De hogyan tovább?

Go down

De hogyan tovább?

Témanyitás  idegen on Hétf. Aug. 08, 2011 4:41 am

Lassan közeledünk a 300-naphoz de semmi elképzelés nincs az önkormányzat háza táján. Most kezdik terjeszteni hogy majd augusztus végén pályáznak közmunka támogatásért, de semmilyen területen nincs semmi előre mutató megoldás. Csak azt nem tudom hogy ha eddig nem most vajon honnan jön a ,,megvilágosodás". A testületi ülésekre rányomta bélyegét hogy a testületből távoztak, más részét be nem választottak olyan gazdasági sikeres polgárokat akik a saját életükben már bizonyítottak. Nincs banki hitelük hanem több tízmilliós megtakarításuk van. Ahogy az ismereteim szerint a mostani város vezetésből esetleg két polgár van aki pénzügyileg nincs padlón. De igazából szeretném ha ezt bárki hivatalosan cáfolná. (a képviselők amúgy is nyilvános vagyonbevallását valamilyen módon közzé tennék.). Amúgy a város politikai életébe teljes bénultságot észlelek.,,A város pénzügyének kezelését, olyan polgártól el sem várható aki soha nem tudta a saját pénzügyeit kezelni, hanem a bank ossza be a jövedelmét. Ezért a magán életük is egy csődtömeg.(hitelből hitelre mennek) élükön a pm. A várost nem kell megmenteni. A várost nem kell csődbe juttatni. A városnak 2010 október 3-án nem volt kifizetetlen kötelezettsége az egyszámlán lévő pénz fedezetet nyújtott 2010-éví működésre. Innen kezdve az újonnan alakult testületé a szerep. Az idő halad a kérdések meg szaporodnak, de ezeket a kérdéseket a város vezetése még válaszra se méltatja.
1; A kötelezően ellátandó feladatokon kívül, milyen nem kötelező feladatra van fedezet.
2;Mit kezd az önkormányzat az önkormányzati bérlakásokkal? Azok milyen állapotban vannak? Menyi a lakbér hátralék? Hány ingatlanból van kikapcsolva a közmű? Menyibe kerülne azok lakhatóvá tétele? Hány lakó ingatlan áll üresen? Ezek kezelésére van e elképzelés? De egyáltalán mindezt felmérte-e valaki?
3;Mivel a Nemzeti kormány lehetővé teszi, a Nemzetellenes kormány által bezárt iskolák megnyitását él e ezzel a lehetőséggel a testület?
4;Az előző testület által kialakított 60 Fős csökkent munkaképes foglalkoztatót kívánják -e egyáltalán működtetni?
5;A fürdővel mi a célja a testületnek? Van e elképzelésük egy rentábilis működtetésre?
6;A vízműnél elkövetett Bűncselekmény alapos gyanúját hogyan kezelik? Mi indokolta hogy a vízmű élére egy teljesen a vízműhöz nemértő vezetőt vettek fel?
7;A szennyvíz ll -ütemének a Közvízi Társulás pénzügyi mérlegének egyenlegének elkészítésének ki a felelőse? mikorra várható a pénzügyi mérleg elkészítése?
8;Kinek a munkaköri feladata a közmunkások irányítása?
9;Milyen megoldása van a testületnek az állatártási rendelet végrehajtására? A Szabadság -utca 76.számú ingatlanon a trágyatelep felszámolása?
10;Mikor kívánja a testület kinyilvánítani hogy az előző ciklusban senki nem vett fel javadalmazást jogellenesen? Mi indokolja hogy négy fő jogellenesen 2011-ben óriási béreltérítést vesz fel?
11;A város munkanélküli helyzetét milyen konkrét módon kívánja a testület kezelni? Mikor kívánják a parlamentben elfogadott, a testület által jóváhagyott szociális törvényeket maradéktalanul végrehajtani? szinkronban a szociális törvény módosítást? Miért nem közvetítik ki a munkanélküliek 100%-át a baromfi vágóhídra?
12;Mikor készíti el a testület munkaterve 2011-2014-re mivel hogy az áprilisban elkészített irományt még jó indulattal sem lehet munkatervnek nevezni?.
Bizony ezenkívül még sok kérdés ami levegőbe lóg.:
1; Hogy nézett ki az ügyfél barát önkormányzat?
2; Miért kell stabilizálni az önkormányzat gazdaságát? (amit a választálsí programban ígért a pm.)
3;Október 3-án hány forint lejárt határidejű számlát vett át az önkormányzat?
4;Hány forint hiányzott a 2011 jan. 1-ígi működésből?
5;Milyen volt a régi fajta gondolkodás?
6;Milyen az újfajta gondolkodás?
7;Milyen a szolgáltató típusú önkormányzat:
8;Eddig mitől nem volt az?
9;Ezután mitől lesz az?
10;Melyek azok a komoly pénzügyi gond amivel küszködik városunk?
11;Melyek azok az alternatív lehetőségek amelyek csökkentik, a város működési költségét?
12;Hol vannak ezek a megvalósítható konkrét tervek és a megvalósítósához szükséges forrás?
13; Mikor indítja meg a vezetés a 151 250 000 Forintért elkésztetett tanulmány kivitelezését? (Vagy ez csak egy pénzlenyúlási módszer volt 2004-ben a Dr.TZs mint DBÖTKE ügyvezetője által)
14; Ha a fenti tanulmánynak van valós értéke, Mekkora bevétel származott a fenti tanulmány értékesítéséből, megvalósításából?
15;A vállalkozók milyen területre lettek bevonva? Konkrétan melyek ezek a szóba jöhető vállalkozók?
16;Sajnos a 2010 Októberi választásoknál olyan polgárok kerültek a város vezetésében akiket a kistérség polgármesterei nem tartottak alkalmasnak a Kistérség irányítására. Hogyan próbálja a TESTÜLET bizonyítani a kistérségbeli súlyát?
Az elmúlt 8-évet konkrétan milyen politikai csatározás jellemezte?
17;Mit ért a pm az összefogáson? Kinek kivel? Mert ennek még a csirái sem látszanak?idegen

Hozzászólások száma : 60
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: De hogyan tovább?

Témanyitás  erzsebet on Csüt. Okt. 06, 2011 11:24 pm

Tisztelt idegen a te előző írásod egy nemzetben gondolkodó városvezetéshez mint kívánalomnak helye van. Csakhogy Mezőkovácsháza választó polgárai 2010 október 3-án Szoc-Lib (,,független")pm-et és mellé többségben hasonló testületet (Független az általuk bevallott vagy tagadott pártállástól).
Így nekünk nemzetben gondolkodóknak ezt tiszteletben kell tartani és el kell szenvedni!
De valójában mi is a kívánalom egy Szoc.-Lib vezetéssel szemben, a szavazó táboruknak de leginkább a szellemi irányítóinak?
Röviden az amit műveltek a különböző Szoc.-Lib. kormányok a magyar néppel (2002-2010-közt).
Tehát Mezőkovácsházán tovább folytatni a 2002-2006 közti város lepusztítását.
Ahogy mondani kell: Előre a Dr Szarvas és Dr Turcsán által megkezdet úton.
Bővebben mi is a szellemi irányítók kívánalma egy nemzet ellenes Szoc.-Lib város vezetésétől:
1; Az általunk irányított pártjaink vezetését és tagságát szigorú ellenőrzés alatt kell tartani. Az arra kiképzett szakértőink pontos választ adnak arról, hogy ki milyen mértékben megvesztegethető, ki milyen mértékben zsarolható, ki milyen módon fenyegethető, és ki az, aki teljesen a mi oldalunkra átállt egyén, aki élvezetből is elárulja sajátjait. Kinek mi jár, az szerint kell kezelni.
2;Ügyelni kell arra, hogy az általunk megalkotott törvények, rendeletek, határozatok megfelelően pontatlanok legyenek, egymásnak ellentmondjanak. Ennek okán a kizárólagosan közülünk kikerülő ügyvédi kart folyamatosan eltartatjuk, mert állandóan szükség lesz munkájukra.
3;A helyi közigazgatási szervek tudomása nélkül, minden gazdasági és stratégiai pozícióba saját, jól kiképzett csatlósainkat kell helyezni. Csatlós csak ott foglalhat el tiszti pozíciót, ahol a beépített embereink már jelen vannak.
4;A közhivatalokba elbutult, ostoba, rosszindulatú személyeket kell pozíciókkal ellátni. Egyes ügyekkel több osztálynak, alosztálynak és csoportnak kelljen foglalkozni, de döntést egyik se tudjon hozni a másik jóváhagyása nélkül. Semmiképpen nem engedhető meg normális működésük. Így el lehet érni, hogy semmi ne működjön, ami nem a mi fajtánk érdeke.
5;Csak azokat a csatlósokat szabad kitüntetéssel ellátni, akik nem akarnak túllátni egy-egy probléma körön, és nem fognak annak analizálásába.
6;Minden működési terünkön belüli termelést vissza kell szorítani. A mezőgazdaság tevékenységét veszteségessé kell tenni, így az magától, szinte észrevétlenül, kihalásos módon elsorvad. Az ipart, ha már tönkre tettük, nem szabad hagyni, hogy ismét talpra álljon. Mesterségesen ki kell vonni a pénzt a gazdaság vérkeringéséből. Jogos járandóságok kifizetését meg kell tagadni, (lásd Bajnai a libák ára) a vállalkozókat el kell lehetetleníteni, ki kell véreztetni. Hirdetni kell a fizikai munka alantas jellegét. Csak a szolgáltatóipar működjön kedvünkre, mert így mi dönthetjük el, kinek adjunk munkát, ezáltal megélhetést.
7; Az írott és elektronikus média minden jelenleg ismert formáját, tulajdonosi szinten ellenőrizni kell.
8;A szolgáltatás ellenértékének mértékét állandóan az elviselhetetlenség határán kell tartani. A felhasználó így kénytelen állandóan rettegni attól, mit hoz a holnap. A létbizonytalanság a rabszolgasorsban tartás eszköze. Ezért az egyénnek a közmű hálózat bármely rendszeréről való lekapcsolódás nem megengedhető.
9;Az ellenőrző szervek ellenőrzésének az ellenőrzését is ki kell megfelelő besúgó, és fizetett hálózattal építeni.
10;Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe kell csalogatni. Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni. Ezáltal az erősebbek bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára.
11;A semmire való etnikai kisebbséget ragyogóan fel lehet használni a ,,gojok" ellehetetlenítésére. Adj nekik jogokat, kötelezettségek nélkül. Megfelelő rendeletekkel szaporítsd fel állományukat, majd a jog szerint járó segélyek terheit rakd a ,,gojok" vállára. A nációk között biztosan felmerülő vitás jogi kérdésekben minden esetben az etnikai kisebbséget részesítsd előnyben.
12;A család szentségét tedd tönkre. Tedd divatossá az egyedüllétet, és az egyneműek párkapcsolatát. Engedd, sőt támogasd a magzat elvételét.
E kívánalmak (utasítások) betartása minden polgárra ki kell terjeszteni!

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: De hogyan tovább?

Témanyitás  peter on Szer. Nov. 30, 2011 12:39 am

Bizony ez itt a kérdés. Az egész világon de Európában is, ez alól nem kivétel Magyarország sem. De az országon belül Mezőkovácsháza is egy igen válságos góc.
Csak dióhéjban:1990-az állam adósság 22-millíárd dollár, 100-milliárd dollárra becsült privatizálható állami vagyon.
1998-állam adósság 28-milliárd dollár privatizálható állami vagyon 45-milliárd dollár.
2002-állam adósság 16-milliárd privatizálható vagyon 40-milliárd, a lakosságnak nincs deviza hitele
2010-állam adósság 120-milliárd dollár +lakosságnak 40-milliárd dollár adósság, Össz:160-milliárdos eladósodottság.
Városunkban:1990-re 50-millió Ft adósság,
2002-re az adósság 0 egyszámlán lévő pénz 80-millió Forint.
2006 300-millió forint adósság 200-millió kifizetetlen kötelezettség, Össz:500-millió.
2010 500-milliós adósság, 2,2-milliárd vagyon gyarapodás.
2011 600-milliós adósság.
Mi is ennek az igazi oka?:A legnagyobb baj: a morális válság. Úgy országosan mint Mezőkovácsházán.
E komoly válság következménye minden további.
A demográfiai kérdés: hazánkban a magyar nép demográfiai katasztrófában van - nem lesz, hanem már benne van. A munkaképes lakosság jelentős hányada nem dolgozik, ugyanakkor a lakosság hitelből akar jól élni (és élt jól eddig). nem is rosszul. Hazánkban (városunkban) nem folyik olyan volumenű alkotó tevékenység, amely indokolná a nagyobb általános jólétet. Az emberek nem hajlandók a fizetésükért elvégezni azt a munkát, amit el kellene nekik; akarnak még egy kis (nagyobb) pénzösszeget, a munkájukért. Így okoskodik a korrupt rendőr a korrupt közhivatalnok, orvos valamint a társadalom vastagabb szelete. Ennek a szeletnek példát mutatott ebben az évtizedben a kormányzó politikusok hada, karöltve az őket támogató sajtóval.
Mit várjunk a szegény kis közembertől, aki hallja a rádióban, hogy nyugodtan el lehet adni a fél országot bagóért, és megünneplik azt, aki elkótyavetyélte? Ezek után simán gondolhatja, miért ne lőjön a törvénytisztelő állampolgárra az a rendőr, akinek (előre!) büntetlenséget ígérnek felettesei, miután hetekig heccelték?
Mert ez történt 2006. szeptember 17-e és október 23-a között,
Igen, a közvagyont dézsmálni az elmúlt évtizedben (is) hasznos életstratégiának bizonyult;
2006-ban még újjá is választották a tolvajló politikai pártokat. De Mezőkovácsházán is ez történt 2010-ben.
Ez a közmorál igazi csődje. Közmorál csődjét világosan mutatta a 2004. december 5-ei népszavazás.
Aznap számokba öntetett, mennyi is a magyarok aránya, sőt abszolút mennyisége ebben az országban. Ezt a mérget már sosem közömbösíti semmilyen újabb politika. Magyarország nem is olyan hosszú távon pusztulásra van ítélve. Ha csak valami csoda be nem következik! Ezt évtizedek óta a magyar gondolkodók jobbjai már előre vetítették: Mert a hitványság teszi tönkre ezt a nemzetet, és hitványságában maga teszi tönkre önmagát.
Kerül-e vajon politikai erő, amelyik hajlandó lesz erővel föllépni az erények mellett? De vajon hagyják -e? És lehetséges-e egyáltalán ilyesmi, pláne a torz, problémáink kezelésére teljességgel alkalmatlan mai berendezkedésünk keretei között? Esetleg új keretek közt? Ez a jövő zenéje, országosan de szűkebb környezetünkben is. Legyen az Isten hozzánk irgalmas, és világosítsa meg elménket!


peter

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: De hogyan tovább?

Témanyitás  gyorgy on Szomb. Május 12, 2012 4:35 am

Tisztelt fórumozók: Ha valamikor időszerű feltenni a kérdést: Hogyan tovább? Akkor most már nagyon aktuális. Bizony 19 hónap eltelt az önkormányzati választás óta. Azóta a regnáló vezetés ha valamit el lehetett rontani azt elrontották. Igen mélyen csalódni kellet a SZOC-LIB -szavazóknak. A favorizáltjuk teljesen alkalmatlan a Város vezetésére (de lehet hogy másra sem). Hazugsággal meglehetett nyerni a választást, de az eltelt hétköznapokban folytatódik a 2002-2006-os tendencia. A drTJ csapata alkalmas volt a hazugságok terjesztésére, de a napjaink valóságáról nem mernek írni.
Jól mondta egy öreg barátom: ,,Tudod Gyuri a hazugságok terjesztéséhez aljasság, tisztességtelenség, jellemtelenség kell.
A bátorság, civil kurázsi, tisztesség, jellemesség, csak az igazmondáshoz kell".
Én azt hiszem hogy kovacspeter702-nek teljesen igaza volt amikor ezt írta:,,Tisztelt fórumozók azért regisztráltam mert óriási bajt látok mezőkovácsházi közéletbe. A helyzet véleményem szerint súlyosabb mint 2006-ban amikor dr. SzA és prof. dr. TZs lepusztította mezőkovácsházát. Akkor azt hittem hogy az igazi kártékony dr.SzA-volt, de mára már elbizonytalanodtam. Nem vagyok biztos hogy prof. TZs egy fokkal is lemarad dr.SzA- mögött. Azt hiszem ha a mi választó polgárok nem lépünk fel kellő eréllyel Mezőkovácsházára a pm és csapata feladja az ,,utolsó kenetet" A testületi tagok közül egyedül Varga Gusztáv alpolgármesteren látom hogy Ő nem vetette alá magát a készülő ,,harakirinek". Önkéntelenül teszem fel a kérdést: Mi van itt? Megvette a pm a képviselőket vagy csak egyszerűen alkalmatlanok? A 2011-es év tragikus gazdasági év után amikor, a pm 2010-es hivatalos átadáskor az össz adósság 463 792 999 Forint.
Viszont az önkormányzat tájékoztatójából olvasható, hogy a 2011-éví mérleg
aminek végeredménye: 687 235 955 Forintra emelkedett a banki adósság! 2012-es költségvetés sem árul el semmi biztatót. A költségvetés oj mértékben tartom abszurdnak, hogy a 2012-es költségvetés 198 059 000 forint hiánnyal van tervezve. Ezért kérdőjeleztem meg a város vezetésének az alkalmasságát. De erről beszélgettem ismerőseimmel és összefoglalva az alábbi következtetésekre jutottunk. Azok a polgárok akik a saját (családi) költségvetését sem tudják rendben tartani attól el sem várható hogy a város költségvetését tudnák kezelni. Tehát ha a testületben volna egy szemernyi jóindulat lemondanának."
Ezt lehet hogy meg is tennék csakhogy a képviselők többsége nem ember hanem KOMMUNISTA.

Nem lehet semmit súlypontozni amikor valaki beáll a ,,Birodalom" szolgálatában. A mocsok, a gátlástalanság, a harácsolás és a haza árulása soha ki nem vesző tulajdonsága a magyar baloldalnak. És ez most sincs másképp és nem lesz másként a jövőben sem. A fenti tulajdonságok nemzedékről nemezedére szállnak. Nem lesz olyan, hogyha majd kihal az utolsó Kádár-nemzedék is, akkor majd jönnek az új, tisztességes és fiatal baloldaliak. Mert ez nem lehet. Ez nem történhet meg, (prof. dr Bogár László egyetemi tanár)gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Működési zavarok az őnkormányzatnál!

Témanyitás  calambo on Hétf. Május 14, 2012 5:42 am

Tisztelt fórumozók nem árt tisztázni egy két alapvető fogalmat a Rendelőintézettel kapcsolatban. Az önkormányzat az nem független az államtól. Az önkormányzat az az állam meghosszabbított keze. Állami, közfeladatot lát el állami és lakossági forrásból. Tehát az állam nem veszi el az EU-s pénzt hisz az állam kapta csak az önkormányzatoknak odaadta hogy azt hasznosítsák az önkormányzat (lakosság), vagyis az állam javára. Tehát a rendelőintézet felügyeletét működtetés ellenőrzést kivette az önkormányzatok kezéből mert úgy látja hogy az önkormányzat nem jó gazda. Tehát ez az építmény továbbra is megtartsa a funkcióját, ugyanazt a feladatot szolgálja, csak jobb gazda kezében. Legalább is a szándék ez! Az idő majd megadja a választ! Nem értem miért lovagolnak itt egyesek ilyen dolgokon. Az állam a rendelőintézetet mint terhet leveszi az önkormányzat nyakáról. Hisz az élet bebizonyította hogy a mezőkovácsházi önkormányzat működtetése is túl nagy falat a 2010-októberében megválasztott testületnek. Ezt a számok is bizonyítják. Hisz 2010 októberétől az adósság 223 442 956 Forinttal nőt, és a 2012-es költségvetési hiány 198 059 000 forint. Kérdem én mit akar ezzel a testület hisz az eddigi feladatok is túlnőtték. 2010-ben a Vízmű 6-hónap alatt Végegyháza nélkül 24milliós eredményt produkált. Az Új vezetés Végegyházával együtt sem tud eredményt produkálni. De a városüzemeltetési KFT-is csak a vesztességet növelte. Kérdem Én miért akarja a testület működtetni a rendelőintézetet, amikor a meglévő teherrel sem bír? Hisz a hivatal dolgozói olyan felkészületlenek hogy a 2012 február 3-i Rendőrségi határozat megtárgyalását, nem nyolc, de nyolcvan nap alatt sem tudták előkészíteni a testületi ülésre hogy azt a testület megtárgyalja. De az Aditus által 2010 októberében kibocsájtott számláról sem tudták eldönteni a mai napig hogy az szabályos(jogos) e vagy (jogtalan). Ezek tények ezt kár ragozni! A város a közmunkásokra óriási pénzeket kap és a legalapvető munkákat sem tudják elvégeztetni a közmunkásokkal. Ezekkel a nagyon is valós dolgokkal kéne foglalkozni és azt rendbe tenni! De sorolhatnám az önkormányzat minden területén a teljes zavarra utaló jeleket. Egy ilyen zavarokkal működő csapatra plusz terhet rakni az felelőtlenség!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: De hogyan tovább?

Témanyitás  erdeklodolakos on Pént. Jún. 01, 2012 7:53 pm

Igen itt értékrendi kategóriák vannak szembeállítva.
1; Van aki nem nagy nyelvtani bravúrral de igazat ír.
2; Ékes magyarsággal a magyar helyesírási szabályokat betartva hazugságokat ír.
3; A legrosszabb változat az amikor rossz magyarsággal hibás helyesírással hazugságokat írunk.
Igen ezt a három dolgot kellene összehozni, ami így lenne kívánatos:
Ékes és helyes magyarsággal igazat írni.
Van akinek az első, van akinek a második változat megy.
De a harmadik változatra is van példa
Az első változat bosszantó.
A második változat káros.
Sajnos mezőkovácsházán inkább a második változat a domináns.
Ez jelenti a Város igazi problémáját!
Amit számokban is ki lehet fejezni: 2006-október 1-ig 500 000 000 Forint adósság halmaz. 2010 október 3-tól Ezt mutatja a 2010 -es októberi átadási összeghez képest: 463 792 999 Forintról. 2011 végére 687 235 955 Forintra emelkedett adósság állomány. De a 2012-es költségvetés hiánya: 198 059 000 forint. 2010-óta a testület saját ,,erőből" vagyongyarapodást nem hozott létre. Ha csak nem annak számít az iskola elé telepített kerékpár tározó 8 000 000 Forintból, Aki arra jár nézze meg és gondolkodjon el a 8 000 000 Forintról! De a legtragikusabb hogy a pm még most is újabb hitel felvételekben gondolkodik, nem a megoldásban.
A helyzet véleményem szerint súlyosabb mint 2006-ban amikor dr. SzA és prof. dr. TZs lepusztította mezőkovácsházát.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: De hogyan tovább?

Témanyitás  fulopbela on Csüt. Jún. 07, 2012 9:20 pm

Összefoglaló a ügyszám: 04000/88/2008/bü. Kelt Bcsaba, 2011. február 03. bünügyben.

Témanyitás by fülöpbéla Today at 10:16 am
Erről a bűnügyről a fórumozók 2012 február 21-én ezen a fórumon Dr.TJ írása nyomán szerezhetett tudomást. Ügyszám: 04000/88/2008/bü. Kelt Bcsaba, 2011. február 03. E körül kialakult polémia keltette fel a figyelmemet. Ezért megszereztem a 04000/88/2008/bü Rendőrségi határozatot. De ebből nem tudtam meg kristálytisztán hogy miről is van szó. Ezért még beszereztem a 2006. decemberi ÁSZ vizsgálati anyagot, a Békés Megyei főügyészség:B,1233/2008-28/ll. szám.-on lefolytatott vizsgálat anyagát, valamint a testület által tett 2008-ban tett konkrét feljelentési határozatát. Közben még sikerült megkapnom az ide vonatkozó más dokumentumokat. Az ügy érdekessége:
1;Az ügyiratból az érintettek kaptak: A képviselő testület képviseletében: Bagdí Űgyvédí iroda. Prof. Dr. Turcsán Zsolt mint érintett feljelentő.
2; A testület ezeket az anyagokat a mai napig nem kapta meg.
3; A Bagdí ügyvédi iroda, aki átvette a határozatot az önkormányzat-hivatalához 18-nap elteltével juttatta el (Ez súlyos kötelesség mulasztás, bűncselekmény).. Ezzel meggátolta hogy a meghatározott 8-napon belül a testület megtárgyalhassa ezt az ügyet.
4; A hivatal a testületnek a mai napig nem adta át a csakis rájuk tartozó ügyiratot. (Ez is bűncselekmény)
5; Az már a komédia kategóriába tartozik hogy az ügyrendi bizottság foglalkozott a kötelesség szegés felelőseivel és büntetésükkel, majd szavazásra bocsájtotta a büntetés mértékét. Ami egy szóbeli figyelmeztetés a pm-nek és a JEGYZŐNEK. Az első számú mulasztó (Bagdi Ügyvéd)megemlítésre sem került. Az csak természetes hogy a testülettel az anyag megismertetése szóba sem került. Miután a teljes anyag a birtokomba került ezen a fórumon próbáltam ismertetni a konkrét cselekményeket. Sajnos az írásaim törlésre kerültek, a http://mkovacshaza.forumandco.com/f1-vitaterem. Mivel ez a fórum csak a hazugságra, rágalmakra, az ex pm és családja lejáratására lett kitalálva, nem pedig a hiteles tények közlésére.
Ezért a:
mkovacshaza. hungarianforum.net.
Tettem közzé. Hogy milyen súlyúak az ügyek, az látható hogy a vitatott összeg:533 819 658,-Ft. Nem tudom tényleg olyan jelentéktelenek ezek az Összegek ( ügyek) hogy ezt el kéne FELEJTENI?
Kérem vitassuk meg!fulopbela

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Jul. 25.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: De hogyan tovább?

Témanyitás  gyorgy on Hétf. Okt. 29, 2012 4:49 am

Az 2002-2010- közti időben az MSZP kormányok a ,,Nemlétező háttérhatalom" kívánságának megfelelően a bankoknak szabad kezet adtak hogy az ország a szuverenitását elveszítse. A technika a következő: Az államigazgatást és a magánszemélyeket visszafizethetetlen kölcsönökbe kell csalogatni. Amikor ez megtörtént, olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy képtelenek legyenek a kölcsönüket visszafizetni. Ezáltal az erősebbek bérlőkké válhatnak saját otthonukban, a gyengébbek mehetnek az utcára. A Kormány már eddig is sok mindent megtett a családok megmentéséért. Most a kormány az önkormányzatokat próbálják kimenteni az adós rabszolgaságból: A falvak adósságát teljesen, az 5000 fő feletti településekét sávosan vállalja át az állam Az állam így 1900 önkormányzattól mintegy 612 milliárd forintnyi adósságot vállal át.
Akik csapdában vannak, azon kell gondolkodniuk, hogyan keveredhetnek ki ebből a helyzetből. Ahhoz azonban fel kell idéznünk, hogyan kerültünk csapdába. És mindenütt le kell váltaní az alkalmatlan város vezetést. Mert különben a kormány erőfeszítése nem hozza meg a várt eredményt.
„Az önkormányzatok, az ország és a családok tönkremenetelén néhányan nagyon jól kerestek. Ezért tettek tönkre benneteket. Egy ország szabadságát kétféle módon lehet elvenni: karddal és adóssággal. Az adósságcsapda pedig azt jelenti, hogy egy önkormányzat elveszti függetlenségét, szuverenitását. Orbán szerint azért kell rendezni az önkormányzatok adósságát, hogy helyreállítsák a függetlenségüket.
Mint tudjuk a NEMZETI kormány előtt senki sem vállalkozott a devizahitelesek kimentésére, a bankok és a nagy cégek bevonására az ország terheinek viselésébe. Szerintem annak ellenére, hogy a kormány jó intézkedéseket hozott, ezért folyamatos támadás alatt van a kormány. A médiában, a politikában, a közéletben. Itt nem sértődni, hanem harcolni kell az igazukért. Mezőkovácsházán két Polgármester tehet a város eladósodásáról :Dr. Szarvas Attila és prof. dr. Turcsán Zsolt. 2010 végére országosan az önkormányzatok adóssága 1247,5 milliárd forint volt, ebből 591,5 milliárdot tett ki a kötvényállomány.
Az eladósodásról nem mindenütt a polgármesterek tehetnek, Sajnos Mezőkovácsházán igen! Ha a fejlesztési önerőt adósságból tették, az nem olyan nagy baj mint amikor a pénzek kézen közön eltűntek.
Gödör aljára kerültek az önkormányzatok, a kormány most megpróbálja kihúzni őket. De a rendcsinálást a lakosságra bízza. Vannak olyan önkormányzatok, amelyek nem adósodtak el. A kormány megvizsgálja az eladósodottság okát, és ezért sávos adósságátvállalás lesz.
A kormány ezért a következő javaslatokat teszi. Külön csoportba veszik a kis létszámú, ötezer fő alatti településeket, ami összesen 1700 falut jelent. Az adósságukat teljes mértékű átvállalják, „a falvakat tehát felszabadítják” Az ötezer fő feletti településeken részleges és differenciált, átlagosan 40 százalékos mértékű adósságátvállalás lesz. Az átvállalás konkrét mértékét a nagyobb településeken egyenként számolják ki. A gazdag településeket kisebb, a szegényebbeket nagyobb mértékben fogják segíteni. Erre képeznek majd egy mutatószámot, hogy besorolják a településeket: azoknál az önkormányzatoknál, ahol az egy főre jutó helyi adóbevétel az átlagnál kevesebb, ott az állam nagyobb segítséget nyújt.
Ha a mutatószám az átlag 100 százaléka vagy annál nagyobb lesz, ott 40 százalékos átvállalásra kerül sor. Ilyen például a Fővárosi Önkormányzat és a budapesti kerületek. Ahol a mutatószám 75-100 százalék között mozog, ott az adósság felét veszik át. Ahol 50-75 százalék közé esik - ilyen Gyula vagy Törökszentmiklós - ott az adósság 60 százalékát veszik át, ahol pedig a mutatószám el sem éri az 50 százalékot, ott az adósság 70 százalékát vállalja át az állam. Mindez azt jelenti, hogy a kormány összesen 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át, 1956 önkormányzattól. Az 5 ezer fő feletti települések átvállalt adóssága ebből 515 milliárd forint lesz.
Ezek után az önkormányzatok addig nyújtózkodhatnak ameddig a takarójuk ér. Ezért az állam ésszerű, megvalósító fejlesztésekhez ad támogatást, olyanokhoz, amelyekhez a településeknek megvan a saját önereje is. A másik fontos, hogy a bevételeknek fedezniük kell a kiadásokat és a települések csak utána fejleszthetnek.
A települések nem voltak jó helyzetben, a 3200 magyar önkormányzat közül körülbelül 500 nem adósodott el, vagy azért, mert túl kicsi hozzá, vagy pedig azért, mert, alkalmas város vezetést választott a lakosság, vagy „úszik az iparűzési adóbevételben”. A 2013-as büdzsé tervezete szerint az önkormányzatok majdnem 400 milliárd forinttal kapnak kevesebbet, mint idén, igaz hogy rengeteg feladatot átvállalt a kormány az önkormányzatoktól.

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: De hogyan tovább?

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.