EMLÉKEZZÜNK!

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

Nagy kár, hogy ezt sem mi – és jórészt – a gyerekeink sem tudják.

Témanyitás  gyorgy on Szer. Ápr. 20, 2016 12:09 am

SZÁMVETÉS:  
Vessük össze a Horthy korszak 17 évét és az 1945-utáni korszak 70 évével.
Horthy Miklós kormányozta ekkor az l  világháborút elszenvedett, spanyolnáthát, eszeveszett vörös terrort, és Trianont elszenvedő Magyarországot, vagyis az 1920 és 1937 közötti, a még
újvilágháborútól mentes korszakról szól az írás.
Trianon után   a ll-ik világháborúig  tizenhét év adódott az ország építésére– hatalmas csapások sora után – végre újból egy független Magyarország felépítésére. Nem volt könnyű: infláció, munkanélküliség, válságok, kis háborúk, merényletek környékeztek bennünket, nagyhatalmak és kelletlen szomszédaink acsarkodtak ránk.
De sikerült az országot felvirágoztatni.
Hazánk lakossága e rövid idő alatt 1.639.479 fővel növekedett.
Alap- és középfokú iskoláink száma 7418-ról csaknem a duplájára: 13780-ra; óvodáinké 975-ről 1140-re emelkedett.
Új kórházat 160-at is építettünk a kezdetekkor meglévő 187 mellé, s bennük megkétszereződött az orvosok száma.
2628 km . elsőrendű országutat építettünk, vasútvonalaink hossza 8671 km-re nőtt, ebből 243 km-t villamosítottunk – magyar találmány alapján. Dieselmozdonyok gyártásában pedig világelsők lettünk!
Duna-tengerjáró flottánk összeköti vízi útjainkat a világtengerekkel.
Államadósságunkat az időszak felére kifizettük, sőt el tudtuk engedni a gazdák összes tartozását.
Megteremtettük a mindenkire egyaránt vonatkozó szociális ellátórendszert, biztonságos működéshez szükséges vagyonnal látva el a nyugdíj- és betegségbiztosítókat. Ingyenes gyógyszert kaptak a növekvő számú cukorbetegek.
Budapest(gyógy)fürdővárossá vált. Nyaralótelepeket építettünk a munkásoknak a Dunakanyarban, a Soroksári Dunaágban; a tisztviselőknek a hegyvidékeken és a Balatonnál.
Filléres vonatok szolgálják a hétvégi kikapcsolódást. A köz szolgáinak (közüzemek dolgozó, köztisztviselők, közalkalmazottak) vasúti, üdülési, biztosítási, közüzemi díjbéli és egyéb kedvezményekkel honoráltuk áldozatos munkáját.
Mindehhez a világ egyik légértékállóbb valutájának megteremtése is járult.
Korlátok közé szorítottuk a szélsőséges pártok működését, megtiltottuk a horogkereszt használatát, és az Egyesült Államokat másfél évtizeddel megelőzve (!) eltöröltük a máskülönben csupán ideiglenesen bevezetett numerus clausust.
Elemi iskola tanítónője 275 pengő nyugdíjra volt jogosult.
Egy pengő ma 1200-1300 Ft-nak felel meg, (ez közel 400.000.-ft)
A napjainkban (kétszer hosszabb munkaviszonnyal, néhány diplomával és egy vasas szakmával) mintegy a negyedét- ötödét kapja ennek a nyugdíjnak.
Abban az időben esztergályos kétszeres úr volt (Herr Dréher/r/), és glaszékesztyűben, keménykalapban ment be dolgozni a Lángba, Ganz-Mávagba – s az általa gyártott diesel-vonatok máig vidáman szolgálják a dél-amerikai közlekedést.
Üres óráiban nem maszekolt, hanem énekelt a gyár kórusában, evezett a gyár csónakházában, sportolt a kötelezően (úgy bizony!) előírt s felépített gyári sportpályán – tehette, mert a feleségének nem kellett dolgoznia. Gyermekei pedig – óh, borzalom! – a hazáról tanultak az iskolában.
Természetesen – mai szóval – “vesztesei” is voltak e kornak..Gyámolításukra ott voltak az ONCSA-házak, az ínség- akciók, a tehetségmentő szolgálatok… Tehettünk, amennyit tehettünk. Hisz ne feledjük: ebből a tragédiákkal induló 17 évből 3-4 év a Nagy Gazdasági Világválságnak épp a közepén volt!
És hogyan is állunk azzal a rémületes Horthy- fasizmussal? Mindenekelőtt szögezzük le: Horthy alatt nálunk se fasizmus, se nemzeti szocializmus nem volt! (Csupán zárójelben fűzöm ide: ma Magyarországon új politikai fogalom született, itt nem nemzeti szocializmus, hanem 60 évig nemzetellenes szocializmus dühöngött ).
Nem uralta egy, egyetlenegy politikai irányzat a médiumokat, és hallatlan választék: 1500 lap, s ebből mintegy 400 politikai jellegű jelent meg e korban! És bizony nem tartotta rettegésben semmiféle terrorrendszer a lakosságot.
Természetesen nem volt XXI. századi értelemben vett demokrácia, már csak azért sem, mert a XX. század elejéről van szó. A mai fogalmak visszavetítése egy más korra elemi tudatlanság, vagy gonosz indulat!
A valóban antidemokratikus és szélsőséges pártok korlátozása akkor nemzetet mentett.
Tekintélyuralmi rendszer? A Kormányzó csupán egyszer küldhette vissza megfontolásra a képviselőháznak a törvényjavaslatokat – emlékezzünk Göncz papára, mit művelhetett az Antall-kormány törvényeivel! A puszta tekintélyt pedig megérdemelte, mint tisztakezű, becsületes, erős akaratú magyar vezető!
(És még valami, mikor lemondatták, a Horthy család birtoka ugyanakkora volt, mint mikor kormányzóvá választották )
Adataim pontosak. A boldog Kádár-korszak alatt kiadott enciklopédiafélékből szemelgettem őket, legfőképp az 1982-ben megjelent Magyar Történelmi Kronológiából (Akadémiai Kiadó).

gyorgy

Hozzászólások száma : 93
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Búcsúbeszéd. A Józan Ész halálára. Nyugodjék békében!

Témanyitás  erzsebet on Szer. Júl. 06, 2016 12:49 am

Ma egy szeretett barátunk elvesztését siratjuk: Józan Ész, aki sok éven át volt közöttünk.
Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.
Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint “dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett” és “mindennap kell olvasni egy keveset”; hogy tudjuk, miért lel aranyat, aki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint “az élet nem mindig igazságos” és “lehet, hogy én vagyok a hibás”.
Józan Ész egyszerű és hatásos parancsok (“addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér”) és megbízható szülői stratégiák (“nem a gyerek, hanem a felnőtt dirigál”) szerint élt.
Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor fura szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentéseket egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, és a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.
Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.
Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, de tilos volt tájékoztatniuk a szülőket, ha egy diák drogozott, egy diáklány teherbe esett, (pláne ha abortuszt akart csináltatni).
Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely “egyház” üzletté aljasult, és amikor a bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.
Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és ha egy rendőr megöl egy bűnözőt, (még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt,) azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.
Józan Ész halálát megelőzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelősségé és a Törvényességé, a fiúké: az Ésszerűségé.
De élnek szörnyű mostohatestvérei: Hívják az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele, és a Társadalom áldozata vagyok.
Nem vagyunk sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Putyin alatt - Új KGB-állam Oroszországban

Témanyitás  idegen on Szomb. Júl. 23, 2016 4:54 am

Huszonégy évvel ezelőtt, 1991. augusztus 22-én Alekszej Kondaurov, a KGB tábornoka, moszkvai irodája elsötétített ablaka előtt állt, és a Ljubjanka téri KGB-főhadiszállás felé vonuló ünneplő tömeget nézte. A Mihail Gorbacsov elleni puccsot éppen leverték. A megszervezésében segédkező KGB-vezért letartóztatták, és Kondaurov egyike volt azoknak a felső tiszteknek, akik a gyorsan kiürülő épületben maradtak. Egy pillanatig úgy tűnt, a tolongó tömeg egyenesen feléje tart.
Azután haragjuk Félix Dzserzsinszkij, a KGB alapító „atyja” szobra felé fordult. Egy csapatnyi ember felmászott rá, és kötelet kötött a nyaka köré. Majd daruval a magasba emelték. Kondaurov, miközben a levegőben lobogó „Vas Félixre” meredt, úgy érezte, elárulták, „elárulta őt Gorbacsov, elárulta Jelcin, és elárulták az impotens puccsisták”. Ma jól emlékszik rá, hogy akkor úgy gondolta: „Bebizonyítom nektek, hogy a győzelmetek nem fog sokáig tartani.”          
http://www.valosagonline.hu/index.php?oldal=cikk&cazon=961&lap=0

idegen

Hozzászólások száma : 57
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

1989 március 15 Rózsadombi paktum

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Okt. 24, 2016 12:05 am

Rózsadombi paktum

1. A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
1. A NATO és a leendő EU-hadsereg számára támaszpont és megfelelő haderő biztosítása.

2. A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
2. További hitelek felvétele az IMF-től és a Világbanktól, a lakosság elszegényedésének folyamatos biztosítására.
3. Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése a Szovjetunió és Magyarország között.
3. EU-alárendeltként (tagországként) Izrael és az USA minden világgyarmatosítást szorgalmazó tevékenységének támogatása.
4. Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
4. Mindennemű olyan tevékenység megakadályozása, amely a cionista diktatúra megdöntésére irányul.
5. A határok kölcsönös megnyitása a Szovjetunió és Magyarország között.
5. Az EU antidiszkriminációs és a "szabad letelepedésre" vonatkozó törvényeinek következetes betartása.
6. A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
6. A politikai és gazdasági elit (továbbiakban: VIP-tagok) vagyonelszámoltatásának a méltányosság és a diszkrimináció-mentesség elve alapján kell történnie.
7. A volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése az esetleges megtorlástól.
7. A VIP-tagoknak, valamint az 1990 óta (bármelyik) kormánypárti országgyűlési képviselőként tevékenykedők megvédése az esetleges megtorlásoktól.
8. A megbízható volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon.
8. A 6. pont szerinti felelősségre-vonástól mentesülő VIP tagok az "új ellenzék" tagjaiként indulnak a választásokon.
9. Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
9. A multinacionális cégek vagyonszerzésének és vagyonmegtartásának minden eszközzel történő biztosítása.
10. Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
10. Az igazságszolgáltatás megtartása a 6. pont szerinti felelősségre-vonás alól mentesült személyek kezében.11. Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
11. Minden anti cionista szervezkedést, megnyilatkozást, megmozdulást antiszemitaként feltüntetve gyűlöletkeltővé kell minősíteni, és a résztvevőket ez alapján példás szigorral kell elítélni.
12. A jobboldali vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása.
12. Meg kell akadályozni minden olyan társadalmi szervezet és párt létrejöttét, amely a cionista diktatúra megdöntését célozza alapító okirata szerint, és meg kell szüntetni - alapító okiratában foglaltaktól függetlenül -, ha tevékenysége a cionista diktatúra megdöntésére irányul.
13. Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek, és azokon nem lehet változtatni.
13. Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok az EU-ban virtualizálódnak, tehát sem az állampolgárságnak, sem a határok elhelyezkedésének nincs jelentősége.
14. Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
14. Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot olyan magyarországi vagy emigrációs szervezetekkel és személyekkel, amelyek a cionista diktatúra ellenzői.
15. A románok, a jugoszlávok és a szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
15. A Trianoni utódállamokkal (és azok utóállamaival) történő kapcsolatoknak minden esetben az egyoldalú engedményadás elvén kell állniuk.
16. Az 1956-os eseményeket, mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani, és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
16. Az 1848-as és 1956-os eseményeket úgy kell beállítani, hogy azok az új kormány eszmei elődei.
17. A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
17. A magyarországi katonaság célja a NATO és az EU-hadsereg kiszolgálása, ezért az általunk megkövetelt feltételeknek kell eleget tennie. Minden nemzetvédelmi feladatot - ezért a "honvéd" megnevezést - meg kell tiltani.
18. A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősíti gazdasági befolyását a magyar életben.
18. A cionista diktatúra az átmentett VIP-tagokon keresztül gyakorolja politikai befolyását Magyarországon.Minden, a magyar nemzeti érdekek cionista érdekek fölé helyezését célzó tevékenységet, hagyományápolást és történelemkutatást meg kell tiltani, ami a magyarság elfogadott eredetét és vallását vonja kétségbe.
19. Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására.
19. Magyarország az EU-Alkotmány szerint "európai" embertípus kialakulását szorgalmazza. A magyar és a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális és hagyományőrzését a kozmopolitizmus szellemében "liberálisan" biztosítja.
20. Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.
20. Magyarország be- és visszafogadja és az EU-Alkotmány "harmadik országbeliek" letelepedésére vonatkozó törvényei szerint ad jogot a zsidóságnak arra, hogy Magyarországot, mint államalapító, hazájának tekintsék. A találkozó résztvevői:
Antal József
Horn Gyula
Pető Iván
Paskai László
Göncz Árpád
Zoltai Gusztáv
Boross Péter
CIA megbízottja.
KGB megbízottja
MOSZAD megbízottja.

Budapest, Rózsadomb, 1989. március 15

gyorgy

Hozzászólások száma : 93
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Még egyszer 1956-ról és Kádárról!

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Nov. 07, 2016 1:03 am

mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki.” – olvasható Magyarország Alaptörvényének preambulumában. Hatvan évvel ezelőtt valóban csoda történt: a kommunista diktatúra és a nagyhatalmak között a második világháború után igaztalanul kialkudott, katonai jelenléttel és nemzetközi szerződésekkel megerősített világrend tizenhárom nap erejéig megdőlni látszott egy kis ország földjén. A szabadság szikrája képes volt fellobbanni egy röpke pillanatra, hogy aztán nemzetünk ismét parázsként, szinte láthatatlanul őrizze szabadságvágyának lángját egészen a rendszerváltásig.

(Kádár János)

Október 23-a nemzeti önbecsülésünk legszebb ünnepe. A hatvanadik évforduló kapcsán jó volt látni az utcákon azokat a hősöket, akiknek nevét ismételgetnünk kell még, hogy a nemzeti emlékezetben megkaphassák rég kiérdemelt, méltó helyüket. Mert mai szabadságunk az ő vérükből sarjadt ki. De ahogy mai szabadságunk október 23-án született, úgy fontos emlékeznünk arra is, hogy számtalan máig ható szomorú következmény eredője november 4-e. A megtorlás véráldozata, a sok megnyomorított élet, a hihetetlen emigrációs veszteség, a forradalom kitörésétől rettegő hatalom konszolidációs fegyvere, a viszonylagos és látszólagos jólétet biztosító mérhetetlen adósságfelhalmozás és vele nemzetünk gerincének megroppanása – hogy csak a legsúlyosabb okozatokat említsük. Ahogy október hős arcait szívünkbe kell véssük, úgy szükséges végre helyére tenni azt a méltatlanul magas polcon őrizgetett történelmi személyiséget is, aki hatalomvágyból elárulta nemzetét, aki Haynauként könyörtelenül levezényelte a megtorlást, hogy aztán a joviális, puritán vezető ferencjóskai szerepében tetszelegve kölcsönkenyérrel lakassa jól népét, s – Faludy szavait idézve - áttolja országát Ázsiába. Igen, róla van szó, akit a mai napig sokan „apánknak” emlegetnek, aki a HVG minapi publicisztikája szerint „a forradalom eredménye és nyeresége”, rendszere „a baloldali megújulás alapja”. Kádár János opportunista szelleme a mai napig itt él közöttünk, s ideje, hogy történelmi felelősségét tisztázza az utókor.

E folyamat egyik lépése az a dokumentum-dráma, mely október 23-a és november 4-e között éjjelente került előadásra a Magyar Állami Operaház ünnepi megemlékezéseinek egyik elemeként. A Biszku Béla felelősségét firtató és a Rajk-per kapcsán a hatalom és a propaganda összefüggéseit feszegető Novák Tamás történész-rendező kapott felkérést két emblematikus történelmi dokumentum: Rajk László 1949-es kihallgatási jegyzőkönyvének és Kádár utolsó, 1989. április 12-én, az MSZMP KB ülésén elmondott beszédének összedolgozására és színpadra állítására.

A kommunizmus természetrajza elevenedik meg a történelmi szövegek megidézésével: olyan hazugságspirálba kerül a néző, hogy szinte elsüllyed abban: nem tudva, hol kezdődik a valóság és hol ér véget a hazugság. A korszak kihallgatási jegyzőkönyveit olvasva ugyanez az érzés keríti hatalmába az igazság nyomába induló kutatót: ha már a kérdés is hazug, hogy lehetne a kikényszerített válasz igaz? Különösen így van ez egy olyan felállásban, ahol kommunista vallat kommunistát: hisz a koncepciós eljárások Szovjetunióból importált koreográfiáján alapuló játékszabályok ismertek mindkettő előtt. Mai ésszel alig felfogható, szürreális, nyomasztó helyzet. Hogy is énekelte meg a Kádár-korszakot Cseh Tamás? „Elutazott tőlünk családunk egyik tagja, akit oly hőn szerettünk, Valóság nevű nagybátyánk….”

A dokumentumjáték alapját képező, Kádár utolsó beszédeként jegyzett szöveg nem különben irracionális: itt a tettei következményeitől rettegő és lelkiismeretével vívódó, körmét vesztett oroszlán, egykori szovjet helytartó beszél töredezetten, sokszor összefüggéstelenül. Az öreg Kádár önfelmentésül részletezett betegsége szánalmat kelt, de démonainak képe átüti a sajnálat diszkrét és összemaszatolt falát: a darabban megjelenő Rajk és Nagy Imre elárulása és halálba küldése ugyanis nem betegen, hanem hideg fejjel, ép ésszel történt.

A forradalom sorsa Szueznél megpecsételődött, elszállt az esélyünk egy osztrák típusú semleges berendezkedésre. Ugyanakkor a megtorlás mértéke korántsem volt szűkre szabott, ahogy azt a „lehetett volna sokkal rosszabb” típusú – máig élő – kádárista marketing beállította. A még most is sokak szeretetét bíró politikus a végsőkig elment a párt és a Szovjetunió kiszolgálásában, nem remegett a lába, mikor kivégeztette Rajkot, Nagy Imrét és a többi, alig nevesült négyszázat, a börtönnel tönkretett életek tízezreit; nem remegett a keze, mikor aláíratta a világbanki kölcsönszerződéseket. Legnagyobb kártevése pedig épp az a gondolkodásmód, ami azt sugallja, „úgy sem történhetett volna másképp!” - nem érdemes nagyot akarni, többet álmodni, húzódjon vissza mindenki a maga panellakásába, veteményesébe.

Míg a pesti srácok a végsőkig szembementek a diktatúrával, Kádár a végletekig megalkuvó volt: sajátjai tetemén is sorra átlépett. Ez október 23-a és november 4-e, a hősök és Kádár végső, antagonisztikus ellentéte. Kádár az elmúlás kapujában „visszatekintve mindenkit sajnált”, de bocsánatot kérni nem tudott. Emberként pálcát törni fölötte nem a mi dolgunk, de történelmi szerepét csakis október 23. ellenpólusaként tudjuk megítélni. Kádár János a magyar história fekete lapjára írta magát.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 90
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

EMLÉKEZZÜNK 2004 december 5 A magyarság önmaga gyalázására!

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Dec. 05, 2016 5:53 pm

EMLÉKEZZÜNK  2004 december 5 A magyarság önmaga gyalázására!

A történelmünk egyik legszégyenteljesebb napja 2004 december 5-e. Amikor a magyar megtagadja a magyart. Bizony ez a seb még hosszú ideig kínozza a nemzettben gondolkodókat.Mindnyájunknak megvan a felelőssége, mert nem véletlen jutottunk ide.Ez egy komoly figyelmeztetés! amelyik nemzet ilyet megtesz az bizony BETEG! Azzal még sok mást is meg lehet tenni! A liberális bolsevikok 2016 október 2-án 2016 november 8-án ismét tanújelét adta hogy még mindig gyűlölik a magyarokat.
Ezt a 2004 december 5-i népszavazást a Magyarok világszövetsége kezdeményezte (nem a Fidesz). A Nemzetben politizálók a magyarok egysége mellett míg a liberális bolsevik internacionalisták a magyarság egysége ellen kampányolt.
A MSZP 2010-es elnöke 2010-es választási kampányba. bocsánatot kért (,,A hazug ember bocsánatkérése nem ér többet mint döglött lovon a patkó") a határon túli magyaroktól azért, hogy a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás során a „egy rosszul feltett kérdésre rossz választ adtak”.
Igen itt van az újabb hazugság! :Közérthetően (magyarul!) megfogalmazva a feltett kérdés arról szólt, hogy alkosson-e a kettős állampolgárságról törvényt a parlament?
Ugyanis NÉPSZAVAZÁS NEM ALKOTHAT TÖRVÉNYT, az a parlament hatásköre!
Tehát az, hogy ez a 2004 december 5-i népszavazás a kettős állampolgárságról szólt, hazugság!
Épp olyan hazugság mint a 2016 október 2-i népszavazás Orbán Viktorról és a Fideszről szólt
De mit is hazudott még az MSZP 2010-es kampányba és azóta is a liberális bolsevikok?:;
1;belpolitikai vitákat nem akarják a határon túli területekre „exportálni”; (hisz az MSZP csak ezt csinálja.)
2;Egyenlő távolságot tartanak a határon túl megválasztott magyar képviselőkkel és szervezetekkel szemben; (ezt soha nem csinálta)
3; Nem avatkoznak be az ottani belpolitikai eseményekbe; (állandóan ezt csinálja)
4;Partneri viszonyra törekszenek. (a liberális bolsevik kommunista soha nem partner ők diktátorok)
5;Folyamatos párbeszédre készülnek a határon túli magyarok életét meghatározó történésekben.(hogy csakis őrájuk szavazzanak)
De vajon a Határon kívül rekedt Magyar hisz még ennek a levitézlett hazug társaságnak?
Azóta több helyen a liberális bolsevikok képviselői belátták, hogy korábban a nemzetpolitika a liberális bolsevik politikájában nem kapott kellő hangsúlyt, és hogy hibáztak a 2004. december 5-ei népszavazás során. A 2016 október 2-i népszavazáskor elkövetett Magyarság elleni újabb politikai merényletért még nem kértek bocsánatot sőt teljes erővel megy a félremagyarázás. Természetes mindezt és más bűneiket is azonban rögtön a FIDESZ -re és Orbán Viktorra próbálták, próbálják hárítani a liberális bolsevikok.
Semmilyen kormány a népszavazás ellen nem kampányolhat, mert az nem róla, hanem a NÉPRŐL szól, amint az a nevében is szerepel! Az a 2004 december 5-i népszavazás Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett kampány aljas és ócska volt!
A liberális bolsevikoktól, politikai kormányzati ÚJRAKEZDÉSÉTŐL 2018-i parlamenti választáskor remélhetőleg megkíméli a Teremtő ezt a jobb sorsra érdemes nemzetet!

Emlékeztető: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása kívánja.” (Alekszander Szolzsenyicin)

gyorgy

Hozzászólások száma : 93
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Vázlatosan a 1989-2017-közti időkröl.

Témanyitás  idegen on Szer. Jan. 11, 2017 8:43 pm

Az állampárttal szemben 1989-ben létrejött Ellenzéki Kerekasztal. Ebből kinőtt pártok és politikusok győzelemre születtek, és 1989-ben, 1990-ben volt az esély, hogy ez a győzelmi remény valóra váljon, de sajnos csak félig vált valóra, hogy megtörténjen a valódi rendszerváltás –
Göncz Árpád korábbi államfőről, az SZDSZ-es köztársasági elnök egyértelműen veszélyeztette az ország stabilitását. “Göncz Árpádnak reális esélye volt arra, hogy a ’89-ben közösen kialakított pártok felett álló, a nemzet egységét képviselő köztársasági elnök váljon belőle, de a gyakorlatban kiderült, hogy Göncz nem felelt meg ennek a pozíciónak. Göncz felnőhetett volna Szabad György akkori országgyűlési elnök és Antall József mellé, ő lehetett volna a nagy harmadik, de nem lett az. Göncz Árpád számos alkotmányellenes lépéstől sem riadt vissza, emlékezetes, hogy az államfő a törvényes kormánnyal szemben a törvénytelenül az országot megbénító taxisok mellé állt. Mindent elmond, hogy 1992. október 23-án Gönczöt az 56-os forradalmárok fütyülték ki,
Csurka önmagát zárta ki az MDF-ből, mert nem akart békülni Antall Józseffel, és egyértelműen megtámadta a miniszterelnököt. “Az volt a kérdés, hogy Csurka, vagy Antall. Az MDF az legutolsó pillanatig várt, nem volt mit tenni. Utólag úgy látszik, Antall és az MDF későn szabadultunk meg Csurkától, bizony előbb kellett volna Sajnos ekkor már elkerülhetetlen volt az MDF-nél pártszakadás”
Mára már egyértelmű, a történelmi igazságtétel és a kommunista gyilkosok elszámoltatása, felelősségre vonása a rendszerváltás után az akkori parlamenti ellenzék miatt maradt el. Orbán Viktor és Antall József kapcsolata , tanár-diák viszony volt a két politikus között, Antall kedvelte a fiatal és remek eszű Orbánt és a “fideszes fiúkat”.
A Boross-kormány belügy-minisztere 1994-ben azt üzente a baloldalnak és a jelenlegi ellenzéknek, hogy “erősebb lenne az ország, ha az ország javára együtt tudnának cselekedni a különböző politikai pártok, és hiba hogy az ellenzékből hiányzik a mai napig a nemzeti együttműködési készség.” “Azért nem tudtak, tudnak egyről a kettőre jutni az ellenzéki pártok, mert nincs támogatottságuk”

idegen

Hozzászólások száma : 57
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Amikor még nem volt bűn az orosz kapcsolat

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Feb. 01, 2017 10:22 am

Az elképesztő baloldali sivalkodás közepette érdemes visszatekinteni, hogy valójában mennyire volt gondja a szocialistákból átvedlett liberálisoknak a magyar-orosz diplomácia kiépítésével.
Lássuk:
2002. december 18-21. - Medgyessy Péter D-209-es KGB ügynök miniszterelnök Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és Mihail Kaszjanov kormányfővel megállapodott a szovjet államadósság közvetítők nélküli, készpénzes rendezésében.
2003. május 30. - A Szentpétervár megalapításának 300. évfordulóján tartott ünnepségeken részt vevő Medgyessy Péter D-209-es KGB ügynök kormányfő rövid eszmecserét folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
2003. szeptember 8-9. - Mihail Kaszjanov orosz miniszterelnök budapesti látogatásán négy kormányzati egyezményt írtak alá.
2003. november 28-29. - Vlagyimir Putyin orosz elnök és Medgyessy PéterD-209-es KGB ügynök miniszterelnök szentpétervári találkozóján elsősorban gazdasági kérdésekről esett szó.
2005. február 16-17. - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Moszkvában Mihail Fradkov orosz kormányfővel gazdasági együttműködési megállapodást írt alá. A magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozóján elvi egyezség született arról, hogy Oroszország visszaadja az 1945-ben a Szovjetunióba került sárospataki református könyvtár anyagát.
2005. szeptember 20. - Mihail Fradkov orosz miniszterelnök budapesti munkalátogatásán Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt.
2006. február 28-március 1. - Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalos magyarországi látogatásán Sólyom László köztársasági elnökkel és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt.
2006. szeptember 18. - Szocsiban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő energiapolitikai kérdésekről tárgyalt.
2007. március 22. - Gyurcsány Ferenc kormányfő a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban Vlagyimir Putyin orosz államfővel megállapodott a kormányközi konzultáció intézményének bevezetésében.
2007. július 19-21. - Gyurcsány Ferenc kormányfő az oroszországi Szaranszkban, a finnugor népek I. nemzetközi kulturális fesztiválján kétoldalú megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.
2007. december 7. - Budapesten magyar-orosz kormányközi konzultációt tartottak Gyurcsány Ferenc magyar és Viktor Zubkov orosz miniszterelnök vezetésével.
2008. február 28. - Gyurcsány Ferenc kormányfő moszkvai látogatásán aláírták a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló kormányközi megállapodást.
2008. június 28. - Sólyom László köztársasági elnök a nyugat-szibériai Hanti-Manszijszkban, a finnugor népek V. világkongresszusán megbeszélést folytatott Dmitrij Medvegyev orosz elnökkel.
2009. március 10. - Moszkvában a második magyar-orosz kormányközi konzultáción a két kormányfő, Gyurcsány Ferenc és Vlagyimir Putyin jelenlétében aláírták a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszát megvalósító vegyes vállalat létrehozásáról szóló kétoldalú keretszerződést és a pusztaföldvári gáztároló fejlesztéséről szóló megállapodást.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 90
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Orbán Putyin találkozó!

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Feb. 01, 2017 10:28 am

Orbán-Putyin találkozó miatt fennhangon tiltakozó és aggódó baloldali ellenzék 2002 és 2009 között, amíg hatalmon voltak nem kevesebb, mint 14 alkalommal bonyolítottak le a két ország között magas szintű diplomáciai találkozót.
2002-ben a miniszterelnöki székbe kerülő Medgyessy PéterD-208-es KGB-ügynök nem túl hosszúra nyúlt regnálása alatt három alkalommal találkozott Vlagyimir Putyinnal. De a találkozók számát és gyakoriságát megfigyelve kijelenthetjük, hogy Gyurcsány Ferenc ápolta a legintenzívebben az orosz-magyar kapcsolatokat. A DK elnöke miniszterelnöki ideje alatt hat alkalommal ült tárgyalóasztalhoz az orosz elnökkel és ezen kívül is részt vett több kormányközi találkozón.
Úgy látszik pár évvel ezelőtt még az Oroszországgal és Putyin elnökkel való jó kapcsolat kiépítése pozitív kicsengésű, hazánk számára üdvözítő, egyenesen diplomáciai bravúr volt, ma pedig már félelem és aggodalom övezi.

Változnak az idők.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 90
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: EMLÉKEZZÜNK!

Témanyitás  Sponsored content


Sponsored content


Vissza az elejére Go down

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.