolog, még sokszor a banki alkalmazottak sincsenek vele tisztában. Még ők is azt hiszik, hogy a betétesek pénzét helyezik ki hitelbe.
Persze a bankok tiltakoznak hogy ilyen alacsony kamat mellett nem tudnak működni.
Ez szinte hihetetlen ,de sajnos igaz. Olvasóban az a kérdés merül, nem jó! Honnan van a banknak 50 millió forintja, amit kihitelez? Ez az, ez az, ez az! Ez itt a csapda! Mi most az úgynevezett kereskedelmi bankokról beszélünk. Honnan veszik a pénzt? Nagyon egyszerű, egy másik banktól. Ezt a híradásokban úgy emlegetik, hogy anyabankjuktól (vagy esetleg egy másik nagyobb kereskedelmi banktól - bankközi hitelezés). Igen ám, de ezekre a bankokra is ugyanúgy vonatkozik a tartalékráta szabálya. Hát akkor ők honnan veszik a pénzt? A válasz, a jegybankjuktól. Illetve normál esetben a saját jegybankjuktól. Így működne egy normális, nemzetgazdaságban a bankrendszer. Végső soron, ugyebár az állam (akinek elvileg a tulajdona a saját nemzeti bankja) így teremt pénzt, a forgalomba lévő áruk fedezésére. Ezt hívjuk pénzkibocsájtásnak, vagy pénznyomtatásnak. Természetesen nem kell nyomdában kinyomtatni a pénzeket. A teljes pénzkészletnek általában 3-4% csupán a készpénz állomány, a többi ún. elektronikus, vagy számlapénz. Soha nem fogjuk meg, soha nem látjuk, csak egy bankkivonat, vagy egy SMS formájában. Egy normál állam tehát a jegybankján keresztül szabályozza a forgalomban lévő pénz mennyiségét és azokat hitelek formájában juttatja el a gazdaságba. Az a pénz, amit Ön felvesz bármelyik bankban, akkor és ott nem is létezik még. Ön kérvényezi, a bankja egy másik banktól kérvényezi, és az a bank a nemzeti banktól kér. Annak meg nincs pénze, de joga van létrehozni és nyomtat Önnek pénzt, ill. ugye jóváírja egy számlán. Tehát így keletkezik a pénz. Ön a semmit veszi fel hitelként. Így működik a kapitalizmus. Így működik a bankrendszer. De ez belefér! Ez még működhet is. Ez még tolerálható! Hisz a gigantikus kamat az államnál marad, az állam pedig mi vagyunk az állampolgárok!
De vigyázat! A világot elárulták! Egy szűk pénzhatalmi „elit”, pár családi dinasztia kihasználva a világ minden demokráciájában a politikusok hataloméhségét rávették ezeket a fickókat egy közös árulásra. Szépen lassan a világ összes országa be lett szőve, senki sem menekülhetett. Kezdték az USÁ-val mintegy 100 éve, és most már minden nemzet benne van. Mi is!
De mi is ez a világméretű árulás? Nos, a következő! Ma már nagyon kevés államnak van a saját kezében a pénzkibocsátásának a joga. Az eredetileg az állam által tulajdonolt, vagyis közvetve a nemzetek saját maguk által birtokolt nemzeti bankok függetlensége megszűnt és immár magánkezekben vannak. (A legnagyobb hazugság meg az, hogy szerintük őrizni kell a nemzeti bankok függetlenségét, de nem tőlük, hanem tőlünk áll alpolgároktól!) Az USA nemzeti bankja, a FED pár család (Rothschildok, Rockefellerek) tulajdona. A FED keresztül ellenőrzik az Európai központi bankot.
Ahhoz, hogy ezt elérjék, ráerőltették a közös pénzt, az eurót az Unióra. Immár ők ellenőrzik az európai pénzkibocsátás mértékét. Az Európai Központi bank tulajdona többek között immár a Magyar Nemzeti Bank is. Az USÁ-ban, Európában, Magyarországon tehát bárki hitelt vesz fel, végső soron a Rothschildoknak, Rockefellereknek fizet kamatos kamatot. Minden állam, akinek tartozása van, nekik tartozik. Az IMF, a Világbank a központi bankokon keresztül az ő irányításuk alatt áll.
És mindezt miért? Mert ha valaki hitelt vesz fel a világon nem a saját nemzete, állama, kormánya nyomja meg a bankóprésen a gombot, hanem ő. Ez a világ népeinek legnagyobb elárulása. A nemzetek rabszolgasorba döntése.
David Rothschild, David Rockefeller, Nicholas Rockefeller. Nem nagyon szerepelnek nyilvánosan.
Vagyis Ők nem léteznek, aki mégis azt állítsa hogy léteznek az:Antiszemita, rasszista, fasiszta, és még minden ami a megtestesült gonoszt jellemzi. Mi meg azt hisszük, hogy a „befektetőket” kell megnyugtatni. Nincsenek, nem is léteznek befektetők. Az egész egy nagy kábítás. Természetesen vállalati szinten keletkezhetnek nagy vagyonok. Mi történik ilyenkor? Amennyiben ezek az elnyomók úgy érzik, hogy néhány vállalat, vagy iparág túlzottan megerősödött és veszélyezteti hatalmukat, akkor csinálnak egy kis válságot. Egy ideig nem nyomtatnak elegendő mennyiségű pénzt. Ettől egy sor cég csődbe megy, a jobbaknak meg zuhan az áruk. Ők aztán szépen suttyomban felvásárolnak iparágakat. A 2008-as válságban például megszerezték a teljes napenergia ipart. Így azt a pénz, amit hitel formájában nekünk adnak, azt náluk is tudjuk csak elkölteni, és az Ő bankjukat gazdagítsuk!
Térjünk már magunkhoz, vegyünk egy mély lélegzetet, mert most felteszem a kérdést!
Hogyan akar Orbán Viktor (és a mindenkori magyar kormány) bármit is képes tenni, ha az alapok nincsenek meg?

Ne feledjük Nathan Rothschild híres mondását több mint 100-ével ez elött: „Add a kezembe egy ország pénzkibocsátásának jogát, s én nem törődöm vele, hogy ki hozza a törvényeit”.

És sajnos odaadtuk, (odaadták). Ráadásul úgy, hogy nem mondták meg nekünk, eltitkolták. Nekünk csak a kiszolgáltatottság maradt. Természetesen ezek a ,,címeres" gazemberek elvárják hogy mindenki mindenkinek feszüljön, de a háttér globális pénzhatalomról ne beszéljünk. Tehát folytassuk az osztályharcot, amit most Magyarországon a háttár hatalom megbízásából az MSZP és a JOBBIK a fő zászlóvivő! (A modern KÁPÓK) Fő ellenség, Orbán Viktor a ,,patás ördög" mert kimondta a tiltott szót: ,,A fő ellenségünk a globális pénzhatalom"!

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  idegen on Szomb. Nov. 19, 2011 4:36 am

Igen nem hogy mi vidéki ,,politikusok" nem tudtuk hogy mi is a helyzet, de úgy érzékelem hogy a kormány is olykor nem érzékeli hogy kikkel is áll szembe, bizony ha ezt meg akarjuk érteni nézzük meg a következő videót.KLIKK IDE
Emlékeztető: „Engedjétek meg, hogy én adjam ki és ellenőrizzem egy nemzet pénzét, és nem fogok azzal foglalkozni, hogy kik írják a törvényeit.” (Amschel Rotschild)

Bizony Medgyesi Péter volt az igazi Johni dzsóker mint a D-209-es KGB ügynök, illet volna bejelenteni, mielőtt elfogadta 2001 őszén a miniszterelnöki jelöltséget? Hogy ügynökként kinek ártott, miket követett el, azt nem tudjuk a mai napig, csak sejtsük. Egyet viszont igen, hiszen ő maga mondta: ,,A KGB ellen (a világ akkor legerősebb titkosszolgálata!) ,,harcolva szembe ment mindenkivel", ugye milyen édes csak az kell hogy még mindég legyen olyan barom a Magyar nép, hogy ezt még mindég legyen aki elhiggye. Mert ugye az ő közreműködésével beléptünk a Nemzetközi Valutaalapba! Aki elolvassa azt a bizonyos 1982-es törvényt, amely miatt a gödör aljára kerültünk, az bizony a szívéhez kap, annyira kedvezőtlen feltételekkel köttetett. Valahogy azt hiszem hogy a sorsunk ekkor pecsételődött meg. A ma regnáló kormány bizony megpróbálja, szinte a lehetetlent (Pénzügyi függetlenséget). Bizony meg kell neki tapasztalni hogy a hazaárulók azóta is folyamatosan alapos munkát végeztek, végeznek! Azt is meg kell tapasztalni hogy nem 2002-őt írunk. Bizony közben Szoc-Lib erők nyolc éves ország romboló gazdaságot folytattak.

idegen

Hozzászólások száma : 60
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  erdeklodolakos on Csüt. Júl. 18, 2013 3:18 am

Azt a világraszóló devizahiteles csalást pontosan a bankármaffiával közösen Ők , a szocionisták találták ki ! Hiszen nem volt az véletlen , hogy 2003-őszén megszüntették az I. Orbán kormány fix. 4,49 %-os kamatozású , államilag kamattámogatott ingatlanépítési , vásárlási ft alapú !hitellehetőségét , aminek következtében több , mint 100 E. család tudott akkor biztos , fix. , ennélfogva kiszámítható és normális hitelű konstrukcióval saját ingatlanhoz jutni és az közben felpörgette az építési tevékenységet is ! A "devizában nyilvántartott hiteleket " című gyalázatot 2004-2008. között vették fel a családok.
Ám ekkor még élt, egészen 2008.február 26 ig (!!!!) a forint sávvédelme. Ami azt jelentette, hogy egy az MNB által meghatározott sávközéptől pl. 150 Ft/chf, csak +- 15 %-kal térhet el az árfolyam. Ha ettől nagyobb eltérés alakulna, akkor az MNB, mint bármely jegybank, köteles beavatkozni (!) (nyíltpiaci műveletek, deviza eladás, deviza vétel).
Nyilvánvaló, hogy a beetetési szakaszban nagy szükség volt a sávvédelemre, mert ezzel győzték meg a hitelfelvevőket (a kamaton túl), hogy semmi kockázat nincs, hiszen alacsonyan áll a chf, , a jegybank pedig nem engedi +-15 %-nál jobban kilengeni a Ft-ot.
Ezzel a teljes kormány és a bankrendszer abban a hitben ringatta (rendeletekkel, törvényekkel körbebástyázottan ) az adósokat (2008.02.26.-ig), hogy 170 Ft fölé nem mehet a chf!
Ezt a kockázatot pedig még a képzettebb emberek is bevállalták.Ezt a megállapodást rúgta fel a kormány a bankok nak kedvező módon, aljasul 2008. február 26.-án, amikor az offshore " monetáris népbiztosok" felmondták a forint sávvédelmét- akik tudtak Offshoresimor tervéről - akinek havi 8 milliós állami alapfizetésért , meg 100 milliós jutalom mellett a magyar fizetőeszköz védelme lett volna a legfőbb feladata - azok bizony milliárdokat kaszálhattak , csak evvel az egy , bennfentes információ birtokában és talicskázhatták a pénzt az offshore számláikra - az uzsorás bankok karjaiba taszítva a magyar népet .
Eredetileg is ez volt a cél. Forint hitelt lehetetlenné tenni (volt rá olcsó Ft megtakarítás a bankokban), beleugratni az embereket a " deviza hitelcsalásba", hiszen a ft megtakarításokból, adtak , devizában nyilvántartott Ft hitelt.Amikor már nem lehetett több hitelt kihelyezni (elfogyott a Ft betét bőség) akkor az állam intézkedett, kiszabadította a chf szellemet a palackból, s fél év alatt 141,5 Ft ról 205-re ugrott az árfolyam, később pedig, mindenféle racionalitást mellőzve 250 fölött is járt és mikor a Bajnai ideje korán elérte az € a 310-315- környéki ft-sávot , a "bankárfijúkák" rögtön ráugrottak a hitelesekre és megduplázták a hitelek részleteit ! Akkor miért nem léptél Gordon ? És most keni a saját kakiját a szocionista csapat másokra ! A csalás kettős célú volt. Eladósítani a lakosságot, aki még így is fizetőképes azt csak megkopasztani, extra profitot bezsebelni! Aki pedig nem képes fizetni, a megduplázott törlesztő részleteket, attól az ingatlanjait elvenni- eddig 150 ezer ingatlan lett a bankárgyerekek tulajdona - eltüntették , földönfutóvá tették a magyar középosztályt - fél millió meg még kétséges . Taps nekik ! És még Ők okoskodnak , hogy hogyan hozzák mások azt rendbe , amit Ők elbaxtak ? Gyönyörű !

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Júl. 29, 2013 3:15 am

Az az ( ál)devizahiteles swap gyalázat Gyurcsány és Bajnai idejében 2004- től futott fel , miután 2003 nov-ben megszüntették, megszigorították az Orbán I. kormányzása alattl bevezetett és államilag kamattámogatott fix. 4,49 %-os kamatozású + 1,5 %-os kezelési költségű ft alapú , kiszámítható , biztonságos konstrukciót , aminek következtében több százezren tudtak saját ingatlanhoz / venni , vagy építeni / jutni és amivel felpörgették az építőipart és az jó hatással volt a GDP-re is ! Aki mást állít , az nem mond igazat ! Addig miért vettek volna fel az emberek a kiszámíthatatlan ál / devizahitelt , mikor ott volt a kiszámítható , alacsony kamatozású , kamattámogatott és adóból leírható !!! ft hitel ?! 2005-ben a Svájci bankelnöktől kezdve az Unióig mindenki figyelmeztette Gyurcsányékat , hogy mekkora marhaságot csinálnak , de valahogy jól felfogott érdekük volt , hogy ez ellen ne tegyenek semmit ! Ebben a Járai és a Simor is nyakig sáros , meg abban is , hogy Simor egyik legelső ténykedése az volt , hogy megszüntette a + - 15 %-os ft sávvédelmét így , aminek következtében bedöntötték nem csak a a ft-ot , hanem a devizahitelt felvett akkori középosztályt ! Eddig 150 E.ingatlan lett a Bankoké , a fél millió meg majd ez után ! Jól megkomponált szoclib gyalázat volt ez a javából ! És amnéziásként van pofájuk evvel nem csak előjönni , hanem kenni a saját xarukat másokra ! http://mno.hu/migr/level-a-szocialistaknak-ember-tudjak-maguk-mit-csinalnak-+-video-876286
Levél a szocialistáknak: „Ember, tudják maguk, mit csinálnak?” + Videó
mno.hu
2005-ben a svájci jegybank is figyelmeztette az akkori szocialista kormányt a devizahitelezés kockázataira – mondta el a Hír Televízió Bruttó cí

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  maczkaijozsef1 on Kedd Júl. 15, 2014 8:19 pm

Bizony Medgyesi Péter volt az igazi Johni dzsóker mint a D-209-es KGB ügynök, a Magyar gazdaság függetlenségének az elvesztéséért. Mindez az a Fekete János (volt nemzeti bank elnökhelyettes) útmutatása alapján történt, még 1982-es IMF-el megállapodást kötöttek amelyet törvény erőre emeltek. Ami miatt a gödör aljára kerültünk. Az bizony a szívéhez kap, aki ezt a megállapodást elolvassa, annyira kedvezőtlen feltételekkel köttetett. Valahogy azt hiszem hogy a sorsunk ekkor pecsételődött meg. Persze erre már senki nem akar emlékezni. A ma regnáló kormány bizony megpróbálja, szinte a lehetetlent (Pénzügyi függetlenséget). Bizony meg kell neki tapasztalni hogy a hazaárulók azóta is folyamatosan alapos munkát végeztek, végeznek! Azt is meg kell tapasztalni hogy nem 2002-őt írunk (amikor az állam adósság 51% a tartalékban 350 milliárd Forint). Bizony közben Szoc-Lib erők nyolc éves ország romboló gazdaságot folytattak. De a háttérből most is ezt teszik a JOBBIK-kal karöltve. 2002-es választások után Medgyesi Péter (a D 207-es KGB) ügynök úgy gondolta jobb helyen lesz az a pénz amit az első Nemzeti kormány kamat támogatásra szánt.( 1800forint a nyugdíjasoknak, 50% béremelés a közalkalmazottaknak, 100% béremelés a minisztériumi vezetőknek stb.) így a lakás célú hitelek kamata egyező lett a szabad felhasználású hitel kamataival. A banki hitel tartalékráta keretet levitték 2006-óta 2%-ra. Így megnyílt a lehetőség a lakosság teljes kifosztására.
Csak az érthetőség kedvéért, íme a példa: A Magyar jegybanki törvény szerint az mivel nálunk a tartalékráta alap 2%, ezért az 1millió betét után 98 millió forint hitel kihelyezésére ad lehetőséget, amiért a legújabb törvény szerint 30% THM-et lehet számolni. (ez előtt akár 260%-is lehetett) Így a bankok a betétben lévő 1 millióra kihelyezett 98 millió után, évi 30 millió kamatot szed. Ez egy nagyon elhallgatott dolog, még sokszor a banki alkalmazottak sincsenek vele tisztában. Még ők is azt hiszik, hogy a betétesek pénzét helyezik ki hitelbe. Most persze a hazaárulók, banki csicskák, hasznos idióták azt terjesztik hogy mindez, az első Orbán-kormány döntésének következménye, ami a lakosság devizában történő brutális eladósodásához vezetett. (Számolnak a lakosság rövid emlékezetére)
A svájci jegybank legfrissebb adatai azt igazolják, hogy a külföldi bankok Magyarországon működő leánybankjai az általuk nyújtott hiteleket nem re finanszíroztatták frankkal, nem vettek föl valós bankközi frankhitelt és nem bocsátottak ki frankalapú kötvényeket sem.
A lakossággal most az IMF Kápója i azt magyarázzák: Értelmetlennek és egyben károsnak nevezte a 2010 utáni öt évben bemutatott adós mentő kormány akciókat.
A banki vezetők úgy vélik, az eddigi gyakorlat szerint a hazánkban működő nagy külföldi bankok leányvállalatai a betétként befektetett összeg 98-szorossát is hajlandóak voltak hitelezésre fordítani, köszönhetően az anyavállalat feltőkésítésének. Ám a bankszektort sújtó drasztikus intézkedések – végtörlesztés, bankadó – miatt plusztőke nem fog áramlani a hazai gazdaságba, és hitelkeretként csupán annyi áll rendelkezésre a magyar vállalkozók részére, amennyit a betétesek bent hagynak a bankban, és annak az 98-szorossa.

Emlékeztető: „Engedjétek meg, hogy én adjam ki és ellenőrizzem egy nemzet pénzét, és nem fogok azzal foglalkozni, hogy kik írják a törvényeit.” (Amschel Rotschild)
1982-ben a Kádár rezsim alatt megkötött megállapodás ezt lehetővé tette. Persze azt szeretnék az IMF kápója i ha erre már senki nem emlékezne. Már most ezt jobb volna a FIDESZ nyakába varrni!

maczkaijozsef1

Hozzászólások száma : 55
Join date : 2014. Jul. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  erzsebet on Szer. Júl. 13, 2016 7:06 pm

Minden  közgazdász szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert terhel a felelőség: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert.
Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. De a devizaadós nem tudhatja, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyammozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet  
2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött, sok nemzetbe gondolkodó hazafi, a devizahitelezés leállításáért, amiért meg is kapták, a kókler minősítést a devizahitelezés megalkotóitól. "Kik voltak ők? Hát Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter"  
Oszkó Péter és Felcsúti Péter dolgozta ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget, hanem egyenesen szentesítette a devizahitelezést.
Azok, akik ezért a "disznóságért" személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg mindenüktől. Azt pedig érthetetlen, hogy ezek az emberek "képesek most magukat a jogállamiság nagy védőivé alakítani, képesek a talpig becsületes az úgynevezett balliberális értelmiség nagy többségének aktív részvételével az országot 2010-re megsemmisülés szélére sodorni.      
Orbán a 2010-utáni két évét teljesen elhibázottan gondolta. A 2010-ben átvett tragikus gazdasági helyzetben először megpróbálta lenyelni a békát, és elfogadni az összefogás valamiféle változatát, túllépni azon, amit a felsoroltak tettek, ezért találkozott Bajnai Gordonnal is. De mára már megbánta, hogy egy pillanatra is elképzelhetőnek tartotta az együttműködést "ezzel az álnok, cinikus és erőszakos, nemzetáruló bandával".

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  gyorgy on Kedd Okt. 31, 2017 1:58 am

2001 junius 15-én az EU jogharmonizációs folyamatnak megfelelően, szabaddá tette Magyarországon a
1; A munkaerő  
2;  az áruk.
3;A valuta szabad áramlását.  
Tehát ettől kezdve nem volt korlátozva a munkavállalók, az áruk, és a valuták szabad áramlása.
Ettől kezdve minden korlát nélkül bármilyen pénznemben szabad volt a hitelezés.
Ami 2004-után történt az a bankok gyakorlatában is szokatlan és egyedüli volt.
Nevezetesen a valuta nélküli valutában elszámolású hitelezés.
Ennek kiagyalója Oszkó Péter és Felcsúti Péter.
Ők dolgozták ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget a gyanútlan ügyfelek kifosztásának hanem azt megerősítette , egyenesen szentesítette a deviza nélküli deviza elszámolású hitelezést.
Ők ketten az értelmi szerzők akik ezért a "disznóságért" személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg ezzel a módszerrel mindenüktől. .
2004 után minden ügyfél úgy lett valuta adós hogy valutát nem vett fel
Tehát 2004-től kezdődött az a minden idők legnagyobb pénzügyi,, szélhámossága".
Ezután minden ügyfél úgy lett valuta adós hogy valutát nem vett fel:
Ebben a gyalázatban hét fő játszott vezér szerepet: :Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert. Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordon.
Mindezt olyan profin csinálták hogy egyik neve sem merült fel az adósok tudatába mint tetessek.
Mert ez a deviza nélküli deviza elszámolású hitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a hitelt nyújtó banké.
Az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé.
Ez a pénzügyi tranzakció, valójában nem is nevezhető hitelnek.
Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni. ,
A hitelszerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt.
De a deviza nélküli devizában elszámoló adós nem tudhatta, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyammozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet.
2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött, sok nemzetbe gondolkodó hazafi, a deviza nélküli devizában elszámolandó pénzügyi szélhámosság leállításáért, amiért meg is kapták, a liberálisoktól KÓKLER minősítést.
Azok, akik ezért a "disznóságért" személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg mindenüktől. Azt pedig érthetetlen, hogy ezek az emberek "képesek most magukat a jogállamiság nagy védőivé alakítani.
Képesek a talpig becsületes az úgynevezett balliberális értelmiség nagy többségének aktív részvételével az országot 2010-re megsemmisülés szélére sodorni.
Nem értem hogy 2010-után sok mindenkit felelősé akarnak tenni a hitelfelvevők de önmagukat és az egész gyalázat kiagyalóit soha sehol még meg nem említik mint VÉTKEST.
Valójában mi is volt a szoc-lib kormány célja ezzel az áll deviza gyalázattal ?

Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe csalogatni.
Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni.
Ezáltal az erősebbek bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára.
A felszabadult ingatlanok kisajátíthatók a világ más részeiről ideáramló migránsoknak oda adható.
Ez nem más mint a nemzetállam nyílt megbuktatása. Út az ÚJ VILÁGREND felé.
Draskovics Tibor pénzügy-minisztersége idején a svájci nemzeti bank, majd Veres János pénzügy-minisztersége idején már az IMF is figyelmeztetett a veszélyre, a magyar kormányt!
2004 júliusában Draskovics Tibor vezette a pénzügyi tárcát. A politikus a Célpontnak (Hír Televízió) azt mondta, nem is hallott a hírről, hogy a svájci jegybank figyelmeztette az MNB-t a devizahitelezés kockázatára.
„Az akkori levelezésből ez pedig egyértelműen kiderül."
Majd ezek után már emlékezett Draskovics - hogy a devizahitelezés kockázataira az akkori kormányok felhívták a figyelmet, de adminisztratív korlátozást valóban nem vezettek be.
Nem akarták mesterségesen korlátozni a lakosság hitelhez jutását –
magyarázta a döntést az egykori szocialista pénzügyminiszter.
Veres János bűne még kézzel foghatóbb. Mert Őt nemcsak a svájci és a magyar jegybank elnöke Járai Zsigmond, de a Nemzetközi Valutaalap is figyelmeztette Veres János volt szocialista pénzügyminisztert az ilyen devizahitelezés veszélyeire.
A washingtoni szervezet ügyvezető igazgatósága 2005. júniusi közleményében arra figyelmeztette az MSZP-s kormányt, hogy Magyarországon „egy új típusú veszélyforrás van kialakulóban, mivel a háztartások, kisvállalkozások, és az önkormányzatok külföldi fizetőeszközben vesznek fel hiteleket valószínűleg anélkül, hogy az árfolyam-kockázatot megfelelően fedeznék”. A Nemzetközi Valutaalap arra is kitért, hogy a magánszektor eladósodása az ország sebezhetőségét növeli.
Igen ezek a szervezetek akkor még nem tudták hogy itt nem valuta hitelről van szó, hanem mindenki forintot kap csak valutában számolják el.
Mindezért a pénzügyi szélhámosságért kormányzati felelősség terheli: Medgyesi Péter, Gyurcsány Ferenc,Bajnai Gordon akkori miniszterelnököket, László Csaba, Draskovics Tibor és Veres János pénzügy-minisztereket,
Farkas Ádámot, a PSZÁF elnökét. Megjegyezném ezen felelősök ellen senki nem indított kártérítési eljárást.
Simor András a 2013-ig lévő jegybankelnök a kormányt nem segítette abban hogy a kormány segíteni tudjon a károsultakon. Simor a következőket nyilatkozta: ,,Hagy tanulják meg a Magyar hitelezők, hogy nincs ingyen ebéd".
Mint a dokumentumokból kiderül Járai Zsigmond volt jegybank elnöke, hiába figyelmeztette a kormányt a veszélyekre a kormányoknál süket fülekre talált.
Az adósok közt is akadnak jó néhány hiszékeny ügyfél aki bedől a bankszövetség, az LMP, MSZP, JOBBIK, együttes nemzetellenes propagandának.
Erre mondják hogy egy szabad jogállamban nem tilos HÜLYÉNEK lenni!
A "devizában nyilvántartott hiteleket " című gyalázatot 2004-2008. között vették fel a családok.
Ám ekkor még élt, egészen 2008.február 26 ig (!!!!) a forint sávvédelme.
Ami azt jelentette, hogy egy az MNB által meghatározott sávközéptől pl. 150 Ft/chf, csak +- 15 %-kal térhet el az árfolyam.
Ha ettől nagyobb eltérés alakulna, akkor az MNB, mint bármely jegybank, köteles beavatkozni (!) (nyíltpiaci műveletek, deviza eladás, deviza vétel).
Nyilvánvaló, hogy a beetetési szakaszban nagy szükség volt a sávvédelemre, mert ezzel győzték meg a gyanútlan hitelfelvevőket (a kamaton túl), hogy semmi kockázat nincs, hiszen alacsonyan áll a chf, , a jegybank pedig nem engedi +-15 %-nál jobban kilengeni a Ft-ot.
Ezzel a teljes kormány és a bankrendszer abban a hitben ringatta az adósokat (2008.02.26.-ig), hogy 170 Ft fölé nem mehet a chf!
Ezt a kockázatot pedig még a képzettebb emberek is bevállalták.
Ezt a megállapodást rúgta fel a kormány a bankok nak kedvező módon, aljasul 2008. február 26.-án, amikor az offshore " monetáris népbiztosok" felmondták a forint sávvédelmét- akik tudtak Offshore Simor tervéről - akinek havi 8 milliós állami alapfizetésért , meg 100 milliós jutalom mellett a magyar fizetőeszköz védelme lett volna a legfőbb feladata - azok bizony milliárdokat kaszálhattak , csak evvel az egy , bennfentes információ birtokában és talicskázhatták a pénzt az offshore számláikra - az uzsorás bankok karjaiba taszítva a magyar népet .

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  maczkaijozsef1 on Hétf. Márc. 19, 2018 4:55 am


2005-ben a svájci jegybank is figyelmeztette az akkori szocialista kormányt a devizahitelezés kockázataira – mondta el a Hír Televízió Bruttó című gazdasági magazinjának a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egykori alelnöke, Auth Henrik.

A szakember szerint a 2002-es kormányváltás utáni cél nélküli, sodródó gazdaságpolitika a felelős a jelenlegi helyzetért.
Auth hangsúlyozta: a nemzeti bank többször is jelezte a kormánynak és a felügyeletnek a devizahitelezés rendszerszintű kockázatait, javasolta a vonatkozó törvények szigorítását, módosítását is, ezt azonban a szocialista vezetés mindannyiszor visszautasította.

A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke külön kitért egy 2005 tájáról származó levélre, melyet a svájci jegybanktól kaptak. „Abban röviden annyi volt leírva: »Ember, tudják maguk, mit csinálnak?«”
Auth Henrik hozzátette: az óvatosságra intő iromány tartalmát, mely megerősítette a hazai jegybank aggályait, a Pénzügyminisztérium és a PSZÁF elé tárták.
A szocialista vezetés véleménye azonban nem egyezett a két ország nemzeti bankjáéval.
Véleményük szerint a drága forinthitelek által visszafogott hitelezés nagyobb károkat okoz, mert visszafogja a növekedést.

maczkaijozsef1

Hozzászólások száma : 55
Join date : 2014. Jul. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  donkihote on Hétf. Júl. 16, 2018 10:22 am

Az EU-s államokban, az EU megalakulás óta a tagállamok közt.

Teljesen szabaddá tették .

1;a polgárok (munkavállalók);
2;az áruk
3; a valuta
szabad áramlását.
Ezt minden EU-s államnak a belépésétől kezdve biztosítani kell.

Az erre vonatkozó törvényt Magyarország 2001 VI-hó 15-én MEGSZAVAZTA .
2004-es csatlakozáskor Magyarország is BEIKTATTÁK.

Nem árt tudni: 2004-után senki nem kapott svájci frankot hitelbe.
Ezt a svájci jegybankelnök megerősítette, mert hogy .
A Magyarországon működő ám külföldi tulajdonú bankok nem vásároltak a svájci jegybanktól frankot.
A MAGYAR POLGÁROK KIZÁRÓLAG FORINTOT KAPTAK HITELBE .

A valuta nélküli valuta elszámolású hitelezés technológiáját 2004-re Felcsúti Páter és Oszkó Péter dolgozta ki.
Farkas Ádám a PSZÁF elnöke engedélyezte.
A kormány nem tiltotta.
A lakosság partner volt (belement).
2008 február 26-ával az MNB (Simor András) megszüntette a forint árfolyam sáv védelmét, ami után elszabadulhatott az árfolyam.

,,Hagy tudja meg a magyar hogy nincsen ingyen ebéd"
( Simor András)

2004-2018-közt egyetlen keresletet sem adtak be a hitelfelvevők az igazi tettesek ellen.

Az első Orbán-kormány 1998-2002-közt viszont olyan kamattámogatást adott a lakásvásárlóknak.
Szóval ezt a „rossz terméket" bizony a szoc-lib kormányok alatt találták ki.
Sajnos 2004-ben Medgyesi Péter 209-es KGB ügynök és Simor András jegybankelnök eltörölték a forint hitelek kamattámogatását, így a felvett forint alapú hitelek kamatai 30% fölé emelkedett.

A SZOC-LIB kormányok odadobták a globális hatalom bankjainak a lakosságot szabad prédának.

Csak EMLÉKEZTETŐÜL a globális hatalom bankjainak a tervük a következő volt:

,,Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe kell csalogatni.
Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni.
Ezáltal az erősebbek bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára.
A felszabadult ingatlanok kisajátíthatók a világ más részeiről idetelepített gyatmatosítoknak oda adható."

Amikor erről a pénzügyi gazemberségről 2004-után a nemzetben gondolkodók beszéltek azt a pártállami utódok és a liberálisok összeesküvési elmélettel vádolták.
A bankok Oszkó Péter és Felcsúti Péter által kidolgozott terve szerint végrehajtották,
Gyurcsány és Bajnai statisztálása mellett.

Ettől 2010-es választásra gazdaságilag az ország szinte kilátástalan helyzetbe került.

A Magyar választó ekkor 2/3-as megbízást adott a nemzeti oldalnak hogy az állam csődtől megmentsék meg az országot.

2010-es választás után, a nemzeti kormány a következő segítséget nyújtotta azoknak akik igénybe kívánták venni a segítséget.

1;Első lépésként a végtörlesztést tette jogilag lehetővé a kormány a deviza nélküli devizában elszámolású hiteleseknek.
Ez 100 milliárd körüli nyereség megvonásába került a bankoknak.
Ez a segítség az 576 ezer deviza alapú kölcsönből legalább 60 ezren segített.

2;A Következő lépésben árfolyamgát lett bevezetve.
A vártnál kevesebben vették igénybe mivel az ellenzék keményen félrevezette a hitelesek hiszékenyebb részét.

3;Közben kilakoltatási moratóriummal védte védi a kormány a hiteleseket.

4;A kormány az eszközkezelő központnak lehetővé tette, hogy a lakásokat megvásárolja,és a hitelező bérlőként maradhatott a lakásában.
5 év elteltével a volt tulaj visszavásárolhatta a lakást.  

5;Ezzel párhuzamosan a kormány Ócsán lakóházakat építettet a kilakoltatottak számára. A kormány ezt tovább folytatja ha erre igény-lesz.

6;A jegybank élén 2013-ban vezető váltás történt az Új jegybankelnök Matolcsy György 2,5% os hitelt biztosított a gazdaság szereplőinek hogy fejlesszenek és szabaduljanak meg a visszafizethetetlen valuta nélküli valutában elszámolású alapú hiteleiktől.

7; A Kúria megvizsgálta a hitelszolgáltatás jogi hátterét.
Egy jogegységi döntést hozott ami szerint minden adóssal a bankoknak a hitelfelvevővel el kellett számolni.
A hitelfelvevőnek 30-napja volt az elszámolás elfogadására vagy kifogásolására.
Amennyiben nem jött létre az egyesség az adósnak lehetősége volt illeték mentesen a bíróságokhoz fordulni.
A bíróságok 2014-végéig a jogvitákban jogerős ítéletet hoztak.

8; Azok a hitelfelvevők akik semmi féle egyességre, nem voltak hajlandók, a bírósághoz sem fordultak, azokat a bankok eladták az adósság behajtó cégeknek.

A 2014-es évben ezek az intézkedések meghozták az eredményt.
Közben a kormány jelentős rezsi csökkentést hajtott végre.
Ez egy újabb segítséget nyújtott a lakosságnak.
A gazdaság növekedése részben pont ennek köszönhető.

A kiszámítható gazdaságpolitika miatt növekszik a befektetések aránya, s így – a beruházási hitelek forrásának fel használatával folyamatosan megteremtődött a növekedés lehetősége.
Matolcsy György jegybankelnök bátran tervezheti, hogy mi leszünk az „új gazdasági selyemút" keleti kapuja. .

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Magyarországon az évszázad legnagyobb pénzügyi csalása!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.