A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  peter on Szer. Aug. 03, 2011 3:13 am

Nyolc évig ez volt a divat kormányzati szinten hogy hazudtak félretájékoztattak . Nem csak a lakosságot hanem az egész világot, úgy látszik a mi testületünk ezt megnyújtja egy kicsit. A testületi ülések témájánál igen lényeges, mondhatni városunk jövőjét befolyásoló döntésekről a 2011. júliusi ,,tájékoztatóban" sincs tájékoztatás. Mint láthattuk a beszámolóból nem a testület irányítsa az eseményeket hanem az események a testületet. Még mindég nem adott a testület olyan fontos dolgokról tájékoztatást.
Mint Pld.: 1;A testület javadalmazásáról.
2;A vízmű felügyelő bizottság javadalmazásáról.
3; A vízműnél felmerült közvagyon hűtlen kezelésének alapos gyanújának kezeléséről.
4;A vízműhöz mi indokolta hogy egy teljesen szakmailag laikus személyt alkalmaznak vezetőként.
5; A gyámügy problémáját megpróbálják szőnyeg alá söpörni,(megmagyarázni a magyarázhatatlant) oda alkalmatlan ügyintézőt felvenni.
6;A kiöregedett gyámok helyére a mai napig nincs felvéve fiatal agilis személyek!
7; Az önkormányzati lakásoknál kialakult tarthatatlan állapotot sem kezelik a helyén. Pedig legjobb tudomásom szerint már az előző testület is foglalkozott a témával hogy e két területen kialakult kaotikus állapotokért az oda kinevezett csoportvezető személyében van a hiba.
8;Említést sem tesz a jegyző távozásának okairól.
9;Nem kaptunk tájékoztatást hogy mi indokolja a négy közalkalmazott béreltérítését, amikor a jelenlegi anyagi helyzetben a bérek minimális szintre csökkentése volna kívánatos.
10;Említést sem esik mi indokolja a pm és a testület fizetésének számfejtését (felvételét), amikor a választálsí ígéretekben arról volt szó hogy az önkormányzat nehéz anyagi helyzete fennállásáig, fizetést nem vesznek fel. Nehézség pedig igen súlyos( 200 milliós hitel visszafizetésének átütemezése 33 milliós hitel felvétel) Mint láthatjuk csak a pénzintézet jóindulata mentette meg ezt a LÚZER vezetést a csődtől.
11;A Testület vagyon bevallásának nyilvánossá tételét a törvényi kötelezettség ellenére sincs közzé téve.

12;Az állat tartási törvény sincs a mai napig végrehajtva. (De miért?)
Még az a jó hogy az előző testület által megnyert pályázatok gördülékenyen haladnak.
13; A testület kölcsönöz a focí csapatnak 5 millió forintot. Ez durva törvénysértés.
14; A szociális törvényt súlyosan megsértik amikor jogosulatlan személynek folyósítanak segélyt. (Házkörnyéke és kert elhanyagolása)
15;A Megyei kórház helyet az orosházi intézménnyel kötnek megállapodást. Pedig ez előnytelen a város és környék lakosságának.
16;A sportpálya asztalos munkálatait két olyan személynek adták oda aki már bizonyította alkalmatlanságát.
17;Külső céget bíztak meg a pályázat figyelésével, holott a választások előtt a pm -ről azt terjesztették hogy a pályázat összes művelete a kosújában van.(lehet hogy ott de nem a fejében)
18;A szántódi ingatlanról a mai napig nem közölték a valóságot. (pedig a lakosság erősen félre van tájékoztatva)
19;Közlik hogy a Megyei Kormányhivatal központjához 60-fő közfoglalkoztatási pályázatot adnak be. Csak azt nem tudom hogy ezt mi indokolja? Hisz a Panon lúd 160 fővel bővíti a létszámot amit a városunk nem bir kielégíteni. Ha a Panon lúd e véget bezár úgy az önkormányzat 60 millió helyi adótól esik el. (ami egyenlő a biztos csőddel) De nem akarom sorolni a sok tájékoztatási hiányosságot, a sok dilettantizmust, hátha lesz aki folytassa. Azt meg kell vallanom hogy abban nem reménykedek hogy ez a város vezetés felnő a feladathoz.

peter

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  calambo on Kedd Aug. 30, 2011 12:01 am

A lakossági tájékoztatást elolvasva, elgondolkodtam vajon meddig ,,VEGETÁL" ez a LUZER vezetés.
Mesteri megoldás: ha már a testület semmilyen konkrét előre mutató cselekedetről nem tud beszámolni. akkor előveszi a városunkban mások által kivitelezett dolgokat, úgy festik le mintha a város vezetésének bármi köze is lenne hozzá. Tisztelt Péter nem akarlak ismételni én inkább azokkal a dolgokkal foglalkoznék ami elkerülte a figyelmedet.
Ilyenek:
1;Úgy lett beharangozva hogy igaz hogy az új vízmű vezetője szakmai hozzáértése szinte nulla, de jogi és közgazdasági hozzáértése az magas szintű.
Csak azt nem értem ha ez így van akkor, mi ideokolta hogy több millióért külső szakértő nézze át a vízmű eddigi ügyvitelét?
2; Azóta már a jegyző személye eldőlt, úgy mondják a ,,papírforma" érvényesült. Hisz a szolgáltatásért az ellenszolgáltatás megtörtént.
Most már csak az a kérdés hogy az új jegyző tud-e vagy akar -e eleget tenni a munkaköri kötelezettségének.
A teljesség igénye nélkül felsorolnék egy pár akut problémát ami megoldásra vár!
1; A testület tagjainak vagyon bevallásának nyilvánossá tétele.
2;A vízműnél alaposan gyanús közvagyon hűtlen kezelése jogi útra terelése.
3; A szennyvíz ll- ütemének a pontos lezárása szükség szerinti jogi útra terelés.
4;Gyámügy és önkormányzati lakások akut problémájának megoldása.
5;A Béreltérítéseket január 1-ig vissza fizetése. A felelősség megállapítása jogi útra terelése.
6;Az állat tartási törvények maradéktalan végrehajtása.
Összefoglalva: Vajon az új jegyzőnek lesz-e bátorsága (hozzáértése) a munkakörének megfelelően intézkedni.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Nézzünk szemben a balatonszántódí ,,üdülő" 25 éves hazugságaival!

Témanyitás  calambo on Hétf. Okt. 17, 2011 4:55 am

Ezen építmény a rendszerváltás óta minden testületnek gondot okozott. A választálsí kampányoknak kisebb nagyobb mértékben tárgya volt. Ezért utánna jártam és most megírom ezzel az építménnyel kapcsolatos pőre valóságot. Ezért meg kívánom jegyezni nem vagyok kíváncsi különböző újabb hazugságokra. De ha bárki dokumentummal alátámasztott dologgal ki tudja egészíteni a történetemet azt szívesen veszem!
Szóban forgó építmény címe: Szántód Vörösmartí-7-szám. Nagyselmeczi István a felesége halálát követően 1/1 arányban tulajdonosa lett az üdülőnek, melyet 1987. december 2-án kelt adásvételi szerződés alapján – az értékbecslés alapján megállapított vételár 667 500 forintér – az Önkormányzat jogelődje részére értékesítette. A vételár 70% át 8 napon belül az OTP helyi fiókjában a vevő átutalja a további 30%-át az ingatlan nyilvántartásba vételt követő 8 napon belül. (tehát teljes vételárat)
Az adásvételt eladó részéről Nagyselmeczi István,
Míg a vevő részéről Dr Fekete Lajos írta alá.
1; Míg a két hitelesítő tanú:Farkas Attiláné Mkháza Hársfa 1 sz alatti lakos;.
2; Sz tanú: Vargáné Dr Magony Margit Mk.háza Fáji 23 szám.
Hogy ezt az ingatlant olcsón vagy drágán vásárolta a városi tanács azt döntse el mindenki maga.
Egy pár hiteles mutató a megítélés kialakításhoz:
1;Akkoriban az átlagbér 3500 forint./hó
2;Az ingatlan építési engedély nélkül lett építve, ezért lakhatási engedéllyel sem rendelkezik.
3;Gyermek sem felnőtt üdültetésre nincs de nem is volt de nem is szerezhető meg a jogosítvány!
4;Hiteles ingatlan szakértő szerint az építmény a legminimálisabb építési követelményeknek sem felel meg!
5; 1987-óta a mai értékének többszöröse lett ráfordítva hogy össze ne dőljön. Ezeket a szempontokat később bővebben kifejtem hogy mindenki képet alkothasson a tényekről.
Addig is kérem a véleményeteket eme ,,nagy" üzletről!


A hozzászólást calambo összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 21, 2011 10:44 pm-kor.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Nézzünk szemben a balatonszántódí ,,üdülő" 25 éves hazugságaival!

Témanyitás  erzsebet on Hétf. Okt. 17, 2011 7:11 pm

Tisztelt calambó mondhatni amúgy üzleti szleng nyelven a Városi Tanácsot jól meg mézezte az igazgató bácsi. Azóta a legszerényebb számítások közt minimum 25-szoros pénzromlást szenvedett el az ország 1987-hez viszonyítva, ami azt jelenti hogy most ennek az 50 négyzetméter alapterületű építménynek az értékének minimum 16 000 000 milliót kéne hogy érjen. de amint értesültem annak ellenére hogy az önkormányzatok különböző testületei közel 10 000 000 milliót fordítottak az álok meg óvásra és az ingóságok cseréjére, a mostani, reálisan értékesítési ára legjobb esetben sem éri el a 7 000 000 milliót. Ez az építmény bizony mementót állít 1987-2011köztí Mezőkovácsháza Város vezetésének erkölcsi ostobaságának, anyagilag pedig a közvagyon hűtlen felelőtlen kezelésének a mintapéldánya.
Tisztelt calambó jól írtad a Dr Turcsán Judit fórumán a következőt írtad: ,,A szántódi ingatlan azt hiszem hogy még sok fejtőrést okoz mert ezt a gombócot se lenyelni se kiköpni még soká nem tudja a testület."

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Nézzünk szemben a balatonszántódí ,,üdülő" 25 éves hazugságaival!

Témanyitás  calambo on Szomb. Okt. 22, 2011 12:52 am

Tisztázzuk hogyan is építette Nagyselmeczi István az ő hétvégi házát. Ha valaki azt hinné hogy valami különleges módszer volt. Nem semmi féle egyedi módszer, minden úgy történt mint más elvtársaknál. Ekkortájt az országban a jólét biztos mutatója!: Legyen lakás, legyen ,,Trabant", legyen egy kis telek rajta egy bungalóval, mert mit is kívánhatott az ember a szocializmustól. Ekkor tájt járta egy mondás: A jól értesült Ügynökök jelentették Kádár elvtársnak,- Lopnak az emberek- Mit csinálnak a lopott holmival ? Kérdí Kádár. -Hétvégi házat építenek belőle-. Elvtársak ha a nép nem viszi ki külföldre a lopott holmit -mondja Kádár elvtárs-, hanem itthon hasznosítja akkor az nem olyan nagy baj. Hisz az ország gyarapszik! Igen ki hol dolgozott, kinek milyen szocialista összeköttetése volt akkorára és olyan minőségűre sikerült a hétvégi ház! Az igazgató bácsi ekkor jött rá hogy az iskolának feleslegesek a pottyantós WC-ék, valamint a széntározók. Ezt lekel bontani! A kimentett anyagokból egy ,,üdülőt" építeni a ,,gyerekeknek" (Persze az Ő nevére)! A bontási munkák megkezdődtek, majd az építési munkák is lezajlottak amúgy az akkortájt szokásos ,,kaláka" munkába. A hiányzó anyagokat Pista bácsi beszerezte a szocialista összeköttetéseivel meg ugye nagy objektumokat működtetett Református kovácsháza onnan kimaradt annyi anyag hogy az üdülő és két ,,faház" kész lett. Ettől kezdve az igazgató bácsi a nyári szünetet ott töltötte, Oli nénivel. Meg közben felügyelt egy két gyermek csoportra akik a két ,,faházban" esetleg sátrakban lettek elhelyezve. De amikor Ők nem voltak ott a refi családok(önköltséges áron) nyaralhattak. Tehát az élet (üzlet) beindult. Csakhogy az idő haladt Pista bácsi felett eljárt az idő, Megözvegyült. De jött a rendszerváltás előszele. Most már még jobban felerősödött a lopás. Ezért mindenki onnan lopott ahol volt, ezt Kádár elvtárs Így fogalmazta:mindenkinek abból a jászolból kell megélni ahova kötöttük! Vagyis folytatódott a 70-es évben megkezdett szocializálás csak most már nagyobb léptékben. Ekkortájt a tanácsok szolgálati lakásait adták el az elvtársak egymásnak, amúgy töredék áron. Viszont amelyik elvtársnak (családtagjának) volt felesleges ingatlanja azt bizony a reális árának többszörössíért vásárolta meg a tanács. Ez történt a Szántódi építménnyel is. Csak azért azt érezte a Tanács elnök hogy ez az adásvétel egy kicsit ,,necces", mivel egy ilyen ingatlanra a tanácsnak nincs ésszerű magyarázata hogy ez miért kellett megvenni, ezért kitalálták hogy ezt az építményt jótékonyságból adta az igazgató bácsi, a tanácsnak. Ezt a mai napig híresztelik a megbízottak. Ezért bármekkora terhet jelentett az önkormányzatnak senki nem mérte felvállalni hogy megszabaduljon tőle. Igen a hazugságnak van egy ilyen törvényszerűsége, hogy ha azt az emberek elhiszik, utána jobban ragaszkodnak hozzá mint az igazsághoz. A legközelebbi írásomban annak járok átunna: Vajon 2010-ben milyen esemény késztette az önkormányzatot hogy napirendre tűzze a Szántódi bungalót. De aki tudja írja meg, mindnyájunk okulására!

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  Dr. Turcsán Judit on Vas. Okt. 23, 2011 11:21 am

Szégyelje magát a honlap tulajdonosa, aki ezt az írást fenn hagyja. És Maczkai József, aki ezt az egész szemetet még reklámozza is!

Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  donkihote on Vas. Okt. 23, 2011 11:06 pm

Tisztelt calambó az írásodat végig olvastam és kielemeztem. Mondhatni ,,kíméletesen" írtad le az eseményeket. Az írásodról több emberrel beszélgettem. Nem gondoltam hogy még mindég sokan úgy tudják hogy ebben az adás vételben volt egy kis jótékonysági gesztus. De aki idősebb volt és személyesen ismerte a volt tulajdonost. azoknak egyértelmű volt, és ők sose dőltek be ennek az ajándékozási dumának. Erre mondják az igazság előbb, utóbb úgyis kiderül. Persze most a hazugság terjesztői rosszul érzik magukat. Mer ezen ingatlan körül elég durva hazugságokat terjesztettek. Persze most az emberek azt várnák hogy a hazugság terjesztők bocsánatot kérjenek.
Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin a kommunistákról ezt írta:,,Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
Tisztelt fórumozók bocsánatkérésre senki ne várjon, mert egy kommunista soha semmiért nem kér bocsánatot. De egyébként is a hazug ember bocsánatkérése nem ér többet mint ,,elhullt paripán a patkó"!
Tisztelt calambó még arra lennék kíváncsi hogy a testület 2010-ben miért tűzte napirendre az ,,üdülő" sorsát? Ha lesz időd ezt is írd meg!
KÖSZÖNÖM.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Nézzünk szemben a balatonszántódí ,,üdülő" 25 éves hazugságaival!

Témanyitás  calambo on Hétf. Okt. 24, 2011 7:17 am

Mint ahogy ígértem teljesen áttekintem ennek a szántódi bungaló sorsát egész 2010 október 3-ig. Ezért felkerestem Bakos Istvánt a 2006-2010-közti polgármestert. A kérésemet nem utasította el, állt rendelkezésemre. Megígérte hogy minden kérdésemre válaszol. Én csak egyenlőre a Nagyselmeczí féle szántódi ,,üdülővel" kapcsolatban kérdezek:
Calambo: 2006-ban milyen állapotban volt az építmény?

BIG: Úgy az építmény és környéke siralmas állapotban volt, A tető sok helyen beázott a falak derék magasságig felnedvesedtek, a festések teljesen elhasználódottak. Tehát még hétvégi piknikezésre is csak az ellenségemnek ajánlottam volna fel.

calambo:Ekkor hogy döntött?

BIG: A soron következő testületi ülés után elbeszélgettünk róla felvetettem hogy mondjanak róla véleményt. Sok féle vélemény elhangzott de az volt a többség véleménye hogy vigyük be a következő testületi ülésre. Addig még mindenki elgondolkodik és információt gyűjt. Addig én is lementem és megszemléltük egy építési szakemberrel hogy felbecsülje a minimálisan sürgős munkákat és várható költségeit.
A szakember úgy vélte hogy a legsürgősebb teendők (hogy ember számára) használható legyen, úgy 2 000 000-millíóba kerül. A testületi ülésre bevittem, a testületi tagok szívták a fogukat, mert tudták hogy ez csak vízhordás a kútba de a vége az lett hogy a többség megszavazta a pénzt. Én Úgy emlékszem hogy az egész munka költsége 2,2 millió lett. A munka legnagyobb költsége a komplett tető cseréje. De mondanom sem kell hogy ezután sem kaptunk semmilyen engedélyt az üdültetésre. Az üdültetés amolyan ,,savarc" ban ment. Hál istennek nem történt semmilyen ,,esemény" így senki nem szembesült a szabálytalanság következményével.

Calambo: Mi indokolta hogy 2010-ben újra testület elé kerüljön az ,,üdülő"?

BIG:2009 végén a pedagógusok közölték hogy Ők oda gyermeket nem visznek. Ezért úgy gondoltam hogy a testület elé viszem és annak döntésének megfelelően cselekszünk. A testületi tagoknak a CD-lemezére rátette a műszaki osztály a hivatalos adásvételi szerződést,az ingatlan forgalmazó dokumentumát, az ülésre meghívtam a 2006-ban az épület javítását végző szakembert, hogy a véleményét meghallgassuk. Hogy aki még nem tudta, az tudja meg hogy ezt az ingatlant amolyan ,,örök" áron vásárolta meg a Városi Tanács még 1987-ben. Tehát itt semmiféle jótékonykodásról szó sem volt. A testület úgy döntött hogy soroljuk be az eladható vagyon közé, Becsültessük fel az értékét és az állapotát. Ez meg történt, az állapotáról azt mondták ezt igazából javítani nem érdemes a lebontását vagy az eladását javasolták. A javasolt ár 9 000 000-millíó de közölték hogy ennyiért nem lehet eladni!
Az ingatlant KNH 260 000 000-millió keret jelzálog terheli, meghirdetés előtt hogy forgalomképes legyen, ezt le kell vetetni!
A testületi ülésen a pénzügyi bizottság javaslatára 15 millióra lett emelve az kikiáltási ár.

calambó: De ez komolytalan ha 9 millióért sem lehet eladni akkor miért lett 15-millíóra emelve.

BIG: Persze hogy komolytalan. Erre azóta sem találtam racionális magyarázatot.

calambo:És ekkor 15-millióért lett meghirdetve?

BIG: A bankhoz elmentem hogy levetessem a 260-milliós keret jelzálogot. Ott közölték hogy az ügyintézési költség 500-ezer forint az átfutási idő 60 nap. Mivel ez szeptember elején történt ezért úgy döntöttem hogy nem költöm az önkormányzat pénzét feleslegesen, mivel ilyen áron senki még alku helyzetben sem lép velünk. Ezért az ingatlan eladásra meg sem lett hirdetve. De maradt az eladható vagyon közt. Az ingatlan sorsa a mai testületre lett hagyva.

calambó: De akkor mi volt az a nagy hajcihő a választás előtt?

BIG: Az nem volt más mint választálsí kampány a legmocskosabbjából.

Calambó: De az időtájt beszéltél egy igazi üdülő építéséről, az mi volt?

BIG: Bizony az maga a valóság volt. szeptemberben értesültem hogy volna a kovácsházi gyógyfürdőhöz pályázati lehetőség ifjúsági tábor és szálló építésre. Én ennek utánna jártam és komoly ígéretet kaptam a pályázat megyerésére. Sajnos a mezőkovácsháziaknak Szoci polgármester kellett ezért ezt az ígért objektumot elfújta a szél.

calambó: Ez a pályázati lehetőségből hol valósultak konkrét dolog?

BIG.: Igen nem kell menni messzire elég ha Pusztaottlakára kell menni a szafari parkban és megnézni a 40 férőhelyes ötven milliós ifjúsági szállót a kiszolgáló helységekkel, pedig az csak egy 400-lakosú település, Igaz Ők nemzeti polgármestert választottak.

calambó: Ezenkívül Mezőkovácsházát még milyen hátrány érte ezzel a nem éppen szerencsés választással?

BIG: Azt így fel sem lehet mérni. Ezzel a választással Mezőkovácsháza behozhatatlan hátrányt kénytelen elviselni. A pm-nek azért van egy kis gyógyír a sebeire. Átadhatja a városnak az általam pályázott létesítményeket. Ezt olyan színben tüntetheti fel mintha lenne valami köze hozzá.

calambó: De hát nincs semmi köze hozzá, hisz képviselő volt.

BIG:Bizony amelyik pályázatról időben tudomást szerzett azt Dr.Karsaival közös erővel megfúrták. De ezekről a piszkos munkákról majd később.
De lehet vigasztalódni!
Mert kevés olyan 6000-res település van az országban ahol PROFESSZOR a polgármester!
Ez bizony olyan mint akinek igazi herendi étkészlete van csak nincs mit enni.
calambo:Köszönöm a riportot.


calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  erdeklodolakos on Vas. Nov. 06, 2011 2:09 am

Mindenki valamilyen nyomot hagy maga után. Kinek milyen emberi kvalitása van annak megfelelőt. BIG két cikluson keresztül volt pm egy cikluson képviselő a tevékenységét a rend, törvénytisztelet, a közért való munkálkodás jellemezte nem ismert kompromisszumot a város ellenségeivel. Ez bizonyára nem mindenkinek volt kedvére, hisz jó páran komoly jogtalan pénzektől estek el evégett. Ílyen voltak különböző ,,szakértések" tízmilliós nagyságrendben, DBÖTKE pénzszivattyú ami dr.TZs működtetésével több mint 150 milliós kár érte a városunkat. A kistérségi központ Mezőkovácsházi elvesztése 2004-2010 közt, de gyakorlatban BIG hiába hozta vissza a városba, működtetését a regnáló pm-re nem bízták mivel az eddigi közéleti múltját figyelembe véve, alkalmatlannak találták. Erről tanúskodik egy lezárt bűnügy, és két igen súlyos gazdasági bűncselekményben folyó bűnügyi eljárás. BIG a kettő +egy ciklus alatt semmilyen bűncselekményben sem tettes, sem cinkos szerepet nem vállalt. Igaz ellenfelei minden valótlansággal próbálták kikezdeni, de a mai napig semmilyen konkrét szabálytalanságot még az ellenségei sem tudtak felmutatni. Tiszta lelkiismerettel töltheti nyugdíjas éveit. De vajon ezt a regnáló pm 8 +1-éves közéleti tevékenységére elmondhassa magáról? Hisz eddig még elvtársai sem tudtak semmi olyan cselekedeteket felhozni ami a városunk javát szolgálta volna. Viszont konkrét dokumentumok bizonyítják a káros tevékenységét. Sajnálatos hogy BIG a kedvező politikai helyzetben nem kapott bizalmat a többségtől, ezzel vissza nem térő lehetőségtől esett el városunk. Ez legyen a dezinformálok erkölcsi terhe. Most azt javaslom ennek a díszes társaságnak álljanak a pm-mellé és produkáljanak valami pozitívat. Mert ha ez nem így lesz, akkor kemény árat fizet a város polgárai független attól hogy ki hova szavazott! Mert ez nem járható hogy az elmúlt egy év alatt 100-millióval növekedett a város eladósodottsága.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  donkihote on Hétf. Dec. 12, 2011 4:52 am

2011 december 9-én megkaptam az önkormányzati tájékoztatót. Sok mindenről kaphattunk tájékoztatást. Rendben folytatódnak az előző testület által megnyert pályázatok kivitelezése. A középületek megújultak, persze azért vannak döccenők is. Pld: Három bio brikett kazán lett vásárolva hogy kiváltsák az elavult négyfogyasztású gázkazánokat. Bizonyára valamelyik elvtársnál volt elfekvő készlet. Mert ugye 2006-2010-közt minden elavult gázkazán ki lett cserélve a legmodernebbre. De hát a pm bármekkora ,,nagy tudású" mindent Ő sem tudhat. Megkérdezni pedig valószínű elfelejtette a szakembereket. Valószínű a babért egyedül akarta bezsebelni. Ha megkérdezi a hozzáértőket valószínű felhívják a figyelmét hogy a bio brikett tüzeléshez a kazán az csak a technológiai lánc egy része. Ahhoz hogy ez a fűtésforma gördülékenyen és hatékonyan működjön ahhoz az egész ,,láncot" biztosítani kell. Az pedig nem kis összeg ezt az önkormányzat csak igen kedvező pályázattal tudná megvalósítani. Ha a pm valaha készített volna pályázatot akkor tudhatná hogy előre megvásárolt eszközök nem számolhatók el utólag a megnyert pályázatban. A termál fűtés is egy szép álom, a lakosságot lehet vele szédíteni, de kivitelezésére a városunk LÚZER vezetése képtelen. Azonkívül a tájékoztató tartalmaz még egy pár álmot. De valódi kivitelezhető megoldást még nem produkált ez a testület. A pénzügyí beszámolóból megtudtuk hogy az önkormányzat nem részesülhet ÖNHIKÍ pályázatból.

Hogy miért EZÉRT:1; A választások óta hitelt vettek fel.

Ez sajnos megtörtént. De a lejárt hitelt az önkormányzat nem fizette hanem átütemezte ami súlyosbítsa a pénzügyi helyzetet. Ezért ez kizáró ok.

2; A választáskor 60 napja lejárt közüzemi számlát nem örököltek.

2010 október elején BIG átadta a hivatalt Prof. Dr TZs-nak. Lejárt határidejű számlát nem hagyott maga után a leköszönő testület Dec. végéig biztosítva volt a működéshez szükséges fedezet. A pénzügyi helyzet tiszta és világos volt. Kizáró ok.

3; Az önkormányzatoknál és önkormányzati gazdasági társaságánál felesleges indokolatlanul pénzt költöttek. (négyértékű gépkocsikat lízingeltek stb.)

Sajnos mind az önkormányzatnál mind a vízműnél nagymértékű kocsi lett indokolatlanul lízing konstrukcióba vásárolva (Így az alapár háromszorosába kerül). ezért ez is kizáró ok

4; Ha nincs helyi adó, vagy a helyi adókból, nagy kintlévőségek vannak.

Sajnos túl nagy kintlévőségek vannak. Ezért ez is kizáró ok.

5;Nem kötelezően ellátandó feladatokat vállalt az önkormányzat és az nagy vesztességet okoz az önkormányzatnak. Pld: önkormányzat bérlakásokat működtet.
Ami a mi esetünkben igen tetemes vesztesség. Ezért ez is kizáró ok.

6;Teljesen indokolatlanul gazdasági társaság létrehozása (MESZOLGKER Kft)

Bizonyíthatóan kevesebb bevétel növekedést hoz mint a társaság fenntartási költsége!

7; Nagy hátrány ha 10 000-lakos alatti települések fizetett alpolgármester(rei) csak akkor megengedett ha a pm. A tisztséget illetmény nélkül végzi, mert például, országgyűlési képviselő vagy egyéb fontos feladatot lát el A képviselők magas tiszteletdíja is igen hátrányosan érinti (befolyásolja). a pályázat sikerét.

Igen esetünkben két fizetett alpolgármester van annak ellenére hogy a pm teljes fizetést vesz fel, a 8 tagú testület javadalmazása jóval túlszárnyalja az előző 13 javadalmazását, tehát ez is kizáró ok.

8; Ha a hiány eredete, keletkezése bűncselekménnyel összefüggésben keletkezett.

Igen a város hiánya bizonyítottan bűncselekmény következtében jött létre, ezért ez is kizáró ok. De megemlíthetném hogy 2011-ben 4 dolgozót törvénytelenül magas béreltérítésbe részesítik, a jegyzőnek 120 ezerrel több a fizetése annak ellenére hogy a szakmai felkészültsége mélyen az előző jegyző szakmai színvonala alatt van. Különböző helyekre TITÁN kaliberű kádereket fizetnek.
De van még jó néhány ok ami kizárja a pótlólagos támogatást.
Ezért én úgy érzem a Városunk testületének egy járható útja van,(mivel nincs a kormányhoz értékelhető kapcsolata) azt a pénzt ossza szét ami van. Különben is városunk szavazóinak többsége a megszorításokra szavazott. Így ez ellen bizonyára nem lesz erős kifogás. Ezeket a fennálló visszásságokat záros határidőn belül ha meg nem szünteti a testület, a biztos csőd elé néz a város. Továbbá megtudtuk hogy 2010 október 3-án a város vezetése 463 792 999 Forint hitelállománnyal vette át az önkormányzatot ezt megtetézte 223 443 056 Forinttal.
Tehát a jelenlegi hitel összesen 687 235 955 Forint. Ez már a város számára kezelhetetlen. Ha ehhez hozzávesszük hogy lényegében nem csináltak semmit, ez katasztrófa.

donkihote

Hozzászólások száma : 150
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  calambo on Kedd Dec. 27, 2011 3:43 am

2010 augusztus 1-ig az önkormányzatoknak el kellet készíteni az Adósságrendezési eljárásról a helyi szabályzatot. Ezt a testület júliusban napirendre tűzte. Két fórumozó Patrióta (Bertók Ferenc) és Zsandark (Dr. TJ) Mint minden témát megragadva most is nekikezdett a félretájékoztatásnak (hazudozásnak) BIG lejáratásának. Ajánlom mindenkinek olvassa el még egyszer, a másik (MSZP)honlapon. Biró Bea fórumozó figyelmeztette ezt a két Dezentort hogy ne beszéljenek valótlanságot ,ne vizionáljanak. Kérte Prof. Dr.TZs képviselőt hogy írja meg a valóságot. Természetesen Dr.TZS nem reagált. De miért is reagált volna hisz közösen agyalták ki a lakosság félretájékoztatását.
Dr. Tj a következőket írta: DrTZs mindent le fog írni, amint elkezdődik a kampány. ....Akkor a mostani bajért ki is a felelős?
-De hisz semmilyen pénzügyi bajok nem voltak. A pénzügyi bajok 2011 januárjában kezdődtek. Csak megjegyezném Dr.TZs semmi féle pénzügyi probléma megoldást nem írt le a választálsí programban. De a kidolgozott Adósság rendezési szabályzatot sem vette figyelembe a 2011-es költségvetésnél. Hanem felelőtlenül költekeztek (béreltérítéseket, felügyelő bizottsági pénzeket, irreális tiszteletdíjakat, két alpolgármesteri fizetést, stb.) TITÁN (titán tudnátok valamire használni) Személyeknek juttattak nem kevés pénzeket, állásba helyezték). Indokolatlanul és felelőtlenül a legrosszabb(lízing) konstrukcióba vásároltak nagy értékű ám szükségtelen járműveket. Ez a lejárt határidejű tartozások átütemezéséhez, újabb hitel felvételhez vezetett. Tehát rossz gazda módjára kezelték az önkormányzat vagyonát. Ami kizárta mindenféle ÖNHIKI lehetőségét. Most már azt kéne tudni hogy hogyan tovább. Mert én úgy látom hogy most 2012-ben komoly probléma van, ezért nem értem hogy a pm hívei akik elősegítették hazugságaikkal a lakosság félre vezetését, pm választálsí győzelmét, most miért nem segítenek a problémák megoldásában? Vagy csak ennyire futotta?
Úgy érzem Alexander Szolzsenyicinnek tökéletes a definíciója a mai állapotokra, amikor ezt írja:A kommunista az eltorzult lélek, a szemrebbenés nélkül kimondott, vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy politikus a mozgalom, vagy maga és párttársai személyes boldogulása érdekében kimond – biztos jele annak, hogy kommunistával állunk szemben, akkor is, ha másként (pl. szociáldemokratának, liberálisnak, függetlennek, ne-konzervatívnak vagy bármi másnak) nevezi magát.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  Dr. Turcsán Judit on Kedd Dec. 27, 2011 5:20 am

calambo írta:......Két fórumozó Patrióta (Bertók Ferenc) és Zsandark (Dr. TJ) Mint minden témát megragadva most is nekikezdett.......

Ki szeretnélek javítani kedves calambo: Patrióta is én vagyok, sőt, érdeklődőlakos, nyusza, szilvercica, nagypista, fülöpbéla és mind a a százvalahány fórumozó a honlapunkon. Csak a hitelesség kedvéért...

Üdvözlettel:

DR. TJ

Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  erdeklodolakos on Szer. Dec. 28, 2011 1:17 am

Tisztelt calambó én úgy érzem hogy a pm-et nagyon sok elvtársa gyűlöli. Ezért próbálom megtudni hogy mit vétett a saját köreinek. Mert ugyanis szinte senki nem kíván rajta segíteni. de az is lehet hogy az MSZP-köreiben nincs is igazi tehetség aki tudná a megoldást. Lehet hogy csak arra futja nekik hogy bírálják (rombolják) a nemzeti oldalt, de építési gondolatuk nincs. Hisz ezt láttuk országos szinten az elmúlt 20-évben.

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  Dr. Turcsán Judit on Szer. Dec. 28, 2011 5:04 am

Kedves Érdeklődőlakos!

Ki szeretnélek egészíteni. Nem csak az"elvtársak" gyűlölik, de a gyermekei sincsenek vele beszélő viszonyban ( Very Happy ), sőt, tegnap rálépett a kutya farkára, azóta az ebünk is kerüli őt.
affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid affraid

Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  erdeklodolakos on Hétf. Jan. 02, 2012 2:11 am

Egy hitehagyott társaságnak (MSZP) mindég kell egy vezér. Ezt a rendszerváltáskor Mezőkovácsházán Dr Szarvas Attilába találta meg az ,,élcsapat".
Tehát úgy tekintettek rá mint az Észak Koreaiak a ,,Kedves Vezetőre" De ezekről majd később.
Most inkább csak azt írnám hogy mi okozza hogy Prof Dr Turcsán Zsoltot sok MSZP-és nem szereti!
Igen röviden Prof.Dr.TZs volt aki bezáratta a ,,Kedves Vezetőt".
Ezt a választásokkor még a ,,Kedves Vezető" hívei nem tudták. Ezért is szavaztak Dr.TZs-re.
Meg ugye a jobboldal féktelen gyűlölködéstől vezérelve szavaztak Dr.TZs-re. Azóta már sokan tudják az igazságot. a jobboldalt ugyan továbbra is gyűlölik, csak a pm -nek nem tudják megbocsájtani hogy a ,,Kedves Vezetőt" becsukatta.
Erre mondta egy öreg barátom, ,,Tudod a kommunista olyan mint a kutya, idővel a szőrét elhullajtja, a foga tönkremegy, de a természete megmarad".
Tehát konkrétan hogyan csukatta be Dr.Tzs a ,,Kedves Vezetőt.
Erre a válasz a Gyulai Városi Bíróság 15.B.321/2006/45. számú ítéletében tetten érhető.
A ,,Kedves Vezető" ellen bírósági eljárás volt folyamatban, de mind olyan vádpontokban amiért egy ilyen kaliberű kádert mint Dr.SzA-át a Bárándi ügyvédiroda védelmében esetleg felfüggesztet szabadságvesztést mondanak ki.
Csak hogy Prof. Dr.TZs és felesége mint a 2002-2006-ciklus tanácsadói letagadták hogy ők nem szakértettek csupán munkabér jellegű pénzt vettek fel. Ha ezt nem így teszik akkor a bíróság valószínű kötelezi őket a jogtalanul felvett túlzottan magas szakértői díjak visszafizetésére.(ami súlyos milliókat jelentenek) Így viszont a ,,Kedves Vezetőre" letöltendő börtön várt. Mert a szóban forgó ,,szakértői" díjakat a fenn említett két személynek a ,,Kedves Vezető" bruttóban fizette ki.

Ezzel megvalósult a Btk.310§/A(1) bekezdés a.) pontjába ütköző és a (2) bekezdés szerint büntetendő.
a Btk. 12§ (2) bekezdése értelmében folytatólagosan elkövetett munkáltatással össze függésben elkövetett adócsalás büntette; ezt viszont nem lehet felfüggesztett börtönnel megúszni!

Szolzsenyicin erről ezt mondja:"Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a személyes boldogulása úgy kívánja.”
Igen most a személyes boldogulása így kívánta.

De a történelem bizony nagyszámú olyan kommunista tanúvallomásról tesz említést amikor a kommunista vallomása a másik kommunista életébe került.

Szolzsenyicin erről ezt mondja:,,A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek (…), egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.”

Ezekről a tényekről bővebben az említett Bírósági ítéletből. Én is onnan vettem az információt.
A könnyebb kikeresés végett, a 3544/2007-es iktatószámon található meg.
Bátran bárki besétálhat a polgármesteri hivatalba és ott megtekinthető az ide vonatkozó dokumentum!

erdeklodolakos

Hozzászólások száma : 152
Join date : 2011. Jul. 13.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  Dr. Turcsán Judit on Hétf. Jan. 02, 2012 6:58 am

Nem tudom, hallottad-e, de a 2008-as gazdasági világválságért is a férjem a felelős. Csak, hogy segítsek neked egy kicsit..... clown

Dr. Turcsán Judit

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2011. Aug. 31.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  peter on Kedd Jan. 03, 2012 10:37 pm

Erdeklödőlakos írja: Egy hitehagyott társaságnak (MSZP) mindég kell egy vezér. Ezt a rendszerváltáskor Mezőkovácsházán Dr Szarvas Attilába találta meg az ,,élcsapat".
Tehát úgy tekintettek rá mint az Észak Koreaiak a ,,Kedves Vezetőre" De ezekről majd később.
Most inkább csak azt írnám hogy mi okozza hogy Prof Dr Turcsán Zsoltot sok MSZP-és nem szereti!
Igen röviden Prof.Dr.TZs volt aki bezáratta a ,,Kedves Vezetőt".
Ezt a választásokkor még a ,,Kedves Vezető" hívei nem tudták. Ezért is szavaztak Dr.TZs-re.
Meg ugye a jobboldal féktelen gyűlölködéstől vezérelve szavaztak Dr.TZs-re. Azóta már sokan tudják az igazságot. a jobboldalt ugyan továbbra is gyűlölik, csak a pm -nek nem tudják megbocsájtani hogy a ,,Kedves Vezetőt" becsukatta.
Erre mondta egy öreg barátom, ,,Tudod a kommunista olyan mint a kutya, idővel a szőrét elhullajtja, a foga tönkremegy, de a természete megmarad".
Tehát konkrétan hogyan csukatta be Dr.Tzs a ,,Kedves Vezetőt.
Erre a válasz a Gyulai Városi Bíróság 15.B.321/2006/45. számú ítéletében tetten érhető.
A ,,Kedves Vezető" ellen bírósági eljárás volt folyamatban, de mind olyan vádpontokban amiért egy ilyen kaliberű kádert mint Dr.SzA-át a Bárándi ügyvédiroda védelmében esetleg felfüggesztet szabadságvesztést mondanak ki.
Csak hogy Prof. Dr.TZs és felesége mint a 2002-2006-ciklus tanácsadói letagadták hogy ők nem szakértettek csupán munkabér jellegű pénzt vettek fel. Ha ezt nem így teszik akkor a bíróság valószínű kötelezi őket a jogtalanul felvett túlzottan magas szakértői díjak visszafizetésére.(ami súlyos milliókat jelentenek) Így viszont a ,,Kedves Vezetőre" letöltendő börtön várt. Mert a szóban forgó ,,szakértői" díjakat a fenn említett két személynek a ,,Kedves Vezető" bruttóban fizette ki.

Ezzel megvalósult a Btk.310§/A(1) bekezdés a.) pontjába ütköző és a (2) bekezdés szerint büntetendő.
a Btk. 12§ (2) bekezdése értelmében folytatólagosan elkövetett munkáltatással össze függésben elkövetett adócsalás büntette; ezt viszont nem lehet felfüggesztett börtönnel megúszni!

Péter:Tisztelt Érdeklödőlakos én egy percre sem vonom kétségbe az írásodban közöltek igazságát, de a kommentárban lévő megállapításaid bizony kiegészítésre szorul.
A következőkben: Azzal teljesen egyetértek hogy a ,,baloldal" egy hitehagyott társaság, ezért nekik vezérre van szükség. Csak hogy ez a csapat nagyon könnyen túlteszi magát egy vezér vesztésen. Lásd a Szovjetunióban minden kommunista vezér életében (regnálása alatt) kiváló és pótolhatatlan érdemei (kvalitásai) voltak, majd letűnése után már senki nem dicsőítette. Jobb esetben a feledés homályába tűnt, de általában kemény bírálatokkal, megvetéssel emlékeztek rá.
Hidd el mezőkovácsházán azért mert az akkori ,,Kedves Vezetőt" becsukatta Dr TZs. azt senki fel nem rója Dr.Tzs-nek, most Ő a ,,Kedves Vezető" (vesszen a király, éljen a király, ) Csupán arról van szó hogy ez a ,,baloldali" társaság ennyire képes. Ezt láthattuk országos viszonylatban 1945-óta 2002-ben amikor az ország adósságát 18 milliárd dollárról 20010-re 160 milliárd dollárra növelték az állami vagyont 45%-ról 5%-ra csökkentették.
De a választásoknak alig volt vége máris azt hirdették hogy csakis Ők tudják az ország minden baját orvosolni. Csakhogy az ország lakosainak egészséges lelkületű része ezt hál Istennek még nem hiszi.
Sajnos Mezőkovácsházán 2002-2006 között ez a sérült bagázs a város kasszáját 80 millió +ról, 500millíós ˝mínuszra vitték. De 2010-re elhitették hogy a megoldást Ők tudják így a szavazók többsége elfeledve a 2002-2006-os dicstelen leszereplést újból a kommunisták kezére adta a várost. Igaz most ,,Független" álcába bújva. Akik persze ott folytatták ahol 2006-ban abbahagyták. Az elmúlt évben (2011) Összesen 259.785.628 Forinttal nőt a városunk banki adóssága. Miközben nem csináltak semmi pozitívat. Hogy a hátralévő három évben mi lesz, azt csak a Jóisten tudja.
MINDENNEK MEGVAN AZ ÁRA!

Csak emlékeztetőül:A kommunisták olyanok mint a kaméleonok. Akármilyen színben tudnak “pompázni”. A legszörnyűbb az egészben az, hogy számukra a hatalom az ami számít, megszerzése érdekében bármilyen eszközrendszert bevetnek. Nem válogatnak, céljuk érdekében saját társaikat is feláldozzák. Minden, általuk ellenségesnek tartott közösségbe beépülnek és bomlasztanak, ha kell kapitalistává válnak, de lelkületükben ugyanazok maradnak, akik voltak …., a gonosz kiszolgálói. (Új Ernő)

Nem véletlen hogy Alexander Szolzsenyicin így írta: a kommunista cselekedetét Európai ember meg sem értheti, ezért egy egészséges lelkületű Európai ember nem lehet kommunista!


peter

Hozzászólások száma : 56
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  gyorgy on Kedd Jan. 24, 2012 3:53 am

Miután a város vezetése az első kudarcos éven túljutott. Nekikezdett mindenféle bűvészmutatványnak. Mindent átszervezni a cimborákkal több millióért hatástanulmányokat íratni. A pm minden szinten azt teszi közzé hogy a 2011 es évet úgy zárták hogy 40 millió van az egyszámlán. Ugye szépen hangzik, csakhogy tovább nem folytatja. 2011 évben a vízmű közel 50 milliót hozott (amit egy fillérig elköltöttek) a kormánytól kapott az önkormányzat 26 000 000 forintot. Ennek ellenére az adósság: Az elmúlt évben (2011) Összesen 259.785.628 Forinttal nőt ( ez az éves költségvetés több mint a 15%-a) a városunk banki adóssága. Persze ezekről nem beszél a pm, csak a 40 millióról. A pénzszórás az tovább folytatódik. A január első testületi ülésen azzal rukkolt elő hogy megszavaztasson magának 30% költségtérítést ami 1 600 000 forint. A költségvetés 0-ás összeállításának még halvány jele sincs. Hogy a testület ezt miért szavazta meg az számomra rejtély. De ha valaki tudja írja meg!

gyorgy

Hozzászólások száma : 143
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  calambo on Vas. Feb. 26, 2012 11:56 pm

A ,,Függetlenek" azzal kampányoltak, hogy amíg a város nehéz helyzetben van addig nem vesznek fel fizetést, vagy tiszteletdíjat. De hogy is van ez most?: A pm annak ellenére hogy a város az 2010-es állapotokhoz képest nem nehéz hanem kilátástalan helyzetben van ,mégis folyamatosan felveszi a 483 100 forint fizetését de ez nem elég hanem januártól a testülettel megszavaztatott még 96 620Ft/hó költségtérítést, Eddig ezt egy pm sem kérte. A testület megszavazta... De mint hírlik még különböző módon, csapolja az önkormányzat kasszáját. Erről majd később. De hogy Kokovec Juli alpolgármester se panaszkodjon Ő is felveszi a 144 000-Ft/hó tiszteletdíjat, természetesen megfejelve 28 800 Ft./hó költségtérítéssel. De hogy legyen munkahelye ezért létesítettek egy Egészségügyi KFT-ét, erről még biztosan hallani fog a lakosság, mert ami ekörül zajlik az ,,nem semmi". De a képviselők se maradjanak ki a bőség szarujából azért a 2010-ben felvett 18 000 Ft.tiszteletdíjat is megemelték 56 000Ft/hó ra. Természetesen a Bizottsági elnökök sem maradhattak ki Ők 73 000Ft/hó ban részesülnek, hogy a nem képviselő bizottsági tagok se panaszkodjanak ők is részesülnek 17 400Ft./hó.
Bizonyára nincs ,,bajban" a város, ha mindezt megteszi a város vezetése. Sajnos én úgy látom hogy ez csak a ,,jéghegy csúcsa" Ha megkapirgáljuk akkor azt csak a jó ég tudja mi fog kiderülni. Hisz nem véletlenül növekedett a város adosséga 2011-ben 259.785.628 Forinttal, de a 2012-es költségvetésből a leg kedvezőbb körülmények figyelembe vételével is 198 059 000 forint hiányzik. Kokovec alpolgármester szerepe a Vis Medicánál És egyéb helyeken az még egy külön írást megfog érni. De addig is aki ezekről a témákról tud az írjon!
A pm azon cselekedetét sem tudom hova tenni hogy a pm. decemberben egy borkereskedő cégtől 260 000 Ft értékben rendelt bort az önkormányzat számlájára. Ezt végül a pénzügyön sokallták, így egy részét a vízmű kft, más részét a napközis konyha fizette ki(meszolgker kft). De vajon ki és hol itta meg? De mint hírlik szinte nincs olyan testületi ülés, hogy az alpolgármester asszony, a polgármester, vagy a jegyző asszony fel ne vesse, hogy meg kellene szüntetni a Vis Medica Kft - vel a szerződést és új szolgáltató kellene, ,,saját kézbe" kellene venni, ahol az alpolgármester asszony kamatoztathatná a ,,tudását" stb. Most egy vizsgálóbizottságot küldtek a Vis Medica Kft - re.
Közben az alpolgármester asszony új Kft-je már betette a lábát, a 3. szinten ők rendelnek. A2010 májusban kötött szerződést követően, nagy nehezen decemberben elkezdték a rendelést, de a nappali kórházra (ami a pályázat része volt) be se adták a kérelmet. ezzel több mint 10 millió Ft - tal károsíthatják a várost.
Folyik teljes sebességgel az átszervezés. A polgármesteri hivatal. ez papíron azt jelenti, hogy a csoport tagozódásról az osztály tagozódásra térnek át. Igazából a klientúra építést jelenti.
Aki a pm fórumán mellette szólt, az már régóta vagy a hivatalban, vagy valamely alapítványnál, vagy valamely kft - nél dolgozik.
Most a jegyző kirúgása után, két csoportvezetőt mentettek fel a megbízásból, Ökrös Mátyás a
TITÁN (titán tudnátok valamire használni)lett az igazgatási osztályvezető, aki 2006. - ban alkalmatlansága miatt vált meg ettől a beosztástól. A felmentett két csoportvezető is maximálisan lojális volt a jelenlegi vezetéshez, a jó ízlés által elváratnál többet is megtettek a kegyeik elnyeréséért.
Hogy a megmaradt kettő ennél többet is tett - e( Sóki, Dohányos), nem tudjuk.
A Hivatalban félnek a tisztviselők. Mint Szarvas Attila idejében, inkább nem beszélnek, bezárkóznak.
A legjobban az altpolgár mester asszonytól tartanak, aki mindenhez ért, mindenkinek megmondja a tutit, és mindenkire megharagszik, ha nem neki adnak igazat (üres kalász magasan hordja a fejét). Az apparátus tagjai, mint jó szolgák - nem mint jó közszolgák - meg is tesznek mindent. Abba bele se merek gondolni ha az alpolgármester asszony munkáltatói joggal volna felruházva, akkor vajon mi lenne az polgármesteri hivatalban. Akinek ezekről van fogalma az írjon. Ossza meg a vállásztokkal a tapasztalatát, hogy még egyszer ne lehessen ilyen durván félrevezetni a választókat! Mert ennek az ámokfutásnak a lakosság viseli a terhét!


calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  erzsebet on Pént. Márc. 09, 2012 1:30 am

2010 október elején BIG átadta a hivatalt Prof. Dr TZs-nak. Lejárt határidejű számlát nem hagyott maga után a leköszönő testület. Dec. végéig biztosítva volt a működéshez szükséges fedezet. A pénzügyi helyzet tiszta és világos volt. De minek is mondom hisz a pm már 8-éve tagja a város vezetésének, így pontosan tudta hogy milyen feladatot vállalt be. Volt módja pontos képet kapni a város pénzügyi helyzetéről.
BIG az új pm-nek 2010 októberében működő képes önkormányzatot adott át. Arról is értesülhettünk hogy a működő hivatalba, a testület beleavatkozott és ott jóvátehetetlen károkat okozott. Bizony Mezőkovácsházán is már rég feledésbe merült volna azok a ,,kegyes" hazugságok, rágalmak, amit egyesek terjesztettek 2006-tól 2010-ig de mondhatnám napjainkig. az ex pm-ről, családjáról, ha a város gazdasági helyzete a helyén lenne kezelve. De mi is a helyzet egy év elteltével?A 2010-es hivatalos jegyzőkönyvből egyértelműen olvasható hogy az átadáskor az ösz adósság 463 792 999 Forint. 2011-es költségvetés maga a kudarc volt. Amit a számok mindennél jobban bizonyítanak. A 2011-évégére 687 235 955 Forintra emelkedett a banki adósság! De a 2012-es költségvetési hiány: sajnos 198 059 000 forint hiányzik. Tehát van itt baj csőstül. Nem hinném hogy ezeken a bajokon BIG és családjának az aljas hazug támadásai megoldást jelentene.
Én úgy tudom, hogy BIG nyugdíjba menésének minden adminisztrációs papírjai el voltak intézve, úgy hogy 2010 novemberben már meg is kapta az első nyugdíját. A közélettől visszavonult. Az új pm-nek megvan a biztos többségi bázis. Tehát semmi nem akadályozza (akadályozta) a város saját képére való átformálására. Ezért nem érthető hogy miért kell újra felmelegíteni az amúgy már több sorjára bebizonyított hazugságokat. A rendelőintézetet az önkormányzat megpróbálta üzemeltetni, de kiderült hogy az önkormányzat vezetésében nincs olyan személy akinek a legcsekélyebb hozzáértése volna. Ezért a pm a következő szolgáltatást egy másik gazdasági társaságnak adta ki.
Úgy mint:
1;Házi beteg ellátás.
2; Bőrgyógyászat
3; Ortopédia.
4; Gyógy-- torna.
És a nappali kórházi ellátásra a Spiák főorvos asszony azért nem kért engedélyt mivel ezt a pm nem adta oda neki de pillanatnyilag másnak sem.
Mint ahogy mondják, (suttogják) A Hivatalban félnek a tisztviselők. Úgy mint Szarvas Attila idejében, inkább nem beszélnek, bezárkóznak.
A legjobban az altpolgár mester asszonytól tartanak, aki mindenhez ért, mindenkinek megmondja a tutit, és mindenkire megharagszik, ha nem neki adnak igazat (üres kalász magasan hordja a fejét). Az apparátus tagjai, mint jó szolgák - nem mint jó közszolgák - meg is tesznek mindent. Abba bele se merek gondolni ha az alpolgármester asszony munkáltatói joggal volna felruházva, akkor vajon mi lenne az polgármesteri hivatalban. (Nyilatkozta a nevének elhallgatását kérő hivatalnok) Akinek ezekről van fogalma az írjon. Ossza meg a vállásztokkal a tapasztalatát, hogy még egyszer ne lehessen ilyen durván félrevezetni a választókat! Mert ennek az ámokfutásnak a lakosság viseli a terhét! A müv ház az utóbbi időben a legeredményesebben működik Jankó Erzsébet irányításával, mégis láb alatt van a város vezetésnek.

erzsebet

Hozzászólások száma : 88
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Tudatlanság vagy valamí más?

Témanyitás  kovacspeter702 on Szomb. Márc. 10, 2012 6:57 am

Dr. Spiák Ibolya 1990-óta dolgozik a Mezőkovácsházi akkori SZTK-ban. Majd mivel 1996-ban kiderült hogy az önkormányzat nem tudja működtetni az SZTK-át. Ezért Dr. Spiák Ibolya Úgy gondolta hogy alakít egy gazdasági társaságot (KFT-ét) De nem hagyja hogy Mezőkovácsháza és körzete ellátatlan maradjon. De legfőbbként az ott dolgozók munkanélküliek maradjanak. Az akkori vezetés boldogan fogadta hogy ez a teher lemegy a válláról. Ahogy mondják ,,A verkli működött" Ezek után a Vis Medicha KFT szerződést kötött az önkormányzattal. Az önkormányzat részéről Dr. Magony Margit jegyző és Dr. Bertók Ferenc mint közigazgatási vezető fogalmazták meg a szerződést. Ezen szerződés alapján működik a Vis Medika a mai napig. 2006 ban egy olyan városvezetés került a város élére aki szívügyének tartotta a Város de a térség fejlesztését is. Ezért a lerobbant ,,SZTK" épületét teljesen felújítatták ezzel évekre biztosított lehet a kistérség alapellátása, egy napos kórházi ellátás. A rendelőintézeti felújítás 2011-re befejeződött. Mondhatnánk hogy megvalósult Mezőkovácsháza egy álma. Sajnos az örömben üröm vegyült, mivel a rendelő intézet felújítása után, az önkormányzat próbálta üzemeltetni a rendelő intézetet, de nem ment, mivel nem volt hozzá értő személy. De szégyelltek visszasompolyogni a Vis Medichá-hoz ezért a pm a felújítás után keletkezett többlet szolgáltatási lehetőséget felajánlotta Dr. Csernai Katalin KFT-nek. De ki is ez a Dr. Csernai Katalin KFT. Ez a Dr. Csernai Katalin egy élő személy aki Dublinban dolgozik. A KFT nevében a férje szélhámoskodik. A lakosság érthetetlenül áll a dolgok előtt. Persze nem csak ez érhetetlen ezenkívül még sok minden más. Csak azt nem értem miért kellett megbízni egy teljesen kétes társaságot.
,,A járt utat soha ne hagyd a járatlanért"!
Ezzel a manőverrel nemcsak tetemes adóbevételtől esik el az önkormányzat. Hanem kiteszi magát a pályázat feltételeinek a megsértésének. Ami komoly pénz visszafizetési kötelezettséggel járhat. Erre mondják: Ez már nem hiba ez bűn. Persze most könnyű azt mondani hogy BIG miért nem vizsgálta felül az 1996-ban kötött szerződést. Én erre azt tudom mondani: ,,A folyón akkor kell átmenni amikor odaérünk".

kovacspeter702

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2012. Feb. 21.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  kovacspeter702 on Pént. Márc. 30, 2012 7:57 pm

Tisztelt Patrióta: Ez a fórum egy vélemény műsor. Nem tartok rá igényt hogy az általam leírtakat elfogadd. Írd le szabadon a te általad birtokolt információt. Az élet majd megadja a helyes választ és azt mindnyájunknak illik elfogadni. Ezért nekem kérdést senki ne tegyen fel. Kérdést az általunk megválasztott képviselőknek tegyünk fel. Őnekik nem joga, de kötelessége a hiteles válasz megadása. A képviselőket, de főként a választókat, csak sajnálni tudom hogy az önkormányzat folyamatban lévő ügyeiben 18 hónapja nem tudtak tájékozódó. Ideje volna megkérdezni önmaguktól: Mi a francos fenéje vagyok én itt? Az csak hab a tortán hogy Nagy István fórumozó két oldalon keresztül csak azután érdeklődött hogy ki ez a jegyző, milyen szakmai (nacionáléja) múltja van, ki mit vár el tőle. Erre konkrét tájékoztatást senkitől nem kapott. A legnagyobb érdem az volt hogy az egyik fórumozó azt írta hogy senki nem SZIDJA Amikor pedig Kis István véleményét közölte azt a fórumról az Admin törölte. Most már látom hogy miért nem jelent meg méltató írás a JEGYZŐ asszonyról. Mert nincsenek érdemei, de most is a legelemibb feladatnak sem tud megfelelni. Pld: egy napirend szabályos előterjesztése, vagy egy hivatalos határozat továbbítása a testület részére. A jegyzőnél csak Kokavecz Juli alpolgármester asszonyról hallani lesújtóbb véleményt a városban. Mint mondják: nem elég hogy semmihez sem ért még rombol is. Egyet tudomásul kell venni:2010 október 3-án a város vezetése hiteles átadás átvételi jegyzőkönyvben adta át az önkormányzatot. Az átvett Össz. adósság:2010 október 3-án 428.450.327 Forint hitellel vette át az önkormányzatot a regnáló vezetés. Nem volt lejárt határidejű tartozás.
Nem volt ki nem fizetett lejárt adósság.
2011 jan. 1-ig a működésre hagytak elegendő pénzt.A négy év alatt bűncselekmény alapos gyanúja nem merült fel!
De az eltelt 18-honapban sem!
Tehát jó gazda módjára kezelték a várost. Több száz milliós pályázati
pénzek maradtak a testületre.
Aminek kivitelezése a mai napig folytatódik.
Az elmúlt 2006-2010-es ciklusban 2.2 milliárddal gyarapította az
előző testület a város vagyonát,2006-2010 4 év gazdálkodása teljes
mértékben törvényes volt és még csökkentették önerőből a 2006-ban átvett adósságot.
Nem volt szabálysértésre vagy bűncselekmény gyanújára utaló nyom a 2006- 2010-ben. 1990-óta a 2006-2010-es ciklus volt a legeredményesebb!
Tehát a pm tudta már induláskor (jelölté váláskor) hogy mit vállal magára.
De a politikai környezet (2/3-os FIDESZ többség) sem volt titok.
Azt csak remélni tudom hogy feltudta mérni a személyes képességeit.
2011-ben az Önkormányzatnak, a keletkezett 223 442 956 Forint adósság növekedés.
A 2012-es költségvetési bevétel 1 182 6o4 000 forint.
Ahhoz hogy a 2012-es költségvetés elfogadható legyen ennél
több kiadásnak nem szabadna hogy legyen.
De sajnos 198 059 000 forint hiányzik hozzá.
Ezek nem képzelgések hanem tények. Ilyen csak egy alkalmatlan város vezetéssel történhet meg!
Csak megemlíteném hogy Medgyesegyháza ez idő alatt közel 1 milliárd vissza nem térítendő támogatást kapott. De ez nem véletlen hisz a lakosság alkalmas vezetést választott a város élére!

kovacspeter702

Hozzászólások száma : 9
Join date : 2012. Feb. 21.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

2010 október 3 utání beruházások tecnikálya!

Témanyitás  calambo on Kedd Ápr. 17, 2012 1:24 am

2010 októberi választások után három pályázat kivitelezését kezdhette meg a testület.
1; A fürdő vízforgató kivitelezése. Mint köztudott ezt a pályázatot az előző testület nyerte, az ex pm megegyezett a beruházóval hogy a gyermek medencét is működő képessé teszi a nyert összegből. Sajnos az új pm más beruházót nézett aki ezt a plusz munkát már nem vállalta be. Csak kérdem mi ebbe a jó a pm nek hogy így döntött? Ezen gondolkozzon el mindenki.
2;A kripták rendbetételére nyert az előző testület 4 millió forintot. Menjetek ki és nézzétek meg mit csináltak 4 millió forintért. De vajon a kimaradt pénzel mi lett?
3; Két kerékpár tározóra nyert a regnáló testület 8 millió forintot. Meg kell nézni az iskola udvaron a kerékpártározót (elgondolkodni) és elcsodálkozni , hogy ez hogyan kerülhetett 8 millióban?

Gipszjakab írta az egyik írásában (egy évvel ezelőtt) ,, Érdekes dolgokat hallottam a minap. Azt pontosan nem tudom, hogy most is ugyanazzal vagy más névvel, de a lényeg, hogy ismét megalakul a Város Üzemeltetési KFT. A furcsaság csak annyi, hogy úgy tudom T. E. lesz a góré. Az a T.E. akinek családja milliókkal tartozik a sertéstartóknak, De V. T. lesz az egyik alkalmazottja aki fél Kovácsházának tartozik, fizetni meg senkinek sem szeret? A Vízmű élén meg V.T-né? Érdekes. A másik amit még hallottam, hogy az Önkormányzat által pályázatokon nyert pénzeket át fogják csoportosítani a KFT-nek. Nem furcsa ez egy kicsit? Nekem kísértetiesen hasonlít a SZ.A. "korszakhoz". Ha azt nézzük nem is olyan furcsa ez, hiszen a jelenlegi PM volt annó a jobb keze. Mondhatnám azt is, hogy a legjobb tanítványa folytatja tovább a munkáját. Szép jövőt".

Tisztelt gipszjakab nem hazudtak neked sőt az önkormányzat az elmúlt 18 hónapban hozta a te általad felvázolt formáját. 2011 végére a város adósságát 223 442 956 Forinttal növelték. A 2012-es költségvetésből pedig
198 059 000 forint hiányzik. Ezzel nem Szarvas nyomdokaiban vannak hanem azt magasan túlszárnyalták! Ilyen alkalmatlan testület a Rendszerváltás óta még nem volt a Városunkban.

calambo

Hozzászólások száma : 81
Join date : 2011. Jul. 27.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  nagyistvan on Szomb. Május 12, 2012 9:02 pm

Fülöp Béla írásából:De ha véletlenül tévednék akkor szóljál bemutatok én neked (nektek) olyan konkrét dolgokat ami alapjába véve előidézte a városunk konkrét siralmas pénzügyi helyzetét. De én ezt nem tudom elképzelni hisz a város ,,igazi" gondjáról eddig sem értekeztél de biztos vagyok benne hogy ezután sem fogsz, sem te sem zsandark sem nyusza, de még bozótharcos és főleg rezonőr, már irokézről nem is beszélve. De ha tévednék állok rendelkezésetekre.

Nagy István: Kedves Fülöp Bála az általad felsorolt Nickek nem kíváncsiak a valós dolgokra. Ők a ,,zuhany híradó" híreire vannak rákattanva. Például a múltheti testületi ülésről sem írnak, pedig az lehet, hogy jobban érdekelné a fórum olvasóit mint holmi kitalációk.

Egy kis összefoglaló az Adutisról:2007-ben a testület kötött az Aditus KFT-vel egy megállapodást amiben megállapodtak a szolgáltatás és ellenszolgáltatás mértékében, Dr.TZs képviselő egy idő elteltével indítványozta hogy a pályázat elkészítése és menedzselését ne a megírt darabra hanem a nyert pályázatok után fizessen a testület úgy nevezett ,,sikerdíjat" Hogy ezt az módosítást miért terjesztette elő Dr:TZsA. Bizony megvolt rá az oka. Galló Ferenc (Aditus egyik képviselője, munkatársa) 2004-ben a Mezőkovácsházi kistérségnél dolgozott. Meghatározó szerepe volt a Mezőkovácsházi város vezetésének a kistérségben végrehajtott pénzügyi kalandorág leleplezésében. De én úgy gondolom hogy a 2010 október 3 utáni események indítéka ide vezethető vissza. A Dr.TZsA 2007-ben módosító indítványának következtében létrejött testületi döntést az Aditus elfogadta. 2010-ben a megállapodás értelmében az Aditus kibocsájtotta az elvégzett munka utáni számlát.
Az elvégzett szolgáltatás de ki nem fizetett sikerdíjról minden képviselő tudott,
De az önkormányzat választást követő, átadás átvételi jegyzőkönyv 7-ik oldalon a 4.12.-es táblázatban olvasható
,,9 677 125 Forintról Aditus sikerdíj Bölcsőde
Pályázat valamint a rendelő intézet pályázati összeg 50%-a
az-az 9 084 808 forint Aditus sikerdíj.
Nem kell itt különböző meséket kitalálni, hisz a valóság ennyire prózai.
Tehát az Aditus által 2010 október 3-a után keletkezett számlát már rég ki kellett volna fizetni.Nem pedig kitalációkat elméleteket gyártani. Erről a szolgáltatási díjról bizonyára lehetett volna tárgyalni az Aditussal még a számla kibocsájtás előtt de nem 2012-ben.
De a 2011- es költségvetés fiaskóját nem ez okozta. Ugyanis az átadáskor az össz. adósság 463 792 999 Forint. 2011-éví mérleg aminek végeredménye: 687 235 955 Forintra emelkedett a banki adósság! De úgy-gondolom hogy a 2012-es költségvetésben a 198 059 000 hiányt nem ez a tétel okozza.
2010 október 3-án a város vezetése hiteles átadás átvételi jegyzőkönyvben adta át az önkormányzatot. Az átvett Össz. adósság:2010 október 3-án 428.450.327 Forint hitellel vette át az önkormányzatot a regnáló vezetés. Nem volt lejárt határidejű tartozás.
Nem volt ki nem fizetett lejárt adósság.
2011 jan. 1-ig a működésre hagytak elegendő pénzt.A négy év alatt bűncselekmény alapos gyanúja nem merült fel!
Tehát jó gazda módjára kezelték a várost. Több száz milliós pályázati
pénzek maradtak a testületre.
Aminek kivitelezése a mai napig folytatódik.
Az elmúlt 2006-2010-es ciklusban 2.2 milliárddal gyarapította az
előző testület a város vagyonát,2006-2010 4 év gazdálkodása teljes
mértékben törvényes volt és még csökkentették önerőből a 2006-ban átvett adósságot.
Nem volt (azóta sincs) szabálysértésre vagy bűncselekmény gyanújára utaló nyom a 2006- 2010-ben. 1990-óta a 2006-2010-es ciklus volt a legeredményesebb!
Tehát a pm tudta már induláskor (jelölté váláskor) hogy mit vállal magára.
De a politikai környezet (2/3-os FIDESZ többség) sem volt titok.
Azt csak remélní tudom hogy feltudta mérní a személyes képességeit.
2011-ben az Önkormányzatnak, a keletkezett 223 442 956 Forint adósság növekedés.
A 2012-es költségvetési bevétel 1 182 6o4 000 forint.
Ahhoz hogy a 2012-es költségvetés elfogadható legyen ennél
több kiadásnak nem szabadna hogy legyen.
De sajnos 198 059 000 forint hiányzik hozzá.
Ezek nem képzelgések hanem tények. Ilyen csak egy alkalmatlan város vezetéssel történhet meg!
Csak megemlíteném hogy Medgyesegyháza ez idő alatt közel 1 milliárd vissza nem térítendő támogatást kapott. De ez nem véletlen hisz a lakosság alkalmas vezetést választott a város élére!


nagyistvan

Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. Jul. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Soha ne feledd a multat!

Témanyitás  nagyistvan on Hétf. Jan. 21, 2013 3:10 am

Érdekes tudatkiesés Az elmúlt 60-év -ből 2 ciklust kivéve direktben a "baloldal "és annak utódjának valló társaság volt hatalmon. Egy kis rövid összefoglaló:1945-után először felélték a felső réteg által évszázadokon keresztül felhalmozott vagyonát. Ezután következett a középréteg, Majd 1959-re az ország parasztjait, kisiparosait, és egyéb kis-tulajdonosok kerültek kifosztásra. Ezzel a lakosság teljes vagyoni ellehetetlenítse megtörtént. 1968 ban még egy próbálkozás a GAZDASÁGI MECHANIZMUSSAL. De ez sem zárult sikerrel. Miután minden vagyon hozadékát felélte az ország a rohadó kapitalistáktól felvett az ország elitje 22-milliárd dollár kölcsönt. Miután további hitelt nem kaptak beismerték hogy ők nem tudják tovább folytatni. Így értünk el a rendszerváltáshoz ahol az elmúlt társadalom haszonélvezői beágyazódtak a társadalom minden rétegébe nekikezdtek a zsákmányszerzésnek. Megindult az ország vagyon magán tulajdonban konvertálása.1998-ig több mint 50% állami vagyon tűnt el de a megöröklött adósság egy cseppet sem csökkent.1998-ban az államadósság 22-milliárd dollár ez a nemzeti termelés 68%-a A Fidesz kormány idején 1998-2002 megállították az államadósság növekedését sőt sikerült csökkenteni, a gazdaságot növekedési pályára állítani.
2002-ben 16-milliárd dollár ez a nemzeti termelés 51%-a. Innen indította az MSZP-a nyolc éves ámokfutását amelyben hozta az előző 60 év dicstelen formáját.
2010-re az államadósság 120-milliárd dollár ez a nemzeti termelés 96%-a + a lakosságnak 24-milliárd dollár az eladósodottsága. 300-ezer család közvetlen krízis helyzetben. Az állami vagyon 5% alá esett. Ez az MSZP kormány 8-éves műve. Ezek után nem tudom hogy az MSZP maradék szavazói miről beszélnek. Amikor 2010 áprilisától azt hirdetik hogy egyedül Ők tudják az országot irányítani. Igaz hogy az elmúlt 60-év ennek az ellenkezőléről tanúskodik Ehhez nem kell kommentár ezt nem lehet elfelejteni ezt az irdatlan csődtömeget ki kell gazdálkodni. Amit a SZOC-LIB kormány hátrahagyott. Lehet hogy az MSZP szavazóinak ezek a tények kényelmetlenek. Most Ők a leghangosabbak és a FIDESZEN akarják számon kérni az ő kudarcukat. Úgy viselkednek mintha eddig nem is Ők lettek volna kormányzati pozícióban. Az MSZP szavazói a leghangosabban kérik a társadalom felemelését.
Ezt a huszárvágást 2002--2006-között a Szarvas félle hatalom Mezőkovácsházán kivitelezte. 2002-ben 80 millió +szaldó 2006-ban 300-milliós hiány 200 milliós kifizetetlen kötelezettség ez a költségvetés 40%-a. 2006-2010 az 500 milliós adósságból megmaradt 460 millió viszont a Város 2,2 milliárdos vagyon gyarapodás történt. 2010-re a szavazók többsége tökéletesen elfelejtette a 2002-2006-os tragédiát. 2010 október 3-án újból a 2002-es kvalitású csapatot választottak. Az eredmény nem váratott soká magára. A kormány a normatív támogatás felett közel 150 millió forint támogatást nyújtott a városnak két év alatt. Ezenfelül a Vízműnek is hozni kellett a két év alatt a 100 milliós eredményt. (az előző testület 4-év alatt mindösszesen 3,5 millióhoz jutott) 2012 végére az adósság növekedés és a kifizetetlen számlák összege megközelíti a 300 milliót. Kérdem én: megérte felejteni?. Ilyet soha nem szabad elfelejteni mert, az események könnyen ismétlődnek! Persze aki valamilyen formában érintett az mindég szívesen felejtene.

nagyistvan

Hozzászólások száma : 15
Join date : 2011. Jul. 24.

Felhasználó profiljának megtekintése

Vissza az elejére Go down

Re: A lakosságot tájékoztatni illene! (KELL!)

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.