Kádári típusú szakszervezetek haláltusája.

Go down

Kádári típusú szakszervezetek haláltusája.

Témanyitás  gyorgy on Csüt. Szept. 15, 2011 11:37 pm

A ,,Szakszervezetek" vérig sértődtek. Mint amikor a kisgyerektől elveszik a legkedvesebb játékát. A szakszervezetek hangosan követelték hogy üljön le velük (mint a bérből és fizetésből élők egyedüli képviselőivel) a kormány, a készülő munkatörvény megvitatására. A kormány hajlott hogy megvitassa ezt a fontos törvényt a munkaadók és munkavállalók képviseletében. Erre a találkozóra megjelent 32 szakszervezet mint munkavállalói, és három munkaadói társaság képviselői. Csakhogy az érdemi tárgyalás nem kezdődhetett meg mivel a tárgyalás egyes résztvevőinek hiányzott a megbízó levele (jogosítványa). Abban állapodtak meg hogy a tárgyalás folytatódik azon érdek képviseleti szervekkel aki erre megküldi a megbízó felhatalmazást. Majd ezt követően az érdemi egyeztetésen részt vett a kormány megbízottja, a munkaadók részéről hárman, míg a munka vállalók részéről ketten. Az érdemi egyeztetésen a felek a fő pontokról megegyeztek, a többi a parlament feladata. A sértődött senki által meg nem bízott az egyeztető tárgyalásra meg nem hívott ,,szakszervezetnek" kikiáltott emberkék tüntetést szerveztek az országgyűlés őszi nyitó napjára. Mivel mögöttük valós tömeg nem áll ezért továbbra is fenntartsák a tüntetéssel való fenyegetést. - tudatták az MTI-nek küldött közleményükben, hozzátéve, a munkavállalói jogok csorbítása és más kormányzat intézkedések miatt szerveződő tüntetésükkel kapcsolatban csütörtök délután sajtótájékoztatót tartanak. Majd óriási tüntetéseket helyeztek kilátásban.
Garamvölgyi László emlékeztetett: és hozzáfűzte, a rendőrség mint jogalkalmazó kizárólag a hatályos jogszabályok alapján dönthet. Ezek a súlytalan szakszervezetek már előre támadást helyeztek kilátásba. Bíróságon támadják meg a rendőrségi határozatot - jelentették be a megmozdulás szervezői csütörtöki sajtótájékoztatójukon, azt hangoztatva, a rendőrség politikai nyomásra hozta meg döntését. Ezek a súlytalan gittegyletek szócsöve, Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, az akcióegység operatív törzsének egyik vezetője, aki a hiszékeny tűzoltókat 200 millióval nyúlta le, emlékeztetett: a mintegy 70 szakszervezetet, civil és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélést, nagygyűlést tartana, és félpályás útlezárásokkal lassítaná országszerte a közúti forgalmat". Hiába a lakosság manipulálása az végtelen, csak legyen aki ezt még el is hiszi. Mint mondta: "Lábbal akarják tiporni a demokráciát Magyarországon" - fogalmazott Kónya Péter, hozzátéve, még életbe sem lépett az új alaptörvény, és már most korlátozzák az alkotmányos jogokat. A jogsérelmet demonstrálva egy asztalt fekete terítővel takartak le, amelyre azt írták: "Az Alkotmány asztala”, és egy bakancsot tettek az alkotmány szövegét tartalmazó dokumentumra. (Ennyire telet) A szakszervezeti vezető szerint semmilyen eredményre nem vezetett korábbi tüntetésük, a hatalom nem figyel arra, hogy mik a választópolgárok igényei, ezért sérül a demokrácia. Kónya Péter szerint egyértelmű, hogy a rendőrség politikai nyomásra hozta meg tiltó határozatát. A másik gittegylet Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke, aki szintén vezetője az operatív törzsnek, azt mondta: ha a bíróság elutasítja kérelmüket, akár más helyszíneken, alkotmányos keretek között megtartják rendezvényüket. A mintegy 70 szakszervezetet, civil és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység szeptember 8-án sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a munka világát érintő kilencpontos követeléscsomagot fogalmaztak meg, és szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Daynek nevezett sztrájk- és tüntetéssorozatukat.
A tervek szerint Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést tartanának, és félpályás útlezárásokkal lassítanák majd országszerte a közúti forgalmat.
Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azt mondta: a D-Day elnevezéssel a szövetségesek normandiai partraszállására utalnak, arra a napra, amely végül elhozta Európába a békét.
Bizony itt minden lehetséges és annak az ellenkezője is. Csupán egy a kérdés hogy kinek mi áll érdekében. A pénz nem számít. Lényeg hogy az ország lakossága legyen félrevezetve és tönkretéve. Erre találták ki, Magyarországon a szélsőjobbot, fasisztákat , rasszistákat. De a politikai tárháznak még ezzel közel sincs vége! Mert mint ahogy azt az egyszerű polgár mondja: ,,Míg lószar van addig veréb is van" Ezt a játékot addig lehet játszaní a magyar néppel, míg nemzetté alakul!

gyorgy

Hozzászólások száma : 167
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Kádári típusú szakszervezetek haláltusája.

Témanyitás  gyorgy on Pént. Okt. 28, 2011 4:07 am

Megélhetési érdekvédelem
A legcsekélyebb létszámú (igaz ezt eddig senki nem ellenőrizte) szakszervezetnek is jól fizetett vezetője, alelnöke, ügyvivője van, és számos munkatárs is segíti a „munkát”. Főként állami cégekről van szó. A Szalayné féle 120 milliós végkielégítésről elhíresült Budapesti Közlekedési Vállalatnál (BKV) 26 ilyen szakszervezet működik. Huszonhat címen folyik a kifizetés ugyanazért…
Véget érhet az a visszatetszést keltő, a valódi érdekvédelmi munkát hiteltelenítő gyakorlat, hogy egy szakszervezetnek tucatnyi függetlenített, védett tisztségviselője van.
A Magyar Államvasutaknál (MÁV-nál) is hasonló a helyzet. Mivel közérdekű adat, nyilvánosságra került például, hogy ott a híres szakszervezeti vezetők fizetése meghaladj a havi egymilliót. Jár nekik persze bőségesen jutalom és prémium, hiszen nehéz testi munkát végeznek. Lefetyelnek…
Az új Munkatörvénykönyv tervezete megszüntetné ezt az állapotot, ezért az érintettek és megbízóik nyilván óriási habot fognak verni. Ezek az üzemi háromszög (Párt, Szakszervezet, Vállalat vezetése) utolsó mohikánjaik. Ez a díszes társaság a Kádári diktatúra idején mindent elkövettek a munkás megtévesztésére (átnevelésére) sajnos ezen semmit nem változtak! Rossz lenne, ha dolgozni kellene, hiszen nagy részük már 50 fölött jár, és sohasem dolgozott.
A taglétszámot eddig nem vették figyelembe, de most erre is sor kerül. De főként a havonta beszedett tagdíjak lesznek az irányadók. Jár nekik jelenleg munkaidő kedvezmény, és sok egyéb finomság is. Amennyiben kijelentette, hogy nem tudta igénybe venni a munkaidő kedvezményt, kifizették neki az erre járó juttatást. Mint annak idején a szocialista kommunista kormányok tagjainak, akik állandó idő- és pénzzavarban voltak. Bemondták, hogy nem tudták kivenni a szabadságot, és máris kifizették nekik. Valóban nem voltak szabadságon? Ezt nem vizsgálta soha senki, bemondásra dőlt a lé…
Az ország talán legeladósodottabb állami cégei Ilyen típusú szakszervezetek működnek még: Oktatás háza táján, egészségügynél, fegyveres testületeknél, önkormányzatoknál, tűzoltóknál, akár több is egy egy szervezetnél. Hisz ezek nem szégyenlősek az állami pénzek bezsebelésénél.
Emlékeztető: „A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.” (Edmund Burke)gyorgy

Hozzászólások száma : 167
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Osztály és bérharcról.

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Júl. 17, 2017 9:51 am

A több pártrendszerű demokratikus piac gazdaságban, határozott választó vonal van a társadalom osztálytagozódása közt.
Az osztályos (kapitalista)társadalmakban az élet mindennapja egy folyamatos osztályharc.
A kapitalizmusban az öntudatos polgárok hamar rájöttek, hogy aki az osztály és bérharcot  nem vállalja az a kiszolgáltatottságot bér-rabszolgaságot elfogadja.
Mint ahogy Marx Károly mondta a kommunista kiáltványban
:,, Minden eddigi társadalom története osztályharcok története"
1945-1990-közti időben a szocialista (osztály nélküli) pártállam berendezkedésben ideológia másról sem szólt csak az (elméleti) osztály harcról  a burzsoázia legyőzéséről.
Mivel munkás paraszt hatalom volt ezért az osztályharcot élesben a munkás és paraszt nem tudta gyakorolni.
A munkás paraszt hatalom ,, gondoskodott" a munkavállalókról.
A munkaképes lakosság 90%-a pártállam által működtetett szakszervezetekbe tömörültek.,
10% a aktív MSZMP pártállami politikai szervezetbe tömörült.
5%-a vállalta a munkás paraszt hatalom fegyveres(munkásőr) szolgálatát.
A lakosság 99,9%-a a munkás paraszt hatalom (NÉPFRONT) jelöltjeire adta a szavazatát.
1990-től amikor az MSZMP-ből MSZP-ét csináltak, ennek élére a zsákmányszerzők álltak.
Tagság pedig a szolgalelkű akaratgyenge polgárokból verbuválódott.
Akik elhitték hogy Ők jól megélnek a zsákmányszerzők árnyékában.
Ez volt életük legnagyobb tévedése.
A pártállami osztály nélküli  országok megbuktak, a munkás paraszt elitből zsákmányszerző nagytőkés lett.
1990-után napjainkig a valódi osztályharctól elszokott munkás és a paraszt nem hajlandó osztályharcot folytatni az osztályidegen burzsoáziával, egyszerűen a csodára vár de legtöbbje kollaborált és naponta elárulta a saját osztályát.
A rendszerváltáskor a munkás paraszt réteg társadalom perifériájára szorult a PROLI életvitelt választotta. Saját érdek-képviseletet nem alakítottak. Továbbra is a kormányoktól várták volna a megoldást.
Azok az EU-s országok ahol 1945-után is maradt az osztályos társadalmi rendszer, ott a munkavállalók folyamatos osztályharcot vívtak a (tőkésekkel) munkaadókkal.
Ezért sokkal magasabb bért harcoltak ki mint amit a munkaadók saját szándékuk szerint akartak adni.
Sajnos az EU bővítéssel megjelentek a (kelet Európai osztály árulok) mint ,,sztrájk török" akik az osztályharcot megtagadták. A nyugati munkás által kiharcolt bérek alá mentek.
Ettől kezdve a nyugati munkás érdekei mind jobban sérülnek.
A volt pártállami munkavállalók beálltak bér rabszolgának, a tőkések csicskáinak.
A nyugat Európai munkavállalók által nem szívesen végzett legalja munkát végezni, alacsony bérért.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 174
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Kádári típusú szakszervezetek haláltusája.

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.