EMLÉKEZZÜNK!

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Go down

Nagy kár, hogy ezt sem mi – és jórészt – a gyerekeink sem tudják.

Témanyitás  gyorgy on Szer. Ápr. 20, 2016 12:09 am

SZÁMVETÉS:  
Vessük össze a Horthy korszak 17 évét és az 1945-utáni korszak 70 évével.
Horthy Miklós kormányozta ekkor az l  világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot, vagyis az 1920 és 1937 közötti, a még
újvilágháborútól mentes korszakról szól az írás.
Trianon után   a ll-ik világháborúig  tizenhét év adódott az ország építésére– hatalmas csapások sora után – végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk.
De sikerült az országot felvirágoztatni.
Hazánk lakossága e rövid idő alatt 1.639.479 fővel növekedett.
Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett.
Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma.
2628 km . elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk – magyar találmány alapján. Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk!
Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel.
Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását.
Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat. Ingyenes gyógyszert kaptak a növekvő számú cukorbetegek.
Budapest(gyógy)fürdővárossá vált. Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál.
Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást. A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját.
Mindehhez a világ egyik légértékállóbb valutájának megteremtése is járult.
Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust.
Elemi iskola tanítónője 275 pengő nyugdíjra volt jogosult.
Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, (ez közel 400.000.-ft)
A napjainkban (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét- ötödét kapja ennek a nyugdíjnak.
Abban az időben esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba – s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.
Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán – tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig – óh, borzalom! – a hazáról tanultak az iskolában.
Természetesen – mai szóval – “vesztesei” is voltak e kornak..Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség- akciók, a tehetségmentő szolgálatok… Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválságnak épp a közepén volt!
És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy- fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! (Csupán zárójelben fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született, itt nem nemzeti szocializmus, hanem 60 évig nemzetellenes szocializmus dühöngött ).
Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban! És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot.
Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság, vagy gonosz indulat!
A valóban antidemokratikus és szélsőséges pártok korlátozása akkor nemzetet mentett.
Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat – emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel! A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!
(És még valami, mikor lemondatták, a Horthy család birtoka ugyanakkora volt, mint mikor kormányzóvá választották )
Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket, legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó).

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Búcsúbeszéd. A Józan Ész halálára. Nyugodjék békében!

Témanyitás  erzsebet on Szer. Júl. 06, 2016 12:49 am

Ma egy szeretett barátunk elvesztését siratjuk: Józan Ész, aki sok éven át volt közöttünk.
Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.
Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint “dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett” és “mindennap kell olvasni egy keveset”; hogy tudjuk, miért lel aranyat, aki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint “az élet nem mindig igazságos” és “lehet, hogy én vagyok a hibás”.
Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok (“addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér”) és megbízható szülői stratégiák (“nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál”) szerint élt.
Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor fura szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentéseket egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, és a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.
Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.
Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, de tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diák drogozott, egy diáklány teherbe esett, (pláne ha abortuszt akart csináltatni).
Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely “egyház” üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.
Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, (még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt,) azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.
Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiúké: az Ésszerűségé.
De élnek szörnyű mostohatestvérei: Hívják az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele, és a Társadalom áldozata vagyok.
Nem vagyunk sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Putyin alatt - Új KGB-állam Oroszországban

Témanyitás  idegen on Szomb. Júl. 23, 2016 4:54 am

Huszonégy évvel ezelőtt, 1991. augusztus 22-én Alekszej Kondaurov, a KGB tábornoka, moszkvai irodája elsötétített ablaka előtt állt, és a Ljubjanka téri KGB-főhadiszállás felé vonuló ünneplő tömeget nézte. A Mihail Gorbacsov elleni puccsot éppen leverték. A megszervezésében segédkező KGB-vezért letartóztatták, és Kondaurov egyike volt azoknak a felső tiszteknek, akik a gyorsan kiürülő épületben maradtak. Egy pillanatig úgy tűnt, a tolongó tömeg egyenesen feléje tart.
Azután haragjuk Félix Dzserzsinszkij, a KGB alapító „atyja” szobra felé fordult. Egy csapatnyi ember felmászott rá, és kötelet kötött a nyaka köré. Majd daruval a magasba emelték. Kondaurov, miközben a levegőben lobogó „Vas Félixre” meredt, úgy érezte, elárulták, „elárulta őt Gorbacsov, elárulta Jelcin, és elárulták az impotens puccsisták”. Ma jól emlékszik rá, hogy akkor úgy gondolta: „Bebizonyítom nektek, hogy a győzelmetek nem fog sokáig tartani.”          
http://www.valosagonline.hu/index.php?oldal=cikk&cazon=961&lap=0

idegen

Hozzászólások száma : 60
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

1989 március 15 Rózsadombi paktum

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Okt. 24, 2016 12:05 am

Rózsadombi paktum

1. A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
1. A NATO és a leendő EU-hadsereg számára támaszpont és megfelelő haderő biztosítása.

2. A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
2. További hitelek felvétele az IMF-től és a Világbanktól, a lakosság elszegényedésének folyamatos biztosítására.
3. Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése a Szovjetunió és Magyarország között.
3. EU-alárendeltként (tagországként) Izrael és az USA minden világgyarmatosítást szorgalmazó tevékenységének támogatása.
4. Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
4. Mindennemű olyan tevékenység megakadályozása, amely a cionista diktatúra megdöntésére irányul.
5. A határok kölcsönös megnyitása a Szovjetunió és Magyarország között.
5. Az EU antidiszkriminációs és a "szabad letelepedésre" vonatkozó törvényeinek következetes betartása.
6. A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
6. A politikai és gazdasági elit (továbbiakban: VIP-tagok) vagyonelszámoltatásának a méltányosság és a diszkrimináció-mentesség elve alapján kell történnie.
7. A volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése az esetleges megtorlástól.
7. A VIP-tagoknak, valamint az 1990 óta (bármelyik) kormánypárti országgyűlési képviselőként tevékenykedők megvédése az esetleges megtorlásoktól.
8. A megbízható volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon.
8. A 6. pont szerinti felelősségre-vonástól mentesülő VIP tagok az "új ellenzék" tagjaiként indulnak a választásokon.
9. Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
9. A multinacionális cégek vagyonszerzésének és vagyonmegtartásának minden eszközzel történő biztosítása.
10. Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
10. Az igazságszolgáltatás megtartása a 6. pont szerinti felelősségre-vonás alól mentesült személyek kezében.11. Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
11. Minden anti cionista szervezkedést, megnyilatkozást, megmozdulást antiszemitaként feltüntetve gyűlöletkeltővé kell minősíteni, és a résztvevőket ez alapján példás szigorral kell elítélni.
12. A jobboldali vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása.
12. Meg kell akadályozni minden olyan társadalmi szervezet és párt létrejöttét, amely a cionista diktatúra megdöntését célozza alapító okirata szerint, és meg kell szüntetni - alapító okiratában foglaltaktól függetlenül -, ha tevékenysége a cionista diktatúra megdöntésére irányul.
13. Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek, és azokon nem lehet változtatni.
13. Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok az EU-ban virtualizálódnak, tehát sem az állampolgárságnak, sem a határok elhelyezkedésének nincs jelentősége.
14. Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
14. Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot olyan magyarországi vagy emigrációs szervezetekkel és személyekkel, amelyek a cionista diktatúra ellenzői.
15. A románok, a jugoszlávok és a szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
15. A Trianoni utódállamokkal (és azok utóállamaival) történő kapcsolatoknak minden esetben az egyoldalú engedményadás elvén kell állniuk.
16. Az 1956-os eseményeket, mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani, és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
16. Az 1848-as és 1956-os eseményeket úgy kell beállítani, hogy azok az új kormány eszmei elődei.
17. A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
17. A magyarországi katonaság célja a NATO és az EU-hadsereg kiszolgálása, ezért az általunk megkövetelt feltételeknek kell eleget tennie. Minden nemzetvédelmi feladatot - ezért a "honvéd" megnevezést - meg kell tiltani.
18. A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősíti gazdasági befolyását a magyar életben.
18. A cionista diktatúra az átmentett VIP-tagokon keresztül gyakorolja politikai befolyását Magyarországon.Minden, a magyar nemzeti érdekek cionista érdekek fölé helyezését célzó tevékenységet, hagyományápolást és történelemkutatást meg kell tiltani, ami a magyarság elfogadott eredetét és vallását vonja kétségbe.
19. Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására.
19. Magyarország az EU-Alkotmány szerint "európai" embertípus kialakulását szorgalmazza. A magyar és a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális és hagyományőrzését a kozmopolitizmus szellemében "liberálisan" biztosítja.
20. Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.
20. Magyarország be- és visszafogadja és az EU-Alkotmány "harmadik országbeliek" letelepedésére vonatkozó törvényei szerint ad jogot a zsidóságnak arra, hogy Magyarországot, mint államalapító, hazájának tekintsék. A találkozó résztvevői:
Antal József
Horn Gyula
Pető Iván
Paskai László
Göncz Árpád
Zoltai Gusztáv
Boross Péter
CIA megbízottja.
KGB megbízottja
MOSZAD megbízottja.

Budapest, Rózsadomb, 1989. március 15

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Még egyszer 1956-ról és Kádárról!

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Nov. 07, 2016 1:03 am

mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki.” – olvasható Magyarország Alaptörvényének preambulumában. Hatvan évvel ezelőtt valóban csoda történt: a kommunista diktatúra és a nagyhatalmak között a második világháború után igaztalanul kialkudott, katonai jelenléttel és nemzetközi szerződésekkel megerősített világrend tizenhárom nap erejéig megdőlni látszott egy kis ország földjén. A szabadság szikrája képes volt fellobbanni egy röpke pillanatra, hogy aztán nemzetünk ismét parázsként, szinte láthatatlanul őrizze szabadságvágyának lángját egészen a rendszerváltásig.

(Kádár János)

Október 23-a nemzeti önbecsülésünk legszebb ünnepe. A hatvanadik évforduló kapcsán jó volt látni az utcákon azokat a hősöket, akiknek nevét ismételgetnünk kell még, hogy a nemzeti emlékezetben megkaphassák rég kiérdemelt, méltó helyüket. Mert mai szabadságunk az ő vérükből sarjadt ki. De ahogy mai szabadságunk október 23-án született, úgy fontos emlékeznünk arra is, hogy számtalan máig ható szomorú következmény eredője november 4-e. A megtorlás véráldozata, a sok megnyomorított élet, a hihetetlen emigrációs veszteség, a forradalom kitörésétől rettegő hatalom konszolidációs fegyvere, a viszonylagos és látszólagos jólétet biztosító mérhetetlen adósságfelhalmozás és vele nemzetünk gerincének megroppanása – hogy csak a legsúlyosabb okozatokat említsük. Ahogy október hős arcait szívünkbe kell véssük, úgy szükséges végre helyére tenni azt a méltatlanul magas polcon őrizgetett történelmi személyiséget is, aki hatalomvágyból elárulta nemzetét, aki Haynauként könyörtelenül levezényelte a megtorlást, hogy aztán a joviális, puritán vezető ferencjóskai szerepében tetszelegve kölcsönkenyérrel lakassa jól népét, s – Faludy szavait idézve - áttolja országát Ázsiába. Igen, róla van szó, akit a mai napig sokan „apánknak” emlegetnek, aki a HVG minapi publicisztikája szerint „a forradalom eredménye és nyeresége”, rendszere „a baloldali megújulás alapja”. Kádár János opportunista szelleme a mai napig itt él közöttünk, s ideje, hogy történelmi felelősségét tisztázza az utókor.

E folyamat egyik lépése az a dokumentum-dráma, mely október 23-a és november 4-e között éjjelente került előadásra a Magyar Állami Operaház ünnepi megemlékezéseinek egyik elemeként. A Biszku Béla felelősségét firtató és a Rajk-per kapcsán a hatalom és a propaganda összefüggéseit feszegető Novák Tamás történész-rendező kapott felkérést két emblematikus történelmi dokumentum: Rajk László 1949-es kihallgatási jegyzőkönyvének és Kádár utolsó, 1989. április 12-én, az MSZMP KB ülésén elmondott beszédének összedolgozására és színpadra állítására.

A kommunizmus természetrajza elevenedik meg a történelmi szövegek megidézésével: olyan hazugságspirálba kerül a néző, hogy szinte elsüllyed abban: nem tudva, hol kezdődik a valóság és hol ér véget a hazugság. A korszak kihallgatási jegyzőkönyveit olvasva ugyanez az érzés keríti hatalmába az igazság nyomába induló kutatót: ha már a kérdés is hazug, hogy lehetne a kikényszerített válasz igaz? Különösen így van ez egy olyan felállásban, ahol kommunista vallat kommunistát: hisz a koncepciós eljárások Szovjetunióból importált koreográfiáján alapuló játékszabályok ismertek mindkettő előtt. Mai ésszel alig felfogható, szürreális, nyomasztó helyzet. Hogy is énekelte meg a Kádár-korszakot Cseh Tamás? „Elutazott tőlünk családunk egyik tagja, akit oly hőn szerettünk, Valóság nevű nagybátyánk….”

A dokumentumjáték alapját képező, Kádár utolsó beszédeként jegyzett szöveg nem különben irracionális: itt a tettei következményeitől rettegő és lelkiismeretével vívódó, körmét vesztett oroszlán, egykori szovjet helytartó beszél töredezetten, sokszor összefüggéstelenül. Az öreg Kádár önfelmentésül részletezett betegsége szánalmat kelt, de démonainak képe átüti a sajnálat diszkrét és összemaszatolt falát: a darabban megjelenő Rajk és Nagy Imre elárulása és halálba küldése ugyanis nem betegen, hanem hideg fejjel, ép ésszel történt.

A forradalom sorsa Szueznél megpecsételődött, elszállt az esélyünk egy osztrák típusú semleges berendezkedésre. Ugyanakkor a megtorlás mértéke korántsem volt szűkre szabott, ahogy azt a „lehetett volna sokkal rosszabb” típusú – máig élő – kádárista marketing beállította. A még most is sokak szeretetét bíró politikus a végsőkig elment a párt és a Szovjetunió kiszolgálásában, nem remegett a lába, mikor kivégeztette Rajkot, Nagy Imrét és a többi, alig nevesült négyszázat, a börtönnel tönkretett életek tízezreit; nem remegett a keze, mikor aláíratta a világbanki kölcsönszerződéseket. Legnagyobb kártevése pedig épp az a gondolkodásmód, ami azt sugallja, „úgy sem történhetett volna másképp!” - nem érdemes nagyot akarni, többet álmodni, húzódjon vissza mindenki a maga panellakásába, veteményesébe.

Míg a pesti srácok a végsőkig szembementek a diktatúrával, Kádár a végletekig megalkuvó volt: sajátjai tetemén is sorra átlépett. Ez október 23-a és november 4-e, a hősök és Kádár végső, antagonisztikus ellentéte. Kádár az elmúlás kapujában „visszatekintve mindenkit sajnált”, de bocsánatot kérni nem tudott. Emberként pálcát törni fölötte nem a mi dolgunk, de történelmi szerepét csakis október 23. ellenpólusaként tudjuk megítélni. Kádár János a magyar história fekete lapjára írta magát.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

EMLÉKEZZÜNK 2004 december 5 A magyarság önmaga gyalázására!

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Dec. 05, 2016 5:53 pm

EMLÉKEZZÜNK  2004 december 5 A magyarság önmaga gyalázására!

A történelmünk egyik legszégyenteljesebb napja 2004 december 5-e. Amikor a magyar megtagadja a magyart. Bizony ez a seb még hosszú ideig kínozza a nemzettben gondolkodókat.Mindnyájunknak megvan a felelőssége, mert nem véletlen jutottunk ide.Ez egy komoly figyelmeztetés! amelyik nemzet ilyet megtesz az bizony BETEG! Azzal még sok mást is meg lehet tenni! A liberális bolsevikok 2016 október 2-án 2016 november 8-án ismét tanújelét adta hogy még mindig gyűlölik a magyarokat.
Ezt a 2004 december 5-i népszavazást a Magyarok világszövetsége kezdeményezte (nem a Fidesz). A Nemzetben politizálók a magyarok egysége mellett míg a liberális bolsevik internacionalisták a magyarság egysége ellen kampányolt.
A MSZP 2010-es elnöke 2010-es választási kampányba. bocsánatot kért (,,A hazug ember bocsánatkérése nem ér többet mint döglött lovon a patkó") a határon túli magyaroktól azért, hogy a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás során a „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak”.
Igen itt van az újabb hazugság! :Közérthetően (magyarul!) megfogalmazva a feltett kérdés arról szólt, hogy alkosson-e a kettős állampolgárságról törvényt a parlament?
Ugyanis NÉPSZAVAZÁS NEM ALKOTHAT TÖRVÉNYT, az a parlament hatásköre!
Tehát az, hogy ez a 2004 december 5-i népszavazás a kettős állampolgárságról szólt, hazugság!
Épp olyan hazugság mint a 2016 október 2-i népszavazás Orbán Viktorról és a Fideszről szólt
De mit is hazudott még az MSZP 2010-es kampányba és azóta is a liberális bolsevikok?:;
1;belpolitikai vitákat nem akarják a határon túli területekre „exportálni”; (hisz az MSZP csak ezt csinálja.)
2;Egyenlő távolságot tartanak a határon túl megválasztott magyar képviselőkkel és szervezetekkel szemben; (ezt soha nem csinálta)
3; Nem avatkoznak be az ottani belpolitikai eseményekbe; (állandóan ezt csinálja)
4;Partneri viszonyra törekszenek. (a liberális bolsevik kommunista soha nem partner ők diktátorok)
5;Folyamatos párbeszédre készülnek a határon túli magyarok életét meghatározó történésekben.(hogy csakis őrájuk szavazzanak)
De vajon a Határon kívül rekedt Magyar hisz még ennek a levitézlett hazug társaságnak?
Azóta több helyen a liberális bolsevikok képviselői belátták, hogy korábban a nemzetpolitika a liberális bolsevik politikájában nem kapott kellő hangsúlyt, és hogy hibáztak a 2004. december 5-ei népszavazás során. A 2016 október 2-i népszavazáskor elkövetett Magyarság elleni újabb politikai merényletért még nem kértek bocsánatot sőt teljes erővel megy a félremagyarázás. Természetes mindezt és más bűneiket is azonban rögtön a FIDESZ -re és Orbán Viktorra próbálták, próbálják hárítani a liberális bolsevikok.
Semmilyen kormány a népszavazás ellen nem kampányolhat, mert az nem róla, hanem a NÉPRŐL szól, amint az a nevében is szerepel! Az a 2004 december 5-i népszavazás Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett kampány aljas és ócska volt!
A liberális bolsevikoktól, politikai kormányzati ÚJRAKEZDÉSÉTŐL 2018-i parlamenti választáskor remélhetőleg megkíméli a Teremtő ezt a jobb sorsra érdemes nemzetet!

Emlékeztető: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása kívánja.” (Alekszander Szolzsenyicin)

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vázlatosan a 1989-2017-közti időkröl.

Témanyitás  idegen on Szer. Jan. 11, 2017 8:43 pm

Az állampárttal szemben 1989-ben létrejött Ellenzéki Kerekasztal. Ebből kinőtt pártok és politikusok győzelemre születtek, és 1989-ben, 1990-ben volt az esély, hogy ez a győzelmi remény valóra váljon, de sajnos csak félig vált valóra, hogy megtörténjen a valódi rendszerváltás –
Göncz Árpád korábbi államfőről, az SZDSZ-es köztársasági elnök egyértelműen veszélyeztette az ország stabilitását. “Göncz Árpádnak reális esélye volt arra, hogy a ’89-ben közösen kialakított pártok felett álló, a nemzet egységét képviselő köztársasági elnök váljon belőle, de a gyakorlatban kiderült, hogy Göncz nem felelt meg ennek a pozíciónak. Göncz felnőhetett volna Szabad György akkori országgyűlési elnök és Antall József mellé, ő lehetett volna a nagy harmadik, de nem lett az. Göncz Árpád számos alkotmányellenes lépéstől sem riadt vissza, emlékezetes, hogy az államfő a törvényes kormánnyal szemben a törvénytelenül az országot megbénító taxisok mellé állt. Mindent elmond, hogy 1992. október 23-án Gönczöt az 56-os forradalmárok fütyülték ki,
Csurka önmagát zárta ki az MDF-ből, mert nem akart békülni Antall Józseffel, és egyértelműen megtámadta a miniszterelnököt. “Az volt a kérdés, hogy Csurka, vagy Antall. Az MDF az legutolsó pillanatig várt, nem volt mit tenni. Utólag úgy látszik, Antall és az MDF későn szabadultunk meg Csurkától, bizony előbb kellett volna Sajnos ekkor már elkerülhetetlen volt az MDF-nél pártszakadás”
Mára már egyértelmű, a történelmi igazságtétel és a kommunista gyilkosok elszámoltatása, felelősségre vonása a rendszerváltás után az akkori parlamenti ellenzék miatt maradt el. Orbán Viktor és Antall József kapcsolata , tanár-diák viszony volt a két politikus között, Antall kedvelte a fiatal és remek eszű Orbánt és a “fideszes fiúkat”.
A Boross-kormány belügy-minisztere 1994-ben azt üzente a baloldalnak és a jelenlegi ellenzéknek, hogy “erősebb lenne az ország, ha az ország javára együtt tudnának cselekedni a különböző politikai pártok, és hiba hogy az ellenzékből hiányzik a mai napig a nemzeti együttműködési készség.” “Azért nem tudtak, tudnak egyről a kettőre jutni az ellenzéki pártok, mert nincs támogatottságuk”

idegen

Hozzászólások száma : 60
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Amikor még nem volt bűn az orosz kapcsolat

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Feb. 01, 2017 10:22 am

Az elképesztő baloldali sivalkodás közepette érdemes visszatekinteni, hogy valójában mennyire volt gondja a szocialistákból átvedlett liberálisoknak a magyar-orosz diplomácia kiépítésével.
Lássuk:
2002. december 18-21. - Medgyessy Péter D-209-es KGB ügynök miniszterelnök Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és Mihail Kaszjanov kormányfővel megállapodott a szovjet államadósság közvetítők nélküli, készpénzes rendezésében.
2003. május 30. - A Szentpétervár megalapításának 300. évfordulóján tartott ünnepségeken részt vevő Medgyessy Péter D-209-es KGB ügynök kormányfő rövid eszmecserét folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
2003. szeptember 8-9. - Mihail Kaszjanov orosz miniszterelnök budapesti látogatásán négy kormányzati egyezményt írtak alá.
2003. november 28-29. - Vlagyimir Putyin orosz elnök és Medgyessy PéterD-209-es KGB ügynök miniszterelnök szentpétervári találkozóján elsősorban gazdasági kérdésekről esett szó.
2005. február 16-17. - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Moszkvában Mihail Fradkov orosz kormányfővel gazdasági együttműködési megállapodást írt alá. A magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozóján elvi egyezség született arról, hogy Oroszország visszaadja az 1945-ben a Szovjetunióba került sárospataki református könyvtár anyagát.
2005. szeptember 20. - Mihail Fradkov orosz miniszterelnök budapesti munkalátogatásán Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt.
2006. február 28-március 1. - Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalos magyarországi látogatásán Sólyom László köztársasági elnökkel és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt.
2006. szeptember 18. - Szocsiban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő energiapolitikai kérdésekről tárgyalt.
2007. március 22. - Gyurcsány Ferenc kormányfő a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban Vlagyimir Putyin orosz államfővel megállapodott a kormányközi konzultáció intézményének bevezetésében.
2007. július 19-21. - Gyurcsány Ferenc kormányfő az oroszországi Szaranszkban, a finnugor népek I. nemzetközi kulturális fesztiválján kétoldalú megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
2007. december 7. - Budapesten magyar-orosz kormányközi konzultációt tartottak Gyurcsány Ferenc magyar és Viktor Zubkov orosz miniszterelnök vezetésével.
2008. február 28. - Gyurcsány Ferenc kormányfő moszkvai látogatásán aláírták a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló kormányközi megállapodást.
2008. június 28. - Sólyom László köztársasági elnök a nyugat-szibériai Hanti-Manszijszkban, a finnugor népek V. világkongresszusán megbeszélést folytatott Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel.
2009. március 10. - Moszkvában a második magyar-orosz kormányközi konzultáción a két kormányfő, Gyurcsány Ferenc és Vlagyimir Putyin jelenlétében aláírták a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszát megvalósító vegyes vállalat létrehozásáról szóló kétoldalú keretszerződést és a pusztaföldvári gáztároló fejlesztéséről szóló megállapodást.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Orbán Putyin találkozó!

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Feb. 01, 2017 10:28 am

Orbán-Putyin találkozó miatt fennhangon tiltakozó és aggódó baloldali ellenzék 2002 és 2009 között, amíg hatalmon voltak nem kevesebb, mint 14 alkalommal bonyolítottak le a két ország között magas szintű diplomáciai találkozót.
2002-ben a miniszterelnöki székbe kerülő Medgyessy PéterD-208-es KGB-ügynök nem túl hosszúra nyúlt regnálása alatt három alkalommal találkozott Vlagyimir Putyinnal. De a találkozók számát és gyakoriságát megfigyelve kijelenthetjük, hogy Gyurcsány Ferenc ápolta a legintenzívebben az orosz-magyar kapcsolatokat. A DK elnöke miniszterelnöki ideje alatt hat alkalommal ült tárgyalóasztalhoz az orosz elnökkel és ezen kívül is részt vett több kormányközi találkozón.
Úgy látszik pár évvel ezelőtt még az Oroszországgal és Putyin elnökkel való jó kapcsolat kiépítése pozitív kicsengésű, hazánk számára üdvözítő, egyenesen diplomáciai bravúr volt, ma pedig már félelem és aggodalom övezi.

Változnak az idők.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: EMLÉKEZZÜNK!

Témanyitás  maczkaijozsef1 on Szer. Május 10, 2017 7:05 am

Horn Gyula 2013 június 19-én 81 -éves korában halt meg
Dokumentumfilm-rendező bátyját, Gézát 1956-ban megölték a forradalmárok. Horn Gyula később önszántából állt be a pufajkás állományba, vagyis a megtorlást vezető karhatalmi őrszolgálathoz. Ribánszki Róbert szavai szerint Horn a bátyja halála miatt „nagyon kemény volt”, s „vágott, lőtt, mint a bolond.” 1957-ben megkapta a Munkás-paraszt Hatalomért Emlékérmet, a forradalom leverésében játszott szerepéért.
Szegénységben nőtt fel testvéreivel együtt. Aprótermetű ember volt.
Feleségét, Király Anna statisztikust 1956 februárjában vette el. Két gyermekük született, Anna (*1956) és Gyula (*1969). Horn és Király egy táncmulatságon ismerkedett meg, hitvesét – néha még a nyilvánosság előtt is – Picinyemnek szólította.
Zárkózott magánéletet élt, kevés barátja volt.
Reggelente kamillás teát ivott otthon, amiből termoszban vitt a parlamentben is. Tisztán, tej és cukor nélkül kávézott.
Miniszterelnöksége alatt szendvicseket fogyasztott ebédre, de ha ideje engedte, meleg ételt evett. A borjúpaprikás és a halászlé volt a kedvence.
Nagy dohányos volt, füstszűrős Kentet szívott, amit gyakran a feketepiacról szerzett neki személyzete.
Híresen sok alkoholt fogyasztott.
Beosztottjainak rendszerint nem köszönt, csak biccentett.
Egy olasz divatmárka öltönyeit horda.
Nick Thorpe, a BBC tudósítója szerint miniszterelnöksége elején még jól beszélt angolul, azonban idővel elfelejtette. Oroszul viszont mindvégig anyanyelvi szinten beszélt.
Közvetlenül a választás előtt, 1994. május 5-én sofőrjével Emőd közelében karambolozott. A második nyakcsigolyája tört el, kis híján életét vesztette. Horn meggyőződéssel hitte, hogy merénylet áldozata lett.
1999. április 2-án az M1-es autópályán egy sírkőre hajtott, de a balesetben nem sérült meg.
Évtizedeken át ugyanaz a fodrász nyírta a haját, soha nem volt hajlandó megengedni, hogy magán kívül ezt más szervezze.
Egy alkalommal Torgyán József kisgazdapárti politikust, minisztert az ülésteremben hurrogott le, amikor azt mondta neki, hogy „Pubi, ne buborékoljál már!”
2007-ben Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő előterjesztésére „az ország érdekében végzett tevékenységéért” Horn Gyulát ki akarták tüntetni, azonban Sólyom László államfő nem adott erre engedélyt, és alkotmányértelmezést kért az Alkotmánybíróságtól, majd erre hivatkozva nem tüntette ki. Az államfő elődje, Mádl Ferenc szintén nem támogatta a kitüntetését.
Horn utolsó nyilvános szereplése 2007 júliusában a 75. születésnapi partiján volt, ahol kritizálta az államfőt, majd Gyurcsány Ferenc vezette le a színpadról, miután többen le akarták állítani mondandóját.
2007 szeptemberébe került kórházba, ahol öntudatlanul, senkit meg nem ismerve épült le fokozatosan előrehaladott agysorvadása miatt.
2011-ben az Országgyűlésben Wittner Mária egykori 56’-os halálraítélt vitába keveredett Novák Előddel, a Jobbik képviselőjével. “…Ha nem tudná, Horn Gyula hóhér volt. Hóhér volt a javából. És most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az Önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből, már három éve ott kezelik, és ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni”. – mondta Wittner akkor.
Temetése 2013. július 8-án 10 órakor lesz a Fiumei úti temető 15-ös számú parcellájában.

maczkaijozsef1

Hozzászólások száma : 55
Join date : 2014. Jul. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Horthy Miklós a XX-századi történelmünk legnagyobb alakja.

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Május 15, 2017 3:40 am

Horthy Miklós a XX-századi történelmünk legnagyobb alakja.
A 45-után hatalomra került kommunistáknak elemi érdeke volt a kormányzó besározása.
Még is ezek a szocialista negatív klisék vannak elterjedve, a rendszerváltás nem hozta el az igazság kiderítését. Ma is jelentős nemzetközi érdekcsoportok vannak, amelyeknek érdeke magyar nemzeti öntudat gyalázása, az ország megnyomorítása, és sajnos belföldi támogatóik is akadnak.
Ezért volna szükség végre egy valós történelmi tény bemutatása.
Amely hitelesen, történelmi hűséggel bemutatná a kormányzó életét, példát állítva a mai ifjúság elé.

A trilógia első része lehetne a "Tengernagy".
Amely bemutatná Horthy Miklóst, a tengerésztisztet az Otrantói csata hősét.
Bemutathatni az ifjú Horthy ázsiai kutatóútjait, barátságát a híres íróval James Joyce-val.
Végigvezethetné az I.világháború adriai tengeri harcainak legfontosabb eseményeit.
- Az U-8B tengeralattjáró átvitele az Angol-Francia tengerzáron.
- Az adriai flotta átszervezését
- Tengeri csatát San Giovanni di Meduánál
- Az Otrantói győzelmes csatát a túlerőben lévő brit-francia-olasz flotta ellen.

A Trilógia második része lehetne a "Kormányzó".
Ebben a részben be lehetne mutatni a trianoni döntés szörnyű igazságtalanságát, az elüldözöttek szenvedéseit, és az európai történelem leggyalázatosabb gaztette elleni tiltakozásokat.
Bemutathatná a Trianonban megcsonkított, kifosztott megalázott ország újjáépítését.
Az országot elűzött menekültek százezrei árasztották el, a kisantant blokádja, nemzetközi elszigeteltség, a hatalmas jóvátételi kötelezettségek ellehetetlenítő, megnyomorító hatása ellenére mégis újraindult az élet, újraindult a fejlődés.
Klebelsberg Kunó újraszervezte a közoktatást, Szent-Györgyi Albert Nobel díjat kapott.Megépült a csepeli szabad kikötő, villamosították a Budapest-Hegyeshalom vasútvonalat, fejlődött az ipar, Csepel-Művek, Győri Wagon és Gépgyár, Diósgyőr, Tungsram, Péti Nitrogén művek, STB..Az egészség és nyugdíjbiztositás bevezetése, amely csaknem egy évtizeddel megelőzte az Egyesült Államok szociális rendszereit. Gömbös Gyula miniszterelnöksége idején sikerült kikerülni a nemzetközi elszigeteltségből, 1932-ben eltörölték a jóvátételi kötelezettséget. ( Az 1947-es jóvátételt még mindig fizetjük ). Megkezdődött Trianon fokozatos revíziója.
Felemelő érzés lenne a TÖRTÉNELMI DOKUMENTUMBAN a kárpátaljai, felvidéki és erdélyi bevonulások monumentális képi felidézése.

A trilógia harmadik része a Budapesti zsidóság megmentése lehetne.
A trilógia harmadik részében be lehetne mutatni egy nagy államférfi óriási drámáját, ahogy az események viharában óriási felelősségtudattal irányítja az ország kormányrúdját és megpróbál ember maradni az embertelenségben. Miközben a XX.század Európájában szörnyűséges trendek alakultak ki.
Ez időben Közép-Európában ismeretlen volt a fajelmélet, a rasszizmus ami tipikusan a gyarmattartó hatalmak ideológiája volt.
Wilson amerikai elnök meghirdette Európa faji, etnikai újrafelosztását.
A Versailles-i békerendszer következményeként milliókat deportáltak vagy üldöztek el lakóhelyükről.
Ezt követően a Wilson által behozott faji, etnikai szemléletmód határozta meg az európai politikai gondolkodást. Az elcsatolt területekről Magyarországra mintegy 350 000 menekült érkezett.
1920 és 1946 között deportálások, népirtások, kitelepítésék, jogfosztások korszaka jött el, ez lett a trendy.
Az örmény népirtás 6-800 ezer áldozattal járt.
Sztálin 6-10 millió ukránt éheztetett halára.
Sztálin közel kétmillió Lengyelt deportált, de egész népeket csecseneket, krimi tatárokat deportáltak Szibériába vagy Kazahsztánba.
Az USA deportálta japán származású állampolgárait.
A britek közel másfél millió embert éheztettek halálra Bengálban.
A nagy világbirodalmak újrakezdték a világ újrafelosztásáért folytatott harcot.
Magyarország ameddig lehetett megpróbált kimaradni a nagy világégésből, és inkább békés diplomáciai eszközökkel törekedett a trianoni diktátum békés revíziójára.
Amikor Hitler megtámadta Lengyelországot, Horthy nemcsak hogy visszautasította a Lengyelország elleni háborúban való részvételt, de befogadott mintegy 100 ezer lengyel menekültet.
Kassa bombázására után elkerülhetetlenné vált Magyarország belesodródása a háborúba.
Ekkor Európa nagy része már Hitler uralma és befolyása alá került.
Magyarország volt azon kevés helyek egyike, ahol még működtek az emberi jogok, ahol nem üldöztek senkit nemzetisége származása alapján.Magyarországon született Európa első esélyegyenlőségi törvénye is, amely minden nemzetiség és népcsoport számára biztosította, hogy számarányának, lélekszámának megfelelően részt vehessen a felsőoktatásba.
A dokumentumban rendkívüli drámai helyzeteket lehetne bemutatni.
Mi a teendő amikor a szovjet légierő magyar városokat bombáz ?
Amikor Hitler felkéri a Lengyelország elleni háborúban való részvételre és Horthy nemet mond.
Amikor megpróbál kilépni a háborúból, de az angolszász hatalmaknak már nem érdeke a magyar kiugrás, mert félnek hogy nem az Elbánál, hanem a Szajnánál találkoznak a vörös hadsereggel.
A német megszállás pillanata amikor nincs igazán jó választás és Horthy Miklós végül Szombathelyi Ferenc tanácsára végül mégis úgy dönt, hogy a véráldozatok minimalizálása érdekében a helyén marad.
Amikor kiderül, hogy a Németországba kölcsönzött zsidó munkaerőt megsemmisítő táborokba vitték, és a megszállt országok közül egyedül Magyarországon a maradék kormány-hű fegyveres erők bevonásával megakadályozzák a budapesti zsidók deportálást. Az esztergomi páncélosok a kormányzó parancsára Koszorús Ferenc ezredes vezetésével a csendőrlaktanyák elé vonulnak, és leállítják a további deportálásokat.
Amikor fia életével zsarolják meg az idős kormányzót, és fürdőszobában fegyverrel kényszerítik Szálasi kinevezésének aláírására.( Több történész még Karsai László is, kételkedik, hogy Szálasi kinevezését valóban személyesen Horthy Miklós írta alá vagy csak a kabinetfőnöke hamisította alá ).
Miután Horthy Miklós nem működik együtt a német megszállókkal, őt magát is deportálják.
Egy ilyen filmtrilógia valóban méltó megemlékezés lenne az egykori kormányzóról.
Segítene tisztán látni az eldurvult történelmi és politikai vitákban amire mindenképp szükség lenne a hosszú évtizedeken keresztül uralkodó balliberális történelem hamisítással szemben.
Segítené a megbékélést magyarok és zsidók között, mert azt hangsúlyozná ami összeköt és nem azt ami gyűlöletre sarkall.
Valószínűleg széles nemzetközi médiafigyelmet váltana ki és segítené hogy Európa és Amerika szembenézzen történelmi felelősségével, amit Magyarország megcsonkításával és a faji, etnikai politizálás fel-szitásával okozott.
Sz.Cs.
http://mek.oszk.hu/02100/02185/html/207.html
http://www.xxszazadintezet.hu/bemutatkozo/bemutatkozo/katyn_konferencia_schmidt.html
http://kmf.uz.ua/mr/5_gereben.html
http://hu.wikipedia.org/wiki/Lengyelorsz%C3%A1gi_hadj%C3%A1rat

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Trianon gyászmunkáját még mindig nem végeztük el –

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Május 31, 2017 10:59 pm

1920. június 4-én budapesti idő szerint 16:32-kor írták alá a franciaországi Versailles-hoz tartozó Nagy-Trianon kastélyban.
A diktátum aláírásának órájában Magyarországon megkondultak a harangok.
Trianonban gyalázatos módon csak Magyarországot marasztalták el, területünkből még Ausztria is kapott egy kis ajándékot, pedig az 1867-es kiegyezéssel milyen jól jártak velünk: Magyarország fizette vissza az általuk a háborúkra felvett hiteleiket a Rotschild Bankháznak.
A legnagyobb jól járó Románia volt, aki nagyobb darabot kapott a magyar földből (104 ezer négyzetkilométer), mint amennyi Magyarországnak megmaradt (93 ezer négyzetkilométer).
A mai Szlovákia minden egyes négyzet-centimétere magyar terület volt.
A szerbek is jól jártak, a mai Szerbia éléskamrája is magyar föld.
A románok még sokkal nagyobb területet akartak kiszakítani.
Elképzelésük szerint a Tisza határfolyó lett volna, de nem aprózták el a többiek sem a területi igényüket.
 
Az újraállított országzászlók csonka emlékművek, mert csak a trianoni szégyen egyik felét mutatják meg.
Mint tudjuk a traumának sosem csak áldozatai vannak, hanem elkövetői, cinkosai és haszonélvezői is.
Az ők felelősségük, az engesztelés és a bocsánatkérés.
A felelősök és tettesek emlékműveit nem találjuk Párizsban, Versailles kastélyai között, a Felvidéken, Erdélyben, a Partiumban, Délvidéken és Kárpátalján sem.  
Sehol a bocsánatkérésnek, a múlttal való szembenézésnek, a magyarok megkövetésének legalább egy szimbolikus gesztusa az egykori antant hatalmak jogutódjai részéről.
Trianon diktátum volt, történelmi igazságtalanság egy nemzettel szemben, amely miatt az egész nyugati világ máig adósa Magyarországnak.
Földet vissza nem kértünk, határrevíziót nem követelünk, de minimum  elvárjuk, hogy legyen vége a Kárpát-medencében a magyarok lopakodó elnyomásának és asszimilálásának, hogy a magyar helység- és utcanévtáblák mindenütt megmaradhassanak.
A magyar nyelvű kulturális és oktatási intézmények ugyanolyan esélyekkel és jogokkal működhessenek, mint az adott államot alkotó többségi nemzeté.
Követeljük, hogy a magyar kisebbségek politikai érdek-képviselete az adott állam területén ne tiltott vagy tűrt, hanem támogatott tevékenység lehessen, a magyarok autonómiát kaphassanak ott, ahol a kulturális és gazdasági helyzetük éppúgy feljogosítja őket. Épp úgy mint a katalánokat vagy a dél-tiroliakat Európa más tájain.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Trianonról még egyszer.

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Júl. 03, 2017 5:04 pm

Amikor messzebbről érkező külföldi ismerősök, barátok,- akiknek a ’Trianon’ szó nem jelent semmit, legfeljebb egy csinos versailles-i kastélyt,- megkérdezik tőlem, miért ilyen mágikus, miért ilyen baljóslatú ez a szó nekünk, magyaroknak, akkor többnyire elég az is, ha csak a szikár tényeket kezdem sorolni…
Azt, hogy az első világháborút lezáró úgynevezett „békében” Magyarország elveszítette területének és lakosságának mintegy kétharmadát. Hogy egyik napról a másikra 320 ezer négyzetkilométer területű, 20 milliós középhatalomból egy 93 ezer négyzetkilométeres, csupán hétmillió lakost számláló kisállammá vált. Hogy Románia érdem és jogalap nélkül megszerezhette a Partiumot és Erdélyt. A délszláv állam a Délvidéket. A korabeli Csehszlovákia pedig a Felvidéket és Kárpátalját. Hogy így nemzetállamok helyett soknemzetiségű országok jöttek létre a Monarchia romjain.
Új országok, ahol a kisebbségbe szorult magyarság olyan diszkriminatív bánásmódban részesült, mint amivel korábban a Monarchia alatt éppen az akkori többségi magyarságot vádolták. Csupán a szerepek fordultak meg, csupán az inga lendült a másik irányba.
A távolabbról érkezett külföldi barátok, ismerősök már ennyiből is, maguktól is érteni szokták: hogy Trianon valójában egy adminisztratív eszközökkel végrehajtott etnikai vendetta volt, nem pedig békeszerződés. Hogy Trianon nem történelmi igazságot osztott a győzteseknek, sokkal inkább földet: értékes bányákat, hatalmas erdőket, zsíros magyar földeket.
A harag és részrehajlás nélkül ítélő, messziről jött idegen már a szikár tényekből is megérti, hogy: Trianon nem lezárta, hanem fenntartotta a háborút. Hiszen az valójában az első világháború utolsó nagy ütközete volt. Az utolsó csata, amelyben a magyaroknak fegyvertelenül, hátrakötött kézzel kellett a túlerővel szemben megvédeniük azt, ami Isten és ember előtt évszázadok óta az övék volt. Hogy Trianon nem békét hozott Európának – sőt, a világnak –, hanem újabb háborút. Elkerülhetetlenné tette az újabb világégést, amely még az elsőnél is pusztítóbb, fájdalmasabb és szégyentelenebb lett.
A trianoni diktátum bizony Magyarország fájdalma, de egész Európa bűne és az egész nyugati világ szégyene. Az volt és az maradt. Maradt – Magyarországot ugyanis az elmúlt közel 100 évben még soha senki meg nem követte Trianonért. Még csak nem is jóvátételről beszélek. Bár miért is ne beszélhetnénk akár a magyaroknak járó jóvátételről is, nem csak szimbolikus gesztusokról. Főhajtásról, bocsánatkérésről.
A szomszédos országok vezetőinek nyilvánosan elmondott szavairól, amelyben legalább elismerik végre és nem tagadják tovább az igazságtalanságot. Azt az igazságtalanságot, amelyet Európa egykori „főrészvényesei” a magyarokkal szemben elkövettek, amelynek az ő elődjeik bizonyos esetekben a cinkosai, de minden esetben a haszonélvezői voltak. Mikor látunk végre szlovák kormányfőt vagy román elnököt részvétet nyilvánítani, együttérzést kifejezni június 4-én a magyar nagykövetségen? Mert olyan magyar miniszterelnököt már láttunk, aki a román nemzeti ünnepen pezsgővel koccintott Nagy-Románia születésnapjára. Mikor beszél végre szerb elnök a magyar országgyűlésben, hogy bocsánatot kérjen Trianonért, ahogy Áder János kért bocsánatot az újvidéki vérengzésért? Vagy mikor jön el hozzánk Clemenceau utódja, a francia miniszterelnök, vagy még inkább maga a francia elnök, hogy a történelmi folytonosság nevében megkövesse a magyarokat? Hogy megkövessen minket az antant hamisított térképei, a magyar küldöttség minden jogos érvének figyelmen kívül hagyása, a nemzetiségi határok önkényes kettészelése, Magyarország bűnbakként és áldozati bárányként való odavetése miatt?
Mert az kiváló dolog, hogy Emmanuel Macron frissen megválasztott francia elnök a győzelme után az Örömóda, vagyis az Európai Unió himnuszának a hangjaira vonult fel a színpadra. De Európa egyik legfontosabb vezetőjeként végre ideje volna megértenie azt is: nekünk, magyaroknak többé nem elég azt mondani, hogy Trianon helyett vigasztalódjunk Schengennel.
Schengen ugyanis nem válasz Trianonra! Sőt, ami azt illeti, abban, amit Magyarország a schengeni közös határok védelme miatt mostanában Európa vezetőitől kap, sokkal inkább visszhangzik ugyanaz az igazságtalanság, ami üvöltött 100 éve a trianoni diktátumból is.
Ami akkor nemcsak a történelmi Magyarországot verte szét, hanem a korabeli Európát is. Amely igazságtalanság – a mai kettős mérce – sajnos ugyanígy bomlaszthatja, gyengítheti és szétverheti a mai Európát, az Európai Uniót is. Mi békeszerető és józan nép vagyunk. Ma nem akarunk határrevíziót. És pláne nem akarunk etnikai feszültséget, Isten ne verjen a szánkra, újabb háborúkat Európában vagy bárhol a világban. Ha lemondunk a revíziós igényekről, még nem jelentheti azt, hogy újabb 100 évig eltűrjük a provokációkat. A nemzeti érzékenységünk újabb és újabb megsértését. Azt, hogy senki, de senki nem törleszt semmit a velünk szemben fennálló trianoni adósságából.
Igazságot Magyarországnak! – a közel százéves követelés, amit magyarok és a világ jóérzésű népei, polgárai megfogalmaztak még mindig érvényes. Még mindig teljesítésre vár. Itt az ideje, hogy szomszédjaink és Európa vezetői kimondják, elismerjék és politikájuk igazodási pontjává tegyék, hogy a magyarság, a magyar nemzet Trianonnak az áldozata, nem pedig az előidézője, elkövetője. Az nem járja, hogy Európa és a szomszédos államok vezetői csak annyit tudnak mondani erre a történelmi igazságtalanságra, hogy a magyaroknak ideje volna végre túllépniük a régi sérelmeken.
Elég az álszent, lekezelő mondatokból. A magyar sebek akkor tudnak behegedni, ha nem nyitják fel újra meg újra. Ha nem szórnak bele sót minden nap. Ha a szomszédos államok vezetői és persze a közös Európa dolgában illetékes politikusok végre megértéssel és tisztelettel fordulnak a magyarok iránt, a magyarok nemzeti érzékenysége felé. Ha nem abban serénykednek, hogyan asszimilálják a magyar kisebbséget. Hogyan tüntessék el a magyar nyelvű helyiségnév- és utcanév-táblákat. Hogyan szorongassák a magyar nyelvű oktatási intézményeket és hogyan gáncsolják el a határaik között élő tömbmagyarság autonómia-törekvéseit. Közelít Trianon századik évfordulója, ez pedig nem a felejtésre ok, mert mi nem felejtünk.
Nem, nem, soha!
Az évforduló arra ok, hogy végre rendezzük közös dolgainkat, hogy Magyarország és a magyarság jóvátételt – ha nem anyagi, hát, legalább erkölcsi és politikai jóvátételt – kapjon a világtörténelem egyik legnagyobb igazságtalanságáért. Azért az igazságtalanságért, amelynek ez a nép a legnagyobb kárvallottja volt és bizonyos értelemben a mai napig az is maradt.
Igazságot Magyarországnak, tiszteletet a magyarságnak!

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: EMLÉKEZZÜNK!

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Szept. 18, 2017 12:28 am

Emlékezzünk: Arról ami a 2006-os eseményekhez tartoznak de erről valamiért kevés szó esik.
Egy aprócska hír ami el lett bagatellizálva:
A világ egyik legmodernebb Izraeli katonai felderítőgép Ferihegyen leszállási gyakorlatot hajtott végre.
Előbb tagadták majd elbagatellizálták.
Igazából nem tudtuk meg hogy végtére mire volt ez jó. Ezután sok homályos dolog történt 2006 szeptember 17 és október 23-közt.
Igaz ezzel senki nem akart foglalkozni.
Egészen 2013-ig kellett várni mire sz Index.hu egy 2013-ban megjelent cikkben ez a titokzatos esemény újra szóba került. .
Ebben az olvasható, hogy: Százhúsz izraeli katona érkezett Magyarországra pár nappal az 2006. október 23-i Astoriánál megtartott Fidesz megemlékezés előtt , hogy rutin terrorelhárítási gyakorlatokat végezzen. Derül ki a Stratfor amerikai hírszerzési cég elemzői­nek levelezéséből, amelyet a WikiLeaks közölt
– írja továbbá az Index.hu. „2006 októberében, https://www.facebook.com/Enigmatv/posts/4203585022890 Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök idején egy izraeli gép szállt le a budapesti reptéren, 120 izraeli katonával a fedélzetén.

A katonák azért érkeztek az országba, hogy élesben rutin terrorelhárítási gyakorlatokat végezzenek.”
„Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy éppen ebben az időben, az 1956-os forradalom 50. évfordulóján tartott békés megemlékezést azonosító szám nélküli, fekete maszkos rendőrök brutálisan szétverték”
– írta 2010 már­ciusában a Stratfor egyik munkatársa, Klara E. Kiss-Kingston a szintén stratforos Sean Noonannek. Idáig az idézet a 2013-as írásból.

Emellett számos tanúvallomás került elő az akkori időszakban arról, hogy emberek a saját fülükkel hallották, hogy az azonosító nélkül, brutálisan fellépő kommandósok egymás között ismeretlen nyelven beszéltek.
Igaz 2006-ban ennek az ügyészség nem nézett utána de ha utána is néztek erről semmit nem hoztak nyilvánosságra.

Ha az ember ezt a két információt egymás mellé állítja, akkor egy, a dolgát jól végző ügyészség és utána egy, a dolgát jól végző bíróság él a gyanúperrel, hogy az országba idegen katonákat hívtak be, akik brutális és törvénytelen akció­kat hajtottak végre ártatlan magyar állampolgárokkal szemben.

Vajon kik hívhatnak be az országba idegen katonákat, ki adhat erre engedélyt? Nos nem, nem a taxis Gyuszi. Nem ő. Hanem egy parlament, vagy egy kormány. A parlament nem tette. Akkor kizárásos alapon a kormány, persze titokban. És annak feje.

Az akkori miniszterelnök. S lehet, hogy Gyurcsány Ferenc képtelen felfogni, hogy egy ilyen döntés a hazaárulás minősített esete, lehet, hogy azt hiszi, csak egy rutinművelet történt akkor és ott. De mi ne süllyedjünk le az ő színvonalára.

Ugyanis ha nem fogjuk fel, hogy ami 2006 őszén történt, az hazaárulás, s ha nem fogjuk fel, hogy emellett egy ország nem mehet el szó nélkül, akkor nagy baj van, ugyanis ha egy ország elmegy emellett szó nélkül, akkor egy idő után minden mellett el fog menni (zok)szó nélkül.

Éppen ezért hadd mondjam ki végre: nem érdemes tovább bent tartani a rendszerben Gyurcsány Ferencet. Már nem tudja tovább rombolni a baloldalt, mert az már amúgy is romokban hever.

Viszont iszonyatosan rombolja a közéletet. Kinek jó ez? Mire jó ez? Vagyis Gyurcsány már minden funkciójában kiégett és kiüresedett, mint egykoron egy bizonyos pillanatban boldogult Torgyán József. Egyszóval, eljött az ideje a jogi lépések megtételének.https://www.facebook.com/Enigmatv/posts/4203585022890?hc_location=ufi

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

A magyar hősök sorsa a liberális világban.

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Okt. 11, 2017 3:02 am

Haldoklanak a hőseink, s mi fogjuk megölni őket, ha engedjük tovább folydogálni azt a latrinaszagú szennyet, amit rájuk borítanak „értéksemleges” felebarátaink. Nem nézhetjük ezt a folyamatot békés kíváncsisággal, sem karba tett kézzel, mert vagy közösen győzünk, vagy egyenként fogunk eltűnni ebben az egyre inkább kifordított, bizonytalanul hömpölygő világban.
Vannak pillanatok, mikor szükségszerű annak felismerése, hogy minden politikai vita felett áll, hogy a nemzeti közösség megerősítése a gyermekeink jó, biztonságos és boldog létének előfeltétele. Ellenkező esetben valóban elveszünk. Mert erős kulturális ellenszél fúj, mert életünkre és életterünkre törő idegenek ostromolják várainkat. És mert mikor látszólagos béke van, és mindenki a saját haszna után futkos, hajlamosak vagyunk elfelejteni a gyökereinket, átlépni a közösséget egyben tartó értékek felett, és persze gúnyolódni hőseinken, akik ezen értékek attribútumának hordozói. Pedig, ha a történelmet nézzük, bizony nem a szerencsén múló, dobókockás társasjátékszerű pillanatok állnak mögöttünk, hanem olyan válsághelyzeti döntések sorozata, melyeket a későbbi időkben meg tudtunk ítélni helyességéről vagy helytelenségéről. Azaz a történelmi szempontok szerinti ethoszáról.
Ma is ilyen időket élünk. Bomló belső szellemi kohézió, eltérő és erőszakos kulturális tömegek érkezése, a migráció veszélye, népességcsökkenés és a történelem relativizálása mind-mind olyan folyamat, amelyre politikai választ kell adnunk.
Jól látható tünet, hogy az aradi vértanúk gyásznapja után, az ’56-os forradalom emléknapja előtt ismét folyik a hősök verbális lejáratása. Mert az olyan trendi, olyan vagány, „annyira „kúl”. Lazább a lazábbnál, modernebb a modernnél, szabadabb a szabadosság minden fokánál.
Az egyszeri ember számára a tudálékosság, a jól informáltság (amely lecserélte a műveltség fogalmát) látszatának izgalmát nyújtja az a tevékenység, amikor elolvassa valamelyik szenzációhajhász, ugyanakkor felszínes és relatív történelemértelmezésen alapuló cikkecskét, majd nagy mellénnyel meséli barátainak annak tartalmát. Hogy nem is voltak azok igazi hősök, hús-vér emberek csupán, gyarlósággal és minden más emberi hibával megátkozva; különben sem voltak született magyarok – sőt: migránsok az aradi hősök is.
Okoskodó kacaj, látszatműveltségből eredő felsőbbrendűség és a rombolás ostoba gőgje. Látunk, hallunk ilyeneket ma is.
Október hatodika 2001 óta nemzeti gyásznap. Az első Orbán-kormány nemzetpolitikájának egyik fontos lépése volt ez a döntés, amelyet hajlamosak vagyunk alulértékelni. Ezen a napon végezték ki Aradon a vértanúkat és Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost. Olyan embereket, akik mártíromságot vállaltak a magyar sorsért, hitük szerint a reményteljes jövőért – bárhol is látták meg a napvilágot. Ahogy az egyik vértanú, Dessewffy Arisztid a kivégzése előtt mondta: „Tegnap hősök kellettek, ma mártírok… Így parancsolja ezt hazám szolgálata.” Értük leng a gyászlobogó, értük emlékezünk az iskolákban (már ahol), és róluk beszélünk ilyenkor.
Az üzenetet, amelyet tőlük kapunk, őriznünk kell. Ha elfelejtjük, elfelejtünk magyarnak lenni, ha kigúnyoljuk, ha lerántjuk a profán szintjére őket, akkor nekünk sincs jövőnk. Hisz a hősök által képviselt értékek a nemzeti közösségünk összetartó értékei is egyben.
Két ideológiai vonulat próbálkozott a hősök lejáratásával a múlt század során: a marxizmus, és a liberalizmus. Az egyik a teljes társadalom átnevelésével, a másik a felvilágosodott elme, a ráció által képviselt értéksemlegesség hazugságával. Az előbbi az internacionalizmus, az utóbbi a kozmopolitizmus zászlaja alatt, s ezeknek közös metszete a nemzetellenesség, az egészséges nacionalizmus megvetése, üldözése, kiirtása volt. És mindkettő megbúvik még ma is a kultúra szöveteiben, a politika mögött – alattomosan, alig észrevehetően.
Ezért nagy ma a politikusaink, az úgynevezett, de definiálhatatlan értelmiség, a szellemi és kulturális tekintélyek, az írók, a művészek, a közszereplők, a pedagógusok, a papok és a lelkészek felelőssége. Hiszen ha hagyják, hagyjuk, hogy a szabadság csalfa, édeskedő életérzése megrészegítse a fiatalokat, ha hagyjuk, hogy a mindig gyűlölködő és gúnyolódó hangokat hallatók szava hangosabb legyen, akkor pontosan azokat a hősöket és az általuk emberivé tett értékeket fogjuk elpusztítani, amelyek közösségi, nemzeti létezésünk alapjai.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: EMLÉKEZZÜNK!

Témanyitás  maczkaijozsef1 on Kedd Márc. 13, 2018 9:22 am

Ahhoz hogy megértsük a napjaink történéseit oda a korábbi idők történéseit kell hogy megértsük
1789-ben Franciaországban elvetették a liberalizmus és a kommunizmus magját.
Azok kikeltek és terebélyesedtek. idővel termőre fordult, voltak sokan akik ápolták ezeket az eszméket.
Viszont csak kevesen voltak akik a profitját hasznát begyűjtötték.
A két társadalmi formátumot két irányba indították el.
De a tervezői már az indításnál tudták hogy ez a két irányzat, találkozni fog és a végkiteljesedés az ÚJ VILÁGRENDBEN  fog kicsúcsosodni.
Ezt a  két politikai formátumot egy helyről irányították.  
1990-re mind a két társadalmi formáció elérte a végstádiumot.
Ettől kezdve az események felgyorsultak .
Megindult Európában a két irányzat egybe gyúrása.
A lakosság 99%-a valójában semmit sem tudott. de a mai napig szinte semmit sem tudnak a valódi politikai célokról.
A társadalmak  1990-re  tudatilag  az egész Európában közel egy szintre kerültek.  

,,Minden társadalom ugyanolyan. A tetején 5 százaléknyi okos, agyafúrt ember, az alján 5 százaléknyi sötét csőcselék. E kettő között pedig 90 százaléknyi mocsár, az átlagemberek tömege, akik oda mennek, ahová a globális hatalom a médiákon keresztül mondják nekik".

Továbbá az igen visszaszorult szellemi képességű (lebutított) polgárokat még inkább szolgaságba lehet dönteni ha elégé el vannak adósítva:

,,Egy népet, egy nemzetet, amely eladósodott, sokkal könnyebb manipulálni, mert tagjai azzal vannak elfoglalva, hogy fizetnek. A pénzügyi rabságban élő ember politikai és gondolkodásbeli szabadságról alkotott nézetrendszere is beszűkül".

Ezek után szinte minden polgár kezesbárányként kezelhető.

Így indították el 1990-ben  a ,,rendszerváltást"
Egy kis visszatekintés az 1990-es évekre
Vitassuk meg hogy ki hogyan élte meg ezt a nem éppen jelentéktelen társadalmi átalakulást.
2018-at írunk, a rendszerváltás 28-ik évében,  még mindig nem tisztultak le az emberekben az 1990-körüli privatizációk,
MGTSZ-vagyonának a felosztása, kárpótlások. földárverések.
MGTSZ üzletrészekkel kiválás az üzletrészek eladása körüli polémiák
1998-végére kialakult több ezer hektáros földbirtokok körüli polémiák.
Véleményem szerint a 40-éves szocialista nevelés az 1900-utáni időkben is megtette a hatását.
A polgárok zöme 1990-es időkben csak nézett ki a fejéből és nem hitte hogy itt minden gyökerestül megváltozik.
A privatizációban a munkásosztály és a parasztság többsége nem vett részt.
de valójában nem is akart részt venni.  
Ők önként, és tájékozatlanságból. a PROLI életformát választották
Ebben az időben a lakosság tájékoztatására több mint 6 hónapon keresztül minden rádió és TV csatornán valamint a sajtón keresztül a lakosság  tájékoztatásával  foglalkoztak.  
Sajnos igen gyenge eredményt értek el.
1990 után elsőként elfogadták a ,,spontán" privatizációs ás a gazdasági társaságokról szóló törvényeket.
Ez beindította a szabad rablási folyamatot
1992 végére elfogadták a kárpótlási törvényt.
A jogosultak mindössze 20%-a adta be a kárpótlási igényt.
Ezt követte a Szövetkezeti és az átmeneti törvények elfogadása
A kárpótlási jegyeket sok helyen el lehetett költeni, befektetni, privatizációban részt venni.
A föld árveréseken álltálába 500 Forint /Ak értékben mentek a földek így az eredeti földtulajdont meg lehetett duplázni.
Akit ezek a folyamatok érdekelnek azok részére elérhető az akkori Magyar közlönybe a KÁRPÓTLÁSI és az ÁTMENETI törvény pontos szövege és végrehajtási szabályok.  

2010-től felgyorsultak az Európai és világ társadalmi átalakítás eseményei.  
Igaz hogy a lakosság csak kis része tudja felfogni hogy 2018-ban mi is történik körülötte.

2018-at írunk az emberek tájékozottsága az elkövetkezendő időkről még kevesebb, mint 1990-ben.
Ez bizony komoly tragédiát jelenthet, annál is inkább mivel a közel jövőben 2022ig  az 1990-es változásnál  sokkal nagyobb és visszafordíthatatlan társadalmi átalakulás történhet meg Magyarországon is

A 2018  április 8-i választási eredménytől  függően dől el,  hogy ezt az átalakulást a magyar lakosság akarja vagy nem akarja a 2018-as választások után.
Igaz ezt a döntést a választók a hozzájuk eljutott ,,információk" alapján döntik el.
Egyes Európai országok ebbe a nagy átalakulásban már jól benne vannak.
Nevezetesen az Európai Egyesült Államok létrehozásában.
Jó-néhány Európai országban ezek a folyamatok már visszahozhatatlanok.  
Az Egyesült Európa kialakítása ,

maczkaijozsef1

Hozzászólások száma : 55
Join date : 2014. Jul. 06.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Nosztalgia a pártállamról.

Témanyitás  gyorgy on Csüt. Ápr. 12, 2018 10:53 pm

2018-ban újra divatba jön az hogy a pártállami rendszer sokkal jobb volt,
Az akkori fiataloknak könnyebb volt az élete.
Valójában hogy is voltak ezek a pártállami idők?
Ti a XXI -század ifjúsága, úgy gondoljátok, hogy nekünk a pártállam idején felnövekvőknek könnyebb volt?

Aludtál már szalmazsákon...laktál már földes padlózatú lakásban...ruházkodtál már úgy, hogy a testvéred kinőtt ruhája jutott neked....ettél már héjában főtt krumplit paprikás zsírba mártogatva...?
Szégyellted már magad, hogy lyukas a cipőd...hogy összesen két nadrágod van...hogy újságpapírba csomagolták az uzsonnádat...
Átélted már azt, hogy szemellenzőt raknak rád gyermekkorodban...demagóg eszmékkel butítanak...besúgónak beszerveznek...ha érvényesülni akarsz pártiskolára köteleznek...hogy besoroznak katonának, ahol alkoholista tisztek élik ki rajtad hatalmukat...hogy nem utazhatsz nyugatra...hogy nem vehetsz egy farmert a boltban....hogy nem lehet a hajad hosszú....hogy csak egy pártra szavazhass, kötelezően...hogy több évet várj egy Trabantra ...
Szembesültél már azzal, hogy most nincs és nem is lesz...hogy csak a szomszédnak van Tv-je...

Tudtad azt, hogy dolgozni kell, hogy megélhess?

Tudod azt, hogy nekünk, nem volt más lehetőségünk?

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Egy mondat Trianonról

Témanyitás  idegen on Kedd Jún. 05, 2018 12:19 am

Egy mondat Trianonról

Ha mi, magyarok, megkérdőjelezzük történelmi hőseink tetteit, ha kinevetjük, gúnyoljuk és lenézzük mítoszainkat, legendáinkat, ha elfelejtjük szájhagyományainkban élő meséinket, azok tanításait, ha nem emlékezünk meg méltóképpen a történelmi ünnepeinken, legyen az győzelmi, vagy tragikus, ha élő közösségünk eleven részeként az ünnepek már csupán a fogyasztásról, a nagy bevásárlásról, esetleg a hosszú hétvégék adta wellness lehetőségekről szólnak, nem pedig a megélendő hagyományokról és értékekről, amelyekből a közösség minden egyes tagja szellemileg és lelkileg táplálkozik, fejlődik és jobbá válik, akkor eljött számunkra a végítélet, a kulturális pusztulás, a szellemi öngyilkosság, a valódi, választott Trianon, és szép lassan eltűnünk a történelem süllyesztőjében, mert ha kiszorítjuk nemzetünk lelkéből és az ünnepekből a ritkán látott vendéget a ”szentet”, s marad helyében a “profán”, akkor elveszejtünk minden olyan értéket, amely összekapcsolja az egyik embert a másikkal, magyart a magyarral, s menthetetlenül elidegenedünk, elmagányosodunk úgy, hogy közben észre sem vesszük, hogy vannak testvéreink, hasonló nyelven beszélők körülöttünk, országhatárokon belül és túl is, s ha nem tudunk kellő mélységben csak egy percig is, akár egy vers elolvasásával, egy rövid beszélgetéssel, a himnusz meghallgatásával, egy rendezvényen való részvétellel a trianoni tragédiára és a határok feletti összetartozásra gondolni, akkor végső soron a beleszületett közösségünket, a nemzetünket és önmagunkat is eláruljuk, ami csak látszólag lenne a mi saját golgotánk, hisz tovább erodáljuk magyarságtudatunkat, és bűnt követünk el gyermekeinkkel, s unokáinkkal szemben is.

https://www.youtube.com/watch?v=6FcheOCJx5c

idegen

Hozzászólások száma : 60
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Horthy 150… a Kormányzó Úr születésnapjára

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Jún. 18, 2018 3:48 am

Horthy Miklós megítélése tehát, e kort tekintve még zavaros, és nincs is sok remény arra, hogy teljes egészében tisztázni lehessen az 1920. és 1942. közötti időszak minden részletét.

Ma még csak személyes megemlékezést adhatok Olvasóim kezébe a Kormányzóról, akinek voltak hibái, mint minden politikusnak, voltak rossz és voltak jó tanácsadói – mint minden politikusnak. Sikerült olykor félrevezetni, megzsarolni, erőszakkal leváltani, emlékét hazugságokkal bemocskolni – mint minden politikusnak… egyet viszont nem sikerült: elveiben, hazaszeretetében és emberségében megrendíteni – mint nagyon kevés politikust. Nem Ő volt rossz politikus és lélektelen ember, hanem a kor sátáni (akárcsak ami kor), amely ellen Ő maga is harcolni volt kénytelen nemzetünk megmaradásáért azokkal a politikai fegyverekkel, amelyek akkor személyes rendelkezésére álltak. A kor azonban kegyetlen volt mind Hozzá, mind a magyar nemzethez. Ezt a kegyetlenséget nem megtorolni akarjuk, mert nem lehet megtorolni… csupán világosság szeretnénk a sötétség, igazságot a hazugság, szeretetet és méltóságot a gyűlölettel szemben…

Horthy emberi és keresztyén nagyságáról tett tanúbizonyságot, amikor a tudomására jutott deportálásokat azonnal leállíttatta, Koszorús Ferenc páncélosait pedig a budapesti zsidóság védelmére rendelte. Kormányzósága idején az egyházakkal és az állami szervekkel együtt mentették a magyarországi üldözötteket, s hazugság az, miszerint a Kormányzó fasiszta, embertelen és vérszomjas államfő lett volna.

A rendszerváltás után csaknem harminc esztendővel, még mindig nem történt történelmi, történészi rendszerváltás, még mindig hazugságokban élünk, sőt, gyermekeink is ezeken a hazugságokon nőnek föl.
Pedig ideje volna végre a valóság megismertetésének, Horthy elévülhetetlen érdemei társadalmi elfogadtatásának, egy kor értékeiről és bukásáról való tényszerű tanításnak.
Mert eddig bűnös, fasiszta, antiszemita, irredenta és nacionalista volt ez a korszak, és ez a nemzet, ezen jól irányzott, megkövesedett hazugságok eredményeként.
Azonban, ha elszakadnánk végre ettől az aljas marxista történettudománytól, a magyarság elleni áltudományos magyarázatoktól és hamis bizonyítgatásoktól, akkor Horthy Miklós kormányzó úr Őfőméltóságának – ahogy akkor nevezték –, hamarosan szobrot állíthatnánk, és végre Budapestre jöhetne Teleki Pál száműzött szobra, s Hóman Bálint is elnyerné az Őt megillető piedesztált.

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Szent II. Miklós orosz cár és családja meggyilkolása

Témanyitás  donkihote on Szer. Júl. 18, 2018 12:01 am

Szent II. Miklós cár és családja meggyilkolására VI Lenin által összeállított különítmény

A gyilkosok névsora: Jakov Jurovszkij, Pavel Medvegyev, Nyikulin, Szergej Vagamov, az oroszok és utána hét magyar(?): Horváth Lajos, Fiser Anzelm, Edelstein Izidor, Fekete Emil, NAGY IMRE , Grinfeld Viktor, Vérhas András.

Napjainkra bebizonyosodott a volt szovjet levéltárak poros irataiból , hogy nem legenda. a Nagy Imre részvétele a cári család kiirtásában.. hanem véres valóság.
A születési hely, az anyja neve és a kora is stimmel, tehát aligha volt ebből a fajtából egyszerre a kettő a Szovjetunióban... Jekatyerinburgban, Lenin parancsára és válogatása alapján állt össze a gyilkos különítmény.

Tisztelt olvasók Rákosi–Gerő–Farkas–Révai Nagy Imre 1945-után Magyarországon is bebizonyította sokrétűségükett ha kellett a legkegyetlenebbek volt ha kellett Ők voltak a jóságos emberek.
Tehát egy mindenre elszánt és kiképzett bolsevikok voltak.
Nem véletlen hogy Kádár is úgy döntött 1958-ban hogy számára az élet sokkal biztonságosabb ha Nagy Imre halott.

EMLÉKEZZÜNK az 1956-os forradalmi eseményekben a Nagy Imre kommunista szerep vállalására.

Az 1956-os eseményeknek az akkori Szovjet szociáll imperialista, kommunista világuralomra törő hatalomnak az általuk vezényelt eseménynek kettős célja volt:
1; Hogy elrettentsék a szocialista tömbhöz tartozó országokat a lázadástól.
2; Hogy jogalapot teremtsenek Magyarországon való állomásozásukhoz, 1955-ben Ausztriából kivonulás után a szovjet hadsereg ezen részének.

Ezért ennek a kivitelezését a szovjet elvtársak két ,,megbízható" mindenre kapható, kipróbált elvtársra Nagy Imrére, Kádár Jánosra bízták.
Persze az érdekesség az volt hogy Ők ketten sem tudtak egymás feladatáról.
Nagy Imrét arra bízták meg hogy álljon a forradalmárok élére és Andropov-tól kapott parancsok szerint ténykedjen.
Kádár feladata volt hogy a forradalom utáni helyzetet irányítsa és a veszélyes elemeket gyűjtse össze , és torolja meg hogy a szoc tábornak intő példa legyen ha a szovjet rendszer ellen lázadnak.

Azt hogy megértsük hogyan lehetett a gyanútlan lakosságot belevinni ebbe a kudarcra ítélt kiprovokált harcra, oda nem árt tudni a magyar nép végsőkig megalázott, meggyötört állapotát:

1945-1956 közt több mint három millió ember ellen folyt nyomozás.
Ebből több mint másfél milliót bíróság elé állítottak.
Több mint egymillió emberről vezettek kartont, 40 ezer besúgó volt, 80-ezer ÁVH-s 60-ezer rendőr.
A közellátás szinte leírhatatlanul rossz.
Több mint 500-embert végeztek-ki. 250-ezer embert internáltak.
Mintegy 700 ezren kerültek szovjet munkatáborokban. Tehát egy igazi rab nemzet voltunk.

1956-ban a kezdő lépés a műegyetem MDP-pártitkár vezetésével tüntetést szerveztettek.
Ezekhez csatlakozott a lakosság egy része.
A másik jelentős csapat az MDP-által kivezényelt munkásság aki szolidaritási tüntetést rendezett a Lengyel munkásság mellett.
A két csapat a parlament előtt egyesült.
Nagy Imre itt nyilvánította ki hogy a forradalom élére áll.
Közben provokátorok nagy mennyiségű fegyvert juttattak a tüntetőknek. Ezután hangzott el a jelszó ,,Menjünk a rádióhoz" Ettől kezdve elszabadultak az indulatok, az események önjáróvá váltak.
( 2006-ban hasonló provokáció zajlott a televízió székháznál)

A Szovjet irányítók látták hogy itt nem lehet egy két elavult T-34-el elrettenteni a forradalmárokat, ezért Kádárnak kiadták a parancsot hogy Szolnokon alakítsa meg a Munkás Paraszt kormányt ( munkás, paraszt, kormánytagok nélkül)
Kérje fel Szovjetuniót a Magyar szocialista vívmányok ellen folyó ,,imperialista" támadástól mentse meg.
Nagy Imre előre felvett beszédét közben leadzák a rádióban az emlékezetes beszédét, amivel jogalapot teremtett a Szovjet katonai támadáshoz (egy kegyetlen tömeges gyilkoláshoz).
Ő és elvtársai bevonultak a Jugoszláv nagykövetségre.
1956 november 4-én megindult a mindent elsöprő Szovjet katonai offenzíva.

Az szovjet csapatok agressziós támadás után Hruscsov, Tito és Kádár János Brioní szigetén aláírták a szovjet diktátumot, amibe biztosított volt a Szovjet hadsereg egységeinek Magyarországi ,,ideglenes" tartózkodása.
Ezzel kezdetét vette egy újabb kommunista agresszió a Magyar nép ellen.
A megtorló fő erők munkásőrség szervezője Münnich Ferenc.
A belügyminisztérium élén Biszkú Béla tobzódott, megrendelte a súlyos, halálos ítéleteket a hazafiak terhére.
Biszku haláláig, a rózsa dombi villájában 600-ezer forintos nyugdíjából élvezte a demokráciát!
De a többi kommunista bitang és azok leszármazottai is hasonló képen élnek.
Igaz 2010-után egy kicsit megsértődve, mivel megtörni látszik a pártállami utódok és a liberálisok uralkodása.
Sajnos nem mindenütt.
Az 1956-os megtorlás túlélői 50-60-ezres nyugdíjaikból küzdöttek 2010-utánig míg a nemzeti kormány folyósít nekik nyugdíj kiegészítést.
Amit a pártállami utód és a liberális képviselők nem szavaztak meg.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Szent István államalapítása a kulturált nemzetekre a jelen korig nagy hatással van.

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Aug. 20, 2018 8:52 pm

Szent István államalapítása a kulturált nemzetekre a jelen korig nagy hatással van.
A magyar kommunisták mindig is gyűlölték a magyar múltat és a magyar múltban gyökeredző történelmi jelentőségét.
Ez 2018-ban sem történt másként. Amik a világ megemlékezett Szent István művéről addig a magyar ellenzék addig a magyar nemzet gyűlöletével van elfoglalva

László magyar király 1083. augusztus 20-án VII. Gergely pápai engedélyével, a magyar püspökök, apátok és előkelők jelenlétében I. István király ezüstládába zárt ereklyéit a székesfehérvári Bazilikában oltárra emelte, ami I. István király szentté avatását jelentette.
Ezután „a felszentelés ünnepségének befejeztével a szent testet az egyház közepén (in medio domus) fehér márvány szarkofágban helyezték el.”
Ezzel ő lett az első magyar katolikus szent és egyben szent király.
Koronázása millenniumi évében, a 2000-ben augusztus 20-án I. Bartholomaiosz konstantinápolyi ortodox pátriárka a budapesti Szent István-bazilika előtt bemutatott szentmisén jelentette be, hogy a keleti keresztények is felvették egyházuk szentjei közé.
Így a nagy egyházszakadás, az 1054-es szkizma óta Szent István király az első, akit mind a római katolikus, mind az ortodox hívők szentként tisztelnek, s aki így ökumenikus hidat jelent.
Ezt 1945-után részint érezték másrészt a megbízóik felhívták figyelmüket a moszkovita bolsevikoknak, hogy töröljék a magyarság emlékezetéből ezt a történelmi tényt is.
Így könnyebb lesz rabszolga sorba hajtani a nemzetet.
Még 199o után is láthattuk (láthatjuk) azt az elszánt gyűlöletet a Szent Korona, Szent Jobb, Turul madár, árpádsávos zászló, és egyéb történelmi múltunkat ébren tartó ereklyéink iránt.(Tatabányai Turul madarat az 1945-utání bolsevista megsemmisítéstől a bányászok mentették meg. 1947-után 1990-ig Augusztus 20-adikát ünnepelni tilos volt. Majd Átkeresztelték: Új kenyér ünnepé, Alkotmány napjává, hogy az újonnan felnövekvő ,,hasznos Idióták" már ne is tudják ki is volt az az István Király.
Hál Istennek a magyar nemzeti gondolkodók ezt is túlélték. De az ingadozók gondolkodásában nagy kárt okoztak (okoznak). Mert az agymosásnak közel sincs vége!

https://www.facebook.com/movir2/photos/a.1709540385943847/2247030805528133/?type=3&theater&ifg=1

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: EMLÉKEZZÜNK!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.