Aki nyáron havat takarítana, télen pedig aratna!

Go down

Aki nyáron havat takarítana, télen pedig aratna!

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Aug. 08, 2011 5:33 am

A hatvani cigányok jó része visszautasította a felajánlott közmunkát. A regisztrált munkanélkülieknek júliustól közmunkát kellene vállalniuk. Aki ezt visszautasítja, nem kaphat segélyt. Ennek ellenére sokan visszautasították a munkát. A napi hat órás, nem túl megerőltető munkával a segély dupláját lehet megkeresni. A polgármester szerint „Azt éreztem, hogy inkább nem akartak dolgozni ezek az emberek.”
Nem az egyetlen ilyen eset. Ahol hasonló rendelkezéseket vezetnek be, sorra hallani, hogy nem hajlandóak elmenni dolgozni, sőt feljelentéssel fenyegetőznek, mert a munkakényszer sérti az emberi mivoltukat…(nem úgy mint mások javainak eltulajdonítása)
Szép és jó, hogy ezek a dolgok ma már nyíltan megtárgyalásra kerülhetnek. A kormány retorikájába is bekerül a burkolt cigányozás, a segélyrendszer szigorítása, stb. Csak egy apró hiba van: nem kettő, de kb. húsz éve erről szól a közbeszéd! Mindazok, akik évtizedes hallgatás után végre „észreveszik” a problémát, bűnösök. Ez idáig nemhogy hallgattak, de üldözték, megbélyegezték azokat, akik kimondták, hogy nincsenek rendben a dolgok. Nem akkor kellene a problémák tárgyalásának utat engedni, mikor az államnak már a munkanélkülinek, a megvont segélyre van szüksége a fennmaradáshoz!
Munkásállamunkban mindenkinek dolgoznia kell, segély pedig egyáltalán nem lesz!

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki nyáron havat takarítana, télen pedig aratna!

Témanyitás  kisistvan on Szer. Aug. 10, 2011 3:04 am

Igen a fő baj hogy a megoldást mindenki mástól várja. Pedig a bajt ott kell orvosolni ahol keletkezett. Persze ha erre van akarat. Sok helyen igen feszült helyzet van. Nem csoda a helyi vezetés nem tud de nem is akar megoldást. Ilyenkor elszabadulnak az ősi ösztöneink. Egyes csoportosulások egymás ellen fordulnak, az életér megszerzése végett. Ez ott fordul elő ahol alkalmatlan helyi vezetést választ a lakosság. Ez történt Ormosbányán is. A polgármester nem vesz tudomást a történtekről, csak szemlélői az eseményeknek. A megoldást pedig nem is akarja, hagyja hogy az események exkalálódjanak.IME A KIALAKULT HELYZET Mint láthattuk hasonló helyzetet lehet kezelni (Gyöngyöspata) A lakosság még nem jutott el odáig hogy elzavarják a ,,Független" polgármestert, és válasszanak nemzeti polgármestert. Aki megkeresi a megoldást, és a lakosoknak nem kell panaszkodni és rettegni. Ezt a témát nem véletlenül vetettem föl mert mezőkovácsházán is a helyzet hasonló. A helyzet eszkalálódástól itt is kell tartaní. A város vezetés itt sem vesz tudomást a kialakult helyzetről. A kisebbséget nem közvetítik ki az üres munkahelyekre (Pedig munka lehetőség volna bőven). Hagyják Őket segélyen ami persze a megélhetéshez kevés, és ezért itt is várható mind súlyosabb bűncselekmények. A kormány nem oldja meg a Mezőkovácsházi problémát, csak lehetőségeket biztosít hogy a város vezetése megoldja. De az a jelek szerint vagy nem tudja, vagy nem akarja a problémákat kezelni!

kisistvan

Hozzászólások száma : 43
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki nyáron havat takarítana, télen pedig aratna!

Témanyitás  calambo on Csüt. Dec. 08, 2011 11:16 pm

Ország szerte a roma vezetők rákattantak a 120 milliárdos roma felzárkóztatási összegre. Mert ugye ez még a születésétől fogva a tisztességben nevelkedett emberek fantáziáját is megmozgatja.
A cigányság már egyszer kapott 120 milliárd forintot a felzárkózásra, ebből azonban 110 milliárd forint eltűnt. Giró-Szász András kormányszóvivő szerint mindössze 10 milliárddal tudnak elszámolni, a többit ellopták! Ezt az eget verő bűncselekményt a mai napig igaz csak töredékében vizsgálják, de ítélet egy esetben sem született.
Így nem csoda hogy a FIDESZ_be befurakodott Farkas Flórián fantáziája is szárnyra kapott.

De hol is kezdte ez a Farkas Flórián:1975 és 1982 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt. Az ügyészség akkoriban a Lungo Drom által létrehozott alapítvány ügyében folytatott vizsgálatokat. Ezek közül az Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány és a Hosszú Út Alapítvány ügye jutott el a vádemelésig, amelyben Farkas Flóriánt hűtlen kezeléssel és számviteli fegyelem megsértésével vádolták meg. Azonban a tárgyalás elmaradt, hiszen Farkas Flórián a miniszteri ajánlásra eljárási kegyelemet kapott Göncz Árpádtól. Farkas Flórián korábban szocialista kommunista színekben pompázott,
A további érdekesség, hogy az ügy részleteit, például a miniszter indoklását, 30 évre titkosították. Emellett a Köztársasági Elnöki Hivatal kegyelmi ügyekben illetékes munkatársa és az akkori Igazságügyi Minisztériumának kegyelmi főosztályának vezetője egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az üggyel kapcsolatosan. Egy szóbeszéd szerint Horn Gyula járt közbe Göncz Árpádnál, hiszen az akkori politikai érdek még az MSZP-hez kötötte Farkas Flóriánt.
S mivel az ügy a választások környékén volt az MSZP
mindenképpen igényelte volna a cigányság támogatását, amit Farkas Flóriánon keresztül szerezhetett, tarthatott meg." - írják a "Köztársasági elnök és a kegyelmi jog" című tanulmányban.
Harminc évre (!) titkosított kegyelmi dokumentum ... hát nem nagy kópé ez a Farkas? (A teljes sztorit még 1998-ban megírta a Magyar Narancs.) A fentieket csak azért közöltem mivel azok kimaradtak Farkas Flórián életrajzából: IME AZ ÉLETRAJZ Gondolom ezt a gesztust nem véletlen tették Farkas Flóriánnak Ők a kommunisták tovább akarják használni,
mert a kommunista az minden népcsoportban azonos jellemzőkkel bír :
A kommunisták olyanok mint a kaméleonok. Akármilyen színben tudnak “pompázni”. A legszörnyűbb az egészben az, hogy számukra a hatalom az ami számít, megszerzése érdekében bármilyen eszközrendszert bevetnek. Nem válogatnak, céljuk érdekében saját társaikat is feláldozzák. Minden, általuk ellenségesnek tartott közösségbe beépülnek és bomlasztanak, ha kell kapitalistává válnak, de lelkületükben ugyanazok maradnak, akik voltak …., a gonosz kiszolgálói.
1998-as választás után után Farkas Flórián meggyőzte a FIDESZT hogy Ő amúgy (DERÉK EMBER) mindég jó magyar volt ha még cigány is. A FIDESZ ezek után komoly szerepet szánt (szán) Farkas Flóriánnak.
Hogy Orbánék nem tudtak a Flóri viselt dolgairól, vagy elhitték neki hogy amit cselekedett azt azért tette hogy az MSZP rombolja.
Minden esetre jól játssza a szerepet.
Bírja a kormány bizalmát.
Ez a következő kijelentéséből is érezhető:Farkas kerek-perec megmondta, hogy minden pénzt ő kezel: "Én irányítom. Ebben én fogok dönteni. Én rakom be oda azokat az embereket, akik majd meghozzák a javaslataikat, mert nincs értelme, hogy alapítványokba toljuk be a pénz, miközben nincsenek programok"
Valahogy engem a fenn leírtak mindég Bogár Lászlót juttatják eszembe:
„Mindössze annyit kellene elbeszélni, hogy a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen.” (Bogár László: Polgárháború – külföldi megrendelésre?)
Bár ne így legyen!


calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: Aki nyáron havat takarítana, télen pedig aratna!

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.